Alicelindstrom

Vanligaste tisdagen

 
Ikväll står det lite städning på schemat men egentligen inget annat. Jag ska försöka göra bort det lite fort och även en inlämning i religion så hinner jag nog med två serieavsnitt. Min tisdag har varit precis som vanligt, bockade av en bokredovisning i engelska och fick skutta hem 45 minuter tidigare från skolan. Verkligen ett värdelöst inlägg, men ibland får det vara så.

Smart med bakning

Hur smart av mig var det att välja att göra ett gymnasiearbete som involverar bakning? Jag har tre timmar gymnasiearbete som sista lektion på måndagar och idag bestämde jag mig för att åka hem och baka, då det är en del av mitt projekt. Vi ska ha "kalas" på onsdag och mamma ville att jag bakade lite bullar och småkakaor. Perfekt för mig som behöver lite bilder. Så sedan jag kom hem har jag bakat kanelbullar och citronmaräng kakor. muuummmss
 

Spring is coming

366 dagar

Min pojkvän och jag firade ett år igår, känns så konstigt att det redan har gått ett år. Vi åt ute och jag fick ett jätte fint halsband av honom + lite andra överraskningar. Han är verkligen världens finaste ♥ Idag har vi mest tagit det lugnt och kollat serier innan han åkte hem på eftermiddagen. Jag har sedan dess sprungit, städat och sitter just nu och tar tag i lite blogggrejer. Hoppas ni hade en lika bra helg som jag!

10 favoritappar

 
Snapchat  
En app jag använder mindre och mindre hela tiden. Jag har inte tröttnat helt än, men orkar typ inte snapa med folk. Men har man tråkigt kan det vara roligt, älskar alla filter. Och kolla storys är roligt. Min är inte öppen, såå ingen idé att ni lägger till mig.
 
Pinterest  
Min favorit sida/app när det kommer till att hitta inspiration till mat, baka, kläder, inredning ,smink, naglar OSV. Älskar att scrolla runt där. Heter alicelindstrm om du vill kolla in mina pins.
 
VSCO 
Den enda app jag idag använder för att redigera mina bilder till instagram. Jag är inte speciellt aktiv på VSCO, alltså att lägga ut bilder i appen. Men jag tipsar er iallafall om att testa den för att redigera bilder.
 
BloggSe  
Jag bloggar ju på blogg.se och då är det perfekt att ha deras app för att enkelt kolla kommentarer, klicka upp inlägg osv. Fast jag tycker dock att den senaste versionen varit lite buggig och föredrar ibland att gå in via webbläsaren i mobilen istället för att använda appen beroende på vad jag ska göra.
 
Runkeeper  
Faktiskt länge sedan jag använde den, tycker det är så kallt på vintern att hålla på att fippla med telefonen för att starta igång den. Men de gånger jag springer intervaller använder jag alltid den här. Perfekt då man kan lägga in sina egna tider. 
 
Spotify - 
En av de viktigaste apparna i min telefon. Vad skulle jag göra utan Spotify? Jag lyssnar på det i bilen, i hörlurar, i skolan och i högtalarna hemma. 
 
Instagram  
Min absoluta favoritapp och det har varit det i flera år, faktiskt sedan jag fick en telefon som man kunde ha instagram i. Jag heter alicelindstroom och jag lägger ut några bilder i veckan. Lämna gärna ditt namn i en kommentar så kollar jag in dig.
 
Träningspass  
En app jag använder i pertider. Du kan välja vilken kroppsdel och hur länge du vill träna så kommer övningarna fram. Bra för att den håller tiden, säger till när du ska byta övning och ger förslag på övningar att göra. Något jag är kass på!
 
Skolamaten
Alltid nice att veta vad det är för mat i skolan. Jag koller seriöst den här appen minst en gång per skoldag. Oftast besviken. hahah nää men kolla om din skola finns i appen, då slipp man gå och fundera på vad det är för mat.
 
Storytell 
Jag började använda den appen för några månader sedan och kan inte tänka mig sluta. Jag går/springer 6 dagar i veckan och då hinner jag lyssna många timmar i hörlurar. Jag behöver ha något att lyssna på när jag tränar och ljudböcker är min nya favorit!

Min kväll med dip

Finns det något bättre än att alla lärare ska på föreläsning? Inte mycket iallafall. Jag hade halvdag och slutade redan 11.15 och dessutom börjar jag efter 10 på fredagar så jag spenderade inte speciellt mycket tid i skolan. Passade på att göra bort träning genom att gå dit och spring hem, vad har hänt med mig? Min kille kom hit efter en stund och vi har mest tagit det lugnt, sett en film och ätit tacos. Ikväll ska vi "fira" mig, eller egentligen se film och jag har bestämt vi ska dippa grönsaker. Ha en fin kväll!
 

Ännu mera vego

Hemma två tidigare och vi hade en diskussion i skolan idag om hur lite vi har? Jag har en inlämning till på söndag som jag tänkt göra klart idag annars är det inget större på flera veckor? Crazyyyy. Jag tänkte bara med en snabb bild visa vad jag fick igår av min familj i present.
 
 
Jag fick bland annat två kokböcker. En vegetarisk, perfa för mig som inte äter kött och en vegansk, perfa för mig som gärna undviker mjölkprodukter. Det ska verkligen bli roligt att laga mat ur dom och dom var dessutom fyllda med tips på hur man får i sig det man behöver. Har du någon av dom? Dom hater "Ännu mera vego" och "Vegan Vegan!" och har tips på något jag bara måste testa??

Min dag

 
Tack sötisar för alla fina gratulerationer! Jag har haft en toppendag och här över ser ni fyra bilder som beskriver min dag. Det har verkligen varit en matdag. Efter svenskaprovet imorse tog jag en fika innan jag hade två lektioner till. När jag kom hem bakade jag ihop en kladdkaka och sen var det dax för middag. Sommarpaj och vitlöksbröd, troligen min favoritmat just nu. Kladdkakan blev perfekt kladdig och jag har spenderat kvällen fram tills nu i sängen med matkoma, serie och naturgodis. Matdag delux men man fyller ju bara 19 i gång ;)

19 år

återanvänder en bild jag la upp ifjol när jag fyllde år
 
25 Januari, aka min födelsedag. Idag fyller jag nitton, så grattis till mig!! Det känns inte ett dugg speciellt. Jag kommer spendera dagen med en vanlig dag i skolan men jag ska fira med min favoritmiddag och kladdkaka till efterrätt. Är nu inne på mitt sista år som tonåring, det känns kanske lite konstigt! 

Prefix hit och dit

 
Lite reseinspobilder för att drömma sig bort från kalla och grå Sverige, som faktiskt för ovanlighetensskull bjöd på lite sol idag. Jag slutade två timmar tidigare idag för att vi skulle plugga. Tiden har spenderats med en liten löprunda och plugg. Jag har svenskaprov imorgon om språkförändring, finns det något tråkigare? Visst, lite coolt är det att vårat språk har utvecklats så mycket under alla år, men det känns lite drygt att behöva veta vilka prefix och sufix som kom till pga av Hansan.

20 inläggstips för din blogg

1. Dina favoritprodukter för tillfället
2. Senaste filmerna eller serierna du sett
3. Dina favoritbloggar
4. Din outfit för dagen
 
 
5. Recept på din favorit smoothie eller annan dryck
6. Tillbaka blick till en speciell dag, etc 1 år sedan, 3 år 
7. Recept på en måltid du nyligen lagade
 
 
8. Dina favorit poddcasts
9. Vad gör du när du har tråkigt
10. DIY som du sett på etc youtube eller pinterest
11. TB till en resa
12. Dina favoritlåtar just nu
13. Recept på något du nyligen bakat
 
 
14. Fakta som kanske ingen vet om dig
16. Favorit appar i en viss kategori, ex fotoappar
17. Ett inlägg med saker man kan blogga om
18. X antal prylar/kläder eller något annat som du gillar lite extra
19. Bild på dig för x antal år sedan
20. Vad du har gjort idag
 
Som ni ser har jag några inlägg ogjorda, ska verkligen försöka göra dom inom en snar framtid. Har du några tips på inlägg??

En bra vecka framför mig

Helgen är redan över men jag tröstar mig med att jag har en relativt bra vecka framför mig. Fler inställda lektioner, alltid roligt att sluta tidigare. Endast ett prov och en inlämning, alltid roligt med lite plugg. Dessutom fyller jag år på onsdag, vilket betyder god mat till middag (jag som väljer) och kladdkaka (tårta + min mage är ingen bra kombo). Sen har jag bara bra planer för helgen som jag ser fram emot! Idag har jag, förutom att pluggat och tränat, bakat. Jag hittade ett recept på fudge brownies med tryffel som lät så jäkla gott så jag var bara tvungen att baka dom! Och jaa, dom var sjukt goda!
 

Myslördag

Jag hoppas ni har haft en lika mysig lördag som jag. Jag fick vakna upp bredvid min mysis. Vi år frukost och såg det senaste vampire diaries och sen tog vi det mest bara lugnt. När han åkte hem vid tre gick jag ut en sväng och jag sitter nu och bloggjobbar lite och samtidigt kollar youtube. Jag väntar egentligen på mat, ikväll blir det klyftisar och vegosnittsel. Såå gott!
 

Testagram Januari 2017

Min andra testagram box är äntligen här och jag är super spännd på innehållet! Den innehöll:
Clipper grönt te, Yelli soppa, Caliente dryck, Risenta vegobiffar, Nutriett bar, Nellie choklad, Vileda tvättsvamp och Axa havregryn.
Det enda jag har testat sedan tidigare var Nellie chokladen. Caliente drycken och vegobiffarna har jag funderat på att testa så är extra glad att just dom fanns med i boxen. Det ska bli roligt att testa göra gröt av havregrynen och soppan som är vegansk verkade himla spännande den med. Tvättsvampen eller vad det är har jag gett till mamma och hon får nog teet också då jag inte är något fan av grönt te. Men ska ge det en chans först iallafall.

Una día

Jag vet inte om jag tycker att veckan har gått fort eller inte. Min måndag var ju inte ens i en skoldag, vände i dörren ungefär. Det är redan fredag imorgon, men mest är jag glad för att idag är över. Torsdagar har gått och blivit min ofavoritdag, haha. Jag trodde att det var idag How to get away with murder började igen, men det är visst nästa torsdag. Jag ser iallafall fram emot helgen. Slippa vakna tidigt, få se lite dagsljus och förhoppningsvis få lite saker gjort. Jag behöver fota till bloggen samt fixa lite färdiga inlägg, gillar att ha inlägg i utkast för ointressanta dagar. 
 
haha jag kan inte ta bilder från arkivet längre och låtsas att dom är fotade idag. Obvious ser ju ni att den inte är fotade idag. För det finns inga löv på träden och det är flera decimeter snö ute.

8 favoriter

 
 

Serier #11

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9, Del 10
 
The OC.
Senaste serien som jag har börjat följa, kanske ni märkt då jag nämnt den en del nu på slutet. I serien får man följa ett gäng i Orange County, Kalifornien. Drama, kärlek, humor, drama och mer drama. Lättkollad serie och påminner lite om Gossip Girl. Rika människor och kärlek fram och tillbaka, alla byter partner typ hela tiden. Min favorit karaktär är just nu Seth, sötaste!  4/5

Skönhetsfavoriter

Jag är typ alltid intresserad av att köpa nytt smink, jag vet inte varför? Jag har ju redan så mycket i mina badrummsskåp men tycker det är så roligt att testa nytt. Inte minst att hitta nya favoriter! Jag har mina all time favoriter i de flesta områden i smink och skönthet. Jag har använt samma hudkräm i flera år, min favorit mascara har varit min favorit sedan jag testade den första gången. Även fast jag använder andra ibland. Inom vissa områden är jag dålig och kanske för feg på att testa nya produkter. För vem vet? Det kanske finns produkter jag gillar ännu mer och passar mig och mina behov bättre än de som för tillfället står i mitt badrummsskåp. 
 
Jag föredrar faktiskt oftaste att handla smink på internet, det blir oftast mycket billigare för mig. Jag kan lätt jämföra olika sidor och det finns alla möjliga rabatter att hitta. Till exempel så har Rabble alltid bra rabattkoder för alla möjliga olika sidor. Hos Rabble hittar du din NordicFeel rabattkod. Just nu har dom faktiskt 20% rabatt på hudvård, hur bra? 
 
Här nedan är några av mina favoritprodukter som har varit mina favoriter LÄNGE och som jag alltid kommer tillbaka till.
 
Torrshampo från Batiste är det enda jag tycker funkar riktigt bra på mitt hår. Jag har testat andra men kommer alltid tillbaka till Batiste.
Mascaran var nog min första mascara jag köpte. Jag har ingen aning om vad som var bra eller dåligt när jag köpte min första för flera år sedan. Sedan dess har jag testat MÅNGA och den här är fortfarande bland mina top tre.
Precis som mascaran var concealern min första jag testade och jag har ingen aning om hur många förpackningar jag har gjort slut på sedan dess.
Ansiktstvätten är även den en favorit sedan långt tillbaka. Förut använde jag cream washen i samma serie, men inte sett den i butik på länge. Jag gick då istället över till Facial wash och den funkar lika bra.
Har du några all time favoriter som du vill tipsa om? gör gärna det, för alltid roligt att hitta nya produkter.
inlägget är ett samarbete

En bättre måndag

Sovmorgon till till 11.40 på en måndag? Hur bra början på veckan är det? När jag kom till skolan var dock alla i min klass påväg hem, det visade sig att mina två lektioner jag hade på eftermiddagen var på "valfri plats". Det kändes lite jobbigt att jag hade bytte om ifrån pyjamas och kört hela vägen till skolan. Eller egentligen bytte jag från pyjamas till yogapants och tjocktröja, men ändå! Tänkte kolla lite serie nu innan jag tar tag i lite plugg, eller något. 
 

Söndagslista

Vad ska du göra idag?
Dagen är snart slut, men idag har jag tränar, pluggat, bytt sängkläder och kollat serier. Tänkte fortsätta med det sistnämnda resten av kvällen.

 

Vad har varit bäst i veckan?
Inget typ. Skolan började igen, men ska man se något positivt i det så kanske att sluta tidigare/sovmorgonarna och att det inte varit så jobbigt mycket plugg.

 

Vad har varit sämst i veckan?
Att skolan började. haha nej men kanske att det typ regnsnöade och sen frös på och nu är vägarna buckliga och gångvägen (där jag springer) är isig. Låter som en dålig sak, men jag kan faktiskt inte komma på något annat.

 

 
 

Vad har du sett för filmer?
I måndag, som fortfarande var lov, såg jag The brothers grimsby. Lite småkonstig film och inte 100% min typ av humor, men den var rolig när den inte var för överdriven. I fredags såg jag Masterminds, även den en komedi. Den var bättre och handlar om ett av usas största bankrån någonsin. 

 

Har du gråtit något?
Nej.

 

Vad längtar du efter?
Sommaren!! Ta studenten, sommarlov, värme och sol. På närmare håll längtar jag kanske lite till min födelsedag om 10 dagar, vill ha tårta hihihi.

 

Vad vill du tipsa om?
The OC. Som jag skrev tidigare är den serien mitt nya beroende. Annars Peg och Pennys podcast som jag började lyssna på imorse när jag sprang. Bättre än vad jag trodde och är i behov av nya bra poddar att följa! Just det ja, till alla er som följer TVD så började det igen i veckan efter uppehållet.

 

 

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan? 
5 fine frokner med Gabrielle, ni vet den från Skam som POFF blev superkänd även fast den släpptes för flera år sedan. Den har jag spelat i bilen till och från skolan hela veckan.

Winter

bilder från weheartit
Det är verkligen en sån där mysig vinterdag här där jag bor idag. Träden är vita, solen lyser och snön på marken glittrar. Jag kom precis in från en löprunda som jag avslutade med en promenad för jag tyckte det var så fint. Men kallt var det om kinderna. Nu ska jag hoppas in i duschen innan jag äter lunch och sen bör jag ta tag i lite plugg. Vad gör ni idag?

Vilka snyggingar

(adlinks) 1. Jacka  /  2. Adidas sneakers  /  3. Tommy Hilfiger Sweatshirt  /  4. Snö of Sweden Armband  /  5. Jeans  /  6. Halsduk  /  7. Hollister Kofta  /  8. Nike Sneakers  /  9. MK Örnhängen
  
 Några snyggingar jag hittade på Zalando nyligen, varje nummer leder till länken under eller jaa det fattar ni nog. Jag fastnade verkligen för jackan och den grå sneakersen från Adidas. Dock är jag inte i behov av en (fusk) pälsjacka just nu, det är troligen för kallt för det. Ett par sneakers funkar inte riktigt heller i den norrlänska vintern, även fast det är slaskigt just nu är det ändå kallt. Jag får helt enkelt vänta med att införskaffa mig ett par snygga sneakers.

Första vecka avklarad

 
Första veckan i skolan är avklarad. Även om den bara var 4 dagar lång är jag redan less och längtar till nästa lov. Pluggmässigt har veckan varit lugn då jag hade en del prov innan jul och allt nytt har inte hunnit dra igång riktigt. I helgen blir det lite samhällsplugg då jag har prov på det på onsdag, men annars blir det lugnt. Om jag känner mig själv rätt blir det en del serier, the OC är min nya obsession. Vilka serier ser du för tillfället?

2 snygga klänningar

TVÅ SUPERSNYGGA KLÄNNINGAR FRÅN NELLY.COM
1. Knitted dress | 2. Suede dress (adlinks)
 
Jag är ingen klänningmänniska, men tycker dom här två är riktigt snygga. Min torsdag har varit helt okej. Vaknade imorse och det hade kommit jag vet inte hur mycket snö. Jag hann få ut bilen innan plogbilen plogade våran sida av vägen så jag slapp skotta ut mig. Dagen har flutit på och mina torsdagar kommer vara lite lugnare under vårterminen då vi har gymnasiearbete istället för fysik, inget jag klagar på. Tänkte gå ut och springa en sväng nu, hoppas att gångvägarna är plogade.

Cowspiracy

De två första skoldagarna för i år är avklarade, mina var mjukstart med sovmorgon igår och slutade några timmar tidigare idag. Sedan jag kom hem idag har jag mest kollat serier och jag såg nyss klart Cowspiracy som är en dokumentär som jag såg i "uppsatssyfte". Rekomenderar er alla att se den, den nya versionen ska ha något med Leonardo DiCaprio att göra? Dock har jag inte lyckats förstå vad. Jag postar trailern i inlägget, viktigt ämne jue.
 

Testagram

inlägget är ett samarbete 
Jag fick nyligen hem min allra första Testagram. Testagram är en tjänst som du prenumererar på och får hem en låda fylld med olika produkter en gång i månaden. Det kan vara allt från popcorn till ansiktstvätt. Jag älskar verkligen idéen och jag älskar att man får hem produkter som man annars inte hade köpt. Jag är extra spänd på att testa fröknäcket och äppelmusten, dom har jag inte testat tidigare. Lipsylen var jag i stort behov av och popcorna vet jag att jag gillar sedan förut.

i-n-s-p-o

bilder från weheartit

Min sista termin

Oj vad det här lovet har gått fort! Jag har haft mina lugna dagar som jag verkligen längtade efter, men även händelserika dagar och kvällar med kompisar och familjen. Jag känner mig inte 100% taggad på att gå tillbaka till skolan, det nästan knyter sig i magen när jag tänker på hur det var innan lovet. Jag vet att det inte kommer vara så nu och jag har framför mig min sista termin som gymnasiestudent. Jag ska verkligen försöka ta tillvara på den samtidigt som jag vill att den ska svischa förbi och jag kan få springa ut ur den där jäkla skolan!
 
 
Jag och A startade dagen med våffelbrunch, verkligen så gott! Dagen kändes då lite bättre och förutom att äta våfflor har jag hunnit med att se en film och springa en sväng. Ikväll tänkte jag ta en riktig seriekväll och göra allt för att inte tänka på skolan imorgon.

Dag i backen

 
Idag fick jag äntligen min dag i backen som inte blev av i fredags på grund av kylan. Jag åkte och plockade upp min kille imorse vid nio och vi åkte mot backen. Jag hade en helbra dag även fast underlaget var lite isigt och halvdåligt med snö. Till lunch åt vi på restaurangen i backen, jag blev överlycklig när dom hade vegetarisk hamburgtallrik, drömmen! 
Ikväll tänkte vi ta det lugnt, äta popcorn och ignorera att skolan börjar på tisdag. När börjar du skolan igen?

Hej då julen

Idag är det, enligt mig, en av de sämre dagarna på året. Idag är nämligen den dagen då jag tar bort julpyntet. Jag startade dagens med en springtur och sen dess har jag mest hållt på att ta bort julsaker. Jag är nu klar med mitt rum som jag dessutom har storstädat och tänkte fortsätta med våran julgran. Det är verkligen så roligt att ta fram allt men tråkigt när ma ska ta bort det. Men det är faktiskt lite skönt, jag har saknat mitt vanliga rum som inte är fullt av glitter, tomtar och en gran. Senare ikväll ska vi till min farmor och farfar på middag, alltid mysigt. Vad gör ni idag?
 
Är det okej att lägga in en repris-julig bild? Jadåå det är det, det har ju med inlägget att göra ;)

En säsong senare

Dagens planer var ursprungligen att jag och min kille skulle spendera dagen i backen. Men då termometern även idag visade -20 blev det istället en innedag. Vi har sträckkollat igenom hela säsong 3 av Skam som idag släpptes med svensk text. Den var minst lika bra som de två tidigare säsongerna. Han har nu åkt hem och min kväll ser ut att bli lugn med en nyfunnen/återfunnen serie som jag började se förut men gav upp och har fastnat för.
 

Top 5

 
Mina top fem mest spelade låtar under 2016 enligt Spotify. Vilka var dina?
 

4 before & after

 
Jag ser inget problem med att redigera bilder, eller det finns skillnader. Det jag pratar om nu är de redigeringar jag gjort på bilderna här ovan, ändrat färg, contrast och såna saker. 4 före och efter bilder från året 2016.
 
Kylan har kommit och termometern visar just nu -21 grader och jag har inga planer på att gå ut idag. Istället blir det nog en innedag med A och film och te, myyys.

Veganska gräddstuvade köttbullar

 
Idag testade jag på att göra veganska gräddstuvade köttbular och det var mycket enklare än vad jag trodde. Även fast bilden ovan inte är perfekt blogg material kände jag att jag var tvungen att tipsa er för dom var verkligen så goda! Jag hittade receptet här om någon av er är nyfiken. Jag åt mina gräddstuvade bullar tillsammans med potatismos som var över från någon dag tidigare och Farmors lingonsylt. Vill du göra eget mos brukar jag göra mitt mos efter det här receptet från Arla men byta ut mjölken mot havremjölk och smöret mot mjölkfritt.
 
Jag halverade receptet på köttbullarna och för mig blev det en lunch idag + 2 matdosor som jag ska frysa in. Har du något super gott recept på något vegetariskt/vegansk får du gärna tipsa mig!

Cozy mode

(adlinks) Tofflor  /  Ögonmask  /  Ljus  /  Pyjamaset  /  Ljus  /  Nattlinne  /  Pyjamasset  /  Tofflor  /  Pläd  /  Kuddfodral  /  Tröja  /  Morgonrock
 
Är du, precis som jag, en människa som gärna går runt i myskläder, tofflor och myser under en filt med ljus tända? Här ovan tipsar jag om lite snygga och troligen väääldigt mysiga myskläder som gärna hade fått bort i min garderob. Kanske hittar du något som passar inför de kalla månaderna vi har framför oss.

Vinter edition 2017

 
Sådär ja, då var årets första design på plats. Nu när nyår är över kände jag att det var dax att byta ut min mer juliga design. Jag är inte helt hundra nöjd med bilden i header, hade önskat att den var mer snöig och troligen kommer den bytas ut i framtiden. Annars är det inga större förändringar, småsaker här och där, färger och lite sånt. Är det något som ser knas ut är det bara att säga till!
 
Min dag har bestått av lite småpyssel med koderna, en promenad i nästan två timmar i lite för många minusgrader och snöfall. Jag har precis varit hos mig faster och mätt mig inför beställning av balklänning. Har någon av mina läsare tips på en bra sida min fina klänningar? Lämna gärna tips i en kommentar!

Mina mål 2017

Har du nyårslöften? Själv är jag ingen nyårslöftenmänniska. Jag vill inte lova mig själv, eller andra saker, som jag med stor sannorlikhet inte kommer hålla. Jag vet inte varför det är så, kanske för att jag inte vill misslyckas? Jag är istället en målmänniska. Istället för att har nyårslöften kommer jag på mål med saker jag vill göra, uppleva och klara av under det kommande året. För första gången i år har jag skrivit ner dom, tidigare år har jag haft dom i huvudet.
 
Mina mål 2017:
 
Ta studenten.
Är jag inte helt fel ute är det 157 dagar kvar. Det skulle hända något konstigt om jag inte tog studenten, men det är ett mål att lämna gymnasiet och känna mig nöjd.
 
Fortsätta att inte äta chips, godis eller dricka läsk.
Jag slutade äta chips och godis i mars (?) 2016 med undantag för chips under 2 veckor då jag var utomlands. Jag fortsätter gärna med det under året då jag insett jag jag klarar mig lika bra utan. Läsk har jag inte druckigt på länge och behöver inte heller det i mitt liv.
 
Måla mina naglar "när det behövs". 
Inget måste i livet, men jag gillar att ha fina naglar och jag sätter mig gärna ner och målar dom.
 
Åka utomlands.
Väldigt gärna ett nytt land då jag "samlar på länder". Hitills har jag varit i 18 st. Även fast jag redan varit i USA står det landet högst upp på listan över vart jag vill resa 2017.
 
 
(Forsätta) äta mindre kött och mer plantbaserat.
Hade jag själv valt hade jag slutat helt. Jag äter inte kött hemma eller i skolan, bara när jag är bortbjuden. Äter dock aldrig kyckling eller nöt. Jag vill även öka plantbaserad kost. Min mage mår bättre av det och även djur och miljön så why not?
 
Springa minst två gånger i veckan.
Som det ser ut just nu springar jag två och går fem gånger i veckan, vilket jag är nöjd med och gärna vill fortsätta det kommande året. 
 
Köpa en vinterjacka. 
Jag har varit i behov av en ny i flera vintrar men då jag inte lyckats hitta någon jag vill ha har jag haft kvar min gammla som dessutom har börjat gå sönder. Jag vill hitta en fin och varm utan dun och fjäder.
 
Stressa mindre.
Viktigt, svårt och något jag behöver jobba på. Jag har en tuff vårtermin kvar och hoppas den passerar utan onödigt mycket stress.
 
 
 
Åka på roadtrip.
Vart spelar ingen roll egentligen, men att sova minst en natt är viktigt. Hotell, stuga eller tält kvittar. Gärna med ett kompis gäng eller min kille.
 
Åka på en "resa" själv.
Det spelar ingen större roll vart, hur långt eller hur länge. Kanske en weekend i Stockholm eller liknande.
 
Fota mer.
Jag har använt kameran mindre och mindre senaste tiden. Tycker det är roligt att fota och vill fota mer utomhus och inte bara mat eller smink till bloggen. Kanske en roadtrip till en fint ställe där jag kan fota?
 
 
Köpa mindre ull, skin, dun, fjäder osv. 
Jag har inget behov att köpa plagg bestående av djurdelar och jag klarar mig minst lika bra med alternativ. Snällare mot djuren. Jag kommer fortsätta använda det jag redan äger, men inte köpa mer.
 
Bada oftare i badkar.
Jag har ett badkar i mitt badrum som jag på sin höjd använde 5 gånger under 2016. Ska verkligen försöka bada oftare för det är så mysigt och avslappnande.
 
Uppdatera och bli nöjdare med min garderob.
Inte köpa onödiga saker utan köpa saker som jag verkligen vill ha. Just nu har jag mängder av plagg som jag inte "älskar" men har kvar för att om jag skulle slänga dom skulle det inte vara mycket kläder kvar i garderoben.
 
Har du några mål eller nyårslöften inför 2017?

December favoriter

 
Under december är det dessa fem som varit mina favoriter:
 
Urban Decay Makeup Setting Spray. Jag hade en period under hösten då jag slutade använda setting spray men hittade tillbaka till det i mitten av december. Min från UD har använts flitigt.
 
NYX Cosmetics Metals. Ett inköp under cyper monday som jag spanat på ett tag. Ett metalliskt läppstift, gillar det både ensamt eller på en annat.
 
Coloran ögonfrans och bryn färg. Jag borde ha tipsat om den här förut då det är den enda jag använder. Jag brukar färga mina fransar då och då för att dom ska synas mer när jag inte har smink. Även "svansen" på mina ögonbryn.
 
Nabla ögonskugga. Jag skrev om den paletten tidigare i december då jag köpte den. Det är en magnetpalett där du själv väljer vilka färger du vill ha. Jag älskar den! Skuggorna är helt okej, jag har speciellt fastnat för den röda och den guldglittriga längst till vänster.
 
Trifle Cosmetics läppstift. Ett märke jag inte hade upptäckt om det inte vore för glossybox. Jag gillar att läppstiftet är så krämigt, återfuktande och färgen är verkligen min typ av färg.

Happy New Year

 
Hoppas ni fick det perfekta avslutet på 2016 och en grym start på 2017. Jag var med några kompisar och ett gäng nya människor och firade in det nya året. Bilderna här ovan fotade jag nyår 2013-2014, verkligen länge sedan och jag minns hur nöjd jag var med dom bilderna. Dom är faktiskt några av mina favoritbilder på raketer jag har fotat, dom och några från nyår 11-12 toppar min lista. Nog pratat om gammla nyårsbilder. Är du taggad på det nya året? Det är iallafall jag!

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin