Alicelindstrom

Några timmar på akuten

Jag har haft en jäkligt jobbig och onödig dag! Min kille sov här i natt och imorse efter frukosten tänkte jag bara snabbstäda medan han pluggade lite. När jag var klar lyckades jag tappa en påse, innehållande en krossa tvålpump som jag tidigare tappat i golvet, rakt på tån. Det blev världens jack och jaa, jag vill inte berätta mer än så. Lyckades få han att komma till badrummet sen efter en stund kom både mamma och pappa hem. Spenderade sedan några timmar på akuten i väntan på att någon skulle fixa ihop min tå. Hade tur att få en säng på engång, gillar inte blod, sjukhus osv så slapp svimma i väntrummet. Nu är jag sydd med tre stygn, usschha. Det var nästan lite pinsamt att berätta vad som hade hänt, hade inte blivit förvånad om någon hade skrattat iallafall.
 

Glossybox: Oktober

 
Oktober månads glossybox innehåll är jag faktiskt riktigt nöjd med. Alla produkter är saker som man skulle kunna använda dagligen och alla är "bra att ha saker". 
 
Pepsodent - White Now Glossy Chic - En tandkräm (nähäää) som ska göra tänderna vitare och även glossiga och skimrande. Som jag sagt förut tror jag inte 100% på sånt, men en tandkräm är alltid bra att ha!
 
Unani - Illuminating Milk Cleanser - En mild rengöringsmjölk baserad på näringsrika och naturliga oljor som renar och skyddar huden. Den ska ta bort smink och lämna huden mjuk. Perfekt med en milk som återfuktar under hösten och vinter då jag ofta är lite torrare.
 
Cetaphil - Facial Moisturizer - Jag har tidigare fått produkter från det här märket och tycker inte det är super mega bra men det är inte heller dåligt. Det här är en mjukgörande och fuktgivand ansiktskräm för torr eller känslig hud. Jag har inte torr hy, men vissa partier i mitt ansikte är torrare än andra så tror det kommer till användning ändå.
 
Trifle Cosmetics - Lip Parfait Buttery Lip Cream "Nude Rose" -  Jag älskar att testa nya läpprodukter så blev glad när jag såg att det låg en läpprodukt i boxen. Den här är cruelty free och vegansk, yeyy. Den innehåller dessutom vårdande ingredienser som ska återfukta läpparna. Behövs verkligen nu under hösten!!
 
Merci handy - Hand Cleansing Gel - Handgel!! Äntligen får jag en handgel i en box!! Den här ska hålla händerna mjuka och den luktar gott och inte sådär super starkt som många kan göra. Jag tror att doften är flower power, för den luktar blommigt. Välkommen att flytta in i min väska.

En bättre lördag

 
Hur mysigt är det inte att starta dagen med brunch? Det var just det jag och A gjorde imorse. Vi åt amerikanska pannkokor i sängen och såg det senaste avsnittet av Vampire Diaries. Vi kom precis in från en promenad, solen skiner för ovanlighetens skulle så vi passade på att gå ut. Om några timmar ska vi åka hem till min morfar på middag med mina mostrar, och jaa min övriga familj också.

LOOOOOV

FREDAG OCH LOV!!! Det kändes verkligen så skönt när jag gick ut ur aulan och matte provet var gjort vid 10.55 idag. Då hade jag näästan lov, bara en tre timmars lektion med webserverprogramering kvar. Nu är den iallafall gjord och jag slipper gå tillbaka till skolan på en vecka. Jag har noll planer för lovet, vilket känns synd. Hade tänkt åka iväg på en mindre trip men tyvärr blev det inte så. Får göra det bästa utav situationen här hemma helt enkelt. Har du lov? vad är dina planer isåfall?
 
Såhär såg jag ut idag, tröja från HM och mjukisar från BikBok.

Cosy fall

bilder från weheartit
 
Imorse vaknade jag upp till snö. Dock bara på hustaken och bilar, men det var mysigt ändå. Jag fick nästan lite julkänsla. Och på tala om julkänsla, jag hittade skumtomtar!!! Idag efter skolan svängde jag in på ICA och där hade dom skumtomtar i alla smaker. Det blev både original och årets smak, tomtegrön och kanel. Just nu har jag lite plugg att göra. Matteprov imorgon + inlämning. Men tänkte ändå försöka hinna en en lite myskväll, det behövs nog efter allt pluggande.

Christmas editions

 
Nu när oktober snart är över har julsmakerna börjat landa i butikerna. Här ovan ser ni några saker som jag är extra taggad på att smaka. Om jag ska välja en är det nog årets smak av juleskum. Gillade fjolårets så har höga förväntningar på den här även fast det låter lite läskigt med gröt. The body shops julkollektion ser jag också fram emot, längtar tills dom kommer i butik så jag kan gå och lykta på alla!!

Smink wanties

 
Jag vill verkligen fylla på mitt sminkskåp med mer smink. Sugen på lite nya ögonskuggor, gärna åt de rödare hållet. Och jag har velat testa anastasias contourkit, creme varianten, sååå länge nu! Har du något som du verkligen vill köpa?
Även idag slutade jag tidigare, 11.20. Lärarna har halv studiedag så jag skulle ha slutat 14.00, men min lärare ställde in hela lektionen så slutade innan lunch. Wohooo. Ska försöka ta tag i lite plugg, sen kanske beställa lite smink ;)

80 minuters dag

Idag var jag hemma redan innan tio. Hade en lektion, engelska prov, innan jag slutade för dagen. Hurra för utvecklingssamtalseftermiddagar som gör en ledig! och hurra för hål så man slutar ännu tidigare. Jag har gjort klart mitt argumenterande tal i svenska + bildspel, fått lite bloggsaker gjort, ätit lunch och nu borde jag ta tag i matten som jag har prov i på fredag. Det kommer bli en låååångt vecka.
 
Tipsar om filmen Bad Moms som jag såg igår, den var betydligt bättre än vad jag trodde.

Matmat och mer mat

Jag hade en supermysig kväll med god mat. Efter maten, som var Indisk, åkte vi hem till mig och åt kladdkaka och hade myskväll med presentöppning, chips och dipp. Idag har vi inte gjort så mycket, han har jobbat och jag följde med och satt och pluggade. Nu har vi precis ätit pizza och ha ännu en myskväll. Inte taggad på en ny vecka, har något i skolan nästan varje dag. Imorgon har jag engelskaprov, dock slutar jag efter det 9.30 så borde inte klaga.
 

Grattis

Idag fyller min pojkvän år, stor grattis ♥!! Han kommer snart hit och jag har faktiskt bjudit han på en dejt. Det kommer bli så mysigt och gott. Det gör min lördag 1000 gånger bättre då jag mest suttit och pluggat fram tills nu. Efter maten får vi se vad vi hittar på, han får välja helt enkelt.
 
Till lunch idag lagade jag mini pizzor i muffinsplåt. Vi åt tacos igår och det blev några tortillas över, då kom jag på ett recept jag såg på pinterest och sparade bröden. Dom blev helt okej för att vara så enkelt. Jag skar ut runda bitar som jag la i en muffinsplåt. Smetade lite tomatpure och la i det jag hittade, vilket var quornfärs och majs. Toppade med oregano.

Plugghelg

Det känns riktigt bra med helg. Har flera roliga saker inplanerade även fast det kommer bli en hel del plugg under helgen. Nästa vecka är det fullt ös i skolan. Flera prov, inlämning och redovisning, ushhaa. Men ska försöka vila upp mig och inte plugga allt för mycket, sista helgen innan lovet. Hoppas ni får en fin helg alla :)
 
Det var verkligen länge sedan ja tog en "spegelselfie" med kameran. Minns att jag gjorde det till bloggen hela tiden för några år sedan. haha

Things to do... #4

 
Ta med kameran/telefonen på en fotopromenad.
Ät brunch i sängen.
Åk snowboard/slalom.
Ha en mysig innedag.
Gör en brasa i kaminen.
Gör en snölykta.
Fota när det snöar.
Dra ihop ett gäng och åk pulka.
 
 
Fota motljusbilder med fjärrutlösare. 
Fota natur i motljus.
Mys.
Pickinicka.
Fota solnedgången.
Fixa en ny profilbild.

Inställd lektion

 
Min sista lektion idag blev inställd, älskar verkligen när sånt händer. Jag skulle egentligen ha kommit hem typ nu men jag har redan hunnit med att gå en sväng och duschat, samt lite blogg grejs. Min kille kommer precis hit och ikväll ska vi ta det lugnt och kanske se någon film. Jag är lite sugen på att åka till Lidl för såg att dom hade lite roliga saker i butiken just nu.

Öppen för förslag

 
Vad har hänt idag? inget speciellt alls. När jag kom hem från en helt vanlig skoldag gick jag på min dagliga promenad. Jag har nu ätit middag och ska snart åka in till stan för att köpa lite småsaker som jag egentligen borde köpt förra helgen. Efter det blir det nog lite plugg och kanske lite serietittning. Är på jakt efter en ny serie att se, testar med fram och ser några avsnitt från olika. Har möjligen hittat en ny serier att se, men är gärna öppen för förslag!

Nytt fönster

 
Jag har ett litet fönster i mitt rum alldeless ovanför min säng. Fönstret var väldigt gammalt och under vinter blir det ett kallras. Pappa bytte mitt fönster och då passade jag även på att köpa "frostatplast". Jag har alltid rullgardinen stängd på det fönstret för det känns som att folk kollar in. Men nu slipper jag det samt att jag får in lite ljus. Bara en sån sak gjorde att mitt rum känns ljusare och nyare. tipstips

Random inspo

bilder från weheartit
Imorgon rullar ännu en vecka igång. Just nu ser den ganska så lugn ut. Jag har inga prov eller inlämningar. Dock så är näst kommande vecka fullt ös i skolan och jag vet att jag kommer tack mig själv om jag börjar plugga vissa saker redan den här veckan. Vill bara ha lov nu men jag har två veckor kvar. En chill vecka och en full vecka. När har du lov?

Sunset

Chill kväll

 
Ikväll är min första fredagkväll på länge som jag är hemma utan sällskap och utan att lämna huset. Det känns faktiskt riktigt skönt. Funderar på att se en film eller idol. Har ni några filmtips? Jag är sjukt sugen på naturgodis, har varit det hela veckan. Så kanske åker och köper lite, vi får se. Men som sagt, lämna gärna filmtips!

Vad hände med torsdagen?

Det känns som att det var nyss jag satt och tänkte "imorgon är det fredag". Veckan har gått riktigt fort och speciellt den här dagen. Jag började dagen med tre timmar programmering som inte gick rakt åt skogen för ovanlighetens skull. Efter det var det pannkaka till lunch och sedan var min klass och lyssnade på en föreläsning av/om Nazibruden. Den var betydligt mer intressant än vad jag trodde. Sista lektionen var fysik och vi fick egentligen gå efter en halvtimme men jag satt kvar och gjort klart innan jag åkte hem. Nu har jag hunnit med att springa och äta middag. Ska ta tag i lite mejl innan jag börjar med plugget. taggatagga fredag!
 

12/10

 
Halva skolveckan har redan gått, eller egentligen mer än halva. Min vecka är ganska händelselös men ändå lugn. Jag har inga prov, bara en inlämning till på fredag som jag redan har gjort. Känner hur värdelöst det här inlägget blev, jag har verkligen noll saker att skriva om. Bilden är ovan fotade jag igår, det var länge sedan jag tog med kameran ut. 

Dax för en ny klocka?

Visste känner du igen dig i att hela tiden vilja hitta det billigaste alternativet, kanske speciellt vid internet shopping? Jag är iallafall en sån person. Ska jag köpa ett visst pudret eller läppstift kollar jag på flera olika sidor efter det billigaste, den med gratis frakt eller den sida som kanske har en rabattkod just nu. Jag har mina favoriter men kollar gärna runt lite innan jag köper. 
 
Söker du just nu efter en ny klocka? Isåfall tipsar jag dig om klockimport.com. Deras affärsidé är att sälja märkesklockor online till det billigaste priset i Sverige. Genom att ta bort alla mellanhänder samt pressat kostnaderna och marginalerna har dom lyckats hålla priset nere. Dom gör det alltså möjligt för dig att köpa din klocka till det lägsta priset tillgängligt på nätet just nu. Jag har satt ihop ett litet collage med mina favoriter från sidan.
alla bilder är från klockimport.com
På deras sida hittar du klockor från bland annat Michael Kors, Guess, Seiko eller DKNY. Du hittar även klockarmband, verktyg och förvaringsboxar att försvara din klocka/klockor i. Jag såg till och med att dom hade armbandskompasser. Allt i diverse olika prisklasser. Företaget startade 2005 och dom har sedan dess sålt klockor. Butiken är idag idag en E-handelscertifierad butik med snabb leveranstid. 
inlägget är sponsrat

Halloween

bilder från weheartit
En högtid som närmar sig med stormsteg. Jag firar inte halloween så speciellt mycket, men jag tycker att det är en mysig högtid. Jag är varken fan av skräckfilmer eller att klä ut mig så speciellt mycket. Men jag gillar att kolla på mysiga halloween bilder, karva pumpa och äta godis. haha. Burkar du fira halloween?
 

Håret

 
Inte trodde jag att det skulle vara så svårt att fånga färgen på bild. Inte för att det blev någon större skillnad men ändå. Det är typ bara mina toppar som tar åt sig färgen, på resten av håret syns knappt någon skillnad. Det har blivit lite mörkare och kallare. Jag tror inte att någon annan skulle se sån speciell skillnad, men jag gör det och jag är nöjd.

Weekend i Warszawa

Just nu känner jag bara att jag vill hitta på något roligt, en resa. Det behöver verkligen inte vara något speciellt. Kanske en weekend eller liknande, det går bra att stanna Sverige. Jag vill se och uppleva något och inte bara följa samma mönster dag ut och dag in. Jag tror verkligen inte att jag är ensam om att vilja ut och resa nu när kylan och mörkret har börjat komma. Jag håller just nu på att planera in ett litet äventyr under höstlovet, jag behöver något att se fram emot. 
 
Detta inlägg då, det kommer att handla om weekend resor till Warszawa. Warszawa är Polens huvudstad och ligger då alltså på lite varmare breddgrader. Dock så kollade jag vädret där och det verkar som att även den staden får minusgrader på natten till veckan. Jag har faktiskt aldrig varit i Warszawa men jag skulle gärna vilja åka dit. Det är iallafall en stad som är väldigt kulturell och historisk. Under andra världskriget förstördes staden enorm men idag är är staden renoverad och på nytt uppbyggd.
 
 bilden är från pixabay.com
Du kan enkelt resa till Warszawa med färja eller flyg, beroende på vad du själv är intresserad av. På sidan warszawapolen.se hittar du den mesta information du behöver. Där står det om shopping, restauranger, boende, sevärdheter, nattliv och även om de olika stadsdelarna. Jag som är ganska intresserad av shopping skulle verkligen vilja åka dit. En av Europas största köpcenter, Arkadia, finns i staden. För utom det erbjuder staden både vintage och lyx. Om jag skulle få chansen att åka på en weekend till Warszawa skulle jag inte bara shoppa. Jag skulle kolla på sevärdheter, kanske Upprorsmuseet eller Kungliga slottet. Jag skulle även satsa på att äta bra mat. Kanske prova någon polsk traditionell mat, som rödkål och rödbetssoppa. Har du någon gång varit i Polen eller kanske till och med i Warszawa? berätta gärna i en kommentar.
inlägget är sponsrat

Svart färg?

Jag kom precis ut ur duschen där jag färgade mitt hår. Eller jag vet inte om man kan säga att jag färgade det då jag inte använde mig utav färg. Utan av en color refresh. Jag vill att mitt hår ska vara kallt och mer grått, så efter lite googlande hittade jag flera som använt en från Maria Nila i svart. Jag blandade, precis som dom, ut den svarta färgen i balsam. Jag pumpade även i lite color creme från Revlon i färgen Platin.
 
 
Idag var faktiskt andra gången jag testade, kletade i lite i torsdags men då var jag för feg med färgen och tiden. Jag gjorde om det idag och hoppas att det blir mer skillnad när det torkat. Kikar in imorgon med förhoppningsvis lite efter bilder.

DIY projekt

Jag har helt glömt bort att visa er mitt lilla diy projekt jag hade i slutet av sommaren som jag slutförde för några veckor sedan. Jag har en gammal byrå i mitt rum som hade börjat bli lite gul, den var kantstött och hade andra fula fläckar. Jag bestämde mig då för att klä in den i sånt där papper med klister på baksidan. Vad heter det ens? Det är som ett stort klistermärke på rulle. Det blev iallafall riktigt bra, om man inte kollar nära. Den blev betydligt vitare iallafall och den fick en liknande yta som mina övriga möbler. Så ett stort tips, har du tröttnat på färgen på en möbel, klä om den. Jag köpte min rulle på Panduro.
 

Förkyldis igen?

Jag har börjat känna mig lite förkyld IGEN? Det går bara fram och tillbaka och jag hinner aldrig känna mig riktigt frisk i många dagar innan jag får ont i halsen igen. Skönt med helg och ska försöka vila upp mig. Har lite plugg men ska försöka få det gjort fort. Efter skolan idag åkte jag in till stan och köpte Thaibox till middag. Den vanliga där vi alltid köper var stängd så testade en ny, helt okej. Jag åt vegetariska vårrullar som alltid och nu är jag mätt och nöjd.
 

Hot drinks

bilder från weheartit
Något bland det mysigaste under hösten är varma drycker. Jag har dock inte hittat så speciellt många jag gillar då jag inte gillar varken kaffe eller varm choklad. Jag gillar te och chai latte är min största favorit! Vilken är din favoritdryck under hösten?

En onsdag

 
Idag har jag spenderat ungefär hela skoldagen utanför skolan. Vi var på någon typ av politikdag där vi mest diskuterade i grupper. Det var bra mat och inte så hemskt som jag trodde, roligt att politikerna vill få oss unga mer delaktiga. Slutade en timme tidigare och har spenderat min "extra tid" med att se youtube. Min kille kommer snart hit och då ska vi försöka få lite plugg gjort, bland annat en labbrapport i fysik.

Naturgodis-kväll

Efter en helt vanlig tisdag skolan har jag hunnit med en timmes promenad till ica, duschat och ätit middag. Det blir nog lite städning ikväll och jag ska även se någon serie och äta det naturgodis jag köpte, känns som en sån kväll. Idag hade jag på mig min nya hoodie som jag köpte för ett tag sedan, myspys. Förstår inte varför jag inte går i hoodie och mjukisar varje dag?
 
 

Boat on the ocean

 
En bild som legat i utkast flera månader men aldrig fått synas på bloggen. Den är från Turkiet och är fotad en kväll precis när solen hade gått ner. Saknar det såååå mycket. 

Oktober

bilder från weheartit
Nu känns det verkligen som att hösten är här på riktigt när det är oktober, kan det ens bli mer höst? Älskar träden och den mörka kvällarna just nu. Oktober är nog min favorit höstmånad, snart höstlov, halloween och mer höstmys!! Har ni också sett dom där bilderna de senaste dagarna på sociala medier att det endast är tre månader kvar av 2016, hur sjukt? Ska verkligen ta till vara på det som är kvar.

Glossybox: September

 
Jag trodde nästan att min box försvunnit med posten då den kom så sent den här månaden, men nu är den här. Gillar boxen och temat "The Burgundy Box - En lyxig hyllning till hösten - "
 
Add:Wise - Badsalt 'Flower' - Ett badsalt som fungerar både i badet, fotbadet eller blandad i olja för en scrub. Ser verkligen fram emot att ta ett mysigt höstbad med detta salt.
 
Universal Beauty - Secret Flush - En cream blush som både kan användas som rouge och på läpparna. Jag är inte super insatt i rouge, ett moment i mitt dagliga smink som jag utan problem kan skippa. Men tycker färgen var fin så den kommer helt klart användas.
 
Affect Cosmetics - Colour Attack Foiled Eyeshadow - Det här är nog den produkt som jag ser mest fram emot att testa. En sammetslike, metallisk ögonskugga som tydligen ska passa bra för oljig hy. Kanske slipper man primer? Jag älskar färgen och vet att jag kommer göra många olika ögonsminkningar med den här!
 
The Browgal - Eyebrow Gel - Kunde det passa bättre då min nuvarande ögonbryns gel håller på att ta slut? Jag har aldrig testat den här, inte ens hört talas om märket. Men det ska bli roligt att testa något nytt och håller tummarna att det uppfyller mina förväntningar.
 
Bee Natural - 100% Natural Lip Balm - Jag använder dagligen läppbalsam så den här kommer jag helt klart att använda. Den doftar granatäpple och ska förebygga och skydda läpparna samt att den hjälper spruckna läppar att läka snabbare. Precis vad jag behöver nu när det blivit höst!
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin