Alicelindstrom

Kroatien 2009

 
Det här blir det enda inlägget i min "tillbakablick på resor-serie" som inte är fotade med en systemkamera eller som finns som en kategori på bloggen. Anledningen till det? Året vad 2009. Jag var 11 år, fotade med en digitalkamera och ehh jaa. Den här husvagnsresan gick till Kroatien, precis som 2014. Vi bodde två veckor på medelhavets strand varifrån vi gjorde utflykter till bland annat Pula för att kolla på Amfiteatern och till en bukt som heter Lim. Påvägen hem stannade vi i Luzern, Schweiz där dom har ett enormt fordonsmuseum. Vi åkte även upp på Pilatus som är ett berg.

Shoppingtrip

Idag, efter en tacorester-brunch och lite städning av altanen åkte jag och A till stan för jag hade en lista med grejer att hitta. Viktigaste var en väska till balen men lyckas inte hitta någon. Någon som vet en fin, PLZ länka! Jag hittade iallafall lite andra småsaker och bland annat en bikini. Nu väntar jag bara på sommaren så den får invigas. Hoppas du hade en fin lördag!
 

En vecka avklarad

Äntligen fredag! Det känns inte som att det endast gått en vecka sedan lovet men klagar inte då det verkligen inte är mycket kvar i skolan. I vissa ämnen har jag bara 2-3 lektioner kvar innan betygen ska sättas och det är tre veckor eller något sånt innan de sista uppgifterna ska vara inne. Nog om skolan, nu är det faktiskt helg. Min kille och jag tänkte ha en myskväll ikväll. Tacos till middag, någon bra film och glass. Aldrig fel med det. Vi får se lite vad vi hittar på i helgen, jag är sugen på en trip till stan för lite shopping.
 

Wanties

Nu när det började bli lite varmare har jag blivit himla pepp på att beställa hem lite somrigare och ljusare kläder. Jag hittade några favoriter som jag tänkte visa er här nedan. Om du får välja ETT plagg, vilket hade du valt? Jag hade nog valt Levis shortsen, vill ha vill ha vill ha.
(inlägget innehåller adlinks)
one  /  two  /  three
 
four  /  five  /  six
 

MAAAT

 
De bästa paketen man kan få hem måste vara de innehållande mat. Jag hämtade ut en paket idag och det innehöll mängder av smaskiga nyheter från testagram.se. Bland annat innehöll den mina favorit riskakor från Friggs, en kexbar som redan är uppäten och en super god musli.

Adidas Tubular Shadow

 
Adidas Tubular Shadow. Mina nya bebisar. Det blev ett par Tubular med den största anledningen att dom inte är gjorde av läder. Dom är verkligen så sköna och snygga. Jag har färgen Pearl, därav de rosa detaljerna. Dom här kommer att bo på min fötter från och med nu!
 
Idag fyller min mamma år, SUPER GRATTIS MAMMIS! Jag har precis bakat en kladdkaka som vi tänkte äta ikväll för att fira henne, mumms. Senare ska jag även åka till min snälla faster som ska hjälpa mig med att sy upp min balklänning.

Serier #15

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13, Del 14
 
th1rteen r3asons why
Den senaste serien jag börjat se, och sett klart, släpptes på Netflix för någon vecka sedan. Den handlar om Hannah som tagit sitt liv och lämnat 13 band tillägnat 13 personer med 13 anledningar. En serie blandad med tillbackablickar till då hon levde och man får även följa Clay medan han lyssnar på banden. En spännande och sorglig serie med mycket drama. Jag vet inte varför jag gillar den så mycket, kanske för att den delvis känns väldigt realistisk. Bra är den iallafall! 5/5

Sista påsklovet

 
Min sista lovdag på mitt sista påsklov ever. Idag tänkte jag ta en lugn dag med undantag för däckbyte med pappa. Jag startade iallfall dagen med lite träning, bästa starten! Nu ska jag snart fixa ihop lite lunch som jag tänkte äta i sängen framför någon serie. Sen får vi se vad dagen erbjuder, men jag gissar på sänghäng tillsammans med serier och youtube. Inte för att jag redan gjorde det typ halva lovet, haha. Ha en fin söndag!

Turkiet 2016

 
Som om ni inte redan sett alla de här bilderna, och väldigt nyligt dessutom. Min första resa utomlands utan föräldrar gjorde jag sommaren 2016 tillsammans med min pojkvän. Då det inte var speciellt längesedan så är det inte speciellt svårt att hitta bilder från resan. Här ovan är iallafall fyra, några av dom är inte tidigare visad här i bloggen. Resten av bilderna hittar ni i min kategori "Turkiet 2016".

Min dag i mat

Det känns som att min fredag har till största del bestått utav mat. Jag startade dagen hyffast tidigt med en löptur. Sen åt jag lunch vilket blev en sallad. Några timmar senare åkte jag till ica för att hämta ett paket och passade på att köpa ingredienser så jag kunde laga mat. Så större delen av dagen har jag gjort ett storkok av vegansk hemmagjorda gräddstuvade k*ttbullar med potatismos. Jag åt precis en portion till middag och har två portioner i kylskåpet och X antal i frysen. MUMMS
 

De senaste filmerna jag sett

Deep Water Horizon
Filmen är baserade på en verkligen händelse handlar om en oljeriggen i Mexikanska golfen som sprängdes i april 2010. Man får i filmen följa Mike, en av de som arbetar där, och hur hans arbetsdag ser ut fram tills det händer.
 
 
Allied
En romantisk dramafilm som handlar om Max, en brittisk underrättelseofficer, och Marianne, en fransk motståndskämpe möts för första gången under ett uppdrag i Casablanca. Dom gifter sig sedan coh flyttar till London. Det kommer från fram att Marianne är en misstänkt spion för Nazityskland.
 
 
Sing
En animerad film som handlar om en stad där alla är djur. En stor sångtävling sätts upp i staden där priset är en stor summa pengar. I filmen får man följa de djur som ställer upp och hur de tränar inför tävlingsdagen. En söt och mysig film, kanske inte något för alla.

A circle of sneakers

(adlinks) Svarta Converse  //  Ljusblå Puma  //  Rosa Adidas  //  Beige Puma  //  Grå Adidas  //  Blå Nike  //  Svarta Nike  //  Grå Nike  
 
Vad har jag gjort idag då? Bilden här ovan kanske är lite avslöjande. Jag har kikat på skor och har faktiskt ett par från bilden påväg hem till mig. Kan du gissa vilja? Annars har jag haft ännu en lugn dag. Lov går ju så jäkla fort och imorgon är det redan fredag och snart är jag tillbaka i skolan.

Slödagen

 
Idag har jag haft min första "slödag" det här lovet då jag haft sällskap alla andra dagar. Hunnit med en hel del och har fortfarande dagens höjdpunkt kvar, PLL. De tio sista avsnitten började igår och som jag har väntat! Jag ser faktiskt fram emot att serien ska ta slut. Det börjar kännas väldigt utdraget och jag vill bara veta vem! Tänkte kika på de ikväll med en kopp te och massa frukt. Har du sett det?

Senaste dagarna

Jag har hängt med min kille de senaste dagarna och poff är påsken över. Vi har gjort lite alltmöjligt men nu har han åkt hem för att jobba och det är dax för mig att ta tag i lite saker. Sen han åkte har jag hunnit med att springa, stor storstädat mitt badrum samt dammsugit och resten på min lista sparar jag till imorgon. Bland annat plugg och lite bloggfix. Nu tänkte jag kolla lite serier eller youtube med en kopp te och en macka. 
 ¨

Ebay shopping tips #2

I mitt förra EbayShopping inlägg som du hittar här, tipsade jag om några av de senaste prylarna jag köpte. I det här inlägget tänkte jag tipsa om saker som är såååå mycket billigare på ebay att jag inte förstår hur man köper til i en fysisk butik. Precis som förra gången skriver jag ett pris inkl frakt och jag skriver sökord istället för att länka till en annons, då säljaren kan ta bort den.
 
 
1. Screen Protector. Vad kostar 1 sån i butik? Jag är inte förvånad om det är över 150kr. På Ebay hittar du 10 stycken för 11kr. Vet ni hur mycket man sparar om man är en klantig person som jag som alltid lyckas få mina dammiga och att dom börjar lossna i ett hörn på direkten? Sökord: iPhone Screen Protector
 
2. Pincett. Det här är något jag köpte för kanske ett år sedan. Jag var i behov av en ny men blev så sur när jag såg hur dyra dom var på kicks. Jag köpte en på ebay istället för 11kr. Sökord: Tweezer Hair Remover
 
3. Skal. Jag skrev om skal i mitt förra ebayinlägg men dom är såå mycket billigare på ebay eller online överlag jämfört med butik. Sökord: iPhone case
 
4. Pälsboll. Jag har en hängande på väskan och en på nyckelknippan, båda är fake. Dom går väl nästan på 100kr i butik? Jag köpte mina för 11kr st. Sökord: Keychain Fur Ball
 
5. Lösögonfransar. Så jäkla dyra i butik juee, varföööör? På ebay hittar du iallafall 10 par för 11kr. Sökord: False Lashes 10pcs
 
6. Nipple covers. En nödvändig men dyr sak, dom går ju egentligen inte att använda så många gånger ens. Jag såg att dom kostar 79kr för ett par på BikBok där jag brukar köpa. 99kr för 10 par på Nelly, väldigt lika dom på bilden här ovan. I fortsättningen kommer jag helt klart köpa på ebay, där får du 10 par för under 20kr. Sökord: Nipple Covers

Påskmiddag

 
Som jag skrev hade vi lite släkt på besök igår på påskmiddag. Jag hade fixat en förrätt, laxmacka, och även en påskig kladdkaka till efterrätt. Till varmrätt åt vi potatisgratäng och lamm, lax för mig. Kvällen var iallafall supermysig och den avslutades med film tillsammans med min familj och A. 
 
Det snöade mest hela dagen igår. Idag ser det dock ut att bjudas på lite sol så jag tänkte passa på och gå ut en sväng. Får se vad dagen mer har att bjuda på. Just nu känns det riktigt skönt att ha ett helt lov framför sig!!

Cupcakes

 
IIII vad söta dom blev och supergoda! Chokladmuffins med chokladfrosting och små kaniner och morötter i marsipan. Det var verkligen länge sedan jag bakade något som innebär lite småpyssel, förut var det något jag gjorde oftare. Jag insåg hur mycket jag gillar att sitta och pyssla med mandelmassa/marsipan och göra små figurer. Hoppas ni har en fortsatt fin påsk!

Påsk 2011-2017

 
Bilder från min påsk varje år sedan 2011 och fram till idag. Först och främst, woow vad kvaliten på mina bilder har förbättrats. När man lägger bilderna såhär på en "tidslinje" ser man verkligen skillnaden. 2011 hade jag precis köpte min första systemkamera och fotade allt och ALLTID auto-inställningen på kameran. De senaste åren har jag inte speciellt många påskbilder, något jag hoppas ska ändras i år. Dagens planer då? Vi får lite släkt över och jag är ansvarig för både förrätt och efterrätt. Jag ska snart ställa mig och baka en kaka. Glad påsk på er!

Långfredag

Som ni ser har jag uppdaterat min påskkanin samling. Dessutom fick jag en till + ett kinerägg av mamma igår. Fast om sanningen ska fram är den rosa uppäten och av den stora återstår endast benen. hehehe
 
Godmorgon på er och glad påsk! Idag tog jag en välbehövd sovmorgon och har sedan dess suttit vid datorn. Alldeles strax ska jag följa med mina föräldrar på Mio som ska köpa en nya säng. När vi kommer hem tänkte jag baka cupcakes, påskiga cupcakes. Dels för att jag behöver det till mitt gymnasiearbete men även för att det är gott! Jag tänkte göra chokladmuffins med chokladfrosting och toppa med mandelmassakaniner, att det låter fantastiskt gott?! Blir dom bra får ni se resultatet senare idag. Vad gör ni denna lååååånga fredag?

Vårinredning

Ny årstid nya möjligheter? Eller? Jag känner mig verkligen peppad på att vårpiffa mitt rum. Som jag skrev i något inlägg lite längre ner så bytte jag ut min ren och lite annat mot rosa blommor och gröna blad. Bara en sån liten sak gjorde mitt rum betydligt med vårigt. En förändring jag gillar!
Jag är ganska säker på att jag inte är ensam om att tycka det är lite småmysigt att titta på inredning på ikea, jotex eller liknande sidor. Då rea alltid är nice, vill jag tipsa er om att ni hittar rabattkoder som ni kan använda på Jotex på kampanj.com. Spana in här, bland annat finns den en kod som ger 100kr rabatt om man handlar för minst 200kr. Hur bra?
 

PÅSKLOV

 
Usch vilken jobbig dag jag haft idag. 4.5 timmar med endast programmering. Vi började på en ny uppgift och jag känner mig helt lost, därför kändes lektionerna extra långa. Nu har jag iallafall lov vilket känns bara bra. Påvägen hem stannade jag på affären för att köpa lite snacks samt ingredienser då jag tänkte baka imorgon. När jag kom hem tränade jag för att få hela kvällen fri med att äta glass och chokladkaniner. Haha. Glad Skärtorsdag på er, hade helt glömt bort att det är den dagen idag.

En dag kvar!!

 
Jag skrev idag mitt sista prov innan lovet. Ett samhällsprov om arbetslivet och jag tror att det gick helt okej. Imorgon har jag bara en redovisning om en miniräknare vi kodat några veckor på programmeringen. Förutom det, som är min enda lektion imorgon, har jag lov. Vilket känns riktigt bra! Jag ska första njuta till max, göra roliga saker och bara ta det lugnt!

Saker jag ser fram emot

 
Påsklov
Jag ser alltid fram emot lov, alla lov. Påsklovet är lite extra bra då det oftast innebär mycket godis, fika och god mat. muuummmsss. Det är bara några få dagar kvar! Ser verkligen fram emot att få sova, göra roliga saker hela dagarna och slippa tänka på allt plugg.
 
 
 
Vår/sommar
Värme, sol, ljust ute och allt annat som har med de varmare årstiderna att göra. Jag saknar alla färger, att inte behöva ha vantar och att det inte känns så jäkla tungt med skolan.
 
 
 
Studenten
Behöver jag ens förklara? Studenten är väl kanske det jag ser fram emot mest för tillfället, även fast det är ett stor omställning och aningen nervöst. Det känns iallafall skönt att bli klar med gymnasiet och få stå på det där flaket med min mössa på hövvet.

Nya kameror och objektiv

Nu är jag hemma från en skoldag som bestod av en lektion samt ett besök på ett företag/instution. Det är alltid skönt med en halvdag och att sluta vid två, speciellt på en måndag. Man får mycket tid över och jag har redan hunnit med dagens träning imorse, så nu tänkte jag leka lite med pappas nya objektiv. 
 
 
Mitt skrivbord upptas för tillfället till stor del av kameror och objektiv. Som jag skrev tidigare så lånar jag pappas kamera, då han köpt en ny, för att testa om hans gamla är något för mig. Nyligen köpte han även två objektiv, det vit stora och det jag fotade bilden med som är en 50mm 1.4 (jag har en 50mm 1.8 sedan tidigare). Winwin för mig som får låna hans objektiv och jag har nog bestämt mig för att jag ska köpa hans gamla 60D och sälja min 600D. Jag känner att det är dax för en förnyning och uppgradering.

Päronpaj är gott

Jag har, av någon konstig anledning, haft en craving för päronpaj. Jag har aldrig ätit det tidigare, tror jag, men ändå har jag haft någon bild i mitt huvud om att det är gott. Så igår bakade jag det efter ett recept jag hittat på internet men la in lite små egna gosaker som mandelmassa. Och ja, mitt huvud hade rätt hela tiden! Päronpaj är sjukt gott!
 

Serier #14

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12, Del 13
 
How I Met Your Mother
I brist på annat att se började jag ganska spontant se på HIMYM. Det är en serier jag har sett avsnitt då och då när det visats på tv, men aldrig följt och sett varje avsnitt. Kände att det kanske är dax då den är väldigt bra. En lättsam serie som är väldigt rolig. Den handlar om Ted som berättar för sina barn om händelserna som ledde till hur han träffade deras mamma. 4/5 

Chokladkanin

 
Det känns som att veckorna går så jäkla fort nu. Jag har bara 4 skoldagar kvar till påsklov, nyss var det flera veckor jue! Min fredag har varit som vilken fredag som helst. När jag kom hem från skolan var pappa hemma från sin 4 veckors resa till Australien. Med sig hade han en supersöt chokladkanin och lite annan choklad, yeyy. Min bf är här nu och vi tänkte bara ta det lugnt ikväll, se på film och kanske äta pop corn. Kanske är det någon läsare som har tips på en bra film? Vad gör ni ikväll?

Kroatien 2014

Den här resan, på ett ungefär, gjorde vi 2009 och några år senare var vi tillbaka. Samma camping med nääästan samma plats, bara några meter ifrån. Ni som inte hängt med så gör jag "tillbakablickar" på några resor. Jag bloggade under den här resan och det finns en hel kategori om den ifall någon är intresserad. 
 
 
Resan startade med några dagar i Berlin där vi turistade runt innan vi fortsatte söderut genom Tyskland. I Kroatien, som var "huvudmålet", stannade vi i två veckor på samma camping och gjorde diverse olika utflykter. Därifrån började vi rulla hemmåt med stopp i både Alperna och Tyskland. Jag fick söta kokompisar i alperna, mysisar.

Vårkänslor

 
Det känns så skönt att det börjar kännas som vår i luften, äntligen. Även fast det varit vår i över en månad, iallafall enlig månaderna, så har det inte varit speciellt vårit här. Bor man i norrland har man ett lager snö på baksidan lääänge. Nu har det börjat komma upp lite gräsfläckar och jag bestämde mig för att byta ut min "vinterdekoration" mot lite mer vårig.
 
Den här veckan har gått riktigt fort, halva veckan har redan gått. Under måndag och tisdag bockade jag av tre stycken engelska nationella prov och imorgon kommer svenska skriftliga vara gjort. Annars har jag inte speciellt mycket prov för tillfället, vilket känns väldigt skönt. Jag spenderar mycket hellre mina kvällar med annat än plugg.

Glossybox - Mars 2017

 
En ny månad har gått vilket betyder en ny glossybox. Innehållet i denna månads var helt okej, något produkt jag inte kommer använda och några tror jag att jag kommer använda mycket.
 
Figs and Rouge - Avancé+ Mattifying Emulsion MT+ Sheer - En kräm som ska ge en matt hy utan glans. Den låter bra, för jag skulle inte tacka nej till mindre synligare porer och ett matt ansikte. Ska bli spännande att testa.
 
Beauty Made Easy - Pink Oil Blotting Paper - wohooo perfekt för mig som är hyffsat oljig ansiktet. Det är alltså tunna blad som suger upp oljan utan att förstöra sminket. Dom kommer från och med nu bo i min handväska.
 
Ciaté London - Nail Polish Iced Frappe - Jag har testat nagellack från Ciaté tidigare och tycker att det är ett helt okej märke. Färgen på den här är ju helt perfekt till våren, och namnet är ju väldigt passande. Ska helt klart testas nästa gång jag målar naglarna.
 
Emité Make Up - Lip & Cheek Tint - Jag är inget super fan av tints, använder det vääldigt sällan. Men den här färgen var riktigt fin och jag tror att den kommer användas. Speciellt på läpparna iallafall. 
 
Schwarzkopf - Blonde Pastel Spray Cotton Candy - En hårfärg i sprayformat som ger en tillfällig färg som håller i upp till tre tvättar. Jag är lite tvek på att använda den här, men kanske testar jag på en slinga eller liknande. Tror inte att jag vill ha rosa hår, iallafall inte just nu.

Ingen tid för att vila

Ett av mina inköp från igår, fake eucalyptus kvistar och en vas.
 
Jag känner mig helt slut efter det här helgen. Det har varit fullt rulle och jag har knappt haft tid att ta det lugnt och bara se serier (det jag gör när jag tar det lugnt, typ). Lördagen skrev jag högskoleprov hela dagen, söndagen spenderades med att gå runtrunt på ikea och min "sovatidigtkväll" blev inte speciellt tidig då jag hängde med och drog upp en bil som kört fast. Idag kom jag hem hyffsat tidigt från skolan och har hunnit med en springtur och lite städning. Ikväll tänkte jag handla och sen ska jag se serier, äntligen.

3 mobilbilder

 
3 mobilbilder som beskriver min dag väldigt bra. Jag och min kille åkte hyffsat tidigt imorse till ikea för brunch och shopping. Jag ääälskar ikeas brunch och hittar alltid mycket gott där. Efter brunchen gick vi en sväng på ikea där jag inte hittade så mycket mer än doftljus och lite andra småsaker. När vi kände oss klara där gick vi runt på gallerian som ligger bredvid och mitt mål för dagen var att hitta skor till balen. Tro det eller ej men jag lyckades! Nu är jag trött i hela kroppen och vill bara sova, men ska försöka få lite plugg gjort och tänkte även se Mästarnas Mästare iallafall.

Första april

 
Jag kan knappt fatta att det redan är April? Det känns som att det var förra veckan vi firade in det nya året. Men nej, det var 3 månader sedan?? Som jag skrev igår gör jag högskoleprovet idag, så detta inlägg är alltså tidsinställt då jag tänkte att jag inte skulle orka blogga ikväll. Vi får se, annars hörs vi igen imorgon. Är det några av mina läsare som gör högskoleprovet idag? Eller har ni fullt upp med att aprilskämta?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin