Alicelindstrom

Purple flowers

 
Har som mål att bli bättre på att fota i sommar, alltså bättre på att orka mig ut och fota. Sitter alltid på hösten och tänker "varför fotade jag inte fler bilder??". Vi får väl se när sommaren är slut om jag lyckats.

Summer is here

Jag har flera gånger tidigare skrivit om esprit, senaste var i november eller december förra året. Då gjorde jag ett inlägg inspirerad av julen med tips på snygga plagg, inredning och julklapps tips inför julen. Nu ett halvår senare är jag tillbaka med ett inlägg och den här gånger har jag tänkt fokusera på sommaren. På sidan har jag hittat en del somriga plagg, plagg och tillbehör för stranden eller sommarhuset. Här nedan ser ni ett litet collage med mina favoriter som jag hittade.
 
 
Jag älskar verkligen sommaren, inte bara för vädret, sommarlov eller solen. Utan även för kläderna, sommarkläderna. Jag vet inte vad det är men sommarkläder är ju riktigt snygga! Som jag nämt i ett tidigare inlägg så har jag börjat få upp ögonen för klänningar och kjolar. Tidigare har jag endast haft klänning på skolavslutningar och midsommar. Möjligen någon gång till och kanske lite oftare om jag varit utomlands. Men nu i år har jag börjar spanat på fler att hänga in i garderoben. Jag har speciellt fastnat för jumpsuit, playsuit och rompers. Helt ärligt så har jag ingen större koll på vad som är vad och vad som är skillnaden mellan dom tre. Tycker iallafall att det finns mycket snyggt. Vet inte om dom alltid varit poppis eller om dom har kommit mer den här säsongen? Snyggt är det iallafall och glad att det finns mycket att välja på. Har du något favorit plagg i sommar som du skulle vilja ha på dig varje dag? Eller såg du något i collaget här över som du kände att "den där var ju assnygg och skulle passa perfekt till ..." ?

3 dagar

Resan närmar sig och jag brukar få lite olika frågor varje gång jag nämner att jag ska utomlands. Tänkte svara på en av de vanligaste i det här inlägget, vart jag ska och hotell. Vi kommer att åka till Alanya, Turkiet. Hotellet heter Sunprime Numa Beach och ligger en lite bit utanför staden Alanya. Här ovan ser ni lite bilder ifrån hotellet. Jag tycker det ser väldigt fräscht ut och då det är byggt 2013-2014 tror jag att det är hyffsat likt bilderna. Det ligger alldeles på stranden, har en pool, all-inclusive och wifi vilket var mina 4 "krav".
 

Senaste beställningen

 
Jag beställde hem fyra nya somriga plagg, då jag verkligen inte gillar något av det jag äger sedan tidigare. Jag har aldrig varit en riktigt klänning eller kjol människa, men under det senaste året/halv året har jag fått upp ögonen för det. Insåg att min sommargarderob behövde fyllas på med lite "finare" kläder. Så min beställning bestod av två svarta jumpsuits, en beige kjol och en jumpsuit med elefanter som jag tänkt använda som strandplagg. Jag vet att bilden är sämst och jag lovar att ni inte hade fattat mer om jag hängt upp kläderna innan jag tog bilden. Ni får helt enkelt vänta tills jag har på mig dom.

Efter solsken kommer regn

Gårdagens sol och värme byttes under natten ut emot regn och knappa 15 grader på termometern. Det är såna dagar som inte känns helt fel att spendera på ett kontor. Nackdel är väl att det inte är så speciellt kul att cykla dit och hem x2 då jag cyklar hem på lunch. Även med överdragsbyxor kom jag fram imorse med blöta byxor och skor. Passade på att byta dom när jag var hemma på lunch och tog då bilen tillbaka, kändes väldigt värt.
 
Jag vill inte lägga ut en grå och trist regnbild, istället får ni ännu en ifrån fredags då solen sken. Jag har tänkt ha en myskväll då jag inte fick ha en mysdag då jag jobba. Serie, te och melon. Men först, en varm dusch. 

Toppen väder

Tråkigt att den här helgen är över, den har varit riktigt mysig med god mat, bra sällskap och fint väder. Igår kom min morfar och moster över på lite fika, jag och killen hade bakat en supergod rabarberpaj, mumms. Idag har vädret varit på topp och jag har varit ute väldigt många timmar, håller tummarna att jag inte brännt mig allt för mycket. Det har blivit packningslistningskrivning, antal dart matcher, kortspel och både lunch och middag ute. Ikväll ska jag bara sitta inne på mitt svala rum (fördel med att bo i källaren) och kolla oitnb och äta isglass. Vill inte upp tidigt imorgon och jobba, buuu. 
 

Glad midsommar

 
Kan man fortfarande säga glad midsommar? eller var det bara igår? Jaja jag säger det iallafall, Glad midsommar på er sötisar! ♥ Hoppas ni hade en bra dag igår och idag och alla andra dagar också egentligen.

Midsommarafton

Glad midsommar på er. Min dag har varit ganska chill. Plockat blommor till en krans, gjort en krans (fattar fortfarande inte hur jag lyckades få ihop något), spelat kort, fixat mig och ska snart fara iväg. Hoppas ni få en fin midsommar och att vädret är på topp. Här är det faktiskt solmoln och 20 grader, förvånande för att vara midsommar. Hade precis en lite somrigphotoshoot, ska fixa resten av bilderna senare.
 

Sushi

 
Två bilder på min och mammas sushi lunch. Precis som det ser ut var det dunder gott! Hittade det viktigaste jag behövde köpa i stan och hämtade ut mitt pass så jag är nöjd, det var det viktigaste jag behövde göra idag. Förutom det har jag hunnit sitta i solen typ tio minuter innan det blev mulet och även fått lite saker gjort i datorn. Snart kommer min pojkvän hit och känner jag oss rätt blir det en filmkväll.

Sorry, I ain't sorry

Satt och kollade på Beyonce på youtube igår kväll. Ni vet där man börjar med ett klipp och när man inser att det är dax att sova kollar man på något väldigt gamalt och konstigt klipp som man inte ens förstår varför man ser. Hennes video till Sorry släpptes igår, wow säger jag bara. Tycker att låten är så bra och videon är nästan bättre. Har väl inte hängt med känner jag, men har vi fått veta vem Becky with the good hair är?? Om låten bara är ett pr-trick eller om låten är sann? Ni som inte sett den, postar den här nedan för er.
 
 
Idag ska jag iallafall in till stan och hämta mitt pass hos polisen, förnyade det för någon vecka sedan. Sen ska jag försöka hitta lite saker inför resan och köpa Sushi till mig och mamma. Vi ska har Sushi lunch, omnoom vad det var länge sedan! Vad hittar ni på idag?

En extra dag

Nu går jag på ledigt i fyra dagar. Jag vet faktiskt inte varför jag är ledig imorgon för de flesta jobbar. Kontoret är bara stängt och det verkar som att ingen riktigt vet varför. En gamal tradition eller något, men jag klagar inte. Det ska bli kul med midsommar också. Har som plan att göra en krans och kanske fota några bilder i den. Vad har ni för planer i midsommar? Berättar mina lite senare. Å just ja, pretty little liars säsong 7 började i natt!! Ska helt klart försöka se avsnittet idag så jag slipper bli sönder spoilad på instagram och liknande.
 

Sommarplaner 2016

 
Precis som ifjol kommer ett inlägg med mina sommarplaner, fjolårets hittar du här. Jag kommer då alltså att jobba tre veckor, åka en vecka till Turkiet och ganska direkt när jag kommer hem åker jag och familjen på husvagnssemester till Norge. Vi ska kika på Trollstigen och sånt, det verkar vara så sjukt fint där! Sen är jag ledig några veckor innan jag börjar jobba igen, vet inte riktigt när eller hur länge. Kommer göra mer också, men här har ni dom lite "större" händelserna. Har du några planer i sommaren? berätta gärna i en kommentar.

Ny vecka

Måndag och en ny vecka rullar igång. Den här veckan är det kortvecka då jag bara jobbar fram till på onsdag. Skönt att få några extradagar ledigt och roligt med midsommar till helgen, det ser jag fram emot. Jag har noll planer fram tills midsommar. Ska mest jobba och kvällarna ska jag försöka att inte se slut på alla oitnb på engång. Hahah nä men vi ser väl vad jag hittar på, vädret verkar iallafall inte ska vara sådär super kommande dagar. 
 
 
Jag kom på att jag inte visat mina nya kuddar, eller egentligen kuddfodral. Jag köpte kuddarna (dom stora längst bak) på IKEA i storleken 65x65 men dom hade inga fodral i rätt färg. Har varit utan ett tag men hittade ett par i rosa i Luleå, blev iallafall himla nöjd!

Digitalhälsa

Idag finns det mesta på internet och du kan faktiskt få kunskap till hälsa, ekonomi och tid tack vare internet. Sidan digitalhälsa är en sida som erbjuder olika tjänster inom hälsa. Exempelvis näringsrådgivning, utbildning inom hälsa, VitalScan-Bodymindscannin och Amazing ProShape All-In-One viktminskning. Inom näringsrådgivning får du lära sig näringsfysiologi som är utbildningens grundläggande teori. Det handlar kort om samband mellan kost och hälsa. Vilka näringsämnen och hur mycket du bör äta av varje för att få en bra balans och för att må bra. VitalScan-Bodymindscannin är en metod för att bestämma hälsostatus, välbefinnande samt balans mellan kropp och själ. Med den metoden får du även tips på hur du kan göra ditt liv mer njutbart. En annan tjänst på den sidan är Amazing ProShape All-In-One viktminskning. Det är en metod för att gå ner i vikt som ett ett online program under 90 dagar. Mer information och fakta om de olika tjänsterna finns på sidan.
 
På sidan hittar du även information om olika kosttillskott som D-vitamin, Omega-3 med fler. Även en blogg skriven av sidans ägare, Susanne Barvik. Hon är hälsocoach, näringsrådgivare och arbetsterapeut. Alltså har hon mycket kunskap inom de olika områdena. 
  
inlägget är sponsrat

A summer long time ago

 
Suttit och kollat igenom gamla bilder från 2013 då jag var i usa. Saknar det sååå mycket, verkligen en resa jag vill göra om. Fast fram tills dess har jag bilderna kvar, som förövrigt är halvkassa. Varför fotade jag inte bättre bilder, haha. Har du någon favoritplats du rest till eller vill resa till?

Allt för en lyxig sallad

 
Jag fick hem detta i veckan från visauppskattning.se. På sidan hittar du "paket" och även gåvokort från VisaUppskattning. Dom säljer alltså företagspresenter till kunder och anställda. Jag fick hem ett set som innehåller Olivolja citron, pasionsfrukt vinäger och ekologiska oliver. Det var riktigt fint paketerat, sånt är ju alltid roligt. Jag gav setet till mamma då jag tror hon har mer nytta av det än mig, men jag kommer såklart också äta av det.

F R U I T

bilder från weheartit

Orange is the new black

 
Ni som behöver tips på en bra serie tipsar jag om Orange Is The New Black. Fjärde säsongen släpps idag, alla avsnitten! Fördel med det är att man inte behöver vänta varje vecka, men en nackdel är att det tar slut så fort. Tre serier som jag följer börjar nu inom bara någon vecka, perfa. Behöver fortfarande lite tips så tipsa mig gärna om bra serier. Dom serierna som jag sett (ouppdaterat) hittar ni i min Tankar & Tips kategori ifall du vill ha ännu ett tips. 

Ointressantare

Jag som tyckte att mitt liv var ointressant när jag gick i skolan, men nu när jag jobbar är det nästan värre. Har inget att säga om vad jag gör på dagarna och när jag kommer hem är jag alltid så trött så slutar med att jag kollar någon serie, youtube och fixa lite mejl och andra bloggsaker. Ska försöka få ihop några roligare inlägg så blir min blogg kanske lite intressantare. Har du några tips på inlägg är det bara att säga till, som alltid! Skönt med fredag imorgon, ska bara vilja i helgen och hänga med min bf. 
 
Senaste bilden från min instagram, bildbrist u know ;)

Richmond&Finch

 
Mitt senaste skal till min lilla skalsamling, ett Richmond & Finch. Fastnade för deras skal när jag såg dom för första gången och äntligen äger jag ett. Min är i modellen Smooth satin och färgen är soft pink, perfekta babyrosa färgen. Mitt nya favoritskal och det kommer verkligen att användas flitigt! Min kommer från iphonebutiken.se, där säljer dom flera olika R&F skal, så kika där om du är intresserad för dom är ofta slut över allt. Vill bara ha fler nu när jag själv märkt att kvaliten är rikigt bra och dom är nästan snyggare i verkligenheten. 
inlägget är ett samarbete

Dag två

Nu har jag jobbat min andra dag på sommarjobbet. Jag har fått en del frågor vart jag jobbar och vad jag gör. Jag jobbar på samma ställe som förra sommaren och precis som ifjol kommer jag inte säga vart eller med vad. För jag vet att om jag säger lite kommer jag få fler frågor och vet inte riktigt hur mycket jag kan säga. Sitter iallafall på ett kontor och gör lite olika saker. 
Idag gick min lillebror ut nian (whuut??) så ikväll kommer farmor och farfar så ska vi äta tårta. Yeyy för tårta och gofika.
 

Vill man ha något så ska man jobba för det

Dom flesta av oss har nog någon gång sålt något för att tjäna pengar. Kanske sålde du jultidningar när du var mindre. Eller så sålde du lotter, kakor, plastpåsar eller liknande för idrottslaget eller för klassen? Jag har sålt för allt som jag nämnt tidigare. Därför har jag valt att göra detta med kakservice.se som ger ungdomar möjligheten att tjäna in pengar till lag och skolklasser. I åttan eller nian så sålde min klass faktiskt kakor och godis ifrån den sidan då vi samlade in pengar inför våran klassresa. Det var nog kanske det mest lättsålda jag sålt, vem vill inte köpa en låda godis liksom? 
Jag tycker faktiskt det är bra att man visar ungdomar att om man jobbar så kan man tjäna pengar. Det är bra att ungdomar får en chans att tjäna pengar och då förhoppningsvis inser att man måste jobba för att kunna köpa den där mobiltelefonen eller för att åka på cup eller klassresa. 
 

Nytt smink

 
Min senaste sminkbeställning innehöll det här + ett Matte Lip Cream som jag helt glömde bort att ha med i bilden då jag redan lagt det i väskan. Det blev iallafall en Beauty Blender, Eyeshadow primer från The Balm. Från NYX blev det en liquid Illuminator, ögonbrynspenna då jag ville vara yolo och testa en annan istället för min Anastasia. En läppenna och även en Matte Lip Cream. Fastnade för Lip Creamen på direkten, den tillsammans med läppennan blir riktigt fint. Resten har jag faktiskt inte hunnit testa så mycket men har hört att dom ska vara bra ;)

Sommar tips

 
Här kommer ett litet tips på en lotion som ger färg. Vad kallas dom ens? kan man säga bus? Man får inte full färg på direkten utan man måste bygga upp den flera gånger, alltså får man inga linjer och man väljer nyans själv. Jag har använt "Dove summer glow" men efter att testat deras "Derma Spa" lotion i en glossybox bestämde jag mig för att testa deras Summer revived. Vet inte vilken jag gillar mest, kanske revived då den luktar godast. Rekomenderar egentligen båda två. Inlägget är inte sponsrat, det råkar bara vara så att jag tydligen endast använder Dove. heheh

Ännu en chill dag

 
Vaknade upp med dunder huvudvärk och ont i hela kroppen, vilket har resulterat i ännu en chill dag. Det gör egentligen inget, börjar jobba imorgon ändå så njuter bara av sommarlovet. Kanske ser en film nu eller något. Känns så konstigt att jag inte kommer gå till skolan på flera veckor!
De flesta kommentarerna i förra inlägget var om vart vi ska resa. Vi ska till Alanya, om tre veckor. Någon som varit där som har lite tips?

Travel far away

 
Regnvädret fortsätter, med lite sol då och då. Min dag har iallafall varit en mysdag. Lite städning, serie tittande och nu tänkte jag och pojkvännen starta en film och äta mango. Just ja, vi bokade en resa (!!!) om precis tre veckor går planet, är jag taggad? JAAA. 

Vad hände med sommaren?

 
Jag har haft den typ dåligast starten på mitt sommarlov vädermässigt, 8 grader och regn. Det har bliviy en riktig mysdag iallafall, vilket jag tänker fortsätta med ikväll. Har bakat kladdkaka och köpt mango så det blir säkert bra! 

Sommarlov!!

 
Ä N T L I G E N har jag sommarlov!!! Hade en värdelös dag, började vid ett med fika innan vi gick till aulan och lyssnad på lite sång. Mitt sista sommarlov och hoppas det kommer bli toppen. Börjar jobba på måndag så det känns inte riktigt som lov än, men har lite ledigt om några veckor. Tröjan köpte jag i Luleå på Monki förra veckan, om någon undrar.  När får du lov?

2

 

Apple blossom

 
Äppelträdet på baksidan har äntligen börjat blomma, eller egentligen är det någon vecka tidigare än vanligt. Men ska försöka ta mig ut en kväll och fota lite i motljus, får aldrig nog utav det. 

Min tisdag har varit ganska så chill. Började dagen med spanska där vi lämnade in böckerna och pratade betyg. På programmeringen lyssnade jag på några redovisningar innan vi fick provresultat. Sen hade jag hål och sista lektionen var engelska där vi hade literaturprov. Hoppad på att det gick bra och nu har jag inga fler prov, yayy!!!

Nationaldagen

Hoppas ni alla har haft en bra nationaldag. Min har iallafall varit toppen! Imorse, eller egentligen vid tolv, brunchade jag och bf uppe i skogen vid en sjö. Vi hade gjort pannkaka hemma som vi värmde på i folie över en brasa. Super mysigt att sitta där i solan och spela kort några timmar. Nu ikväll har jag försökt plugga inför mitt sista prov innan sommaren. Har noll motivation och vill bara ha provet gjort, vilket är imorgon. 

Summer nights

Summer nights
 

Nytt från LUSH

 
När jag var på skolresa i Luleå passade jag på att besöka Lush som finns där. Ni vet hur mycket jag älskar deras produkter så passade på då jag inte har någon i närheten. Köpte påfyllning av deras American Cream balsam, en dusch jelly och deras Daddy-o shampo. Jag har inte testat det shampot innan, men hört mycket bra. Dusch jellyn har jag i en annan doft och ääälskar den! Har du några favorit produkter från lush som jag borde testa nästa gång?

Svar del 2

Fototips? Mina top tre tips är nog att lära dig din kamera, öva öva öva och våga misslyckas. Jag har väl inga direkta supertips, men kolla in min kategori foto och redigeringstips. 
Använder du VSCO och om du gör vilket är ditt favoritfilter? Jag har använt VSCO ett bra tag för att kolla på mitt feed. Men jag började nyligen använda appen för att redigera bilder. Dock använder jag inget utav filterna då inget "uppfyller mina krav".
 
Mina tre senaste instagrambilder, alla redigerade i vsco
 
Drömyrke? Jag har faktiskt ingen aning. Skulle vilja jobba med något coolt, kanske utomlands eller något där man får resa mycket. Vad, det har jag ingen aning om. 
Sommarplaner? Jag ska sommarjobba och resa. Tror jag jobbar från skolan slutar i ungefär tre veckor innan jag har ledigt fyra veckor och slutligen jobbar jag tre veckor eller något sånt. Jag kommer att jobba på samma ställe som förra sommaren. Sen blir det även en resa under dom där fyra veckorna jag är ledig. Sugen på att åka en sväng till stockholm också, men vi ser väl.
 
Midsommar 2015
 
Hur träffades du och din pojkvän & hur länge har ni varit tillsammans? Vi träffades i skolan. Vi gick i samma klass förra året och i år går vi parallell då vi har valt olika inriktningar. Vi har varit tillsammans i snart fem månader.
Vad är dina planer för efter gymnasiet? Just nu har jag inga planer alls. Jag känner att jag kanske inte riktgit vill börja plugga på direkten, kanske jobba eller resa eller något. 

Maj favoriter

 
Konstigt att det redan är juni?? Vad hände med maj liksom? precis som tidigare månader kommer nu en månadsfavorit med fem produkter jag använt och älskat under maj månad.
 
Maybelling Fit Me Concealer. Använt den i flera år och kommer alltid tillbaka till den. Den funkar helt okej för sitt billiga pris. 
 
Lóréal Magic Nude Liquid Powder. Använt den lite extra i maj då jag tycker den passa perfekt under de varmare månaderna. Den har solskydd och håller väldigt länge i värmen. Inte den bästa täckningen men den suger.
 
NYX. Jag älskar nyx läppstift, just denna har jag haft länge och börjat använda igen. Har även andra färger på NYX matta läppstift men en nygamal favorit är den gär ljusrosa.
 
Dew the Hoola. Jag älskar alla Benefits produkter och när jag fick den här i en glossybox för en månad sedan blev jag riktigt glad. Den har snygg färg och är enkel att blanda ut.
 
So Susan Blush. Jag har faktiskt använt den som ögonskugga då jag tycker att den har den perfekta ljusrosa färgen. Den hade varit bättre om den inte varit skimmrig men ibland vill jag ha det också även fast jag föredrar matta skuggor.
 
Har du några produkter du använt extra mycket under maj månad? lämna gärna dom i en kommentar för älskar att testa nya produkter!

Hemma igen

Nu är jag tillbaka hemma efter 2 dagar norrut. Kom hem igår efter nio och då var jag för trött för att skriva något. Gårdagen bestod iallafall av besök hos två företag på förmiddan, lunch på ltu och slutligen två föreläsningar. Efter det, vid tre, hoppa vi in i bussen och började åka söder ut. Har haft roliga, trötta, intressanta och lite jobbiga dagar i Luelå. Skönt att vara hemma och ska bara kämpa mig igenom de sista få dagarna innan jag får sommarlov.

Som ni kanske kan lista ut har jag inga kamera bilder, så det blev tre från mobilen. Två från igår och en på dagens outfit. Det var så varmt när jag åkte till skolan idag vid tolv så jag kände inte för tighta jeans så körde på långkjol.

Svar del 1

Beskriv dig själv med tre ord. Glad, ansvarsfull och ehhhhh positiv. 
Roligaste fredagskvällen? Som jag förstår frågan menar du när/vilken fredagskväll var den roligaste ever? Det har jag faktiskt inget svar på. Har haft många bra fredagaskvällar. Men kanske någon när jag varit utomlands eller en sommarkväll med fina kompisar.
Vilket är ditt drömresemål? Just nu är jag lite insnöad på en tropisk plats med vackert hav och gärna bra shopping. Just nu liggar Hawaii etta på listan då då den platsen verklar ha allt jag söker!
 
Ett annat drömresemål är alltid usa, vill verkligen tillbaka
 
Serier/film? Jag föredrar nog serie framför film. Iallafall om det är en såndär bra serie som man inte vill ska ta slut. Man hinner lära känna karaktererna mer i en serie än i en film + att en film tar slut så fort. 
Favoritpodd? Just nu är det nog Mathilda och Andrea. Har inte så många favoriter så det hade varit gulligt om ni ville komma med lite förslag. 
Vilken linje går du? Jag går teknik.
 
 
Trivs du med din gymnasielinje, vilken inriktning går du? Ja det gör jag. Vissa perioder är det kämpigare än andra, speciellt inför fysik eller matteprov. Men jag är ändå nöjd att jag valde teknik och kan nog inte se mig själv gå någon annan linje. Jag går inriktningen information och medieteknik, vilket innebär att jag går kurser som programmering och webbutveckling. Min favoritkurs/ämne kanske någonsin var nog webbutveckling. Det är ju det jag gör på fritiden (bloggdesigm) och jag älskar att sitta och ändra design, bakgrund osvosv. Dom lektionerna var mina favoriter, kanske för att jag typ kundet det mesta, synd att den kursen är över.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin