Alicelindstrom

Mitt 2016

För sjätte året i rad kommer här min årsresume i bilder. Är du nyfiken på vad jag haft för mig tidigare år hittar du dom här: 2011 del12011 del2201220132014, 2015.
 
Jag började året med att hänga med några kompisar och hade en riktigt bra kväll. Den största händelsen i januari var min födelsedag då ja fyllde ARTON. Lyckades fylla år på en måndag så dagen spenderades i skolan och sen på kvällen kom lite släkt. Jag fick bland annat min älskade Thomas Sabo armband som använts flitigt.
 
Februari var en chill månad. Jag minns knappt vad som hände och jag fotade inte speciellt mycket. Jag tog körtkortet i början på februari då jag fyllt år i slutet av jan, bland de bättre dagarna under året! Jag köpte min bby Tory Burch under månaden men annars har jag inga minnen eller bilder från den månaden.
 
Under mars började snön smälta och jag införskaffade mig ett par snygga Stan Smith och även en ny jacka. Mars var ganska lik februari, jag fotade inte så mycket och det hände knappt något speciellt.
 
Under april hade jag bland annat slutet av mitt påsklov. Det pluggades även en del, hade nationella prov, kämpade i skolan och åt sötpotatispommes. Jag klippte och piffade upp mitt hår i form av slingor och en kallare ton, blev himla nöjd! Längtade väldigt mycket till sommar och sommarlov.
 
Under maj fotade jag lite bilder i skogen i motljus. Bland annat med solglajjer som jag fått hemskickade. Det var äntligen ljust ute och jag började fota ännu mer. Hade mysiga grillkvällar, omysiga pluggkvällar och slutet av maj åkte jag med klassen till Luleå för att kolla på universitet och lokala företag. Det var roligt att slippa gå till skolan i några dagar iallafall.
 
Jag gick ut mitt andra år på gymnasiet (WHUUUT?). Började några få dagar senare sommarjobba och gjorde det juni månad ut. Firade midsommar med en krans i håret, bokade en resa och fick hem mitt all time fave skal från Richmond & Finch.
 
2 juli lyfte planet, bland annat innehållande mig och min pojkvän till Turkiet. Första gången för mig utomlands utan föräldrar och första gången för mig i Turkiet. Vi hade en grym vecka med sol, bad och god mat. Precis vad jag behövde! 16 timmar efter att jag kom hem från den resan hoppade jag in i bilen och åkte på husvagnssemester med familjen till Norge för att se Trollstigen, Geiranger och annat fint. 
 
Jag var ledig nästan hela augusti, vilket kändes väldigt skönt. Jag hittade på mysiga saker med min kille och sista helgen innan skolan började hängde jag med pappa på Porschebana. Min första gång körande på bana och det var verkligen så roligt! Lite otur med vädret som var spöregn och otur att pappas bil gick sönder när han körde sitt andra pass och att jag bara hann köra ett, menmen taggad till nästa år. Ja sen så började skolan, vilket det inte finns så mycket mer att säga om.
 
September rullade på bra, precis som hela hösten. Jag åt världens godaste veganska lunch och köpte världens söta tofflor. High Land Cattle. Kämpade på i skolan och fotade väldigt lite faktiskt.
 
Oktober. Äntligen började löven ändra färg och jag blev då mer pepp på att ta med mig kameran ut. Oktober liknande september till stor del och jag kan nog inte riktigt skilja på dom och jag vet inte vad som hände under vilken månad.
 
Under november hade jag höstlov, fotade min julheaderbild och började tagga inför julen. Jag köpte ett gäng doftljus på ikea, tjuvstartade med glöggen, bakade pepparkakor och längtade till december. Jag beställde även min studentmössa, det börjar verkligen att närma sig!
 
Årets bästa månad om ni frågar mig. Den har bestått av mycket plugg, tack alla lärare som ska lägga alla prov under samma veckor. Men jag har även hunnit med alla julförberedelser. Bakat, städat och pyntat. 22 december gick jag på jullov och då fick jag dessutom ta emot ett stipendium. Julafton firades med familjen och en stund med farmor och farfar. Sedan dess har lovet bara flutit på med lugna dagar.
 
 
Överlag har det här varit ett bra år. Det har, precis som alla andra, haft upp och nergångar. Men det har hänt mycket roligt och jag känner mig taggad på 2017. Kan knappt fatta att det redan gått ett år sedan jag skrev det här inlägget förra gången! Har du någon roligt/spännande/tråkig/ovanlig händelse som hände under året som du vill dela med dig av?

New Year inspo

bilder från weheartit
 
Det blev inga speciella köp för mig igår. Jag hittade en tröja och lite småsaker men det var roligt att gå runt och kolla i butiker. Idag har jag jag tagit det lugnt och faktiskt gått på promenad x2. Jag har börjat lyssna på ljudböcker och går hellre utomhus än att bara sitta och stirra in i väggen medan jag lyssnar. Ikväll väntas tacos till middag, sista middagen för i år. Crazyy att det bara är en dag kvar till 2017.

#2016bestnine

 
Precis som ifjol och precis som många andra har jag fyllt i mitt användarnamn och fått fram mina 9 mest gillade bilder under året. Här ovan ser ni dom. HÄR hittar du inlägget jag gjorde ifjol med bilderna från 2015 om du är nyfiken på hur mina bilder har förändrats. Den största skillnaden jag ser är att under 2016 har det funnits mer färg i mitt feed. Taggad på ett nytt år och mängder av fina minnen att spara på bild.

Dagens planer

Jag har haft två mysiga dagar med A som åkte hem igår för att jobba. Vi har åkt skridskor på sjön, lagat Sushi och kollat film. Idag ska jag ut på äventyr med min pappa och lillebror. Eller äventyr och äventyr. Pappa ska till en närliggande stad och jag följer med för att bli avsläppt i en galleria. Ska bli roligt att gå några timmar själv och kolla i butiker och kanske blir det även en snabb sväng på ikea. Ja jag var där för 23 dagar sedan men går gärna runt där igen. Tanken är att vi ska fika och äta lunch på ikea och det klagar jag inte på, bara roligt att komma ut och hitta på något.
 

Serie #10

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8, Del 9
 
SKAM 
Jag, som typ alla andra, har börjat se den norska serien skam. Precis som alla andra älskar jag den! Såg klart de två första säsongerna på bara några dagar, väntar på svensk text på säsong tre. hehe Den handlar, om du missat det, om ett gäng ungdommar i gymnasieåldern. Man får följa deras liv och den känns verkligen så realistisk! Jag gillar alla par men mina favoriter är nog Noora och William! 5/5

Lite julklappar

 
Jag vet inte vad jag har för åsikt riktigt kring att visa vad man fått i julklapp. Egentligen så ser jag inte problemet med det, men förstår att många kan se dom som att skryta. Jag har, som de flesta andra år, valt att lägga upp en lite sneaky bild. Inte för att skryta och måste bara säga att jag är riktigt tacksam över vad jag fått. Jag lägger upp det för att det är kul för mig att gå tillbaka och kolla. Jag hade inte önskat mig något speciellt och fick mest bara pengar men även lite skönhetssaker, beddset, doftljus, godis, parfym och annat fint.

Julaftons outfit

 
Såhär såg jag ut under julafton. Min klänning är från Nelly för er som undrar. Hur har ni det så här efter julen?  Jag gör knappt något på dagarna, vilket är väldigt skönt efter jobbiga veckor i skolan och alla förberedelser inför julen. Min kille kom hit igår och vi har mest bara chillat. Nu tänkte vi ta med oss skridskor och gå ner till en sjö och åka lite. Ha en fin dag allaihopa.

TACK!

 
Stort tack i år. Tack till er mina läsare som deltagit i tävlingarna och tack till företagen som ställt upp med fina priser i alla luckor. Hoppas ni har uppskattat mina tävlingar och att ni har haft en fin jul.
Årets sponsorer: 
AgnesAmelia.se
CandleBox
Gunry
MariaÅkerberg
 
 
Stort grattis till vinnaren i sista luckan för i år som blev Caroline L. Jag har skickat iväg ett mejl till dig så checka din inkorg!

Reafavoriter

(Adlinks) Tröja  /  Klocka  /  Jeans  /  Stickad tröja  /  Skal  /  Väska  /  Sweatshirt  /  Thigh High Boots  /  Vans  /  Nike sneaker  /  Nike Sneacker
 
Det bästa med mellandagarna förutom alla rester från julens mat och godis är reorna. Här ovan har jag plockat ut några av mina favoriter från nelly's Holiday sale. Jag klickade faktiskt hem en beställning därifrån som jag är riktigt taggad på. Kommer du köpa något på mellandagsrean? eller har du redan gjort det?

Juldagen

 

Hoppas ni har en fin juldag. Min har varit väldigt lugn, precis som det ska vara. Jag sovde ut, lääänge, innan jag spenderade hela förmiddagen i sängen med datorn. Till lunch med det julbordrester och dopp i gryta och efter det hängde jag med pappa på elgigantens mellandagsrea och köpte en ny TV till vardagsrummet. Annars har det inte hänt något speciellt idag. Jag ska snart äta pannkaka till middag och efter det har jag tänkt se årets VS show. 

Pga lathet förlängs sista luckan/tävlingen tills imorgon. Du hittar den här om du är sugen på att vinna en grym ansiktsmask.

Julafton

 
God Jul! Jag hoppas att du, varesig du firar jul eller inte, har en super bra dag!
Min farmor och farfar var nyss här. Det blev lite spännande då dom ringde och sa att dom inte kunde komma upp för backarna hem till oss pga isen. Vi skickade då ner pappa i en bil som fick hämta dom och paketen, tråkigt att just idag av alla dagar ska vara dunderhal. När dom äntligen kom hit öppnade vi paket, fikade och nu har dom åkt vidare. Jag sitter och väntar på lunch, dopp i gryta dagen till ära. Annars har jag inga större planer fram tills det är dax att börja med middagen.

Dan före dopparedan

 
Dagen före dopparedan började lida mot sitt slut. Här ovan ser ni bli blandade bilder från dagen. Granen är nu pyntad, tomten som i år har fått sällskap av en ren och mina kakor jag bakade igår. Jag har precis dammsugit och moppat mitt golv. Tänkte hoppa in i duschen innan vi ska se på tv. Hemma hos oss blir det faktiskt inte bingolottos uppesittarkväll i år, vi tänkte se ettans istället. Ingen reklam och vi har köpt trisslotter istället.

Julheadern

 
Jag insåg att jag inte ens lagt ut bilden som jag har som header nu under December. Den är fotad en blåsig lördag i skogen, usch vad kallt det var.
 
Först måste jag bara tacka för alla fina kommertarer på förra inlägget, ni är så snälla!
Idag är det den 23e december, vilket betyder den stora pyntardagen hemma hos mig. Idag tar vi in granen, klär den, jag ska städa mitt rum och badrum och kleta glasyr på pepparkakshuset. Bland de mysigaste dagarna på året med andra ord! När tar ni fram granen? 
Sugen på att vinna en ansiktsmask, perfekt att varva ner med efter julhelgen. Min lucka avslutas natten till juldagen så du har fortfarande chansen ;) 

Lov och stipendium

Nu har jag äntligen jullov! Jag träffade min klass vid tio för fika och musikquiz. Efter det gick vi till en kyrka för att lyssna på sång och även för prisutdelning av stipendium. Kan ni gissa, jag vann? Trodde jag hörde fel när dom bad mig komma upp på scenen. Jätte roligt och verkligen oväntat och trodde inte jag skulle vinna när jag vart nominerad och skickade in min motivering.
 
När jag kom hem fotade jag lite fort innan solen gick ner. Jag hann fota fem bilder innan den gick ner bakom berget. Efter det åkte och handlade och jag har de senaste två och en halv timmarna bakat. Äntligen klar och har lite städning att göra innan jag kan slappna av.
 
Såhär så jag ut idag. Tröjan är från Lager157 och till det hade jag vita jeans och Over the knee boots.

21/12

Det kändes inte bra men det kändes skönt när kursprovet i fysik var över. Efter fyra timmar i aulan var jag glad när jag lämnade in det och det kändes som lov, även fast jag hade ett seminarium kvar. Nu är det gjort och den enda som återstår är julavslutningen imorgon. Vi ska träffas och fika innan vi går till kyrkan för att typ säga hej då. Nu slipper ni allt tjat om plugg närmaste veckorna, insåg att jag nämnt det i de flesta inläggen. Iallafall så är min kille här ikväll, vi ska byta julklappar, julmysa, julfika och se julfilm. MYYYS
 

Jullista

Pepparkakor eller lussebullar? Lussekatter tror jag. Pepparkakor är sjukt goda dom med men jag hinner nästa bli lite less på dom då jag äter dom varje dag.

 

 

Ischoklad eller marsipan? Marsipan. Jag äääälskar marsipan och mandelmassa mer än mest. omnooom

Lax eller sill? Lax. Jag har inget större problem med sill men lax är godast. Gravad och kall- eller varmrökt. Lyckas aldrig lära mig vad det är vi har på julbordet.

Sylta eller pastej? Jag har nog inte smakat något av dom så ingen aning. 

Paradis eller Aladdin? Jag är en mjölkchokladmänniska, så Paradis! Men vi har alltid Aladdin då jag är den enda i min familj som gillar mjölkchoklad. Men det är bara bra, alla goda blir kvar till mig :D

 

Våran 210 cm uppblåsbara tomte. I år kommer han få sällskap av en ren som pappa köpt i Australien. 
 

Skumtomtar eller knäck? Knäck!!! Mammas knäck är MMMMM

Revbensspjäll eller lutfisk? Jag har nog inte smakat någon av dom på julbord så ingen av dom. Dock har jag smakat revbensspjäll i en biergarten i Tyskland. haha

Glögg eller julmust? Glögg! Jag tror att jag har druckigt mer glögg i år än vad jag druckigt under hela mitt liv! Jag har fem flaskor som är mina och en eller två som jag redan tömmt. Man måste ju passa på. Tidigare år har jag klarat mig på en eller två flaskor.

Rödbetsallad eller dopp i grytan? Dopp i gryta. Jag var inget fan av det förut men har blivit det de två-tre senaste åren.

 

 

Ris a la Malta eller gröt? Gröt med kanel!

Köttbullar eller prinskorvar? Jag gillar ingen av dom och har nog helt ärligt inte ätit en köttbulle eller korv på flera år. Jag väljer ingen!

Julkorv eller julskinka? Somsagt så gillar jag inte korv så det blir skinka bara för att skinkmacka till uppesittarkvällen är bland det bästa!

Hemma eller borta? Det spelar ingen roll bara jag får vara med familj eller släkt.

Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender med choklad och godis? haha nä men jag vet inte vad jag skulle vilja ha i en paketkalender. Kanske säger chokladkalender för det är ett måste.

 

 

Plastgran eller äkta? Äkta!!! Älskar doften av gran och skiter i om det barrar, det hör ju till julen!

Arne Weise eller Ernst? ERNST!! Jag kollar Jul med Ernst varje år och tycker det är sååå mysigt!

När vill du att första snön ska falla? I slutet av november eller allra senaste första december. Sen är det ju viktigt att den stannar fram till jul och inte försvinner efter en vecka som den gjorde i år...

Favoritjulfilm? Jag kan inte välja en, men kanske The Holiday.

Favoritjulkalender? Svårt! Tror Mysteriet på Greveholm, båda versionerna.

När öppnar du dina julklappar? På morgonen öppnar vi dom som tomten lämnat i julstrumpan. Sen kommer farmor och farfar och då öppnar vi paket från dom. Sen på kvällen efter middagen öppnad vi dom som ligger under granen.

Favoritjuldoft? Pepparkakor, lussekatter, gran, glögg ALLT!

 

 

Vad framkallar mest julstämning? Julfika eller julfilm eller julpynta.

Vad är viktigast med julen? Det låter klyschigt men att få vara med min familj.

Kålrotslåda eller morotslåda? Inte ätit någon av dom så ingen. Dessutom är jag troligen allergisk mot båda så skippar dom.

Julkyrkan eller Kalle Ankas Jul? Kalle Ankas Jul. Jag går inte i kyrkan och jag ser mycket hellre på Kalle.

2 prov senare

 
Två av dom där provet jag skrev om igår blev idag avklarade. Det ENDA jag gjorde i skolan idag var att skriva prov, och äta lunch då. Först engelska hörförståelse och efter lunch datorteknik. Ikväll är det plugg för fullt inför morgondagens samhälls seminarium och Fysik2 kursprov, fyfyfy. Skulle gärna hoppas fram 24 timmar och ha allt avklarat, menmen. När får du jullov?
Sugen på att vinna en ansiktsmask? Tävlar nämligen ut en i min sista lucka för i år som du hittar här.

4 lektioner 3 prov 1 seminarium

Nu har jag endast 4 lektioner kvar i skolan i år, två imorgon och två på onsdag. Dock består tre av dom utav prov och den fjärde är ett seminarium. Jag kommer vara gladare än gladast när jag går hem på onsdag och allt det är över!! Tröstar mig med att jag har sovmorgon imorgon iallafall, försöker tänka positivt. Som ni kanske kan lista ut har min kväll att spenderas med plugg. Det kommer verkligen bli så skönt att få lov på torsdag!! gahh vad jag längtar!!
 
 
Jag måste bara tipsa om den här Body Buttern från The Body Shop. Den luktar, beskrivet i ett ord, JUL. Egentligen luktar den spiced apple och kanel, men jag tycker det luktar jul. Perfekt under de kallare månaderna. Vädret här verkar dock inte vilja ha en vit jul och bjussade på regn och +6 grader idag. 

Glossybox: December

 
The Pink Diamond Box. Helt klart årets snyggaste box!! Älskar dessutom att den är ett samarbete med duktiga Kenza. Min sista box för i år innehöll:
 
This Works - Camer Close Up: 3-in-1 Mask, Moisturizer, Primer - En multiprodukt som ska vara perfekt på vintern och ge ett extra glow. Det hade varit magiskt om den produkten verkligen är en WOW produkt så jag slipper använda flera krämer på morgonen.
 
Burt's Bees - Hand Salve - Jag är inte ensam om att få spruckna händer på vintern och jag hatar det! Den här är en intensiv handsalva för torr och sprucken hud. Jag gillar Burt's Bees och när jag snabbtestade den här var den grym! Förhoppningsvis slipper jag spruckna och blödande händer i vinter!
 
MDMFLOW - Lipstick Bossy - Ett krämigt läppstigt med halvtäckande färg. Jag ääälskar färgen, dessutom det ser mer naturligt ut då den är halvtäckande och då lättare blandas med min naturliga färg. Gillas!
 
Vichy - Vichy Pureté Thermale rengöringsgel & Aquslis Thermal dagcrème - Dagkrämen ska ge huden långvarig fukt och en fräsch lyster medan rengöringsgelen ska avlägsna orenheter. Alltid roligt att testa nya hudvårdsprodukter.
 
Thomas Sabo - Charm Club Forver EdP - Jag vet att jag gillar den här parfymen sedan förut då jag brukar lukta på den. Så extra roligt att få en sample på den :) Den ska dofta romantiskt med blommiga topnoter och basdofter av mysk och cederträ.

Victoria's Secret - inköp

 
Äntligen har jag fått hem min Black Friday beställning från Victoria's Secret. Som jag nämnt många gånger förut så är det en av mina favoritmärken. Jag älskar varenda plagg jag har därifrån och jag har senaste tiden bara använt mina VS parfymer.
 
Jag köpte iallafall: VS Yoga Pants, Rosa Half Zip Tröja, Giftset med byxor och tröja, 2 BHar, 5 st skönhet/hudvård (dock försvann 4 st i frakten men det är löst och har två påväg och fick pengarna tillbaka för två). Dessutom om man handlar för över 75 dollar eller något sånt, vilket det här helt klart blev, fick man en tote + sequin toilet bag. Grymt nöjd med mina köp och kommer bara mysa runt i myskläderna hela lovet.

Lucka 4


 
I årets sista luckan tävlar jag ut en ansiktsmask från Maria Åkerberg. Face Mask Spirulina är en balanserande ansiktsmask med Spirulina och Vit Lera som passar alla hudtyper. Perfekt att använda efter julhelgen för att stressa ner och ta det lugnt.
 
För att vara med:
Svara på frågan "Vad hette produkterna innan dom bytte namn till Maria Åkerberg?" i en kommentar. Du hittar svaret här.
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och mariaakerberg.se . Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
Tävlingen avslutas om en vecka, 25/12. Lycka till!
 
 
Stort grattis till vinnaren i lucka 3 är som är: Emelie B GRATTIS! Jag kommer att mejla dig inom kort så kolla in din inkorg. Grattis!

8 Christmas movies

 
8 mysiga julfilmer. Julfilmer kan man inte se för mycker av och därför har jag har skivit ihop en lista med filmer jag vill se om i år. Kvar på listan har jag just nu the Holiday och Love the Coopers. Insåg att jag kanske inte ens sett 12 Dates of Christmas, blir lite tvek så kanske tar och ser den också. Vilken är din favoritjulfilm?

Minibiskvier

 
Dom här sötingarna bakade jag i onsdags. Det är minibiskvier med saffran och apelsin. Ja, dom är lika goda som dom låter! Dom smakar verkligen jul och har den perfekta storleken så man kan smaka av mer julfika en bara en sort kaka. Jag äääälskar saffran i kombination med apelsin, lite mandelmassabotten på det doppad i choklad, mmmmm.
 
Såååå tagg på helg, även fast jag inte ska göra något speciellt. Förutom plugga inför bland annat ett kursprov som jag har till veckan ska jag storstäda mitt rum, baka och försöka ta det lite lugnt.

Christmas feelings

Julen är nu bara 8 dagar bort och det är inte alla som kommit in de rätta julkänslorna. Därför tänkte jag i det här inlägget tipsa om mina top åtta (för det är åtta dagar kvar) tips på för bli pepp på julen.
 
- Kolla julfilm. Jag har skrivit ett inlägg här med mina favoriter och dom jag tänkt se om i år som kommer att publiceras imorgon
- Lyssna på julmusik. Tipsar om MixMegapol som spelar julmusik hela december. Såååå mysigt att köra till skolan i mörkret på mornarna och lyssna på julmusik. Dessutom pratar dom ibland om julgranar och annat juligt så det är bara mer mys. Annars finns det mänger utav bra jullistor på Spotify.
 
 
- Drick glögg. Gillar du inte glögg, drick te. Gillar du inte te, drick choklad. Drick något varmt, kryp ner i soffan med en filt och kanske en bok eller dator. 
- Slå in paket. Jag brukar alltid lyssna på julmusik och ha en fireplace youtubevideo igång på min TV för extra mys och julkänsla.
 
 
- Gå i butiker. Hur mysigt är det inte med alla skyltfönster, julklappsset i butiker, limited editions och annat juligt? Älskar det!
- Tänd doftljus med doft av något juligt. Jag älskar Yankee Candles, men söker man efter något lite billigare har IKEA många som luktar juuuul!
 
 
- Julbaka. Pepparkakor, lussekatter, knäck, kola och vad annars man kan komma på. Älskar doften av pepparkaka eller lussekatter! 
- Julmusttävling. Hur roligt? Vi hade det hemma för två år sedan. Mamma hade hittat några olika märken sen skulle vi gissa vilken som var vilken och även betygsätta.
 
 
 
Sen så är det ju inte alla som vill få julkänslor, då funkar det toppen att undvika dessa saker! haha Vad gör du för att höja julstämningen?

Julklappsinslagning

Häromkvällen slog jag in de flesta julklapparna. Tycker det är så mysigt och roligt och med lite julmusik på det var julkänslan på topp. Jag väntar fortfarande på några som inte har kommit, men dom kommer nog snart. Nu är det inte länge kvar till julafton och det känns skönt att vara någolunda klar!! Ikväll har jag lite plugg att göra, lite bilder att fota och redigera och sen klockan åtta är det Jul med Ernst. Just det ja, vi ska även köpa julgran idag!
 

Julklappstips - över 500kr

Parfymkit  /  Stekpanna  /  Anastasia Countourkit  /  Hårprodukter  /  Börs  /  Sneakers  /  Värmeverktyg  /  Hörlurar  /  Väska  /  Klocka  /  Parfym  /  Hudvårdskit  (adlinks)
 
Jag skrev tidigare ett inlägg med julklappstips under 500kr. Även fast det känns lättare att hitta prylar över 500 så kommer här ett inlägg med lite tips. Nu är det inte länge kvar till jul, har du hittat alla julklappar än? eller har du precis som jag några kvar? Det här är troligen mitt sista julklappstips-inlägg för i år. Är du fortfarande på jakt efter klappar hittar du tipsa i mina tidigare inläggen i kategorin "Tankar & Tips". 

Dadelbollar - recept

 
Vad roligt att ni var så många som blev nyfikna på dadelbollarna jag skrev om för någon dag sedan. Tycker verkligen att ni ska testa göra dom om ni vill ha något lite nyttigare snacks. Rekomenderas tillsammans med glögg eller bara som dom är. Receptet hittade jag på ica (här) om ni vill kolla in originalet. Skriv gärna vad du tycker om dom ifall du testar att göra dom!

Lucia

bilder från wehearit
Bläddrar du igenom mina senaste blogginlägg inser du nog att alla något med julen att göra. Julbilder, text, recept hahaha. Men det är bara 11 dagar sen är den över, så ni får hålla ut. Idag är det lucia, en riktigt mysig dag! I skolan innebär det luciafika och lyssnande/tittande på ett luciatåg. Alltid roligt med schemabrytande aktiviteter. 
Glöm inte lucka 3 där jag tävlar ut ett fint pris från Gunry. Du hittar den HÄR.

Sista julklapparna

Jag känner att jag haft en produktiv dag, även fast det till största del spenderats i skolan. Under hålet åkte jag nämligen och köpte de sista julklapparna. Nu saknar jag två som jag har beställt som borde komma med posten den här veckan. Ska nog slå in dom ikväll och lägga dom under min gran. Älskar att slå in paket, så vad passar bättre än lite gift wrapping inspiration?
 
bilder från weheartit

End of weekend

Hur har eran helg varit? Min har gått så fort och jag vill inte tillbaka till skolan imorgon. Tröstar mig med att det bara är åtta skoldagar kvar till lov, även fast det är mycket under de dagar som är kvar. Stora prov, seminarium osv. Jag kom hem från min kille idag innan tre och sedan dess har jag gått en sväng, duschat, svarat på mejl, ätit, pluggat och bakat. Testade baka något nytt och juligt åt det lite nyttigare hållet, nämligen dadelbollar. Dom blev riktigt goda och söta. Fotade dom för jag behöver bilder till min gymnasiearbete, heheh vad tror ni jag gör som projekt?
 

Lucka 3

 
I lucka nummer tre kan en lycklig vinnare vinna ett kit med handtvål från Gunry. Kitet innehåller tre stycken tvålar, vill du inte behålla alla själv är det en perfekt present till vem som helst då det är något vi alla använder. Tvålarna är i dofterna "Green Appel", "Lavender" och "Rosemarry & Bergamot".
 
För att vara med:
Skriv en kommentar att du är med och skriv även vilken av de tre dofterna du tror du kommer gilla mest.
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och gunry.se . Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
Tävlingen avslutas om en vecka, 18/12. Lycka till!
 
Stort grattis till vinnaren i lucka 2 är som är: Jenny! GRATTIS! Jag har mejlat dig så kolla din inkort för info om hur du får hem ditt pris.

Julklappstips - under 500kr

Smyckeshållare  /  TheBalm Highlighter  /  Väska  /  Kylsskåpskaraff  /  Vas  /  Mössa  /  Ljus  /  Armband  /  Biobiljetter  /  Blotterazzi  /  Skal  /  Skor  /  Mjukisbyxor  /  Palett (Adlinks)
 
Jag har gjort ett gäng inlägg redan med julklappstips och täckt in de flesta personerna. Du hittar de tidigare här: Henne, Honom, Skönhet, Stocking Stuffers. Dom inläggen har varit i blandade prisklasser men nu fick jag idéen att göra inlägg baserade på prisklasser.
 
Har du ännu inte anmält dig i lucka 2 som avslutas inatt 23.59 kan du fortfarande göra det här. Jag tävlar ut en låda doftljus, det vill du inte missa. Annars kommer lucka tre upp imorgon med ett spännande pris...

Alice heart helg

 
Hurra för fredag! Min dag startade med 1.5 timme buss till ett universitet där dagen fortsatte. Vi lyssnade på en föreläsning, gjorde experiment och fick vet lite om universitet kan man kort beskriva dagen. Vi rullade hemmåt vid två och nu är det helg! Jag är just nu hemma hos min kille och blir här nog hela helgen, myys. Ikväll ska vi se idolfinalen, kommer du kolla?

Jul- och nyårklänningar

Ettan  /  Tvåan  /  Trean  /  Fyran  /  Femman  /  Sexan  /  Sjuan  /  Åttan  /  Nian  /  Tian  /  Elvan  (adlinks)
 
Jul och nyår är snart endast en HALV månad bort, vilken betyder att det är dax att fixa outfits. Här ovan tipsar jag om några snygga klänningar jag samlat ihop. Jag är fortfarande i behov utav en nyårsklänning men en julaftonsklänning har jag redan hittat. Jag hittade den på nelly men den är slut så kunde tyvärr inte ha med den i kollaget. Vilken är din favorit av dom här ovan?
 
Jag är såså taggad på helg! Torsdagar är min jobbigaste dag och det är alltid skönt när den är över. Ikväll har jag tänkt se Jul med Ernst och dricka glögg. Annars har jag inga speciella planer för kvällen. Ha en fin kväll allihopa!

Julmusik

 
 
 
Fyra av mina favoritjullåtar som inte är dom där klassiska. Min absoluta favorit just nu är New York (Handels Heartbreak Better) med Peg. Vilken är fin favorit jullåt just nu? behöver verkligen uppdatera min jullista så bomba mig med tips!!
 
Det känns verkligen så skönt att halva veckan gått! Min onsdag var precis som alla andra och min kväll kommer spenderas med lite plugg innan jag troligen hamnar framför tvn. Jag har religionsredovisning imorgon som jag behöver kolla igenom och kanske jag gör något ett annat ämne när jag ändå har tid. Fast serie, youtube eller kanske en julfilm med glögg lockar mer.
 
Jätte roligt att ni är så många som är med i lucka 2 i min adventskalender. Har du inte anmält dig och du vill vinna en låda doftljus kan du anmäla dig här!

Vilka kamerainställningar?

Jag fick en fråga för några dagar sedan angående några bilder jag publicerade. Frågan var vilkan inställningar jag hade använt. Jag kände att det svaret jag skrev kanske inte blev det bästa och jag brukar få liknande frågor. Därför tänker jag skriva ihop ett inlägg om det. Bilden det handlar om är den nedan (inlägget hittar du här) och jag antar att frågan handlar om hur jag får det blurriga i bakgrunden.

 

 
Jag fotade dom där bilderna med inställningen AV (halvmanuellt läge). I det läger bestämmer du bländaren och ISOn själv, medan kameran tar hand om slutaren. Jag bör även tillägga i början att jag även använde en externblixt. Är du nyfiken på vilken eller min kamera utrustning finns den samlad här.

 

Själva inställningarna då? Jag ställde min bländare på så lågt tal som möjligt, vilket ger en stor bländare. Det lägsta på det objektivet jag använde är f/1.8. Det innebär att det är ett stort hål, vilket medför att mycket ljus släpps in och att bakgrunden blir blurrig. Slutaren ställer kameran in själv somsagt och ISOn hade jag på 200 eller 400. 

 

Jag vet inte om det här inlägget var till så mycket hjälp, annars är det bara att fråga i en kommentar.

New in

Mitt smink jag köpte i lördags, som om att jag behöver mer smink? Jag har i flera månader funderat på att börja bygga min egna palett. Du vet när man köper skuggor på en magner som man placerar i ett magnetiskt "fodral". Jag köpte tre skuggor från Nabla och jag har en sedan tidigare, tror det kommer bli perfekt. Det blev även en concealer från La Girl som jag varit sugen att testa länge och en borste från Morphe Brushes.

Julklappstips - stocking stuffers

(Adlinks)  Liquid Lipstick  /  Skal  /  Hårsnoddar  /  Handkräm  /  Godis  /  Nagellack  /  Presentkort  /  Bodybutter  /  Biobiljetter  /  Badbomb  /  Hörlurar  /  Smycken
 
Jag älskar att få småsaker i julklapp, kanske för att jag gillar att få många paket? Tror inte jag är ensam och här ovan tipsar jag om lite mindre prylar att önska sig. Dessutom passar dom perfa i julstrumpan om du har en sån. 

Lussekatter

 
Idag har jag och A bakat lussekatter. Mamma var med och knorrade några men vi gjorde det mesta. Nu luktar det saffran i hela huset och julstämningen är på topp! Julmusik, pepparkakor, glögg och lussekatter MMMMM. Dom blev riktigt goda! Vad har ni gjort idag? Förutom att baka har jag gjort lite plugg men mest chillat.

Gårdagen på ikea

Hade en helmysig dag igår på ikea. Älskar att gå runt där och kan det bli mysigare än när det är jul på ikea? Jag hittade lite småsaker som ett nytt beddset, doftljus och presentpappar. Det mesta juliga var tyvärr slut, väldigt tråkigt. Men jag köpte lite glögg iallafall. Det blev även lite andra köp på andra affärer som kuddfodral, smink och kläder. Till lunch blev det julbord, jag som älskar deras grönsaksbullar blev himla glad. Hittade även lax och vetekornsallad och X antal pepparkakor på julbordet, hihihi.
 

Lucka 2

 
I lucka nummer två kan ni vinna en månads premenureration på CandleBox. CandleBox är en tjänst där du premenurerar på ljus. En gång i månaden får du hem ett paket innehållade ljus. Du får alltså hem 1 box innehållande ljus till ett värde av 355kr. Kanske något att ge till mamma, kompis, mormor eller behålla själv?
 
För att vara med:
Skriv en kommentar att du är med.
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och candlebox.se . Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
Tävlingen avslutas om en vecka, 11/12. Lycka till!
Vinnaren i lucka 1 är Jessica. Stort grattis! Jag har mejlat dig så kolla in inkort för info om hur du får hem ditt pris.

Heldag på ikea

Glad lördag på er! Jag sitter just nu i bilen påväg till ikea för en heldag shopping och matätning. Ska köpa lite julsaker på ikea, kanske blir det julbord till lunch och det blir även lite shopping på den närliggande gallerian. Taggad på att köpa doftljus, julpapper och kanske några julklappar. Äääälskar ikea.
 
Jag i torsdags. Tröja från GinaTricot.

'Tis the Season

 
3 utav bilderna jag fotade i lördags i skogen. Det blåste som sjutton men förutom mitt kaosiga hår blev dom ganska så bra. Om det inte syns så är det jultema för tankten var att fota en header till min juldesign. Hoppas verkligen att ingen såg mig när jag stod och klädde granar i skogen med fairylights och julgranskulor. Glad fredag allihopa!
Glöm inte min adventskalender, den avslutas på söndag i samband med att lucka 2 kommer upp. Du hittar första luckan här.

Julklappstips - henne

December First

bilder från weheartit
Nu är vi inne på årets sista månad, månade 12/12. Jag kan omöjligt vara ensam om att tycka att året har gått fort och jag kan knappt förstå att om 23 dagar är det julafton? December är min favoritmånad tackvare julen! Jag älskar att folk julpyntar med lampor utomhus, snön, jul i butiker, glögg, skumtomtar, pepparkakaor och annat juligt så går att baka och äta. Vad tycker du är det bästa med december?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin