Alicelindstrom

Ett dopp i bergsjön

Även om det ser grått och trist ut utomhus har termometern visat 25 grader här idag. Inte stoppade den gråa himlen mig från att ta ett dopp. Det blev en sväng till en skogssjö som ligger på ett berg i närheten av mig. Det var nog lika bra att det inte var sol, för det var riktigt varmt att gå dit. 
 

Testagram juli

inlägget är ett samarbete
En ny box från Testagram är här och som vanligt är innehållet riktigt bra! Mina favoriter är Freeno, Linskakorna och Deon. Jag har ännu inte testat Spriten med smak av gurka, men den låter .... spännande. Mamma blir säkert glad över maskindisktabletterna och Nöt-creme godiset, min hals har lite svårt för hasselnötter. 
 
Är du också sugen på att börja prenumerera på testagram som är en tjänst som en gång i månaden skickar ut en box fylld med spännande nyheter? Klicka HÄR för att läsa mer och starta din prenumeration.

Bada

Idag verkar det vara första dagen på väldigt länge som vi kan få lite regn och en temperatur som inte ligger på 25 eller mer. Vilket är skönt. I fredags var jag och badade och även om det blåste på stranden så var det väldigt skönt. På kvällen hängde jag med lite människor och vi avslutade det hela med en utgång. Igår lördag blev det också ett dopp, denna gång i en sjö. Mina planer för söndagen är oklara, jag har lite inlägg att fixa och något mejl att skicka. Sen får jag se helt enkelt.
 

Look Fantastic Juli

 inlägget är ett samarbete
Spännande produkter denna gång som jag tror jag kommer ha användning för. Ett shampoo innehållande UV filter, en hudkräm som ska användas efter en dag i solen eller en highlight. Perfekt för den här säsongen! Är du också sugen på att börja prenumerera på denna box så gör du det HÄR.
 
Filorga - UV Bronze After Sun - En gel-to-oil som lugnar ner huden efter en dag i solen eller i poolen. Den luktar riktigt gott och den kommer komma väl till användning då solen verkar ska stanna ett tag till.
 
First Aid Beauty - Face Cleanser - En ansiktstvätt som även ska ta bort smink, SOM jag behöver den i mitt liv just nu! Jag gillar alla produkter jag testat från FAB så den här ska bli spännande.
 
Doucce - Freematic Highlighter Mono - En highlighter som ska ge ett naturligt glow, passar mig perfekt under sommaren. Jag har den i färgen Sparked Ray och gillar den verkligen. 
 
Lancer - Omega Hydrating Oil - En olja som antingen appliceras direkt på huden eller blandas i dagkrämen. Den är lätt och innehåller argan, oliv och flera andra bra oljor för att återfukta huden.
 
Kerastse - Reflection Bain Chromatique Shampoo - Schampot innehåller vitamin E och UV skydd, perfekt under sommaren. Den innehåller även linolja som ska framhäva hårets hårfärg.
 
SVR Laboratories - Sebianclear Gel Moussant Cleanser - En tvålfri rengöring som rengör huden skoningsamt utan att torka ut huden. Jag älskar att testa nya ansiktstvättar och att man fick två i denna box ser jag inte som en nackdel. Mina som jag använder på morgonen börjar dessutom ta slut, kanske hittar jag en ny favorit!

Människor och värme

Dagarna rullar på. Jag har en del saker jag vill/behöver göra men inte riktigt orkar i denna värmen. Bland annat behövde jag hämta ut två paket, varav det ena är inne i stan. Men då det den här veckan är ett stort event här som typ har dubblat stans befolkning och även stängt av vägar har jag skjutit på det en aning. Men idag, idag tog jag tag i det påväg till min farmor och farfar som hade köpt en ny TV. Där var jag några timmar och lekte techsupport, hade minitvkurs, pratade och fikade. MYYS
 

Stenar, träd och hav

Jag hade faktiskt med mig systemkameran till Högakusten där vi var med husvagnen. Ena dagen gick jag, min pappa och bror en promenad i ett naturrestervat och då knäppte jag några bilder. Det var fint, även om bilderna inte gör naturen rättvis.
 

Härnösands Stadsfest

Helgen i Härnösand är över och den har varit riktigt bra. Vi var ett gäng på 11 personer som bodde i stugor på en camping. Vi har solat, badat, varit på dollarstore, festat och hängt på festivalområdet. I fredags var det varmt hela kvällen medan det under hela lördagkvällen spöregnade. Jag blir inte ett dugg förvånad om jag blir förkyld. Kul har jag haft iallafall! Som vanligt kommer ett litet kollage med bilder från helgen :DD

Serier #23

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12 Del 13Del 14Del 15 Del 16Del 17Del 18 Del 19Del 20Del 21, Del 22.
 
 
You Me Her
Jag var på jakt efter en ny serie och efter att ha läst beskrivningen på denna kände jag jag behövde ge den en chans. Och ja, den är lika konstig som den låter. Den handlar som det gifta paret Emma och Jack som för att få fart på sitt sexliv hyr in en eskort, Izzy som pluggar på college, som de båda får känslor för... En väldigt mysig och rolig serie med mycket drama som även är den första polyromantiska komedin. Det finns i nuläget tre säsonger. 4/5

Pink and Purple

 

Festivalhelg

Idag har det stått packning på schemat. Imorgon är det nämligen dags för ännu en festival, eller kanske mer en stadsfest. Förutom att packa har jag solat, ätit mjukglass och till middag invigde vi våran pizzasten i grillen. Det blev riktigt gott. Imorgon bär det av innan lunch och sen är jag hemma igen på söndag. Likt festivalen jag var på för två helger sedan kommer vi bo i stugor och vädret ser ut att fortsätta på topp, alltså tror jag helgen blir dunderbra!
 

Hejhej sommar

Dundevärmen fortsätter och igår visade våran termometer 32 grader, vilket det även ska bli idag. Jag spenderade ändå en stor del av dagen i solen, vilket resulterade i ett rött ansikte. Några timmar på eftermiddagen spenderades på en strand och det var faktiskt varmt i havet. Kvällen avslutades med ett härligt gäng på Pinchos. Idag ser det ut att bli mer häng i solen, förutom mitt ansikte då och ev lite strandhäng.

Jag hade verkligen inte tackat nej till att ha ett turkost hav utanför dörren dagar som denna.

En bättre helg

Nu är det tillbaka till verkligheten efter en helg där vädret visat sig på sin bästa sida. Under lördagen tog jag det mest lugnt på dagen, det blev en promenad men inte så mycket mer. På kvällen grillade jag med ett härligt gäng och sen blev det lite festande på det. Igår söndag blev det bakishäng på Max följt av kubb och badminton. Aningen varmt bara, men klagar inte! Idag har jag plockat jordgubbar, varit in till stan en snabbis, tränat och solat. Finvädret verkar ska hålla i sig veckan ut, yeyy!
 

Sommarminnen

 
Spotify har satt ihop en liten spellista med mina mest lyssnade låtar förra sommaren, 100% saknad. Många av låtarna ger verkligen flashbacks till förra sommaren och jag förknippar ofta låtarna med speciella händelser. Här nedan är 8 låtar jag lyssnade på förra sommaren, kanske känner du igen någon?
 
 

Testagram juni

 inlägget är ett samarbete
Juni månads testgrambox har anlänt och innehållet är riktigt bra! Den innehöll allt från golvvåtmoppar, torkade aprikoser till tandborste och gröt. Många av produkterna har jag inte testat tidigare och jag ser extra mycket fram emot att testa aprikoserna, tunnbrödschipsen och Varma Koppen gröten. Eller ja, jag har redan tjuvöppnat både aprikoserna, tunnbrödschipsen och chipsen från Bjäre. Är du också sugen på att börja prenumerera så gör du det HÄR.

Några dagar i husvagnen

Nu har jag lämnar min familj och är hemma igen efter några mysiga dagar i husvagnen. Det har varit sååå härligt och jag har bara tagit det lugnt, solat, gått promenader, ätit mat och umgåtts med min familj. Bloggen har vilat men att döma av min surfmängd som inte längre existerar så har jag använt mobilen en del ändå. Jag bjussar på ett gäng mobilbilder här nedan från middagar, kvällspromenader, promenader i skogen och från stranden. 

 

Nu väntar en helg men förhoppnings bra väder och bra sällskap. Nu står duscha, plocka jordgubbar, bloggjobba, handa, laga mat och äta mat på schemat. Vi har ungefär noll mat hemma, för allt följde med i husvagnen. 

 

Sommarmåsten 2018

Det här är en lista jag skapade 2016 och jag använde även den 2017. I år är den tillbaka men några punkter är borttagna och några är nya. Tanken med listan är att den ska utvärderas i slutet av sommaren. Jag gjorden även en utvärdering på min sommar 2016, den hittar du här och 2017 här. Vad är dina måsten att hinna med under sommaren?
 
Sova i husvagn
Fota snygga mobilbilder
Bra utgångar
Bada i havet
Sola utan att bränna mig
Åka på festival 
 
 
Köpa glass vid en strand
Äta grillat
Baka somriga pajer
Plocka jordgubbar och hallon
Fota mycket
Köpa fika på fabriksutförsäljning
 
 
Mysa hos farmor och farfar
Spendera en regnig dag framför serier
Härliga grillkvällar
Skratta
Äta massor utav frukt och bär
Äta pannkaks brunch
 
 
Umgås med min familj
Göra ingenting en hel dag
Blogga massor
Besöka nya platser
Lyssna på somriga låtar

Husvagnssemester

 
Goooood Morgoooooon! Idag är det lite packning som står på schemat för idag efter lunch åker jag iväg på en liten husvagnssemester. Dock inte så långt eller länge, speciellt inte för min del som tar egen bil då jag behöver åka hem om någon dag. Det ska bli mysigt att sova där några nätter, sola och bada. Vädret verkar ska bjuda på både sol och värme, jag håller tummarna. Vad är dina planer för idag?

3 månader

Idag, den nionde juli, är det precis tre månader sedan jag lämnade Asien och landade i Sverige efter tre månader på vift. Det känns så galet att det har gått lika lång tid som jag var borta som jag har varit hemma. Själva resan känns nästan mer overklig nu när jag kollar tillbaka på bilderna och klippen. Har jag besökt dessa platser? har jag bott tre månader i en ryggsäck? har jag upplevt allt detta? Som ni kanske förstår är jag så glad att jag gjorde resan och här nedan kommer ett litet kollage med en bild från varje land jag besökte. 
 


Sensommar

Vilken helg jag har haft! Bra musik och bra sällskap gör verkligen mycket! Jag har dansat så jag har ont i fötterna, skrattat så jag fått ont i magen och sjungit mig hes. Igår var vi några som åkte in vid åtta för att se Hov1 som spelade då, såååå bra. Även Alesso, som avslutade festivalen, var en favorit. Förutom dom lyssnade jag även lite på Icona Pop och och Jireel igår. Idag har vi bara städat ur stugan och åkt bil. Ikväll blir en tidig kväll för sömnen har inte riktigt funnits där i helgen.
 

Dag 1

 
Dag ett på Sensommar är avklarad och den var riktigt bra. Nu har jag vaknat upp och är taggad för en ny dag, aningen trött bara men det löser sig efter ett dopp i havet och lite mat. Hoppas ni får en fin lördag.

Ledighet i sikte

Hallooj! Idag jobbar jag min sista dag innan fyra dagars ledighet. Jag hade turen att vara ledig lör-mån men tog även ledig fredagen för imorgon åker jag på Sensommar. Jag börjar tre idag och fram tills dess tänkte jag packa lite och åka på något ärenden. Just nu sitter jag med nagellack på naglarna som jag väntar på ska torka, seeeen ska jag ta tag i dagen.
 

Juni 2018

Betyg på månaden? 3/5

Hur summerar du juni? Jag minns knappt vad jag gjort i juni men ändå har det gått förbi riktigt fort! Jag skulle summera den som okej och som en berg-och-dalbana. Topparna har varit höga och dalarna låga.

 

Månadens höjdpunkt? På den svara jag nog midsommar.

 

Månadens bottennapp? Jag säger som förra månaden, pollen. BLÄÄÄ. Jag kommer verkligen inte på något som sticker ut i mängden.

 

Månadens resa? Jag var i Umeå på Yran, Södertälje på bröllop en helg och sedan jobbade jag tre dagar i Umeå. Så jag har inte varit speciellt långt, förutom Södertälje, dit är det låååångt.

 

Månadens upptäckt? Serien You Me Her. Den är inte WOW men det är en serie jag upptäckte under juni.

 

Vad har gjort dig glad den här månaden? Släkt och vänner.

 

Månadens inköp? Det här är nog den månad jag shoppat överhuvudtaget sedan Asien och jag kan nog inte välja vad mitt bästa köp är. Kanske min nya blus eller mjukisset. Eller ansiktstvätt, för det var det mest nödvändiga.

 

Hur såg förra årets juni ut för dig? Det var nog min bästa juni ever. Jag tog studenten och allt som hörde till. Bal, studentfester, flak, mottagning och mängder med skratt och fester. Midsommar ifjol var också bra och tre dagar efter studenten började jag jobba och jobbade juni ut.

 
En bild från juni förra året. 

 

Hur tror du nästa års juni ser ut? Ingen aning, men förhoppningsvis bättre.

 

Blev juni som du tänkt dig? Njaaaa. Kanske hade jag lite för höga krav men månaden levde inte riktigt upp.

 

Månadens bästa beslut? Att dra en spontanare till Umeå och Yran maybee. Eller att fixa mitt hår, blev himla nöjd. Eller mina tänder, dom är jag också nöjda med men det beslutet togs iof i maj men gjordes i juni.

 

Månadens sämsta beslut? Att träna även fast jag var förkyld, vilket ledde till mer förkyld. Eller att gå på promenad även fast jag hade skavsår, vilket ledde till 4 skavsår på samma häl. myyyyys

 

Månadens bild? 

 
Jag har alltså använt min kamera tre gånger under juni, varav två var på produkter till bloggen och en på mitt hår. Vilket måste vara rekordlite!! Men jag lånade pappas under bröllopet så det fick bli en från det, de flesta fina bilderna var på människor så det får bli en på dukningen.
 

Favoritserie denna månad? 13 Reasons Why. Såg klart säsong två denna månad. Annars har jag gillat You Me Her som jag började se.

 

Favoritbok denna månad? Jag har inte läst något den här månaden...

 

4 favoritlåt denna månad? 

 

 

Vad ser du fram emot i juli? Sensommar, vilket är snart ju! Annars ser jag fram emot sol och värme och att jag förhoppningsvis är ledig en helg så jag kan hitta på något kul :)

 

Hur har det gått med målet från april? Mitt mål var att ha roligt. Visst jag har haft roligt men det har varit mycket som inte är roligt som dragit ner en del.

Mål för Juli månad? Tänka positivt, i alla situationer. Känns något förjävligt så ska jag försöka tänka att det kunde varit värre. 

Det var länge sedan

Hej på er och oj vad länge sedan jag skrev ett inlägg i realtid!! Ni har inte märkt något speciellt men senaste gången var i torsdags. Sedan dess har jag knappt varit hemma, förutom igår då jag sov hemma och spenderade förmiddagen hemma. Men då hade jag fullt upp med att handla, städa och träna. Jag har jobbat varje dag och när jag slutar vid 23.30 är det bara bums i säng. Idag är jag ledig och det ser ut att bli 26 grader och sol på eftermiddagen, då är planen att sola. Men fram tills dess ska jag svara mejl, kommentarer och fixa ihop ett gäng färdiga inlägg. Till helgen blir det nämligen fullrulle igen. 
 

Mina bästa reseappan för backpacking

Det här är ett inlägg jag verkligen hoppas ni uppskattar, speciellt om du hamnat inne på min blogg då du planerar en resa. Inför min backpackingresa googlade jag och läste mängder av andras tips, därför vet jag själv hur uppskattat ett sånt här inlägg är. Idag tänkte jag tipsa om vilka reseappar jag använda under mina tre månader backpackande i Asien.
 
Valuta+ - En app som omvandlar mellan olika valutor. Verkligen något jag använde varje dag för kostar något för 85 000 Rupiah (indonesiens valuta) har jag ingen aning om hur mycket det är i svenska kronor. Ofta var det svårt med huvudräkning och det var lätt att blanda ihop vad man skulle dela med för det land man befann sig i för tillfället.
 
Skyscanner - Den app och hemsida vi använde för att hitta billiga flyg. Resan var inte planerad i detalj, utan vi bokade allt eftersom, ibland bokades flyg tre dagar innan vi skulle flyga. Då var skyscanner väldigt bra. Dock bokade vi aldrig via sidan/appen, utan vi hittade de bolag som var billigast när vi ville flyga och sen bokade vi via deras hemsida. Skyscanners hemsida hittar du HÄR.
 
Booking.com - Den appen och sidan var den vi använde för att boka boenden. Supersmidigt och enkelt. Rekommenderas verkligen!! Något som är bra med appen är att dina bokningar sparas offline och det finns en knapp som visar adressen till boendet både på det lokala språket och på mitt.
 
Uber - Uber är för er som inte vet ungefär som taxi, bara det att det körs av privatpersoner och bokningen görs via en app.
 
Grab - Precis som Uber men Asien variant skulle man kunna säga. Vi åkte alltid Grab där det fanns och det var sjukt billigt! Speciellt jämfört med att åka taxi från en flygplats då taxichaufförerna verkligen tar överpris. Med Uber är priset fast och då du kan skriva in adressen/klicka på en karta så slipper du kommunikationsproblemen. Vi åkte ibland för bara några kronor var.
 
Dtac - Jag köpte ett simkort i Thailand och då var det den här appen som användes. 
 
SAS - Jag flög SAS från Umeå -> Stockholm -> Kastrup på vägen dit och Hong Kong -> Stockholm -> Hem när jag skulle hem. Använde deras att för att hålla koll på min biljett.
 
VieJet Air - Vi flög väldigt mycket med VieJet i Vietnam då det är ett vietnamesiskt flygbolag som är väldigt billigt. Jag använde deras app mest för att söka efter flyg.
 
AirAsia - Ett bolag som vi flög med en gång men jag hade appen då dom för det mesta är billigast. Dock hade dom en väldigt jobbig hemsida som inte gick att använda från en Mac och vi hade endast med oss Mac. Då fick min snälla pappa boka våran biljett hemifrån Sverige.
 
WhatsApp - Jag använder inte den appen i vanliga fall men medan vi var i Bali så använde vi den för att kommunicera med vårat boende. Väldigt smart då det är dyrt att SMSa och ringa utomlands. Det är lätt att få tag på internet (etc på restauranger och caféer) och då kunde vi bara skriva till dom om hämtning.
 
MTR Mobile - En app för att planera resandet i Hong Kong. Du skriver enkelt in vart du är och vart du ska och då tar appen fram hur du ska åka, vilken linje, vart du ska byta osvosv. Jag var själv i Hong Kong och tack vare den här appen kunde jag ta mig runt överallt utan problem!
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin