Alicelindstrom

Happy Friday!!

Äntligen är det fredag och min dag blir verkligen inte ett dugg annorlunda än de senaste dagarna. Håller tummarna för att det blir något gott till middag och mina planer för kvällen ser ut att bli väldigt lugna. Kommer nog se gårdagens avsnitt av Wahlgrens Värld och kanske någon annan serie eller film. 
 
Jag och mina "posta gamla bilder i brist på nya"- inlägg. Denna gång är det en bild som är ganska precis två år gammal. Jag hade här precis börjat tredje året på gymnasiet. Jag hade kvar mitt all inclusive band från sommarens resa för jag vill vinna tävlingen vem som har kvar det längst. Som jag såklart vann!

Regnig dag, serietips

Här kommer ett litet inlägg med några av de bättre serierna jag har sett, perfekta tipsen för en regnig dag i höst. Vilken är din favoritserie just nu?
 
13 reasons why
 
Gossip Girl
 
Jane the virgin
 
La Casa de Papel
 
the Crown

It's time for fall

-adlinks-
1. Jacket  /  2. Pants  /  3. Off Shoulder  /  4. Shoes  /  5. Tanktop  /  6. Sweatshirt  /  7. Jacket  /  8. Turtle Neck
 
Hösten närmar sig, om den inte redan är här vill säga. Jag är väldigt sugen på att uppdatera min höstgarderob lite och här ovan är 8 plagg som mer än gärna kan få flytta in. Jag är väldigt sugen på en fluffig jacka, likt nummer sju. Även skorna, nummer fyra. Tröjan, nummer sex ser bara för mysig ut och den hade jag inte tackat nej till en höstig dag!

Amsterdam, Netherlands

Flowers

 
Höste är påväg, kanske är det dags för mig att posta det här inlägget med bilder som legat i utkast sedan maj. För att fira att det är fredag postar jag några av de låtar jag lyssnar på just nu. Tipsa gärna mig om dina favoriter.
 

Testagram Augusti

inlägget är ett samarbete

En ny testagram är här! Ni som inte hängt med tidigare kanske inte har koll på vad det är för box. Testagram är en prenumerationstjänst där man en gång i månaden får hem en box med spännande produkter. Är du sugen kan du börja din prenumeration HÄR.

Precis som alla andra boxar så gillar denna skarpt! Mest spänd är jag på Kullamusten, den smaken har jag inte testat tidigare. En ny ansiktstvätt och dagkräm tackar man inte nej till, L300 är dessutom ett märke jag inte testat tidigare. Lite godis är inte heller fel.

MAAAAT

Jag har insett att jag har galet mycket matbilder i min mobil. Bloggskada? Kanske det. Jag fotar alltid om jag äter ute med tanke på att jag kanske ska blogga om det och isåfall skulle behöva en bild eller två. Jag fotade även väldigt mycket mat när jag reser och jag har precis rensat igenom bilderna, för varför skulle jag vilja sitta och titta på mat jag åt i England för tre år sedan? Get ready for some foodpics!!
 

Serielista

1. Vilken var den första serien du följde? Förutom typ Bolibompa och sånt, om den ens räknas som serier så var min första riktiga Pretty Little Liars.

 

2. Vilken serie följer du nu? Vad tycker du om den? Just nu ser jag Jane the Virgin. Jag väntar även på att en del andra serier ska dra igång efter uppehåll.

 

3. Hur många serier har du sett? Jag skulle nog säga över 30. Med tanke på att jag just nu har 23 inlägg med "recensioner" på serier och de första kanske 7 inläggen innehåller 2-3 serier medan de senare innehåller en en. 

 

4. Väljer du hellre att se på film, serier eller Youtube? Det är väldigt olika från dag till dag. En stor faktor är om jag har en serie för tillfället som jag verkligen gillar, då går den före. Vill jag ha en myskväll och hittat en bra film så väljer jag film och ibland känner jag helt enkelt för en kväll med youtube.

 

5. En serie som du inte rekommenderar? En av få serier som jag aldrig såg klart var Ravenswood.

 

6. Väljer du hellre att följa 50 olika serier samtidigt eller endast följa en serie åt gången? Jag följer nog en åt gången OM det finns flera säsongen ute så jag slipper vänta en hel vecka på nya avsnitt.

 

7. Ser du på serier ensam eller med sällskap? Sällskap är alltid mys men jag ser oftare själv än med sällskap.

 

8. Långa avsnitt och få säsonger VS korta avsnitt och flera säsonger? Korta avsnitt och fler säsonger. Ibland hinner man kanske bara se i 30 minuter och då passar ett kort avsnitt bättre. Visst, man kan se halva men jag ser hellre klart ^^

 

9. Hur ofta ser du på serier? Typish varje dag.

 

10. Vilken är den bästa serien som du har sett hittills? Jag kan nog inte bara välja en men jag älskar Gossip Girl, Gilmore Girls, the OC och Modern Family.

 

Almelo

 
Två bilder från mina promenader jag gjorde när jag var i Almelo förra veckan. Staden var riktigt liten och mysig med alla husen och parker. Inget ställe jag hade hamnat på om jag inte följt med pappa som skulle dit på jobb, men tacksam att jag fick chansen att resa dit.

Look Fantastic Augusti

inlägget är ett samarbete
 
Först och främst, vilken fin box! Och för det andra, innehållet!! MUY BIEN!
 
Nails Inc - INC.redible Glazing Over Lipgloss - ett läppglans som återfuktar och håller länge. Jag fick i en fin nude/brun färg och jag gillar den verkligen!
 
Mio - Boob Tube + Multi Acton Bust Firmer - En kräm för bröst och dekolletage som innehåller som återfuktar och saktar ner åldrandet.
 
Erno Laszlo- Hydraphel Skin Supplement - En toner. Jag som älskar hudvård älskar att testa olika toners. Denna ska återfukta, ta bort dullness och lämnar en mjuk hy. 
 
Blink Brow Bar - Mini Brow Build Indian Chocolate - En ögonbrynsmascara som är både en gel och en kräm. Den fyller både i med färg samtidigt som den sätter brynen på plats.
 
Molton Brown - Bath and Shower Gel - En duschcreme som dofta underbart!! Jag har den i doften pink pepperpod och jag ser fram emot ett långt bad med denna!
 
Balance Me - Pure Skin Face Wash - En skonsam ansiktstvätt som innehåller bland annat grapefrukt och oljor. Den är 99% naturell, vilket är riktigt bra!

För ett år sedan...

Jag insåg idag att för precis ett år sedan satt jag på planet påväg till Australien. Tänk att det redan gått ett år!!! Den resan var riktigt spontan då biljetten bokades 6 dagar innan avresa men jag hade det hur bra som helst! Jag shoppade, kollade sevärdheter, såg fantastisk natur, coola djur och hade det sååå bra! Absolut ett land jag vill resa tillbaka till.
 

Hemma igen

I'm back in Sweden! Efter några dagar i Nederländarna är jag nu hemma igen, visst det är väl skönt men hade gärna stannat längre. Resan hem gick bra, jag har verkligen blivit kaxig sedan Asienresan. Innan det hade jag varit lite nervös när det kommer till att flyga och byta flyg själv. Jag tog tåget till Amsterdam och mellanlandade i Stockholm. Allt gick smidigt och jag hann med lite taxifree shopping på Schiphol och lite snabba pannkakor innan jag flög. På Arlanda satt jag fyra timmar men tiden snabbt då jag satt i loungen och såg Netflix och åt chips.
 
Bjussar på lite snapshoots från dagen, inte världens mest intressanta men.

Amsterdam

Igår tog jag tåget från Almelo till Amsterdam. Resan tog nästan två timmar och gick hur smidigt som helst. Väl i Amsterdam gick jag först runt lite och tittade på hus och tog lite bilder. Resterande tiden spenderade jag i butiker. Hur kan dom har Primark, Berskha, Zara, Mango, TopShop, Brandy Melville och typ alla andra affärer jag gillar på samma område?? Det blev inte jätte mycket inköpt, jag var inte på shoppinghumör men jag hade en bra dag i huvudstaden och tog tåget tillbaka vid fyra. 
 

En varm dag

Idag har temperaturen legat på 35 grader och tillskillnad mot i Sverige där vindarna är svala så vill man gömma man sig nästan när det kommer en vindpust. Jag tog en lugn morgon, åt frukost och så innan jag gick ut för att kolla i butiker. Det är inte världen största stad så utbudet har var inte det bästa. Jag köpte lunch och lite annat på en matbutik och och gick tillbaka till rummet för att äta. Pappa slutade vid 14 då holländarna han arbetar med här inte jobbar längre än så om det är över 30 grader. Vi gick då till en glassbar och sedan till en butik för att köpa lite chips och dricka. Dagens middag åt vi på en fin restaurang. 
 
Lite mobilbilder från dagen, de flesta på mat. 
frukost  /  en gata i Almelo  /  min shopping från mataffären  /  glass  /  min middag

Dag ett i Almelo

Igår vid 2 på natten kom vi fram till hotellet efter 3 flyg och ett antal mil i en bil. Då hade jag varit vaken i 44 timmar så jag var en aning trött. Det blev inte många timmar i natt heller men kommande natt ser jag fram emot att sova. Imorse åt jag en dunder frukost, dom hade allt! Smoothie, gröna juicer, pannkaka, frukt ALLT. Vi bor på ett riktigt fint hotell. 
 
 
Efter frukost tog jag med mig kameran på en promenad. Det visade sig dock att alla butiker är stängda på måndagar och det var inte många restauranger som var öppna heller. Att det var över 30 grader gjorde inte heller det hela bättre så jag gick mest runt och kom upp i en promenad på 7km.
 
Vi har ganska precis ätit middag och suttit en stund på hotellets bar. Klockan åtta var temperaturen nere på 28 grader, aningen mer behagligt. Men nu, sova!

Spontanare än spontanast

Snacka om spontant. Jag sitter just nu många meter upp i luften på ett flygplan från Arlanda till Köpenhamn. Flyg nummer två av tre för dagen. Det blev ett hektiskt mellanlandning på Arlanda men i köpenhamn har vi kring två timmar i loungen innan vi flyger vidare till Amsterdam. Väldigt spontant, för två dagar sedan, bokade jag med mig på pappas jobbresa till staden Almelo. 
 
Igår blev det en aningen spontan utgång för att se Jireel. Jag hade en bra kväll men bra musik och härligt sällskap som tråkigt nog slutade på värsta tänkbara sätt. Inget jag vill tänka på nu, för nu ska jag vara positiv. 
 

Sommarlista

Vad är det bäst med svensk sommar? Ljusa och varma sommarkvällar. Älskar grillkvällar och kvällar vid sjö/hav och att det är ljust efter klockan fyra!

 

Vad har du för planer inför sommaren? Vi är väl halvväg genom sommaren nu men mina planer är mest att ta det lugn och det har hittills blivit 2 festivaler och en minihusvagnssemester.

 

Hur firade du midsommar? Jag var i en kompis stuga tillsammans med ett ganska stort gäng. Vi lekte lekar (mest dryckeslekar tho), åt mat och hade det allmänt bra.

 

Favorit glass? Vanilj funkar alltid.

 

Favorit dricka? Bubbelvatten.

 

Favorit frukt? Mango!!

 

Favorit plagg? På sommaren, speciellt när det är såhär varmt säger jag en luftig klänning.

 

Sola eller bada? Bada

 

Semestra i Sverige eller utomlands? Under sommaren säger jag nog Sverige. Eller allra helst husvagnssemester till medelhavet. Sommrarna vi spenderat i Kroatien med husvagnen har varit bland de bästa!

 

 

 

Bästa sommarlåten? Oj vad svårt! Jag postar några av mina favoriter just nu här under.

 

2 favoriter

 
Två av mina absoluta favoriter i sminkväg var påväg att ta slut och såklart behövde jag köpa nya. Får jag välja endast två basprodukter att använda så tar jag typ dom här. Eller concealer, men jag har ingen specifik favorit, och sen dom här. Jag snackar om (adlinks) Photo Finish Primer Water från Smashbox och Prep+Prime Transparent Finishing Powder från MAC. Det bästa med dom är att dom räcker lääääänge! Primern har jag nog haft i över ett år. Nu är jag nöjd och glad att jag har två sprillans nya!

Juli 2018

Betyg på månaden? 4/5

Hur summerar du juli? Varm. Större delan av månaden har temperaturen varit kring 25 grader, och många dagar även över.

 

Månadens höjdpunkt? Det har hänt mycket kul men Sensommar är nog en favorit. Härnösands stadsfest-helgen var också rolig. Även helgen mellan det då vi hade en mysig grill/festkväll.

 

Månadens bottennapp? Jag hade inte lite smått tufft i början på månaden, men det löste sig kan man väl säga.

 

Månadens resa? Jag vet inte om jag skulle kalla det för resa meeen jag var i Sundsvall och Härnösand på festival och även några dagar i Norrfällsviken på husvagnssemester.

 

Månadens upptäckt? Hur jäkla god McVegan är. haha

 

Vad har gjort dig glad den här månaden? Värmen, solen och bra sällskap. 

 

Månadens inköp? Förutom mat och festivalbiljetter så är nog det ända jag köpt påfyllning på två av mina måsten i sminkväg. Det kommer ett inlägg om dom.

 

Hur såg förra årets juli ut för dig? Då var jag ledigt. Förra sommaren jobbade jag på ett företag och hade fyra veckors ledigt i juli, industriledigheten. Jag åkte under den tiden en vecka till Gotland och jag hjälpte till att byta tak. Annars tog jag det mest lugnt.

 
 
 
 

 

Hur tror du nästa års juli ser ut? Ingen aning. Men jag har svårt att tro att den kan bli lika varm dom denna månad.

 

Blev juli som du tänkt dig? Njaa. Den blev inte som planerat om man säger så men jag tror att det blev på det sätt som är bäst för mig.

 

Månadens bästa beslut? Att hänga med på husvagnssemester, även om jag åkte hem fyra dagar tidigare så var det myyys.

 

Månadens sämsta beslut? Jag kommer inte på något specifikt, men ni ska inte tro att jag inte tagit några dåliga beslut, för det har jag säkert. 

 

Månadens bild? 

 
Själva bilden är inte fin, men där var jag glad. Ett fint minne med andra ord. Alesso avslutade lördagen och hela Sensommar och jag hade en sån jäkla bra helg med bra sällskap. Just där fick jag stå och kramas med någon speciell. ♥
 
 

Favoritserie denna månad? Jag har inte börjat se någon ny men det har kommit både en ny säsong av Jane the Virgin och Orange is the new black så dom två har jag kikat på. Jag tog en paus från Jane i fredags när OITNB släpptes och snart har jag sett klart säsongen. Bara ett år kvar till nya avsnitt...

 

Favoritbok denna månad? Jag har inte läst ut någon bok. hehe

 

4 favoritlåt denna månad? 

 

Vad ser du fram emot i augusti? Ännu mer värme, fast det behöver inte vara över 30 grader men 25 är trevligt. Och sol, sol får det gärna vara. Annars ser jag fram emot ännu fler mysiga sommarkvällar.

 

Hur har det gått med målet från juni? Målet var att tänka positivt och jag har nästan helt glömt det målet. Jag har väl ändå försökt att tänka positivt men borde bli bättre på det och därför får samma mål hänga med ännu en månad.

Mål för Juli månad? Precis som förra månaden kör jag på målet "Tänka positivt", i alla situationer. Känns något förjävligt så ska jag försöka tänka att det kunde varit värre. 


Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin