Alicelindstrom

Summer final

Vet ni hur mycket jag längtat till den här dagen? Okej det kanske var en liten överdrift men jaa jag är tagga. På vad? Sommar finalen av Pretty Little Liars jue! Den serien har gått upp och ner för mig, men just nu tycker jag den är riktigt bra och vill bara får svar på mina frågor och veta vad som händer. Dock får vi vänta till april på de tio sista avsnitten, tråkigt men fler andra bra serier börjar i höst så överlever nog. Vilken är din favorit serie atm?
 

Hotell i London

Har du varit i London någon gång? Jag var där förra sommaren och trivdes himla bra. London är en riktigt fin stad med mycket att se och bra shopping. En sak som tillhör själva resebokandet är att hitta ett hotell. Vi bodde på ett som låg väldigt centralt, det tog bara någon minut att gå till Oxford street där den mesta shoppingen finns. Det är kanske inte det lättaste att hitta hotell i London. Tur då att det finns sidor som samlar ihop dom bästa och mest prisvärda hotellen så du enklare kan hitta ett passande hotell i London. En av dom sidorna är london hotell. Där kan du enkelt hittade det hotell som erbjuder just det du söker. Ex jacuzzi, barnpassning, utifrån vilket läge eller något helt annat.
 
Vad passar inte bättre än en bild från London när jag var där ifjol?
inlägget är sponsrat

Ett till avsnitt

Mina tisdagseftermiddagar är verkligen så jobbiga, det kommer ni säkert få läsa fler gången här på min blogg. 1 lektion, 3 timmar och dom två lektionerna vi har haft har vi mest kollat på filmer. Ser jag en 30 minuter film om hårddiskar kommer jag inte ihåg allt efteråt, okej? Vi fick iallafall sluta en timme tidigare, vilket gjorde min dag typ. Jag hinner verkligen med så mycket mer om jag kommer hem en timme tidigare, vilket betyder att jag hinner se ett till avsnitt htgawm. haha nä men ni fattar.
 
 

Mina sociala medier

Ni vet att jag bloggar, men vilka andra sociala medier hänger jag på?? Jag har samlat ihop 4 av dom, kanske har glömt någon? Min snapchat är inte öppen, fått lite frågor om det. Jag lägger inte upp på min story så har ingen anledning att ha den öppen. Jag använder iallafall dom här:
 
Min favorit av alla sociala medier, INSTAGRAM. Där heter jag alicelindstroom och lägger upp några bilder i veckan. In och följ och gilla och lämna gärna ditt namn i en kommentar, jag behöver fler människor att följa! Du hittar mig här.
 
En medie där jag inte är speciellt aktiv, men gillar den ändå. YOUTUBE. Jag kollar på youtube dagligen, men det är väldigt sällan jag lägger upp något där. Det finns lite videos som ni kanske inte har sett, annars får du gärna lämna förslag på videos jag kan göra. Älskar ju att redigera. Du hittar min kanal här eller sök på "alice lindström".
 
WEHEARTIT. Jag använde den hela tiden förut, men nu använder den mest för att kolla på inso på smink, naglar, inredning, frisyrer och mat när jag behöver inspiration. Heter "alicelindstrom" där tror jag, min profil hittar du HÄR.
 
PINTEREST. Där finns typ allt och jag scrollar gärna där när jag har tråkigt och pinnar det jag gillar. In och följ, mitt konto hittar du här. Lämna gärna ditt namn så kan jag börja följa, vill ha mer uppdatering!

Min söndag

 
Två bilder som beskriver min dag ganska bra. Jag och A gick upp i skogen till en sjö innan lunch och i ryggsäckarna hade vi med oss hamburgare, vegoburgare, pommes, majs, marshmallows för att bara nämna lite. Efter lite strul med att få igång en brasa kunde vi äntligen grilla burgarna och värma på pommesen i folie, hur gott som helst. Till efterrätt blev det s'mores i mariekex men gott det med. Ikväll har vi tänkt se film, hoppas på en bra för att dämpa söndagsångesten.

27/8

Jag vaknade upp hemma hos min kille imorse och var där till tolv ungefär då han skulle iväg på något. Åkte hem och har varit riktigt produktiv. Fotat, fixa färdiga inlägg och lite annat som jag behövde fixa. Han kommer snart hit så får vi se vad vi hittar på ikväll. Det är världens storm ute, perfekta innemys dagen.
 
Bilden är från någon dah tidigare i veckan, men det behöver inte ni veta.

En vecka

 
Nu har jag gått en vecka i skolan efter sommarlovet och det känns som typ fem. Tempot har inte riktigt kommit igång i alla ämnen och det är två kursen som jag inte haft någon lektion i än, men det kommer nog till veckan. Mitt schema känns helt okej, har två jobbiga hål, en sovmorgon vilket resulterar till att jag slutar ganska sent varje dag. Jajja nu är det iallafall fredag och helg, vilket som alltid känns toppen!

Sommarmåsten - utvärdering

Listan som jag publicerade tidigare i sommar, här kommer en uppföljare. 
 
Sova i husvagn. YES, en veckan i Norge
Fota snygga mobilbilder. Fotat bilder jag har gjort men vet inte om dom är snygga
Resa utomlands. Twice, nöjd och glad med båda resorna.
Bada i havet. Måånga gånger i Turket och ett dopp i sverige i havet.
Cykla runt utan mål en sen sommarkväll. Det kan man säga, dock var det på pokemon jakt men jaja.
Grilla vid en sjö. Yes, dock var det innan jag gick på sommarlov...
Bada i pool. Mycket sånt i Turkiet.
Kör bil till mysiga platser med picknick. Skulle man kunna säg, till badstränder med picknick ;)
Spela kort i solen. Yees
Sola utan att bränna mig. Tack vare min grund jag fick utomland så har jag klarat mig bra i Sverige.
 
 
Köpa glass vid en strand. Ätit glass på strand, dock var den köpt på en affär påväg till standen.
Bada i regn. Nej.
Äta grillat. Många gånger.
Baka somriga pajer. Både pajer och kakor har det blivit
Plocka jordgubbar och hallon. Jajjemään, frysta hallon i frysen.
Fota mycket. Faktiskt så tycker jag att jag har det. Iallafall har jag fotat många utav sommarens dagar.
Köpa fika på fabriksutförsäljning. Yes, var på hägges och köpte mig "skadat/felbakat" fika.
Mysa hos farmor och farfar. Hade en himla mysig dag med fika och prat.
Spendera en regnig dag framför serier. Jag hade sån tur med vädret att de flesta dagarna under min semester var värmebölja, men serietittning har det blivit. Dock inte en HEL dag.
Ha en underbar sommar. Det har jag haft. Vissa saker kunde varit bättre men nöjd!
 
 
Skratta. Mycket.
Äta massor utav frukt och bär. Ohh jaaa. Både från gården och torkade, min nya obsession.
Få fräknar. Fick det i Turkiet, tror dom flesta är borta nu menmen.
Kasta dart. Det har jag, och även vunnit!
Äta pannkaks brunch. Tror inte det blivit någon brunch, men luncher har det blivit.
Göra ingenting en hel dag. Aaaaa, bara suttit i solen och läst. 
Blogga massor. Periodvis.
Besöka nya platser. Det har blivit många nya platser och även 2 nya länder i min samling.
Spela kubb. Klassiska matchen på midsommar, så ja.
Lyssna på somriga låtar. Aa spotifys sommerlista brukar rulla när jag åker bil.

Htgawm

Min dag har nästan bestått mer utav hål den lektioner. Jag hade en lektion, 2.5 timmes hål där jag åkte hem och åt vegonudlar istället för fisk och sedan en till lektion. Min sista lektion blev inställd och jag var hemma redan innan två. Jag såg då ett avsnitt av How to get away with murder som jag började se för bara några dagar sedan. Tänkte kolla något avsnitt till, kolla gårdagens avsnitt pll och idol ikväll. Såå glad att plugget inte riktigt dragit igång än.
 

Chill och jobbig dag

Idag hade jag en chill förmiddag och en ganska dryg eftermiddag. Min första lektion, samhällskunskap, var inställd och jag började klockan tio istället med engelska. Efter det var det lunch och en tre timmar lång datorkunskapslektion. Det var jobbigt och ganska segt då vi såg mycket på film, egentligen mest film typ. Ikväll är det ju idol, såg ni igår? Auditions tycker jag är det roligast momentet. Jag funderar på att gå en sväng i skogen innan dess och kanske plocka lite blåbär. Fortfarande förkyld så att träna är ingen idé. 
 
 
Jag idag, tröja från VS PINK och till det hade jag vita jeans och ballerina. Förvånande nog var det nästan 20 grader när jag åkte till skolan.

Glossybox: Augusti

 
Snart ny månad vilket betyder en ny box, denna innehöll:
 
Formula 10.0.6 - Ansiktsskrubb - En skonsam skrubb som innehåller pimpsten, havregryn och zink som ska vara bra för problemhy. Jag har en peeloffmask från 10.0.6 så den här är jag spännd på att testa då jag gillar masken. Hoppas den här vill hjälpa mig fixa mig hud som varit kaos på senaste.
 
Medusa's Makeup - Lipstick "Sugar Daddy" - För en gång skull fick jag ett läppstift i glossybox som är en färg jag använder dagligen. Den här är ett veganskt läppstift, brabra. Det var riktigt krämigt och hoppas på att det håller bra, ska testa det imorgon.
 
Benefit - Gimme Brow - Ett av mina favoritsminkmärken som jag inte lyckas hitta i Sverige förutom på Sephora (?). Denna gång fick jag en bryngel med fiber av marsmallowsextrakt. Den har en liten borste, vilket är himla bra för att forma brynen. Jag hoppas att den inte är för mörk, svårt att hitta bra bryn produkter när man är blond jue.
 
The Body Shop - Hamalayan Charcoal Purifying Glow Mask - En nyhet på TBS som ska appliceras på de områden som behöver blev av med orenheter. Jag älskar masker och det är alltid roligt att testa nya. Den här innehåller mycket spännande, bland annat grönt te från Japan och träkål av bambu från Himalaya.
 
Nabla Cosmetics - Eyeshadow Refil "Ground State" - En fin och höstig lilaaktig ögonskugga. Den är helt cruelty free och vegansk, gillas! Den kommer komma till användning senare i höst!

Numera en trea

Jag lyckades tydligen bli förkyld i torsdags, helt utan anledning. Fredag var b2s och allt där var samma. Nya ansikten (ettorna), jag kallas nu för trea, lite nya kurser och lärare men annars var det samma. Jag har knappt gjort något i helgen, mest bara legat hemma och vilat. Känner mig så seg i kroppen och orkar verkligen inte bli sjuk, så håller tummarna för att jag är på bättringsvägen från min förkylning.
 
 
Jag skar precis upp en nektarin som jag tänkte äta tillsammans med en kopp te, flingor och någon serie. På jakt efter en ny att se så testar lite olika. Har jag nämt att jag brukar äta flingor som snacks? Dom där vanliga kellogs all bran är konstigt nog goda och känns mycket nyttigare än feta chips. 

Sunny day

 
Bilderna är fotade för över ett år sedan, whuut? Dom fick lite ny redigering och voila!

My summer 2016

Precis som de tre senaste åren kommer här en resume av min sommar 2016. Ni hittar tidigare år här: 20132014 & 2015.
 
Jag gick på sommarlov, vilket kändes ganska värdelöst då jag började jobba fyra dagar senare. Men jag jobbade på veckorna och helgerna spenderades med min kille. Tydligen åt jag även sushi med min mamma. Det hände inget speciellt under juni, förutom sommarlovet.
 
Midsommar och fortsatt jobb. Det händer verkligen  i n g e n t i n g . Jag jobbade tre veckor innan jag gick på semester i fem veckor, då var jag gladis!
 
Den andra juli satte jag och min kille oss på tåget påväg ner till Stockholm därifrån vi senare skulle flyga vidare mot Turkiet. Jag hade verkligen den perfekta veckan där! Sol, värme, bästa sällskapet och fint hotell. Det var även första gången jag reste utomlands själv och även första gången jag var borta så länge ifrån mina föräldrar. 
 
Veckan gick sjukt fort och den bjöd på god mat, mycket bad, skratt och massor utav mys! Saknar det verkligen och vi hade riktigt tur som kom hem 6 dagar innan det blev UD gick ut med att man inte ska resa till Turkiet. 
 
Jag kom hem en söndag kväll och då var det bara att tvätta och packa om för 16 timmar senare åkte jag iväg på nästa resa. Husvagnssemester med familjen i Norge. Jag som aldrig ens varit i det landet!! Hade en super mysig vecka även fast den var väldigt olik från veckan innan. I Norge åkte vi mycket bil och kollade på de "turistiga" sakerna. Till vänster, Atlanthavsvägen och till höger en våffla i Geiranger. 
 
Vi åkte upp och ner för Trollstigen, verkligen så mäktigt! Och det blev även en tur till den vackra Geiranger fjorden. Även fast det var mulet och lite småregnigt var det verkligen så fint över allt! Supermysigt husvagnsväder!
 
När vi kom hem från den lilla resa hade jag tre veckor kvar på min semester. De första två veckorna var det värmebölja och sol varje dag, hur perfekt? Dom dagarna tog jag det mest lugnt hemma. Solade, bakade, internetshoppade, myste och passade på göra allt som jag inte hunnit tidigare typ.
 
Min sista semester vecka åkte jag på en liten weekend. Lördagen spenderades på banan där jag körde pappas Porsche på banan första gånge. En turbo med 508 hästkrafter, såå jaa det går fort om man gasar. Det var verkligen så roligt, och efter det bodde jag och A på hotell och söndagen spenderades på ikea. Jag jobbade en vecka till och sista veckan innan skolan började blev det en båttur ut i skärgårn där vi gick runt på en mysig ö.
 
Det var mitt sommarlov i 16 bilder. Jag har gjort mer, men tror det här var några av de lite större grejerna och de tillfällerna jag faktiskt hade kameran med mig. Känns segt att sommaren är öven men jag har haft en bra sommar! Vad är ditt bästa minne från i somras?

Back to school

Idag var min sista sommarlovs dag och imorgon är det tillbaka till skolan som gäller för mig. Börja som sagt på en fredag, vilket kunde ha varit värre. Det känns väldigt segt att skolan börjar igen men lite kul att träffa folk och komma tillbaka till runtiner. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, ladda och måste söka reda på alla skolgrejer och ladda skoldatorn som legat helt orörd sedan början på juni. När börjar du skolan?
 

Hur jag gör mina bloggdesigner

Efter hyffsat efterfrågat inlägg är hur jag gör mina bloggdesigner. För er som har missat det så gör jag mina egna designer och även designer för andra, mer info här. I det här inlägget har jag tänkt gå igenom tre steg hur jag gör. Ni kanske inte blir så mycket klokare men ni kanske förstår hur jag tänker och gör.
 
Det första jag gör när jag ska göra en design är att skissa den, för hand. Jag gör en ruta som ska föreställa en skärm sen ritar jag in vart inläggen, menyn och headern ska vara. Om det ska vara någon yttligare meny, om det ska vara en wrapper osv. Sedan kan jag även rita en sepparat bild för menyns upplägg. Från bilden drar jag sedan pilar eller skriver små kommentarer bredvid. Ex att bakgrunden ska vara #c0c0c0, 250px bred meny, rubrik i typsnitt blabla, skugga runt wrapper osvosv. Det är inte alltid det blir som jag tänkt men jag har iallafall något att utgå ifrån. 
 
Sedan öppnar jag photoshop och en vit bild. Där målar jag olika färger som designen skulle kunna gå i. Jag har oftast 2-3 färger (förutom vitt och svart som min bakgrund i menyn/inläggen och text är). Ofta googla jag colour board + spring/autumn/blog/pink beronde på vad jag söker för färger. Sedan klickar jag ut de färger jag gillar och ser då tydligt vilka som passar ihop. Här under är två av mina senaste colour boards, höst15 och vår16.
 
Jag utgår oftast från min senaste design när jag gör en egen till min egna blogg. När jag gör till andra har jag färdiga mallar, jag väljer då den som passar kundens önskemål bäst. När planeringen är klar går jag vidare men att bygga själv grunden. Jag flyttar om i kodmallen (html) för att få det att se ut som jag vill. Flyttar saker upp och ner i menyn, lägger till nya menyer. Jag ändrar mått och de lite större sakerna i stilmallen (css) för att få grunden att se bra ut. 
 
Sista steget som är mitt favorit steg är att ändra så designen blir "fin". Ändra färger, bakgrund, header, bilder, typsnitt osv för att ge designen sitt utseende. Det är ibland det steget som tar längst tid, har jag ingen header eller bakgrund jag gillar så kan det ta ett tag att få ihop en bra. Ibland kan färgerna krångla till det här, att hitta en bra färg om det inte blev som jag tänkt från början.
 
Ett stort tips till er som gör era egna designer är att göra den på en test blogg, inte på den riktiga där ni bloggar. Jag gör väldigt sällan nu för tiden klart en design på en dag och det är inte så kul att lämna designen halvt kaos fram till nästa gång jag har tid att koda på den.
Hoppas att inlägget uppskattas och har du frågor är det bara att fråga!

En ö i havet

Nu är jag tillbaka efter att haft lite annat för mig de senaste dagarna. Igår till exempel var jag på båttur. Det var tänkt att vi skulle på två öar men båten gick sönder och vi blev kvar på den första ön några timmar extra medan vi väntade på nästa tur. Men det var iallafall himla mysigt och fint och bra väder hade vi också. Vi gick runt där flera timmar, kollade på olika saker, gick upp på ett berg, åt lunch, fikade. Nu har jag två dagar till skolan börjar och jag ska försöka göra "nödvändiga" saker, sånt som jag skjuter upp, jobb och vill även hinna med en hel del serietittning.
 

10 saker du inte visste om mig

 
- Jag har varit i 18 länder (inklusive Sverige).
- Jag äääälskar att sova i husvagn och vara på husvagnsemester.
- Jag har inte ost på min pizza.
- Jag dricker endast te ur mina egna muggar, inte familjens gemensamma.
- Jag ÄLSKAR naturgodis.
- Jag äter inte godis, bara choklad.
- Jag tycker veggomat är gott, ibland godare.
- Jag har världens finaste pojkvän.
- Jag önskade att vi målade våran robotgräsklippare till en kossa istället för blå som mamma bestämde.
- Jag är så ointressant att jag behövde hjälp med att komma på de sista punkterna. 

Victoria's Secret

 
Min underbara necessär som jag köpte på Arlanda i början av juli. Den är verkligen så fin, den perfekta storleken och just precis vad jag sökte efter. Den rymmer allt jag behöver om jag tex ska sova hos min pojkvän. Jag har lite standard saker i den hela tiden som deo, mediciner osv och sen behöver jag packa det smink jag behöver och hudprodukter. Den är så söt och jag blir så glad av den!

Tårtkalas

Jag har haft en helbra söndag! Min pojkvän är här och vi chillade mest under förmiddan och vid två åkte vi till mina kusiner där en av dom fyller tjugo år, grattis!! Det var världens tårtbuffé och alla jag smakade var himla goda! Vi har även hunnit med lite badmintonspel, dart och en cykeltur. Nu har vi precis bakat kladdkakemuffins, som att vi inte fikat nog idag, och ska se på film och ha myskväll. Det får bli en gammal vårig bild, för just nu spöregnar det ute.
 

Skrivbordet

 
Mitt nya skrivbord, som nästan får det att kännas som en ny del av mitt rum. Som jag nämde några inlägg ner så köpte jag det på ikea och skruvade ihop det i måndags. Jag är himla nöjd och glad att kunna slänga ut mitt förra som var väldigt gamalt, nött, rangligt och började få en gul färg. Jag vill ha vita möbler. En sak som jag gillar mycket med det här skrivbordet är sladdförvaringen, nu slipper jag sladdar över allt. Kaktusen, krukan och glaskupan kommer från ikea, ljusstakarna är från hm home. Inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha på skrivbordet, men det är såhär det ser ut för tillfället. 

Jobbat klart

Idag har jag jobbat min sista dag för den här sommaren, vilket känns sååå skönt! Jag stämplade ut lite tidigare och tog ut min sista flex, så jag är hemma redan nu klockan två istället för innan fem. Jag fick en ganska bra avslutning då jag hängde med pappa och hans gäng och åt lunch på arenan. Köpte lite naturgodis på vägen hem och nu ska jag se dm. Väntar nu bara på att lönen ska rulla in, även fast det inte blev lika många veckor jobbat den här sommaren, menmen. Jag har nu några dagar att ladda, eller gråta, inför skolstarten nästa vecka. Måste verkligen njuta av de sista dagarna av sommarlov. Verkar iallafall som värmen lämnat oss, 8 grader är inte varmt när man ska cykla på morgonen! Jag hade vantar igår och idag när jag cyklade på jobbet, brrr.
 

Spapooler

Jag skrev ett inlägg för några veckor eller månader sedan som handlade om pooler, alla möjliga pooler egentligen. Då nämde jag att en dröm eller önskan jag haft, kanske mest när jag var mindre, var att skaffa en pool. En stor och ljup som man kan hoppa från kanten i. Men som jag skrev då så kanske det var något jag ville ha när jag mindre, jag skulle inte tacka nej till en idag. Men när jag skrev det inlägget blev jag mer intresserad av en spapool. Tror jag skulle ha mer nytta av en sån, en sån typ av pool känns iallafall mycket varmare. 
 
bild från google
Spapool.se är en sida som säljer just spapooler. Det verkar vara en riktigt djungel utav pooler. Hur stor ska man ha? vilka funktioner? Jag som trodde det nästan bara var att köpa sig en pool och fylla den med vatten. Deras spabad har inbyggd rengöring, self-clean. Dom har spapooler som rymmer mellan tre och tio personer. Dom har även olika modeller som är en pool och träningsreskap kombinerat. Du kan alltså både sitta och chilla och simmar. Poolens jetströmmar gör det möjligt att kunna simmar på samma plats utan att du rör dig frammåt. Bra träning samtidigt som poolen inte en enormt stor. Tröttnar du på att simma kan du bara starta bubblorna istället. 

Tb Turkey

Vanliga frågor om fotografi

Vad har du för kamera/objektiv?
Jag har all min utrustning samlat i ett inlägg, som jag faktiskt nyligen uppdaterade. Så HÄR hittar du all min utrustning, vilken kamera jag använder osv. Den länken finns även under min meny bland "länkar".
 
Vem fotar bilderna på dig?
Det är oftast ett stativ och jag använder en fjärrutlösare. Ibland, väldigt sällan, fotar någon annan bilderna. Oftast min pojkvän eller pappa.
 
 
Vilket objektiv använder du mest?
Tidigare var det min EFS 17-85mm då det har vid vinkel. Dock har autofokusen börjat krångla och under vintern började jag använda mitt fasta 50mm då den har stor bländare går det att få bilderna ljusare utan att dom blir speciellt brusiga, perfekt när det är mörkt. Jag fotar mycket till bloggen och då blir det mycket outfit bilder eller bilder på "prylar" och då gillar jag mitt objektiv med stor bländare mest. Mitt 17-85 är just nu i 1000 bitar för det håller på att fixas, så under mina två senaste resor har jag använt andra. Men kort sagt, till bloggen är det 90% 50mm och landskapsbilder använder jag 17-85 mest.
 
Vilket "läge" fotar du med?
Jag fotar för det mesta AV eller M. AV är "Aperture Value" och i det läget ställer du in bländare och kameran ställer automatisk in slutartiden. M som är "Manual", då ställer du in bländaren och slutartiden själv. Beroende på vad jag fotar använder jag någon av dom.
 
 
Tips för att fota när det är mörkt inomhus?
Som jag nämde här ovan använder jag ett objektiv med låg blädare, då är linsen öppen mycket och det kommer då in mer ljus och bilden blir ljusare. Jag använder även en extern blixt, vilken hittar ni i min kamera utrustning. Jag brukar höja ISOn så mycket som går innan bilden blir för brusig och tänka på att hålla kameran stilla.
 
Har du fler frågor är det bara att fråga så kommer det en del2.

Byggt ihop helt själv

Igår spenderade jag, vad som kändes som hela kväll men egentligen 2 timmar, med att bygga mitt nya skrivbord. Jajjemän jag köpte (bland annat) ett nytt skrivbord på ikea i söndags. Jag byggde ihop det helt själv, något jag är väldigt stolt över. Sedan flyttade jag över sakerna från mitt gamla till mitt nya och det blev himla bra. Pappa ska få hjälpa mig bära ut det gamla som för tillfället står mitt på mitt golv, klarade inte att flytta det själv. Han ska även få hänga upp min nya taklampa, iii älskar förändringar i mitt rum. Ni kommer självklart få se hur det ser ut när det är klart, än så länge får ni en bild från igår när jag började få ihop något som liknar ett bord.
 

Min helg

Hej finisar! Igår var jag hemma vid åtta efter en heldag på ikea och körning hem. Jag och pojkvännen startade dagen med hotellfrukost innan vi packade ut oss och checkade ut från hotellet. Från hotellet åkte vi till ikea där vi gick hela dagen. Det blev även en sväng på andra affärer samt lunch och fika på ikea. Hittade allt jag behövde + lite till och bilen blev full med saker. Vid sex började vi åka hemåt och ja det var min dag. Idag är min första jobbdag efter semestern, vilket känns väldigt segt!! Jag vill hem och skruva ihop mina nya saker jue!
 
4 mobilbilder från helgen:
Porschar i depån i lördags  //  middag på Scandic där jag och min kille bodde  //  ikea shopping, på bilden är det jag och mitt nya skrivbord  //  ikea-lunch. Äääääälskar deras grönskasbullar

Dark Angel

 
Min senaste och min nuvarande favorit parfym är denna från Victorias Secret i doften Dark Angel. Den doftar fruktigt och sött, precis som jag gillar. Jag äger den även i roller parfym, perfekt att ha i väskan eller att ta med. Rekomenderar den verkligen! Vilken är din favorit parfym just nu?

Porsche körning

Som jag berättade förra veckan skulle jag köra på att köra på bana för första gången idag. Så imorse strax efter sju åkte vi ner mot banan, min pappa och Porschen var där redan då han är "funktionär". Jag hann köra ett pass och sen när pappa körde började bilen ryka. Det var iallafall mycket roligare än vad jag trodde att köra. Efter några varv fick jag in "tänket" och lärde mig av mina misstag vid in och utgång i kurvorna och jag vågade öka farten. Det blev ingen mer körning och pappa får dra hem bilen igen. När jag inte körde fotade jag lite, så här under kommer en bild på pappa när han kör. Det regnade nästan hela dagen, tråkigt och blött menmen.
 
 
Jag och min pojkvän befinner oss nu på ett hotell där vi ska spendera natten och imorgon blir det heldag på IKEA. Tur jag har med mig lite bärhjälp. Det var bra planerat att jag inte behöver köra hem idag, känner att jag kört tillräckligt. Vi ska snart gå på relaxen och sen blir det middag och imorgon hotellfrukost!! yeyyyy

Produktiv dag

Idag har jag haft en riktigt produktiv dag hittills. Började med en joggingtur, efter det har jag duschat, plockar hallon, ätit lunch och storstädat. Jag dammsög hela nedervåningen och har även hunnit  med en storstädning av mitt badrum. Nu måste jag packa och om en stund åker jag till min kille. Imorgon, tidigt, åker vi vidare på äventyr. Jag kommer berätta mer om det imorgon, blir iallafall bort till på söndag. 
 
Liten tb bild från turkiet.

Richmond&Finch

 
Mitt favoritskal är mitt rosa från Richmond&Finch som jag fick hem i början av sommaren (inlägget här). Perfekta rosa färgen och jag älskar satin finishen. Dock hände det något med skalet så det blev förstört vilket var tråkigt, vet inte ens vad som hände. Men då man har ett års garanti kontaktade jag R&F och jag fick hem ett nytt och fint rosa och även ett röttmarmor. Så nu är jag gladast av alla, orkar inte hur fina skal dom har!!

Hur mycket regn finns det?

När jag vaknade imorse åskade det och spöregnade, det var verkligen ett skyfall. Konstigt att det finns så mycket vatten i himlen. Mina planer att springa blev inte av om man säger så, istället tog jag lite frukost och satte mig framför datorn. Helt plötsligt hade jag börjat fundera på min kommande design, min höst design. Jag fick ihop en skiss och även en colour board, som jag alltid gör. Det känns bra, att vara på väg. Men jag har ju såklart allt kodande kvar, samt behövs lite bilder till bland annat header. 
 
brist på bilder så får det bli en på min lilla sköldpaddamagnet jag köpte i Turkiet. 
 
Jag har nu sprungit min sväng, varit på stan och köpt plastfilm och även sushi till lunch. Sushin är uppäten och jag har precis börjat baka bullar, perfekta regndags-sysselsättningen. Tänkte passa på att kika in här medan dom jäser. Vad gör ni en regnig dag som denna?

Krusbärskaka

Efter lunch hade jag tänkt sola men jag hann bara sitta i solen tjugo minuter innan det blev molnigt. Jag gick då istället in och bakade en krusbärskaka. Har ni också något som ni bakar varje år? Jag har den här krusbärskakan som jag gör varje sommar och har gjort i flera år. Enkel och god! Nu har jag precis kommit tillbaka från min promenad till ica där jag köpte naturgodis. Jag har tänkt se pll avsnittet ikväll och har planerat att lyxa till det med lite torkad frukt och bär, omnoom. Jag måste även tacka för alla söta kommentarer på förra inlägget med videon, ni är bara för söta!
 

One week in Turkey (video)

 
Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag älskar att filma och redigera videos. Något som jag gjort sedan jag var liten och gjorde olika sketcher med min lillebror där jag var manusförfattare, regissör, kameraman, klippare och ehh jag typ allt! När jag och min kille var i Turkiet i början på Juli filmade jag några klipp (fick lite hjälp också) som jag klippte ihop till en kort film som jag la upp på youtube men inte visat på bloggen. 

Juli favoriter

 
Jag har helt seriöst använt smink två gånger under hela juli, sista kvällen i Turkiet och när vi firade min morfar. Alltså har jag inga sminkprodukter jag använt mycket och jag har inte heller testat något nyss. Men jag lyckades få ihop några favoriter i skönhetsväg iallafall.
 
The Body Shop Body Butter. Efter Turkiet resan blev jag torr och flagnade på flera ställen, räddaren i nöden blev då denna body butter. Den är fet och dessutom luktar den gott.
 
LUSH American Creme balsam. Mitt absoluta favoritbalsam. Håret blir mjuk och lent och luktar vanilj både i duschen och efter. Jag tog med mig till både Turkiet och Norge vilket jag är tacksam för då mitt hår inte blir så glatt utav klor, salt och mängder av sol.
 
True All Your Need Is Me hudkräm. Som jag nämde blev jag ganska flagnig efter resorna och denna har varit till stor hjälp. Den är nog bland de fetaste krämerna jag testat och var perfekt att lägga där jag var som torrast i ansiktet och även hårbotten där jag lyckades bränna mig.
 
LÓÉAL ansiktscreme. Den ansiktscreme som jag använt mest under månaden. Den är hyffsat lätt vilken känns bra under sommaren då jag även använder någon typ av solskydd och vill inte ha för mycket i ansiktet.
 
Déliceuse läppbalsam. Perfekt för torra läppar. Denna fick jag i glossybox för ganska länge sedan och den har använts flitigt sedan dess. Funderar på att köpa en ny då den luktar sååå gott!

5.5 km och thai-cube

Jag startade min dag precis som igår med en springtur, idag blev det 5.5km och en 2km promenad på det. Riktigt nöjd! Jag har precis fotat lite bilder till bloggen som jag ska redigera senare för nu ska jag åka till min Farmor och Farfar och spendera eftermiddagen där med massor utav mys. Älskar att vara där!! Jag måste även tipsa om min lunch som jag åt idag som är min favorit bland de färdiga köpematrätterna. Det är en vegetarisk thai kub med ris och grönsaker i en sås. Boxen är ganska stor så jag brukar dela den och äta andra halvan en annan dag. Tipstips!
 

Första augusti

 
Jag fastnade verkligen för lobbyn i hotellet vi bodde på i Turkiet. Marmor golv, takkronor, palmer och soffor i mängder. Den här bilden fotade jag en kväll på lamporna som hängde i taket. I bakgrunden ser ni hissen som var en glashiss, super hiss!
 
Vet inte vad som hänt med juli, känns som det nyss kalenderna slog om till juli. Jag startade dagen med en joggingtur, känns bra att vara igång med träningen igen efter mitt uppehåll. Jag såg precis klart sista Orange Is The New Black avsnittet, stolt att jag inte såg klart alla på engång och att jag sparade dom så länge jag kunde. Längtar till nästa sommar då dom börjar igen! Nu tänkte jag sätta mig i solen en stund innan det blir för molnigt.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin