Alicelindstrom

Julscones

 
I lördags bakade jag sconesmuffins. Inte vilka sconesmuffins som helst utan med en julig touch! Inte för att dom ser speciellt fina ut men goda var dom verkligen. Kanske de godaste sconsen jag ätit. Vilket även fick mig att inse att scones är väldigt underskattat och jag kan inte komma på sist jag bakade scones, kanske var det 2013. Det kommer nog bli en till sats innan jul, för dessa kommer verkligen att gå åt! Hojta till om ni vill ha receptet! 

Jul, jul strålande jul

 
Julen har nu landat i mitt rum och wiii vad mysigt det blev! Dessutom blev det betydligt ljusare med min gran och lampor i fönstren. Eller jul och jul, det här är bara första del så kanske borde kalla det för adventspynt. Jag älskar min lilla gran, min tomte som sitter bredvid granen och min guldiga ren. Imorgon är det ju faktiskt första december, ojoj vad fort det kommer gå fram till jul sen! Har du plockat fram julen? 

Julklappstips - till honom

(adlinks)
1. Watch  /  2. Wallet  /  3. Backpack  /  4. Oil Control Moisturiser  /  5. Bathrobe  /  6. Shoes  /  7. Perfume  /  8. Socks  /  9. Anti aging Moisturiser  /  10. Eyeserum  /  11. Slippers  /  12. Bag  /  13. Toilet bag  /  14. Luna Play 

Glossybox november 2017

 

Min favoritbox på årets, novemberboxen aka boxen med jultema!!! Först och främst, finaste julboxen någonsin! Jag som helt snöat in mig på mörkgrönt och guld i år, den här kommer få ligga framme under min gran. Innehållet då? Väldigt nöjd och många fullsize produkter som dessutom är dyra.

 

Ole Henriksen - Truth Serum - jag använder inte serum av den enkla anledningen att jag inte äger ett, men det ska bli roligt att testa den här. Det är inget märke jag hört om tidigare men att döma av priset så är den nog bra. 675kr för 30ml. 

 

Ole Henriksen - Sheer Transformation Perfecting Moisturizer - Från samma märke som serumet fick man en tester på deras ansiktskräm som ska ge en mjuk, jämn och strålande hy. Jag älskar att testa nya hudvårdsprodukter och även denna är saftigt dyr.

 

Mitchell And Peach - Shower Wash "English Leaf" - En duschkräm som luktar gott och fräsch, tydligen ska den dofta citrus, basilika, koriander, tomatplanta och lavendel. Duschkräm används ju alltid så den ska bli rolig att testa.

 

The Body Shop - Hand Cream - Det här är nog min favorit i hela boxen. Den doftar gott, något jag funderat på att köpa och något jag använder varje dag. Dessutom är min handkräm från TBS julserie ifjol snart slut, den kunde alltså inte komma mer välbehövligt! Jag fick doften frosted plum som jag är såå glad är tillbaka i år. För två år sedan sålde den slut i min stad snabbare än snabbast!

 

Steve Laurant - Precision Tip Eyeliner - WOW! Förpackningen alltså! Det är en vattenfast eyeliner och den ska vara enkel att applicera då den har en filttopp. Den ser typ ut som en tuschpenna.

 

Bang Beauty - Cream Color "glam" - En multiprodukt som går att använda på ögon, läppar och kinder. Hurra för multiprodukter. Färgen är guldig och jag tror att den skulle vara en fin bas till en ögonsminkning. Eller kanske för att piffa upp ett läppstift med lite skimmer.

Outfits for the rest of the year

(adlinks) 1. Top  /  2. Topp  /  3. Dress  / 4 . Pants  /  5. Dress  /  6. Shoes  /  7. Dress
 
Det känns som att det resterande veckorna på året är det många som har planer utanför huset. Julbord, julfester, glöggmys, julafton och slutligen nyår. Kanske är du på jakt efter en ny outfit? Kika här ovan där jag har valt ut några av mina favoriter. Mitt favoritplagg är nog byxorna och den gröna tröjan, båda går att klä upp och ner och dom skulle nog funka på varje typ av "event" under december.

Testagram för november

 inlägget är i samarbete med testagram
November månads testagram har kommit och även fast det ska vara deras "juliga" så var det väldigt dåligt med sånt. Det var bra produkter men jag som är en julälskare hade hoppats på att få smaka ALLA juliga smaker som finns typ.
 
I julig väg fick man iallafall årets nyhet, Bubs tomteskallar som säljs i smakerna julmust och hallonknäck. Den med smak av julmust var min favorit men det är inget jag kommer köpa igen, utan jag håller mig till de vanliga gubbarna. Man fick även en burk kanel och den kommer komma väl till användning de kommande veckorna. Friggs majskakorna med choklad var också en favorit. Putsdukar och sköljdmedel gav jag till mamma, hoppas hon blev glad.

Julklappstips - till henne

(inlägget innehåller adlinks)
1. Watch  /  2. Naked Heat Palette  /  3. Handle holder  /  4. BeautyBlender  /  5. theBalm Nude Dude  /  6. Anastsia Glow kit  /  7. Foreo set  /  8. Slippers  /  9. Perfume  /  10. Hairstyling tool  /  11. Pyjamas

Snyggaste paletten från JFR

- inlägget är ett samarbete -
 
Kolla in min nya ögonskuggspalette! Jag har sökt efter the perfect one och den här har alla färger jag kan tänka mig. Peach, orange, röd, brun och fina skimmriga färger i både rosa, guld och brun. Nu vill jag bli bjuden på fest eller något så jag kan testa den här i en snygg och glittrig sminkning. 
 
Paletten är från märket Makeup Revolution och heter New-trals vs Neutrals och den kommer från JFR. Jag äger sedan tidigare en palett från Makeup Revolution och jag vet att dom har riktigt bra pigment för att vara en billigare palett. Jag har redan hunnit leka med den här och gillar den verkligen, fina färger, bra pigment och det går att göra så mycket med den. Är du sugen på att köpa en själv så hittar du den här.
 
Såklart har jag en rabattkod till er. Koden Lindstrom15 ger dig 15% på hela sortimentet hos JFR.se (gäller ej rea och jackor). Kanske behöver du en ny palett inför alla festligheter i december? eller kanske söker du julklappar? passa på att få 15%!

Smoothiebowl

Kolla bara på min smoothie jag åt under veckan, den var sååå god!!! Idag är det en vecka till första advent och jag har insett jag jag bloggmässigt inte är 100% redo som jag trott. Därför är min plan för dagen att färdigställa juldesignen som ska upp på fredag samt göra klart alla luckor och tävlingsinlägg så jag kan fokusera på annat. Viktigast är att bli klar med första som ska upp om precis en vecka. Vad är dina planer för denna söndag?

Julklappstips - under 100kr

(inlägget innehåller adlinks)
1. Hat  /  2. Nailpolish  /  3. Makeup sponge  /  4. Wallet  /  5. Deoset  /  6. Beanie  /  7.  Scarf  /  8. Candle  / 9. Nailpolish set  /  10. Movie  /  11. Movie  /  12. Movie  /  13. EOS Lipbalm  /  14. Sunglasses  /  15. Candleholder
 
Mitt första inlägg av många i årets julklappsserie. Minns ni att jag hade en förra året? Där jag postade flera inlägg med olika "teman". Jag tänkter kör på samma koncept så framöver kommer det komma inlägg med julklappstips under 500kr, över 100kr, för henne, för honom, stockingstuffers och mer. Har du tips på tema får du gärna lämna dom i kommentarerna.
 

En bra shoppingdag

Hade ni en bra black friday igår? Jag hade en toppen dag shoppingmässigt och jag hittade det jag var ute efter till toppenpriset! Jag köpte mest saker inför resan och jag fick det verkligen till grymma priser! Köpte två handdukar, en sidensovpåse, en uppblåsbar kudde och en väska till ett pris som var BILLIGARE än bara väskan i fullpris? Förutom packning och sånt hittade jag flera julklappar, vilket känns väldigt skönt att ha gjort. Hur frustrerande är det inte när något man lagt i kundkorgen tar slut??? Hände mig två gånger och efter det satt jag aningen stressad och jämförde de olika butikernas dealer för att inget skulle hinna ta slut igen!
 
Jag tipsar även om att många butiker fortsätter sin rea under helgen, så kika in inlägget här nedan för tips på vad man kan köpa samt vilka butiker som har reor!
 

Black Friday 2017

-inlägget innehåller adlink-
inlägget kommer att uppdateras under dagen. under bilderna finns förslag på saker att köpa inom de olika kategorierna samt länk till de sidor med rea.
 
1. Naked Heat  /  2. Brush  /  3. Hairstyling  /  4. Skincare  /  5. Giftset  /  6. Beautyblender  /  7. Smashbox Cover Shot Eye Palette /  8. Perfume
 
The Body Shop - 25% på utvalda produkter med koden FRIDAYSE
Kicks - 25% på parfym (nya rabatter tors-mån)
Cocopanda - minst 25% på allt
Yves Rocher - 50% på valfri vara
Eleven - 20% på allt över 499kr & 30% på allt över 1999kr
Lyko - 3 för 2
Xbeauty - 25% på hela beställningen med koden BLACK
Apotek Hjärtat - 20% på allt online
Ellos - upp till 50%
Åhlens - 50% på massor av varor 
 
 
1. iPad  /  2. TV  /  3. Högtalare  /  4. Telefon  /  5. Minneskort  /  6. Dator
 
CDON - Nya deals varje timme (länk till den nuvarande dealen)
Elgiganten - erbjudanden online och i butik
MediaMarkt - erbjudanden online
Kjell&Co - olika erbjudanden etc 25% på nätverkskablar
 
 
 1. Welcome Home  /  2. Tinas Käk  /  3. Gröna Burgare  /  4. The Danish Girl  /  5. Hundraåringen  /  6. Dunkirk
 
Adlibris - 10% med koden BL2017SV
Bokus - 10% med koden BlackFriday17 när du handlar för minst 300kr
Åhlens - upp till 50%
 
 
1. Kompressionströja  /  2. Promenadband  /  3. Sport BH  /  4. Yogamatta  /  5. Träningsklocka  /  6. Löparskor  /  7. Hantlar
Adidas - 30% på de redan sänkta priserna
Intersport -  25% på allt
Stadium - 25% på allt
XXL - upp till 74%
Nike - 30% med koden BF30
Ellos - upp till 50%
Outnorth - upp till 80%
Team Sportia - olika erbjudanden + Under Armor köp 3 betala för 2
 
 
1. Handduk  /  2. Mugg  /  3. Slow Cooker  /  4. Upplägningsfat  /  5. Matta  /  6. Smörgåsgrill  /  7. Påslakanset
 
Lagerhaus - 24% på alla svarta produkter
Rum21 - handla för 3000kr och få 500kr i rabatt
Hemtex - erbjudanden hela veckan
Ellos - upp till 50% rabatt
Åhlens - upp till 50%
Cervera - 20% vid köp över 500kr
Designtorget - erbjudanden hela helgen
 
 
1. Bluse  /  2. Mössa  /  3. Byxor  /  4. Jeans  /  5. Sneakers  /  6. Chelsea Boots  /  7. Jacka
 
NAKD - 30% på hela sortimentet  
Gina Tricot - nytt erbjudande var 4e timme + 30% på utvalda produkter
ASOS -  20% med koden WIN20
BikBok - 40% på allt
Åhlens - upp till 50% + 20% på RodeBjer + 20% på Filippa K + 20% på ytterplagg
Zalando - upp till 70%
Footway - 25% på 25000 skor 
Bubbleroom - 25% på klänningar
Glitter - 30% med koden BLACKWEEK
Ellos - upp till 50% på barn, dam och herr
Ur&Penn - Upp till 90%
Boozt - Rabatter online

Julkläder från Gina

(adlinks) 1. Green sweater  /  2. Grey sweater  /  3. Reindeer headband  /  4. Blue sweater  /  5. Grey jumpsuit  /  6. Earrings  /  7. Fox sweater  /  8. Red sweater  /  9. Blue jumpsuit
 
Min inne-och-ta-det-lugnt-dag blev en ute-och-skotta-i-nästan-2-timmar-dag. Det har nu börjat regna och blää vad jag kommer att ha träningsverk imorgon. Jag plockade iallafall fram min julgran och lite annat pynt under eftermiddagen och nu vill jag typ aldrig lämna mitt rum! Jag har fotat så bilder kommer!! Det blev ett väldigt juligt inlägg, snack om pynt, snö och ett kollage med julkläder!
 
PS. kika in här imorgon, då kommer det nämligen att finnas den ultimata Black Friday guiden med tips på reor och saker att köpa. Jag är så jäkla taggad på imorgon, kanske för att jag för ovanlighetens skull har saker jag faktiskt behöver köpa och jag har i år tänkt ut några julklappar jag ska beställa imorgon. Kommer nog spendera varje ledig minut imorgon med att jämföra priser och rabatter. 

Snösnösnö

 
Ojoj vad det snöar och blåser här! Precis när jag gick ut för att skake en thuja som hade mycket snö på sig tippade hela trädet, med rot och allt. Jag blir nog inne resten av dagen och planen är nog att ta fram mina julsaker, eller en del av de. Jag har ändå inget annat planerat för dagen. Jag hoppas att snön stannar även fast temperaturen verkar ska öka under eftermiddagen, jag vill ju ha snö nu när jag planerar att ta fram lite julpynt! Snöar det hos dig?

Giftsets #2

(adlinks)
Under 400kr:   1. The Body Shop Hudvårdset  /  2. Essie Nagellack  /  3. Real Techniques  /  4. Axe Deoset  /  5. The Body Shop
Över 400kr:   1. Zlatan Ibrahimovic Parfymset  /  2. YSL Parfym + Smink  /  3. Abercrombie & Fitch parfymkit  /  5. Gucci Blossom  /  5. Ralph Lauren Parfymkit 

Alice Vegotisdag #7

 
Denna tisdagen blev det en citronpasta jag hittade i boken Ännu mera vego. Sojabönor är nog min favoritform av böna och tillsammans med pasta och citron blev det ännu godare! + att det var väldigt enkelt och går att göra veganskt utan problem. Egentligen skulle parmesanost blandas i men jag äter inte ost så den valde jag att servera på sidan så de övriga i min familj fick ta.
 
Ingredienser:
Pasta för 4 portioner
500g sojabönor
1krm chiliflingor
2 vitlökar
olja att steka i
skalet från 1 citron
 
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisningar.
2. Koka bönorna i 2 minuter, häll av vattnet.
3. Fräs pressad/backad vitlök och chiliflingorna i olja någon minut.
4. Blanda sedan ner bönorna och citronskalet och stek ytterligare någon minut.
5. När pastan är klar blandar du ihop pastan med bönblandningen och saltar och pepprar.
 
Servera med parmesanost, kanske en sallad och gärna citronen i klyftor.

Black Week

-inlägget innehåller adlinks-
Spännande vecka det här, eller spännande är en extrem överdrift men vet inte vad jag ska kalla det. Det är iallafall roligt att det händer något annorlunda på internet och det är såklart black week jag pratar om. Det känns som att det är första året i år? Sidor som nakd har 30% på ALLT + dagens erbjudande som är 60% på alla NAKD-märken, hur galet? Även andra butiker, ex Nelly och BikBok värmer upp inför fredagen med grymma rabatter. 
 
1. Pants  /  2. Dress  /  3. Tshirt  /  4. Dress  /  5. Dress  /  6. Hoodie  /  7. Singlet  /  8. Pants 
 
Enda shoppingen jag kommer att göra på fredag är reseprylar. Jag har suttit och kollat vad jag kan tänkas behöva och det har blivit en hel del tittande på frystorkad mat, survivalkit, knivar, camokläder och det är väl inte riktigt det jag är ute efter men det är vad man hittar bland "friluftsutrustningen". I väntan på fredag har jag plockat ihop några favoriter på nakd. Blir det någon shopping för dig på fredag?

Centrera ALLA bilder i inläggen blogg.se

Jag insåg precis att det var över ett år sedan jag postade ett bloggdesign-tips (förutom tipset jag postade förra veckan)! Jag som tycker det är så kul att koda och ofta får frågor kring olika saker borde verkligen göra det oftare. Idag tänkte jag tipsa om hur du centrerar ALLA dina bilder i inläggen. Tex om du tidigare laddat upp dina bilder i 700px och ändrat i din design så att du i fortsättningen kommer ladda upp dom i 800px, då kommer alla äldre bilder vara för små och hamna till vänster. Personligen föredrar jag dom centrerade och det görs hur enkelt som helst.
 
Klista in koden här nedan i din Stilmall, kanske under klassen entrybody (sök: ctrl +f). 
 
Margin: auto; gör att ALLA bilder i dina inlägg kommer att hamna i mitten.
 

Lagerhaus jul 2017

(inlägget innehåller adlinks) 1. Glitter  /  2. Julgranskulor  /  3. Doftljus  /  4. Tvål  /  5. Ljusstake  /  6. Choklad  /  7. Fairylights
 
Nu när Halloween är över och vi är inne i november börjar det väl kännas lite mer okej att posta juliga inlägg, eller? Jag som älskar allt som har med julen att göra har spanat runt på lite olika hemsidor och jag fastnade för Lagerhaus sortiment i år. TvålenJulgranskulorna och Doftljuset är tre av mina favoriter, vilka är dina?

fun fact, or not

 
- Jag längar till julen konstigt mycket i år.
- Mitt största problem med min kommande resa var travelbuddies, thanks to internet så löste det sig!
- Jag har inte så mycket kvar på årets luckor. Priserna är klara och jag tror ni kommer gilla årets julkalender!
- På tala om julkalendern så tävlar jag i år ut priser för över 4000kr (!!!!)
- Det jag vill ha mest (materiellt) är en rosa kaninonsie.
- Min favoritpodd just nu är "Alla kan äta julbord" med Erik Haag och Lotta Lundell från historieätarna. 
- Jag har så många inlägg i utkast som jag borde postat för länge sedan, bland annat en hel del från Australien.

Så kom snön

 
Idag vaknade jag upp till snö, och det var inte lite snö heller. Sååå mysigt och julkänslorna är verkligen på topp! Jag har suttit nu på morgonen och kikat på julinspiration, julklappar och även jobbat lite på mina julklappstips-inlägg. Jag är verkligen sugen på att plocka fram mitt julpynt och funderar på att göra det tisdag eller onsdag till veckan. Idag får jag nöja med mig glögg och en julfilm. Har du plockat fram julen än? 

Giftsets #1

(adlinks)
 
Det börjar bli på tiden att klura ut årets julklappar. Där tycker jag att alla olika giftsets som finns i butiker är en bra lösningen. Fina lådor med bra innehåll och det finns något för alla i olika prisklasser. Jag har satt ihop 2 st inlägg (det här är ett av dom) med tips på giftsets över och under 400kr för att ge dig inspiration vad du kan ge till andra samt vad du kan önska dig. Jag har även pysslat med andra inlägg med julklappstips. Bland annat under 100kr, över 500kr, till henne, till honom och stockingstuffers.

Glitter and velvet

(adlinks)  one  /  two  /  three  /  four  /  five  /  six  /  seven  /  eight
Kanske behöver du något inför jul eller nyår? ↑↑
 
Wohooo för helg! Har ni några planer? För mig ser det ganska dött ut, precis som under veckan. Igår var jag förresten på bio med mamma och såg All inclusive. Lite smårolig film, tyckte nog även alla pensionärer i biosalongen. Idag har jag jobbat en hel del på min juldesign, hurra för att vara ute i god tid! Nu har jag bara en sak som behöver lösas och sen är den klar, två veckor i förväg till och med! Jag får verkligen inte till det så tänkte ge upp för idag och se gårdagens Wahlgrens värld istället.

Alice Vegotisdag #6

 
Okej, det ser inte speciellt gott på bild, menmen. I tisdags lagade jag den indisk grytan Aloo Gobi. Den har jag ätit en gång tidigare på en indisk restaurang när jag var i Australien. Grytan hittade jag i receptboken "Ännu mera vego" av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Det är en blomkål och potatisgryta som äts med ris, vilket kan låta konstigt men gott är det. Om du gillar indiskt dvs. Äger inte du den boken har bland annat coop, ica och koket.se andra varianter.

Mockberg

 inlägget är i samarbete med mockberg
Kärlek till min nya klocka från Mockberg. Jag har modellen Livia Petite Noir och jag älskar den! Som sagt kommer den från Mockberg och en lite fågel har viskat i mitt öra att det kan vara så att en valfri klocka kommer att tävlas ut här på min blogg inom kort. Kanske under julkalendern som börjar första advent. Kan du inte vänta tills dess så har jag en rabattkod, alicelindstrom, som ger dig 15% på mockberg.com fram till 14 januari. Perfekt för dig som är på jakt efter en julklapp eller en fin klocka.

Advent Calendar #3

(adlinks)  1. Clinique - 24 produkter  /  2. The Body Shop - 24 produkter  /  3. Kicks - 24 produkter från Kicks egna märke  /  4. bareMinerals - 24 miniprodukter  /  5. The Body Shop - 24 produkter
 
Av de tre inläggen jag har gjort nu så är det i det här inlägget jag hittade två av mina absoluta favoriter, de från The Body Shop. Dom har i år släppt tre olika kalendrar i tre olika prisklassen (+ en nyårskalender mellan jul och nyår). Jag skulle bli så glad för vilken av dom, kanske är den en från TBS jag ska satsa på? Jag älskar ju alla deras produkter jag testat. Har du hittat någon kalender i år? December nämar sig!!! 

En tårta med granar

 
Idag fyller min pappa år, STORT GRATTIS! Såklart är det jag som står för tårtan och den här gången blev det en vanlig prinsesstårta med vit marsipan och små granar av marsipan. Jag såg en bild på det på Pinterest och tyckte det var så gulligt samtidigt som det är enkelt. Det blev iallafall lite roligare än en vanlig vit med en ros eller något annat klassiskt. Om en ministund kommer farmor och farfar hit på fika.
 

Vegobox

inlägget är ett samarbete
Super snälla vegobox skickade hem en box till mig och ojoj vad mycket spännande den innehöll. Allt är 100% veganskt + att många av produkterna är glutenfria. Mina favoriter var nog chipsen, chokladen eller baren som smakade ingefära. Är du sugen på att klicka hem en egen box, eller kanske ge i julklapp till någon så ger koden ALICE30 dig 30kr rabatt på din box.
 

Vaccin och snart Blackfriday

(Adlinks) Klänning  /  Byxor  /  Fauxfur jacket  /  Tröja  /  Body
 
Det finns så galet snygga kläder just nu, jag vill ha allt men då jag sparar pengar så har jag lite köpförbud. Kanske unnar jag mig något på blackfriday, det är ju faktiskt mindre än två veckor dit. Jag har suttit och gjort några julklappstips-inlägg och jag blir så sugen på att klicka hem många av de sakerna jag tipsar om.
 
Jag har precis varit och tagit de första vaccinationerna, usch och fy och blä. Jag som H A T A R sprutor. Nu är det gjort och det fyra veckor till nästa gång iallafall. Mina planer för resten av dagen är att ta det lugnt samt filma ett samarbete som jag hoppas kommer upp snart. Spännandespännande!
 
Gillar du min blogg och tycker att den förtjänar att bli nominerad i blogg.se-priset skulle jag bli såsåså glad om du ville gå in HÄR och fylla i min blogg. Sista chansen nu!

Lyckas med din Instagram

Kommentera andras bilder.
Folk ser då din kommentar och kanske klickar in på ditt konto. Gillar dom det så har du säkert fått en ny följare. Det är ett enkelt sätt att visa att du finns och göra lite "reklam" för dig själv.

Uppdatera regelbundet.
Samma som det mesta, man vill ha regelbunden uppdatering. En blogg som sällan uppdaterar slutar det ofta med att jag inte längre går in på lika ofta som andra. Samma med instagramkonton.

Ha ett tema.
Tråkigt som det låter så gilla många ett rent och ”tema" konto. Hitta något som passar dig. Det behöver egentligen inte vara med avancerat än att använda samma filter till alla bilder. Eller kanske fastnar du för vita bilder, mörka bilder, färgglada bilder eller kanske rosa tonade bilder? Alternativen är många.
 
 
Posta på din Instastory.
Jag var lite emot instastory i början och tyckte det var lite för likt snapstory. Nu har jag ändrat mig och det är faktiskt instastoryn jag postar på om jag någon gång postar och jag följer många konton för att dom har bra och intressanta storys. Är du inte superaktiv med att lägga ut bilder kan instastory vara en bra idé. 

Använd dina andra socialamedier.
Det handlar mycket om marknadsföring precis som när det kommer till jobb och annat. Ingen vet att du finns om du inte gör dig själv hörd och visar att du finns. Du har kan hur fina bilder och bra uppdatering som helst men om ingen vet att du finns får du inga likes eller följare. Posta dina bilder på din blogg om du bloggar, dela dom på Facebook om du använder Facebook eller hitta andra kanaler att sprida ditt konto.
 
 
Variera bilderna.
Visst, har du ett matkonto så anser jag inte att det är något problem att du endast postar mat, det är ju därför dina följare följer dig. Men variation är alltid bra för att fånga en bredare publik. Alla kanske inte gillar att se bilder på din hund, men blandar du ut med med selfies och resebilder kanske fler fastnar för ditt konto. 
 
Posta "bra" bilder.
Posta endast bilder med bra kvalité. Nu menar jag inte proffskamera bilder, utan jag menar bilder där man faktiskt ser vad det är på bilden. En suddig och mörk bild som man knappt ser vad den föreställer, njaa. 
 
 
alicelindstroom heter jag på instagram om du känner att kolla in mitt konto. hihi

Låna smart

-inlägget är sponsrat-

Att man någon gång i livet behöver ta ett lån är inte så konstigt. Vem har ens råd att köpa en lägenhet eller hus med pengar direkt ur fickan? Inte vem som helst iallafall. Tur då att man kan låna pengar. Jag har aldrig lånat pengar (nitton år och bor hemma) och som jag skrivit tidigare så stödjer jag verkligen inte sms-lån, snabba lån eller onödiga lån. Jag tycker inte att man ska låna för att kunna åka på en semester till Thailand i två veckor eller köpa en Balenciaga väska för 15 000 kronor. Det är något jag avråder er alla ifrån att göra. Någon dag kommer du kanske att behöva ta ett lån till en bostad eller något annat "viktigt", då finns det så bra sidor som Financer där du kan jämföra banker och hitta lägst ränta med de avtal som passar just dig bäst. Du kan även på den sidan söka efter de sparkonton med högst sparränta, hitta aktiemäklare, jämföra olika försäkringsbolag och mycket mer. Dom har till och med en flik där du kan lära dig mer om privatekonomi. Allt samlat på samma ställe för att det ska bli enklare för dig, kan det bli smidigare än så?

Så blev headern till

 
När man inte har en fin miljö att fota en höstig headerbild, varför inte ta en sommarbild och göra den höst? När jag kom på att det var ett bra tag till snön då hade löven redan fallit och jag fick göra det bästa av situationen och få upp en lite höstigare header. Jag tyckte den blev okej och jag saknar tiden då mina headers var mer redigerade och bestod av flera bilder. Nu börjar jag klura lite på juldesignen, jag som älskar att göra juldesigner och faktiskt så har jag redan gjort två i år. Kul när andra vill ha hjälp med sina!

Advent Calendar #2

 
Del två. Har du hittat någon favorit än? Bland de ovan så skulle jag verkligen inte tacka nej till den från Kiehl's då jag älskar ansiktsprodukter och rengöring. Eller den från Rituals, hur fin är inte den + att dom har riktigt bra produkter!

Farsdag

Grattis på farsdag älskade pappa! Mina planer är idag att städa och baka kladdkaka. Och äta kladdkaka också såklart. Jag kommer nog även att fortsätta med min inläggsserie på julklapps tips, det känns som att det börjar bli dags att publicera dom. Eller vad tror ni? När brukar du börja köpa julklappar?
 
Det får bli en bild från förra gången jag bakade kladdkaka, för jag har ju inte bakat dagens än. Varför gör sig något så gott så fult på bild?

Annat typsnitt (från Google Font) blogg.se

Att ha ett snyggt och stilrent typsnitt är viktigt när det kommer till bloggdesign, man vill ju att läsarna ska kunna läsa inläggen. Kanske har du inte hittat någon av de vanliga så som Arial, Times New Roman eller Helvetica och istället vill ha ett lite annorlunda till dina rubriker eller liknade. Då rekommenderar jag dig att använda google fonts. För det räcker nämligen inte att DU laddar ner ett typsnitt i din dator, för då är det endast de med samma typsnitt i sin dator som kan se det. För att alla dina bloggläsare ska kunna se dina typsnitt kan du göra såhär:
 
1. Gå in på fonts.google.com och sök efter det perfekta typsnittet
 
 
2. När du hittat ett typsnitt du gillar: Klicka på pluset som är inringat och sedan där det står "Family Selected".
 
 
3. Kopiera koden som står under Standard (<link href="https......) och klistra in den i din kodmall ovanför </head>.
 
 
4. Kopiera koden som står under Specify in CSS (font-family...) och klistra in den vars i stilmallen du vill ha typsnittet. Är det till rubriker på inläggen kan det vara under h3, är det typsnittet i inläggen kolla under entrybody.
 
Hände du inte riktigt med får du gärna lämna en kommentar!

Backpackingstuff

- inlägget är ett samarbete med backpackingstuff -
 
Som jag nyligen gick ut med i bloggen så ska jag åka på en backpackingresa i början på 2018. Då en sån typ av resa är lite mer krävande packningsmässigt jämfört med en vecka på Mallis så har jag redan börjat planeringen. Supersnälla backpackingstuff skickade hem lite saker till mig som kommer att komma väl till användning. Visst du att det finns en svensk backpacking sida där du kan hitta allt du kan tänkas behöva? Dom har även grymma saker som passar för en "vanlig" resa också.
 
Dom var iallafall supergulliga och skickade hem dessa produkter:
6 delar - Luggage Organizer. (länk) Den är perfekt även om du vill hålla ordning i en vanlig resväska och såklart är min rosa.
Upphängningsbar necessär. (länk) Perfekt då min från Victoras Secret är snygg med inte speciellt praktisk.
Ett svart värdebälte. (länk) bra att ha, för jag planerar att inte tappa mobilen eller bli stulen på pengar.
Rosa microfiber handduk. (länk) suger åt sig vatten bättre och tar mindre plats än en vanlig handduk.

Alice Vegotisdag #5

 
Denna gång blev det en paprikasås som vi åt med havrepasta, såklart funkar vilken form av pasta lika bra. Det måste vara bland det enklaste jag har lagat och det går riktigt fort. Recepter hittade jag på Coop men gjorde om det lite för jag ville ha det veganskt + inga nötter.
 
Ingredienser:
4 portioner pasta av valfri sort
3 grillade paprikor
1 skiva surdegsbröd
1 msk vitvinsvinäger
1 dl soyagrädde (funkar med vanlig, eller havre eller vad du känner för)
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salt
0.5 tsk cayennepeppar (kanske lite mindre, min blev aningen stark så smaka av)
 
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Mixa alla ingredienser i en matberedare och värme sedan i en kastrull. Äta.

Ett paket med pepparkakor

inlägget är ett samarbete
Titta vilket underbart paket jag fick hem här om dagen!! 2kg pepparkakor från Gille, hur söta? Jag får bland annat smaka deras nyhet för i år: Eko pepparkakor 150g – bakade med rapsolja. Den kommer att gå att köpa året om. Jag fick till och med ett paket ekologisk pepparkaksdeg, wohoo! Jag planerar att göra ett pepparkakshus från egen mall, kanske blir det ett lite coolare än ett rektangulärt. Ikväll ska jag helt klart sätta mig framför en julfilm med en kopp glögg och ett gäng pepparkakor!
 
Gillar du min blogg och tycker att den förtjänar att bli nominerad i blogg.se-priset skulle jag bli såsåså glad om du ville gå in HÄR och fylla i min blogg.

FLYGBILJETTEN ÄR BOKAD

Det känns helt galet och ska jag vara ärlig så hade jag en aning svårt att somna kvällen vi klickade boka. Jag har inte velat berätta mina planer tidigare utifall något skulle hända. Kanske hade jag fegat ur. I måndags bokades flygen och nu finns det ingen återvändo. Den 22a januari, om 75 dagar, går flyget till Singapore. Då ska jag, tillsammans med 3 andra tjejer jag pratat med över internet, spendera tre månader BACKPACKA I ASIEN. Hur galet som helst och jag är så glad att allt äntligen är bestämt!
 
 
Det kommer bli så många fler backpacking-relaterade inlägg. Vad ska man ha för väska? Vad ska man packa? Vaccin? Vad ska man tänka på? Vars ska man åka? Vad vill man inte missa? jag har tusen frågor. Vad skulle ni säga om att jag göra en kategori med "förberedelser" inför resan?
Kanske har jag någon läsare som har gjort en liknande resa? Jag skulle bli så glad om du ville skriva lite tips, eller varför inte länka din blogg om du har en?
 

Julpynt och våfflor

(adlinks)  Snöflinga  /  Elefant  /  Julstrumpa  /  God Jul julgranskula  /  Röd julgranskula  /  Ren  /  Tomte  /  Doftljus
 
Jag hittar verkligen så mycket fint julgranspynt i år! I mean, kolla på elefanten som kan hängas i en gran, tomten eller renen? Jag har redan så mycket pynt för mitt lilla rum så jag klara mig gott och väl, men drömma kan man alltid göra!
 
Idag ska jag ha en mysdag delux! Farmor smsade mig igår och frågade om jag ville komma på våffelunch idag. Vem vill inte komma på våffellunch? Så strax ska jag åka dit och känner jag f&f rätt så kommer jag inte komma hem förän det har ätits lunch, fikats och surrats i några timmar. Myyys

Ny design på bloggen

Jag har suttit och kodat lite på en ny bloggdesign. Minns ni när jag sa att jag skulle skippa en höstdesign och istället gå direkt på en vinter? Jag ändrade mig. Jag kommer inte få till något vintrig bild till headern på ett bra tag så jag gjorde klart designen och kommer publicera den med en tillfällig, lite höstigare, header. Det är ju ändå mindre än en månad kvar tills juldesignen ska upp. Jag blev så less på min tidigare och saknade en del funktioner.
 
Nytt för den här designen:
- Inte infinityscroll, istället finns en knapp för att visa fler inlägg.
- Bredare inlägg, numera är bilderna 900px istället för 800px breda.
- En sökfunktion.
- Menyn under headern är tillbaka.
- Nya typsnitt och färger.
- Den går i grått och orange vilket ger en bra grund när jag ska byta till något mer vinter eller jul.
 
Som vanligt är det bara att lämna en kommentar med kritik eller om något ser galet ut. Är du också sugen på en ny design eller header hittar du som alltid information om det i menyn eller HÄR.
 

Jag har tröttnat!!

Ny vecka nya möjligheter, eller något sånt. Planerna för idag är att åka på soptippen för att tömma bilen och sen handla mat. Förutom det vill jag även få upp den nya bloggdesignen som jag jobbat på och bara har en sista titt kvar på så den kommer nog upp idag. Jag är så galet less på min nuvarande, it's crazy!! Vill du också ha en ny reklam så hittar du lite info om sånt här. Har du tråkigt och vill ha något att göra så kan du scrolla igenom (länk) alla mina tidigare bloggdesign. Jag undrar lite vad jag höll på med för sådär fyra år sedan.
 
En bild jag tog samtidigt som min nuvarande headerbild en kall och blåsig kväll i maj.

Matsmart

 
Matsmart måste vara bland det smartaste jag har hört i år och jag blev så glad när dom ville samarbeta med mig och min blogg! Jag har klickat hem lite mat och det är galet hur mycket man kan få för 200kr (-49kr frakt) samtidigt som man gör något bra för miljön.
 
Matsmart startades av en matbutiksägare som tröttnade på att behöva slänga massvis med mat vecka efter vecka. Istället för att slänga maten började han rea ut den, vilket blev så populärt bland kunderna att han bestämde sig för att ta idén online, för att kunna ge hela Sveriges befolkning samma möjlighet.

Matsmart köper in mat som matproducenter av olika anledningar inte kan sälja (tex korta / utgångna bäst före datum, förpackningsbyten, varor med skönhetsfel mm) och säljer till privatpersoner till kraftigt rabatterade priser (20-90% rabatt). Bra för plånboken och miljön. 1/3 av all mat som produceras i världen kastas, varav en stor del slängs helt i onödan och Matsmarts mål är att bidra till att mindre mat slängs. Vi vill ge alla konsumenter chansen att ha en medveten konsumtion. Alla har ju tyvärr inte den ekonomiska möjligheten att köpa ekologiska varor men hos oss har alla möjlighet att göra något bra för miljön.

 

Rebecca Minkoff Mini MAC

 
 
 (inlägget innehåller adlinks)
Äntligen är jag en stolt ägare av en Rebecca Minkoff Mini MAC, min andra väska från Rebecca Minkoff. Det här är en väska jag spanat på länge men valt att inte köpa då jag försöker dra ner på min skinnkonsumtion. Meen när jag såg att dom släppt en velvetkollektion där bland annat den modellen jag vill ha var jag bara tvungen att slå till! Är du sugen på den här väskan så köpte jag den HÄR.

Koalaskal och en boomerang

inlägget är ett samarbete
Här är den, mitt nya egendesignade skal. Jag kände direkt att jag ville ha en bild från Australien och vad är mer australiensiskt än en koala? + att jag tycker dom är så galet söta och den på bilden är 100% fri och hen ser så glad och MYSIG ut. Jag är supernöjd iallafall! Stay tuned, spännande saker kommer att hända med det här företaget på min blogg.
 
I bakgrunden ligger min bomoerang, en annan typsik australiensisk sak. Den köpte jag på en marknad i Melbourne, fint minne. 
 

Advent Calendar #1

 
I år måste det finnas rekordmånga julkalendrar för oss lite äldre som inte innehåller choklad. Det här är bara en lite del av de jag hittade så håll utkik efter fler delar här på bloggen. Jag är just nu på jakt efter the perfect one! Kanske något ätbart, det hade inte suttit fel eller något annat. Då jag redan får hem glossyboxar så känner jag att jag inte vill ha något innegållande skönhet. Men vi ser väl. Har du någon kalender i år?

Glossybox November 2017

 
Det går knappt att förstå att vi nu är inne på årets näst sista månad, wait what? En ny glossybox damp ner i brevlådan och här är innehållet:
 
The Humble co. - Humble Natural Toothpaste - En tandkräm som ska ha en liten miljöpåverkan samt att den är helt vegansk. För och främst, VA? Jag fick ju den här i full size förra månaden och nu fick jag en mini? ehhh okeeeej
 
Pixi by Petra - Brow Tamer - Jag har velat testa Pixis produkter forever så extra glad blev jag över den här. Detta är ett ögonbrynsgel som ska hålla brynen på plats. Perfekt då mitt nuvarande gel börjat ta slut.
 
Oliva - Foaming Shower Gel - Aldrig fel att få något som används dagligen. Detta är ett skummande duschmousse som bevarar fukt, perfekt under vintern. Jag älskar doften och den är så mysig att använda.
 
Afterspa - Magic Makeup Remover - En rengöringsduk som tar bort makeup och orenheter. Det är alltså en duk som man ska tvätta i tvättmaskin för att få ren. Helt ärligt så känns det lite väl jobbigt och jag nöjer mig gärna med vanlig bomullsrondeller.
 
Ncla - Clean Up Your Act - Varför hade jag inte en sån här för fyra år sedan då jag pysslade mycket med mina naglar och gjorde olika mönster och figurer? Det är en penna som tar bort nagellack runt naglarna. Verkligen betydligt smidigare än att använda tops.

Alice Vegotisdag #4

 
En superenkel mat men ändå väldigt god. Färdiga falaflar som jag stekte, mina favoriter är de Libanesiska från Findus som dessutom är veganska. Till det åt vi potatismos, vet ni hur länge jag varit sugen på potatismos? Verkligen en underskattad form av potatis. Jag tycker det är mycket godare och tar bara någon minut längre att laga. Så tipstips till nästa gång du ska äta vegetariskt!

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin