Alicelindstrom

#TacoThursday

 
Torsdagslyx med tacos! Min dag har inte varit speciellt händelserik men det har ändå varit en bra dag förutom att jag varit super trött. Tror att det är jetlagen som fortfarande sitter i. Jag gick en promenad på 5 km och sen har jag sett lite serier, umgåtts med A när han inte varit i skolan, svarat mejl och till middag lagade jag tacos med soyafärs. Jag känner mig som en riktigt Real Housewife of Luleå som hade maten klar när han kom hem. Nu har jag precis diskat undan och lite senare planerar vi att fortsätta äta på kladdkakan från igår och kanske se en film.

Almost Famous

Glad att jag fick en andra vår i år i vackra Melborune där blommorna blommade för fullt. Egentligen är det nog fortfarande vinter där men för mig kändes det som vår då det var varmt (typ svensk sommar). Konstigt det där att vi inte har årstiderna samtidigt! 
 

Kladdkaka

 
Mysigaste dagen! Jag har haft en del tid för bloggen och catchat upp med en del mejl och samarbeten, alltid skönt. När A slutade gick vi och handlade, som man saknade att ha bil när vi bar de tunga kassarna. Nu har vi precis packat upp det sista av hans grejer och även bakat en kladdkaka. Nu väntas Idolmys med kladdkaka, jag som missade hela förra veckan när jag var utomlands!

Flytta hemifrån?

Albernn har ju som sagt flyttat för att plugga, det är därför jag är i Luleå just nu. Vilket har gjort mig lite småsugen på att flytta hemifrån jag med, eller mest för att jag vill inreda och köpa fina ljus och krukor. Jag kan inte ha mer ljus och ljuslyktor i mitt rum och jag har ett överskåp fullt med endast sånt. Jag vet inte hur glad mina föräldrar skulle bli om jag kommer hem med egna diskhanddukar med pommes på till köket och krukor till vardagsrummet. Kanske hittar vi något fint jag och A, för en blomkrukor tycker jag att man kan ha iallafall! Kikat runt lite på olika sidor och här under är lite snygga saker som gärna får bo i min framtida lägenhet med mig.

 
(adlinks)  1. Tvålpump  /  2. Tandborsthållare  / 3. Doftljus  /  4. Fluffigudde  /   5. Lamakudde  /  6. Doftljus  /  7. Kruka  /  8. Kopp  /  9. Mugg  /  10. Tvålkopp  /  11. Diskhandduk  /  12. Doftljus  /  13. Grytunderlägg

Longhair struggle

Långhår problem nummer ett måste nog vara att det ständigt blir stopp i avloppet. Varje gång jag duschar blir det en liten trasselboll av hår på golvbrunnen och säkert en lika stor i avloppet och efter några veckor blir det som en liten pool på duschgolvet varje gång jag duschar. Jag fixar alltid det själv och jag känner att jag inte behöver gå in på detaljer hur jag gör, det är inte precis det mysigaste man kan göra en fredagkväll när man inser att det kommer bli en vattenläcka om jag inte gör något snart. Det har aldrig hänt mig, men såklart kan det gå så illa att man behöver anlita någon för att få avloppsrensning. Det finns faktiskt professionella jourer som jobbar med att lösa såna här problem och det är därför jag ville göra texten med Lybecks. Känner du att det är något du inte vågar på själv när du fått stop i handfatet, toan eller duschen så är det att rekomendera att du anlitar någon som vet vad hen gör! För man vill verkligen inte att det ska leda till en vattenskada, översvämning eller liknande. Har det någon gång blivit stopp lite för olägligt för dig? Berätta gärna i en kommentar, jag har faktiskt ingen roliga historia gällande det här.
 

Mot Luleå

Jag har fortfarande mänger av osedda bilder från Gotland, blogglycka!
 
Klockan 14.04 idag gick tåget mot Luleå och min pojkvän som flyttade dit ungefär samtidigt som jag åkte till Australien. Jag åker upp dit för att mysa, kolla på hans lägenhet och umgås. Visst, det kommer bli mycket egentid men det är perfekt för då får jag tid att jobba och kolla serier typ, vilket ändå är det jag hade gjort hemma. 20.05 är jag framme och jag har laddat upp med plocksallad, fruktsallad och naturgodis för att fördriva tiden och såklart nedladdade serier i Netflix. Saknar min pluttis ♥
 
Superroligt att jag hamnade på blogg.se´s förstasida med det här inlägg. Tack!

Dex2Rose - Nitro Ice Cream

två väldigt liknande bilder, men vad gör det när det ser gott ut.
 
Efter min tripp till St Kilda och Matcha Mylkbar fastnade jag verkligen för "instagram mat" och googlade upp restauranger och cafeer att äta på i Melbourne. Jag hittade Dex2Rose som är ett café som även gör glass med flytande kväve, nitro ice cream. Jag valde deras Matcha Crepe Cake som serverades med glass och matchasås vilket var supergott och väldigt fint att titta på.

Carl Edmond

-inlägget är ett samarbete med Carl Edmond- 
 
How to live your life extraordinary maximul fullest delux. Carl Edmond har skrivit livets instruktionsbok och av allt jag har hört om den så verkar den riktigt interssant och bra. Han verkar som en sjukt sund och rolig människa som lever sitt liv till fullo, verkligen en bra inspiration!

Koalor

 

Koalor måste vara det sötaste djuren någonsin!! Dom här bilderna är fotade i Australien för drygt en vecka sedan. Koalan på den översta och understa bilden är 100% vild och vi såg den i Kenneth River, en plats känd för att se vilda koalor längst the Great ocean road. Koalan på den mellersta bilden lever i någon typ av anläggning där koalor föds upp och lever i naturliga förhållanden. Det kändes helt klart coolast att se en vild koala och det var tur vi hade med pappas superzoom på 100-400mm, den satt riktigt högt upp i trädet!

Testagram - Juli

 
Bland det mesta med att komma hem efter att ha varit borta en vecka eller två är att öppna paket, dvs om man har fått några. Jag hade några som väntade på mig och en av dom är Testagram!! Wohooo efter en månad, alltså en box, sommaruppehåll är dom tillbaka och jag är riktigt nöjd med innehållet. Även om mycket är saker jag kommer ge bort.
 
Mina favoriter är Majskakorna och Fish Tacokryddan. Santa Maria har verkligen steppat up sitt game men fler nyheter på kort tid, det gillas. Jag äter inte kyckling, dricker inte läsk, gillar inte jordnötter eller lakrits så dom kommer jag ge bort.
 
Efter två dagar hemma har jag bokat en ny biljett, denna gång en tågbiljett till Luleå och tåget går imorgon. Wohoo

How to live your life

- inlägget är sponsrat av Carl Edmond -
 
Har du läst boken How to live your life av Carl Edmond? Jag är verkligen riktigt sugen på att läsa den då många recensioner jag har läst säger att den är väldigt inspirerande och bra!

My Summer 2017

Sommaren börja nu lida mot sitt slut och precis som de senaste åren kommer här min sammanfattning av sommaren. Eller egentligen har det de tidigare åren varit en sammanfattning av mitt sommarlov. De fyra tidigare åren hittar du iallafall här:  201320142015 & 2016.
 

Jag började sommaren med några riktigtriktigt bra dagar, studenten och allt vad det innebär. Studentbalen där jag fick mitt hår fixat i flera timmar, bar min rosa klänning och gick tillsammans med min fina pojkvän. Några dagar senare var det dags för en av de större dagarna i mitt liv, STUDENTEN! En dag med fullt schema och jag är verkligen så glad att jag är klar med gymnasiet, vilket syns på bilden till höger.
 

Tre dagar efter studenten började jag jobba på mitt sommarjobb och jobbade tre veckor fram tills jag gick på semester. Innan semestern hann det iallafall vara midsommar, vilket jag firade under fredagen med ett stort gäng kompisar och dagen efter lagade jag mat till familjen.  

Jag gick på semester i juli och två veckor senare åkte jag och min pojkvän till Gotland på en roadtrip. Ingen av oss hade tidigare varit där och vi hade en helmysig vecka i tält där hittade på många roliga saker. Gotland är verkligen så fotovänligt så det var svårt att välja ut bilder därifrån. 

Vi badade på olika stränder, gick runt i Visby, besökte Fårö, fotade fina bilder, badade i Blå Lagunen (bilden till höger) och mycket mer. Det var verkligen så mysigt att bo i tält och klura ut hur och vad vi ska laga för mat. Gotland är verkligen så fint!

Efter Gotland hade jag semester ytterligare några dagar innan det var tillbaka till jobbet för två veckor till. Jag han under den tiden fota lite och hänga en kväll på banan där jag för första gången tävlade med pappas Porsche (andra gången på banan). Superkul och på bilden ser ni pappa när han kör.

 

Jobbet rullade på i snigelfart och jag ville bara hemhemhem. Helgerna spenderades med att ungås med A, baka kakor, plocka blåbär och det blev även en blåbärspaj. Det hände inte så mycket mer roligt förutom att jag under min sista jobbarvecka fick veta att jag skulle till Australien men det är en annan historia.

 

Det var en snabb sammanfattning av några av de större och mindre sakerna som hände under min sommar. Det känns precis som alla år lite segt att sommaren är över men faktiskt så känner jag mig väldigt peppad på både hösten och julen (i knooow, redan?) Vad är ditt bästa minne från sommaren?

Fell in love with a city

Melbourne centrum från Williamstown 
 
Det är med blandade känslor jag skriver det här inlägget. Jag är nu hemma från två underbara veckor i Australien men känns skönt att komma tillbaka hem till rutiner, min säng och internet vart jag än är. Samtidigt som jag är ledsen över att lämna den underbara staden och landet. Flygresan gick bra men jag är väldigt trött efter att inte sovit speciellt mycket, så det blir en tidig kväll. Men innan den, grill och mys med familjen.

Bygga sitt drömhus

Det hade ju varit drömmen att få designa sitt egna hus, tycker inte du? Jag vill gärna bo i hus i framtiden, kanske för att jag är uppvuxen i villa. Fast jag skulle inte ha något emot att testa bo i lägenhet under en period i mitt liv. Att få designa och bygga (betala någon som bygger, jag skulle inte våga bo i ett hus jag själv har byggt heheh) ger iallafall en möjligheten att själv välja vad man prioritera i sitt hus och på så sätt får man det som man vill. Mitt drömhus skulle gärna få ha ett fint kök med en köksö, haha jag vet inte varför men har surrat om det enda sedan jag var liten. Ett vitt och stort badrum, gärna med bubbelbad hade inte heller suttit fel. Gärna öppen planlösning och bra förvaring är ju alltid bra. Som jag nämt i tidigare inlägg så hade en pool och en stor altan, gärna även inglasad, inte varit fel heller. Att designa och bygga ett eget hus tror jag inte är något som många skulle tacka nej till, och det är bland annat därför jag valde att göra texten med Eksjöhus. Visst, det är dyrt och tar tid men det är ju ändå ett hus där man ska bo och då är det ju bra att trivas!

Tillbaka i Sverige

Hej från Sverige och Arlanda. Efter många timmar i flygplan, först 9.5 sen 11 timmar, så kändes ganska bra att jag snart hemma. Just nu sitter jag i loungen och väntar på det sista planet, som bara tar en timme, och sen en timme taxi men seeen är jag hemma. Flygresorna har gått bra men är lite trött då jag inte sov speciellt mycket och tidsskillnader hit å dit men det får jag ta igen de kommande dagarna.
 
Loungen i Melbourne, den bästa jag har besökt!  //  Hittade lite godsaker.  //  En bild från flygplanet när vi flög mitt över Austrlien. Ett väldigt stort land och många timmar såg ut ungefär som på bilden. 

Tram

Igår var min sista dag i Melbourne vilket känns tråkigt. Jag har gjort all shopping jag ville (och mer därtill) och även sett allt jag planerat, vilket känns bra. Igår åkte jag in till stan och började med att kolla lite på Zara och efter det lyckades jag äntligen hoppa på City Circle som är gamla trams (spårvagnar) från 1920-1950 som är gratis hop on-hop off och går runt staden förbi många sevärdheter samtidigt som en röst berättar om platserna man ser. Det tog ca 50 minuter att åka ett varv, vilket jag gjorde. En riktigt turistgrej helt enkelt.
 
 
På kvällen gick vi ut och åt sedan gick jag och köpte choklad för alla dollar jag hade kvar innan jag packade väskan, vilket inte rymde all shopping men det fick pappa ta i sina. Idag bär det av hemåt.

Matcha Mylkbar

 
När jag var i St Kilda i tisdags passade jag på att äta brunch på restaurangen Matcha Mylkbar som jag hittade via Pinterest och sedan fastnade för via Instagram. Allt dom serverar är 100% plantsbaserat, alltså inga mejeriprodukter eller ägg. Jag tog deras matcha panncakes med macadamiaglass, chokladsås, päron + annat gott och ojoj vad gott det var och fotovänligt. Till det drack jag en chai latte och jag var mer än nöjd! Jag snackade lite med en som jobbade där, jag var typ ensam som åt, och det visade sig att det var väldigt tur jag var där i tisdags då det ofta under helger är en timmes kö, vilket inte förvånar mig ett dugg!

Eureka Skydeck

Idag var min näst sista dag här i Australien, vilket känns tråkigt men det ska ändå bli skönt att komma hem. Jag gjorde det sista på min "att göra i Melb lista" vilket var att besöka Eureka Skytower som är en väldigt hög byggnad. Jag var upp på 88onde våningen, vilket tog 38 sekunder med hiss, och därifrån såg man hur långt som helst. Det var synd att det var glas eller nät för bildernas skull, men jag fick till några som är helt okej. Jag gjorde även den sista shoppingen så nu börjar jag känna mig väldigt nöjd.
 
 
Imorgon får jag se vad jag jag hittar på, förmodligen tar jag med mig kameran till stan och går runt. Jag hittade ett coolt lunchställe som jag tänkte testa men annars har jag inga planer. På andra bilden uppifrån ser ni Williamstown där vi bor, det är udden ute i havet. Jag zoomade in lite mer på andra bilder och då ser man faktiskt vårat hotell.

Brighton Beach

 
Igår hamnade jag ju som sagt i Brighton (inte staden i England) som nog är mest känt för sina färgglada badhus. Stranden är superfin och lång och man får en fin vy över innerstadens skyline. Det var mysigt att bara gå runt där och fota, varmt var det också även om många gick runt i dunjackor. En passande tisdagsutflykt helt enkelt!

St Kilda & Brighton

 
Igår tisdag gjorde jag en liten längre utflykt till andra sidan centrum. Även fast jag åkte långt så var det inga problem alls, tågen och tramsen går hela tiden. Jag började med att åka till St Kilda för att titta på Luna Park, de fina gatorna och en pir. Längst ut på piren fick jag äntligen se pingviner, dom gömde sig bland stenarna och var sååå söta!
 
 
Efter det tog jag tramen till en tågstation och hoppade på tåget några stopp för att komma till Brighton Beach som precis som St Kilda är en populär strand. Jag gick längst strandpromenaden från Green Point (första bilden) till beach housen (sista bilden) och jag fortsätten även en bit extra. När jag kände mig nöjd där tog jag tåget tillbaka en timme till Williamstown och hotellet. Det blev en bra promenad på 13 km men allt var så fint och vädret var riktigt fint och varmt, solen värmer jäkligt bra här down under.

Klappar en känguru

I söndags efter vi varit på det första stället som du kan läsa om här, fortsatte vi till Churchill Island för att jag ville kolla på kossorna. Ni som känner mig vet nog om min kärlek för kor, speciellt highland cattle.
 
Sedan åkte vi vidare till Maru Koala Park och både pappa och jag var överrens om att det var kul, eller det kanske mest var jag som tyckte det. Där hade dom koalor som man fick se på lite närmare håll än på koala conservation centret och mängder av kängrus och wallabys som man fick gå in till och klappa och mata. Jag skuttade runt där och var hur glad som helst, tror jag hälsade på alla och matade dom som vill ha. Jag var ungefär lyckligast i världen! ♥ Vi kollade även på lite andra djur men koalorna och kängrurna var lugnt coolast!

Shrine of remembrance

Idag måndag var det lite småregnigt hela dagen, inte så att man blev blöt men det var inte speciellt mysigt att gå runt ute. Jag gick runt lite i affärer i två olika gallerior och hittade ett par nya springskor då mina börjar bli lite slut på och efter en lunch på Starbucks tog jag tramen till shrine of remembrance som är ett monument för alla som deltagit i krig från delstaten Victoria. Därifrån hade man en fin vy över staden och zoomar (alternativt kollar den nedersta bilden) du in kan du se ett ansikte på byggnaden i mitten av bilden.
 
 
Ovanför vägen till vänster om kyrkan på byggnaden syns ansiktet av William Barak. Han var den sista "ngurungaeta (elder) av Wurundjeri-willam clan" och han var även en viktig talesman för Aboriginals. Från andra vinklar syns inte ansiktet, utan endas härifrån.

KOALOR!!

 
Igår söndag hade vi en "titta på djur dag" och jag är helnöjd med dagen! Vi åkte ut till Phillip Island som är en ö 10 mil från Melbourne. Det första vi gjorde på ön var att besöka Koala Conservation Centre som är ett område med tree top boardwalks, man går alltså på träbroar uppe bland träden där det finns koalor. Vi såg minst sju koalor och även fast de flesta låg som en boll och sov var det häftigt! Jag fick ett gäng helt okej bilder på en koala som satt och åt eucalyptus, tur för teleobjectiv! Det fanns även papegojor, wallby och lite andra djur men koalorna var överlägset coolast. Efter det här åkte vi vidare mot fler djur, dom får ni se i nästa inlägg!

The great ocean road

Igår lördag var pappa ledig så vi åkte iväg med hyrbilen till The Great Ocean Road som jag både läst om innan vi åkte hit och som vi blivit tipsade om. Det är en lång väg som går längst vattnet i södra Australien med fantastiska vyer och stränder. Vi åkte från Tourcuay till 12 apostles där vi vände och tog motorvägen tillbaka. Totalt åkte vi säkert 40 mil igår varav kanske 15 var längst havet. Vi stannade lite då och då och här under ser ni några bilder från dagen.
 
Som ni ser är det hur fint som helst, gröna skogar, vita ständer och klart vatten. Vi stannade bland annat för att fota dessa bilder men även i Kenneth River som är ett bra ställe att se vilda koalor. 
 
Det var inte det lättaste att få syn på koalorna men vi lyckades se en och mängder av papegojor. Vägen gick även genom regnskog vilket var hur coolt som helst!
 
Vi stannade för lite lunch i en liten by där det fanns fullt av Kakaduor, jag som aldrig sett dom tidigare vilda tyckte dom var supersöta och tog mängder av bilder. Pappa som sett dom hela tiden var väl inte lika intresserad.
 
Våran hyrbil, en Holden som är ett australiensiskt bilmärke. Ska man vara i Australien ska man vara det på riktigt!
 
12 apostles, vilket troligen är en av huvudstoppet längst vägen. Ojoj vad fint det var och det var riktigt mycket folk. 12 apostles är höga stenar som bildats genom att vattnet sköljt bort stenen, en gång i tiden var dom tolv men idag är bara åtta kvar. På den andra bilden ser du udden man gick ut på, blåsigt var det. Efter det här var klockan mycket och vi tog den snabbaste vägen hem, vilket var motorvägen.

Hozier lane

 
Den coolaste gatan i Melbourne, kanske även i hela världen. När jag kollade upp saker att göra här i Mel så fastnade jag för den här gatan. Den är inte speciellt lång och graffitin byts ut hela tiden då det dagligen är dom som är där och målar. Besöker du någon gång Melbourne så rekomenderar jag en titt på den här gatan!
 
Idag har jag spenderat större delen av dagen i våran hyrbil längst the ocean road, bilder kommer senare!!! Just nu sitter vi i baren i hotellet och snart ska vi ut och äta, här är klockan 7 på kvällen.

A day in Melbourne

Idag skulle vädret vara lite regnigt så jag bestämde mig för att ta med kameran och åka in mot centrum för att ha en liten fotodag. Efter två dagars shopping så börjar det bli lite jobbigt och när jag tidigare gått förbi något fint har jag tänkt att jag borde haft med kameran.
 
Jag började vid Hosier Lane, en gata där väggarna är täckta av grafitti. Det var supercoolt att gå runt där och fota och det kommer nog komma ett helt inlägg med bilder därifrån för jag har så många!
 
Efter det hamnade jag på GPO, en byggnad jag läst och sett lite om. Det var tidigare ett postkontor men är idag en HM. Jag gick alltså in dit enbart för att fota, haha.
 
Efter det hamnade jag på Queen Victoria Market, en stor marknad där man kan hitta det mesta. Ost, frukt, kläder, souvenirer, skaldjur, kött och så vidare. Jag hittade en lite boomerang, kändes väldigt Australiensiskt och lite annat smått. Precis när jag kom till marknaden kom världens störtskur så jag gick mest runt där i väntan på att det skulle sluta regna.
 
Vädret var sedan väldigt växlande. När det regnade gick jag in i någon butik och när det var sol passade jag på att fota. Just när jag var påväg ner till Yarra River för att fota kom världens störtskur igen och jag fick springa till tågstationen och då åkte jag hem. Pappa och jag var precis och handlade lite så ikväll tänkte vi laga mat på rummet och till efterrätt har vi Ben and Jerry!
 
 

Outlet shopping

Igår blev det ännu en shopping dag. Planen var egentligen att åka till en strand men det var så blåsigt och mulet igår morse så jag valde att spendera dagen i stan där det knappt blåser. Jag besökte en outlet mall med väldigt många factory outletbutiker. Hittade lite saker på Nike och Victoria´s Secert. Det var verkligen så galet billigt och dom hade typ alla butiker man kan tänka. sig. Nike hade bland annat 20% på alla träningskläder men då det var en outlet var priset redan nedsatt flera hundra kronor. 
 
 
Jag fotade inget igår så jag har inga bilder, meeen tänkte kanske att det är roligt för er att se vad jag köpte eller något. Priceline (som Boots i England och Walgreens i USA) hade 40% på allt smink så passade på att köpa lite. På Nike hittade jag springtights, shorts och sportbh för 104AUD vilket motsvarar ca 700kr vilket är priset för ett par tights hemma typ. Förutom det fyndade jag lite på Victoria´s Secret också så jag är väldigt nöjd!

Vad gör jag här?

Min Australien resa, jag märker att jag får frågor från er så jag tänkt nu svara på de vanligaste. Jag är i Australien i staden Melbourne med min pappa. Han har under året åkt tIll Australien flera gånger och den här gången följer jag med bland annat för att det passar väldigt bra med platsen vi är på, tidigare har han varit i skogen eller småstäder. Vi reste hit tillsammans och vi bor i samma rum men han jobbar på dagarna och jag underhåller mig själv på olika sätt.

 

Melbourne är en stor stad med över 4 miljoner invånare och vi bor lite utanför i en stadsdel som heter Williamstown, toppen för pappa som har gångavstånd till jobbet. Jag älskar staden och är glad att vi bor en bit utanför, hotellet ligger typ 3 meter från havet och det finns bra promenad och parker här. Det tar 26 minuter med tåg in till innersta staden, så enkelt för mig att åka in och shoppa eller äta. Vad jag gör här? Ja när jag skriver det här har jag varit här i två hela dagar och en dag har jag gått runt i Williamstown och en shoppat. Men jag har många dagar kvar så jag kommer hinna med mycket mer. Vädret, det är vinter här just nu med temperatur mässigt är det som svensk sommar. Är det något mer du undrar så är det bara att fråga!

Min dag i mobilbilder

Imorse tog jag tåget in till stan för lite (mycket) shopping // Jag efter lyckade besök i två av mina favoritbutiker, Victorias Secret och Topshop.  // Emporium, en väldigt stor galleria som jag spenderade några timmar i samt den på-andra-sidan-gatan-liggande Melbourne Central. 
 
Min lunch blev på Starbucks där jag åt en Falafelwrap och drack en Chai Latte  // Några butiksstop senare kände jag att det var dags att åka hem, jag började få väldigt ont i armarna. Så jag köpte mig en Vanilla Frappuccino, väldigt stolt över att dom båda gångerna skrivit och stavat rätt (första gången) och begav mig mot närmaste tågstation.
 
Den här bilden tog jag alldeles innan jag gick in på tågstationen, fin stad!  // Jag tog det lugnt på rummet en stund innan pappa kom hem och vi åkte och handlade (glass och juice typ) och sen gick vi ner till en restaurang i samma byggnad som hotellet för lite middag. Jag åt Fish and Chips och ojoj vad gott det var, både pappa och jag var väldigt nöjda! Nu är klockan 22.05 här och jag är nyduschad men ska stå ut en stund till innan jag går och lägger mig, jobbigt med tidsskillnad!

Skyscrapers

 
Det är verkligen så fint ifrån stadsdelen vi bor i, man får en fin utsikt över centrum som ligger på andra sidan viken. Jag satte mig igår på en pir med kameran och musik i lurarna och bara tittade. Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så fint innan jag kom hit! Idag väntas en hel dag med shopping och jag har spanat ut två gallerior och lite andra butiker och jag hoppas att Melbourne leverar för det sägs att det är hit Australiensarna reser för att shoppa!

En låååång promenad

 
Det är nu några timmar senare sedan mitt förra inlägg och jag har sedan dess går en promenad runt här i stadsdelen Williamstown där vi bor. Williamstown är en udde så jag gick längst vattnet och sedan igenom bostadsområden påväg tillbaka med ett stopp på affären för att köpa lite lunch och andra nödvändighet. Totalt blev det en promenad på över en mil, skönt efter så många timmar i ett flygplan.
 
 
När jag kom tillbaka vid vattent satte jag mig i en park och åt min lunch. Det var inte lätt att hitta någon färdig mat som var kall men det blev äppel, havregryn och chiamuffins och en smoothie. Ser ni utsikten eller? Det här är alltså tre minuter från hotellet!! 

Hej från Melbourne

Godmorgon från Melbourne, AUSTRALIEN. Hos er är klockan mitt i natten men här är den strax efter nio. och jag har precis tagit en dusch och sitter nu med en kopp te. Resan igår gick bra och jag fick inte speciellt mycket sömn men det var inget jag räknade med direkt. Vi landade klockan åtta på kvällen och då hämtade vi våran hyrbil och körde till hotellet. Vi bor i en stadsdel utanför centrum men det tar ändå 30 minuter in med tram. Dessutom ska det tydligen vara väldigt fin utsikt över stan härifrån, vilket är vad min plan idag är. Jag har fått i uppgift att handla lite nödvändigheter som frukost och snacks, som ni ser bor vi i en apartmenliknande hotell, och jag tänkte även gå till standen och kika lite.
 

Bangkok

Tack sötaste ni för alla fina kommentarer och lyckoönskningar. Jag landade för en stund sedan i Bangkok efter 10 timmar i et flygplan, det gick bra även om jag inte sov många minuter. Just nu sitter jag i loungen och äter min tredje frukost, eller äter typ fika och frukt. Om någon timmer går sista planet mot Melbourne som tar 9 timmar, oj vad jag ska sova då! Här är klockan 7 på morgonen och vi landar 20.00 ikväll lokal tid så hela dagen försvinner.
 

På Arlanda

Hej från Arlanda! Jag sitter just nu i loungen för lite mat innan vi ska vidare till nästa plan, nummer 2 av tre. Jag har 10.5 timmar framför mig i ett flygplan innan vi landar i Bangkok. Där blir vi någon timme innan nästa flyg, som tar 9 timmar. Snacka om att jag kommer vara jetlagd och helt konstig mat dyngsmässigt. Det verkar som att jag kommer äta tre frukostar i rad thanks to tidsskilladen och middag bara någon timme efter frukost. Vi hörs i Bangkok!
 

Senaste 9 från instagram

 
Några jag älskar med sommaren är mitt instagramfeed, färgglatt och mycket motljusbilder. Eller egentligen så ser mitt feed ut så året om, haha. Jag heter alicelindstroom och du får gärna kolla in mitt konto och gärna tipsa mig om dina favoriter i en kommentar.
 
Imorgon åker jag, vilket innebär att jag behöver packa större delen av dagen idag. Jag startade iallafall med en löptur och har hunnit med att duscha och lagt fram det mesta redan. Senare ikväll ska jag iväg på fest med bland annat folk från min gymnasieklass. Många flyttar till vecka vilket betyder att jag inte kommer se dom på lääänge. Jag ska komma hem tidigt inatt för imorgon 09.20 kommer taxin!! Jag har fått en del frågor om min Australienresa, bland annat vars, hur länge, med vem osv. Är det något du undrar så fråga här under så ska jag svara på det när jag väntar på något flygplan eller något liknande.

The Body Shop

(adlinks)  one  /  two  /  three  /  four  /  five  /  six
 
I mitt "kvällsrutin-inlägg" (inlägget hittar ni här) så såg ni att de flesta prudukter jag använder är från The Body Shop, ett märke jag verkligen gillar. Här ovan tipsar jag er om några produkter jag testat och även någon som jag själv är sugen att testa. Har du någon favorit från TBS? 
 

A sov här i natt och idag har vi mest gjort olika ärenden. Han flyttar för att plugga till veckan och jag reser ju på söndag så vi båda hade lite saker vi behöver införskaffa. Jag köpte bland annat allergimedicin, alvedon och Bamse tuggummi, vilket är obligatoriskt när man ska flyga. Nu har jag allt och jag har även hunnit med att börja småpacka lite men det är så svårt för jag vet inte vad jag ska ha med mig.

Småpacka

Idag vaknade jag av mig själv redan innan åtta, vilket egentligen bara är bra. Efter lunch ska jag träffa min pojkvän men innan dess tänkte jag började småpacka lite, eller egentligen skriva listor, tömma kameran, säkerhetskopiera telefon, dator och lite sånt. Jag skulle även behöva fylla på mina spellistor med måååånga bra låtar, så har du tips får du väldigt gärna lämna dom i en kommantar här nedan! Det blir alltså en förmiddag framför datorn, det är ändå lite småregnigt ute så klagar inte.
 

Min sista dag

 
Största lyckan!! Jag jobbade idag min sista dag på sommarjobbet, WOHOO. Jag kände att jag behövde två extra dagar att umgås med folk, packa, springa ärenden osv innan jag åker på söndag, somsagt det blev klart i måndags att jag ska åka. Ikväll ska jag ut på en löptur och sen fira med kanske lite glass, det låter inte helt fel. Nu har jag de kommande tre dagarna fullplanerade och jag är taggad till tusen, mycket roligt som kommer hända.

Biljetterna är bokade !!!!

Mina kära läsare, jag vet inte vart jag ska börja det här inlägget men igår blev det klart och alla biljetter är nu bokade. På söndag, alltså om fem dagar, åker jag till A U S T R A L I E N !?!!?! Vänta vaa? Jag är ungefär såå häääääääääääääääääääär glad och lite till just nu och oj så fort det gått nu på slutet. Jag ska till staden Melbourne, Austaliens näst största stad med ca 4 miljoner och många fina skyskrapor, jag som äääääälskar skyskrapor. Utan att ens varit i staden, bara utefter vad jag läst och sett på bilder, så kan det här vara min nya favoritstad. Den har allt! Gör er redo för mängder av fina bilder people!

 

Vad har man ens för bild till ett sånt här inlägg? Det fick bli en gamling från när jag flyg till USA och vi flög över Grönland, sååå vackert!

Nakd goodies

(adlinks)  1. Tshirt  /  2. Orange Sweatshirt  /  3. Embroidery Singlet  /  4. Off Shoulder Top  /  5. Tshirt  /  6. Dress
 
Vet ni hur sugen jag är på att göra en beställning från antingen Nelly eller Nakd??? Jag borde egentligen inte ens gå in på de sidorna för jag hittar alltid något jag vill ha. Nu är det så att jag har bestämt mig för att jag inte ska köpa NÅGONTING alls, förutom nödvändigheter som mat och sånt. Jag har eventuellt the trip off my life runt hörnet och då vill jag spara pengar samt kunna shoppa loss medan jag är borta. Men drömma kan man ju alltid och fresta er med lite collage på bloggen, hehehe.

Fun fact

 
- Jag ogillar att prata i telefon och föredrar SMS alla dagar i veckan. Jag ringer verkligen aldrig någon och hoppar alltid till när det ringer.
- Jag gråter väldigt lätt, till filmer, serier och även åt saker som händer i verkliga livet.
- Jag fick häromdagen min visaansökan i ett land långt borta godkänd. 
- När jag inte har något att blogga om scrollar jag låångt bak i andra bloggares arkiv för att hitta inspiration till inlägg.
- Jag blir väldigt lätt irreterad när jag är hungrig, hangry
- Jag har sovit i husvagnen i kanske fyra veckor nu, vilket är sedan i början av juli med uppehåll när jag varit bortrest. Det är ju bara såååå mysigt.

Vecka 31

Hur skulle du kort sammanfatta veckan? Min första vecka tillbaka på sommarjobbet efter fyra veckors semester. Mer är så behöver jag nog inte säga, ni fattar nog att den varit väldigt seg.

 

Har veckan varit bra eller dålig? Egentligen så har den varit en av de sämsta veckorna på länge, även om jag vill tänka positivt. Jag har inte gjort något annat än jobbat, tränat och kollat serier. 

 

Veckans tråkigaste? Jobbaaaaa. Jag är glad att jag har ett sommarjobb men just nu känns det väääääldigt segt! Jag har en vecka kvar men får se om jag håller ut hela veckan, det börjar ta lite småslut på jobb nämligen.

 

Veckans favoritplats? Sängen med en kopp te och en bra serie. Och choklad eller glass.

 

Veckans bästa köp? Jag har köpt 0 saker under veckan. Jag har använt mitt kort en gång under veckan och det var när jag veckohandlade åt mamma. Bästa jag köpte då var choklad så svaret blir väl choklad. 

 

Vad ser du fram emot till nästa vecka? Att jobba min sista vecka. Haha jag gillar hur allt i det här inlägget handlar om den där jäkla sommarjobbet. Jag ser även fram emot att träffa folk vilket är planerat ska ske på lördag i form av ett partajj. Hoppas att det blir av, jag skulle behöva få skratta av mig lite med sköna människor.

 

 

Sunny Days

Blåbär

Det blev en sväng för mig ut till blåbärsriset i skogen ovanför mitt hus här där jag bor tidigare idag. Jag tänkte plocka ihop 5 dl så jag kunde baka en paj till efterrätt men det slutade med 1,5 liter. Det fanns så mycket blåbär och med lite musik i lurarna gick det fort och vipps hade jag fyllt både plockaren och litermåttet. Dom är rensade och klara och snart ska jag baka ihop pajen, årets första blåbärspaj måste vara bland det bästa!
 

En vecka avklarad

Äntligen fredag vilket även betyder att min första arbetsvecka efter semestern är avklarad. Jag har varit så trött hela veckan så det ska bli skönt att få sova ut lite under helgen. Vädret i helgen ser ut att bestå av mycket regn, typiskt att det ska regna när jag är ledig men jag ska försöka hitta på något roligt ändå. Jag har precis ätit en tacomiddag och jordgubbar med glass till efterrätt och nu tänkte jag lägga mig i sängen och se någon mysig film och sen ska jag sova tidigt! Ev ut och leka chaffis men annars blir det en väldigt lugn kväll.
 

Västkusten 2011 TB

Det verkar som att flera av er också gillar throw back inlägg lika mycket som jag. Jag blev sugen på ännu ett tb inlägg och jag gick ända tillbaka till 2011, min första sommar med system kamera. Dom här bilderna här nedan är fotade för ganska precis 6 år sedan, då var jag och min familj på en husvagnssemster till västkusten.
 
7c5a76f3005bdca745101c207537b5f56c4e54267686e371a1
 

Sensommar x Nelly

(adlinks)  1. Knit top  /  2. Skirt  /  3. Blouse  /  4. Body  /  5. Bluse  /  6. Dress  /  7. Polo top  /  8. Skirt
 
Något tråkigt med att sommaren snart är över är att man inte längre kan gå klädd barbent och i fina sommriga klänningar. Eller jo, klart man kan men jag föredrar att inte frysa. Här ovan är några av mina favoriter som skuller passa perfekt en såndär varm sensommarkväll i augusti. Konstigt ändå, att det redan är augusti alltså.

Roadtrip to Gotland - video

 
Ni som läst min blogg under många år vet att jag sedan forever haft ett intresse för att filma och redigera, det är något jag gör sällan i brist på saker att filma. Senaste videon jag klippte ihop och la ut var ifjol från Turkiet men under Gotlandstripen filmade jag lite och har nu fått ihop en liten snutt som ni ser här ovan. Kika gärna på den :))

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin