Alicelindstrom

Fredag och fika

HEEEELG! Idag efter lunch var vi och "fikade med forskare", vilket var det mest spännande och roliga under hela dagen. Egentligen var det inget speciellt, vi kollade runt lite och fikade. Jag missade en timme lektion så det var lite små värt. Ikväll blir med mys och idol. Jag och min kille har laddat upp med naturgodis och en chokladkaka som jag inte sett förit. Tjuvsmakat den och den var riktigt god, mintig och fräsch! Den fanns i yttligare två smaker, någon som smakad kladdkaka&kaffe som vet om den smakar mycket kaffe? Vi vågade inte chansa då vi inte gillar kaffe.
 

Storm och starbucks

Imorse när jag vaknade var det soligt och klart för första gången på länge. Men det vädret övergick under dagen i till regn, storm och kallt. Mina planer för kvällen har blivit ändrade och jag tänker istället hitta på något inne, för jag tänker inte gå ut något mer idag.
Min nya tumbler kom igår, har var i ett behov av en ny då min tidigare var hur liten som helst. Kanske inviger den med te ikväll, det låter ju inte helt fel.
 

Serier #8

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6, Del 7
 
Orange is the new black.
En fantastisk serie om ett kvinnofängelse i USA. I fängelset får vi följa Piper och även många utav fångarna. Serien har fyra avsnitt och till skillnad från många andra serier släpps hela säsongerna på engång, i juni. Så jaa jag längtar! ogillar att vänta så länge på bra serier!!! 5/5

Ett år sedan

 
Ojoj vad trött jag är idag. Jag kom iallafall hem en timme tidigare, gick en promenad, åt middag och nu sitter jag här. Ska läsa lite och kanske ta tag i något annat plugg. Känner mig verkligen så omotiverad, kanske pga vädret? vad vet jag. Ni som läst min blogg länge vet att jag gillar att kolla tillbaka i arkivet på de bilder jag fotade för EXAKT ett, två, tre eller till och med fyra år sedan. Den här bilden är fotad 160928, alltså imorgon ett år sedan.

Serier #7

Jag har tidigare skrivit flera inlägg med de flesta serierna jag sett. Tänkte att jag skulle fortsätta fylla på. De tidigare inläggen hittar du här:  Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5, Del 6
 
How to get away with murder
Den senaste serien jag börjat se och som jag redan sett klart de två första säsongerna. Säsong 3 började förra veckan men saknar redan att inte kunna se hur många avsnitt jag vill. Den handlar om 5 ungdomar samt deras kriminella försvars professor. Den har allt! Spänning, romantik, drama. 5/5
 
Vill du ha tips på serier kan du kika in mina 6 tidigare inlägg jag länkar i början av inlägget. Har du tips på serier jag kan se får du gärna lämna en kommentar!

En liten utflykt

Idag var jag med A fram till tre ungefär då jag åkte hem för att springa och hinna med allt jag behövde göra. Vädret idag har varit sol och kring 16 grader så vi passade på att åka linbana upp på ett berg. Allt var så fint, träden och utsikten. Väl där uppe fikade vi innan vi åkte ner igen, en mysig liten utflykt. Mycket mobilbilder nu på slutet, ska verkligen försöka bättra mig till veckan. Vad har du gjort idag?
 

Min lördag

Glad lördag på er och hoppas ni har haft en bra dag! Min har varit väldigt lugn, precis som det ska vara. Min kille har varit hos mig så innan lunch följde vi med pappa och lämnade porschen i ett garage för vintern. Efter det åt vi lunch och åkte in till stan där vi gick på matmarknaden. Idag blev det en våffla, så jäkla gott! Nu är vi hemma hos han och kvällen ser ut att bli lugn då vi köpt popcorn och naturgodis.
 

Dagens lunch

 
Klockan är inte ens tre och jag tycker att jag haft en riktigt produktiv dag. Redan innan nio hade jag skorna på mig och var påväg till ICA för att köpa ingredienser till min lunch. Det tog ungefär en timme och när jag kom hem snabbduschade jag innan jag tog bussen in till stan. Jag hittade en hoodie och fudge. Just nu är det en internationell matmarknad i stan, så mycket mysigt och gott! När jag kom hem från stan lagade jag lunch, potatis och purjolökssoppa. Vegans dessutom och den blev verkligen så god! Till det rostade jag lite bröd i ugnen. Glad att det finns minst en portion kvar i kylen... mmmuuummmsss

Äppelpaj och säsongspremiär

Nu äntligen är det där jäkla provet gjort. Det gick inte bra men just nu är jag bara glad att det är över och att jag har studiedag imorgon. Jag fick en superplan när jag var ute och sprang idag, att göra äppelpaj i enportionsform. Så det tänker jag göra nu efter att jag skruvat upp min nya fairy lights. Empire säsong 3 började igår, så ja, min kväll är räddad!
 
Jag är verkligen så trött just nu så orkar inte öppna photoshop eller ens starta kamera, så bjussar på en bild för ganska precis två år sedan. Där var jag en liten etta, gillar mitt hår på bilden iallafall.

Fysikplugg

Ikväll är det fysikplugg som gäller. Jag har nämligen fysikprov imorgon om elektromagnetisk, vilket inte är mitt favoritområde. Det kommer iallafall bli skönt när det är gjort och då har jag även helg då jag har studiedag på fredag, wohoo. Jag slutade tidigare idag så jag hann med en lite promenad innan maten och nu är det dax att ta tag i pluggantet, buuu. Vad gör du ikväll?
 
Min aroma lampa som jag nyligen börjat använda igen, just nu bränner jag en kaneldoft. mmm

Things to do... #3

 
Mysa i sängen.
Tända ljus.
Kolla serier.
Läsa en bok.
Kolla mysiga filmer.
Läsa bloggar.
Kolla om en bra serie.
Planer vad du ska göra när det slutar regna.
Se youtube.
Mysa med vänner.
Äta frukost till lunch.
 
 
Längta till julen.
Fota löv.
Vänta på första snön.
Ta fram mössa, vantar och halsdukarna.
Dricka te.
Börja planera mer.
Ta med kameran/mobilen ut på en promenad. 
Hoppas det inte regnar för mycket.
Ha mysiga kvällar utan plugg.
Komma tillbaka till rutiner.

27.2 kg och tvåa

Finalen igår, vi hamnade på en andra plats men slog personligt rekord med 14kg då våran vägde 27.2kg (!!). Vinnarens vägde dock 41, så vi hade en bit kvar men gladis ändå. Nu ska jag bara vänta till halloween så jag kan karva den, satte till och med ihop ett lite collage med pumpor. Måndag och min dag har gått segt, vet inte varför. Ska försöka få lite plugg gjort innan idol får fösöka trösta mig med att jag har sovmorgon imorgon.
 
bilder från weheartit

Hemmafixaren

Jag skulle gärna vilja vara en sån där händig person som spenderar sina helger med att jobba i trädgården eller gör olika projekt inomhus. Det kanske inte är det lättaste just nu för mig då jag inte har ett eget hus eller lägenhet och det finns inte så många möjligheter i mitt lilla rum. Men i framtiden skulle jag vilja ha ha små eller större projekt hemma, som att renovera ett rum, göra en ny rabatt, måla om eller bygga något coolt.
Det största "hemmaprojektet" eller DIY projekten jag har gjort här hemma har mina föräldrar varit väldigt delaktiga i, även fast det har att göra med mitt rum. För några år sedan tapetserade jag om, eller jag och jag. Det var pappa som gjorde allt. Jag vet inte ens om jag var med och hjälpte till något. När jag hade ett DYI-moment förra hösten och ville spraymåla några gamla ljuslyktor i guld för att passa mitt rum, då stod pappa bakom mig och kom med tips. Men jag skruvade ju faktiskt ihop mitt IKEA skrivbord för några veckor sedan och som ni hör är jag fortfarande lika stolt att jag gjorde det själv!
 
För att göra sånt jag tänkt göra i framtiden är det bra om man har bra kläder och verktyg. På sidan Engelbert Strauss hittar du skor, kläder, arbetsskydd, verktyg och tillbehör. Ungefär allt som behövs skulle man kort kunna säga, förutom själv materialet dåe. Jag satte ihop ett litet inlägg med bilder på kläder/verktyg från sidan som jag gillar. Eller ja, kläderna gillar jag tejpen, handskarna och öronpropparna fick bara vara med.
 
inlägget är sponsrat

Den stora finalen

 
Idag är det den stora PUMPA FINAL. Vad är det? kanske ni tänker. Min faster håller i en pumpatävling där alla deltagarna får en liten planta på våren och i septemper är finalen då vi väger pumporna där den tyngsta vinner. Tidigare år har vi kommit både tvåa och tre och våran tyngsta hitills har vägt 13kg, då var den 107cm i omkrets. Vår pumpa i år är betydligt större, vikt och hur det går återkommer jag senare för nu ska vi åka!

4 things I like in my room

Liknande videos har blivit populära på youtube, elle är det bara jag? Jag gillar idéen så här kommer ett inlägg med fyra saker jag gillar i mitt rum. 
 
Min dator. Min lilla bebis. Som ni kanske har listat ut så spenderar jag en hel del tid med min datorn. Jag kollar på serier (ofta airplayar jag till min TV), bloggar, redigerar bilder, kollar youtube, svarar på mejl och tusen saker till. Jag har en MacBook Pro och ångrar inte en sekund att jag skaffade den.
 
Mina Harman Kardon högtalare som jag köpte på mellandagsrean ifjol. Jag använder dom varje dag, både till min TV och även att spela musik från telefonen eller datorn. Mina två favoritparfrymer från Victorias Secret. Jag älskar saker som luktar gott, vilket båda gör. Dom är även himla fina och perfekt inredningsdetalj.
 
En av mina kaktusar. Den är köpt på ikea för er som undrar, även krukan är där ifrån. Jag har några andra som är mindre men det här är min senaste. Tycker den är sååå gullig, haha randomaste saker men jajaj.
 
Har du något speciellt i ditt rum som du gillar?

Äntligen helg

Jag har varit hemma i snart 1.5 timmar, tänkte att det var på tiden att kika in och säga hej. Som jag berättade igår hade jag bara en lektion, matte, innan vi åkte ner och kollade på försvarsmakten som hade någon typ av utställning. Jag var hemma vid ett och har sedan dess ätit lunch, druckigt te, kollat på htgawm och nu ska jag gå på ica för att köpa lite naturgodis. Äntligen helg!
 

Ta bara tag i det

Igår efter skolan åkte jag hem till min kille, tur då att jag har några färdiga inlägg i utkast. Kortfattat pluggade vioch såg på idol. Skoldagen har gått fort och det känns nästan som helg nu då jag bara har en lektion imorgon, dessutom sovmorgon. Fast vi ska kolla på något militärt vid lunch och sen slutar vi. Ikväll måste jag ta tag och läsa lite i en bok, kommer ångrar mig och jag sitter och stressläser på slutet. Ska även försöka ha en mys kväll, ganske hittar lite glass rakt. Ha en fin torsdagskväll.
 

Popup fönster

Om du klickar där det står "Om mig" i min meny öppnas ett nytt fönster med bilder och information. I det här inlägget har jag tänkt förklara hur jag gjorde själva popup fönstret. Det är egentligen väldigt enkelt.
 
 
1. Skapa en bild i ex photoshop med det du vill ha i ditt popup fönster. Jag har som sagt information om mig, du kanske vill ha något helt annat. Ladda sedan upp bilden och kopiera url-adressen.
 
2. Kopiera koden i rutan här under och klistar in den ovanför </head> i din kodmall på alla sidor där du vill ha popupen.
 
 
3. Där det står "http://adressentilldinbild.se" byter du ut mot din kod från bilden du nyss laddade upp. Du kan även ändra storlek genom att ändra siffrorna som står vid width och height.
 
4. Koden här under klistarar du in där du vill ha länken. "Din text" kan du byta ut mot det du vill ska stå på länken innan och koden går att placeras ex i din meny.
 

Tagga releasen

Tröja - Lager157  //  Jeans - Cheap Monday
 
Jag känner mig helt slut i kroppen, vilket kan bero på att jag sprang när jag kom hem efter nästan en månads uppehåll pga överansträngning och förkylning. Dagen var ganska jobbig den med. Hade engelska glosförhör samt bokredovisning. Samhälls och datorteknik, inte för att vi gjorde något speciellt på någon av dom lektionerna men dom var jobbigt ändå. Ikväll taggar jag till releasen av iOS10, hoppas på att kunna på ner den i telefonen.

Måndagsinspo

bilder från weheartit
Vad passar bättre än att starta veckan med lite inspiration? Mina måndagar är faktiskt helt ok schemamässigt, har helt okej lektioner men det kändes ändå segt att kliva upp imorse. Ska verkligen försöka sova tidigt ikväll, innan det ska jag nog bara plugga, läsa svenskaboken och klockan åtta är det idol. 

Min vegetariska lunch och middag

Helgen har gått förbi så jäkla fort, det var nyss jag lämnade skolan och gick på helg!! Jag spenderade halva lördagen med att byta ut mina sommarkläder mot vinterkläder i min garderob och fixa lite annat i mitt rum. Lagade mat, kollade serie, läste och vid tre kom min kille. Idag söndag har vi varit en sväng på några affärer, jag behövde batterier till min ljusslinga. Annars har det inte hänt så mycket mer. Hur har din helg varit?
 
 
Min lunch och middag igår, godaste jag ätit på länge. Jag stekte quorn med tomat, majs och tacokrydda (löööööööv tacokrydda) som jag sedan fyllde i majstortillas som veks ihop och värmdes i ugnen ca 10 minuter. När det var klart la jag in lite avokado och åt med tacochips.

Finaste tofflorna

 
Mitt senaste och kanske bästa köp från eBay någonsin!! Highland cattle tofflor. Hur söta?? Jag brukar använda tofflor ofta då jag fryser om fötterna, nu har jag dom sötaste någonsin! Jag älskar highland cattle kossor så jag är verkligen nöjd med dom här, kommer användas flitigt i höst och vinter. Funderar dock på att ta bort bjällrorna, även jag har börjat tröttna på att dom plingar hela tiden.

Hur man tjänar pengar på sin blogg

Som jag nämt tidigare så tjänar jag lite på min blogg. Det är inte alls mycket men det är alltid kul med lite extra pengar. Hur gör jag då? Hur tjänar jag pengarna som? I det här inlägget har jag tänkt svara på de frågor jag fått och förhoppningsvis får ni lite tips. Först vill jag bara klargöra att jag inte bloggar pga pengarna. Samt att jag tjänar mycket mindre än många andra. 
 
Ett sätt jag tjänar pengar på är att skriva ett inlägg i samarbete med ett annat företag. Men hur gör man det som? Ibland blir jag kontaktade av ett företag som arbetar med att fördela ut inlägg åt bloggare. Den personen blir som en mellanperson mellan företaget och mig. Jag disskuterar inget med företaget, utan allt går genom den här "mellanpersonen". Det sättet är väl det jag använder mig mest av. Jag har gjort samarbeten med olika såna här "fördelningsföretag", och jag tror på att om man gör ett bra jobb, är tydlig och trevlig att mejla med får man flera uppdrag i framtiden. Dom företagen återkommer ofta, vilket jag tycker är roligt.
 
Ett annat sätt att tjäna pengar på är att registrera sig på en sida och "ta uppdrag". Jag är medlem på två som jag tänkte skriva lite om och tipsa om, blogvertiser och urbanandi. Det finns såklart fler men det är dom har jag har använt mig utav.
På blogvertiser blir du "utvald" att skriva inlägg. Du kan anmäla att du är intresserad av vissa men det är inte säkert du får dom. Jag har använt den sidan länge och jag gjorde mitt första uttag 2012, efter att ha bloggat ett år eller något sånt.
På urbanandi kan du välja vilket inlägg du vill i olika kategorier, dock bara ett inlägg i veckan eller något sånt. Jag har bara använt den sidan sen januari då dom betalar till paypal. Men den är väldigt enkel och jag har tjänat mycket mer än vad jag trodde jag skulle. 

Torsdag?

bilder från weheartit
 
Jag insåg precis att det är torsdag, dagarna går nästan läskigt fort! Min sista lektion idag blev inställd, så jag kom hem över två timmar tidigare. Jag har precis sett ett avsnitt htgawm och några youtube-klipp och ätit. Tänkte läsa lite ikväll i min engelska bok kanske plugga lite och om jag känner mig själv rätt blir det någon timme till i sängen framför tvn. 

Things to do... #2

 
Bjuda på middag.
Fixa dig utan anledning.
Internet shoppa.
Plugga.
Skapa en ny spotifylista.
Börja se en ny serie.
Handla.
Laga mat och frys in.
Se en bra film.
 
 
Måla naglarna.
Dricka te.
Skapa en blogg.
Skapa en ny bloggdesign.
Fika i stan på ett mysigt fik.
Städa.
Baka och bjud in till fikamys.
Rensa garderoben.
Plugga.
Se filmer eller massor av serieavsnitt! 

Noll idé

Halva veckan har redan gått, vilket känns bra. Jag har inte så mycket att göra den här veckan, det enda är nog att komma på gymnasiearbetet och lämna in lappen på fredag. Jag har verkligen noll saker att skriva om, det händer inget kul i mitt liv alls för tillfället. Ikväll tänkte jag nog ha en ganska pluggfri kväll, mysa och kolla på idol. Vill bara ha helg!
 

Höstlista

Vad är det bästa med hösten?
Mysvädret, löven som ändrar färg och allt mys framför film och serier med en kopp te. 

 

Vad kommer du äta i höst?
Äppelpaj, mmmmmmmm längtat sååå mycket! Annars blir det nog inte så mycket speciellt.
 
Vad kommer du dricka i höst?
Önskar jag kunde säga PSL men har inte smakat det och lär inte få göra det den här hösten heller. Men säger chai tea hemma och chai tea latte om det är på café.
 
 

Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Mina svarta jeans som jag använder typ hela tiden, mina overtheknee boots eller min bomberjacka.
 
Vad gör du om dagarna egentligen?
Skolan, pluggar, tränar, myser och serier.
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Jag hade börjat tvåan, så gick i skolan, pluggade och ingen aning.
 
Favorit höstmånad? November kanske, närmast julen och första advent är ju i november i år. Eller september, det är väl då löven blir gula?
 
Vad kommer du lyssna på?
Inget speciellt som jag kan komma på just nu. Det som släpps på spotify typ.
 
 
 
Vad läser du?
Läser två böcker i skolan. "Gustavs grabb" av Leif GW Persson på svenskan och "Safe Haven" av Nicholas Sparks på engelskan. En av dom har jag valt själv, gissa vilken...
 
Vad tittar du på?
Just nu är jag väldigt obsessed av How to get away with murder. Ser även fram emot säsongsstarten av Empire som är nu i höst. Annars funderar jag på att se en ny serie. Idol ser jag också på såklart, det får jag inte glömma!
 
Vad var bäst med sommaren?
Turkietresan helt klart!
 
Vad har du för höstplaner?
Jag har verkligen inga planer, vilket känns väldigt tråkigt. Vill ha något roligt att se fram emot jue!! Men gå i skolan, plugga, träna och det vanliga.

3 senaste filmerna

 
På senaste tiden har jag sett riktigt bra filmer, så jag satte ihop en bild med dom tre senaste och jag rekomenderar faktiskt alla.
Förra söndan såg jag Now you see me 2 och faktiskt så var den nog lika bra som ettan. Verkligen en tänkarfilm och gillade slutet så den rekomenderade jag. Fast tycker nog du ska se ettan först om du inte sett den, inte för att det spelar någon roll egentligen.
Think like a man är en film som jag helt missat att den finns. Bra skådisar och rolig film. Som tur finns det en tvåa också så den kommer jag se snart. Soundtracket till filmen var grymt, det hamnade flera nya låtar i mina spotifylistor.
Titanic såg jag i lördags tillsammans med min kille för han hade inte sett den, allmänbildning nästan jue. Även fast jag sett den och visste vad som skulle hända så var den bra även andra gången.
 
Har du sett någon film den senaste tiden som var lite extra bra?

Things to do... #1

 
Bullar.
Egen granola.
Äppelkaka.
Sockerkaka.
Baka något du sett på ex desertmästarna.
Chokladbollar.
Kladdkaka.
Blåbärspaj.
Sök upp något du aldrig bakat.
Baka någon i din närhets favoritkaka och bjud den.
Äppelpaj.
 
 
Höstpynta.
Karva pumpa.
DIY gamla ljuslyktor.
Se på serier.
Baka.
Tända ljus.
Internet shoppa.
Fota löven.

Icon bredvid bloggadressen "favicon"

Du kanske har sett att olika sidor, bloggar, företag osv har en lite icon bredvid sidan adress? Det kallas favicon och är väldigt enkelt att lägga till på sin egna blogg för en proffsig touch.
Jag har för tillfället en cirkel där det står AL. Så i det här inlägget har jag tänkt visa hur du gör för din blogg.se blogg.
 
Först behöver du en bild eller en icon. Antingen gör du en egen, exempel 30x30px stor. Annars finns det mängder om du googlar pixel, icon, favicon eller något sånt. Du laddar upp den på din blogg eller annan sida för att få fram url-koden.
Koden här under kopierar du och klistrar in på din blogg ovanför </head> i din kodmall (alla sidorna). 
 
Där det står "din bild" klistar du in adressen till din bild. Super enkelt!

Thai mat

 
Idag var jag och A in till stan en sväng på förmiddan. Jag köpte lite påfyllning av sköhetsprodukter och en annan sak. Det gick alltså väldigt fort och efter det köpte vi thaiboxar som vi tog med oss hem. Det var verkligen så länge sedan jag åt thai. Jag tog vegetariska vårrullar, min favorit! Annars har jag inte gjort så mycket mer idag, ska baka en äppelkaka till ikväll annars har jag noll planer.

friyay

 
Min andra hela vecka i skolan är avklarad och ja jag är redan less. Ska försöka vila upp mig i helgen, har inget att plugga ens. Vad är dina planer för helgen? Mina är för tillfället ganska oklara, det beror lite på vädret. Kommer iallafall vara med min kille, typ som vanligt. Vad vi hittar på får vi se. Jag har verkligen noll att skriva i det här inlägget. Så tack och hej för mig, ha en trevlig kväll.
 

Augusti favoriter

 
Augusti har gått förbi så fort och jag har knappt någon koll på vad jag gjort. Jobbat, varit ledig och nu börjat skolan. Till skillnad från förra månaden har jag använt smink och insåg att jag saknade det. Därför har jag sedan skolan började igen testa och använt kanske lite mer smink än vad jag burkat. Iallafall, fem av mina favoriter har varit:
 
Naked 3 ögonskuggspalett. Min absoluta favorit palett, som jag saknat den när jag inte sminkat mig. Senaste två veckorna har jag testat lite olika sminkningar och "nooner" och "liar" har använts en hel del.
 
Put a lid on it från TheBalm eyeshadow primer. Jag köpte den i våras och hann inte använda den så mycket men gillar den verkligen.
 
NYX Liquid Illumininator. Jag älskar highlighter och det här är min första i "icke puderform" jag testat. Den ger ett mer naturligt resultat och jag gillar den verkligen, den har använts mycket!

FÄRG inliner penna. Vet inte om jag visat den här någon gång men jag har använt den i flera månader. Det är egentligen den enda ljusa pennan jag använder på min vattenlinje och inre vrå för att ljusa upp mina ögon. 
 
Revlon Lipstick. Jag ääälskar revlons läpprodukter som ni redan vet. Det här är ett av mina favorit läppstift, Revlon Colour Burst Lip Butter i färgen creme brulee. En väldigt krämig och vardaglig färg.

September

 
Vem köper egenltigen 3 plast pumpor? Jo tydligen jag, hahah. Jag köpte även 50 plastlöv och lite annat höstmysigt som är påväg hem till mig. Farligt att jag skaffade ett ebay konto i vintras, där hittar man ju det mesta! Taggad på att börja höstpynta mitt rum iallafall. 
Första september idag, hur sjukt? Nu kan man nästan säga att hösten snart är här, även fast det varit 20 grader igår och idag. Det känns inte riktigt super höstiogt än, men det kommer nog!

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin