Alicelindstrom

Look Fantastic

 
inlägget är ett samarbete
Jag har fått hem en väldigt spännande box. Lookfantastic är en sida jag beställt smink ifrån vid flera tillfällen och jag har länge varit intresserad av deras prenumerationsbox. Boxen som du får en en gång i månaden innehåller olika skönhetsproduker. Maj månads box, den jag fick hem, har temat beauty bazaar och innehåller 6 produkter till ett värde 960kr. Är du också sugen på att börja prenumerera gör du det enkelt här. Jag tänkte vi kunde ta en närmare titt på varje produkt:
 
Avant - RNA Serum - Ett serum som ska hjälpa mot ålderstecken. Den ska bli spännande att testa då jag älskar serum men aldrig testat eller hört talas om märket Avant.
 
ThisWorks - In Transit Camera Closeup - En produkt som jag har i mitt badrumsskål sedan förut och verkligen gillar, glad att jag har en backup tills min nuvarande tar slut!! Den är en mask, återfuktare och primer i ett och den gör att min hud ser såå mycket piggare och fräsch ut.
 
Skinrepublic - Bubble Purifying + Charcole Face Sheet Mask - Jag älskar charcoal masker, tycker dom verkligen rengör. Just en bubble mask har jag inte testat men jag ser fram emot att testa den här. Ska nog spara den till någon gång jag känner mig riktigt smutsig i ansiktet.
 
Sleek Makeup - Face Contour Kit Medium - Sleek var ett märke jag verkligen gillade förut, nu har jag gått vidare och hittat nya favoriter men det ska bli spännande jag testa denna med olika baser. Än så länge har jag bara testat den med en och den funkar riktigt bra.
 
Eyeko - Eye Do Liquid Eyeline - En vattenfast eyeliner som ska vara enkel att använda. Jag har nog inte använt eyeliner på över ett år nu, det är inte riktigt min grej men det är såsåså snyggt på andra.
 
Spotlight - Teeth Whitening Strips - Det här har nog de flesta av er koll på vad det är. Stripes som man lägger mot tänderna och låter dem verka. Jag har aldrig testat från det här märket så det ska bli spännande. Man ska använda dom flera gånger för att få bäst resultat, men redan efter en gång ser jag skillnad. Vi får se hur länge det håller.

Don't look back

Testagram maj 2018

- inlägget är ett samarbete -
 
Efter flera månaders uppehåll då jag varit på resande fot var jag äntligen och hämtade ut en Testagrambox och som jag saknat det! Som ni vet sedan tidigare så älskar jag upplägget och jag älskar att testa nya saker, speciellt när det kommer till ätbart. Mina tre favoriter i boxen var Noa drycken, Chia riskakorna och chokladen. Är du sugen på att börja prenumerera kan du göra det här!

Internetshopping

Det är sjukt att värmen fortfarande håller i sig, här verkar det ska bli upp emot 30 grader imorgon!! Min måndag har sett ut som de flesta andra, jag har handlat, tränat och svarat på mejl. Jag har precis lagt två ordrar på saker jag verkligen behöver. Jag har gett mig själv lite köpstopp då jag handlade en hel del i Asien (Hong Kong) och inte behöver köpa mer egentligen. Meeen jag behövde verkligen ett nytt schampo, balsam och en Beauty Blender samt foundation då mina är för ljusa. Det slank även ner en ögonskuggsborste. Tur jag stoppade där, men jag hade inte tackat nej till något plagg här nedan.

 

(adlinks) 1. Skirt / 2. Top / 3. Sneakers / 4. Playsuit / 5. Dress / 6. Dress / 7. Top / 8. Playsuit

TB TO PROM

 
Nu är det snart ett år sedan jag var på min bal och åhh vad jag hade kul! Jag kände mig så fin i min rosa klänning, uppsatta hår och smink som jag verkligen la ner tid på. + att jag var spraytanad och det gör verkligen skillnad, speciellt då min klänning var så ljus. Ni som har balen framför er, NJUT!

Serier #22

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12 Del 13Del 14Del 15 Del 16Del 17Del 18 Del 19Del 20, Del 21.
 
Dynasty
Detta är en soap opera reboot baserad på serien Dynasty från 1980, men nu med en modernare touch. Skaparna av två av mina absoluta favoritserie, Gossip Girl och The O.C ligger bakom den här serien, alltså kände jag att jag behövde se den! Den handlar om familjen Carrington som driver ett företag. Mycket drama, kärlek och även stundvis lite spänning. Serie blev nyligen förnyad men en annan säsong och den ser jag fram emot! 3/5

Happy Friday

 
Glad fredag på er finisar! Först vill jag bara tack för era fina kommentarer på mitt förra inlägg, nu är jag officiellt anställd och börjar jobba om några veckor. Mina planer för dagen är mest att åka på lite olika ärenden. Hittills har jag handlat, varit på två andra butiker med mamma och är precis hemkommen från en löptur. Nu tänkte jag duscha, äta mat och sen ska jag hämta ut ett paket och åka på ytterligare en affär eller två. Ikväll ska jag träffa ett gäng kompisar och det tror jag blir hur kul som helst.

Idag skriver jag jobbkontrakt

 
Veckorna går så jäkla fort och vi är redan en dag ifrån helg. Igår var jag hos min farmor och farfar en stund för att fika och snacka strunt, alltid lika mysigt! Det var länge sedan jag var där och surrade, troligen i januari innan jag åkte till Asien. Imorse var jag på vårdcentralen en snabbis och senare idag ska jag in till stan och skriva kontrakt för mitt nya jobb!!!! Nu tänkte jag sätta mig och svara på era frågor ni ställde i min frågestund, har du en fråga kan du ställa den i mitt frågestundsinlägg eller i det här inlägget!

Tidsfördriv

Brukar du le eller vara allvarlig på bilder? Jag ler nog mest, utan tänder för jag kan inte le med tänder. woho
 
Hur kom du fram till ditt bloggnamn? Det råkar vara så att mitt namn är Alice Lindström så det var egentligen inte så svårt. Men min blogg heter bilderbyalice men jag har en domän som "täcker" det. Bilderbyalice kommer från att jag mest la upp mina bilder och att jag heter Alice.
 
 
Har du någonsin snott en vägskylt? Nej
 
Vad brukar du dricka till maten? Vatten. På helgen blir det bubbelvatten.
 
Din standardpizza? Vegetarisk. Förut när jag åt kött varierade jag mellan Hawaii och Mexican.
 
Brukar du någonsin räkna dina steg medan du går? nää. 
 
Kan du gå ner i spagat? Nope
 
Tre saker du älskar? Min mobil, mat och att resa!
 
 
Vad skrattade du åt senast? Senaste jag skrattade "ordentligt" var nog i lördagskväll/natt när vi grillade. Förmodligen till något konstigt någon sa. Annars skrattar jag ganska ofta, åt saker som inte ens är speciellt roliga.
 
Har du en bra hårdag? Inte idag nej.
 
Något fint du funderar på? När körsbärsträdet tänkt blomma, för jag vill fota blommorna.
 
Ditt livsmål? Att vara lycklig!
 
Var vill du vara om sju år? Då vill jag ha pluggat klart, bo någonstans och gärna ha ett jobb jag trivs med.
 
En sak du önskar dig? En bra sommar.
 
 
Det senaste du åt? Riskaka, jag har fått ett smått beroende av riskakor.
 
Vad gjorde du för exakt fem månader sedan? Då var det några dagar före julafton så jag var säkert i full gång med att slå in klappar, baka eller något annat juligt.
 
Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg? Ett stort gäng bilder på mig väntas, samt ännu ett inlägg om min backpackingresa.
 
Vad är viktigt i ett förhållande? Att man är ärliga mot varandra och att man har roligt tillsammans.
 
Vad är viktiga egenskaper hos en partner? Snäll, rolig, omtänksam.
 
Vem kysste du senast? Min pojkvän :)
 
Har du något onödigt du gör? Jag gör mycket som egentligen är onödigt. Som att se på serier eller fota, det är inte speciellt nödvändigt men kul är det!
 
 
Vad är det sämsta med denna vecka? Jag ska på vårdcentralen på torsdag, haaaaatar att gå dit!!
 
Vad ska du göra i höst? Det är en jäkligt bra fråga!

Better now

 
Några av mina favoriter för tillfället, tipsa gärna om dina i en kommentar!
 
 

Nio senaste

 
Mina 9 senaste bilder från instagram. Jag postar fortfarande en hel del bilder från min resa, något jag kommer fortsätta med läääänge då jag verkligen har många bilder! Är du sugen på att följa mig hittar du mig @alicelindstroom

Grillning och fika

Ännu en bra helg är över och jag har hunnit med en hel del , därav har uppdateringen hamnat lite efter. Igår kväll var vi ett härligt gäng som grillade, snackad och hade det allmänt chill. Idag har jag tagit det lugnt och jag var även in till stan och fikade en sväng. Nu är jag precis hemkommen från en promenad och tänkte äta lite rabarberpaj som min familj åt igår framför en serie.
 

Summer on my mind

-inlägget innehåller adlinks-
1. Dress  /  2. Blouse  /  3. Dress  /  4. Pants  /  5. Top  /  6. Dress  /  7. Blouse  /  8. Top

Frågestund

 
Ni som hängt här länge vet att jag varje år har en frågestund i maj månad. För varje år som går låter frågestund töntigare och töntigare men det finns verkligen inget bättre ord. Sååå har du en fråga som du gått och undrat på är det här det perfekta tillfället! Ställ dina frågor i en kommentar den i en kommentar så ska jag svara om några dagar.

Nu ska sommarkläderna fram

Jag älskar att starta dagen med en springtur. Mest för att det är gjort och jag kan göra annat på kvällen, aka kolla serier eller film. Imorse blev det intervaller så nu är jag riktigt trött i benen. Det har varit så fint väder de senaste dagarna så jag har försökt ta tillvara på det så mycket som möjligt genom att vara ute. Men idag verkar det dock ska vara mulet och svalare så nu ska jag passa på att ta fram mina sommarkläder och lägga undan mina vinterkläder. Något jag borde gjort för flera dagar sedan. Vad är dina planer för dagen?
 

Serier #21

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13Del 14Del 15Del 16Del 17Del 18Del 19, Del 20
 
 
La Casa De Papel
En serie jag blev tipsad av min pojkvän och gav den en chans. Den visade sig vara riktigt bra och jag såg snabbt ikapp honom så vi såg den andra säsongen tillsammans. Det är en spansk serier som handlar om ett gäng som planerar och utför ett rån på ett myntverk. Det finns två säsonger men Netflix har gått ut med att det kommer en tredje säsong nästa år. Serien är spännande men ändå romantisk och även lite smårolig, rekommenderar den verkligen! 4/5

Äntligen lite motljus

 
Igår passade jag äntligen på att fota motljusbilder, något jag har varit sugen i flera veckor men det har antingen varit mulet, blåst för mycket, regnat eller så har jag haft en dålig hårdag eller något sånt. Men igår kväll så tog jag mitt pick och pack och gick till två av mina favoritställen att fota på. Jag testredigerade en bild igårkväll (den där ovan) så idag har jag mängder av bilder att redigera, yeyy!

Make your period matter

-inlägget är ett samarbete-
 
Jag fick hem ett väldigt spännande och viktigt paket under förra veckan. Paketet var från Yoppie som är en premenurerationstjänst där du skräddarsyr din egna tamponglåda (dom kommer även börja med bindor inom kort) som du sedan får hem i början av månaden. Tampongerna är tillverkade av 100% GOTS certifierad ekologisk bomull, fria från kemikalier, dom ger inga alleriger eller irritationer samt att tampongerna är nedbrytningsbara och miljövänliga. Dessutom får du med en smart förpackning att förvara dina tamponger i när du är på språng.
 
Det som jag kanske tycker är det allra bäst med Yoopie är att dom ger en månadsförbrukning av mensskydd, trosor och utbildning till en flicka i behov för varje månad du premenurerar på Yoppie! Du kan läsa mer om varför du ska välja de ekologiska tampongerna från Yoppie HÄR och är du intresserad av att läsa mer om hur dom bidrar till en mer jämnstäld värld kan du läsa om det HÄR.

Svar på resefrågor

Vilken kamera fotade du dina bilder under resan? Den här frågan har jag fått sååå många gånger och jag tolkar det som att ni tycker mina bilder varit helt okej. Jag hade med min Canon EOS 70D och ett Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM vilket är mitt absoluta reseobjektiv efter att det har fått följt med både till Australien och Asien.
 
 
De bästa med resan, vilka platser osv. SÅÅÅÅ SVÅRT att säga vad som var bäst!! Mina tre favoritländer var iallafall Vietnam, Filippinerna och Indonesien (Bali). Jag gillade även Hong Kong starkt men det är svårt att jämföra en storstad och stränder. Bästa platserna var nog Hoi An i Vietnam för det var en sån mysig stad och vi bodde riktigt bra och myste mest bara runt där. Ubud i Bali för det är också så galet mysigt där och det finns mycket att se. I Filippinerna gillade jag verkligen ön Boracay. Där fanns bra mat och en vääääldigt fin strand. Tyvärr så är det väldigt turistigt.
 
Bästa med resan var nog att jag hann se så mycket på kort tid, eller jag 11 veckor. Jag fick uppleva saker som jag annars inte hade upplevt, jag fick testa på nya saker, träffa nya människor, lära mig så otroligt mycket och testa på nya saker. 
 
 
Det sämsta, typ om du hade höga förväntningar på något som sedan inte var som du tänkt. Det land som jag gillade minst var Kambodja av flera anledningar. Mest för att det var så jobbigt att vara där. Det är en väldigt fattigt land som inte riktigt återhämtat sig från det som hände på 70-talet. Dessutom så gjorde vi utflykter som var aningen jobbiga men ändå så viktigt att se konsekvenserna av Pol Puts regim. 
 
Jag hade inte superhöga förväntningar innan, kanske för att jag inte ville bli besviken. Många platser överraskade mig men jag försökte att inte ha några krav så blev mest positivt överraskad. 
 
 
Vad kostar maten? Det är väldigt olika såklart vad du väljer för budget. Vi åt väldigt sällan "på gatan". Där är det billigast men samtidigt ser maten lite "läskig" ut, mycket flugor osv. Vi kände att vi hellre äter på en restaurang där man sitter ner och betalar lite extra. Men såklart tröttnade man ibland och köpte typ bullar till middag och speciellt under resedagar levde jag på Pringles.
 
 
Vad använder du dig av för filmredigeringsprogram? Jag tar med den här frågan då jag fick den på ett inlägg med en film från resan. Jag redigerar i Final Cut Pro. Har du inte sett mina filmer från varje land så hittar du dom här!
 
Provade du någon Asiatisk mat? Jadå. Även om det blev en del italiensk (pizza och pasta) så testade vi typiska saker för de flesta länderna. Vårrullarna i Vietnam var sjukt goda och jag åt en hel del goda ris och nudelrätter i Thailand. Bilden i mitten är en eggtart som jag åt i Macau, tydligen är det något portugisiskt och då Macau ägdes av Portugal fram till 1999 var jag tvungen att testa en, eller två.
 
 
Har du fler frågor? Lämna dom i en kommentar så kommer en del 2!

Årets första mjukglass

Jag ääääälskar att värmen äntligen har kommit hit, speciellt nu under helgen! Min helg har varit hur bra som helst, värme och långhelg är svårt att misslyckas med. Igår kväll hade jag en mysig kväll framför Eurovision. Vad tycker ni om vinnarlåten? Idag har jag njutit i solen och åkt in till stan en sväng i finbilen för att äta mjukglass i solen. Årets första mjukglass är den bästa!! 
 

Grillkvällar <3

Igår hade jag en mysig och rolig kväll som bjöd på grillning, drickande, mycket skratt och slutligen en kort utgång. Det känns verkligen somrigt med grillkvällar och oj vad jag saknat det!! Äntligen är det lite värme i luften och sommarkänslorna är på topp! Idag har jag mest tagit det lugnt och jag ska snart äta grillat med familj, denna gång grillar vi lax.
 

Ocean Child

Backpacking tips #2

Inlägg nummer två med mina bästa backpackingtips. Det första inlägget blev uppskattat, tur det för jag har en hel del fler tips! Har du inte läst det första inlägget så hittar du det HÄR.
 
Åk Grab eller Uber i de städer det finns. Vi åkte i bland annat Ho Chi Minh City, Hanoi och Bali. Det är sjukt billigt och väldigt enkelt att beställa då man gör det via appen. Plus att man slipper problemet med språket, du kommer fram till rätt ställe!

Undvik att flyga på helger. Flygbiljetterna är oftast lite dyrare fre-sön så kolla upp biljettpriserna innan du planerar rutten så kan du tjäna några hundringar.

Vikten på det incheckade bagaget. Tänk på att när du lämnar Sveriges kan din biljett tillåta 20kg men i Asien ligger det ofta på 15kg. Vill du ha mer än 15kg går det på de flesta bolag att köpa till. Det gjorde vi då det bara var min väska som vägde under 15kg. #STOLT
 
Nattbussar i Vietnam. Vietnam är ett långt land och att åka nattbuss mellan städerna är smidigt, billigt och bekvämt. Vi åkte mellan Hanoi och Hoi An vilket tog 17 timmar. Bussen vi åkte  med var en liggbuss och jag som knappt kan sova i buss, tåg, flyg, bil osv fick några timmars sömn. 
 
Liggbuss och våran favorit tuctuc.
 
Ta med en dator eller surfplatta. Mest för att det är betydligt lättare att boka flyg och söka efter platser man vill besöka, speciellt om man sitter fyra personer runt samma skärm. Jag hade med min i syftet att redigera bilder men jag är riktigt glad att den var med. Dessutom är det ju alltid mysigt att kolla på serier.
 
 
Är du lång, ta en plats längst fram i en buss eller längst bak i minivan. Jag har inget problem då jag är ganska så kort, men Emma som jag reste men är aningen (mycket) längre så vi satte oss längst fram i bussar där det var mer plats. Åkte vi minivan satt vi längst bak med Emma i mitten så hon kunde ha benen i gången.

Ha en rulle toapapper i väskan. Vi bodde alla nätter utom 1 där vi hade eget rum och de flesta gånger även egen toa. Då ingick det toapapper, meen tar pappret slut mitt i natten när receptionen är stängd, eller är du på en allmän toa är papper bra. Speciellt vid rastplatser, där finns inget papper!

Handsprit är bra att ha. Det gick inte en dag utan att jag använde handsprit. Varje gång innan jag åt något, efter toabesök där det inte finns tvål och lite nu och då. 

Spara på småpåsar. Jag hade ett gäng som låg i ett fack i min väska, för dom kom alltid till användning. Dom är väldigt bra att för att lägga en blöt bikini och sarong i om man är på språng. Eller ett par leriga skor.

Packpåsar är verkligen en lifesaver. Det gör det tusen gånger enklare att organisera och hitta i väskan. Jag hade en för nederdelar och klänningar, en för tröjor, en för underkläder, en för badkläder och en för att hålla koll på tvättlina, sovpåse och annat så inte det flyger runt i väskan. Samt necessärer för sladdar, duschprylar osv.
 

Åksjuketabletter. Även om du inte är åksjuk i Sverige tipsar jag dig om att ta med. Bussarna är inte riktigt lika bra som i Sverige, vägarna är ibland som berg och dalbanor och att åka på båttur när det är vågigt är inte speciellt mysigt det heller. 

Öronproppar. Bra att ha när man vill sova och fläktar på rummet låter högt, ljud från grannar eller på flygplan eller buss.
 
Bra skor. Som backpacker går man väldigt mycket, etc för att komma till restauranger om man bor lite utanför stan eller för att ta sig till stranden. Jag hade med mig ett par Nike air max 90 som jag sedan slängde i Hong Kong och köpte nya. Många dagar gick vi över en mil och mina fötter och knän klarar inte riktigt att gå så långt i flipflops.
 
Gör lite research vart du vill åka. Visst, det är säkert kul att vara superspontan och bara peka på en karta och åka dit men jag tycker själv det är lite roligare om man åker till ett ställe där det finns mycket att göra. Och gör saker. Åk på båtutflykter, träffa folk, festa, se de typiska sevärdheterna. 
 
Full Moon Party  /  Angkor  /  Hängde med härligt folk den kvällen  /  Dykutflykt  /  Båtutflykt  /  Halong Bay båtutflykt

Dags för nya skor

Jag har nu bestämt mig för att köpa ett par nya sneakers, jag som är en sneakersmänniska. Men jag har ett problem, eller problem och problem, det är väl mer ett val jag har gjort. Jag vill inte köpa skor gjorda av läder eller skinn. Vilket inte är det lättaste om man som jag älskar Nike och Adidas. Jag köpte förra året ett par Adidas Tubular, dom är inte 100% läderfria då den lilla lappen på plösen är gjord av djur men det var det närmaste jag kunde komma. I år är jag på jakt efter ett nytt par och här under är mina favoriter. Alla är inte djurfria, men jag funderar på att kanske göra ett liknande undantag även i år. Jag vill ha snygga skor, och att loggan eller liknande är i läder känns betydligt bättre än att hela skon är i läder.
 
Mina två favoriter är de rosa Nike Air Max 90 eller de i blå Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit som nästan ser stickade ut. De blå är som jag förstått fria från skinn medan de rosa har skinndetaljer.

Sötpotatis pommes

Imorse startade jag dagen med en springtur, intervaller till och med. Jag har ungefär världens sämsta kondition efter att inte ha sprungit eller rört mig speciellt mycket på tre månader. Jag hade ju faktiskt med mig träningskläder till Asien, men tror ni jag använde dom? NOPE. Sedan min springtur har jag hunnit med att äta sötpotatis pommes till lunch och nu har jag lovat mamma att hjälpa henne göra "sommar" på våran nedre altan.
 

Esprit

Bland det bästa med våren, förutom att det blir ljusare, varmare och sommaren snart är här måste vara vårmodet och inredningen. Jag är just nu världspepp på att vårshoppa och börja använda mina tunnare jackor och mina vårigare skor, dom skor jag gärna inte förstör i snöslasket. Jag är även sugen på att byta ut min inredning i mitt rum. För tillfället har jag faktiskt en ren och en tomte, kan ju tillägga att när jag for var det januari och då kändes iallafall renen okej att ha. Tomten borde ha fått flyttat ut i början av januari, meeen jag ska ta tag i det. 
 
 
Jag skriver det här inlägget i samarbete med Esprit och jag vill passa på att tipsa om mina favoriter inför våren. Då jag inte kunde välja om jag skulle sätta ihop ett kollage med kläder eller inredning så fick det bli en blandning. Jag fastnade verkligen för de båda kuddarna, de skulle verkligen göra mitt rum vårigare. Den rosa jeansjackan hade jag inte tackat nej till heller för den delen. Jag upptäckte nyligen att jag gillar jeansjackor och inte ägde någon, så jag köpte en i Hong Kong och nu vill jag typ ha en i varje färg. Jag har även sett att Gina Tricot och BikBok har snygga jeansjackor ifall någon av er är på jakt efter en.

5 4 3 2 1

Fem saker du alltid har i ditt kylskåp? Smör, sojadryck, italiensk salladsdressing, soltorkadtomat och vitlök.

 

Fyra saker du inte kan vara utan? min mobil, min dator, tandborste och börs.

 

Tre saker du inte kan äta? köttbullar, korv och kyckling.

 

Två saker som gör dig glad? vår och kärlek.

 

En sak du gör flera gånger i veckan? bloggar.

 

Studentklänningar

Studenten närmar sig, inte för mig som tog studenten förra året, men för alla er som är födda 99. Jag har fått en fråga om jag kan tipsa om studentklänningar och absolut kan jag det! Här under är några av mina favoriter som jag fastande för. Tips från mig som sprang ut ifjol, ha på dig något smart som inte ramlar ner, du riskerar att visa för mycket eller bara är obekvämt. Du vill inte behöva tänka på vad du har på dig under din studentdag!
 
-inlägget innehåller adlinks-
one  /  two  /  three  /  four  /  five  /  six  /  seven  /  eight  /  nine  /  ten
 
På tala om studentklänningar så har jag en precis lika som jag hade på min student till salu! den är helt oöppnad då den inte hann komma innan min studentdag. Den första jag beställde passade inte riktigt så köpte den i en större storlek men när vi insåg att den inte skulle hinna komma hjälpte mig min snälla faster mig och sydde ut den så jag kunde andas i den typ. Såhär såg jag ut i min studentklänning på min studentdag ↓ inte bästa bilden, här finns en jag hittade på internet. Är du intresserad kan du slänga iväg ett mejl till [email protected]
 

En bra start på veckan

 
Titta vad jag möttes av imorse när jag gick in på blogg.se´s förstasida. Denna vecka har jag fått äran att vara veckans bloggare hos min bloggportal, hur kul??? Vill du läsa intervjun med mig hittar du den HÄR. Planerna för idag då? Jag ska snart iväg och veckohandla sen verkar det som att det ska bli ännu en dag med sol och värme, så jag kommer nog sätta mig ute. Just nu är det dock kallt och grått men håller tummarna.

Min helg

Jag har haft en toppenhelg som gått alldeles för fort. Igår lördag åkte jag med några kompisar till en närliggande stad och gick i butiker, var en snabbis på IKEA och åt lunch på Pinchos. Under kvällen tog jag det lugnt med familjen och sen fick jag även sällskap av en mysis. Idag har vi inte gjort så mycket förutom att gå en promenad för att njuta lite av det fina vädret och kollat lite serier, myyys.
 
Jag känner att det är dags att jag skärper mig när det kommer till bilder, jag har tappat det sedan resan och har bara 1 bild från helgen. Såklart är det en matbild.

Travel Diary - Filippinerna

 
Det går frmmåt det här med resefilmerna från varje land under min backpackingresa. Nu ligger filmen från Filippinerna ute och det var land 5 av 7. De tidigare videorna hittar du här: Singapore, Thailand, Kambodja och Vietnam.

Saker jag lärt mig under min backpackingresa

Jag har under mina 11 veckor backpackande i Asien lärt mig en hel del. Även om listan här under inte är speciellt lång var resan väldigt lärorik. Kanske kan någon punkt hjälpa dig som planerar en resa, om inte så kanske det kan vara roligt att läsa.
 
Dom kan inte engelska. Såklart kunde jag innan lista ut att alla i Asien inte är så bra på engelska, men jag trodde inte att det skulle vara så svårt att göra sig förstådd som det var på vissa platser.
 
Dom har inte samma bokstäver som vi. Visar du adressen du ska till i din mobil i etc Kambodja så är det stor chans personen inte har en aning om vad det står för hen kanske bara kan sina egna bokstäver.

Dom hjälper dig gärna att ta dig runt. Vi frågade etc en resort vi inte bodde på om taxi så dom ringde utan problem. Så det förvånade mig många gånger, att folk var så hjälpsamma i utbyte mot ingenting.
 
 
Ha småpengar. Det är sällan dom har växel på stora pengar och det är just stora pengar man får ut ur utagningsautomaterna. Vi passade då på att använda de stora pengarna på ställen som hade växel och t ex inte till en taxiresa som kostar 8kr.

Mat är billigt. Fast ja, det visste jag ju men många gånger kunde jag förvånas över hur billigt det faktiskt var för en relativ fint måltid, likt pizza i Sverige kunde kosta 40kr ink dricka.
 
 
Mangojuice är det bästa!!! Tjejerna jag reste med kunde nog lista ut redan innan vi satte oss vad jag skulle beställa att dricka till maten. Mangojuice! Det måste varit en mixad mango med is ungefär, världsgott!!

Det går åt jäkligt mycket vatten. Inte bara till att dricka utan även borsta tänder och det var det där med tänderna jag inte riktigt tänkte på. Jag skulle gärna vilja veta hur många liter som gått åt och även hur mycket pengar jag lagt på vatten. Som tur är så är vattnet väldigt billigt.
 
Det händer att det bara finns kallvatten i duscharna. Varmt land varmt vatten men nope. Det var lite segt att man inte riktigt kände sig ren efter en kall dusch men det var inte hela världen.
 

Strömavbrott är vanligt. Vi hade turen att bara stöta på strömavbrott i Filippinerna. Jag förstår att det är möjligt men jag tänkte inte riktigt på konsekvenserna som att det är svårt att få tag på mat då restaurangerna inte kan laga maten.

April 2018

Jag vill också utvärdera varje månad! Hur kul att titta tillbaks på??? Därför har jag nu satt ihop frågor från 3 listor, många var lika så valde ut de som känns mest passande. Hoppas jag kommer ihåg att jag ska utvärdera maj om en månad.

 

Betyg på månaden? 5/5

Hur summerar du april? De första tre dagarna av april spenderades matförgiftad på Bali, de kommande sex dagarna spenderade jag by myself i Hong Kong och resten av månaden i Sverige. Jag har alltså haft en blandning av mysig ö, storstad och kom sen hem till snö och hann åka snowboard en dag. Månaden har varit blandad vilket kanske gör att den är extra bra.

 

Månadens höjdpunkt? Att komma hem. Jag hade varit borta i 11 veckor och när jag landade hemma den 9 april var nog den bästa dagen på månaden.

 

Månadens bottennapp? Matförgiftningen helt klart. USCH

 

Månadens resa? Jag har flugit tre gånger under april. Bali -> Hong Kong, Hong Kong -> Stockholm och Stockholm -> Hem. Min resa under månaden var alltså slutet av min backpackingresa.

 

 

Månadens upptäckt? Hong Kong. Sjukt cool stad och jag är glad att jag valde att åka dit när man satt med min lilla lista på vart jag skulle avsluta min resa. 

 

Vad har gjort dig glad den här månaden? Komma hem till Sverige, vilket innebär att träffa familj, vänner och äta allt jag saknat.

 

Månadens inköp? Jag shoppade en del i Hong Kong, så mycket att jag behövde köpa en extra väska så jag kunde ta med allt hem. Är det fusk att säga ALLT jag köpte i Hong Kong?? 

 

Hur såg förra årets april ut för dig? Jag slutspurtade i gymnasiet. Att döma av inläggen jag postade då så hade jag det ganska lugnt i skolan, hängde mycket med min dåvarande pojkvän, firade påsk och allt var väl som vanligt.

 

Hur tror du nästa års april ser ut? Väldigt svårt att säga då jag inte vet vad jag kommer att göra till hösten ens.

 

Blev april som du tänkt dig? April blev bättre.

 

Månadens bästa beslut? Jag kan inte bara välja ett beslut så här kommer 7 bra beslut jag tagit under april månad: att åka till Victoria Peak, åka till Macau, gå på bio själv, besöka Choi Hung Estate och Montane Mansion, åka snowboard och att jag festade spontant med två kompisar,

 

Månadens sämsta beslut? Att äta det som gjorde att jag inte kunde lämna sängen på flera dagar. Hade gärna velat veta vad det var.

 

Månadens bild? 

En bild från Hong Kong, såklart. 
 

Favoritserie denna månad? La Casa De Papel, tack till personen som tipsade mig. ♥

 

Favoritbok denna månad? Det där med läsning har inte gått så bra på senaste tiden. Jag hade med mig Det lilla bageriet på strandpromenaden på resan meeen jag har bara läst halva, än så länge. 

 

4 favoritlåt denna månad? 

 

Vad ser du fram emot i maj? Sol, att sommaren är nära, värme, förhoppningsvis mysiga grillkvällar.

En tidig morgon

Min onsdag startade väldigt tidigt idag, redan klockan sju lämnade jag in en bil på en bilfirma. Medan bilen var där passade jag på att gå en timmes promenad och var klar lagomt till att bilen skulle hämtas. Då åkte jag hem och svarade på mejl, skrev ett samarbete och fixa lite innan jag åkte och handlade. Klockan är snart fyra och jag har redan gjort bort det mesta jag behövde få gjort idag, vilket betyder att jag kan se på film hela kvällen! 
 
Ni vet hur mycket jag gillar throwbacks, denna bild är tagen vid den här tiden 2012. Inte precis på dagen som jag brukar posta, hade ingen från andra maj. Back then var gräset betydligt grönare och mitt hår större.

Spabad i sommar

-inlägget är ett samarbete-
Något jag verkligen inte hade tackat nej till är ett spabad. Hur härligt hade det inte varit att spendera sommarkvällarna i ett spabad? Eller egentligen under alla årstider. På sidan trademax finns mängder av olika spabad. Olika stora, för olika antal människor och med olika funktioner. Toppenbra för då hittar du just det badet som passar dig bäst. Mitt spabad skulle få vara så stort som möjligt, the more the merrier. Jag hade även önskat att det hade sköna sittplatser, bra massage och lättskött.
 
Då jag tyvärr inte äger ett spabad har jag ingen passande bild, därför slänger jag istället in en somrig bild.

Valborg

Hoppas ni alla hade en toppen valborg. Min var bra, bättre än vad jag trodde så jag är nöjd. Vi hade super fint väder hela dagen med sol så vi premiärgrillade här hemma OCH premiärade att sitta ute på altanen. Och det var inte ens kallt. Efter jag hade ätit åkte jag och träffade ett gäng. Vi började kvällen med grillning och sen fortsatte festligheterna på andra ställen. Morgonen spenderades tillbaka i skogen, men denna gång på jakt efter någons sko som försvann under kvällen...
 
Tre bilder från min valborg, försöker blir bättre på att fota till bloggen. Även om det inte alltid märks.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin