Alicelindstrom

Sista april

Den senaste bilden jag postade på instagram, alicelindstroom var namnet.
 
Helt galet att det redan är sista april!! För en månad sedan satt jag på Bali och tyckte det var galet att det redan var april och det känns som att det var bara några dagar sedan! Jag har idag följt med pappa en sväng till farmor och farfar för att hjälpa dom, surrat lite och äta våfflor. Jag tänkte nu åka på affären och sen baka, mamma har pratat om en key lime pie så jag tänkte baka en till efterrätt. Ikväll premiärgrillar vi och vad jag hittar på sen är i nuläget lite oklart. Hoppas på en rolig kväll iallafall, vad gör du på valborg?

Backpacking tips #1

Jag, med hjälp från mina resekompisar, har jobbat lite på en lista med tips under min tid som backpacker. Funderar du själv på att åka så tycker jag du ska kolla igenom lista, jag önskar iallafall att jag hade läst den här listan innan jag åkte! Har du frågor så är det bara att du ställer dom. Dessutom bjussar jag mest på mobilbilder i det här inlägget, aka de flesta har ni inte sett. Och justja, det här är del 1 av 2, jag hade lite för många tips.
 
Åk taxi. Ibland kan det vara det billigaste alternativet, även om resan är 7 timmar. Vi åkte i sju timmar, blev först skrattade åt av hela taxikontoret meeen det gick bra och vi slapp vänta från 3 till klockan 6 (på natten) innan nästa buss skulle gå. Och taxis kör ju snabbare en bussar ;)

Sov i ett reselakan. Inte alltid det mysigaste att sova på fläckiga lakan. Stort tips är en sidensovpåse. Jag hade en sån med mig och sov varje natt i den. Det svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt.

Ha en ryggsäck. Det händer att du får gå ut i vattnet till en båt eller att vägarna är kassa. Eller om hissen är trasig och du ska upp till våning 7, hände oss. Då är det himla smidigt att kunna slänga upp väskan på ryggen. Backpacka med en backpack!
 
 
 
Ha en hybridväska. Jag ångrar inte en sekund väskan jag valde, jag hade en från Osprey i modellen Ozone 75 convertible. Jag gjorde lite research innan jag köpte den och är 100% nöjd. Den har hjul men på en sekund kan du bära den på ryggen som en vanlig backpackingryggsäck. Det var ofta vi fick stå i kö i stekande sol och medan de andra hade sina 15kg+ väskor på ryggen stod min på marken och när jag behövde bära den på ryggen så gjorde jag det. Jag har ett inlägg om min väska här

Ta inte med dig tighta kläder. Du kommer inte känna för att ta på dig något tight när det är 38 grader varmt.
 
Ta med bralett. BH är vääldigt obekvämt när det är varmt. Det var inte många gånger jag använde en bh under mina 11 veckor.

Ta inte med dig för mycket kläder från Sverige. Allt går ju faktiskt att köpa i Asien och visst är det roligt att köpa med sig några plagg som ingen där hemma kommer ha. 

Ta ut lagomt mycket pengar åt gången. Det kostar en avgift att ta ut men samtidigt vill du inte gå runt med sedlar värt flera tusen svenska kronor. Vad som är lagomt är sjukt svårt att veta, speciellt när man kommer till ett nytt land och 1 000 000 dong inte säger en så mycket. 
 
 
Köp ett simkort. Speciellt om du stannar länge i ett land. Vi var i Thailand 4 veckor så jag köpte fyra veckor med surf och jag tror det gick på 250 SEK ink simkortet. Då valde jag dessutom den snabbaste internetet så jag levde life med internet överallt!

Myggmedel är väldigt användbart. Sen är det bara att komma ihåg att använda den. Jag klarade mig bra från att få myggbett men jag har sett och träffat folk som lockar till sig betydligt fler myggor än vad jag gör.

Använd en sarong istället för handduk på stranden. Jag köpte mig en sarong bland det första jag gjorde när jag kom till Thailand. Den hängde sedan med på hela resan, tvättades såklart flera gånger. En sarong tar betydligt mindre plats än en handduk och du behöver ingen handduk för att torka dig efter du badat då det är så varmt.
 
Dubbelkolla så dom förstod rätt ifall du specialbeställer något. Eller egentligen vad du än beställer.
 
Vad vi åt såg aningen olika ut från dag till dag. Alltså från typisk mat för landet till pizza med frysgrönsaker till donken.
 
Tvättlina. Jag var räddaren i nöden i våran grupp och hade med mig en tvättlina och några klädnypor. Den knöt vi upp mellan garderoben och en stol eller liknande. Perfekt så man kunde hänga upp tvätten!
 
Gör en instagram. Jag reste som sagt med tre andra tjejer som jag träffade via internet, något jag skulle kunna göra ett inlägg om. Iallafall så hade vi ett instagramkonto där vi postade från resan, såååå roligt att gå tillbaka! Rekommenderas!
 
Bjuder på en unik inblick i vårat konto! Vi postade bland annat på: Mat, oss i Singapore, att vi nått 200 följare, min snygga outfit när jag fick thaimassage, våran bungalow på Koh Phangan, vart vi befann oss.

Happy Friday

 
Jag har hittills hunnit med att handla och äta lunch, nu tänkte jag strax ta på mig träningsskorna och gå ut en sväng. Jag ligger lite efter i mina poddar då jag varit förkyld och inte gått på länge, så jag har mycket att lyssna på. Mina planer för kvällen är just nu lite oklara, vi får se helt enkelt.

Vårlista

Har våren börjat som du tänkt dig? Njaa det kan man inte rikigt säga. Jag trodde att jag skulle komma hem till vår när jag åkte i Januari. Sen när jag kommer hem i mitten på april så har vi fortfarande en halv meter snö. 

 

Hur såg ditt liv ut förra våren? Då gick jag sista året på gymnasiet, hade det lite småstressigt i skolan men väldigt roligt utanför med studentfester och fixa inför studenten.

 

Alice för ett år sedan
 
 
Hur hoppas du att våren blir i år? Varm och att pollensäsongen är snäll.
 

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Ingen större aning, ge mig sol och värme så är jag nöjd.

 

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Sneakers.

 

Jag köpte nya skor förra våren, lyckats hålla dom fina som dom får leva en vår till. 

 

Har du några särskilda vårprojekt på g? Jag har inget riktigt projekt men småsaker som att byta ut mina vinterkläder mot sommarkläder och ta bort min vintriga ren, något jag borde gjort för två veckor sen typ.

 

Vad önskar du dig i vår? SOOOOL.

 

Föredrar du våren eller hösten? Jag kan nog helt ärligt inte bestämma. Hösten är så mysigt men våren är också bra för den är varm och man har hela sommaren framför sig.

 

Vem/vad är din vårförälskelse? Glass!

 

Tre saker som stoppar vårkänslorna? Snö, låg temperatur och is.

 

Har du några sommarplaner? Nej, jag har inte riktigt tagit tag i det än. Innan resan låg all fokus på resan och sedan jag kommit hem har annat prioriterats.

 

Beställ en ny design

 Min torsdag har inte varit speciell händelserik hittills. Jag var in till stan och fikade en snabbis och sedan dess har jag suttit vid datorn. Bland annat har jag uppdaterat min design så ålder mm stämmer, samt min portfolio på min beställ design sida.
 
Jag tänkte även i det här inläget passa på att göra lite reklam för mig själv och att jag gör designer till andra. Jag tog en lite paus från det under resan och tackade nej till några beställningar. Det var i princip omöjligt att koda när internetet var så segt som det var på vissa platser. Nu är jag hemma igen så är du sugen på en ny och fräsch design till våren kan du läsa mer HÄR och sen slänga iväg ett mejl till [email protected] om du har frågor eller liknande.
 

Grattis mammi

Idag fyller min mamma år, stort GRATTIS! Så jag har bakade ihop en tårta, denna gång med ett nytt recept och det blev med marängmandelbotten med vaniljkräm mellan. Väldigt god även om det inte blev speciellt fin. Mina planer för resten av kvällen är att börja redigera på min film från Filippinerna och sen kommer jag nog hamna framför TVn med en kopp te och en serie. Jag har börjat se två nya serier nyligen, stay tuned for två serieinlägg!
 
 

Vad blir det för mat?

Bland det bästa med att blogga är att man har allt sparat och dessutom sorterat. Idag ska jag laga mat och med lite brist på inspiration gick jag in i min kategori där jag då och då postar recept. Kanske någon av er som minns Alice vegotisdag när jag delade med mig av vegetariska maträtter. Där hittade jag iallafall receptet på en citronpasta (bilden längst till höger) och nu vet jag vad det blir för middag!
 
För dig som söker matinspo: Paprikasås med pasta  /  Vegetarisk wok  /  Citronpasta

En liten lista

Det var ett bra tag sedan jag postade en lista, så varför inte köra på en random lista idag?
 
Vad ska du göra imorgon? Min mamma fyller år så jag har lovat att baka en tårta. Så baka och äta tårta är mina planer.

Vem sov du senast med? Det var en liten filur.
 
Senast sedda film? Grown ups 2 som jag såg om i lördags.
 
Senast 3 inkomna sms? "det är mat", "Bra ;)", "Lever ni?"
 
Vad stod det i ditt senast skickade sms? "Okii *koalaemoji*", det var alltså svaret på "det är mat"-smset.
 
 
 
Nästa planerade resa? Just nu har jag NOLL resa planerad, och det känns faktiskt bra. Känner för att vara hemma ett tag nu.
 
Dagens bästa? Jag ska baka kanelbullar, eller det bästa med det är att äta en varm och nybakt bulle!! mmm
 
Vilken film skulle du vilja vara med i? High School Musical, såklart.
 
Drömyrke? Önskar jag visste, då hade jag berättat.
 
 
Vad ser du mest fram emot i sommar? Värmen!!
 
Hur spenderar du helst en ledig dag? I sängen, med ett kopp chai latte och en bra serie.
 
Har du några reseplaner för detta eller nästa år? Nopeeee, nyss hemkommen från the trip of my life såå nä.
 
Kan du komma ihåg din senaste dröm? Vad handlade den om? Jag kan verkligen inte komma på någon dröm jag drömt den senaste tiden. 

Bye winter

 
De här bilderna fotade jag i Januari innan jag åkte och dom har sedan dess legat i arkivet och dammat. Nu är det nog dags att publicera dom. Även här i norrland är snart snön borta, gräset på baksidan har börjat komma fram och plogkanten utanför huset är inte längre högre än mig. Den är nästan obefintlig och äntligen känns det som att våren är här på riktigt!

Vad vill du ha för inlägg från resan?

 
Glad måndag på er. Jag har planerat att göra en liten inläggsserie här på min blogg med ett gäng tips, svar på frågor och vad ni nu önskar för inlägg kring min resa jag gjorde. Alla inlägg från resan hittar du i min Backpacking Asien 2018 kategori. Jag har under hela resan jobbat på en liten lista med både tips och "ahhaaaa är det såhäääär" så dom två inläggen kan ni vänta er. Sen vet jag även att ni har en del frågor så det kommer även upp ett frågeinlägg inom kort. Är det något annat inlägg du önskar? lämna en kommentar på önskeinlägg och har du frågor får du gärna lämna dom i det här inlägget.

En bra helg senare

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut och min har varit riktigt bra, därav kanske uppdateringen legat lite efter. I fredags var jag ute med ett gäng kompisar. En rolig kväll med mysig förfest och sen dansade jag tills fötterna gjorde ont ungefär. Igår tog jag det mest lugnt och lika så idag, mysigtmysigt! 
 
Såhär såg jag ut i fredags, tröjan och byxorna är nya och inköpa i Asien. Tröjan från Brandy Melville och byxorna från Bershka. Har ni sett hur ljust mitt hår längst upp blev under mina 11 veckor i asien? Jämför med bilden längst ner i det här inlägget, min profilbild eller headern.

Smoothie

 
Jag äääälskar verkligen smoothies och det blev några smoothie bowls i Asien. De bästa åt jag i Bali, mmmm vad gott det var!! Här ovan är min minililla men ändå goda smoothie jag åt i Vietnam. Fördel med att vara hemma igen är att jag nu kan göra mina egna smoothies och själv välja preciiiiiis vad jag ska ha i. Men inget slår frukten i Asien, jag saknar redan mangon! 

Spring is here

-adlinks- 1. Dress  /  2. Pants  /  3. Bluse  /  4. Jacket  /  5. Shoes  /  6. Shoes  /  7. Blouse  /  8. Jeans  /  9. Dress
 
Man skulle nog kunna säga att jag levt i en bubbla de tre senaste månaderna. Jag har ingen koll nästan alls på vad som hänt i Sverige eller i min stad jag bor. Jag har ingen koll på alla kläder som släppts för den delen. När jag åkte i januari var det vinter och vinterkläder, nu är det ljusa och våriga kläder precis överallt!! Så jag plockade ihop några favoriter och gjorde ett kollage. 

City Lights

En bra helg och för mycket snö

Helgen är över och det är redan måndag, vilket även betyder att ikväll var det en vecka sedan jag landade i Sverige. Helgen var iallafall toppen och bjöd på en heldag i backen med sooool, kanske den spontanaste utgången och förfesten samt en lunch på stan igår. Jag är just nu väldigt fotosugen, jag har saknat alla andra objektiven än det jag hade med mig på resan. Meeeen då vi har typ 50 cm snö och allt är grått är inte inspirationen på topp. Vi får se vad som händer idag helt enkelt.
 
Vi kör en repost från Phu Quoc, jag har inte rört kameran senaste veckan.

Travel Diary - Vietnam

 
Videon från de fjärde landet jag besökte, Vietnam, är nu färdig och ligger ute. Vietnam var ett riktigt mysigt land där jag gillade Phu Quoc, Ho Chi Minh City och Hoi An mest. I Phu Quoc hängde vi mest på stranden, Hoi An sydde vi upp kläder, åt mat på matmarknad och myste mest bara runt. I Vietnams största stad, HCMC badade vi på ett vattenland, festade på en rooftopbar och tog det mest lugnt. 

En dag en backen

Idag har jag spenderat hela dagen i backen med snowboarden. Det trodde jag inte när jag helgen innan jag åkte till Asien åkte årets första och vad jag trodde skulle bli mitt sista åk. Jag bor som ni vet i Norrland och jag kom hem till en hel del snö, säkert mer än när jag åkte i januari. Jag som hade städat bort precis alla mina vinterplagg, var ganska säker på att det skulle vara vår i mitten av april. Glad är jag ändå över att jag fick en till dag i backen med två fina kompisar. 
 
bilden är från i januari när jag åkte, har såklart inga bilder från idag

7 nya magneter

Dagarna rullar på för fullt tillbaka hemma. Jag har mest gjort "vardagliga" saker som jag saknat. Som att handla, gå promenader och jag har sett en hel del serier. Inser hur bra vi har det som bor i Sverige och har ett annat utbud på Netflix, jag har inte kunnat se flera serier jag följer på tre månader!! Nu ska jag koka lite potatis, för till lunch blir det mina veganska köttbullar och potatismos. Som jag saknat!! Sen ska jag även baka en kladdkaka och till middag blir det tacos. En bättre fredag får man leta efter.
 
 
Jag samlar på kylskåpsmagneter, en från varje land jag besöker. Här ovan är vad jag fick ihop under den här resan. 7 magneter är ganska bra jobbat!

HONG KONG

 
Två mysiga bilder från en av mina kvällar i Hong Kong. Då jag var där själv kände jag inte riktigt för att sätta mig på en restaurang och äta middag, + att jag precis blivit bra från en matförgiftning så jag var inte sugen på mat. Istället slutade det med att jag nästan varje kväll hamnade precis här, på den där bänken vid vattnet med hämtmat. Antingen en tonfiskmacka från 7-eleven eller sushi. Vissa dagar, som denna, tajmade jag in solnedgången. Andra dagar satt jag bara och tittade på skyskraporna på andra sidan som lyste. Hong Kong är en vacker stad.

I'm back!

Godmorgon från Sverige! Idag är min andra dag i Sverige och det känns så konstigt att vakna upp i min egna säng efter 11 veckor flängande runt i Asien. Igår hann jag med att packa upp min väska (som fick sova ute första natten), tvätta en hel del, färga mina ögonbryn som hade blivit osynliga och fika med två kompisar för en catch up på allt som händ de senaste 3 månaderna. Jag har även ätit en del mat som jag saknat, på listan stod bland annat choklad, äpple, tomat, grovt bröd och jag är väldigt sugen på att baka kanelbullar, chokladbollar och kladdkaka under veckan! Idag vaknade jag strax efter fem, vilket egentligen är väldigt skönt. Jag har under dagen betat av en del mejl, gått en promenad och tvättat ännu mer kläder. Det känns skönt att vara tillbaka!
 
dock saknar jag mangon i Thailand.

Badkar

Har du ett badkar hemma? Under flera år hade inte vi det och jag minns hur kul jag tyckte det var när jag skulle sova över hos min mormor och morfar för dom hade badkar. Sedan några, eller många, år tillbaka har vi ett badkar i det badrum som jag använder. Även om jag inte badar speciellt många gånger per år så uppskattar jag det verkligen och jag hoppas att jag kommer ha ett i mina framtida hem. Jag har hittat ett som jag tycker är såååå snygg och instagram-vänligt! Det kommer från sidan trygghandel som säljer mängder av olika badkar. Min favoritmodell heter Carpo Marmor och jag fastnade verkligen för den runda formen och att det är marmor! Kan det bli snyggare?
inlägget är ett samarbete
bilden är lånad från trygghandel

Choi Hung Estate

 
De här vackra byggnaderna besökte jag under min sista dag i Hong Kong. Choi Hung, som byggnaden heter,  betyder regnbåge på Kantonesiska, ett väldigt passande namn. Jag är väldigt glad att jag läste på Pinterest innan jag åkte dit att man tydligen ska upp på taket på ett parkeringshus för att få till de bästa bilderna! Det är alltså på taket som basketplanen på den första bilden finns.

Snart är jag hemma

Mitt första inlägg jag skriver från Svensk mark på precis 11 veckor. Måndagen för 11 veckor satt en nervös Alice vid den här tiden i SAS lounge i terminal 5 (utrikes) och väntade på att boarda planet till Köpenhamn där jag skulle möta de tre tjejerna jag pratat med på internet under några veckor. Idag 11 veckor senare sitter jag i loungen i terminal 4 (inrikes) och väntar på att boarda planet hem. Under dessa elva veckor har jag haft mitt livs resa men jag känner mig mer än nöjd och längtar hem. Hem till min familj, vänner, säng, mat, skönhetsprodukter, rutiner, köra bil och allt annat vardagligt. Jag har fortfarande mängder av bilder att visa er från alla de sju länder jag har besökt och även filmer från 4 länder att klippa ihop. Snart är jag hemma ♥
 
 
Jag bjussar på lite bilder från min magiska flygresa från Hong Kong hit. Jag hann med tre filmer och fyra avsnitt av en serie. En lyxig vegetarisk trerätters, lite snacks och ännu en trerättersmåltid. Jag hade en mysigaste stolen där jag halvlåg ner, hade massage och slapp frysa för det fanns en täcke.

Lounge och hemfärd

Gooooood morning! Här är klockan just nu 07.50 och mitt larm ringde 05.40 imorse. Jag sitter just nu på loungen på flygplatsen här i Hong Kong och väntar på mitt plan som går raka vägen till Stockholm. Jag har ätit lite frukost och sitter just nu och ser det senaste avsnittet av Parneviks och smaskar på lite frukt. Mitt plan går 09.20 och 11 timmar och 20 minuter senare landar jag på Arlanda. Jag flyger faktiskt business class, världens finaste present jag fick av pappa. Jag stod inne på Pull & Bear med nästan tårar i ögonen när jag uppdaterade appen och såg att jag ska flyga business, så glad!! Resan hem kommer alltså gå väldigt fort med massagestol, lyxig mat och gratis snacks i mängder. Jag flyger dessutom under dagtid så jag kommer nog mest se på film. Jag har sedan 3.5 timmar på Arlanda innan jag flyger hem så ikväll 19.25 landar jag.
 

Sista dagen i Hong Kong

Min sista dag i Hong Kong börjar lida mot sitt slut, jag ska mest bara packa och kanske se ett avsnitt av någon serie resten av min kväll. Jag startade dagen med att åka till Choi Hung Estate, en annan instagrambyggnad (jag postade bilder från Montane Mansion i det HÄR inlägget). Denna var helt klart min favorit och det var så mysigt att gå runt där. De bästa bilderna fotar man från basketplanerna som ligger på taket av ett parkeringshus, hurra för Pinterest för annars hade jag missat det!
 
 
När jag var klar där åkte jag vidare mot Hong Kong Island för att kolla i lite butiker och fördriva tid. Helt plötsligt gick jag förbi en IKEA så jag var bara tvungen att gå in. Jag gick ett varv innan jag åt lite grönsaksbullar, "Nordic fruit water" och popcorn (varför har vi inte popcorn på IKEA i Sverige????) i bistron. 
 
 
Jag gick egentligen mest bara runt och tittade i butiker, kollade på fina bilar och människor. Jag köpte även den populära Egg Waffle som man tydligen ska äta när man är i Hong Kong.
 
 
När jag tröttnade tog jag tunnelbanan tillbaka till mitt område, köpte sushi och satte mig vid vattnet och åt. Jag mena, kolla bara på utsikten på den högra bilden, sååå fint! Andra halvan av sushin ligger i kylskåpet så den ska jag äta när jag packat klart. Imorgon ska jag upp tidigt, vid 6 kommer min taxi och då börjar resan hemåt.

En bättre lördag

Har ni haft en bra lördag? min har varit toppen!! Jag började dagen på Forever21, en av mina favoritbutiker där jag alltid hittar något. Det slutade med att jag var där inne i två (!!!!) timmar, inte så konstigt med tanke på hur stor butiken var. När jag var klar där gick jag och köpte en extra väska (kan ha shoppat en del medan jag varit i Hong Kong) innan jag fixade mina naglar och jag blev riktigt nöjd. Efter det småstressade jag till en biograf som jag läste om där jag såg Alicia Vikanders senaste film, Tomb Raider med D-BOX. D-BOX är för er som inte vet där stolen "rör sig". Jag har aldrig testat det tidigare och det var riktigt coolt dessutom var filmen bra och det var en helt annan sak att se på bio i deras stora lyxiga fotöljer till skillnad mot de "vanliga" vi har hemma. Imorgon är det min sista dag i Hong Kong OCH Asien, för på måndag flyger jag hem.
 
mina naglar  /  en gata i Hong Kong  /  Biosnacks: popcorn, dricka och en påse med typ saltapinnar ingick i priset när man köpte biljetten. Jag köpte lite nachos för jag hade inte hunnit äta lunch, woopssiii

Travel Diary - Kambodja

 
Den tredje lilla filmen är äntligen klar, skyller allt på att minnet tog slut i datorn! Lite filmsnuttar från Kambodja ser ni här över, just nu känns det som att det var evigheter sedan jag var där!! Det är i och för sig fem veckor jag var där och sedan dess har jag hunnit med fyra länder. De två tidigare videosarna från min resa hittar du här: Singapore och Thailand.

En dag i Macau

Nu är jag ganska precis hemkommen från en heldag i Macau. Macau är, för er som inte vet, en särskild administrativ region. Precis som Hong Kong. Macau har alltså en egen valuta, flagga och jag behövde gå igenom passkontroll för att komma in och ut. Resan dit från Hong Kong tog en timme med båt, väldigt smidigt! Jag spenderade hela min tid i Macau på en enorm galleria men hann ändå se lite av landet till och från båtterminalen. Det känns iallafall coolt att ha varit där!

 
Gallerian jag besökte var the Venetian och den såg ut som i Venedig. Man kunde åka gondol, många butiker låg i små "hus" och den var så sjukt stor! Det kändes som att man hamnat mitt i Europa och jag gick runt och och eggtarts, en typiskt portugisiskt kaka som man ska äta i Macau (Portugal överlämnade Macau 1999). Dessutom satt gallerian ihop med ett hotell, casino och tre (?) andra gallerior men så långt kom jag aldrig innan mina fötter och armar värkte.

Montane Mansion & Victoria Peak

 
Idag hade jag en liten fotodag och mitt första mission för dagen var att ta mig till Montane Mansion som är en byggnad som ofta syns på instagram, en instagrambyggnad helt enkelt. Jag var där fel tid på dagen och fick jobbiga skuggor och konstigt ljus men det var en häftig plats!
 
 
Efter det tog jag mig till Victoria Peak som är ett berg där du får en galet bra utsikt över hela staden. Mitt mål var att vara där för att se solnedgången och av döma av bilderna så lyckades jag! Kön fram till tåget upp tog två timmar men jag hade ändå gott om tid när jag väl kom upp. Jag stod kvar där uppe och väntade på att det skulle bli mörkt och det var nästan ännu finare. Dock blev dom bilderna inte speciellt bra, så ni får nöja er med de ljusa bilderna.
 
Nu är jag tillbaka på rummet efter att ha gått och köat mest hela dagen. Det är snart dags för mig att sova för imorgon ska jag och passet ut och resa! Inte så långt denna gång, utan bara en dagsutflykt.

Första dagen

Min första dag i Hong Kong började i en galleria, det blev mest tittning och inte så många köp och det bästa var den lite lyxigare matbutiken jag hittade som sålde färdiga luncher, dryck, bröd och annat gott. Jag köpte med mig sushi, lemonad, aprikos marmelad och grovt bröd (för min mage) och åt det i en park. Sååå mysigt! Efter lunchen tog jag mig en promenad till en marknad där jag hittade ett par skor vilket betyder att jag äntligen kan slänga dom jag åkte med, usch vad dom är håliga och slitna. Efter att ha gått 1.5 mil vilade jag på rummet någon timme innan jag gick ner till vattnet och fotade lite när solen var på väg ner samt åt resterna från min lunch. En helbra första dag och jag är så glad att jag äntligen har lite energi och matlust!
 
3 mobilbilder från idag:  1. hus  /  2. Min lunch  /  3. Min utsikt under middagen

Jag är i Hong Kong

byee bali
 
Imorse 9.40 lyfte mitt plan från Bali till Hong Kong! Resan gick bra, även fast jag var sjukt galet nervös över min mage och krafter över lag. När jag landade tog jag tåg och buss in till mitt hotell där jag vilade någon timme innan jag gick till en galleria för att äntligen köpa en extern hårddisk. Mitt minne i datorn tog slut i Vietnam, vilket betyder att jag knappt kunnat redigerat bilder eller film sedan dess. Efter det gick jag till Symphony of light som är en ljusshow som var riktigt fint, vill du ha en titt så finns det ett filmklipp på min instastory (@alicelindstroom). Annars kommer det upp bilder en annan dag för nu ska jag sova och hoppas på att vakna upp helt frisk imorgon så jag kan ge mig ut på äventyr.

Vad jag ska göra när jag kommer hem

Nu har jag ju faktiskt befunnit mig på resande for väääääldigt länge. Jag har besökte en del länder, packat min väska ett antal gånger och sovit här och där men nu börjar jag faktiskt längta hem. 2.5 månader, som jag hittills varit  borta, är väldigt länge. Speciell om man är som mig och är väldigt hemmakär. Nu är det inte supermånga dagar kvar innan jag landar hemma i snöiga Sverige och jag har jobbat lite på en lista med saker jag saknar som jag annars tar för givet. När jag kommer hem ska jag:

 

- Dricka vatten ur ett glas. Jag dricker vatten i mängder men det är ur flaska. Tänk att dricka ett kallt glas vatten direkt ur kranen!


- Färga mina ögonbryn och fransar, främst brynen för dom är osynliga. Alltså verkligen ljusa!


- Borsta tänder med kranvatten. Det hade varit roligt att veta hur mycket pengar jag lagt på flaskvatten, både för att dricka och för att borsta mina tänder.


- Äta sallad utan att fundera på om jag kommer bli sjuk. 


- Kolla på filmer, youtube och serier. Jag känner mig så väldigt efter som missat allt som kommit senaste 3 månaderna. Inte har jag haft tid, eller främst internet, till att hållit ikapp.


- Sminka mig. Kanske låter konstigt då bland det skönaste med semester är att slippa sminket men nu när jag knappt sminkat mig (typ tre gånger) på 10 veckor så saknar jag allt mitt smink och mina skönhetsprodukter där hemma. Jag ser fram emot att fixa håret och måla ögonskugga.

 

Tack till Room Service och Netflix

Idag känns det lite bättre än vad det gjorde igår kväll eller i natt, jag vet inte hur många gånger jag sprungit på toa eller hur få timmar jag sov. Det känns så surt att vara sjuk på självaste Bali. Jag som hade planerat att testa surfa och gå upp på Mount Batur nu när jag är själv här. Men klarar jag knappt att gå till kylskåpet för att hämta vatten eller toan för att kissa så är det bara att glömma. Imorgon är min sista dag på Bali så då hoppas jag på att kunna ta mig till takvåningen och få lite sol och till ett shoppingcenter på kvällen då dom har tre av mina favoritbutiker + en sushi restaurang jag är väldigt sugen på att testa. Idag har jag alltså legat raklång i sängen med ont i magen, illamående, ont i kroppen och något som känns som 40 graders feber. Spännande liv med andra ord. Tackar room service och Netflix för dagens underhållning.
 
 
Jag har fått några frågor om varför jag är själv och vilka jag rest med. Jag har rest med 3 tjejer jag träffade online. Den första åkte hem efter fyra veckor, den andra är kvar i Filippinerna och den tredjes pojkvän kom igår som dom ska resa tillsammans. Allt detta var planerat, så inget har hänt. Jag kunde ha valt att resa hem när jag blev själv med valde att stanna några dagar extra på Bali och sedan några dagar i Hong Kong.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin