Alicelindstrom

Vecka 39

VECKANS MÅENDE: Väldigt trött. Undrar varför.

 

VECKANS KLÄDESPLAGG: pyjamas shorts och tråkiga tshirt är typ det jag levt i. I och med att dom byter fasad på huset är ventelationerna och fönstren igenplastade för att det inte ska komma in damm mm. Bra det men det blir så galet varmt och kvavt. Nej det går inte att öppna fönster heller.

 

VECKANS CRAVING: Äppelkaka och marabou choklad.

 

VECKANS BÄSTA: Att Zebbe var sjuk. Det var inte bra för honom men då kunde han passa Lilo en dag och jag tog bilen och åkte på ärenden. Jag (vi) var i stort behov av en mopp av något slag då Lilo gärna kliver i sitt egna kiss när hon kissat på peepadden. Vi hade kisstassar överallt.

 

VECKANS TRÅKIGASTE: Att hundkursen vi skulle på idag blev inställd. Men vi tar nya tag till nästa kursstart.

 

VECKANSSTRESS: Det har nog inte hänt något som varit speciellt stressande. 

 

VECKANS ROLIGASTE: Utgången i fredags. Hade så kul och träffade många härliga människor. Drack champagne och levde life.

 

VECKANS IRRITATION: Att snygga soffbord och kökslampor är så dyra! Jag vill gärna ha ett soffbord som inte är en upp och ner vänd flyttkarton och det vore väldigt trevligt med en lampa över köksbordet så man ser vad man äter till middag. Men är man kräsen som jag får man söka.

 

VECKANS MEST LIKEADE BILD: Denna på mig och Lilo

Desenio

 
 
Hur snygga är inte dessa två posters? Dom passar verkligen så bra in i vår nya lägenhet som inte riktigt är klar än och saknar saker på väggarna, dekorationer mm. Ingen stress då vi inte bott här speciellt många veckor. Postersarna och ramarna kommer från Desenio som är en stor personlig favorit när det kommer till posters.
 
På den ena väggen i sovrummet hänger ”Forest Reflection Poster” och den fina rosa ”Pink Flower Dream NO2 Poster” ifall du är sugen på samma som mig. Jag har båda i storleken 50 x 70 och jag beställde en passande ram från Desenio.
 
Stort tips!! Desenio har fram till den 30/9 25-50% på posters så in och fynda!

Lilos första Bullerbox

- inlägget är ett samarbete -
 
 
Det är väl klart att man ska skämma bort sin hund?? Jag och Lilo har ingått ett samarbete med BullerBox. Det är ett danskt företag som erbjuder en prenumerationsbox för hundar. Likt Glossybox, Testagram mm som tidigare synts i min blogg. Varje månad får Lilo hem en box innehållande leksaker och godis. 
 
 
Hennes första box hade temat Safari. Då fick hon en leksaksapa och en dinosaurie och lite olika tuggsaker och godis. Hon är verkligen nöjd och även jag. En sån här box räcker länge för en liten valp som Lilo.

Min helg

Hoppas din helg har varit bra och att du hunnit med mycket roligt. Här kommer en snabb genomgång av min helg. I fredagseftermiddag / kväll var jag en snabbis på stan. Jag ville köpa lite juliga nyheter som finns på Hemmakväll och jag behövde en grensladd och lite annat sånt där smått.
 
Lördagen börjades med en sovmorgon och på eftermiddagen hängde jag och Lilo med och tittade på Zebbes match. Vi gick en promenad och lekte lite med pinnar. Efter det åkte vi hem, åt mat och jag fixade mig och blev sedan upplockad av en kompis och vi åkte hem till henne. Vi gick sedan ut på krogen och jag hade verkligen en rolig kväll och natt.
 
Söndagen känns som att hela bara försvann men vi hann med att handla och jag städade lite. Förutom det så blev det pizza och film, såklart ska vi testa alla pizzerior i närheten nu när vi flyttat.

Downton Abbey

Jag har i många år varit en riktig Downton älskare. En serie många i min ålder inte har en aning om vad det är. Det hade jag nog inte heller haft om inte jag sett den tillsammans med mina föräldrar under så många år. Serien lades ner för några år sedan men nu har det kommit i en film. Ojoj vad jag har varit taggad och i tisdags var mamma och jag och såg den på Bio. Är du en Downton Abbey människa, se filmen! woow vad den var bra! bara trailer ger mig gåshud.
 
 
 
2015 när jag och min familj var i England besökte vi faktiskt slottet där serien spelades in. Väldigt cool upplevelse att få se det man ser på TV i verkligheten!

Svar på frågor om Lilo

Vad är favoriten att få äta? Jordgubbar, Hallon, Äpple och allt som ligger på marken mer eller mindre.
 
Sover hon hela nätterna? Ja. De senaste veckorna har hon inte väckt oss för att leka eller gå ut och kissa. Hon kissar under nätterna på sin peepad alt kissar inte alls. Väldigt smidigt.
 
När är hon född? Hon är för 16/5. 
 
Är Lilo ifrån en kennel? Lilo kommer från en uppfödare. Då hon inte vill bli sönderringd då det är en ras som är väldigt populär så har hon och jag bestämt att jag inte ska gå ut med namn på blogg och liknande. Är du väldigt intresserad av rasen Cavapoo och vill veta vem Lilos uppfödare är, skicka ett mejl till mig: [email protected]
 
Jag kan även tillägga att Lilo är den enda valpen i hennes kull som är Blenheim (brun och vit). Alla andra är svarta. Söker du efter en Blenheim är nog inte Lilos uppfödare rätt väg att gå.
 

Hur ska man marknadsföra sig

Något som jag intresserats av i flera år är marknadsföring. Hur marknadsför sig olika företag i olika branscher? Vilka sätt är bäst? Hur ska jag marknadsföra mig bäst? (gällande bloggen alltså, för att nå ut till företag och läsare).

 

Vilken typ av marknadsföring föredrar du? det finns så många olika och här kommer några exempel: radio/TV reklam, mejl, post i brevlåda, sms, affischer, reklam i sociala medier som facebook eller instagram, marknadsföring via influencer, banderoller, "merch" så som pennor, kepsar. Ja listan kan göras lång.

 

Jag gillar företag som marknadsför sig lite mer diskret men inte på ett fult sätt, om du förstår vad jag menar. Det är bland annat därför jag skriver det här inlägget i samarbete med easytryck. Jag gillar personligen när företag går via influenser och om influenserna ger sin ärliga åsikt. Annars reklam på busskurer är också väldigt bra.

 

 

Bucketlist Fall 2019

Autumn Bucketlist:
» Utveckla Lilo mer. Vi ska gå en valpkurs i början på hösten men gärna en fortsättningskurs.
» Inreda vår nya lägenhet, ta det steg för steg men det är trevligt att bli av med allt kaos.
» Äta pannkaksbrunch.
» Känna mig som hemma.
» Läsa ut minst en bok.
 
 
 
» Mysig lunch ute.
» Hänga på cafeér med Lilo, datorn och något gott att dricka.
» Gå på bio.
» Baka en äppelpaj. Eller annan höstig paj.
» Mysa framför serier.
» Klä mig i höstiga plagg.
» Fota höstiga bilder.
 
 

Vegobox

- inlägget är ett samarbete -
 
 
Jag har här med fått mitt första paket till min nya adress!! Vegobox skickade deras senaste box hem till mig och mumms vilken box. Min absoluta favorit är "Swedish Fika", jag ääääälskar dammsugare och delicatobollar!! Dessa är förmodligen redan slut då det inte bara är jag som gillar dom i det här hushållet...

Sneakpeaks på lägenheten

Även om lägenheten inte är helt klart än, om den ens någonsin blir det, vill jag väldigt gärna visa er hur den ser ut just nu. Idag är det precis två veckor sedan vi hämtade nycklarna och sov vår första natt här. Jag stortrivs, även om den är aningen kal för tillfället utan gardiner, mattor, saker på väggarna, vissa lampor och en del dekoration. 
 
 
// Vårt kök som är den del av lägenheten som är mest klar. Vi har det mesta men såklart kommer vi komma på fler saker til "att köpa"-listan.  //  Vår fina TVbänk som kommer från Ikea. Perfekt för att gömma min kamerautrustning och Z's TVspel. Än så länge saknas en TV men det kommer, vi klarar oss tills dess på våra datorer.
 
// Världens finaste lilla varelse som också verkar trivas i lägenheten. Hennes favoritplatser är i sängen, på mattan i badrummet eller i soffan.   //   Sägen är det dyraste och det bästa som finns i vår lägenhet. Den köpte vi på Mio och den är verkligen så perfekt! Lampan är en annan favorit, den kommer från märket Globen Lighting och vi har modellen Kate XL. Dröm!!!!!
 
 
I badrummet har vi (jag) valt att gå på ett mer naturtema. Vi har korgar i majs och halm, duschdraperi med bambu och lite annat smått. I badrummet saknas inget men det är kanske inte det roligaste rummet att visa.

Hotell i Sverige

Jag har så länge jag kan minnas älskat att bo på hotell. Fina rum, fin inredning, lobbyn och såklart hotellfrukost! Jag har bott på väldigt många hotell i mina dagar och speciellt många blev det när jag var i Asien och backpackade. Under tre månader bodde jag enbart på hotell/finare hostell. 
 
I Sverige finns det även många magiska hotell och tråkigt nog bor jag sällan på hotell i Sverige. Sist var när jag och min kille skulle hämta Lilo, då sov vi en natt i Örebro på Scandic. Jag skulle verkligen vilja åka en weekend till ett mysigt hotell och bara njuta. Därför skriver jag det här inlägget i samarbete med ett hotell jag precis har fått upp ögonen för, Furunäset Hotell som ligger i Piteå. Kanske känner du igen namnet från tv-programmet "Det okända". Det gör mig väldigt intresserad av att bo på hotell i Piteå då det verkar vara en mysig stad. Det hotellet ligger med fin omgivning och har en spännande historia.
 
Ett väldigt fint och lyxigt hotell jag bodde på i Holland för ett år sedan.

Inredning - inspiration

 
Jag är i full gång med att inreda vår nya lägenhet, verkligen så roligt! Både jag och min kille flyttar ut från våra föräldrar, alltså har vi inte speciellt mycket när det kommer till möbler. Vi har därför köpt en del nytt och det har varit riktigt roligt, speciellt för mig som har det som ett intresse. Här ovan har ja satt ihop ett litet collage med möbler och detaljer som jag har köpt/är sugen på/liknar stilen jag är ute efter. Just nu är jag på jakt efter ett soffbord. Har du tips på ett billigt och snyggt bord, länka!!! Även en kökslampa vore bra.

Vecka 36

VECKANS MÅENDE: en hel del upp och ner. Stress i och med att det var den första hela veckan i nya lägenheten aka skruva ikeamöbler, packa upp flyttkartonger och slänga allt dessa papp och plast.

 

VECKANS KLÄDESPLAGG: Träningstights. Det är typ det jag levt i. Inte för att jag inte gjort mer träning än att småjogga ner och upp från förrådet.

 

VECKANS CRAVING: Kladdkaka, vindruvor och chips.

 

VECKANS BÄSTA: Att lägenheten börjar komma i ordning.

 

VECKANS TRÅKIGASTE: Skruva Ikeamöbler. Inget jag haft något emot tidigare men efter en TVbänk, 2 sängbord, 2 byrås, 2 hyllor och någon typ av hyllsystem i garderoberna så vill aldrig mer se en omonterad möbel från Ikea.

 

VECKANSSTRESS: Att lyckas få tag på den hylla jag spanat ut på Ikea. Tydligen finns den inte på alla varuhus i den färgen. Iallafall fick jag tag på de två sista i Sundsvall. 

 

VECKANS ROLIGASTE: Att Lilo ääääntligen kan/vill gå i trapporna i trapphuset. Det blir så mycket bökigare om jag måste bära henne och 1000 saker till.

 

VECKANS IRRITATION: Arbetarna utanför huset. Inget mot dom personligen utan att dom börjar sju på morgonen, har en ställning PRECIS utanför våra fönster och dom väldigt gärna lägger cement och slipar runt fönstrerna. 

 

VECKANS MEST LIKEADE BILD: Det är nog denna jag fotade första morgonen i lägenheten på mina nu mera sabosar. 

 

+ och -

+ Lilo. Hon är bland det bästa som hänt mig. Ojoj så mycket glädje, skratt och gos hon ger mig.
 
- Jag har verkligen idétorka när det kommer till blogginlägg just nu. Lusten finns där men inte ideérna. Har du tips??? Hjäääälp
 
+ Äntligen har jag mitt egna boende. Eller ja, tillsammans med min kille och vovvis men det är precis det jag önskar!
 
- Vädret. Jag hade inte klagat på några få fler varma och soliga dagar.
 
+ Löven börjar ändra färg.
 
- Flyttkaos. Jag är en sån som blir väldigt stressad av lådor, skräp mm över allt. Så att ha en lägenhet med ouppackade lådor ger mig bara huvudvärk och spända axlar.
 
+ Julen närmar sig. Jaa jag en är en så person som taggar upp till julen redan nu. 
 

Lyssna på föreläsning

Något som jag fortfarande minns väldigt tydligen var när jag kanske gick i åttan eller liknande. Min klass och samma årskurs på en annan skola träffades tillsammans i en lokal och lyssnade på en föreläsning av en kvinna som överlevt förintelsen. Det var så intressant, gripande och lärorikt. Även om det ibland var lite svårt att förstå vad den äldre damen sa. Men det var äkta, från start till slut.
 
Det finns många bra och intressanta talare i Sverige. Därför skriver jag den här texten ihop med bestseller som är en sidan där du kan läsa om och även boka föreläsare till ditt event eller liknande. Finns det någon speciell som du är extra sugen att lyssna på? 
 

recap av senaste tiden

Bloggen har halkat lite efter i och med flytta och nu när vi äntligen börjat få lite golvyta att gå på i lägenheten så tar det såklart ett antal dagar att få wifi. Därför befinner jag och Lilo oss på ett Espresso House. Stor kärlek till cafeér som tillåter hundar!! Har du tips på andra ställen hunden får följa med? let me know!!
 
Vad tror ni om en lite recap av den senaste tiden??
 
 
Förra veckan blev aningen stressig då vi fick veta att flytten blev framflyttad en helg. På dagarna jobbade jag, kvällarna packade och städa. På fredagen var det min tur att bjuda på fika och jag bakade ihop denna cheesecake i långpanna med massor av bär från trädgården. Arbetsdagen avslutades med go-cart och sen efter det slängde jag in de lådor som rymdes i bilen och åkte till lägenheten som vi under dagen fått nycklarna till. Vi fixade ihop sängen och sov vår första natt där. Lilo var väldigt nöjd!
 
 
Kaos har det varit sedan dess. Vi har hämtat möbler, skruvat möbler, packat upp lådor och där mellan gosat med Lilo som väldigt gärna vill bära iväg på allt hon kommer åt. På söndagen lämnade vi av Lilo och åkte till IKEA för shopping. Jag gick runt några timmar och hittade det viktigaste vi behövde. Det blev även några stop på Hemtex, HM Home mm. Även en sväng för att...
 
 
säga hej till min internetkompis, Julia. Vi har kommenterat varandras bloggar fram och tillbaka i flera år, jag har gjort hennes design och hon verkar som väldens trevligaste människa. Jag vet var hon jobbar och när jag ändå var i samma galleria så tog jag mod till mig och gick förbi för att se om hon var på plats. Verkligen så annorlunda att höra en människas röst man skrivit med så länge.
 
Måndag och tisdag den här veckan har jag skruvat möbler, packat upp, slängt karton, gosat med Lilo, tvättat och mycket mer. Nu börjar faktiskt lägenheten se helt okej ut!

Jag har flyttat

Bloggen har ekat tom några dagar av den enkla anledningen att jag har flyttat. Det som först var sagt var att vi skulle få nycklarna till lägenheten idag. Meeen i början på förra veckan fick vi veta att vi fick dom redan på fredag. Det betydde att jag fick rappa på mitt packschema och att fredagen spenderades med att bära lådor. Lördag med att hämta möbler och montera samt gårdagen med ett antal timmar på Ikea, Hemtex, HM Home mm. 
 
Lådorna står överallt på golvet och än saknas det npgra möbler och lampor. Typ alla lampor. Såklart får ni bildern när det är klart men fram tills dess får det bli en bild från när vi började flytta in på köket som jag verkligen fastnade för. 
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin