Alicelindstrom

Resetips

Jag skulle själv säga att jag är en rätt så van resenär. Jag har 27 länder som jag har besökt under mina 21 år på jorden. Bättre än många. Därför vill jag dela med mig av några av mina bästa tips. Jag har tidigare skrivt flera inlägg på ämnet. Bland annat packtips för handbagage, travel hacks/packa smartbackpackingtips 1 och backpackingtips 2. I detta inlägg blir det en liten blandning.
 
- Boka boende via booking. Det är typ den bästa sidan, och dessutom får du rabatter ju fler du bokar. Jag och min kille sparade 12 000kr på boende genom att boka via booking! Går du dessutom in via DENNA LÄNK och bokar får du 10%!!!
 
- Flyg med ihopsittande biljetter. Hur hemskt är det inte när du ska flyga långt och mellanlanda och det första planet är försenat. Är det helt olika bolag bryr dom sig förmodligen inte och du får själv lösa det genom att köpa en ny flygbiljett. Flyger du via samma bolag behöver du inte heller hämta ut väskan när du mellanlandar. 
 
- Marginal. Du behöver inte vara på flygplasten 8 timmar innan avgång och du behöver inte en mellanlandning på 6 timmar för att hinna. Men det är ändå bra att tänka så man har marginal. Behöver du gå genom Passkontroll? ska du checka in väskan? behöver du hämta ut väskan under mellanlandningen? Bättre att ha god tid på sig än att chansa.
 
Packpåsar. Inför min backpackingresa för ett år sedan införskaffade jag mig packpåsar. 6 st i olika storlekar och sedan den resan är jag fast. Jag har med dom varje gång jag ska packa en väska. Till fjälls, festival eller något annat. 
 

Min mål i vår

- Spela minigolf. Jag kan inte minnas sist jag spelade det men hur mysigt? 
 
- Lära mig dricka vin. Jag bryr mig inte längre om det är vitt, rosa, rött eller med eller utan bubblor. Jag vill kunna sitta ute med ett vinglas på altan. Jag äger så många vinglas som jag inte gör rättvisa med mitt bubbelvatten.
 
- Uteservering. Hur mysigt? kanske bör byta stad isåfall..
 
- Komma på en lite mer långsiktig plan gällande mitt liv. Den här punkten vet jag inte hur jag ska förklara utan att bli för privat.
 
- Klä mig i det jag vill. Jag vet inte hur ofta jag tvekat att använda vissa plagg jag äger då jag tycker jag inte passar i det, min kropp ser större ut, jag är för blek eller liknande. Varför inte bara klä sig i det man vill?
 
- Fokusera på mig själv. Både vara snällare mot mig själv men även fokusera på att jag ska må bättre.
 

Ikea och en elefant

Idag gjorde jag och min kille en liten trip till Ikea. Vi köpte en byrå till hans syster och jag köpte lite småsaker som lakan, doftljus gardiner och en elefant. Hur söt? jag har verkligen snöat in mig på elefanter efter resan till Myanmar. 
 Ikväll blir det tacos till middag och sen ska vi ha filmkväll. 

Designer genom åren #2

Forsättning på mitt förra inlägg, del 1.
 
Här har jag hunnit bli fjorton år, mitt hår är stort och lila under. Det är även lila som gäller på bloggen. Här har jag till och med fixat egna ikoner, även om dom inte ser bra ut eller är placerade speciellt snyggt.
 
Här kan man gissa att det är vår, med tanke på det rosa samt att det är 41 dagar kvar till sommarlov. Väldigt konstig header om jag får säga det själv.
 
Den här headern gillade jag verkligen!! Likaså bakgrunden som är en tvist på den med rymdtema i blått som jag haft tidigare. Denna går i rosa, grått och grönblå och den headern är nog en av mina favoriter från den tiden.
 
Det har var egentligen en testdesign och en testheader för jag ville testa skuggor samt hur det blir när ett en text går utanför "sin yta". Det slutade med att jag behöll grunderna och headern tillfälligt, även om den stannade såhär lääänge.
 
Fortsättning följer...

Alice vegotisdag #14

 
Värmen har kommit till norrland och igår när termometern visade närmare 20 grader kändes det verkligen som att sommaren är på gång, även om snön ligger kvar på sjön. Jag gjorde det iallafall vårfint på altanen och slängde ihop en sallad som vi åt där till middag. Mumms! Det går att variera i det oändliga men detta är vad jag rörde ihop.
 
Ingredienser:
Pasta
Sallad
Tomat
Gurka
Spetspaprika
Avokado
Babyspenat
Edamame bönor (frysta)
Soltorkade tomater
Oliver
 
Gör såhär:
Egentligen behövs nog ingen beskrivning. Koka pastan och bönorna (om dom inte redan är tinade). Hacka allt som behövs hackas och rör ihop i en stor skål. Servera med dressing och/eller såser. Jag hade rhode island och italiens dressing.
 

Serier #28

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12 Del 13Del 14Del 15,  Del 16Del 17Del 18,  Del 19Del 20Del 21Del 22, Del 23Del 24Del 25Del 26, Del 27.
 
 
Störst av allt
Jag var utomlands när hypen kring denna serie började komma. Bara genom att läsa informationen om serien så verkade den som en riktigt serie i min smak. Serien består av 6 delar och handlar om en skolskjutning i Stockholm. Man får sedan följa den anhållna tjejen Maja under sina förhör samt tillbakablickar. Det är verkligen en sån serie man kan känna igen sig i, hemsk men ändå lite mysig studvis. 5/5

Ta hand om djuren

Jag älskar djur och har gjort det hela mitt liv och det är en väldigt stor del till att jag slutat äta djurkött. Djurens rätt som jag gjort texten ihop med är en organisation som arbetar emot djurförsök, djurfabriker, hålla djur i bur och även många andra djur som inte får leva som dom göra naturligt. Jag slutade äta nötkött och kyckling för kanske fem år sedan och har inte ätit en enda köttbit på tre år och jag klarar mig bättre utan kött. Något som gör mig ledsen och besviken är hur många ickepålästa människor det finns. Dom som har åsikter utan att läst på. På djurensrätt.se hittar du korrekt information från pålitliga källor. Visste du att det under 2018 dödades 425 630 nötdjur dödades i Sverige? För att en ska kunna producera mjölk måste den föda kalvar. Därav tvångsinsemineras korna. 50% av kalvarna som föds är hanar, dom lever 1-2 år innan dom blir kött då dom inte kan producera mjölk. Läs gärna på mer om exempelvis vegan recept och nästa gång du står på ica och ska välja mellan nötfärs eller vegofärs till tacosen blir valet enklare.

 

Sunshine

Våren är här

Detta inlägg är i samarbete med Chilli​

Sommaren närmar sig med stormsteg!! Igår hade vi till och med 17 grader och sol, det kändes riktigt varmt även fast jag nyss spenderat två veckor i nästan 40 gradig värme i Asien. Man kan gott och väl säga att våren är här nu och snart är snön helt borta från min baksida. (jag bor ju i den norra delen av Sverige som ni kanske vet) Vilket innebär att det snart är dags att ta fram grillen, utemöblerna, städa och inreda altanen och ta fram solstolarna. Vi köpte för något år sedan en solstol, du vet såna som man kan ligga helt ner eller sitta upp. En sån stol som ofta finns på hotell utomlands och det har varit sååå smidigt och det slutade med att vi året efter köpte en till då det var fler än en person som ville använda den samtidigt. Nu slipper jag ligga på en handduk på altangolvet eller sitta i en oskön plaststol. Är du är på jakt efter solstolar till sommaren så rekommenderar jag utbudet på Chilli. Dom har det mesta och du kommer nog hitta den modellen som du är på jakt efter. Vill du ligga ner helt? trä? dyna? tillhörande bord eller en sittgrupp? Valen är många.

 

Glad Påsk

 
Glad Påsk på er. Hur söt är inte min kanin Bella på bilden? Saknar henne sååå mycket!! Bilden fotade jag 21/4 2011, alltså snart ÅTTA år sedan. Mina dagar nu under ledigheterna är ganska så fullsmockade. I onsdags var jag på spa med ett gäng kompisar. Torsdag åkte jag och min kille in till stan för att kolla i butiker, sen badade vi i deras vildmarksbad och på kvällen var vi ett gäng och kikade på U18 VM matchen mellan Sverige och USA. Igår fyllde min gosis år så han firades och idag blir det fest.

Designer genom åren #1

Jag visade i två tidigare inlägg några av mina headers genom åren, inlägg ett och två. Nu tänkte jag visa er mina designer genom åren för jag har faktiskt tagit en screen på de allra flesta och publicerat i min kategori "Bloggdesign". Vi börja längst bak i 2011...
 
En av mina första designer. Väldigt rosa, även om jag inte gillade rosa sådär supermycket back in 2011. Gomman hade dessutom 1 premenurant på bloglovin, wow! lovar att det var jag från en annan mejladress.
 
WOOW! Gumman hade flyttat upp menyn bredvid headern och jag undrar än idag vaför dropdown menyn svävar där till vänster? Borde kanske ha centrerat den, placerat rakt över headern samt flyttat den upp eller ner.
 
Min höst och halloween design 2011. Varför sticker headern ut över menyn om man får fråga.
 
Nu börjar det likna något. Men VARFÖR är blixten uppfälld, varför har grunden knapp ändrats sedan hösten och ehh a. varför svävar knapparna??
 
Den här designen minns jag så bra! den här bakgrunden använde jag på min juldesign den julen och när det sedan var dags att byta till en "vanlig" design behöll jag bakgrunden. Här exprimenterade jag stort men en fast sidomeny och en footer. Båda med lägre opacitet!

Tagga inför inlägg 2 och 3...

Don't Worry Bout Me

 
Detta är nog tre av mina favoriter av alla bilder som togs på mig under resan. Ljuset på den första är verkligen magsikt!! Det blev aningen stressigt då solen var på väg ner, snabbt men några riktigt bra fick vi till! Kan ju tilläga att det är min snälla pojkvän som står bakom kameran.

Serier #27

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12 Del 13Del 14Del 15,  Del 16Del 17Del 18,  Del 19Del 20Del 21Del 22, Del 23Del 24Del 25, Del 26.
 
 
Game of Thrones.
Jag har stått emot denna serien i så många år! Jag minns att det var när jag gick på högstadiet som folk började prata om den. Men nu när min killa sa att han ville se den tänkte att jag skulle ge den en chans, även fast det inte är min vanliga typ av serie. Faktiskt så är den riktigt bra. Jag vet inte ens om jag ska förklara vad den handlar om, för jag vet inte vart jag ska börja. 3/5

Home Again

Efter ett väldigt många antal timmar senare är jag hemma. Resan hem gick bra och jag som aldrig lyckas somna på plan fick en lite stunds sömn. Under mellanlandningen i Bangkok blev det några köp på Victorias Secret och Starbucks. Två av mina favoriter. Än så länge känner jag inte så mycket av jetlagen, men det lär komma närmare kvällen.
 

Let’s go home

 
Idag börjar vi vår resa hemåt till Sverige. Jag har haft 2 magiska veckor och det känns lite tråkigt att lämna denna magiska plats med de finaste solnedgångarna. Jag har mängder av bilder som jag kan kolla tillbaka på, finns en hel del bilder i utkast som kommer snart. 

Hemresan känns aningen mindre kul, även om det ska bli skönt att komma hem. Vi har fyra flyg framför oss med mellanlandningar i Yangoon, Bangkok och Stockholm. Det kommer gå bra och jag ser fram emot flygplatsen i Yangoon. Där ska vi bränna de sista Kyat vi har kvar på godis och snacks, hellre det än att växla tillbaka de 30 000 Kyat vi har kvar. Vilket är typ 180kr. 

Badkarshäng

 
Här har det varit så galet varmt idag. Det blåser knappt så vi fick ta en biljardpaus efter lunch för att vila från solen. Efter tre gav jag upp och gick tillbaka till bungalowen och tappade upp en badkar. Det blev en liten photoshot och även ansiktsmasker. Ikväll får vi se vad som händer, men det blir nog lite shopping och mat. 

Mermaid

 
Pristine Mermid Resort heter hotellet vi bor på och passande nog står det en sjöjungfru ute i vattnet. Har ni några frågor angående min resa? Jag har fått några och har tänkt samla ihop alla frågor i ett inlägg. Så ställ dina frågor.
 
Nu börjar vi vara inne på de sista dagarna för på fredag går planen hem. Vi har en hel del planer och saker vi vill hinna med innan dess. Igår fotade vi massor av bilder, idag ska vi på massage och någon dag ska vi ta tag i att köpa souvernirer och lite sånt. 

Elefantgos

Titta bara på bebisen längst bak!!!!!! han var 9 månader, gulligast i världen och busade hela tiden. Han tog tag i min arm och vi hade dragkamp.
 
Min förmiddag spenderades med mitt nya favoritdjur, elefanter!! Vi blev uppockade på hotellet 07.15 och åkte bil fram till en flod. Där hoppade vi i en båt och åkte nästan en timme. Det var så fint, naturen, djuren, folket, allt. När vi kom fram till campet började vi med att ta lite bilder innan vi gick ner i floden tillsammans med elefanterna för att tvätta och borsta elefanterna. När vi var klara där tog vi oss in i djungeln till campet för att mata elefanterna, äta lokal mat själva och sedan fortsatte jag med goset medan Z spelade någon sport med lokalbefolkningen. Efter någon timme begav vi oss mot hotellet igen, bästa dagen!!
 
Jag kan ju även tillägga att elefanterna här har det bra. Dom är aldrig instängda och på campet har dom "burar" med 2-3 sidor samt tak, alltså kan dom gå vart dom själva vill. På nätterna går dom fritt i djungeln.

Det rullar på

Dagarna här rullar på och nu är det ganska precis en vecka sedan vi kom fram till hotellet. Det känns underbart att vi har en vecka kvar!! I vanliga fall har mina solresor varit en vecka långa. Allt här är riktigt bra, förutom vädret som idag var 39 grader, sol, ingen vind. Vågorna i havet som var 2.5 meter höga och slog omkull mig utan problem. Problem, hahha njaaa egentligen inte. Nu är jag nyduschade och snart ska vi ut på middagsjakt, aka dagens största problem. Det finns mest fisk, skaldjur, pommes och asiatiskt. Ingen av oss är ett superfan av varken skaldjur eller asiatiskt. Fisk och pommes har jag börjat tröttna på en aning nu. Men fisken är magisk här.
 

Paradise

3 pagodas

 
Idag blev det en tidig morgon med en utflykt. Jag, Z och vår privata driver besökte tre olika pagodas i staden Thandwe som är en närliggande stad. En pagoda är ett hinduisk eller buddistiskt tempel. Dom var riktigt fina, även om vi inte stannade länge. Efter tre tempel åkte vi till en marknad. Där köpte jag en mango, goals!

Hur är det möjligt

Det här är verkligen en av de finaste platser jag har besökt, bästa hotellet och hela hotellet är lyx lyx lyx. Dom städar rummen TVÅ gånger om dagen. Den andra gången bäddar dom upp sängen, drar för gardinerna , byter handdukar och fäller ner myggnätet/sänghimlen. Poolen är så fin, infinitypool som jag gillar, och det bästa av allt är nästan att vi större delen av tiden varit helt själva vid poolen. På stranden finns det solstolar i mängder så man behöver inte paxa. Vattnet är ljummet, stranden är vit och vattnet är blått. Maten är magisk!! Det finns väldigt mycket fisk då det finns en fiskeby i närheten och wow så gott det är! Ingen skolans torsk med pizzatäcke. Nejnej! Barracuda, Whits snapper osv vilket är perfekt för mig som är pescetarian. 
 
 
Såhär ser livet ut här. Vakna upp med havsutsikt, gofrukost från en stoooor buffe!

Dag 2

 
Nu har ungefär halva dag nummer två gått. Både idag och igår hängde vi vid och i poolen. Det är så jäkla varmt här men som tur är blåser det ganska bra samt är lite disigt. Fram emot klockan sex ikväll tänkte vi gå på en strandbar för att ta någon drink och kika på solnedgången. Sedan blir det en lite promenad till en restaurang som ska ha goda pastarätter. MUMMS!
 
Jag har så mycket bilder härifrån att visa er!! Ni kan följa mig på instagram där jag uppdaterar både på storyn och i flödet @alicelindstroom

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin