Alicelindstrom

Gott Nytt År!

 
GOTT NYTT ÅR!!! Det här blir mitt sista inlägg 2017 så jag vill passa på att önska er gott nytt år och jag hoppas ni får en toppenkväll. Det var några år sedan jag fotade raketer men jag sökte mig bak i arkivet och hittade några från tidigare år, väldigt passande i det här inlägget. Den nedre fotade jag nyåret 2011-2012. Är du sugen på att fota raketer så gjorde jag faktiskt ett inlägg hur jag gör för några år sedan (2012) som du hittar här. Vi hörs igen nästa år.

Mitt 2017

Det här är nog mitt favoritinlägg att göra till bloggen. Jag älskar att välja ut bilderna, scrolla i bloggens arkiv för att se vad jag egentligen gjorde varje månad och minnas tillbaka. 2017 är nu över och här kommer en recap vad jag gjorde månad för månad. Är du nyfiken på vad jag haft för mig tidigare år hittar du dom här: 2011 del12011 del22012201320142015, 2016.
 
Fotomässigt började året väldigt dåligt, jag verkar mest ha fotat mat. Jag gjorde veganska köttbullar för första gången och har sedan dess gjort det ett antal gånger. Jag fyller även år i januari så jag bakade en del inte firanden, bland annat kanelbullar.
 
I februari klippte jag mitt hår, inte för att det ser så mycket kortare ut på bilden. Jag var även med klassen till Stockholm på studiebesök. Det var verkligen en kort tripp med kanske 20 timmar spenderade i huvudstaden. Vi besökte slussen, regeringen och jag hann även med lite shopping. Annars hände inte så mycket speciellt i februari.
 
I mars hade jag mitt sista sportlov någonsin. Jag hann under den vecka med två turer till backen för att åka lite snowboard. Det blev en promenad i skogen för att fota de snötäckta trädan och att döma av mina inlägg så hade jag det väldigt lugnt i skolan med mycket sovmornar.
 
I April skedde lite ombyten på kamerafronten här hemma. Pappa köpte sig en 70D vilket betydde att jag fick ta över hans tidigare kamera som var en 60D. Ett stort steg från min 600D som jag hade tidigare och jag var mer än nöjd. Han köpte även lite nya objektiv, hurra för mig som får låna alla. I april var det även påsk och jag bakade en påskig kladdkaka med söta små djur. Egentligen mest för jag behövde bilder till mitt gymnasiearbete som var en bakapp.
 
En riktigt bra månad! Jag fotade några bilder på mig själv i början på månaden som jag behövde till en header. Annars var månaden väldigt bra med knappt någon skola, studentfester och jag längtade sååå mycket till studentdagen och sommaren. I slutet av maj hade jag min efterlängtade mösspåtagning.
 
Jag tror att jag knappt var i skolan i juni, jag var klar med allt och betygen var satta. 3 juni började jag dagen med två timmar hos frisören för att sätta upp mitt hår. Sen ytterligare någon timme stod jag hemma framför spegeln för att få till lite smink. Det var nämligen min baldag och jag hade en sån rolig kväll och jag kände mig verkligen såå fin. Nionde juni var en annan jäkligt bra dag i juni. Min studentdag!! Jag hade en fantastisk dag med champagnefrukost, häng i skolan, utspring, flakåkning, mottagning och slutligen utgång. 3 dagar efter studenten började jag sommarjobba och jobbade juni ut. Jag måste även tillägga att jag hade en bra midsommar med fina vänner och midsommardagen spenderade jag i köket för att laga ihop en midsommar middag till min familj.
 
I juli gick jag på semester, wohoo. Första veckan spenderade jag på taket då jag hjälpte pappa att byta tak. Det var lite läskigt i början men efter att ha gått fram och tillbaka och burit alla dessa plattor blev jag van. Jag var ledig hela juli och tog det mest lugnt. Det blev även en roadtrip/tältresa till Gotland med min dåvarande pojkvän och vi var väldigt turistiga och kollade på saker, badade och fotade mycket.
 
I augusti var jag tillbaka på sommarjobbet och jobbade i två veckor, eller egentligen en och halv. En seg måndag skrev pappa till mig och frågade om jag ville följa med till Australien på söndag. SÅKLART jag ville det!!! Jag kan fortfarande knappt fatta att jag har varit så långt bort. Att jag har varit i Australien (!!!!) Som ni förstår så var andra halva på augusti väldigt bra för min del och bestod av god mat, shopping, turistande och inte minst klappning av kängurus.
 
I september var jag tillbaka i Sverige och det hände knappt något roligt alls. Jag minns att jag var sjukt i nästan två veckor. Det blev ännu ett kamerabyte i september. Denna gång bytte min pappa till en 6D mark II och såklart ville jag köpa hans 70D. Så det blev en hel del foto för att testa kameran och lite nya objektiv. Min farfar fyllde år så vi var hem till dom på gomiddag, därav den vänstra bilden.
 
På kanelbullens dag testade jag att baka butterkaka för första gången och ojoj vad gott! Jag lekte även med pappas drönare och inte kunde jag tro att det var så rolig att flyga med. Jag filmade en del och klippte ihop en film samt tog en del bilder på de gula löven. I oktober längtade jag som en galning till jul och det blev ett besök till IKEA för att handla juliga saker och någon dag senare fick jag hem ett paket med glögg.
 
November var inte en speciellt bra fotomånad, jag verkar mest ha fotat mat och samarbeten. Jag åt iallafall supergoda pannkakor och till pappas födelsedag den femtonde bakade jag en tårta med vintertema (det är alltså granar på tårtan). Jag och min kille gjorde slut, dock kan det ha varit i december... Den sjunde november var en spännande dag, det var då jag och tre andra tjejer klickade boka. Vi bokade första biljetten till vår backpackingresa...
 
Min favoritmånad på året!! Min december var verkligen sååå mysig och jag hade något julig planerat nästan varje dag. Jag bakade kakor, godis, lussekatter, gjorde ett stor pepparkakshus, slog in klappar och myste framför julfilmer. Jag hade en toppen julafton med familj och f&f och sedan jul har jag mest tagit det lugnt.
 
Ännu ett år är över och överlag måste jag säga att jag haft ett riktigt bra år. Visst, det har gått upp och ner samt varit en hel del skit men det har hänt mycket roligt i år som jag kommer minnas såsom bal, student, studentfester, Gotland, Australien och en mysig jul. Fokuserar och minns på det positiva istället.

Tack för i år!

 
Det känns lite tråkigt att årets julkalender redan är över, men roligt har det varit och det hoppas jag ni också har tyckt det. Jag vill än en gång tacka de företag som ställt upp i år och även ni som varit med och tävlat. 
 
 
Vinnaren i årets sista lucka som var i samarbete med Australian Bodycare och Foreo är Theresia. Jag har kontaktat dig via mejl.

Utvärdering av min mål 2017

IT'S TIME! 2018 är här vilket betyder att det är dags för mig att utvärdera målen jag hade under det gångna året. Mina mål under 2017 hittar du häär ifall du är intresserad av att läsa dom, annars kommer här en utvärdering. Som jag skrev för ett år sedan så är jag ingen nyårslöftenmänniska. Jag vill inte lova mig själv, eller andra saker, som jag med stor sannolikhet inte kommer hålla. Därför har jag valt att kalla den för mål.
 
PS. Jag har även länkat inlägg som handlar om det jag skriver i under varje punkt, så klicka gärna in om du vill läsa mer om min student, Australienresa eller liknande.
 
 
Utvärdering av mina mål 2017:
 
Ta studenten.
YAS! Nionde juni sprang jag ut ur skolan och sedan dess har jag inte satt en fot där inne. Jag hade en underbar studentdag med champagnefrukost, häng med klassen, utspring, flakåkning, mottagning och utgång på kvällen. Jag tog studenten och jag är helt okej nöjd med mina betyg. 
 
Fortsätta att inte äta chips, godis eller dricka läsk.
Den här känner jag verkligen att jag har lyckats med! Jag äter endast chips när jag har rest. Läsken har jag klarat mig utan (med undantag för jul och i drinkar som inte räknas enligt mig) och godis äter jag endast i form av choklad och klubbor. Good job!
 
Måla mina naglar "när det behövs". 
Det här är en punkt mina åsikter helt har ändrats i. Jag målade mina naglar i början av året men sedan slutade jag helt. Jag har knappt haft något på naglarna sedan juni och jag trivs himla bra. Mina naglar mår galet bra och har nog aldrig varit såhär långa och starka, så jag är nog lite rädd att om jag börjar måla dom så kommer dom gå av.
 
Åka utomlands.
Den här punkten trodde jag verkligen inte att jag skulle klara, även fast det var den jag ville klara allra mest. Under sommaren blev det ingen utlandsresa så det hela kändes väldigt kört. Men sen när pappa skrev till mig en seg måndag i augusti när jag satt på sommarjobbet och frågade om jag ville följa med till Australien på söndag, SEX DAGAR SENARE!!! då började jag typ gråta. Så jag fick min utlandsresa och dessutom till ett nytt land och ny kontinent. Alla mina inlägg från Australien är samlade här.
 
 
 
(Fortsätta) äta mindre kött och mer plantbaserat.
Jag slutade faktiskt helt med kött under december förra året och är idag pescetarian, vilket jag trivs riktigt bra med. Jag äter alltså fisk men inget kött. Havredryck, soyadryck och havrefresh är mina bästa vänner och jag dricker aldrig vanlig mjölk eller yoghurt förutom när det är i mat. Det är en punkt som jag klarat bättre än vad jag trodde.
 
Springa minst två gånger i veckan.
Jag tycker att jag har lyckats riktigt bra med den här punkten. Såklart finns det undantag under pollensäsongen, sjukdom och resor men över lag har jag hållit träningen igång. Yeyy
 
Köpa en vinterjacka. 
Jag fick lov att väldigt spontanköpa en i januari som inte var speciellt varm, väldigt tråkigt. MEEEEN jag hittade en varm och mysig när jag var i australien så den här punkten kan jag faktiskt bocka av. Jag har köpt mig en vinterjacka och kommer inte att frysa nå mer.
 
 
 
Stressa mindre.
Den här vet jag inte riktigt hur jag ska utvärdera. Jag har stressat, speciellt under våren då jag tog studenten. Men under hösten har jag verkligen försökt att ta det lugnt och jag kan idag göra saker som "jag inte hann" tidigare. Väldigt skönt, skyller allt på skolan. 
   
Åka på roadtrip.
Jag fick mig en roadtrip i sommras till Gotland där vi bodde en vecka i tält. Supermysigt och jag hade aldrig varit på Gotland innan så det var roligt att besöka en ny plats. Själva roadtripen blev inte lika lång som planerad. Det är kring 60 mil från mitt hus till Nynäshamn så resan dit tar bara en dag men det var verkligen så mysigt att komma bort och testa på livet i tält. Jag som är uppvuxen med husvagn.
 
 
Åka på en "resa" själv.
Det här blev inte av. Dock fick jag ett litet smakprov på det i Australien då jag var själv hela dagarna då pappa jobbade. Jag hade sällskap under resan dit (jag satt dock själv i Ekonomi för pappa flyger business) och jag hade sällskap till middagen. 
 
Fota mer.
Jag skulle inte säga att jag har fotat mer i år än tidigare. Vissa månader knappt något alls förutom det jag fotar till bloggen, medan jag andra månader fotat betydligt mer. Speciellt när jag varit utomlands/rest, då har jag nog fotat varje dag.
 
 
Köpa mindre ull, skin, dun, fjäder osv. 
Det var inte så svårt som jag trodde för ett år sedan att undvika produkter från djur. Som jag skrev hade jag lite problem med att hitta en vinterjacka men det löste sig. Jag lyckades hitta ett par sneakers från Adidas som inte var gjorda av skinn och en väska jag spanat länge på producerades i år utan skinn. Så det går.
 
Bada oftare i badkar.
Den största failen i år. ojoj jag tror jag har badat TVÅ gånger under 2017, vilket är mindre än någonsin. Jag har inget att skylla på men jag hade nog hoppats på att jag skulle ha gjort det oftare. 
 
Uppdatera och bli nöjdare med min garderob.
Det känns som att jag inte köpt speciellt mycket nya kläder under året, förutom i Australien. De kläder jag köpte där är jag väldigt nöjd med och efter min utrensning i somras så kan man nog säga att min garderob fått sig en uppdatering. Ingen stor men jag har plagg jag gillar.

Nyårslistan 2017

Jag hittade den här listan hos Celine och insåg att det var några år sedan jag svarade på en nyårslista så nuuuu kör viiii!

 

Gjorde du någonting 2017 som du aldrig gjort förut? 

Jag har tagit studenten och allt som tillhör det vilket är sådär aningen spännande. Jag har även åkt på tältsemester för första gången (uppvuxen med husvagn). Även besökt en ny kontinent.

 

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag tog studenten vilket är en stor förändring. Att inte behöva gå till samma skola varje dag som man gjort i tre år är ju en förändring. Vilket även fått en förändring på min vardag då jag numera in pluggar, etc så måste jag klura ut egna luncher.

 

Vilka datum från 2017 kommer du att minnas?

3/6, 9/6 och 20/8. 3/6 var min bal och det känns verkligen som en once in a lifetime grej att få håret uppsatt och gå runt i en rosa glitterklänning. 9/6 är min studentdag. Dagen var väl inte överdrivet speciell men det är ett fint minne och en bra markering att där tog min gymnasietid slut. 20/8, haha det var då jag klappade kängurus och wallabies en hel dag. Att bara befinna sig i Australien är ett minne.

 

En glad Alice

 

Har något hänt som du önskat aldrig hade hänt?

Terror, svält, krig. 

 

Dog någon som stod dig nära? 

Nej. 

 

Det bästa du gjort under 2017?

Kan jag säga resa till Australien utan att 99% av det här inlägget handlar om Australien eller studenten.

 

Vilka länder besökte du i år?

Australien, 1 land i år men det räcker gott och väl.

 

 

 

Hur firade du jul 2017?

Tillsammans med min familj och farmor & farfar under förmiddagen. Som vanligt med paketöppning, dopp i gryta, mycket fika, julmat och mer paketöppning.

 

Bästa köpet? 

Min Canon EOS 70D. Jag har hunnit har tre olika systemkameror under 2017. 600D fram till april, 60D från april till september och sedan dess en 70D. Jag köpte 60D och 70D efter min pappa då han bytt kamera men mitt bästa köp av dom var såklart 70D, nyare och bättre. Ett annat väldigt bra köp var flygbiljetten till Australien.

 

 

 

Blev du kär år 2017?

Nope.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Gladast var nog de två gånger under året jag bokade flygbiljetter. Jag blir verkligen så glad och det kan väl hända att jag grät glädjetårar.

 

Har du skadat dig eller varit allvarligt sjuk? 

Nej och det är jag väldigt glad för!

 

Saknar du något 2017 som du vill ha 2018?

Kanske en plan vad jag ska göra med livet hade ju varit vääääldigt trevligt!

 

Har du varit full år 2017?

Ja, har jag nämt att jag tog studenten 2017?

 

En bild som symboliserar studenten. 

 

Vad önskar du att du hade gjort mer? 

Tagit tillvara på de bra stunderna, njutit mer. Och fotat mer.

 

Vad önskar du att du hade gjort mindre? 

Stressat. Jag skyller hela vårens stress på skolan.

 

Favoritserier i år? 

Modern Family, How I Met Your Mother, The OC eller The Crown.

 

Bästa boken du läste i år?

Jag har läst två böcker som inte var "Jag är Zlatan" som vi läste på svenskan eller de böcker jag behövde läsa för engelskan. Så den bästa jag läst är nog Arvet efter dig av Jojo Moyes, uppföljaren på Livet efter dig. Den var bra men inte väldsklass, slår iallafall Zlatan.

 

Sämsta boken du läste i år? 

Kan jag säga Zlatans på den? Uppgiften var att vi skulle läsa två böcker (GW Persons Gustavs Grabb och Jag är Zlatan) om två olika klassresor och jämföra dom. (kan ju tillägga att jag fram tills sista kapitlen i den första boken trodde att vi skulle jämföra deras klassresor, alltså resor med klassen, skolresor. Men det visade sig vara klassresa från "botten" till "toppen". HAHA)

 

 

 

Största musikaliska upptäckten? 

Ingen aning

 

Vad var din största framgång på jobbet år 2017? 

Jaduu

 

Din största framgång på det privata planet?

Jag skulle säga att jag blivit bättre på att säga vad jag tycker

 

Största misstaget? 

Jag kommer inte på något speciellt misstag. Såklart har jag gjort en del små, nobody's perfect, men inget jag kommer att tänka på nu.

 

Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?

Jag skulle nog säga att det är som förut. Kanske att jag har varit gladare för det har hänt en hel del bra saker under 2017.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Det jag lagt mest pengar på är Australienresan. Flygbiljetter, mat och shoppingen där. Så på första plats kommer flygbiljett, mat har jag inte lagt så mycket på i år så det är nog shopping på andra plats. Ändå känns det inte som att jag köpte speciellt mycket kläder eller smink i år, så det är ju bra.

 

 

 

Något du önskade dig och fick?

Resa utomlands. Inte för att det var något som jag fick i handen, jag fick möjligheten att resa dit med pappa som sällskap. Jag som alltid vill resa så det var en önskan.

 

Något du önskade dig och inte fick?

Kommer inte på något, förutom en unicorn då såklart.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jag fyllde år på en onsdag. Så jag gick i skolan som vanligt och fick bestämma middagen hemma. Vi åt sommarpaj med kladdkaka till efterrätt. mummsiii

 

Finns det något som hade kunnat göra 2017 ännu bättre?

Kanske fler resor.

 

 

 

Vad får dig att må bra?

Min familj och vänner.

 

Vem saknade du? 

Min mormor.

 

De bästa nya människorna du träffade? 

Mina Noodels. Tekniskt sett så har jag inte träffat dom fysisk utan vi har bara pratat via facebook och skype (senaste samtalet varade i 3 timmar och 23 minuter......). Dom verkar iallafall snälla och hade jag inte träffat dom hade jag kanske inte haft en flygbiljett bokad.

 

Mest stolt över? 

Att jag tog studenten. Ni ba men plz, 73,7% (2015) gör det (haha att jag googlade). Det är iallafall något jag är stolt över att jag har gjort för det är inte "bara". Jag kan formulera om mig, att jag tog studenten med okej betyg.

 

 

 

Högsta önskan just nu? 

Att 2018 blir ett bra år!

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jag ska gå utan för min comfortable zone i hopp om att upptäcka nya saker, uppleva mer och ha mer kul. Jag är ändå nöjd med 2017 och jag vet inte vad jag kan göra annorlunda för att 2018 ska bli bättre.  

 

Vad ser du fram emot 2018?

Min resa 22 januari. Behöver jag säga mer eller??

 

Årets största överraskning?

Jag kommer inte på något, tur det för jag gillar inte överraskningar.

 

Då höll jag på att kissa ner mig av skratt?

Det finns ett antal gånger men inget jag kommer på som går att förmedla i text hur kul det var.

 

Det här ögonblicket fick mig att börja gråta?

När jag (det var pappa som bokade, jag jobbade juee) flygresan till Australien. Det hade varit prat om att pappa KANSKE skulle dit en sista sväng och denna gång till en stad istället för ett militärfält i skogen och jag vet hur det är. Resor blir avbokade, han kan få veta två dagar innan att han ska åka på andra sidan jorden osv. Men när det var bokad kan en glädjetår ha fallit.

 

Årets största besvikelse?

Att det inte går att köpa pepparkaksfil för jag bor i norrland och det är skånemejeri som gör den. haha nä men jag vet inte. Kanske sommaren, som inte ens var en sommar. Den var jag besviken på, jag hade hoppats på lite mer värme och sol.

 

Det kommer jag aldrig glömma från 2017?

Allt runt studenten med bal, fester och flaket.

 

 

 

Det här hoppas jag händer 2018:

- Att jag ska ha en sjujäkla bra år.

- Kanske bli kär, sånt är ju myys

- Backpackingresan blir goals.

- Komma på vad jag ska göra med mitt liv.

Best nine 2017

Året börjar lida mot sitt slut och det är dags för mig att posta inlägget med den nio mest gillade bilderna från min instagram. Jag har gjort de de två tidigare åren och de inläggen hittar du här: 2016 och 2015. Visst ser man en förändring av bilderna över åren? Jag har gått från mattare och lite rosatonade till ljusare och färgglada. Vilken av dessa nio bilder är din favorit? min är nog balbilden i mitten eller bilden under den, jag har blivit mer intresserad av matfoto under 2017.
 
Vill du följa mig så hittar du mig @alicelindstroom

Mellandagsrea

Jag älskar reor men jag har bestämt mig att inte köpa något på årets mellandagsrea. Dels för att jag behöver spara pengar och dels för att det mesta som reas ut är vintrigare plagg. Plagg som jag knappt kommer hinna använda förän nästa vinter. Jag söker efter en baddräkt men det är lättare sagt än gjort denna årstid! Här nedan tipsar jag iallafall om några av mina favoritplagg på årets reor.
 
-innehåller adlinks-
NAKD
1. Sweatshirt  /  2. Pants  /  3. Polotop  /  4. Blouse
 
Nelly
1. Blouse  /  2. Bluse  /  3. Shoes  /  4. Bluse
 
 
Gina Tricot
1. Off shoulder-topp  /  2. Dress  /  3. Tshirt  /  4. Jacket

Mellandagarna rullar på

 
Hur har ni det i mellandagarna? Jag har det toppen och tänkte ta den här förmiddagen till lite bloggjobb. Mejlinkorgen ekar tomt, det är knappt någon som jobbar (iallafall ingen som vill mejla mig) så istället tänkta jag kolla så min design som ska upp efter december är fit for fight, samt göra klart mina "slutet på året inlägg". Jag kommer att utvärdera 2017 års mål, sätta upp nya mål för 2018 och såklart min årliga årsresume. Jag har blivit förkyld igen (skyller på min promenad i tisdags) och därför har jag bestämt att jag inte ska träna förrän jag blir helt frisk, för det misstaget har jag gjort många gånger.

Travel Guide - Things to do for free in Melbourne

 
Det var inte direkt svårt att underhålla mig själv under dagarna. Jag hade innan kollat upp saker jag ville göra och jag hittade nya hela tiden. I det här inlägget tänkte jag tipsa om 7 saker du kan göra i Melbourne som inte kostar något, förutom ev transportkostnad.
 
St kilda
En stadsdel som ligger ca 20 minuter med spårvagn från innersta stadskärnan. Alltså väldigt enkelt att ta sig dit. I St Kilda hittar du en stor strand, en pir och ett nöjesfält från 1912 som är öppet under public holidays och helger. Tyvärr var det inte öppet när jag var där men det var fint att kolla på entrén. Området är väldigt fint och husen känns lyxiga. Att gå längst Fitzroy Street känns som en resa tillbaka i tiden.
 
Graffiti
Efter att ha läst om Hozier Lane (bilden till höger) som jag hittade via Pinterest var jag fast och började genast söka efter fler graffitigator. Jag hittade några och mina två favoriter var Hozierlane och Union Lane (bilden till vänster). Perfekta ställen att ta bilder eller bara gå runt och kolla.
 
Shrine of Remembrance
En byggnad som ligger på en kulle några spårvagnsstopp från centralaste centrum. Det var byggt för att hedra de män och kvinnor som deltog under första världskriget, men är idag ett minnesmärke för alla australiensare som har tjänat i krig. Står man på platsen och tittar in mot staden ser man ett ansikte på en av byggnaderna, som bara syns från en viss vinkel. Mannen på bilden är William Barak som var en ledare för en indianstam. 
 
Queen Victorias Market
En enorm marknad där du hittar allt från frukt, till delikatesser, till kött, fisk, kläder och souvenirer. Då jag var där under den australienska vintern fanns det inte så mycket frukt, utan mer grönsaker. Jag testade lite olika saker, på den högra bilden äter jag någon typ av äppelpaj. Jag köpte några souvenirer men gick mest runt och tittade.
 
Brighton Beach
30 minuter från staden med tåg ligger Brighton Beach som mest är känd för de färgglada badhusen och fina stranden. När jag var där var det "kallt" i deras mått mätt och de flesta gick runt i dunjacka, medan jag svettades i t-shirt och jeans för det var som en svensk sommar. Jag gick längst stranden och fotade husen sedan fortsatte jag en bit längst strandpromenaden, väldigt fint.
 
City Circle
Linje 35, City Circle, är en gratis spårvagnstur som går runt staden. Turen tar kring 50 minuter och du kan hoppas på och av där du vill. Väldigt mysigt samtidigt som man får se några av de viktigaste platserna i centrum.
 
Promenera
Jag har nog aldrig gått så mycket som jag gjorde under veckorna jag var i Melbourne. Jag rekommenderar att gå längst Yarra River på gångvägen som kallas waterfront (till vänster på bilden till vänster). Den går förbi casinot, restauranger, lyxiga butiker och dfo som var min favorit outlet. Att gå längst Bourke Street var nog min favorit. När finns det fina hus och bra affärer, bland annat Zara, HM och Myers. 

Missa inte luckan

Då min fjärde och sista lucka i min julkalender öppnades på självaste julafton var det säkert många av er som var upptagna med annat och missade den. Därför tänkte jag i det här inlägget påminna er att kika in lucka 4 där jag lottar ut ett väldigt spännande pris till ett värde av 749kr. Du hittar luckan häääär! eller genom att klicka på bilden.
 

PJs forever

 
En julklapp jag fick och kan ni gissa hur mycket jag använt den sedan jag fick den? Rätt, varje vaken minut sedan söndagkväll då jag öppnade den. Den är så mysig samtidigt som jag blir så glad av den. Hur man nu kan bli det, jag menar det är en tröja som sitter ihop med byxorna och man ser ut som en jättebebis. But I love it. Tur för mellandagarna och inga planer, det betyder att jag kan ha på mig den varje dag hela tiden!

Annandag jul

Trodde ni att ett inlägg med bilder på mig själv från julafton räckte? nej dååå
 
Jag älskar verkligen dagarna efter julafton, meen nu har jag nästan börjat bli lite rastlös. Vad brukar jag göra, förutom att fika och äta julgodis, under annandan? Visst, det är mysigt med slappa dagar också men då jag var sjuk innan jul hann jag med väldigt många timmar av att göra ingenting. Vad ska du göra denna annandag?

Juldagen

 
Jag hoppas att ni alla hade en fin och mysig julafton. Det hade jag och jag är så tacksam över de fina julklapparna jag fick samt att jag fick fira dagen med familjen å del av släkten. Jag hade dessutom en väldigtväldigt bra julafton med mys, snö och god mat. Idag ska vi äta dopp i grytarester till lunch och julbordsrester till middag, det är nästan godare dagens efter för då är man inte lika mätt från all julgodis. Det blir säkert en hel del julfika och julgodis idag också! Glad juldag på er!

GOD JUL

3 bilder jag fotade idag när jag skulle ta de obligatoriska bilderna framför granen
 
God Jul på er fina läsare, hoppas ni alla har en mysig julafton eller vanlig söndag om du inte firar jul. Under förmiddan var min farmor och farfar här på fika och paketöppning. När dom åkte vidare åt vi dopp i gryta till lunch och sedan dess har jag fotat, redigerat och ätit julgodis. Om en stund är det nog dags att börja med julmaten, inte för att jag är speciellt hungrig...

Lucka 4

 
GOD JUL! Då fjärde advent och julafton i år sammanfaller kommer den sista lucka upp på julafton. I den fjärde luckan vinner en lycklig person en kit med ansiktsvård från Australian Bodycare innehållande en face mask, face wash, face cream och spot stick + en Luna Play från Foreo. Det är verkligen drömmen om man vill lyxa till det efter stressen inför julen samt för att göra sig extra fin inför det nya året.
 
För att vara med:
- Berätta i en kommentar vilken som är din favoritfärg av Luna Play.
 
För extra chans att vinna:
- Följ Foreo @foreo_nordics, Australian Bodycare @australianbodycare och mig @alicelindstroom på instragram.
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se, https://australian-bodycare.com och foreo.com. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar/tagga mig på instagram så jag kan hitta ditt inlägg.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 31/12. Lycka till!
 
 
Vinnaren i den tredje luckan som var i samarbete med Eleni&Chris är Anette, jag har kontaktat dig via mejl.
 

Dan före doppardan

 
Nu är granen klädd och den är sååå fin! Det är våran första jul med kungsgran och då vi köper granen färdigpackad är det som att köpa grisen i säcken men den ärr riktigt fin i år! Jag har fotat lite bilder med tre nya objektiv som jag inte testat innan. Bilden i mitten är fotat med ett fisheye och de övriga ett Sigma som jag verkligenverkligen gillar! Nu jag ska måla klart mina naglar och sen fixa med min lilla vegoskinka som ska in i ugnen och sen blir det vrålfika.

Santa's little helper

 
ÄNTLIGEN är 23 december här, en av mina favoritdagar på året! Idag är planerna att pynta, pynta och pynta! Granen ska in, den ska kläs, julpyntet ska fram, skinkorna (min vegoskinka och de övrigas grisrumpa) ska in i ugnen. Jag ska damsuga och moppa mitt golv och ikväll ska en skinkmacka avnjutas framför tv med en kopp glögg.
 
Glöm inte att anmäla dig i min tävling där jag lottar ut hudvård till ett värde av över 1100kr. Du hittar luckan HÄÄR och den avslutas imorgon.

Highland Cattle

 
En liten throwback till Australien när vi besökte Churchil Island. 

3 days left

 
Tiden går sådär jobbigt fort just nu och jag vill inte att december snart ska vara över? jag vill mysa ännu mer!! Fast på sätt och vis längtar jag en aning till 22 januari, vilket imorgon bara är 1 månad bort (!!!). Jag har iallafall de mysigast dagarna på året framför mig och jag ska verkligen försöka njuta. 

Hej mitt vinterland

 
Pappa har ett nytt objektiv som jag testade här om dagen. Som ni ser är det ett fisheye och jag tycker verkligen att såna bilder är så coola! Jag orkade inte ge mig ut speciellt lång, utan jag stod bara på altanen men tänk vilka bilder man kan få till i en snöig skog.  
 
Igår hade jag en sängliggandes dag men jag är idag tillbaka på benen. Tur det då jag har en lista med sakar jag ska hinna med, bland annat städa/rensa mitt skrivbord och göra vegetariska julköttbullar till julafton. Jag har suttit nu på morgonen och följt det som hände i Melbourne tidigare i morse (vår tid). Verkligen så hemskt! Hur kan man köra över så många människor? För några månader sedan gick jag på Flinders Street, jag har gått över det där övergångstället många gånger och varje dag åkte jag till och från Flinders Street Railwaystation. usch

Veganska pannkakor på 10 minuter

 
Vad roligt att ni ville att jag skulle posta receptet på mina veganska pannkakor jag skrev om för någon vecka sedan. Receptet gäller för en portion och går på under 10 minuter att tillaga, snabbt och gott!
 
Ingredienser:
1 dl mjöl
1 msk socker
1 msk bakpulver
1.75 krm salt
1 dl soyadryck/havredryck/mandeldryck eller liknande
olja eller veganskt smör att steka i
 
Gör såhär:
1. Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ihop med "mjöken". Är smeten för rinnig/torr är det bara att tillsätta mer vätska eller mjöl.
2. Stek små (eller stora, funkar säkert också) pannkakor.
3. Ät med bär, glass, sylt, risglass eller vad du vill.

Snart nytt år

inlägget är ett samarbete
Att julen snart är här betyder att nyår inte är långt borta och det är nästan två veckor kvar till 2018. Jag fick hem månadens testagram som denna månad fokuserar på peppen. Der var en spännande blandning med både tvättmedel, deo och kakor. Kakorna tror jag är riktigt goda men ska vänta med dom till efter allt julfika är uppätet. Senapen ska jag ge till mina föräldrar som faktiskt gillar senap samma med godiset. Drickorna ska jag helt klart testa, även om jag aldrig dricker energidricka så ger jag dom gärna en chans. Är du också sugen på att klicka hem en box, eller varför inte ge bort en prenumeration i julklapp (perfekt sista minutenjulklapp då du inte behöver ge någon i fysisk form, utan det kommer senare), då kan du gå in här och börja prenumerara.

Fudge

Jag undrar om jag åkte på en förkylning eller något sånt för jag börjar känna av lite i halsen. Jag vill verkligen inte bli sjuk över jul så jag åt smoothie till lunch fullproppad med frukt, bär, ingefära och annat som jag gissade på är bra mot förkylning. Förutom att äta lunch idag har jag bakat choklad,-apelsin-krokant fudge. Bitarna blev allt annat än fina men dom blev riktigt goda. Ikväll blir det en stor kopp chaite framför en mysig film #goals.
 

Travel Guide - Eat in Melbourne

 
Jag kände att det var dags för mig att göra lite inlägg med tips om Melbourne med saker jag hann uppleva, se och göra under de två veckorna jag var där. Först ut är mat och jag har tänk visa mina favoritställen jag åt på.
 
 
SmoothMe
Jag älskar idéen! Du får välja vilken smoothie du vill ha och sedan tre toppings. Jag valde rawnola, fresh fruit och chiapudding. Det var verkligen så gott och fräscht och räckte gott och väl till en lunch för mig. Du hittar SmoothMe 120 Spencer St. Jag hade lite svårt att hitta då ingången är på en Francis St.
 
 
Matcha Mylkbar
Troligen det bästa jag åt på hela resa som dessutom var helt veganskt. Jag tog deras berömda Matcha pankakes som serverades med päronbitar, chokladsås, vegansk glass och crunch. Till det drack jag en chai latte, den perfekta brunchen. Du hittar Matcha Mylkbar ute i St Kilda, 72A ACLAND STREET. Alldeles vid tramstationen Luna Park / Cavell Street. Jag snackade lite med personalen och tydligen är det lååång kö på helgerna men jag var där en vanlig tisdag så jag var ensam.
 
 
Krispy Kreme
Efter att en av pappas arbetskamrater som vi åt middag med berättade att Krispy Kreme är väldigt hypat var jag tvungen att gå dit. Jag en apple crumble och den var okej men väldigt söt men såååå god!
 
 
Dex2Rose
Efter att ha ätit så mycket fin mat bestämde jag mig min sista dag för att hitta den finaste maten. Efter att ha sökt runt på Pinterest hittade jag Dex2Rose. Den låg väldigt centralt och bra till så det blev där jag åt min sista lunch. Jag tog deras matcha crepe cake som alltså är crepes i lager med någon kräm mellan. Supergod! Dex2rose är ett nitrocafe, alltså gör dom sin egna glass med nitrogen. Dom finns på 377-379 Little Bourke St, enklare att hitta kan det inte bli.

Saffransbiscotti

Igår bakade jag saffransbiscotti, mysiiiis!!! Jag har helt snöat in mig på det i år och såklart behövde jag baka mig en plåt. Även om dom är fula så är dom riktigt goda, det är ju ändå insidan som räknas. Jag har bara fudge kvar att baka och det tänkte jag göra på tisdag och förutom mina vegoköttbullar jag ska göra så är jag klar sen. Idag var jag dessutom och handlade allt inför julen och julbordet, jag vill inte ens tänka på hur många påsar det blev!
 

Glossybox december 2017

 
Årets sista box från Glossybox och det känns verkligen som att dom har steppat up gamet på boxarna de senaste året. Dom är inte längre ljusrosa 7 veckor i rad, utan så fina så jag gärna sparar dom. Inget undantag den här gången, rosa och guld går allt hem hos mig! Det här ser faktiskt ut att bli min sista box på ett tag då jag inte kommer vara hemma på så pass länge. 

Mudmasky - Sleep Repair Renewal Nourishing Mask - En nattmask som ska reparera, återfukta och mjuka upp huden. Jag har aldrig testat en nattmask så den här ska bli väldigt spännande!
 
Absolute New York - Icon Mini Eyeshadow Palette "Gold Glitz" - En ögonskuggspalett med 6 skuggor, perfekt att ta med sig när man ska resa eller liknande. Den har alla färger jag kan tänka mig både för fest och för vardag så den kommer helt klart komma till användning!
 
Carmex - Original Lip Balm - JAAA! Jag som är så jäkla torr om läpparna och jag har hört mycket bra om Carmex så den kunde inte ha kommit mer lägligt. Den ska ha en kylande och pirrande känsla, vilket jag tycker stämmer mycket väl.
 
Trind - Hand Repair - Precis som mina läppar så är även mina händer spruckna, perfekt att jag fick en handkräm. Denna ska inte kladda och innehåller mycket bra som ska återställa huden.
 
Benefit Cosmetics - Roller Lash Mascara - Den här har jag fått en test på i glossybox tidigare så jag vet att jag gillar den. Jag gillar egentligen alla produkter från Benefit. Mascaran ska separera fransarna samtidigt som den lyfter dom, jag älskar borsten och ska se till att sprara den och tvätta den för att använda för att separera fransarna.
 
-länken nedan är del av glossybox värvningsprogram-
Vill du också premenurerar på glossybox? eller varför inte ge några boxar i julklapp till någon? beställer du din box via den här länken får du 20% på din första box! Du kan även ange koden ALICE-R85

One week left

 
En vecka kvar till julafton, det känns nyss som det var 100 dagar kvar! Har du kommit in i julstämningen än? om inte så postar jag några av mina favoritjullåtar (som inte är de vanliga klassiska) här under. Ha en mysig tredje advent ♥
 
 

Lucka 3

 
I årets tredje lucka har du chansen att vinna ett lyxigt set med hudvård från Eleni & Chris. Som ni ser här ovan så får du deras Hydrating Face Mist, Hydrating Eye Cream och Hydrating Day Cream. Vill du inte behålla dom själv så är det en väldigt fin julklapp.
 
För att vara med:
- Berätta kort i en kommentar vad du ser fram emot mest under julen.
 
För extra chans att vinna:
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och eleniandchris.com. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar/tagga mig så jag hittar ditt inlägg.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 24/12. Lycka till!
 
 
Vinnaren i den andra luckan som var i samarbete med caseapp och matsmart är Sara Källström, jag har kontaktat dig via mejl.

Var det inte du som vann? deppa inte! Koden ALICEJUL20 ger dig 20% hos caseapp. Beställ senast den 19/12 för att få hem dina klappar innan jul.

Winter Wonderland

 
Titta vilka mysiga och snöiga bilder jag hittade lååångt bak i min kameramapp. Dom är fotade för snart två år sedan och aldrig visade på bloggen då dom inte ens var redigerade. När jag såg dom blev det en snabb redigering och jag kände direkt att jag dom förtjänar en plats på bloggen. Den nedre har blivit en av mina favoriter, ett riktgit winter wonderland. Jag är nästan sugen på att fota några nya, problemet är bara att dom är fotade på ett berg, där det troligen är knähöjd med snö just nu och jag känner inte riktigt för att gå upp dit.

Veganska pannkakor

 
Jag måste bara visa er min lunch för ett tag sedan, goalsgoalsgoals! Jag gjorde veganska pannkakor (inget mjölk eller ägg) som jag åt med glass gjord på ris och frysta bär. Det var så galet gott och enkelt att göra, mina go-to pannkisar. Vad säger ni? vill ni ha receptet eller??
 
Idag är det fredag och helg, HURRA!!! Jag har idag varit på vårdcentralen och tagit de sista vaccinen innan resan, vilket känns så otroligt skönt. Vi behöver inte gå in på hur många liter tårar jag grät, jag är bara glad att det är gjort. Ikväll blir det tacomiddag och sen ska jag iväg på fest. Det enda jag har planerat i helgen är att storstäda mitt badrum, inte så kul, och baka saffranbiscotti, väldigt kul. Vad är dina planer för helgen?
 
Var med i utlottningen av 2 presentkort, perfekta julklappar! Du hittar luckan här.

Fototips - fota med fairylights

Jag får ofta frågor om hur jag gör när jag fotar bilderna med lamporna i bakgrunden. Exempel på inlägg med såna bilder hittar du här, här, här och här. I det här inlägget tänkte jag gå igenom utrustning, inställningar, redigering och vad jag tänker på. Har du frågor så får du gärna lämna en kommentar.
 
 
Utrustning
Jag fotar med en Canon EOS 70D och alltid när jag fotar fairylight använder jag ett Canon EF 50mm f1.4 objektiv. Om du är intresserad så hittar du hela min kamerautrustning här. Jag använder även en extern blixt, speciellt om jag fotar produktbilder inomhus. Det är verkligen något jag tycker att du kan investera i, jag använder min blixt hela tiden!
 
Inställningar
Just för dessa bilder som var till ett inlägg där jag visar min glossybox, valde jag att fota i AV-läget. Det är ett halvmanuellt läge där jag väljer bländaren och ISO och kameran sköter slutaren. För dessa bilder satte jag slutaren på f/1.6 och ISO på 500 då det var mörkt i rummet. Att ha ett lågt tal på bländaren gör att bakgrunden blir suddigt och på så sätt får man ett bokeh-mönster i bakgrunden.
 
Vilket format fotar jag? Är det som denna gång en produktbild som jag tänkt blogga om så fotar jag i JPG och inte RAW. RAW tar mer minne samt att det krävs lite mer tid att redigera, just denna typ av bild känns inte det så "viktigt" för mig.
 
 
 
Bakgrund
Jag la produkten jag skulle fota på min säng för att få en jämn bakgrund. Sedan la jag ljusslingan, eller fairylightsen runt. Jag köpte min ljusslinga på Rusta för kring 30 kronor. Den är 1.9 meter lång och har 20 lampor. Viktigast tycker jag är att den är batteridriven då jag gärna tar med den och inte vill vara beroende av ett uttag.
 
Ta bilderna
För mig kan det ibland ta en stund innan jag hittar en vinkel som jag gillar. Jag vänder och vrider på produkten, flyttar lamporna och testar olika vinklar med kameran. Jag rekommenderar dig verkligen att testa dig runt, stå på en stål, böj dig, testa olika sidor osvosvosv.
 
Nu skulle man nog kunna säga att du är klar. Jag brukar alltid redigera mina bilder innan jag laddar upp dom på bloggen och det gör jag i Photoshop. HÄR är min kategori där jag då och då postar redigeringstips. Här under ser ni före och efter redigering. 
 
 
Redigering
När det kommer till redigeringen gjorde jag inte så mycket med bilden. Jag ökade intensiteten/ljuset, kontrasten, la på lite lyster, sänkte temperaturen och slutligen lite skärpa innan jag sparade den för bloggen.
 
 
Jag hoppas att du har hängt med och att du uppskattar mina tips. Har du förslag på en annan bild jag ska visa hur jag fotade får du gärna lämna en kommentar. Ha en fin dag! 

The sun is going down

 
Tre bilder jag fotade på Melbournes skyline från Williamstown där vi bodde. Bilderna är alltså tagna från piren utanför vårat hotell. Det är verkligen en fin stad och den mittersta bilden är faktiskt en av mina favoriter jag tog under hela den resa. Jag älskar ljuset, vattnet och att man ser större delen av staden. Saknar det ♥

Jullista

Det här listan svarade jag på i fjol, så varför inte svara i år igen? Är du sugen på att läsa hur jag svarade förra julen så hittar du den häääär.

 

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar! Vet nu hur mycket jag har saknat dom eller? Jag varit nära att köpa dom i butik men har hållit mig tills vi skulle baka egna, för hembakta är ju så mycket godare!

 

Ischoklad eller marsipan? Marsipan. Jag ääääälskar marsipan och har gärna en korv i kylskåpet och skär mig en skiva istället för godis.

 

Lax eller sill? Lax. Då jag numera är pescetarian är fisken det jag äter på julbordet och lax är min absoluta favorit.

 

 

 

Sylta eller pastej? Ingen av dom. Ärligt vet jag inte om jag testat dom.

 

Paradis eller Aladdin? Paradis om jag får välja själv, men då jag är den enda i min familj som föredrar mjölkchoklad så har vi ALLTID Aladdin. Fast det är ju bra, det betyder att jag får alla goda bitar aka de med mjölkchoklad.

 

Skumtomtar eller knäck? Knäck. Kan man äta sig less på knäck? skumtomtar kan jag men inte knäck!

 

Revbensspjäll eller lutfisk? Nej på båda. Jag är osäker på om jag ens smakat lutfisk och revbenspjäll har jag ätit en gång, i en ölträdgård i Tyskland. Aldrig igen kände jag typ bara.

 

Glögg eller julmust? Glögg. Jag är en glöggälskar och i år startade jag rekordtidigt då söta Saturnus skickade hem tre flaskor glögg till mig i oktober. Snacka om lycka!

 

 

 

Rödbetsallad eller dopp i grytan? Dopp i gryta. Det är något jag lärt mig gilla genom åren. Mina föräldrar gillar det så varje julaftonslunch har jag blivit "tvingad" att smaka en bebisbit. Numera tar jag det frivilligt.

 

Ris a la Malta eller gröt? Gröt.

 

Köttbullar eller prinskorvar? Det var nog väldigt länge sedan jag gillade köttbullar eller korv. De senaste åren har jag  v ä g r a t  äta det och sen jag slutade äta kött så har jag inte ätit det heller och kan inte välja vilken jag väljer mer eller mindre. Det är som att välja mellan pest eller kolera.

 

Julkorv eller julskinka? Julskinka. I år ska jag testa en vegetarisk julskinka, håller tummar på att den är god. Vet du en bra, let me know!

 

Hemma eller borta? Det kvittar bara jag får vara med min familj och släkt.

 

Chokladkalender eller paketkalender? Det beror väl på vad paketkalendern innehåller. I år har jag en skumtomtekalender, kände att det var dags att ta det till nästa nivå då jag alltid haft en chokladkalender.

 

Plastgran eller äkta? Äkta alla dagar i veckan. Jag har en mini plast på mitt rum, men det är för att jag vill ha en egen gran. I vardagsrummet har vi alltid en äkta gran och det har vi haft hela mitt liv. Bästa.

 

 

 

Arne Weise eller Ernst? Ernst. Jul med Ernst måste ju vara en av höjdpunkterna i december. Mysfaktorn är på topp när Ernst är på tv med en kopp glögg och lite julljus.

 

När vill du att första snön ska falla? Slutet på november. Just nu när jag skriver det här har vi några decimeter med snö och jag hoppas verkligen att det stannar till julafton.

 

 

 

Favoritjulfilm? Jag är så tråkig så jag har ingen favoritjulfilm, ni vet en sån man ser VARJE jul. Kanske är jag inte en person som kan se samma film 10 gånger eller så har jag bara inte hittat the one.

 

Favoritjulkalender? Jag måste säga Sunes Jul på den. Jag har aldrig sett den innan men efter att ha hört så många surra om den så tänkte jag, varför inte se den istället för årets i år. Den är riktigt bra och jag fattar inte varför jag inte sett den tidigare. 

 

När öppnar du dina julklappar? De som tomten lämnat i min strumpa öppnar jag på morgonen. Sen vid tio när f&f kommer öppnar vi klappar och slutligen på kvällen öppnar vi klapparna som ligger under granen. Lyx att öppna julklappar tre gånger.

 

 

 

Favoritjuldoft? JULGRAN! det luktar verkligen som jul för mig! En annan doft, i kemikalisk form, är Yankee Candles Christmas Eve. Den bränns varje jul i mitt rum.

 

Vad framkallar mest julstämning? Julfika, slå in julklappar, se julfilm, julbaka. Jag vet inte vad som ger mest, det är nog en kombination av allt.

 

Vad är viktigast med julen? Att jag får vara med min familj.

 

Kålrotslåda eller morotslåda? Aldrig ätit och då jag skulle få väldigt ont i halsen av båda så väljer jag ingen.

 

Julkyrkan eller Kalle Ankas Jul? Kalle Ankas Jul.

Julklappstips - stocking stuffers

-innehåller adlinks-
1. Hairtie  /  2. Settingspray  /  3. Earrings  /  4. Bracelet  /  5. Nailpolish  /  6. Sunglases  /  7. Perfume  /  8. Beautyblender  /  9. Cardholder  /  10. Kitchen-ware  /  11. Earphones  /  12. Tan mousse  /  13. Cap  /  14. Coasters  /  15. Waterbottle  /  16. Lipstick  /  17. Razor blade   /  18. False lashes  /  19. Beanie
 
Det åttonde och sista inlägget i min lilla serie med julklappstips. Har du ännu inte kommit på vad du ska ge i julklapp i år rekommenderar jag dig att kolla igenom mina tidigare inlägg. Söker du efter inspiration vad du kan önska dig rekommenderar jag dig också att ta en snabbtitt på de tidigare inläggen, det finns garanterat något för alla! Du hittar dom här:
 
Julklappstips till henne
Julklappstips till honom
Julklappstips till barn
Julklappstips till hemmet
Julklappstips över 500kr
Julklappstips under 500kr
Julklappstips under 100kr
 
Jag har dessutom gjort två inlägg där jag tipsar på giftsets: del 1 och del 2
PS. glöm inte lucka 2

Fullt upp

Det här är första gången jag sitter still, förutom lunch, på hela dagen. Jag har haft fullt upp och hela eftermiddagen har gått åt att baka Mintchokladflarnis-kakor (jag har inget bättre namn). Det är nog det jobbigaste jag bakar men även bland det godaste så såklart bakar jag ett gäng inför julen. Det är inte svår utan det är mest jobbigt och tar tid. Om en stund ska jag börja med maten, idag blir det vegetarisk tacopaj. mmmmmmmmm sen ikväll, då blir det en julfilm och jag ska inte lämna sängen.
 
Kanske känner du igen bilden på kakorna från förra årets? det får bli en repris för jag orkar verkligen inte ta fram kameran.

Svarar på era frågor

Varför började du blogga? Den största anledningen var nog att jag ville ha ett ställe att visa mina bilder för andra. På den tiden när jag började blogga så var fotografering ett väldigt stort intresse och det var i början det jag hade bloggen till, att visa mina föräldrar och typ farmor bilderna.
 
Var ser du dig själv om 10 år? Om tio år är jag 29, nästan 30. Det känns verkligen så långt borta men då är jag förhoppningsvis helt klart med studierna och har ett jobb jag trivs med. Kanske bor jag i ett annat land eller en annan stad, vem vet? Gärna bor jag med någon mysig människa, kanske i en lägenhet? hus?
 
Har du husdjur? Nej, om man inte räknar med mammas TRE akvarium. Fast dom är hennes och jag vill inte ha något med dom att göra. Fast söta är dom.
 
Tre bra saker om dig själv. Jag är snäll, positiv och jag ser gärna det bra i människor. Verkligen standardsaker men jag tycker det är sååå svååååårt att komma på saker som beskriver mig själv. Speciellt om det ska vara bra saker, annars hade jag sagt typ lat, seg, kontrollfreak, tror-jag-är-roligast, osvosv.
 
 
Ska du göra något roligt 2018 som du vill dela med dig av? Ja, ja och JAAAA!!!! Som jag nämde i slutet av oktober/början av november så ska jag den 22 januari (alltså om mindre än 7 veckor) åka på en resa i TRE månader. Så det är väl det stora som kommer hända i mitt liv under 2018, eller det jag vet om just nu och det känns så roligt. Jag längtar galet mycket samtidigt som jag är nervös och mer kommer jag nog att bli närmare 22/1. Vi skriver i gruppchatten saker som "om 7 veckor är vi i Singapore" och allt jag känner är paniiiiiiik.
 
Önskar du dig något just nu? En mysig jul. Egentligen inget speciellt materiellt så en mysig och vit jul får det väl blir.
 
Favorit doftljus på vintern? Mitt absoluta favoritdoftljus är från Yankee Candle och heter Christmas Eve. Det är en juldoft och det ljus som är mest tänt i mitt rum från typ november till januari. Resterande vinter har jag inget favorit utan testar lite olika.
 
bild från australien
 
Drömresmål? Bali och Vietnamn har jag varit väldigt inne på det senaste året. Båda verkar så fina och jag har totalt fastnat för risterrasser, väldigt konstigt. Gissa vem som ska dit? JO JAG! Ett annat resemål jag gärna åker tillbaka till USA eller tillbaka till Australien för att besöka en annan del av de stora länderna. Men då jag ish var på en shopping och turistresa till Australien i augusti och samma i USA för några år sedan så känns det verkligen som att det är på tiden för något nytt. Charterresor har jag gjort ett antal och även tre husvagnssemestrar i Europa, vad finns kvar om inte backpacking.

Finns det någon bild som du är extra nöjd med som du tagit? Jag har några favoriter, speciellt bilder från resor. Ska jag välja en bild att visa just nu så är det den här under. Den fotade jag 23/12-2015, alltså för snart två år sedan. Tydligen gillade jag den inte ens då för jag har aldrig redigerat den och aldrig visat den på blogg eller liknande. Jag hittade den när jag sökte efter juliga bilder och gillade den på direkten. Den känns så mysig och vintrig.
 

Vad är dina planer inför 2018?
Som jag skrev några frågor upp så ska jag ut och resa under de första månaderna av 2018. Jag har inte planerat så mycket mer, då jag inte kommer vara hemma. Så i början av januari ska jag mest typ packa och städa, jan-maj reser jag och sen ska jag försöka hitta ett jobb och förhoppningsvis börjar jag plugga till hösten.
 
Har du fortfarande pojkvän? Nope, tyvärr inte.
 
Hur brukar din jul se ut? Du tänker på min julafton? lite kort så vaknar jag vid 8, äter frukost och ser på julkalendern innan jag fixar mig. Vid 10 kommer farmor och farfar, då öppnar vi paket innan dom åker vidare. Då brukar vi äta lunch och sen har vi några timmar "fritt" innan vi börjar med maten. Efter maten är det paketöppning och sen brukar vi nog se en julfilm.
 
JUUUUL ♥
 
Ser du fram emot något särskilt? Förutom julen som jag sett fram emot sen typ juli så ser jag verkligen fram emot resan. Jag vet redan nu att jag kommer få uppleva galet många saker, få minnen för livet, lära mig mycket om mig själv och lära känna grymma människor. I år är jag nog inte depp över att julen är över, för några veckor senare åker jag.
  
Vad använder du för kamera och redigerings program? Jag fotar med en Canon EOS 70D och det har jag gjort sedan september i år. Innan hade jag en 60D, innan det en 600D och min första systemkamera var en 450D. Är du intresserade att se hela min utrustning så hittar du den här. För att redigera använder jag Photoshop och det har jag gjort hur längst som helst!
 
PS. glöm inte lucka 2

Serier #19

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13Del 14Del 15Del 16Del 17, Del 18
 
Vår tid är nu
Det är sällan jag ser en svensk serie och ännu mer sällan jag tipsar om en svensk serie, om det ens hänt förut? Vår tid är nu är en svensk serie som sänds på SVT1 i tio avsnitt under hösten. Det tionde avsnittet sändes förra måndagen så har du inte sett den så har du ett antal avsnitt att se! Serien handlar om familjen Löwander som driver restaurang Djurgårdskällaren men man får även följa flera karaktärer ur personalen. Den utspelar sig från och med freden 1945 och framåt. Vad jag har förstått så blir det minst två säsonger till och man kommer att få följa karaktärerna lite närmare nutid. En serie som har allt samtidigt som den lyfter upp viktiga frågor som jämnställdhet, samkönade äktenskap, invandring, arbetsförhållande och klasskillnad.  4/5

Mindre än två veckor

 
Igår var det två veckor till julafton, vilket betyder att det idag är MINDRE än två veckor. Det har fått mig att inse allt jag vill hinna göra innan jul och att det är på tiden att jag börjar. Jag vill hinna storstäda mitt rum, något jag gjort varje år sedan jag var mini. Jag har även några saker jag vill hinna baka så jag tänkte beta av 2 under veckan. De sista julklapparna är påväg så det är mest städning och bakning kvar.

Travel hacks / Packa smart

 *suitcase
Jag var, som ni nu nog vet, nyligen (inte längre då det här inlägget legat i utkast flera månader) på en trip till Australien. Vilket betydde att jag behövde packa ner allt jag kunde tänkas behöva i en resväska och gärna inte för stora eller för tunga saker. Jag har några tips jag lärt mig genom youtube och även saker jag fått ideér om själv, vilket betyder att här kommer det ett inlägg med packningstips! 
 

1. Sladdar och teknisk utrustning
Jag har de senaste resorna packat alla tekniska prylar så som kamera laddare, sladdar, telefonladdare, datormus osv i en necessär. Då har jag enkelt koll på vart allt hamnar och det minskar även trassel för alla sladdar.
 
2. Smycken utan trassel
Hur jobbigt är det inte när man reser och vill ha med smycken och när jag kommer fram är allt bara en klump? Jag lägger nu mera mina smycken i små smyckes påsar, dom jag fick dom i när jag köpte dom. Kanske ett halsband och armband i samma, man slipper trassel samtidigt som dom är lätta att hitta i resväskan.
 
3. Hygienartiklar utan kladd
Det har aldrigt hänt mig att shampot eller liknande har läckt under en flygning, men jag är gärna förberedd ändå och packar alltid mina duschprodukter i en sepparat necessär. Gärna som den på bilden av plast så den enkelt går att torka ur.
 
4. Hygien och skönhet kan ta mindre plats
Är du inte borta speciellt länge behöver du faktiskt inte ta med hela den stora schampo, balsam och duschkrämen. Jag brukar hälla över dom i mindre förpackningar, etc har jag min ansiktstvätt i en gammal munsköljsflaska som man fick på flyget. Duschkrämen i en gammal schampotest och schampo i en miniflaska från Lush. Istället för att ta med en stor lotion använder jag de minsta från The Body Shop som jag flera gånger fått hem via Glossybox. Antigen innehållet eller så häller jag över från min vanliga.
 
5. För smutstvätten
Till min smutstvätt använder jag en skopåse, just den på bilden är en från sas jag fått på flyget något gång. Perfekt då påsen andas ifall något skulle vara lite fuktigt. Enkelt när man kommer hem också då man vet att allt i påsen ska tvättas och man blandar inte rena och smutsiga underkläder.

'Tis the season of glitter

(adlinks) 1. Blouse  /  2. Jumpsuit  /  3. Pants  /  4. Shoes  /  5. Dress  /  6. Shoes  /  7. Pants

Lucka 2

 
I lucka nummer två kan du vinna två stycken presentkort som både är värda 300kr styck. Det ena på Caseapp och det andra på Matsmart. Koden alicejul ger dessutom alla mina läsare 50kr att handla för på matsmart när du handlar för minst 350 kr. (giltig tom sön 17/10) 
 
För att vara med:
- Berätta i en kommentar vad som är viktigast på julborder enligt dig.
 
För extra chans att vinna:
- Följ Caseapp och Matsmart på instagram @caseapp och @matsmart.se
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se, matsmart.se och caseapp.se. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar eller tagga mig instagram så jag kan hitta det.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 17/12. Lycka till!
 
 
Vinnaren i den första luckan som var i samarbete med Mockberg är Alice (@lillcec på instagram), jag har kontaktat dig via mejl.
 
Vann du inte? Ta det lugnt! Koden Koden alicelindstrom ger dig 15% på Mockberg tom 14 januari! Passa på att köpa julklappar eller en fin klocka till dig själv!

Lussebullar

 
Jag har spenderat förmiddan med att baka lussebullar. Nu doftar det saffran i hela huset och jag längtar efter att smaka. Men först tänkte jag ge mig ut på en liten springtur, lika bra att göra bort det innan. Annars har jag inga speciella planer för denna lördag. Lite mejl att svara på och jag ska kika så allt är klar inför morgondagens lucka som kommer upp 00.01 i natt. Det är även då lucka 1 avslutas, har du inte anmält dig kan du fortfarande gör det här.

Baby it's cold outside

Julklappstips - under 500kr

-innehåller adlinks-
1. Backpack  /  2. Tray  /  3. Giftset  /  4. Watch  /  5. Painting  /  6. Pyjamas  /  7. Candle  /  8. Cardholder  /  9. Phonecase  /  10. Passport holder  /  11. Perfumeset  /  12. Bedset  /  13. Perfumeset
 
UPDATE: Det verkar som att många bloggar på portalen jag bloggar på har problem med kommentarerna. Något jag fått flera mejl och DM kring. Jag har mejlat blogg.se och jag hoppas det löser sig fort. Har du anmält dig i min julkalender får du gärna dubbelkolla så din kommentar kommit fram. Kan du inte anmäla dig tipsar jag dig och om att uppdatera sidan, annars får du gärna skicka ditt bidrag till [email protected] eller DM på instagram. Du hittar luckan här.
 
UPDATE 2: Nu ska det inte vara något problem att kommentera. Så anmäl dig, sista dagen idag! Du hittar luckan här.

Best day ever

 
En liten throwback till en av de bättra dagarna det här året, 20 augusti för att vara exakt. Den dagar jag klappade och matade kängurus och wallabys, såg koalor på nära håll, klappade en alpacka, klappade highland cattle kor och var allmänt glad. Coolast var nog kängurusarna, det var sååå mysigt när dom åt ur min hand (jag tycker att dom pussade mig). Såklart skulle jag hälsa på alla (VIKTIGT) och pappa fick agera fotograf.

Gift wrapping

 
Jag har börjat lite smått med julklappsinslagningen och genast känns mitt rum betydligt mer juligt. Jag har ju en liten gran där jag lägger paketen under fram tills jag ger bort dom och det blev verkligen så bra! Nu väntar jag på att de sista klapparna ska komma med posten och sen ska dom slås in och sen är jag faktiskt klar, i år känner jag mig verkligen ute i god tid! Ikväll blir det ännu mer julmys framför jul med Ernst, bästa!!

Skor i julklapp

-inlägget är ett samarbete-
Julen närmar sig och ibland kan det vara riktigt svårt att hitta på en julklapp. Din kompis, hen som har allt och önskar sig inget, vad ska du ge? Skor. Alla använder skor och vem skulle inte bli glad över ett par krispiga vita sneakers eller coola klackar? Jag har plockat ut några av mina favoriter som alla skulle göra mig glad om jag fick i julklapp (även några herrmodeller som inte skulle göra mig vidare glad men aa).
 
Jag är en sneaker-människa och jag äääälskar sneakars. Ni som hängt här hela årets vet nog att jag hade som nyårsmål att köpa mindre skinn och läder, vilket går bra förutom när det kommer till skor. Det är inte det lättaste att hitta skor som är djurvänliga men ett av mina favoriter här ovan är det. Nämligen Nike AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNIT W längst till vänster på andra raden. En annan sko som gärna får ligga under min gran på julafton är ett par Nike Roshe (dom längst ner till vänster i kollaget, dock herrmodell på bilden). Jag kan inte riktigt välja mina favoriter men är du intresserad hittar du alla hääär. Vilken sko är din favorit här ovan?

Redan onsdag

Tiden går så jäkla fort och idag är det redan onsdag. Planer för resten av dagen är slå in julklappar då jag faktiskt hittat alla och de sista är påväg med posten. Jag tänkte även svara på era frågor som ni ställde i min frågestund. Har du en fråga så hinner du fortfarande ställa den HÄR. Annars händer nog inte så mycket mer roligt ikväll och troligen ser jag en julfilm. 
 
Passande nog slänger jag in en bild på min fina klocka från Mockberg. För det är just en sån här klocka (eller vilken modell du vill) som du kan vinna i min första lucka. Värdet är 1599kr så missa inte luckan här.
 

Julklappstips - för hemmet

- innehåller adlinks -
1. Cutting board  /  2. Coffemaker  /  3. Mortar  /  4. Candle  /  5. Bedset  /  6. Towel  /  7. Speaker  /  8. Pie tin  /   9. Apron  /  10. Electric mixer  /  11. Saucepan  /  12. Vase  /  13. Kettle  /  14. Blanket  /  15. Knife set  /  16. Marbletray

Superdry

 
Under förmiddan var jag ute och fotade lite, jag vet inte hur länge sedan det var jag tog med mig kameran ut. Jag har nu suttit och redigerat ett gäng bilder och faktiskt så blev många helt okej. Så framöver kommer det äntligen lite nya bilder, många med lite juligare tema. 
 
BTW, så är det min nya jacka som jag köpte från Superdry när jag var i Australien. Det är inte det lättaste att hitta en varm jacka som inte innehåller dun och jag blev så glad när jag hittade den här när vi stannade till på ett outlet mall innan vi skulle flyga hem. Tur att den rymdes i väskan, i pappas såklart för min var redan proppad!

Pepparkakshus

 
Jag fick för några veckor ideén att bygga mitt egna pepparkakshus, med egen mall och allt. Lättare sagt än gjort men nu är det klart och inte för att det blev världens finaste hus så tycker jag att det ser så mysigt ut. Jag blir glad av att titta på det! Det var inte det lättaste alla gånger men det var ett mysigt litet projekt.
 
1. Du glömmer väl inte min frågestund?? LÄNK
2. Du glömmer väl inte min adventkalender? i första luckan kan du vinna något värt 1600kr... LÄNK

Before and After

 
Lite före och efterbilder från Australien. Ingen av dom är speciellt redigerade, utan mest det vanliga som jag gör på de flesta bilder. Jag tror alla tre bilderna var fotade i RAW och speciellt på bilden i mitten har jag ändrat en hel del gällande ljuset innan jag öppnade den i photoshop. 

Julklappstips - över 500kr

-innehåller adlinks-
1. Fauxfur coat  /  2. Wallet  /  3. Perfume  /  4. Rug  /  5. Bag  /  6. Bowl  /  7. Perfume  /  8. Thermos jug  /  9. Shirt  /  10. Shoes  /  11. Knife  /  12. Eyeshadow palette  /  13. Moka pot  /  14. Giftset  /  15. Sodastream  /  16. Hoodie

Juliga Sconesmuffins - recept

 
Här är receptet på muffinsarna jag skrev om för några dagar sedan. Jag hittade det på koket.se (länk till receptet) och tydligen kommer det från Jul med Ernst 2011. Jag rekommenderar dig att testa detta recept, varför inte till en adventfrukost? mmmmm

Pepparkakor i mängder

 
Igår var det äntligen dags för det stora pepparkaksbaket, wohoo! Det slutade med att jag ensam stod och kavlade deg då övriga gav upp, men det var verkligen så värt för nu har vi fyra burkar fulla med hembakta kakor. Nu känns det som att julen på riktigt är påväg då pepparkakor är alltid det första vi bakar julmässigt. Andra adventhelgen är det dags för lussekatter .Ojoj vad jag varit sugen, jag var väldigt nära på att köpa mig en igår på ica. Glad första advent finisar! ♥

Lucka 1

 
Äntligen är årets julkalender igång, som jag har längtat!! Ni som är nya är så kommer jag posta ett inlägg varje advent med en spännande tävling. I årets första lucka kan du vinna en valfri klocka från Mockberg
 
För att vara med:
- Gå in på mockberg och välj vilken modell du vill ha om du vann. Du hittar alla modeller HÄR.
- Lämna en kommentar här nedan vilken modell du vill ha samt en kort beskrivning om varför just du borde vinna.
 
För extra chans att vinna:
- Följ mockberg på instagram @mockberg
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och mockberg.com. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 10/12. Lycka till!
 
 
 
Jag har även en rabattkod för dig som är på jakt efter kanske en julklapp eller bara en fin klocka. Koden alicelindstrom ger dig 15% på Mockberg tom 14 januari!

Frågestund

 
Jag har de senaste åren haft en frågestund under november månad, något jag i år nästan glömt i år. Det känns som att det var ett tag sedan jag hade en frågestund (assåå gahhhh vad jag hatar det ordet, finns det inget bättre ord??!??!!) så vi kör på en, även fast den i år är någon vecka för sen. Bättre sen än aldrig. Ställ dina frågor i en kommentar så ska jag svara på dom om några dagar.

Julklappstips - till barn

-inlägget innehåller adlinks-
1. Board Game  /  2. Bedset  /  3. Activity Book  /  4. Backpack  /  5. Shirt  /  6. Pet Toy  / 7. Pencil Case  /  8. Lego  /  9. Body  /  10. Shoes  /  11. Socks  /  12. Mammoth  /  13. Shoes 

Juldesign 2017

 
Första december vilket betyder en ny desing på bloggen. Årets blev en julig header som för mig ser väldigt mysig ut med en vintrig bakgrund. Bläddrar du längst ner eller klickar på knappen "MENU" under headern så kommer du längst ner där du hittar en meny med info om mig, kategorier, arkiv och lite annat. Såklart är även denna design anpassad för mobil och surfplattor. Ser något galet ut så uppskattar jag att du lämnar en kommentar. 

Första december

Första december idag, om något missat det känns det viktigt att jag berättar det för den. Jag känner mest bara att det här året har gått så galet fort och att de 23 dagarna till julafton kommer gå snabbare än snabbast. December är en väldigt bra månad och jag har mycket roligt att se fram emot. Jag tänkte berätta några saker jag ser fram emot och du får gärna berätta dina i en kommentar så peppar vi tillsammans denna gråa fredag.
Jag ser fram emot att: öppna en lucka varje dag i min julkalender innehållande skumtomtar, kika på mysiga vloggar under vlogmas på youtube, många bra tävlingar i företags och bloggares julkalendrar (don't forget about mine), mycket mys, titta på julkalendern varje dag, se fram emot julen, baka, slå in julklappar, nyår, och ta mysiga promenader i snön.
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin