Alicelindstrom

Mitt 2018

Precis som de tidigare åren så kommer här min årliga årsresume, vilket är en recap vad jag har gjort månad för månad. Vill du spana in vad jag har gjort under de tidigare åren så hittar du dom här: 2011 del12011 del220122013201420152016, 2017.
 
Den 22/1 tog jag min ryggsäck (på hjul) reste till Asien med tre tjejer för första gången träffades på Kastrup. Vi började med några dagar i Singapore innan vi fortsatte till Thailand. I Thailand var vi på Koh Tao och Koh Phangang under fullmoon party, sjukaste! Jag fyllde även 20 under januari, men det firades inte mer än med pannkaksfrukost för min del.
 
Kvar i Asien och under februari blev det mer av Thailand, bland annat Phi Phi och Bangkok. Sedan åkte vi till Kambodja. Där besökte jag Angkor (bilden till höger). Under dagarna blev det en hel del sol och bad. Under slutet av månaden hände jag i Vietnam, det är ett bra land det!
 
I Mars var jag både i Vietnam, Filippinerna och Bali. Det var sååååå fint på alla ställe jag besökte och även om jag vid det här laget hade varit borta närmare två månader så längtade jag inte hem. Jag besökte de mest magiska stränderna, turkost vatten, risfält, teodling, vattenfall och mycket mer.
 
Under April var jag själv på resande fot. Första på Bali men där var jag matförgiftade så jag beställde mest roomservice och kollade på Netflix. Jag åkte även till Hong Kong, själv, och det var en riktigt upplevelse!! Jag älskar höga hus och där levde jag loppan med lyxbio, jag fixade naglarna, fotade i mängder och åt sushi mest varje dag. Den 9/4 landade jag hemma i Sverige och där fanns det fortfarande en del snö, så det blev en tur till backen. Vill du läsa mer om min Asienresa finns alla inlägg samlade HÄR.
 
Maj var väl inte den mest intressanta månaden, men efter flera veckor på resande fot så hade jag inget emot att ta det lite lugnt. Jag fotade, både mig och själv och blommor. Festade och jaa sen hände inget mer. Jag minns hur skönt jag tyckte det var att kunna dricka vatten ur glas och inte glaska, att kunna skölja tandborsten i kranvatten och att ha alla kläder i en garderob istället för en väska. Det blev även en väldigt spontan trip till Umeå och Brännbollsyran, men det var helt klart värt det.
 
I juni färgade och klippte jag håret, väldigt behövt efter resan även om jag klippte någon decimeter när jag var på Bali. (Bra bild dessutom där man ser längden på håret. not). Jag jobbade i juni och firade midsommar med ett härligt gäng. Jag och familjen var även ner till Södertälje för att min moster skulle gifta sig.
 
Jag besökte 2 festivaler i Juli, Sensommar och Härnösand, och där mellan var jag några dagar med familjen på husvagnssemester. Sommaren var magisk med värme så hände en del med kompisar och badade. Det blev även en del fester, men klagar inte.
 
I början på augusti åkte jag till Holland med min pappa några dagar. Han skulle jobba och jag hängde med som lite sällskap. Vi bodde i staden Almelo på ett riktigt nice hotell. Jag spenderade dagarna med ett gå runt och fota, shoppa och äta mat. En dag var jag dessutom till Amsterdam, en fin stad det där!
 
Jag var inte hemma på hela september alls typ, därför har jag bara två bilder som dessutom är fotade samma dag. September var en väldigt jobbig månad för mig och jag minns inte så mycket som hände.
 
Ny månad. Jag bakade bullar, köpte en grön tröja som jag bodde i och jag var en sväng med mamma på Ikea för att köpa julsaker. Jag fikade en del med min farmor och tog det mest lugnt.
 
Jag, pappa och min bror var till Stockholm i början av månaden. Dom skulle dit och jag hängde med för att bo på hotell, äta mat och shoppa lite. Jag hade 2.5 bra dagar i Stockholm och resterande tiden den månaden spenderade jag i Luleå med gamla kompisar. 
 
Min favorittid på året, december!! Denna december har jag bakat, städat och grejat inför jul. Det känns nästan som att jag inte gjort annat. Jag tog även skoterkort och jag firade en mysig jul tillsammans med min familj och släkt.
 
Gjorde du något roligt 2018? berätta gärna i en kommentar!

Utvärdering av min mål 2018

För ganska precis ett år sedan postade jag ett inlägg med mina mål för 2018. I detta inlägg har jag tänkt att gå igenom den listan igen för att se om jag nått mina mål. Mina mål för 2018 hittar du HÄR. Mina mål för 2017 HÄR och min utvärdering för 2017 HÄR.
 
Utvärdering av mina mål för 2018:
Fota mer 
Under de kanske fyra första månaderna av året fotade jag nog mer än någonsin. Sen har det gått utför. Under september tror jag att jag endast rörde kameran en gång.
Ha mitt livs resa
Det kan man väl säga att jag haft. Den tjugoandra januari 2018 begav jag mig till Asien med tre andra tjejer jag hittat via internet. Resan var verkligen så rolig, spännande, lärorik och helt underbar! Verkligen inte lik någon annan resa jag gjort.
 
 
Fortsätta äta en 100% pesetariansk kost samt plantbaserat så gott det går
Det har jag lyckats bra med. Jag har inte ätit kött och konsumerar endast mejeriprodukter i mat. Äter jag yoghurt och flingor har jag soygurt.
 
Springa minst två gånger i veckan
En fail på den. De tre månaderna som jag var bortrest blev det inte mycket träning alls, snarare inget. Sen kom jag hem till pollensäsong och då funkar det inte riktigt för mig att springa, även om jag försökte. Sen var jag borta 2 månader under hösten varav under en av dom månaderna + december har jag haft problem med en inflammation i benet. Mycket bortförklaringar men det kommer ett nytt år.
 
Fortsätta med att inte köpa skinn, ull, päls, dun
Yes, det har gått riktigt bra. Jag kan faktiskt inte komma på något jag köpt som är gjort av djur.
 
Lära känna nya människor
Jorå, lite nytt folk har jag träffat. Och dom jag reste med lärde jag känna ganska så bra. Den får ett halft lyckat.
 
på bilden är det jag och Emma som jag backpackade med + julias hand.
 
Dricka mer vatten
Njaaaa den punkten har nog inte förändrats.
 
Fortsätta utan chips, godis och läsk
Det gick så bra under 2017 och även under 2018. Jag är inte stenhård, utan jag dricker julmust tre dagar vid jul, läsk i drinkar och choklad då och då. När jag var i Asien blev det dock lite chips.
 
Läsa mer böcker
Jag har faktiskt läst ut en bok under december och håller på med den andra. Så i december har jag läst men övriga året, njaaa inte så mycket.
 
 
 
Stressa mindre
Njaa, jag skulle inte påstå att jag lyckats sådär superbra med den här.
 
Upptäcka fler platser
JAAA!! Ett stort j JA på den! Jag har varit i åtta länder under 2018. Varav sju av dom länderna var det första gången jag besökte. Så jag här sett MÄNGDER av nya platser.

Best nine 2018

Det är dags att posta mina nio mest gillade bilder på instagram under året. Som ni ser är det en riktig blandning och en del resebilder, eller ja ingen är fotad i Sverige så det är bara resebilder. Vilket kan bero på att jag besökte 8 länder + Sverige under det gångna året. Jag har gjort de de två tidigare åren och de inläggen hittar du här: 20172016 och 2015. Vilken är din favoritbild av dessa nio? min är nog den första, tredje eller fjärde.
 
Vill du följa mig hittar du mig @alicelindstroom.
 

Wow.

 
Slänger in ännu ett gäng höstbilder såhär under mellandagarna som legat och samlat damm i arkivet. Varför gör jag så? Sparar färdiga inlägg i utkast och glömmer bort det i flera månader?

Mina två nya skal

 
Till min nya mobil har jag även köpt 2 skal. Båda kommer från Ideal of Sweden och jag fastnade verkligen för palm skalet och ett plånboksfodral är alltid bra att ha. Så valet var ganska enkelt. Jag har även två andra skal till min telefon som jag köpt från andra ställen. Inlägget är inte ett samarbete, men jag önskar.

Billigt outfit från julafton

Julen har gått så jäkla fort och snart är även annandagen över. Igår kväll blev det utgång för min del, hemvändarfest som det kallas. Det var verkligen roligt att träffa folk jag inte sett på länge, både på förfesten och väl ute. Idag har jag haft en riktig vilodag efter en natt med få timmars sömn. Så nu tänker jag se en mysig film och sova tidigt, för imorgon kör vi igen.
 
Jag på julafton. Både tröjan och kjoler kommer från Zara Kidz. Jepp, sån är jag. Handlar på barnavdelningen för det är billigare, jag lovar att tröjan kostade under 100kr!!! I mean, Zara, värdels mysigaste långärmade för under hundringen? Den dagen var jag glad.

Juldagen

Jag hoppas ni alla hade en mysig jul med god mat, mycket godis och bra sällskap. Vi åt ett mysig julbord igår med min moster, hennes man och morfar och vi avslutade med lite julklappsöppning innan dom åkte hem. Då öppnade vi i familjen resten av julklapparna och såg filmen Christmas Chronicles, kanske den bästa julfilmen jag sett i år. Sååå mysig och rolig. Idag blir det en dunderlugn dag för mig. Jag känner för julfilm, glögg och julgodis. 
 

GOD JUL

 
Farmor var här under förmiddan och vi har precis doppat i grytan och jag har haft min årliga photoshot framför granen. Bilderna är redigerade och nu väntar jag på mamma, vi ska se på Grinchen. Ikväll kommer min moster, hennes man och min morfar på mat. Jag har fått ansvar över fisk, det vegetariska och efterrätten. Hoppas ni alla har en mysig dag ♥

Dan före dopparedan

Idag har det pyntats, klätt gran, fikats, tagit fram julgodis, städats och mängder av fler saker. Det som återstår för mig innan jag kan sätta mig ner i soffan framför årets uppesittarkväll med en vegetarisk skinkmacka är lite småsaker. Bland annat förbereda inför efterrätten imorgon, duscha, locka mitt hår och måla naglar. 
 

Lucka 4

 
I årets sista lucka tävlar jag ut två produkter på Eleni & Chris. Ett skönthetsmärke som jag verkligen gillar. Du har chansen att vinna deras Peeling Pen i 10-pack och deras BoostaMin i 6-pack som är en hårkur. Hur bra för både hud och hår nu när det är så kallt? Peela huden gör glow och ge håret näring. Ett totalt värde på 738kr.
 
För att vara med:
- Lämna en kommentar här i det här inlägget att du är med och tävlar.
 
För extra chans att vinna:
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och eleniandchris.com. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 30/12. Lycka till!
 
 
Vinnaren i lucka tre är Matilda. Jag kommer att kontakta dig via mejl.

Julklappstips - till dom som behöver det som mest

 
 
Den perfekta julklappen till den som har allt, den som gör mycket för andra, den som inte alltid gör mycket för alla, för vem som helst i alla åldrar kan du ge något som ges till någon annan. Köp ett Vaccinpaket i någon annans namn eller skänk pengar till en organisation som du vet personen brinner för i hens namn. Här ovan tipsar jag om fem olika paket från Unicef som kan rädda barns liv ute i världen. Andra organisationer med liknande julklappar är: WWF, Läkare utan gränser, Rädda barnen, Vi skogen och Giving People.
 
DN har även skrivit en bra artikel om julklappsinsamling runt om i Sverige. Ge en julklapp till ett barn i Sverige som inte kommer få några julklappar i år. Du hittar artikeln här med information om julklappsinsamlingarna.
 
PS. perfekta sista minutenjulklappen då du inte behöver vänta på att få hem något. På flera av sidorna kan du skriva ut ett gåvobevis och ge bort i julklapp ♥

Jullista

Det här listan svarade jag på i fjol och året innan det så varför inte köra ett tredje år i rad? Är du sugen på att se om mina svar har ändrats hittar du de tidigare åren här: 2017 och 2016.

 

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar. Jag har i år insett hur mycket jag älskar saffran, och inte bara i lussebullar. Utan även i kladdkaka och te.

 

Ischoklad eller marsipan? Marsipan. Jag har så länge jag kan minnas och gjort marsipangrisar till jul som jag doppar i choklad. En tradition som än idag fortsätter.

 

Lax eller sill? Lax! 

 

Sylta eller pastej? Inget av dom.

 

Paradis eller Aladdin? Jag är en mjölkchokladsmänniska så jag skulle säga Paradis. Meeeen vi har alltid Aladdin hemma hos oss för jag är en enda som föredrar ljus choklad. Men det är bara bra för mig, för då får jag alla goda bitarna!

 

Skumtomtar eller knäck? SVÅRT!!! Jag längtar alltid sönder efter säsongens första skumtomte men hinner näääästan äta mig less innan jul. Knäck har jag aldrig tröttnat på men skumtomar är ju gott. Svara båda på den.

 

 

 

Revbensspjäll eller lutfisk? Jag har aldrig ätit någon av dom så pass på den.

 

Glögg eller julmust? GLÖGG! 

 

Rödbetsallad eller dopp i grytan? Dopp i gryta får jag ta och svara. Jag har gått från att knappt smaka till att se fram emot att äta det.  

 

Ris a la Malta eller gröt? Gröt. Hemmakokt tomtegröt, mmmmm.

 

Köttbullar eller prinskorvar? Jag är som ni kanske vet pescetarian och därför inte äter kött. Meeen i vegetarisk form som föredrar jag köttbullar.

 

Julkorv eller julskinka? Samma som på den så äter jag inte kött, meeen vegoskinka är riktigt gott! Jag kommer i år för andra året i rad ha Quorns.

 

 

 

Hemma eller borta? Det spelar ingen större roll, bara jag får vara med min familj.

 

Chokladkalender eller paketkalender? I år är första året för mig utan chokladkalender. Istället har jag haft 4 olika kalendrar innehållande paket och jag har insett hur kul det är att varje morgon öppna något som jag inte vet vad det är. För jag bryr mig inte speciellt mycket om vad motivet på chokladen har, det smakar ändå samma.

 

Plastgran eller äkta? ÄKTA!

 

Arne Weise eller Ernst? Ernst, världen bästa!

 

När vill du att första snön ska falla? Innan första december.

 

 

 

Favoritjulfilm? Svårt! Tror jag får återkomma på den.

 

Favoritjulkalender? Sunes jul. Men jag gillar även årets. 

 

När öppnar du dina julklappar? Först några på morgonen i strumpan. Sen kommer farmor och då öppnar jag några till. Sen öppnar jag resten på kvällen.

 

Favoritjuldoft? Mitt doftljus Christmas Eve från Yankee Candle doftar magiskt. Men det bästa är nog doften av gran eller lussekatter i ugnen!

 

Vad framkallar mest julstämning? Klä gran, slå in paket, julmusik, julbaka eller att äta juligt.

 

 

 

Vad är viktigast med julen? Att jag får vara med min familj och släkt.

 

Kålrotslåda eller morotslåda? Jag råkar vara allergisk mot både morot och kålrot sååå jag skulle föredra ingen.

 

Julkyrkan eller Kalle Ankas Jul? Kalle Anakas Jul!

Nya hårprodukter

inlägget är ett samarbete
 
Jag har tidigare skrivit om sidan softskin och jag fick för någon vecka sedan hem lite produkter därifrån. 3 balsam/hårinpackningar och en dry oil spray som kan användas både i ansikte och hår. Den sistnämnda luktar vanilj, mumms! Jag har hunnit testa alla och hittills är min favorit oljan. Men ska testa dom andra flera gånger.

Sista klapparna är inslagna

I måndags hade jag tomteverkstad och slog in de sista klapparna. Idag bakade jag det sista, mina usa kakaor, och nu är jag helt redo för julen. Förutom att jag ska handla det sista på lördag och städa. Och klä granen. Hur går det för dig med förberedelserna?
 

Sunset

 
Jag har alltså inte klickat publicera på inläggen med bilder jag fotade i oktober. Kanske lite konstigt att jag publicerar höstiga bilder såhär innan jul, meeen så blir det om man sparar dom i utkast för länge. Ni kan vänta er fler bilder från den här dagen... hihi

Julklappstips - under 500kr

 
 - innehåller adlinks -
1. Earrings  /  2. Blanket  /  3. Carafe  /  4. Backpack  /  5. Eyeshadow palette  /  6. Men Moisturizing Cream  /  7. Perfume  /  8. Watch  /  9. Powerbank  /  10. Bedset


Skoter

 
Jag har spenderat gårdagen med ett gäng människor i en lektionssal och idag bland snötäckta träd tillsammans med skotrar för att ta skoterkort. Igår hade vi teori och idag körde vi i skogen i två timmar och efter det skrev vi teoriprov som jag klarade utan problem. Nu har jag kortet och kan åka ut och gasa så fort vi får lite mer snö.

Lucka 3

 
I årets näst sista lucka tävlar jag ut två saker till samma vinnare. Du har denna gången chans att vinna en valfri poster från Sealoe och doftljuset Blue Italians Frosty Morning från Briscapo. Allt till ett värde på över 900kr.
 
För att vara med:
- Lämna en kommentar här i det här inlägget att du är med och tävlar.
 
För extra chans att vinna:
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se, sealoe.se och briscapo.se. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 23/12. Lycka till!
 
 
 
Vinnaren i lucka 2 är Sanna. Stort grattis till dig, jag kommer att kontakta dig via mejl!

Julklappstips - stocking stuffers

Även fast jag snart är tjugoett har jag en julstrumpa och det kommer jag att ha så länge jag vill! Planerar du att lägga ett paket i någon annans julstrumpa, din egna strumpa eller är på jakt efter en liten i storlek julklapp så har du 14 tips här nedan.
Vill ni har fler julklappstips i andra kategorier? Jag har mängder av inlägg i lager, så hojta bara till!
 
  - innehåller adlinks -
 
1. Bracelet  /  2. Candle  /  3. Invisible Bobbie  /  4. Nailpolish  /  5. DEO  /  6. Makeup Brush  /  7. Sunglases  /  8. Razor Blade  /  9. Cardholder  /  10. Phone Case  /  11. Wireless In-Ears  /  12. Candy  /  13. Body Oil  /  14. Mascara

Jag kommer hem till jul

 
Jag tänkte bara kika in här och tipsa om en bok jag just nu läser och har kommit lite mer än halvvägs i. Den heter "Jack kommer hem till jul" och är som ni förstår en julbok. Jag som älskar allt som har med julen att göra gillar den verkligen men inte bara för att den är julig, även för att den är mysig. Har du tips på en bra bok får du väldigt gärna lämna det i en kommentar!

Världens bästa doftljus

 
När jag var i Luleå för några veckor sedan jag jag en lite sväng på stan för att fördriva tiden. Jag besökte bland annat Lagerhaus som är en av mina favoriter och där fastnade jag för detta ljus! Det dofta JUL gånger 1000. Även fast min väska är proppfull så behövde jag det här ljuset i mitt liv! Tipstips!

Julklappstips - till honom & henne

 - innehåller adlinks -
 
1. Shoes  /  2. Face Serum  /  3. Hat  /  4. Backpack  /  5. Card Case  /  6. Perfume  /  7. Foreo Luna 2  /  8. Bodylotion  /  9. Pyjamas  /  10. Shower Foam  /  11. Tshirt  /  12. Watch  /  13. Face Cleanser  /  14. Deo  

 
- innehåller adlinks - 

1. Makeup Brushes  /  2. Shoes  /  3. Nailpolish  /  4. Giftset  /  5. Earbuds  /  6. Case  /  7. Perfume  /  8. Earrings  /  9. Face mist  /  10. Body butter  /  11. Eyeshadow palette  /  12. Blanket  /  13. Cup  /  14. Candle holder  /  15. Wine glass  /  16. Pyjamas  /  17. Candle

Look Fantastic November

 inlägget är ett samarbete

En ny LookFantasic box är här och denna gång är temat dark wonder. Jag hade detta innehåll i min:

Laura Gellar - Baked Gelato Swirl Illuminator in 'Glide Honey' - En highlight i en guldig ton, såå snygg! Den kommer jag nog även att använda på ögonlocket för jag saknar en super guldig och glittrig ögonskugga.

Ren - Evercalm Global Protection Day Cream - En dagkräm som ska skydda huden. Jag älskar att testa nya hudvårdsprodukter så den här ska bli spännande!

Bubble T - LookFantastic Dark Wonder Bath Bomb - En badbomb som innehåller acai och hibiskus, hur härligt låter inte det? Jag har aldrig fått en badbomb i en sån här box så det är väldigt roligt.

Mellow - Precision Pen Eyeliner - En svart eyeliner penna med väldigt tunn spets, perfekt då jag just nu inte har något. I och för sig så använder jag inte eyeliner speciellt ofta, men skulle jag vilja så är det bra att ha en!

Elemis - Papaya Enzyme Peel - En ansiktsmask som peelar huden samt ska lämnas kvar i 15-20 minuter. Den ska återfukta och göra huden len, spännande!

Contour Cosmetics - Matte Liquid Lipstick - Jag älskar liquid lipsticks och just denna ska bli spännande att test hur länge den håller. Jag fick den i en väldigt fin beigerosa färg och jag gillar formulan starkt.

Lussekatter

I lördags bakade jag och mamma lussekatter, kan det bli mer juligt eller? Jag älskar doften av lussekatter!! De kommenade veckorna har jag en hel del som jag bakas och fixas inför julen. Jag tror att jag är uppe i tre kakor, ett bröd plus att jag har en hel del städning och handling att göra.
 

Inköp under Black Friday

 
Jag spenderade Black Friday i Luleå i år hos en kompis och som jag tidigare skrivit så spenderade vi säkert sju timmar med att gå runt i butiker. Jag köpte inte speciellt mycket men det jag köpte var saker som jag behövde. Det ni ser på bilden här ovan köpte jag i butiker och jag beställde även några saker hem samt att jag glömde fota de smycken jag köpte.
 
Iallafall så kom jag hem med ett juligt kuddfodral, juligt doftljus, ljus med nummer 1-24, duschtvål, underställ, träningssockar, träningsjacka och en tshirt (den kostade 23kr). Fyndade du något under black friday?

Lucka 2

 
Lucka nummer två är här och denna gång har du chansen att vinna en vas, Pallo svart junior, från Skruf Glasbruk. Vasen är ca 20 cm hög, svart och värd 800kr. Hur bra julklapp? Eller kanske något perfekt att behålla själv som en julklapp till sig själv.
 
För att vara med:
- Följ Skruf på instragram. LÄNK eller sök på skrufglasbruk.
- Lämna en kommentar här nedan att du är med.
 
För extra chans att vinna:
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och skrufglasbruk.se. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 16/12. Lycka till!
 
 Vinnaren i lucka 1 är Jessica Andersson. Stort grattis till dig, jag har kontaktat dig via mejl!

10 saker jag vill göra i december

Jag såg på Celines blogg att hon hade gjort ett inlägg med 10 saker hon vill göra i december och jag tänkte sno hennes ide rakt av och lista tio saker jag vill göra under december månad.
 
1. Se en gammal julkalender. Förra året såg jag Sunes Jul och i år tänkte jag se någon annan. Jag har varit sugen på att se Håkan Bårkan men hittar ingenstans att se den :(( Såklart kommer jag att ge årets en chans också.
 
2. Baka de tre kakor jag alltid bakar + testa en ny.
 
3. Baka mina jobbigt goda kanel och dadelbollar. Eller baka? det är mer att röra ihop och forma.
 
4. Testa olika glögger.

5. Storstäda mitt rum och badrum.
 
6. Klä julgranen.
 
7. Fota juliga bilder och publicera minst TVÅ juliga bilder på instagram.
 
8. Lyssna på julmusik.
 
9. Bära något glittrigt på nyår.
 
10. Njuta.
 
Skriv gärna ner 10 saker du vill göra i december!
PS. Glöm inte min julkalender där jag i första luckan tävlar ut ett presentkort, BÄSTA julklappen!! Du hittar luckan HÄR.
 

November 2018

Betyg på månaden? 4/5

Hur summerar du november? Helt okej, månaden har sett aningen annorlunda ut då jag spenderade tre veckor hos en kompis i en annan stad.

 

Månadens höjdpunkt? Att åkta iväg till Luleå och där hände mycket roligt! Bland annat fester, shoppingdag på Black Friday, event med NAKD och mycket annat.

 

Månadens bottennapp? Att telefonen jag köpte först inte funkade. 

 

Månadens resa? Till Luleå för att hälsa på en kompis. Därifrån gjorde vi dessutom en dagstrip till Haparanda och Tornio.

  

Månadens upptäckt? Svååååårt. Kanske den vegetariska lasagnen vi gjorde, gahhh vad gott det var!! Eller hur mysigt det är med brunch!

 

 

 

Vad har gjort dig glad den här månaden? Att umgås med kompisar som flyttat till Luleå.

 

Månadens inköp? Det blev en del köp på Black Friday men mitt bästa köp var min nya mobil som jag köpte i början av månaden.

 

Hur såg förra årets november ut för dig? Den var nog helt vanlig, jag minns inte så mycket.

   

Hur tror du nästa års november ser ut? Det har jag inte heller någon aning om, det återstår att se.

 

Blev november som du tänkt dig? Jadåå det tycker jag väl. Hade dock inte räknat med att behöva operera mig och åka till vårdcentralen varannan dag i flera veckor, men jaja.

 

Månadens bästa beslut? Att åka till Luleå och köpa en ny mobil.

 

Månadens sämsta beslut? Jag kommer inte på något dåligt beslut jag tagit. Kanske att 

 

Månadens bild? Det får bli denna från Ormberget i Luleå.

 
 

Favoritserie denna månad? New Girl och jag har fastnat för Riverdale. Jag har tyckte att den senaste säsongen är lite sådär och ser det bara i brist på annat men helt plötsligt är den bra igen.

 

Favoritbok denna månad? Jag köpte faktiskt en bok under november, dock började jag läsa den i december. Det är en julbok som heter "Jag kommer hem till jul".

 

4 favoritlåt denna månad? 

 

Vad ser du fram emot i december? Julen och allt vad som hör till. Julpynt, slå in julklappar, glögg, julbaka och såklart julafton!!

 

Hur har det gått med målet från november? Mitt mål var att njuta av tiden innan jul och det tycker jag att jag har gjort. Jag har under november julpyntat mitt rum och ätit en del julfika.

Mål för december månad? Njuta av julen!

 

happy-day.se

Julen närmar sig med stormsteg, det har nog ingen missat. Julen kan ju vara en stress för många, inte minst när det kommer till att inhandla julklappar till alla ens nära och kära. Jag tycker det är riktigt roligt meeen ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska ge, speciellt till den som har allt. Då hjälper det inte att googla efter tips och men nu har jag hittat den perfekta sidan som har något för alla!

Jag skriver det här inlägget i samarbete med sidan happy-day.se där hittar du upplevelser. Man måste inte alltid ge bort en fysisk grej, en upplevelse är minst lika roligt att få. Eller det tycker iallafall jag. På sidan happy-day kan du ge bort upplevelser som att köra formel1 bil, flyga helikopter, hoppa från ett flygplan, bio, massage, takvandring, testa på att vara modell för en dag eller något annat coolt. Du kommer garanterat hitta något för alla! Där kan man välja "billiga presenter", "presenter till henne", "presenter till pappa" osv. Du hittar presenttips för alla så du kommer hitta något inom den prisklassen du söker!

 

 

Jag har verkligen svårt att välja vad jag skulle vilja uppleva om jag fick önska fritt från hemsidan. Men köra Lamborghini vs Ferrari står högt upp tillsammans med att spaka ett flygplan själv, köra Audi R8 på racingbana och Formel1 bil. Att köra Porsche 911 Turbo hade också stått med på listan om jag inte redan kört pappas Porsche på bana. Kanske märks det att jag gärna kör bil, fort. Är du intresserad av att köra saker så hade jag inte tackat nej till chokladprovning, brunchkryssning, luftballong eller något med spa.

Är du ute efter en sista minuten present så kan du välja att få presenten direkt via e-post. Är du ute i lite mer god tid kan du välja att klicka hem upplevelsen i en presentbox, då kommer den på 1-3 dagar.

Mina julkalendrar

 
I år har jag rekordmånga julkalendrar. Tidigare år har jag mest bara haft en chokladkalender men i år är det verkligen lyx! Jag har en musli kalender från MyMuslie, en med smink och skönhet från Lyko som jag fått av min snälla moster, en tekalender från TeButiken och en skönhet och sminkkalender från Look Fantastic. Än så länge älskar jag innehåller, dricker te, äter musli och testa nya produkter mest varje dag!

Pepparkakor

 
Det är så galet att det redan är december och att det igår var första advent!! I löradgs bakade vi pepparkakor, en tradition att baka det första adventhelgen. Supergott och jag har tänkte att kristyra några, kanske gör det idag. Nä nu ska jag öppna dagens lucka i mina kalendrar. Jag kom på att jag inte visat er vilka jag har i år men jag är väldigt nöjd med alla!

Lucka 1

 
Glad första advent vilket även betyder att min julkalender är igång!! Varje advent kommer jag att posta en tävling som pågår i en vecka. Första luckan är i samarbete med Kamda där du hittar kamera och mobiltillbehör. På bilden ser du några av de saker jag gärna skulle köpt för mitt presentkort.
 
För att vara med:
- Gå in på Kamda och hitta något du skulle vilja köpa för presentkortet om du vann.
- Lämna en kommentar här nedan med något du skulle vilja köpa för presentkortet.
 
För extra chans att vinna:
- Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och kamda.se. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte att skriva din mejl så jag kan kontakta dig samt om du gjort något extra. 
Tävlingen avslutas om en vecka, 9/12. Lycka till!
 
 

MyMuesli

inlägget är ett samarbete
 
Titta vilket magiskt paket jag har fått hem, eller egentligen är det två då julkalendern är väääldigt stor. Jag har gått hem MyMuesli Christmas Granola och Advent Musli OCH deras stora julkalender som innehåller 24 luckor med bägare med musli där du enkelt fyller på med yoghurt. Idag öppnade jag den första luckan och kommer att äta granolan till lunch men har jag redan tjuvsmakat de andra två och älskar dom!
 
PS. imorgon är det första advent och ni som läst min blogg i över ett år vet vad det innebär. Jag kan avslöja att det är något ni inte vill missa och att det är något finfint!

Naturligt tjockt hår är inte något man kan räkna med

inlägget är ett samarbete

Mitt hår är nog det på mig och min kropp som jag får mest komplimanger för och det är även det jag fått mest frågor om. Hur får jag mitt hår så tjockt, hur är det så långt, vilka produkter använder jag, hur ofta klipper jag mig och så vidare. Till er som är nyfikna har jag tråkigt nog inget bra svar på det. Jag har ingen magisk metod som automatiskt ger långt och tjockt hår utan jag skulle säga att det till allra största del beror på gener. Jag tar inte hand om mitt hår sådär super bra och jag tror att det har att göra med gener. Jag hade tur helt enkelt. Jag använder schampo och balsam, ibland inpackning och hårolja. Jag låter mitt hår lufttorka och jag använder sällan värmeverktyg. Då är jag väldigt noga med att använda värmeskydd. Vissa däremot kan ha väldigt otur när det kommer till hår. Jag känner en del vars hår inte kan bli mycket längre än till axlarna, för det går av. Samt att många är väldigt tunnhåriga. Även om dom använder bra och de lite dyrare produkterna. Vissa har så tunt hår att det inte går att fästa löshår i håret. Att ha långt och tjockhår är verkligen inte det viktigaste i livet, men jag förstår att det kan vara väldigt jobbigt för många och det kan påverka en negativt.

 


Men det finns dom som har det snäppet värre när det kommer till håret, de som lider av håravfall. Håravfall för kvinnor är vanligare än vad många kan tro. De flesta som börjar tappa år är mellan 50-60år och det händer någon gång i livet för 10-15%. Många kvinnor får tunnare hår när de kommer in i klimakteriet. Andra vanliga orsaker är bieffekt av mediciner, hormonförändringar eller järnbrist.

 

Som tur är finns det idag behandlingar mot håravfall för att bromsa för dom som tycker det är väldigt jobbigt. En av dom behandlingarna är PRP-behandling. Man kan även göra här göra en hårtransplantation men det är vanligast om det är ärftligt. En klinik som arbetar med hårtransplantation är Akacia Medical som finns i Stockholm. Dom använder en metod som heter FUE-metoden och det innebär att man flyttar hårsäckar från ett så kallat givarområde, vilket är ett ställe där man har hår som bakhuvudet eller bröstet, till stället där man vill ha hår. Jag hade ingen aning om att det är så det går till, väldigt coolt! När du gör en hårtransplantation hos dom ingår även en PRP-behandling, hur bra?


Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin