Alicelindstrom

Poddar

 
Jag lyssnar alltid på poddar när jag åkte buss till skolan. Nu brukar jag lyssna när jag går eller springer. Men jag har inte hittat så många som jag fastnat för, alltså skulle jag behöva lite tips. Vilka är dina favorit poddar?

The mega plush

 
Jag blev himla glad när jag för några dagar sedan småstädade i min garderob och hittade en helt oöppnade mascara som jag köpte för hur länge som helst! Och inte vilken mascara som helst utan en av mina favoriter som jag aldrig hittat i Sverige? Har du någon mascara du vill tipsa om?

Bubbelvatten med melon

En himla bra dag med sol och värme, äntligen. Jag har suttit ute en stund i solen och drucking bubbelvatten med melon, noomnoom. Läst senaste glossymag och kollat youtube videos. Men nu har jag förflyttat mig in i kylan och till datorn för lite fix.
 

SUMMER 2015

 
Det är väl lite allmänt vad jag ska göra i sommar, kommer självklar göra såå mycket mer! Vad är dina planer för sommaren 2015?

Berlin 2014

 
Igår var det exakt ett år sedan dom där bilderna fotades, 26 juni 2014. Då var jag på husvagnsemester i Europa med Kroatien som mål. Stopp i Berlin och Munchen på väg ner och Alperna på hemvägen. Det var verkligen helbra 3,5, veckor och saknar det verkligen!!!! Berlin är för övrig en fin stad!

Triangel inspo

bilder fårån weheartit

Glossybox: Juni

 
Det känner verkligen som att det nyss var Majboxen som landade i lådan. Men juniboxen är här, ovanligt snygg den här månade, med innehållet:
 
Yves Rocher - Botanical Colour Nail Polish - Ett högkvalitativt 5-free nagellack som finns i över 50 färger. Jag fick ett blått och ett guld glitter. Det blå var kanske inte riktigt min typ av blå, men det glittriga var riktigt fint!
 
Sebastian Professional - Re-Shaper - En hårspray som ska ge håret textur och stadga. Du kan borsta ut sprayen och forma om frisyren i upp till 18 timmar. Tycker att förpackningen var lite och praktiskt och att den luktade fräscht! Så den kommer bli spännande att testa!
 
Medusa's Make-Up - Eye Shadow - En pressad mineralögonskugga med mycket pigment i färgen Maneater. Enlight mig är färgen lite mer åt det höstiga hållet och tycker faktiskt inte att den var så pigmenterad. Kommer nog ha användning av den ändå, men hade föredragit mer pigment och kanske mindre glitter.
 
Lulu DK - Wonderland Jewelry Tattoos - Smyckestatueringar som ger huden simmer och lyster. Jag äälskar flashtattoos som ni kanske vet, tycker det är såå snyggt! Så blev himla glad när jag fick veta att vi skulle få det i boxen. Motiven var snygga så har inget att klaga på.
 
Elizabeth Mott - Tints & Sass - Tredje produkten från Elizabeth Mott som jag får i min box. Dom tidigare två har jag varit himla nöjd med. Denna som är en cheek och lip tint, håller inte enligt mig samma nivå som dom andra, men är himla bra ändå! Den ska lukta körsbär men jag tycker den mest luktar kemikalier. På läpparna var den himla snygg men på kinderna blev den ganska osynlig.
 
I helhet är jag nöjd, en helt okej box. Vad fick du i din?

Så ointressant

Min blogg känns så tråkig för tillfället. Det finns inget att skriva om då jag jobbar på dagarna, finns och får inte säga så mycket om det. När jag kommer hem brukar jag fixa lite bloggrejer och kolla på någon serie. Alltså är mitt liv vääldigt ointressant! Men 9 dagar blir jag ledig 4 veckor och om 12 dagar åker jag utomlands, GAHHH
 
 
Jag fick en kroppslotion och duschcreme av mamma igår i namnsdagspresent efter år av tjat varför jag inte får presenter på min namnsdag. hahah ÄÄÄÄLLLSKKKKAAARR melon. Godis, doften, frukten allllt så himla nöjd och glad!

Grattis Alice

 
... på namnsdagen! Jag är inte någon som firar namnsdagar något speciellt och det har hänt att jag glömt bort min egna. Men i år kommer jag ihåg så grattis alla Alice på er namnsdag!

Nytt smink

 
Jag klickade hem lite smink från cocopanda förra veckan som jag var och hämtade paketet igår efter jobbet. Den här gången blev det Mary-Lou Manizer, en highlighter som jag velat ha såå länge. Samt 6 Real Techniques borstar. En setting brush som jag faktiskt redan har, men det är min favoritborste och den har många användningsområden. Jag köpte även ett set med 5 ögonborstar. Real Techniques är troligen mitt favoritborsmärke och jag har varit sugen på att införskaffa mig fler ögonskuggs borstar, tror att det här setet är perfa!

Where I want to be #17

bilder från weheartit

New in

 
Mina tre senaste inköp som jag köpte när jag var på stan i torsdags. Alla fyra var på rea så passade på. Halsbandet och armbandet kommer från Ur&Penn och kostade 10 kr styck. Nagellacket och dagkrämen hittade jag på Åhlens. 75 spänn för dagkrämen och 29 för nagellacket. Dagkrämen är den jag användet just nu och vart himla glad att det var på rea så jag kunde tjäna några slantar.

10 arbetsdagar

 
En liten bild från midsommarfikat igår. 
Imorgon är det back to work för mig efter fyra dagar ledigt. Nedräkningen pågår för fullt till nästa ledighet, 12 dagar, 10 arbetsdagar. Idag har jag inga planer, hade tänkt passa på att vara ute lite då det verkar ska bli sol och hyffsat varmt. Vad hittar du på idag?

Midsommar 2015

 
Såhär såg jag ut igår. Lockigt hår och en jumpsuit från HM. Idag kommer lite släkt hit på midsommarfika och jag har lovat att hjälpa mamma baka lite. Hoppas ni får en fin dag, här ser det ut att bli sol och hyffsat varmt iallafall!

Glad midsommar

Hur tur har man inte när året kanske finaste och varmaste dag är på midsommarafton? Just nu är det strålande sol och närmare 20 grader. Jag och familjen, minus pappa som jobbar i tjeckien, befinner oss just nu hos min morfar med mina mostrar. Det blir lite midsommar mat och firande. Hoppas ni får en fin dag, även fast vädret kanske inte är så bra, glad midsommar på er!

Lisa Ekman

alla bilder är från bikbok
Lisa Ekmans collection för BikBok släpptes idag och jag kollade in den idag när jag var på stan. Tycker kläderna är såå fina men inte riktigt min stil, tror inte heller att jag skulle passa i dom. Dessutom är dom hyffsat dyra och jag försöker spara min pengar inför en resa...

Linser

Även fast jag var ledig idag vaknade jag strax efter sju. Jag skulle vara hos optikern 9.25 och skulle då behövt ha mina linser i minst 2 timmar. Det har jag ju inte ens berättat, jag har skaffat linser! När jag var sju fick jag mina första glasögon, men efter några år slutade jag använda dom. Senaste 2 åren har jag använt ett par läsglasögon från rusta när jag sitter vid datorn. Men har haft ont i huvudet den senaste tiden så gick till en optiker. Den första sa att jag såg helt normalt. En månad senare gick jag till en annan för jag tycker själv att jag såg dåligt. Där sa dom att jag behöver glasögon och jag valde då att testa linser. Jag har haft mina linser en vecka och väntar på att ögonen ska vänja sig och att huvudvärken ska försvinna. Nöjd hittills iallafall!
 

Mini semester

 
Nu har jag "mini semester". Stället där jag sommarjobbar har stängt imorgon så jag är ledig! YAYY tänker gå ut en sväng nu och sen se det senaste pretty little liars. Tycker den här säsongen är såå spännande!

Appleblossom

Where I want to be #16

bilder från weheartit

Upplevelser

Att hitta på presenter till de personer som har ALLT måste vara bland det svåraste. Och det är inte alltid man vill ge något obetydligt litet som kommer ligga i något förråd och skräpa. Det är ju ändå tanken som räknas, men ni förstår nog vad jag menar ändå. Men en present behöver inte alltid vara en sak, det kan även vara ett upplevelse. Jag hamnade nyligen på sidan upplevelser.com. Där kan man hitta upplevelser inom alla möjliga kategorier. Exempelvis mat, hälsa, skönhet, motor eller weekend. Det finns saker som takvandring, chokladspa, skärmflygning, chokladprovning eller luftballong. Priserna är väldigt varierade och många kostar under 300 och det finns en stor variation, så du lär nog hitta något även till den som det är omöjligt att komma på presenter till! Men de flesta verkar vara kring Stockholm så om man inte bor där kanske man får ta sig en resa. Då kanske det är perfa med e weekend!
 
bilder från upplevelser.com

First day

 
Första sommarjobbsdagen, check. Hade information nästan hela förmiddan och sen fick jag "jobba". Hade en helt okej första dag och hoppas att jag kommer att trivas.

Loppis på nätet

Något som jag tycker är bra är återvinning. Just nu tänker jag då på att köpa begagnade saker istället för nya. Och att sälja saker som du tröttnat på eller inte längre vill ha. För det kan ju finnas någon annan som har nytta av dom istället. Man kan även tjäna några slantar då det ofta mycket billigare. Idag kan man enkelt köpa och sälja saker på nätet och en av dom sidorna är Citiboard. Du hittar du begagnade och nya produkter inom mode, möbler, heminredning och elektronik. Citiboard är en sida där du snabbt och enkelt kan köpa och sälja saker. Du söker enkelt bland annonser som du sedan kan köpa. Du kan även enkelt lämna en kommentar eller en fråga under annonsen. Du väljer enkelt "del av Sverige" du vill söka annonser ifrån, exempel Stockholm. Jag tycker det är extra roligt att klicka runt bland mode, tänk om man hittar något fynd?

Kommande inlägg

 
Hoppas ni har en bra söndag hittills. Jag har tränat lite och sen fastnade jag framför datorn en stund. Men nu tänker jag ta tag i och fota lite saker till bloggen som jag skjutit upp. Funderar nämligen på att göra en "inläggs serie" om mitt favoritsmink i olika kategorier. Exempel favorit mascara, favorit borsta osv. Är det någon speciellt ni vill ha tips på så lämna en kommentar!

Rainbow

Jag har haft en himla lugn dag. Åkte en sväng och handlade och har även bakat rabarberkaka som vi åt till efterrätt. Kollat lite PLL och ätit färgglada popcorn. Hahha precis som sommarlov ska vara! 

No sovmorgon

 
Mitt sommarlov började inte med sovmorgon. Klockan 10 befann jag mig hos optikern. När jag var klar där gick jag och kollade på min kusin som sprang ut, är hemma nu en snabbis och ska strax hem till mina kusiner. Tror nog inte att jag har fattat det än att det är lov. Att jag till hösten inte kommer gå i samma klass och att jag ska jobba på måndag? Ha en fin dag alla!

SOMMARLOV

 
Jag överlevde ettan och Ä N T L I G E N har jag sommarlov ♥
Dagen har varit helt värdelös med skåpstädning och sedan UNO spel i flera timmar. En snabbis i aulan och lite fika, sen var jag FRIIII. 

Tionde juni

Crop top - Forever21 // Kimon - HM // Byxor - GinaTricot // Armband - Ur&Penn
 
Idag skrev jag mitt sista prov i ettan. Det tog nästan tre timmar men resten av dagen har varit himla lugn. Nu känns det som att jag har sommarlov och det ända jag har kvar imorgon är att prata lite betyg, städa ut mitt skåp och avslutning i aulan + fika. 

Sea


Bilder från weheartit

Havet måste vara bland det finaste som finns! Blir så pepp på att resa till ett varmt land med fint hav. Om du hade fått resa vart du vill, vart hade du rest då?

Klassensdag

Idag hade jag "klassensdag" med min parallellklass då vi ska blandas nästa år efter den inriktning man valt. Såå mycket bättre än en vanlig skoldag. Vi var vid typ en park, men det var säkert fem andra klasser där så det var något mycket folk. Sovmorgon, brännboll, glass och salladslunch. Ikväll är min sista plugg kväll, imorgon gör jag bort sista provet för i år!
 

Sista måndagen, ever

 
Min sista måndag som etta någonsin. Hahha är det bara jag som tänker såå heeela tiden? Sista historielektionen i mitt liv, check. Sista matte lektionen, check. Sista Kemi provet i någonsin, check. Sista fysiklabben i åk1, check. OCH SÅ VIDARE. Och nu även sista måndagen, CHECK. Jag har faktiskt pluggat ikväll, näst sista pluggkvällen check. Och nu tänker jag faktiskt kolla på PLL och äta naturgodis för att det är 1000 gånger roligare än PQ-formler, konjugatregeln och shiit.  Har ni tänkt på hur smart man låter när man använder matematiska ord? kanske bara jag som tycker det...

Aloha

bilder från weheartit
 
Poff så var ännu en helg över. Men för första gången på länge så är det nästan en bra sak . Lite närmare sommarlovet. Min helg har spenderats med lite plugg inför prov, jag har 1 prov kvar, på onsdag. Vill bara att det är över så jag kan få sommarlov (på torsdag). När får/fick du sommarlov?

Serier #6

Jag postar just nu (då och då) inlägg med serier jag kollar på/har sett. Del 1Del 2Del 3Del 4., Del 5.
 
Ravenswood
Denna serie är då alltså en spinoff på PLL. Man får följa Caleb (från PLL) i en annan stad. Jag vet inte riktigt om jag borde haft med den i min lista för jag har inte ens sett en hel säsong. Den är iallafall inget för mig. Vet inte riktigt varför men tycker den är väldigt olik PLL, kanske meningen också. 1/5
  
The Originals
En spinnoff på The Vampire Diaries. Jag började sen serien och har nog sett hela säsong 1 och halv 2. Men då jag berättade tidigare inte gillar själva "vampyr-delen" utan bara den övriga handlingen så är det inget för mig. The Originals är orginalvampyrfamiljen som man får följa. 1/5 

Sveriges nationaldag

 
Sveriges nationaldag idag, ingen dag jag brukar fira något speciellt. Hade dock hoppats på bättre väder men just nu verkar det som att det ska regna hela dagen och kvällen. Igår kväll var jag och kollade utanför stundenternas bal. Min otroligt fina kusin tar studenten och pappa var "chaufför" så vi kikade när dom kom åkande. Ha en fin dag alla!

Chanel

bilder från weheartit

Redovisning och prov

Min dag har bestått av en redovisning och ett prov, men ändå har det varit en bra dag! Morgonen började med bokredovisning på engelska. Eller bookcafé som min lärare kallade det, med fika. Efter det hade jag långlunch innan labprov i kemi. Har ingen aning hur det gick och jag vet ingenting. Men såå skönt att ha det gjort + att vi fick sluta 2 timmar tidigare. 
 
Hair of the day, lol. Nämen en pull through braid som blivit mina nya obsession.

Svar på frågor, del 2

Vad eller vem inspireras du av? Jag skulle inte säga att det är några specifica personer. Men mycket från pinterest, weheartit, bloggar och instagram.
Hur kommer du klä dig i vår och i sommar? 
Förhoppningsvis i shorts, jumpsuit eller linne om det kommer lite värme någon gång!!! Och solglajjor, mina favvisar från RayBan. ↓
 
 
Kan du ha någon "veckans blogg" tävling eller liknande? Jag hade faktiskt det i maj för två år sedan. Men ska absolut fundera på det också kanske köra en period igen! Tycker det är roligt att hjälpa er med lite läsare. Så håll koll här närmaste veckorna!
Har du en privat instagramkonto som många andra? Vad heter det isåfall? Yaass, det har jag. Heter för tillfället "jamentypalice". Dock brukar det ändras då jag aldrig kan bestämma mig. haha men är inte så aktiv där men testa följa så kanske jag godkänner!
Drömresemål? Någonstans i USA, just nu är det Hawaii. Varför? 1. Det är i USA #bästalandet 2. Varmt 3. Bra shopping höhööh Men skulle verkligen vilja åka vart som helst i USA, Australien eller tillbaka till Kroatien där jag var i sommras.
 
saknar Kroatien
 
Drömjobb? Jag har inte aning. Jag skulle gärna vilja ha ett så jag kanske skulle ha någon aning vad jag ska plugga till. Men nääää. Men då jag går teknik och trivs bra med det så kanske något inom det, naa vene
Varför började du blogga och vad ville du komma med det? Jag började blogga för att jag tyckte det verkade roligt. Jag läste en del bloggar och antar att jag blev inspirerad av att börja min egna blogg.
Om du bara fick äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken hade du då valt? Något som kanske varieras i det oändliga. Så kanske sallad. Finns typ oädligt många varianter så kanske det, himla gott är det också. Kyckling, pasta, vegetarisk, kött, skinka, majs, gurka, inte gurka. Miljoner olika dressingar och annat tillbehör. Eller Sushi för finns såå många varianter på det med. Mina favs är rullar med lax och avocado!
 

Cherry flower

 
Vårat körsbärsträd på gården har börjat slå ut, finally. Ser fram emot ett träd fullt av blommor som jag kan fota! Idag regnar det dock men hoppas på lite sol i helgen. 

Svar på frågor, del 1

Bästa som hänt denna månad och vad vill du förbättra? Antar att du menar under förra månaden då frågan ställdes då och juni precis har börjat. Bästa som hände förra månaden var..??? kommer helt ärligt inte på något som sticker ut. Det hände inget speciellt bra. Något som jag skulle kunna förbättrat är kanske att pluggat lite mer, men är sååå skoltrött och vill bara har lov just nu!
Vad lyssnar du på för slags musik? Typ Spotify toplistan. Nej men det mesta i RnB, Dance, House, Pop väg.
Vilket/vilka fotbollslag håller du? Inget. Kollar inte på fotboll och bryr mig inte ett shit
Hur började du blogga? Jag startade en blogg. haha simple as that!
Vad har du för planer inför sommaren? Jag har tänkt att sommarjobba 3 veckor sedan stänger kontoret och jag är ledig i fyra veckor innan jag jobbar tre till. Under som fyra veckorna åker jag utomlands i 1.5 (??) veckor. Så 6 veckor jobb, 4 ledig. 
 
Jag ska inte flyga dit vi flög när den här bilden togs, men ska flyga flygplan iallafall...
 
Favorit maträtt? Tyyyyp tacos kanske eller grillat oooo eller planka. mmmm
Favoritdryck? Jag dricker inte läsk, annars hade jag nog sagt typ päronsoda eller något sånt. Men säger bubbelvatten istället. Smak? maybe sodastream päron som smakar typ som loka päron fast bättre.
Hur tar du hand om ditt hår? Jag får ofta frågor om det, så jag funderar på att göra ett helt inlägg om det. Har några inlägg sedan tidigare men dom är rätt så gamla. Har ni frågor så är det bara att fråga. Men kort så göra jag inget speciellt alls! Använder vanligt billigt shampoo och balsam, hårinpackning ibland och någon olja. Bilden här under är för och efter 4 veckor med hairburst.
 
För och efter fyra veckor med hairburst, dock har jag klippt mig nu...
 
Hur länge har du bloggat och varför började du? Jag har bloggat på den här bloggen sen januari 2011. Men skapade min första blogg sommaren 2010. Så till sommaren blir det 5 år!

Tisdag



God morgon på er. Jag ska snart iväg till skolan för en dag som kan bli hyffsat kort. Hoppas på att få sluta innan lunch. Ikväll ska jag plugga teknik, har prov imorgon och känner att jag behöver nöta lite begrepp. Ha en fin dag alla!

Hello June

bilden är fotad tredje juni ifjol
 
Hoppas och tror att juni kommer bli en grym månad. Snart skolavslutning och om 2 veckor börjar jag sommarjobba.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin