Alicelindstrom

Juliga doftljus

(inlägget innehåller adlinks)    bilder från Lyko
 
Som ni kanske vet älskar jag julen och hade gärna velat att det var jul 11/12 månader per år. Det är ju faktiskt november i morgon, vilket jag tycker gör det okej att börja tänka lite jul. Ni kan förvänta er juliga inlägg i november kära läsare varesig ni vill det eller inte! Jag har spenderat förmiddagen med att jobba lite på luckorna till julkalendern, fixat tre juliga inlägg med tips på julkalendrar och svarat på juliga mejl + att julmusik har spelats från högtalarna. Det är nästan så att jag vill värma en kopp glögg och hämta några skumtomtar. 
 
Jag skulle behöva tips juligt doftljus!! Min absoluta favorit från Yankee Candle är Christmas Eve, vilken är din favorit?

Gorgeous

 
 

Hur jag redigerar i photoshop

 
Det händer då och då att jag får frågor om hur jag redigerar mina bilder som jag postar här på bloggen. Ni som själva redigerar lite smått förstår att det kan vara lite svårt att beskriva. Visst, det går, men jag kände att det var enklare att göra en liten video på det där jag visar en bild som ni sett på bloggen. 
 
Har du en sekund över skulle jag bli såså glad om du ville nominera mig till Blogg.se-priset (såklart om du tycker jag förtjänar det). Det gör du HÄR.

Lördag

 
Hurra för mig som för första gången på en vecka inte känner mig småsjuk. Jag har en del jobb att ta i kapp nu under dagen, bland annat två samarbeten och därav bilden här ovan. Blir ni nyfikna? nehep okej. Under dagen kommer även pappa hem från en jobbresa och han har skickat lite sneakpeaks på presenter (choklad och kakor). Kvällens planer är lite oklara just nu men jag hoppas på något roligt! 

Alice Vegotisdag #3

 
I tisdags på "alicevegotisdag" lagade jag potatisbullar med majs, som dock inte ser ut som potatisbullar utan det blev mer potatisplättar. Jag som älskar mos och majs tyckte dom blev riktigt goda, smeten blev som mos innan man stekte den. Du som säger att man inte blir mätt om man inte äter kött, testa de här. Receptet hittade jag på ICA. I receptet står det att man ska äta skinka till, skippa skinkan så blir det vegetariskt!

Frost

 
Ett gäng bilder jag fotade förra fredagen då vi hade frost, som dessutom stannade kvar tills jag vaknade och hann gå ut. Jag fotograferade även några macro bilder som du hittar i det här inlägget. Uppdateringen har inte varit den bästa de senaste dagarna då jag umgåts med A som åker hem idag + min jobbiga förkylning. Jag hoppas jag får lite ork att fota några bilder idag, bland annat min nya väska. Annars ska jag nog fortsätta vila och spara allt roligt jag vill göra tills jag inte har så jobbigt ont i huvudet. Hoppas ni har en fin torsdag ♥

Saturnus glögg

inlägget är ett samarbete
 
Kan ni gissa hur glad jag blev i fredags när ett bud kom med ett paket innehållande tre flaskor glögg från Saturnus!? Jag har bara hunnit smaka jag deras nyhet, Choklad & Hjortron, den jag sökt efter den i butik varje gång jag handlar. De andra har jag smakat tidigare men dom kommer nog att öppnas inom kort. Årets nyheter är i samarbete med Åre Chokladfabrik och är inspirerad från deras Hjortontryffel.

Vinterjackor

Att det blir kallare och kallare för varje dag som går har nog ingen i vårt avlånga land missat. Det börjar närma sig minusgrader under nätterna här i södra Norrland och det är inte många veckor kvar tills snön kommer. Kylan innebär att det är dags att börja söka rätt på de tjockare kläderna, med vilket jag menar vinterjackan, vantar och mössan. Jackor har varit ett problem (problem och problem...) för mig de senaste åren. Som ni vet så vill inte jag köpa jackor innehållande dun men det går knappt att hitta en varm utan dun. Jag vill ha en superduper varm då jag bor där det är kallt och fryser väldigt lätt, vilket är lättare sagt än gjort. Här nedan tipsar jag om några snygga jackor från Esprit som jag även skriver det här inlägget i samarbete med. Här hittar du deras höst och vinterjackor.

bilder från Esprit
 
Jag fastnade för den blåa så den kändes som en perfekt övergångsjacka mellan sommar och vintern. Enkel att styla med jeans i alla olika färger och en snygg halsduk då den ha låg krage.
Den svarta längre kappan ser verkligen varm ut och skulle vara perfekt en kall vinter dag. Samma med den beiga som jag tror är en aning kallare än den svarta, men den skulle vara så snygg med svarta jeans, boots och en mysig mössa.

Autumn in northern Sweden

 
Ett litet klipp jag har jobbat på lite då och då under hösten. Jag upptäckte nyligen hur roligt det är att flyga och filma med drönare så lite drönarklipp blandat med klipp från min systemkamera. Hoppas ni gillar den och lämna gärna en kommentar! Nu ska jag klura ut vad jag ska klippa ihop för klipp här näst, kanske ett vinterklipp eller jul?

Shopping från Australien #2

 
Jag har valt att istället för att visa all shopping från Australien, göra två inlägg med några utvalda produkter. Det här är alltså en fortsättning på det här inlägget. 
 
Ett av mina köp som gör mig konstigt glad är mössan på bilden. Jag var på Cotton On och stod i kassakön för att betala och där låg den. Jag som inte gillar att ha mössa var bara tvungen att köpa den. Priset? 20 kr. Supermysig och jag ser fram emot lite kallare väder för nu har jag en mössa! Den passar även bra till min nya vinterjacka jag köpte i AUS några dagar senare...
 
Nästa två plagg i det här inlägget är från Topshop. Där hittade jag ett par snygga momjeans (syns smått i det här inlägget) och även den snygga off the shoulder toppen som ni ser en liten sneaky på bilderna. Dåliga bilder min ni kommer att få se plaggen på i framtiden, det är jag säker på! Tröjan och byxorna känns lite vår och de flesta plaggen där var våriga. Inte så konstigt då jag var där i slutet av deras vinter/tidig vår. Tur då att dom rear ut mössor, perfekt för mig som bor på andra sidan jorden där vi snart har vinter! 
 

Veckans blogg på blogg.se

 
Happy Monday. Jag känner mig betydligt bättre från förkylningen, bara lite ont i halsen, huvudet och hostig. Jag ska iallafall om från pyjamas och åka för att handla mat och halstabletter. Sedan är planen att äta lunch och sen får jag helt enkelt se hur jag känner mig. Idag hoppas jag verkligen att mitt paket kommer och jag hoppas även på att mitt lilla höstklipp jag jobbat på blir klart.
 
Kanske har ni sett vem som är Veckans blogg hos blogg.se denna vecka? Intevjun med mig hittar ni här eller på första sidan på blogg.se. Jag blev verkligen så glad att jag får vara det och jag vet att Alice back in 2011 skulle blivit det också, det var något jag verkligen ville då. 
 

Frost - Close up

 
I fredags var frosten forfarande kvar när jag vaknade. Tog snabbt på mig kläder och sprang ut för att ta några bilder, dom här ovan är mina favoriter. Jag använde ett Canon EF 35-80mm objektiv med borttagna linser (objekttivet blir då ett macro), annars hade jag inte kommit såhär nära iskristallerna. Det objektivet har jag även använd här och här.

Månadens Testagram

inlägget är i samarbete med Testagram
Spännandespännande när månadens Testagram skickas med ett annan frakbolag för att boxens innehåll blev för tungt. Innehållet var riktigt bra och varierande och min favoritprodukt var helt klart chokladen. Soppan planerar jag att äta till lunch idag, bra för min onda hals. Råghalvorna har jag hunnit smaka och dom var helt okej. Chia Go är jag spänd på att testa, den påminner mycket om "klämmisar", ni vet dom som småbarn äter.
 
Jag får då och då frågor kring dessa inlägg, så för er som inte riktigt har koll på vad Testagram är så tänkte jag förklara det lite snabbt. Testagram är en prenumerationstjänst där du varje månad får hem produktnyheter som lanserats i detaljhandeln. Varje box innehåller 5-9 produkter till ett värde på 150-250kr. Du betalar endast 99kr/box. En superbra idé och perfekt för dig som vill upptäcka nya produkter och maträtter.

Inköp från IKEA

 
Några av mina köp från ikea. Ganska tydligen märks det vilken avdelning som är min favorit, vilket även var anledningen till att jag åkte det. JUL!! Jag kom hem med doftljus, papper, snören, glögg och även lite pynt och en stjärnlampa som inte finns med på bilden. Samt en tomte som ni ser två inlägg ner. 
 
Igår kände jag mig riktigt dålig när jag gick och la mig. Idag mår jag lite bättre men har ont i halsen, huvudet och det känns som jag har feber men jag har inte orkat mig upp ur sängen för att kolla. Jag har en del mejl att catcha upp på, mycket gällande julkalendern, men annars blir det en lugn dag. Hoppas på att jag känner mig bättre ikväll då jag har planer.

Nominera mig

 
Jag fick se ett ansikte jag kände igen imorse på blogg.se's förstasida när jag skulle logga in. Som ni kan läsa på bilden så ska blogg.se dela ut ett pris, eller egentligen flera pris i flera kategorier. Hur kul? Fram till den tionde november kan man nominera sina favoritbloggare i kategorierna årets fotobloggare, årets mat/bakbloggare, årets inredning/DIY-bloggare, årets familjebloggare, årets blivande stjärnskott och årets budskap/inspiratör. Jag skulle bli såsåså glad om du ville gå in här och nominera mig. 

Trip till IKEA

 
Igår blev det en trip till ikea, som jag har längtat! Vi åkte vid åtta för att hinna äta lite brunch, ikeas brunch är sååå god! Sen gick vi en sväng och jag tror att allt jag köpte hittade jag på julavdelningen, no joke. Gladast blev jag över min tomte, hur söt? Efter ett varv på ikea och gallerian bredvid blev det lunch. Jag som fortfarande var mätte efter brunchen åt en pulled salmon sandwich och ojoj vad god den var. Nöjd med alla mina juliga inköp som jag ska visa er senare.

Plugga inför högskoleprovet

Högskoleprovet är ett prov man gör för att sedan söka in på högskola, något ni nog redan har koll på. Provet hålls två gånger per år och man testas på sina matte, svenska och engelskakunskaper. Man får sedan ett provresultat i form av ett tal mellan 0 och 2. Jag gjorde provet i våras och det är verkligen inte lätt att plugga inför det provet, tur då det finns tjänster som kan hjälpa dig plugga inför högskoleprovet. Genom etc Logio kan du göra gamla prov online och på så sätt få ett hum på hur högskoleprovet går till, perfekt för dig som skriver första gången. Det är helt gratis att skapa ett provkonto på denna tjänst som är framtagen av gymnasielärare. Nästa högskoleprov hålls på lördag så stort lycka till till alla er som ska skriva.
inlägget är sponsrat

Apelsinbiskvier

 
Biskvier är verkligen så underskattat. Jag har nog aldrig ätit det på café men hemmabakade, mmmm. Lite kladdigt att göra men det går egentligen väldigt fort. Här om dagen bakade jag ihop ett gäng med apelsinsmak till mamma som surrat om biskvier i flera veckor. Jag hittade receptet på coop (länk) om någon annan också vill baka.

Alice Vegotisdag #2

Alice vegotisdag är tillbaka. Kanske skulle vara en rolig grej om jag postar vad jag lagar varje tisdag när vi har "alice vegotisdag" här hemma. Både för att uppmuntra er till en vegodag i vecka och för att ge du som är intresserad lite tips på vad man kan laga. För er som inte läste det förra inlägget innebär "alice vegotisdag" att jag bestämmer samt lagar maten, 100% vegetariskt och ibland även veganskt.
 
Igår lagade jag en wok med nudlar och det blev riktigt gott! Jag använde ett recept jag hittade på Ica Kuriren (LÄNK). Jag bytte ut morötter mot paprika annars höll jag mig nog hyffsat till receptet. 
 

En ny väska

Gissa vem som köpte en ny väska igår?? Jag har varit på jakt efter en cross-body-bag ett bra tag nu och det är på tiden jag köpte mig en då jag inte vet hur många gånger jag tänkt att jag borde haft en. När jag handlar, när jag reser, när jag går på ikea, när jag festar osv. Att hitta en snygg väska i kombo med att jag inte vill köpa skin går inte så bra ihop men jag såg att en väska jag velat ha i flera år nu mera finns i velvet så jag köpte min andra Rebecca Minkoff. Jag har sedan tidigare en M.A.B som jag älskar men nu blev det än M.A.C. Expressfrakt från USA så hoppas jag har den innan veckans slut! Nu ska jag baka biskvier, mummsii!
 
Bild från sist jag bakade biskvier, då gjorde jag apelsin och saffran, hur gott? Idag blir det choklad och apelsin, saffranen får vänta några veckor till.

Vecka 42

 

Ny vecka och för ovanlighetens skull så har jag lite planer för veckan. På tisdag, eller egentligen onsdag då klockan är mitt i natten, kommer min pojkvän hem. Han har lovat mig en trip till ikea någon dag men förhoppningsvis kommer vi hinna umgås lite mer än så under veckan. På tisdag ska jag baka, biskvier, till mamma. Jag jobbar även för fullt på en ny bloggdesign och det som saknas är en header, hoppas på bra väder och inspiration så jag kan gå ut och ta lite bilder. Vet inte om jag ska gå på vinter på direkten, fast hur får min till en snöigbild utan snö? Förutom det nämnda har jag väl det vanliga inplanerat.

throwback to prom

 
Jag har inte postat alla bilder från balen, det blev ju en hel del bilder där ett tag så tog en paus och sen glömde jag bort det och bilderna hamnade längre och längre ner. Nu har det ju gått över fyra månader och jag vet inte riktigt vad jag mer ska skriva så jag låter bilden ovan tala.

Andrea x NA-KD

(adlinks) 1. Sweattop  /  2. Blouse  /  3. Mesh Top  /  4. Fauxfur jacket  /  5. Skirt  /  6. Top /  7. Blouse  /  8. Dress
 
Bloggaren Andres släppte i tisdags sin kollektion tillsamamns med NA-KD, Andres Hedenstedt x NA-KD och alla plaggen är verkligen hur fina som helst. Här ovan har jag plockar ut några av mina favoriter. Helst av allt skulle  Mesh Topen och Fauxfur jackan få flytta in i min garderob. Vilka plagg från kollektionen är din favorit?

Kola och apelsin

 
Idag testade jag som jag skrev tidigare min nya bakbok. Det blev chokladdoppade kolor och karamelliserade apelsinskivor. Båda var riktigt goda även om kolan blev lite väl hård och tror jag kan ha kokat apelsinerna en aning för länge. Då vet jag det till nästa gång. Det är länge till jul så jag har gott om tid att öva! Ikväll ska vi premiära årets Blossa glögg med smak av mango, spiskummin och chili. Varför blev den här dagen plötsligt väldigt julig?

Idag ska jag julbaka

inlägget är ett samarbete
Ja, ni läste rätt i rubriken. Idag, fredag den 13 oktober tänker jag inleda julbakandet, rekordtidigt för mig som i vanliga fall börjar i slutet av november. Varför undrar ni nog alla, joo jag fick nämligen hem en underbar bakbok från Semic bokförlag igår och inspirationen är på topp! Den heter Julgodis och är av Lena Söderström. Jag tänker att det kan vara bra att träna några gånger innan jul, eller något i den stilen. Egenligen vill jag typ bara äta något gott och juligt.

Drönarbilder

 
Äntligen fick jag lite sol och passade på att gå ut och flyga lite drönare i skogen. Jag filmade mest men fotade även några bilder, färgerna på träden är verkligen så fina just nu! Vi har haft en drönare i över ett år men det var faktiskt bara några dagar sedan jag flög den för första gånge, varför har jag inte gjort det tidigtare? Det är hur kul som helst, enkelt och den tar riktigt bra bilder och filmer.

Beställ en design-sida

 
Efter lite kodande är jag nu klar med min nya beställdesignsida. Den ser inte speciellt ut på bilden här ovan, det är själva scrollningen som jag gillar då bakgrunden ändrar i färg. Överlag så gillar jag den, betydligt enklare än tidigare för nu behövs inget klickande för att hitta informationen, allt finns på samma sida. Samtidigt som den har, iallafall enligt mig, ett snyggt utseende. Då den inte längre ligger hos blogg.se utan på våran server här hemma så gäller inte längre den gamla länken. Jag har bytt ut alla länkar på bloggen och från och med nu hittar du den HÄR.

Alice Vegotisdag

Jag kan verkligen höra en passande jingel till "Alice Vegotisdag". Det är en fenomen/tillfälle/måltid (stryk det första) som vi har infört här hemma. Eller egentligen har vi haft vegotisdag länge men nu är det jag som har fullt ansvar med att välja vad som ska ätas och laga maten, kul tycker jag. Idag blev det Ratatouille med Gnicchi. Jag älskar verkligen gnocchi och kan inte fatta varför jag inte upptäckte det för fleraflera år sedan. Enkelt att laga, jag köper färdiga och kokar i 2 min, plus att det är supergott! Har du ett vegetariskt recept som du gillar får du gärna tipsa mig!

(null)

God Morgon Tisdag

 
Jag hade hoppats på att få vakna till sol som på bilden men istället regnar det. Hoppas att det slutar för jag föredrar att det inte regnar när jag är ute, iallafall inte när det ska blåsa och vara kallt. Jag har egentligen inte så mycket mer att skriva så tänkte istället dela med mig av mina planer för dagen:
svara på mejl, fixa bild till samarbete i photoshop, skriva samarbete, filma/foto i skogen (om det slutar regna), koda lite på min beställa-design-sida (som snart är klar), gå en promenad på 4km och laga middag är väl mina huvudsakliga planer för dagen. Viktigaste är samarbeterna, där jag har flera på gång, och att laga middag då det är min dag idag.

Hur viktigt är ekonomi?

Hur viktigt är det inte att ha koll på sina pengar? Det gäller att hålla koll på sin privatekonomi varesig man vill det eller inte, för hur många gångar har man inte hört, läst eller sett om hushåll där det inte gått så bra. Ofta på grund av ett konstigt synsätt på pengar. Ens ekonomi styr ens liv så otroligt mycket, många gånger utan att man kanske tänker speciellt mycket på det. Saker som vad man äter till middag, vart man bor, intressen och så vidare.
 
Skulle det gå på tok och så finns det ekonomiska livlinor i samhället. Väldigt viktigt att pengarna används till några bra och att man inte lånar flera tusen för en vecka på Mallorca. Hade du inte pengarna till resan innan, hur tänker du att du ska ha pengarna när du kommit hem för att betala tillbaka lånet? Det är väldigt viktigt att man lånar när det verkligen är kris och vid större köp som kanske ett hus. Läs noggrant igenom alla villkor och jämför olika räntor. Det finns även sidor som meddelandelan.se som lånar ut mindre summor helt gratis och det är även i samarbete med dom jag skriver det här inlägget. Såklart avråder jag alla ifrån att ta onödiga lån, tänk igenom en extra gång eller två!
 
att sätta upp mål och spara pengar till en resa är mycket bättre än att låna pengarna
 
Jag skulle nog säga att jag har helt okej koll på mina pengar. Jag köper aldrig upp allt som finns på kortet bara för att jag har pengar och jag håller gärna i dom lite extra och spendera på något jag verkligen vill eller behöver. Så har jag varit så länge jag kan minnas och det skulle jag säga är en väldigt bra egenskap jag har. Jag som är en ung vuxen (låter så töntigt att skriva) och aldrig haft ett fast jobb utan tidigare år tjänat pengar på sommarjobb har inget överskott som jag sätta in dessa på olika sparkonton eller på aktiekonton. Annars är det en väldigt bra grej att spara pengar. 

Mina favorittypsnitt

 
Det blev en video denna gång, mest bara för att jag tycker det är så roligt att sitta och redigera filmer. Jag laddar ner mina typsnitt eller fonts från Dafont.com och alla i videon har jag hittar där. Har du något favorittypsnitt får du gärna dela med dig i en kommentar. Det finns så galet många att välja på men det är ändå svårt att hitta fina, eller de ALLRA finaste!

Svårt att hitta markis till ditt snedtak?

Något av det jobbigaste under sommarhalvåret är när solen ligger på och det blir galet varmt inne. Jag har mitt rum nere i källaren så jag har det ofta svalt ändå men jag märker en stor skillnad mot vardagsrummet där vi har stora fönster mot solen. Ett problem som vi slipper nu under några månader men det händer ju såklart att de få gånger solen visar sig under hösten och vintern, att man vill stänga för. Jag har både markis, rullgardin och persienn på mitt fönster, vanligast använder jag rullgardinen för mörker och markisen för att inte det ska bli jobbigt ljust och varmt.

 bilder från Velux

Har du ett snedtak med ett takfönster har jag förstått att det kan vara svårt att hitta något som passar som samtidigt är praktiskt och snyggt. Googlar man lite så kan man hitta företag som helt specialiserar sig på slopande tak, ett av företagen är Velux. Dom erbjuder prisvärda och trendiga persienner och markiser för snedtak. Vi har inget snedtak här hemma men hade vi haft ett hade det varit väldigt praktiskt med någon typ av solskydd. Har du snedtak? Använder du isåfall något för att solen inte ska ligga på lika mycket? Eller något för att mörklägga?

inlägget är sponsrat

I mitt handbagage

 
Jag älskar att resa och såklart är det lite mer roligt när man har med sig allt man behöver, speciellt i handbagaget. Inte vill man sitta på ett 9 timmars flyg och inse att man glömt hörlurarna, laddaren eller något så litet som en hårsnodd. Här är 8 saker jag gärna inte glömmer i mitt handbagage, förutom det självklara som mobilen, pass och dator.
 
1. Ögonbindel
Kanske flyger du under till en annan tidszon där det är dag men i din kropp är det natt eller vill du kanske sova igenom en måltid för att catcha upp på sömnen. Då är det perfekt med en ögonbindel för att få det lite mörkare. Eller är du som jag, lätt irriterad om någon har en lampa tänd när du försöker sova? Ögonbindel är då räddaren i nöden!
 
2. Laddare
Något att det mest nödvändiga men ändå så lätt att glömma. Vet du med dig att planet du ska flyga inte har uttag för passagerarna är det att rekommendera att ta med en powerbank för att överleva resa. Vem vill att mobilen ska dö när du har tre timmar till din destination och du inte längre kan lyssna på musik?
 
3. Lypsyl
Flygplansluften är lite speciell och mina läppar blir alltid så torra, fast det är dom egentligen alltid. Har jag inte en lypsyl eller annat läppbalsam till hands är det något jag kan sitta och störa mig på, länge! Speciellt om jag ska försöka sova.
 
4. Concealer
Jag flyger aldrig med smink då jag tycker att det är väldigt obekvämt, speciellt om man flyger långt och länge. En liten concealer packar jag gärna ner och den är perfekt att ha för att täcka de mörka ringarna när man kommit fram till sin destination och inte vill se ut som ett spöke.
 
5. Öronproppar
Ojoj vad jag har blivit beroende av dom! Jag måste sova med dom annars kan jag inte sova, speciellt om det är andra människor i närheten. Funkar bra att dämpa ljudet av skrikande barn, pratiga tanter och får även bort lite buller från motorn.
 
6. Hudkräm
Den lilla på bilden är både för kropp och ansikte, super smidigt. Jag har lätt för att bli torr i ansiktet och då går det fort att smörja in det. Även om jag blir torr på en annan del, kanske händerna, skulle jag sitta och störa mig på det i flera timmar och önskat jag haft med någon fet kräm.
 
7. Tandborste och Tandkräm
YES! Hur ofräscht är det att spendera många timmar på ett plan utan att borsta tänder och sen kanske ännu mer innan du kommer fram dit du ska och har tillgång till din resväska där du förvarar din tandborste? Extra omysigt tycker jag det är om man sover, då är jag glad att jag har med min resetandborste och tandkräm.
 
8. Hårsnodd
Den lilla gummibiten som jag hatälskar. Hatar att den alltid lyckas vara med på bild på min handled men älskar när jag har den med mig. Jag med långt hår gör gärna en knut eller fläta när jag ska flyga, det blir så varmt och trassligt annars. Därför är en hårsnodd en viktig sak i mitt handbagage!
 

Kodar och kodar

Tiden går så fort hela tiden, att det redan är lördag? De senaste dagarna har jag bland annat kodat bloggdesign, bland det roligaste jag vet så jag klagar inte. Igår blev jag klar med en designbeställning och snabbt efter det bestämde jag mig för att göra om min sida där man kan beställa designer. Den ligger idag på blogg.se men jag valde att flytta den till våran server här hemma för att få mer möjligheter. Den är nog klar om några dagar och då kommer jag såklart visa er. Nu ska jag snart hänga med pappa och lämna våran husvagn i ett garage över vintern, så jag kommer mest bara åka bil.
 
En bild från förra lördagen som jag inte hunnit posta. 

4 konton på instagram

Jag älskar appen instagram och i det här inlägget tänkte jag dela med mig utav fyra konton jag följer som är några av mina favoriter. Du får jätte gärna tips om konton du tycker jag ska spana in!
 

Serietips i höst

Hösten måste vara den perfekta titta-på-serie-årstiden. Jag tittar egentligen på serier året om men det kanske blir lite extra mycket under hösten då det inte alltid är det bästa vädret. Här kommer ett gäng tips på serier som passar extra bra nu under denna regniga och lite mörkare årstid.
 
13 reasons why
Väldigt omtalad. Sorglig. Drama. En fin serie.
 
Friends
Mysig serie. Många avsnitt, vilket betyder att den inte tar slut på direkten.
 
Gilmore Girls
Mysig och rolig. Älskar höst och vinter episoderna.
 
How to get away with murder
Lite kusligare än dom ovan. Väldigt spännande + att den nya säsongen (4) hade premiär förra veckan.
 
Pretty little liars
Lång serie. Drama, komedi, spänning då och då.
 
Riverdale
Kanske bara är jag som tycker att den är lite kuslig med lite wtf. Säsong två börjar nästa vecka!
 
Räcker inte 6 tips för dig så har jag gjort ett antal andra inlägg med tips på serier som jag har sett du hittar här:  De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13Del 14Del 15Del 16, Del 17

Kanelbullens dag

 
Jag tror inte att det är många som missat vilken dag det är idag, kanelbullens dag! Av alla tema dagar det finns så är det är en av få jag gillar att "fira" men år kände jag inte för att micra på en fryst bulle från frysen som i och för sig är hemmabakade. Istället letade jag efter nya recept och fastade för butterkakan. Tydligen har alla jag känner med typ redan ätit den och jag visste inte ens vad det var? Så idag har jag kokat egen vaniljsås, bakat bullar och grejat och ojoj vad goda dom blev, helt klart värt att baka halva dagen. Nu står vi här med två stora kakor så en kommer att hamna i frysen.

En fika på stan

Min tisdag har varit minst lika regnig som gårdagen. Jag åkte in till stan för att gå några ärenden och tog även en mysig fika med chai latte som vanligt. Har du något to go dryck som du alltid beställer när du fikar? Min är chai te latte med soya eller havredryck, godast på Starbucks men Espresso Houses duger. Idag blev det även en chokladboll, dom är verkligen så underskattade och påminner mig om när jag var yngre.

(null)

Glossybox x September

 
Vad hände med september ens? Ny glossybox betyder att det snart är dags för en ny månad och min box innehöll dessa produkter: 
 
Naobay - Equilibria Gel to Milk Cleanser - Jag vet inte hur många produkter jag har fått från Naobay i mina glossyboxar genom året och helt ärligt är det inget märke jag tycker är speciellt bra. Jag använder dom då och då, men skulle aldrig köpa dom själv. Det händer att jag till slut får slänga dom för dom har gått ut. Den här verkar lite mer spännande än dom andra så ska ge den en chans.
 
L'occitane - Shea Light Comforting Face Cream - En ansiktskräm som ska ge huden fukt och skydd. Med tanke på priset så tror jag att den är riktigt bra.
 
Schwarzkopp BC Bonacure - Moisture Kick Cleansing Conditionger - En balsamtvätt som ska rengöra och vårda håret genom att bevara hårets naturliga fukt. Jag hoppas att den funkar för mitt hår behöver en riktigt fuktboost.
 
Dr. Pawpaw - Original Balm - En multiprodukt som innehåller pawpaw från papayafrukten. Den går att använda på hud, läppar naglar, hår och ska ge extra fukt. En spännande produkt som verkligen behövs nu när det börjar blir lite kyligare ute.
 
Hot Makeup - Chrome Eyeshadow - Det var inte så många månader sedan jag fick en annan ögonskugga från det märket och den har jag verkligen använt. Den här gången fick jag en i en fin rödton som verkligen kommer användas nu under hösten!

Hello Monday

 
Hur länge sedan var det jag postde en ny bild på mig? Alla undrar ingen vet. Den här tog jag lite fort i lördags innan jag åkte till Farmor och Farfar på middag. Jag använder knappt smink längre då jag inte går i skolan, saknar det verkligen så det är lite roligt när jag har en "anledning" att smeta på några lager.
Det verkar som att sämre väder är på ingång med regn mest hela tiden, tråkigt för mig som gärna går ut en sväng varje dag. Jag ska snart åka iväg och handla och sen får jag se vad jag hittar på om det bara ska regna men först har jag några mejl att svara på.

Shopping från Australien

 
Istället för att visa alla kläder jag köpte i Australien så har jag valt att göra två inlägg med lite utvalda produkter. Allt smink/skönhet däremot har jag gjort en hel video om som ni hittar här. Men i det här inlägget visar jag fyra kläder jag hittade.
 
GAP hade 40% på allt i butiken och jag som gillar GAP och tycker deras kläder är mysiga blev väldigt glad. Därifrån gick jag med en tshirt där det står Melbourne, jag menar, hade jag något val? Och en mysig kofta som behövdes då jag precis släng bort en som var heelt trasiga.
 
 
På älskade TopShop hittade jag bland annat den populära Amour-tröjan och att det stod 1998 kändes som att det var meningen. Nej men den var mysig och satt bra så det köpet är jag nöjd med.
 
Mina nya springskor! Jag gick runt på DFO som är Direct Factory Outlet där dom hade seriöst varje sportmärke. Nike, Adidas, Puma, Reebook, Asics osv låg alla grannar på sportvåningen. Mina dåvarande springskor visste jag var nötta och håliga så jag skickade ett sms till mamma så hon kunde kolla modell och storlek hemma i Sverige och gick tillbaka någon dag senare och köpte dom. Väldigt nöjd och betalade 900kr för dom, priset hemma ligger på över 1500kr.

Första oktober

 
Ny månad. Jag tror inte jag har något speciellt spännande som händer under oktober månad med jag är nog ganska säker på att den kommer gå fort förbi ändå. Jag hade en bra kväll igår med mycket god mat, mätt blev jag. Idag vaknade jag upp med tjock hals och tät näsa, hur många gånger har det inte hänt senaste månaden? Blir så less. Så därför tänker jag ta det lugn idag, städa och se på serier typ.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin