Alicelindstrom

Helgens planer

Min helg ser ut att bli både rolig och mindre rolig. Egentligen så är det lördagen som blir lite seg då jag, som många andra, ska skriva högskoleprovet. Det blir första gången för mig och jag går dit med inställningen att det får gå som det går. Söndagen däremot ser ut att bli en bättre dag då jag ska på IKEA. Jag äääälskar att gå runt där och vi siktar även på att vara där tidigt för att äta bruch. Två av det bästa sakerna jag vet på samma dag, kan det bli bättre? Vad är dina planer för helgen?
 
 
Och förresten, har du sett blogg.se's artikel om 50 Svenska bloggare du måste hålla koll på? Inlägget hittar du här och kanske känner du igen ett namn där? Kanske fjärde namnet uppifrån? Kanske någon som börjar på A? woopwoop

Hemma-jobbar-dag

Idag har vi gymnasiearbete större delen av dagen och endast en vanlig lektion som börja vid två. Jag valde att jobba hemifrån idag då jag burkar få betydligt mer gjort hemma än i skolan. Målet för dagen är att bli klar med rapporten, även fast det är över fyra veckor tills den ska in. Jag gillar att ligga före och vill inte behöva sitta och stresskriva ihop något sista kvällen. Så nu ska jag skriva klart det sista, läsa igenom och få ihop en referatlista. Får se om jag hinner med lite kodning också innan jag behöver åka till skolan för religion.
 

Ny kamera?

Jag har precis suttit och lekt lite med pappas kamera, eller hans gamla. Han köpte en ny som han tog med sig till Australien och medan han är borta några veckor "bor" hans gamla hos mig. Jag har länge funderat på att köpa en ny kamera men varit lite tvek om jag bara vill köpa en nyare på samma "nivå" eller om jag ville gå upp till nästa. Ni som har Canon hänger kanske med att det finns olika nivåer beroende på numret. Dom på tusental är de enklaste, hundratalen är lite mer avancerad, tiotalen räknas väl som semiproffs osv. Jag är inte superinsatt i det där. Iallafall så har jag en Canon EOS 600d just nu, och pappas som han ändå tänker sälja är en 60d. Jag har alltid varit tvek för att en 60d är större och tyngre än den jag har nu, men egentligen är det inte speciellt stor skillnad. Jag är iallafall glad att jag får testa och känna lite på den innan jag väljer om jag ska köpa den. Vad fotar du med?
 

Testagram

 
Åhh vad jag älskar Testagram! Som jag tidigare skrivit är det en prenumerationstjänst där man en gång i månaden får hem produkter som är nya på marknaden. Den här månaden innehåller boxen tre produkter från Santa Marias nya Street food serie, väldigt spännande. Lite godis, bland annat de nya dumle med lime smak. Lite annat smått och gott som tandkräm, cola, proteinbar och lättdryck.
inlägget är ett samarbete

Luna Play

Sötaste Foreo skickade mig här om dagen en av deras Luna Play samt två ansiktsprodukter. Först, hur söt är den inte? Den orangea lille prylen är en vibrerande ansiktsrengörare som rengör på djupet. Jag har testat den några gången och den är mysig att använda. haha "mysig" är kanske ett konstigt ord att beskriva det med men den masserar liksom huden och jag känner mig ren och fräsch i ansiktet efteråt. Du hittar dom på Foreos hemsida, men även Kicks, Grandyparfym och Lyko.
 
 inlägget är ett samarbete och innehåller även adlinks

Mallorca 2011

 
2011 var året då jag och min släkt på mammas sida reste till Mallorca för att fira min morfar och moster som fyllt jämt. Det var en helbra resa och reda 2011 (!!) bloggade jag, därför finns det en kategori med bilder från resan. Här ovan ser ni några bilder jag nyligen redigerat om. Behöver påminna er om att jag var 13 år på bilden, haha. Dom här bilderna togs dessutom med min första systemkamera som jag inte hade ägt speciellt länge.

Min lördag

Jag kom, för kanske 1.5 timme sedan, hem från min kille där jag varit sedan igår. Vi hade en mysig kväll där vi såg 2 filmer och åt naturgodis och popcorn. Idag har vi pluggat lite och till lunch lagade vi våfflor. Visste ni att det är våffeldagen idag? Nu är jag hemma och har precis gått en sväng och ska strax börja med maten.  Det blir inte våfflor till middag, jag hade tänkt göra en quornsås. muuummmsss
 

Serier #13

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11, Del 12
 
Riverdale
En serie som förvånade mig, jag trodde inte att det skulle vara så bra redan efter första avsnittet. Den handlar om ett gäng ungdommar i staden Riverdale. En teendrama som påminner lite om the OC, Gossip Girl osv. Även mystery, vilket inte är min favoritgenere. Men under de stunder det är lite läskigt har jag min trogna filt att gömma mig under. När jag skriver det här har 7 avsnitt kommit ut, ungefär halva första säsongen men det får ändå bra betyg av mig. 5/5

En vanlig dag

Idag var min första hela dag i skolan den här veckan. Man blir verkligen så bortskämd när man börjar efter 11.30 tre dagar i rad! Det var lite segt att vakna vanlig tid imorse men som tur är har jag sovmorgon imorgon igen. Ikväll har jag lite smågrejs att ta tag i. Ska öppna lite paket, prova kläder och eventuellt skicka tillbaka de studentklänningar som inte passar. Jag behöver fota ett eller två samarbeten till bloggen och även plugga några tal matte. Sen tänkte jag se det nya avsnittet av Empire som börjat igen. wihooo
 

Ebay shopping tips

Jag är en Ebay-lover och något av det första jag gjorde när jag fyllde 18 var att skaffa ett paypal och ett ebay konto så jag inte längre behövde skicka länkar till pappa på allt jag ville ha. Här ovan tipsar jag om några av mina senaste köp. Jag har valt att inte länka direkt till produkten då säljarna kan ha plockat bort annonsen eller liknande. Istället tipsar jag om vad ni kan söka på, för oftast är det så att samma produkt sälja av flera olika säljare. Alla priser jag nämner är inklusive frakt.
 
1. Glasögonfodral. Alltid bra att ha och istället för att betala 100+kr på stan hittade jag det här för 11kr. Sökord: Sunglasses case leather. (det är inte äkta läder, 11kr kostar inte något i extra läder).
 
2. Nagelglitter. Blir så avis på alla med super blanka naglar så jag gjorde ett försök och köpte mig lite glitter. Efter första försöket var jag nöjd, men det krävs nog lite övning för att få det perfekt. Sökord: Holographic Nail Glitter.
 
3. Nagelfiler. Vet ni hur dyrt det är med nagelfiler?? eller allt är ju relativt men 39kr för lite sandpapper kostar det MINST?. Jag hittade 3st för 11kr, mycket bättre. Sökord: Nail File. (TIPS: skriv till "3 pcs" eller 5, 10 osv för att hitta sälja som säljer flerpack)
 
4. Mobilskal. Jag gillar att ha många skal att variera mellan och de flesta jag äger är antigen från ebay eller sponsrade. På bilden ovan är två av mina senaste inköpta. Sökord: iPhone 6 case (beroende på vad du har för telefon alltså, haha) vill du har. För den blå skrev jag "iphone 6 Case Marble" och den rosa "Painted Mandala Pattern iphone case".
 
5. Högtalare för dusch. Super random och spontan grej jag köpte. Jag vet lite tvek på om den skulle fungera då den kostade mindre än 40kr, men den funkar prima. Ansluts via bluetooth och ljudet är helt okej för att vara till för att användas i dusch. Sökord: Bluetooth Waterproof Speaker
 
Vill ni ha fler liknande inlägg? lämna gärna en kommentar.

Våriga färger

LÖÖÖÖV denna tisdag! Min sovmorgon blev några timmar längre, dock var det min lektion där jag skulle redovisa som ställdes in. Det hade väl iofs varit skönt att få det gjort, menmen. Efter min 1.5 lektion åkte jag och hämtade ut ett paket från Forever21. Ni får en lite sneak på plaggen här nedan och kanske lägger jag upp lite bättre bilder senare. Måste bara säga hur våriga färgerna ser ut! Det blev en keps, två blusar, en baddräkt och en bralett.
 

USA 2013

Min throw back på resor- inlägg fortsätter. Detta inlägget innehåller bilder från min resa till USA 2013. Resan startade med några nätter i York sedan Aberdeen och slutligen New York. Från de platserna vi bodde blev det en del utflykter. Bland annat Washington, Baltimore och Gettysburg där amerikanska inbördeskriget vände (första bilden). Sist var vi några nättre i New York där vi gjorde typiska turistsaker som Empire State Building, Ground Zero, Central Park och en av mina favoriter Empire Hotel där Chuck Bass bor i Gossip Girl.
 

En bra måndag, finns det ens?

 
Bästa måndagen! Jag började idag klockan 11.40 med svenska och efter det hade jag gymnasiearbete där man får jobba på valfri plats. Vilket är hemma för mig, både för att det är mysigare och för att jag snart börjar känna mig klar. Jag hann under min sovmorgon med en springtur och nu när jag är hemma igen efter 1.5 timmar i skolan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag ska nog ta tag i lite plugg innan jag ser serier och dricker te, tänk om alla måndagar vore som denna!
 
Tröjan är från iSecrets.se för er som undrar. Koden "alice20" ger er 20% rabatt fram till 5 april. (samarbete)

Wanties

(adlinks) 1. Tröja  /  2. Kjol  /  3. Adidas Turbular grå  /  4. Byxor  /  5. Keps  /  6. Adidas Turbular ljusgrå  /  7. Adidas Gazelle rosa  /  8. Adidas Gazelle ljusrosa
 
Gahh vad mycket fint det finns! Här ovan ser ni några saker jag gärna hade beställt hem. Som ni kanske märker så är jag väldigt sugen på ett par nya sneakers. Just nu står det mellan Turbular eller Gazelle från Adidas. Har jag någon dag kommit fram vilken av dom jag gillar mest så behöver jag även bestämma mig om färgen. För tillfället har jag två favoriter för varje modell. Varför ska det vara så svårt? Jag måste nästan besöka en butik och testa dom vilken jag tycker är skönast.

Söndag

Min söndag är en städ, fix, träning, plugg och ärende dag. Träning och städning är avklarat och jag ska snart in till stan för att köpte lite småsaker. Bland annat pollenmedicin, jag har inte alls hängt med att pollensäsongen har startat. Vilken i och för sig kan förklara varför mina ögon har kliat och min näsa har runnit hela veckan.
 
Den här bilden skulle jag egentligen ha postat igår, då det var min lunch menmen. I fredags åt gjorde vi vegetariska burgare till middag, hur gott? det blev några över och jag åt en till lunch igår med avocado, muummmss.

Symphony

 
Verkligen allt med låten och musikvideon är perfektion. Har ni lyssnat på Zaras nya album? jag lyssnade igenom det igår och jag gillar verkligen alla låtar, det blir svårt att hitta några få favoriter. En som jag tyckte stack ut lite extra var Symphony och musikvideon till gör den så mycket bättre! Tipstips!!
 
Min lördag ser ut att bli en sån där perfekt lördag! Jag sovde ut, länge, och har sedan dess suttit vid datorn och bloggjobbat. Färdigställt några inlägg och skickat iväg några mejl. Det enda jag behöver göra idag är att plugga lite samhälls och träna på min engelskaredovisning jag ska ha till veckan. Det går nog fort vilket betyder att jag har mycket tid över till annat, ska bara komma på vad jag vill hitta på.

HEEEELG

 
Nu äntligen är det helg. Jag har varit så förvirrad och trött varje morgon när jag har vaknat hela veckan vilket gjorde att det kändes lite extra skönt med en sovmorgon i morse. Min dag har bestått av ett matteprov och webbserverprogrammering. Lite småseg dag men jag är glad att det är helg och att provet är gjort.

Hemma några timmar

Jag är hemma nu en sväng då jag har några timmars hål och har precis ätit pannkaka. Det ser även ut som att min sista lektion idag flyttas fram några timmar, så hålet blir lite mindre men jag får sluta två timmar tidigare. Klagar inte för det är alltid skönt att kunna avsluta skoldagen tidigt. När jag kommer hem, för andra gången idag, tänkte jag gå ut en sväng innan jag tar tag med matteplugg. Har ett prov imorgon som jag bara vill får överstökat.
 

Kanarieöarna 2012

 
En ganska spontan resa vi bokade några veckor innan höstlovet 2012. Vi spenderade en vecka på Gran Canaria och jag minns hur välbehövligt det var! Vädret var inte superduper varmt, men skönt med sol och lagom värme! Precis som de andra "rese tillbakablickinläggen" finns en hel kategori om den här resan bland mina kategorier.

Bara två dagar?

Två dagar har gått sedan lovet, BARA två?? Det är iallafall en dag kvar tills vi är halvvägs till helg, om man ska försöka tänka lite positivt. Min måndag var kort och bra men min tisdag har varit väldigt seg med redovisning, prov och en låååång lektion. Ikväll behöver jag plugga och sen får jag se vad jag hittar på. Började se Riverdale här om dagen och fastade efter första avsnittet. Jag har några kvar att se ikapp, kanske gör det ikväll ;)
 

Frankrike 2012

 
Sommaren 2012 var jag och min familj på husvagnssemester i Frankrike. Några dagar i Paris, över en vecka i Normandie och på vägen hem blev det stopp i Nederländerna och Belgien. Totalt tror jag vi var borta i tre veckor. Jag bloggade då och det finns en hel kategori om den resan. Nu under lovet satt jag och kollade bland mina gamla bilder i datorn och bestämde mig för att redigera om några och göra ett gäng throw back inlägg från några resor. 

5 pluggtips

Planera
Kanske tråkigt men har du en bra struktur och vet när och vad du behöver plugga så slipper du stressa kvällen innan med att bli klar med en inlämning. Jag skriver upp allt skolrelaterat (även annat) på en whitebord jag har i mitt rum. Då kan jag enkelt se vilka dagar jag har inlämning, prov osv.
 
Hitta en pluggplats.
Allas är olika. Jag sitter gärna på mitt rum och är det folk i huset som låter använder jag öronproppar. Alla är olika så testa dig runt tills du hittar det bästa för dig. Till pluggplatsen hör det till att den inte stör och att du kan konsentrera dig. Är du en en som kan fika och dricka te medan du pluggar, gör det. Annars är det kanske lika bra att du undvikter det och tar teet efter.
 
 
Skjut inte upp
Varför göra det idag när jag kan göra det imorgon? Det gäller att avvänja sig från den tanken och ta tag i saker på direkten. Även om det är tre veckor kvar innan du ska vara klar, varför inte börja redan nu? Jag har som regel att plugga först innan jag ser på serie. Jag känner mig själv och vet att jag kan fastna med serien för länge och POFF är det sovdax.
 
Sätt mål
Det kan vara allt från att plugga en viss tid, läsa X antal sidor eller plugga tills du kan det du behöver lära dig. Hitta på ett rimligt mål och nå det. Belöna dig med något efteråt. Kanske hitta på något kul, äta glass och se på din favorit serie (min fave).
 
Pluggfri dag
Min pluggfria dag är fredagar. Jag pluggar inte på fredagar och så är det. Jag behöver ha en dag där jag 100% kan strunta i plugget när jag kommer hem från skolan.
 
Det här är mina tips, lämna gärna dina i en kommentar. Om jag är taggad på att kliva upp tidigt och gå till skolan imorgon? svar NEJ.

Sista sportlovet

Sista dagen på mitt sista sportlov ever, det känns lite segt. Jag har haft en bra lov och jag har hunnit med det jag velat, + haft såna där sega och mysiga dagar också. Jag fick mina dagar i backen, fika på stan och träffat lite människor, precis som jag vill ha det. Frågar du mig hade lovet gärna fått fortsätta en vecka till. Får försöka trösta mig med att det inte är så många veckor till påsklov!
 

Nya goggles

Igår (varför inte en dag tidigare så jag kunde inviga dom??) kom mina nya goggles. Jag har tänkt köpa nya i fyra år men det har inte blivit av då jag använder dom en gång per år ungefär och kommer aldrig ihåg att jag behöver nya. Får se om det blir en sväng i backen imorgon, vågar inte riktigt lita på att snön är kvar till nästa helg.
 
 
Vad hittar ni på idag? Här är det soligt men jag har mest suttit inne och försöka fått lite plugg gjort. bläää. Jag skickade iallafall precis in min sommarjobbsansökan, vilket känns skönt att ha gjort. Nu ska jag snart börja hjälpa till med maten.

Serier #12

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10, Del 11
 
Life Unexpected
En serie jag började se i brist på annat bara för att den dök upp på Netflix typ. Den handlar om Lux som lämnades bort av sin mamma när hon föddes och har sedan dess bott hos olika fosterhem. 16 år senare söker hon upp sina biologiskaföräldrar för att bli myndig. Ganska lättkollad och första säsongen känndes inte så händelsefull. Mycket drama men även rolig. Perfekta slökollar serien där man inte måste vara fokuserad hela tiden. 3/5
 
Har du ett tips på en serie får du gärna tipsa mig. Jag såg klar LU igår och är på jakt efter en ny. Det känns som att jag har sett alla bra, fast så tänker jag varje gång. hahha

En dag på brädan

Puuuuhhh, vilken jobbig men rolig dag jag har haft. Det kändes betydligt mer i benen idag än i tisdags men hade en bra dag i backen ändå. Solen sken, bra före och bra sällskap. Ikväll tänkte jag ta det lugnt, kolla serier, äta glass och choklad. Behöver en lugn kväll efter allt åkande idag.
 
Det känns som att bilderna i det här inlägget är väldigt lika det en bit ner, menmen.

Tre dagar senare...

... ska jag ut i backen igen. Träningsverken från i tisdags har inte lagt sig men inte tvekar jag för det. Vi ser ut att bli ungefär samma gäng som förra gången men den här gången blir det en annan backe. Klockan 10 ska jag vara på plats så kunde sova ut och packa det sista i lugn och ro, hinner ju till och med blogga. Vädret ser ut att bli kring noll med lite sol. Det har kommit hyffsat mycket snö de senaste dagarna, som ni sett på de bilder jag postat, så jag håller tummar för bra före.
 

Drittsekk

inlägget är ett samarbete
Jag tror inte att det är många som missat den norska serien Skam. Jag fick i veckan hem lite kläder med skamtryck från iSecrets, norska är ett roligt språk det! Min favorit är den grå sweatshirten med texten "Kødder du med meg?". Jag beställde även en svart sweatshirt med trycket "Drittsekk" och en tshirt med samma tryck. Jag kommer nog att bo i tröjorna framöver, varma och mysiga. Vill du också klä dig med norska ord så ger koden "alice20" dig 20% rabatt på ett helt köp! Här hittar du alla skamprodukter.

Spring is near, maybe not

(adlinks)  ett  //  två  //  tre  //  fyra  //  fem  //  sex
 
Jag älskar att vårkläderna börjar rulla in butiker och online, jag har tröttnat på alla tjocka och vintriga plagg. Jag vill klä mig utan att behöva ha en kofta typ varje dag. Här ovan är några favoriter jag hittade lite fort. Älskar att det är så mycket blått, rosa, trumpetärmar och volanger. Hos mig ser det ut som att jag får vänta ett bra tag med våriga kläder då det snöar för fullt och har gjort det i ett dygn. Nu ska jag snart in till stan med mamma, spana på vårens nyheter och fika. Myyys.

Våfflor hos F&F

Jag har spenderat min onsdag hos min farmor och farfar. Farmor smsade mig för några dagar sedan och fråga om jag ville komma på våffellunch vilket jag självklart ville. Finns det något mysigare än att sitta hemma hos dom i flera timmar och mysa, babbla, äta våfflor och fika? Min dag har varit helbra och jag hann även med en prommis imorse. Nu tänkte jag redigera lite bilder jag fotade imorse till ett samarbete innan jag gör det jag allitd gör, ser serie.
 

Jag är inte livsmedelsverket

Igår hamnade jag på för första gången på blogg.se´s förstasida. Roligtroligt då det aldrig hänt under de sex åren jag bloggat här. Inlägget som visades upp var det jag skrev om min "kost" och även där jag skrev en kort förklaring om de olika begreppen kring vegetarism. Jag såg även imorse att jag ligger på plats 20 av blogg.ses mest besökta bloggar!!!!
 
Jag ber om ursäkt för de småfelen som stod i inlägget, etc "växtriket" och "djurriket" hade råka blandats ihop. Tack för att ni sa till och vill bara säga till många av er som kommenterade anonymt att det blir trevligare för alla om ni håller en god ton. Spydiga kommentarer behövs inte i min blogg. Jag är inte livsmedelsverket, alla har olika åsikter kring begreppen och som det står i inlägget har jag valt att utgå från en källa.
 
Jaaa, jag behöver screena och ladda upp det på bloggen. Annars har det väl inte hänt?

From my playlist

 
 
 
Mina favlåtar för tillfället. Några är från Ed Sheerans album som släpptes 3/3, många bra låtar där! Vilka är dina favoritlåtar för tillfället? Skriv gärna dom i en kommentar så jag får lite nytt att lyssna på. Tipsar om Ed Sheerans nya album och även de flesta låtarna från Fifthy Shades Darker soundtracket!

Snowboardåkning

Ojoj så lång dag det blev i backen. Vi åkte från strax efter tio till fyra då liften stängde och jaa, det känns i mina ben. Vädret och backen var verkligen perfekt och jag hade en rolig dag med mycket skratt. Jag klarade mig bra från att vurpa, jämfört med vissa andra iallafall... Nu är jag trött och slut och kommer spendera resten av kvällen framför en film innan parneviks börjar.
 

Mot backen!

En bild fotad från mitt fönster, äntligen lite snö!
 
Idag får jag äntligen åka lite snowboard. Vi har fått ihop ett litet gäng och vid tio är tanken att vi skulle vara framme vid backen. Det ser ut att bli en solig dag, iallafall om man ska tro väderapparna. Mackorna och brädan är packade och nu ska jag bara byta om och få i mig lite frukost innan vi åker! wohooo! Ha en fin dag alla!

Lista

Jag kan: äta, andas. 

 

Jag köper: gärna naturgodis.

 

Jag borde: besämma mig för vad jag ska göra till hösten.

 

Jag måste: tvätta mina sminkborstar.

 

Jag vet: att det snart är helg.

 

Jag ser: snart (när jag är klar med det här) serie.

 

Jag tänker: på vad som händer imorgon, iallafall det som skrivs om i kikchatten

  

Jag lyssnar: på Ed Sheerans nya album.

 

Jag drömmer: om värme, sommar och lite ledighet. Och mat och glass.

 

 

Jag längtar: efter sommaren.

 

Jag blir: nästan irreterad när folk fråga vad jag ska göra efter gymnasiet. Lärare, föräldrar, kompisar, släktingar, alla andra vuxna typ. 

 

Jag äter: gärna en vegetarisk matpaj, eller tacos eller pizza. 

 

Jag dricker: inget just nu, men gärna te eller bubbelvatten.

 

Jag säger: inte alltid vad jag tycker, borde bli bättre på det.

 

Jag ska: bli bättre på att ta beslut.

 

 

Jag sparar: pengaaaarnnjaaaaaa. Jag vill men går kanske inte super bra hela tiden.

 

Jag brukar: göra många saker? haha jag vet inte vad jag ska skriva.

 

Jag tittar: på serier. Just nu life unexpected.

 

Jag läser: Let it snow som jag skrev i något inlägg längre ner.

 

Jag vill: ta studenten och få sommarlov.

 
 

Tillbaka till backen

Första officiella dagen på lovet, helgen räknas inte. Jag vaknade av mig själv innan åtta, varför kan jag inte sova längre när jag har chansen? Jag har sedan dess suttit vid datorn och förberett inlägg, mejlat och kollat på gamla bilder. Nu tänkte jag börja fixa lite lunch och efter det ska jag in till stan för en fika, myys. Vad som händer efter det är just nu lite oklart.
 
Bilden är från precis tre år sedan, 2014_03_06 när vi var i fjälls och åkte skoter och bräda, oj vad jag saknar det! Som det ser ut just nu blir det en trip till någon backe imorgon, YAYY.

Let it snow

Som jag tidigare har nämnt så läser vi böcker under hela läsåret på engelskan. Under skolåret ska man hinna med minst fyra böcker, varav en klassiker. Jag ligger väldigt bra till och är inne på min fjärde bok. Jag har inte mycket kvar innan jag ska redovisa den så jag tänkte på att tipsa er om den då det är väldigt sällan böcker syns i min blogg. Den heter Let it snow och är skriven av John Green, Lauren Myracle och Maureen Johnson. Jag tror att anledningen att jag läser den är för att John Green har skrivit en tredjedel av den, samt att den blir till film i höst. Gillar du romantiska böcker tipsar jag dig att kolla upp den här!
 

Ja jag är pescetarian, hur så?

Det har trillat in lite kommentarer lite då och då om jag är vegetarian eller vegan då den mat och recept jag lägger upp är vegetarisk och även ibland vegansk. För att svara på det en gång för alla så ja, jag är pescetarian. Jag vill inte kalla mig vegetarian då jag engligt många inte är det. Jag äter fisk men inte någon annan typ av kött eller kyckling och utersluter oftast mjök och andra mejeriprodukter. Jag slutade äta kyckling för många år sedan pga allergi. Nötkött slutade jag med för 2.5 år sedan med ett uppehåll på några månader. Man kan säga att det var i höstas jag slutat helt och hade innan dess under en lång period endast ätit kött när jag var bortbjuden.
 
Om ni är som många jag känner, exempel min mamma och har noll koll på de olika begreppen har jag skrivit ihop en lite sammanfattande lista. Mesta informationen är hämtad från wikipedia.
 
Vegetarian
Är en person som inte äter någon typ av kött eller andra animalska produkter. 
 
Pescetarian
En person som inte äter kött eller kyckling, endast fisk och skaldjur. Konsumerar mejeriprodukter och ägg.
 
Demivegetarian
En person som inte äter kött, endast fisk, skaldjur och kyckling. Konsumerar mejeriprodukter och ägg.
 
Lakto-vegetarian
En person som inte äter kött, fågel, fisk eller skaldjur eller ägg. Dock konsumerar personen mejeriprodukter.
 
Ovo-vegetarian
En person som inte äter kött, fågel, fisk eller skaldjur eller mejeriprodukter men äter ägg.
 
Lakto-ovo-vegetarian
En person som inte äter kött, fågel, fisk eller skaldjur men konsumerar ägg och mejeriprodukter. 
 
Vegan
En livsstill där man helt och hållet avstår från animaliska produkter. Personen äter eller konsumerar alltså inget som kommer från djurriket. Inget kött, inga mejeriprodukter, inge skinn, päls, produkter som testats på djur eller innehåller djur mm. Avstår även från tillsatser som kommer från djurriket. 
 
En väääääldigt god vegans lunch! Fler tips på mat hittar du i min kategori Baka, mat & recept!

Sunny Saturday

 
Äntligen betsämde sig solen för att visa sig efter flera dagar av snöande och gråa moln. Jag passade på och tog med mig kameran ut i skogen, vilket var väldigt länge sedan det sist hände. Det visade sig inte vara speciellt upptrampat så det blev bara en snabbis. Jag tycker träden blir så mycket finare med lite snö på sig. Resten av lördagen då? inga planer. Funderar på att gå ut på en prommis igen men innan det blir det lunch, tacorester! Har du snö där du bor?

Sportlov

 
LOOOOOOOOV!!!! Äntligen är det även min tur att gå på lov, wohooo. Jag har inga speciella planer alls, vilket känns skönt men jag är pepp på att hitta på något roligt också. Det har kommit mängder av snö här de senaste dagarna så förhoppningsvis blir det en tur till backen. Planerna för kvällen är för tillfället lite oklara, det enda klara är tacomiddag sen får jag se vart jag hamnar. När har/hade du ditt sportlov?

Februari favoriter

 
Att februari redan är över, det känns som det var igår jag postade inlägget med mina januarifavoriter. Favoritmässigt har jag mest hittat tillbaka till gamla favoriter under månaden, inte köpt så mycket nytt förutom de två produkter jag köpte nyligen.
 
Revlon Nearly Naked Pressed Powder.  Ett favoritpuder som jag dessutom har i två nyanser. Haft en paus från det och använt andra under en period med hittat tillbaka. Det ger en väldigt fin och matt finnish.
 
Thank Me Later från Elizabeth Mott. En primer för ögonlocken. Jag använder mest min från theBalm men har under månaden använt den här mer. Den torkar in snabbare i huden och är inte lika oljig som många andra.
 
Maybelline Great Lash. Den minsta borsten jag äger tror jag, perfekt för att komma åt alla fransar.
 
MDM Flow. Ett läppsift jag fick i en glossybox för ett antal månader sedan. Jag gillade det inte först pga att det är så tort. När jag kom på att applicera läppstiftet ovanpå lipsyl eller något annat återfuktande har jag börjat använda det mer. Älskar färgen men inte själva konsistensen.
 
Ögonskugga från Hot Makeup. En stor favorit under månaden. Jag gillar matta ögonlooker men sedan jag gick den här i GB så har den fått hänga en hel del på min ögonlock.

Kortdag

Idag är det utvecklingssamtalseftermiddag på min skolan, vilket för mig som redan haft mitt innebär en ledig eftermiddag. Min enda lektion idag var programmering där vi hade prov. Provet tog bara en timme att göra och efter det var det bara för mig att åka hem. Inget mig emot. Nu har jag landat i sängen och tänkte kolla lite youtube och bloggjobba innan jag gå på en prommis.
 

Think PINK

(adlinks)  one  //  two  //  three  //  four  //  five  //  six  //  seven  //  eight  
 
Jag såg att Nelly hade plockat ut en mängd rosa plagg. Jag som ääälskar rosa, även fast det är en färg jag sällan bär. Här ovan ser ni några av mina favoriter. Jag älskar mjukissetet (nr2 och nr6) och skorna (nr3). Vilket är dina favoriter?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin