Alicelindstrom

Nya lösningar

Måndag = ny vecka, nya problem, nya lösningar, nya nationellaprov. Engelska på onsdag, men det går knappt att träna till så det får gå som det går. ellersåvilljagbarainteträna
Riktigt trött idag, men glad ändå för det är fint väder.
 
Den här bilden fotade jag för 363 dagar sen. Då hade jag btw påsklov och en himlars massa snö! Nu är det snart gräs överallt på min baksida och 3 veckor (?) till lov.

Quizzo

alla bilder har jag printat från appen
 
Lite små kul app, påminner lite om Quizkampen, men den här har mycket roligare kategorier som Mode, Svenska bloggare, loggor, film, tv, konstiga djur, tankenötter osv vilket gör den mycket roligare. Vissa frågor kan jag men vissa har jag verkligen ingen aning om så jag bara gissar.

Anger ni koden e0fxwt Kan ni låsa upp kategorin med Svenska bloggare helt gratis!!

Myssöndag

Tog en löptur på förmiddan. Sen dess har jag käkat lunch och jobbat lite på datorn. Kikat lite youtube och mest tagit det lugnt. Ikväll ska ja nog se en film och sen sova tidigt, är sååå trött.
Vilken var den senaste filmen du såg? (behöver film tips) min var Bagge Claim, lite sådär romantisk, rolig och mysig.
 
 

Släcker du?

Sån soligt och fint väder, och jag har suttit inne hela dagen. Verkligen inte gjort något, men det har varit riktigt skönt ändå. Imorgon måste jag verkligen hitta på något. Ikväll blir det film och ni glömmer in släcka va? Och klockan ska ställas fram, mycket nu ju.
 
Vissta knappt ens om att det är idag, såg det på någon blogg. hehe

Kan billigt smink vara bra

Billigt och bra, detta är två ord som inte alltid hör samman. Det är rätt vanligt att billigt smink är riktigt uselt och man måste förstås relatera priset till varan. När man talar om sminkprodukter som kostar mindre så ska man alltid tänka vad de skulle kunna kosta för visst kan man få kvalitet till ett bättre pris. Börja med att söka efter smink på nätet för att finna en butik i sverige som säljer bra märken och som kan erbjuda bra priser.

 
Man får inte glömma bort att det kostar med kvalitet. Om man vill ha billigt smink som dessutom är bra så kan man inte jämföra priser mellan produkter som håller helt olika standard. Man måste se på det märke som man är intresserad av och jämföra priser mellan olika butiker. Det går ganska snabbt att inse att det blir billigare att köpa smink på nätet eftersom man här får bättre priser. Dessutom så ska man försöka handla då det blir rea i en butik från Sverige som säljer kvalitetsprodukter från favoritmärken då kan man göra riktiga fynd med snabb frakt.

Mango

Mango måste vara något av det godaste som finns! Jag fick ett ryck igår kväll efter att typ varannan bild jag såg på instagram var på mangos, och gick på ica och köpte en. 
Ikväll blir det serietittning och mango ätning då jag bara åt halva igår.


Ironiskt nog så har jag ingen bild på någon mango, även fast hela det här inlägget handlar om mangos. Istället blir det en jag fotade igår på väg till affären.

Sega torsdagar

Byxor från Gina Tricot // linne från BikBok // Kofta från HM
 
Torsdagar måste vara den segaste dagen, och idag var inget undantag precis. Långa lektioner och bara allmänt jobbigt. + att det är en lång fet rast mitt på dagen. Den är jobbig, finns knappt något att göra.
Ska försöka få in Asiens och Sydamerikas huvudstäder i huvudet nu. yeyy  

Splash Lights

Ombre fortsätter vara poppis, men en ny trend har börjat växa, nämligen Splash Lights. Personligen tycker jag det är galet snyggt! Riktigt sugen på att skaffa det, men då skulle jag måsta färga håret mörkare och sen om jag inte vill ha det längre så antar jag att det är ganska svårt att få bort, då man har en blekt rand mitt på håret.
men snyggt iallafall jue. Vad tycker du om splash lights?

Bästa lunchen

Känndes så onödigt att åka skolan idag. SO och matte och sen köra hem igen. Men hur underbart som helst att sluta 11.15. Gjort en super god lunch bestående av pannkakor, kiwi, hallon och blåbär. 
 
Nu har jag tänkt fota bilder till min nya header. Sol och har inget annat att göra så det är helt perfekt. Bara det att jag inte vet hur jag vill ha min header.

Joyshop

Jag hittade precis sidan joyshop.se. Den finns som "vanlig butik" därför jag kännde igen loggan. joyshop.se är ett företag som säljer damkläder online. Dom har iallafall riktigt fina kläder. Ganska mycket enfärgat och det mesta är väldigt "classy". Priserna är helt okej också, vilket jag ofta tycker är en fördel.
På deras hemsida hittar du jätte mycket inspiration i deras lookbook. Olika sätt att matcha plagg och sånt gillar jag. 
Jag hittade dom här tre plaggen, dog för att dom var så fina. Jag minns för något år sen då ALLA hade färgade byxor. Inte lika vanligt nu jue. Men jag älskar verkligen dom här två färgerna, vet inte vilken jag gillar mest. Mintgrön och rosa (jag tycker den är lite aprikos? kanske bara är bilden) Och jag skulle nog matcha dom med en vit tshirt och en fint halsband. Hittade en vit tröja med lite extra detaljer, ficka där fram och spettsrygg. Snyggtsnyggt.

Prov som alla andra

Hade hlr-prov idag, fick iallafall godkännt så jag är nöjd. Och även engelska nationella som varenda nia i hela Sverige. Hoppas på det bästa!
Var såå länge sen jag fotade motljus, var nästan tvungen att gå ut och fota några bilder när jag kom hem. Måste göras om fler gånger. 

Feels like spring

Skjortan - Köpt i USA (användes för första gången igår..)
Jeans - Gina Tricot
Skor - Converse - köpt i Frankrike
Armband - Treasure Island

Lite annorlunda

Igår kletade jag i färg i mitt hår. Nästan ingen skillnad (eller en kompis såg det) själv ser jag skillnad, men var inte säker på att någon annan skulle göra det. 
Håret är ljusare där uppe och mörkare längst ner (det som tidigare blekts) lite mer gyllene och brunt. Gillar det mycket. Riktigt svårt att få en bra bild på håret, men jaja

Våffellunch

Blev våfflor till lunch idag, våffeldagen på tisdag jue! Älskar våfflor men äter det inte ofta, ingen aning varför.
Idag blir det en lugn dag hemma, ska måla mina naglar och det är kanske så att jag ska göra något med mitt hår...  Annars så ser jag på serier eller jobbar på designen. Ikväll ska vi till mina kusiner på "kalas". Trevligttrevligt

Cuticle Tattoos

Något som många tror kommer bli stort i vår är Cutivle Tattoos. Små söta helt opermanenta tatueringar som man sätter vid nagelbandet. Jag tycker att det är riktigt snyggt och piffar enkelt upp enfärgade naglar. Ciate har ett gäng olika man kan välja på. Dom säljs bland annat på sephora och asos har jag hört! ?
Vad tycker du om Cutive Tattoos?

Shopping

Varit en sväng på Team Sportia och köpt nya skor, dog för färgen. Sen blev det coop men dom hade inte det jag sökte så fick åka in till stan en snabbis. Blev även en concealer för min är verkligen slutslut.
 
Den här supersöta ringen köpte jag på Ur&Penn för två veckor sen, laddade upp bilden på bloggen och allt, men har visst aldrig publicerat den.
Nu ska jag jobba på designen, åhh är så glad, har löst ett av de stora problemen jag haft! Bara bakgrund och header som sakenas nu, nästan..

Before I die

 
Finns såååå galet mycket jag vill göra innan jag dör! Har även en del platser och länder jag vill besöka!
Berätta gärna några saker du vill göra innan du dör i en kommentar!

Vår och nytt

Även fast det bara är mitten på mars har jag galet mycket vårkänslor. Taggad på sommar till tusen och vill bara ha värme och sol. När våren kommer brukar jag även vara taggad på förändringar, nytt och sånt. Funderar faktiskt på att färga mitt hår. Över ett år sen jag gjorde det sist och tror nog att det blir jätte bra. Ska fundera lite på färg. Ljusare eller mörkare? Vad tycker ni? Har en galen beslutsångest!
 
Hittade den här bilden från januari ifjol då jag färgade håret. 

Hockey och träning

Var verkligen världens tröttaste igår när jag kom hem från gårdagens "träning" som istället blev att kolla på damhockey. Idag har jag iallafall träning, årets sista. Lite små tråkigt, vad ska jag göra med mitt liv nu lixom? Och våren, den är borta nu. Har snöat hela dagen och var riktigt drygt att gå hem i 2 dm snö och snöstorm. Nu vill jag faktiskt ha vår och varmt!
 

Nostalgi choklad

Curling är fett svårt? Jag sög verkligen! På vägen hem blev det en sväng in på coop. Köpte Kinderägg, kännde att jag bara behövde, hur länge som helst sen jag åt ett.
Ända sen jag såg reklamen på Lindt´s nya choklad har jag velat testa den. Inte hittat den på andra affärer? Men den fanns på coop och nu ska jag testa den och se senaste PLL! Men först ska jag in i duschen.

Friluftsdag

Idag har jag har friluftsdag, sånt som alla andra skolor hade för flera veckor sen. Skidor, slalom, skridskor osv. Jag ska spela curling, aldrig gjort det i hela mitt liv. Kan inga regler, ingenting. Minns i trean (?) då hela klassen var och kollade på curling VM (?). Vi tyckte det var så tråkigt så vi satt i en korridor och åt godis då man inte fick äta det inne i själva hallen.  höhö
 
Åhhh hahahahh måste vara den bästa bilden jag gjort i photoshop. damn alltså!

Vår? vinter?

Hallå? det var ju nyss vår? då kan det ju inte snöa och vara minusgrader? Himlarns konstigt det där, hade ju plockat fram mina sommarskor, moppen och var taggad på värme och sol varje dag. Sket sig ju efter bara en vecka! Ikväll blir det plugg, eller egentligen inte då jag har det hyffsat lugnt på pluggsidan, blir film och serier istället. 
 
Jag behöver verkligen film tips! Efter att ha sökt efter en film att se i närmare 20 minuter satte jag på en gammal godin, Juhn Tucker must die.

Repost: Ladda upp video på videofyme

 
Ladda ner "Any Video Converter" i din dator. här ifrån
Ladda upp din film i det programmet och välj vilken mobil du har, klicka sen "konvertera"
Ladda ner "Simple Photo & Video transfer" i din mobil (appen hette tidigare SimplTransfer)
Skriv in koden som kommer upp i appen i din dator
Klicka på "Upload Photos/videos" och ladda upp din video som du nyss konverterade i "Any Video Converter"
Då har du filmen i din mobil, och sen är det bara att ladda upp den på videofyme som vanligt.

Chill måndag

Förvånande lugn dag, hände knappt något. Började med nationella i svenska. Några läsare som går i nian och också ska göra nationella? provet var inte så svårt som jag trott och det jobbigaste var typ att sitta kvar och vänta när man gjort klar det. Efter det hade vi fotografering till avslutningskatalogen. Sen var det engelska och sen slutade jag.
 
Ljuset ville inte sammarbeta med mig idag..

Photoshoptips - Gör din egna vattenstämpel

Att göra sin egna vattenstämpel är super lätt, här kommer ett enkelt photoshop tips.
 
Öppna en ny bild maybe 1000x200px med genomskinlig bakgrund. Arkiv > Nytt (File > New)
Skriv en text med svart färg. Tex ditt namn, bloggnamn eller vad du nu vill ska stå på stämpel. 
Klicka Redigera > Definera Penselförinställningar (Edit > define brush preset)
Döp din pensel
Klart
 
När du vill använda din pensel väljer du brush verktyget (klicka på tangenten "B") och välj din pensel.

Ett tips:
- Öppna bilden du vill stämpla
- Gör ett nytt lager och markera det nya lagret
- Välj stämpel verktyget och din stämpel
- Välj svart färg och ändra storleken & stämpla
- Sen efteråt kan du ändra opaciteten på lagret. Som du ser på min bild är texten ganska genomskinlig.

Design och match

Jobbat hela morgonen med designen. Den kommer för hoppningsvis bli jätte bra, även fast den just nu är väldigt kaos! Har lite beslutsångest kring färgerna. Vill köra på rosa, men hade ju rosa/orange ifjol. Är sugen på en helt annan färg. Och headern, den har jag ingen aning om hur den ska se ut!!
 
#Repost
 
Har min sista match för den här säsongen idag, lite små tråkigt men jaja. Lite dålig koll på hur vi ligger i serien. Vad hittar ni på idag?

Gravity

Blir hemma ikväll och ser film. Gravity, ganska omtalad film men har inga speciella förväntningar.

Frukost

 
bilder från weheartit

Min design

Jag har funderat lite angående min design. Den jag har nu har jag haft sen november (men inte under december). Så ungefär 2,5 månader totalt. Funderar på att ha den mars ut och sen i april byta till en ljus, färgglad och vårigare? För känns ganska ovärt att byta nu. Vad tror ni om det? för det är ju ändå ni som ser den!
 

Strax helg

Börjar ju tio i tio och det behövdes verkligen idag! Även fast jag nästan aldrig lyckas sova tills klockan ringer. Men det är så skönt att vara ensam hemma och äta frukost. 
Vill bara att dagen ska vara över så är det heeelg!

#selfie

wild

bilder från weheartit

Baby Lips

 
Jag ÄLSKAR babylips! Går inte en dag utan att jag använder ett. Jag har tre st Pink Punch, Quenched och Berry Boom från neon serien. Köpte mina i usa och jag ångrar att jag inte köpte fler. Men nu kommer dom ju till Sverige om bara några veckor. Super glad för det då jag kan köpa fler, men nu är dom ju lite "speciella" eller inte speciella men ni fattar. När dom kommer till Sverige kommer ju varenda kotte äga en, och då blir dom typ som vanliga lipsyl eller något sånt. Det är lite tråkigt men jaja.
Jag har inte hört vilka serier som kommer, men jag hoppas fetamycket på den nyaste Dr Rescue, jag har inga från den serien och alla färger är så fina!
 
Kommer du köpa baby lips när dom kommer?

Fjälls 2014

Här kommer lite bilder från fjälls, fotade knappt något men bättre än inget, right?
 
En dag åkte vi lååångt på skotern, ca 6 mil, till en stuga som heter Anarisstugan. Kikade lite där men blåste väldigt mycket där så vi åkte vidare till en sjö och åt lunch.
 
Nödproviant från Schweiz          //         Redo för en dag på fjället
 
Jag i backen, älskar min nya bräda sååå mycket ♥
 
Vad gjorde du på ditt sportlov?

2 bästa sakerna med idag

Bara jag som tycker att mina ögon på den spegelvända (den till höger) ser sååå roliga ut? kanska inte borde säga något egentligen för nu kommer alla att kolla på dom..
 
Kofta - HM
Svarta jeans - Gina Tricot
Armband - Treasure Island
 
Idag är en såååååååååå bra dag!
1. Bestämde mig för skit samma, nu är det vår och idag ska jag ha mina Dunkisar. Favvis skorna.
2. Jag körde moppe till skolan för första gången i år! Jag bor ju i norrland och har typ 2 dm snö på gården. Men vägarna är snöfria och torra så var lite yolo och körde. Och gaaah vad kul det var!!!
Övriga dagen var helt vanlig och värdelös. Nu måste jag skriva en svenska grej som jag råkade skjuta upp hela lovet och hoppas det går fort för sen vill jag se förra veckans PLL.  Riktigt nyfiken på det avsnittet!

Panda

Igår när jag hade min myskväll testade jag min första peeloff mask ever. Fick ju hem ett testpaket från maybeauty för några veckor sen (det inlägget hittar du här) som jag inte hunnit testa för än igår. Och gassh vad den var bra! Min hud blev såå mjuk efteråt och den känns ren och fräsh!

Chalet Girl

 Ikväll kör jag på film kväll. Chalet Girl är en av mina favorit filmer. Typsikt tjejfilm och två av det bästa jag vet är med, snow board och Ed Westwick. Till det blir det chokladdipp och frukt och ansiktsmask! Yeyy försöker inte tänka på skolan..

#Newin

Min börs är nog lite depp, köpte för ganska många hundringar. Men jag är verkligen super nöjd med allting! Blev en riktig vårshopping med massa nya vårkläder! Är ni sugna på att se det jag har köpt?
 
En sak jag köpte var den här Twist-up eye gloss sticket från Isadora. En nyhet för våren som jag har varit riktigt sugen på att testa. Förut var jag väldigt för svarta sotade ögon, men det har nu börjat gå över till bruna och varmare. Och den här kommer säkert passa mig perfekt, snabbt och enkelt. Sugna på en typ review?

Love

Ganska skönt att vara hemma ändå. Har saknat min säng, mitt badrum och internet. höhö sov som en kung i natt men vaknade ändå kvart över åtta. Det är bra ändå, har hunnit redigera bilder från fjälls. Har knappt fotat något alls, så blir inte många bilder. Och blir nog sittande vid datorn en stund till sen ska jag på stan, och shoppinglistan är hyffsat lång!
 

Melodifestivalen

Ikväll är finalen av melodifestivalen ifall någon skulle ha bott under en sten utan internet eller annan tillgång till sociala medier. Jag har inte sätt någron deltävling men har hört några låtar när dom kom ut på spotify. Har ingen favorit och ingen aning vem jag tror vinner. Vem tror du vinner? eller vem hoppas du ska vinna?

HEMMA

För ganska precis en timme sen landade vi här hemma. Har hunnit packat upp mina saker och nu blir jag nog sittande vid datorn en stund för att komma ikapp i bloggar och youtube. Ska även redigera lite bilder från veckan.
 
En ganska random bild från fjället

Regn i backen

Pappa och jag körde sista dagen i backen. Dagen började med sol och gaanska varmt men sen efter lunch började det regna och då blev det väldigt blött och måddigt i backen. Sen har vi mest bara packat, tittat på serie och käkat tacos. Upp tidigt imorgon och sen åka bil.

Instagram - alicelindstroom

Näst sista dagen

Igår blev det en tur på skotern, drygt 6 mil tror jag. Och idag har vi varit i backen. Sista dagen imorgon, osäkra på om det blir backen eller skoter. Men hur det än blir så blir det bra, och på lördag åker vi hem. 


Har lite after-ski i stugan nu. Sökte efter en film hemma att ta med och den enda som inte var heeeelt utspelad var Systrar i jeans. Inte sätt den på då länge, och Blake Lively (gossip girl) är ju med!

Vi hjärta det

Följ mig jätte gärna på wehearit. Heter Alice Lindström annars hittar ni min profil här.
Skriv vad du heter i en kommentar så kanske jag kolla in dig!

Backen

Kör lite uppdatering från backen, eller restaurangen. Väntar på min mat. Ingen speciellt att skriva så ni får en bild istället

Hur jag redigerar en bild till bloggen

 
Här har ni en liten video jag spelade in när jag gjorde bilden några inlägg ner. Ville mest bara testa hur det funkar att spela in skärmen på en Mac (sååå mycket bättre än på PC) och för att ni ofta frågar hur jag gör mina bilder. Här finns en annan video på hur jag redigerar en bild (bara lite sådär vanligt)

Dag i backen

Åkt bräda hela dagen och har såå ont i ben och fötter nu. Tempraturen var perfekt, men var riktigt dimmigt på toppen. Snöade och blåste lite också. Backen var isig på vissa ställen men annars är jag nöjd! Nu blir det onepiece häng hela kvällen och fick igenom mitt förslag om att köpa kladdkaka, så jag ä glad.


2 mobilbilder från dagen

Här nu

Framme nu. Har hunnit packa in oss, ätit mat och semla som vi fick handvispa grädden till. Ser ut som att vi ser film ikväll och imorgon blir det backen!! 

Utsikten från fönstret 

Fjälls

Nu mina kompisar sitter jag i bilen påväg till fjällen. Bydalen/Höglekardalen för att vara exakt. Fler som har varit där/brukar åka dit?
Var där för två år sen (inte ifjol av vissa anledningar) bo i stuga, snowboard och skoter en hel vecka ♥ iii sååååå taggad! Har kommit fram till att jag ska mobilblogga kanske ett om dagen och sen har jag en hel del tidsinställda som jag bara kan klicka upp! Tror ni det blir bra?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin