Alicelindstrom

If I was a Christmas tree

 
... skulle jag se ut sådär ↑
Nämen hur har eran dag varit? Min har varit precis som vanligt. Min pojkvän följde med mig hem efter skolan så vi kommer ha en chill kväll med film och kladdkaka som jag har i frysen. Det är precis vad jag behöver. Har varit halvförkyld flera dagar, jag vill bara att den ska bryta ut på riktigt så jag bli frisk. Jag har lite småont i halsen och känner mig allmänt seg.

Glossybox: November

 
Min favoritbox är alltid glossyboxs julboxar. Varför? Dom är alltid så fina, har bra teman och innehållet i år är jag riktigt nöjd med. Christmas Sparkle, finaste boxen på länge och jag är nöjd med innehållet! perfekt!
 
La Theorier des Volcans - Noir Eternaw Youth Potion, Face Scrub - Jag använder inte face scrubs så ofta, tror det är för att jag fått för mig att blonda/folk med ljus hy inte ska göra det så ofta. Jag använder det kanske en gång i veckan och det ska bli roligt att testa någon annan än min från Neutrogena som jag använder nu. 
 
Hotmakeup - Makeup Brush Cleanser  - En två i ett produkt. På en del ska man tvätta sina borstar, det funkade lite. Den största delen utav färgen försvann men den vart inte lika ren som när man tvättar den på riktigt. Men perfa om man vill använda borsten till en annan färg och inte orkar tvätta den emellan. Den andra delen kan fyllas med vatten och användas för att få en mer intensiv makeup, smart!
 
The Body Shop - Body Butter Spiced Apple - Jag älskar THS och jag älskar nästan deras julkollektion ännu mer. Jag var inne förra veckan och luktade på årets dofter. Alla var underbara men min favorit var vanilla chai. Den här luktar också riktigt gott och den kommer att komma väl till användning!
 
De Bruyère Beauté - Jumpo Eye Pencil, Bubble 05 - En ögonpenna i en skimmrande brun-grå färg. Tydligen ska den gå att använda som både highlighter och ögonskugga. Men tror att den kommer bli perfekt som ögonskugga, precis en sån färg jag gärna använder.
 
Glam of Sweden - Nagellack - Ett matt nagellack i nude. Jag som älskar nude och matt på mina naglar, hur perfekt? Jag tror inte att jag har testat det märket tidigare, så det ska bli roligt.

Segaste tisdagen

 
Dagarna går så segt den här veckan. Jag trodde nästan det var torsdag men det är bara tisdag. Min tisdag har varit en dryg dag. Först hade jag en redovisning i samhällskunskap, sen två timmars uppsattsskrivning på engelskan. Hela eftermiddagen spenderades med datorteknik, vilket inte är mitt favoritämne. Sen jag kom hem har jag hunnit med att gå en sväng, ätit, duschat och ska nu ta tag i lite mejl och annat i datorn. 

Julklappar från Esprit

Julklapps jakten är igång. Black friday är precis över och kanske lyckades du fynda några klappar på rean. Det blir bara större och större för varje år, något som jag bara tycker är bra. Vem gillar inte att fynda på rean? Jag har sett att sidor som BestByBrands ha 20% på höstens varor. Där hittar du märken som Kate Spade och Odd Molly, två märken jag gillar lite extra. 
 
Jag har skrivit flera inlägg som handlar just om julklappstips, då jag vet att det är något som många behöver. Tips på vad man kan ge i julklapp. Det här inlägget handlar också om det, fast det är tips från enbart en sida. Esprit har jag skrivit om flera gånger tidigare. Det är en sida som jag förut såg som ett märke/butik med kläder för äldre. Men jag har nu insett att dom har mycket fint som jag gillar både inom kläder och heminredning. Här nedan ser du ett collage med några favoriter som jag hittade. Jag är säker på att du eller någon i din närhet skulle bli glad för något utav dom!
 
 
Som ni ser är det uppdelat i tre delar beroende till vem. Jag skulle inte tacka nej till något från "tips till henne" eller "heminredning". Jag fastnade verkligen för morgonrocken, vantarna längst upp till höger och ljushållarna längst ner till höger. Hoppas du gillar inlägget och att du fick några tips vad du kan ge till andra eller kanske önska dig själv. Det tycker jag är minst lika svårt, att komma på vad jag ska önska mig!

Serier #9

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8
 
The Crown.
Den senaste serien jag börjat se och som jag redan sett klart. Dock är det bara 10 avsnitt. Den handlar om Englands drottning Elisabeths uppväxt, eller mer om när hennes pappa dog och hon tog över som regent. Det är en engelsk serie som liknar Downton abbey, en annan riktigt bra serie, i kvalite. Välgjord, mycket fina kläder och bra handling. Tipstips. 5/5

Cyber Monday

-inlägget innehåller adlinks-
Du har nog inte missat att det idag är Cyber Monday. En dag som innebär ännu mer rea. Har du missat de bästa Black Friday rean? eller har du kanske inte lyckats fynda allt du hoppats på? Du har fortfarande chansen då många internetbutiker har rea även idag. Här nedan listar jag några och lite längre ner har jag plockat ut några av mina favoriter på rea.
 
Kläder
Superdry - 20% på jackor och huvtröjor
RebeccaStella - 30% off med kod
RutAndCircle - Grym rea
HM - Upp till 60%
 
Skönhet
Grandparfym - 25% på allt hela måndagen
Feelunique - 20% off
Kicks - 20% rea på Anastasia Beverly Hills
 
Teknik
CDON - Mänger av erbjudanden
Miniinthebox - Upp till 90%
 

Juldesign 2016

Sådär ja, då var årets juldesign på plats. Jag kände verkligen att det var dax att byta ut min förra som jag säkert haft i sex månader. Det här är nog första året ever som den är klar innan första december, tjuvstartat till och med och lägger upp den första advent. Nu är det lite mer julig, annars är den ganska så lik (den förra hittar du här). Jag har även uppdaterat mobilversionen, speciellt menyn. Nu är den enklare att använda, klicka bara på den lilla menysymbolen som följer med när du scrollar. Är det något som inte funkar/ser konstigt ut, lämna gärna en kommentar!

Lucka 1


 
I årets första lucka tävlar jag ut ett ljus från Durance i samarbete med AgnesAmelia.se. Perfekta presenten att ge bort till någon. Kanske en mamma, syster, kompis? 
 
För att vara med:
Följ @agnesameliase på Instagram eller Facebook.
Skriv en kommentar att du är med.
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och agnesamelia.se . Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
Tävlingen avslutas om en vecka, 4/12. Lycka till!

Pepparkakor

 
Jag blev precis klar med papparkaksbaket. Jag vet inte hur många plåtar vi gjorde men nu har vi garanterat kakor fram till julafton. Det dofta pepparkaka i hela huset och jag tänkte nu ta tag i att redigera bilderna jag fotade tidigare imorse. Jajjemän, jag tog mig ut i skogen och fotade dom där bilderna jag skrev om igår. Fick ingen sol, bara blåst. Men gjorde det bästa utav situationen och hoppas på att några blev "gillbara".
 
BTW, i natt 00.01 kommer årets första lucka upp! Så kika in imorgon och anmäl dig!!

Julhelg

Hemma från skolan och jag känner mig riktigt taggad på den här helgen, det kommer bli en riktig julhelg. Ikväll blir jag nog bara hemma, känner att en förkylning kanske är påväg och glögg och sänghäng lockar mer. Imorgon på förmiddagen hoppas jag på sol och då ska jag försöka fota en headerbild. Efte lunch blir det pepparkakebak, juldesign kodning (YAAS, kommer förhoppningsvis på söndag) och jag ska även göra klart luckorna. Viktigaste är lucka nr 1 men hade varit skönt att bli klar med alla. På söndag är min pojkvän här så får se vad vi gör, kanske kollar en julfilm för det är ju faktiskt första advent! Vad är dina planer för helgen?

Nude and burgundy

1  /  2  /  3  /  4  /  5  /  6   (adlinks)
 
Som jag nämt hoppas jag på lite rea till idag + helgen och då ska jag försöka göra några fynd. Här ovan ser ni några saker som jag är sugen på. Man ser ganska tydligt att jag just nu är insnöad på velvet, burgundy och nude. Klicka på siffrorna under bilden för att komma respektive plagg om du är nyfiken vart dom kommer ifrån. Som jag förstått är alla på rea! 

Jul i mitt rum

Jag har spenderat min kväll fram tills nu med att ta fram mina adventssaker. Eller egentligen är det kanske mer julsaker än adventssaker. Min lilla gran är iallafall på plats och äntligen kunde jag ta fram mina doftljus. Nu ska jag värma på lite glögg, ta en polkagrisstång och krypa ner under en filt. Kanske blir det en julfilm, julmode är ontop! Att det är fredag imorgon gör det hela inte sämre :)

Svar del 3

Håller du på med någon sport? Nej jag slutade med innebandyn för lite mer än ett år sedan och sedan dess har jag bara sprungit hemma.
 
Hur firar du helst jul? Om du firar det vill säga. Jag firar den helst med min familj och släkt. Vilket jag har gjort varje år och det är jag himla glad över! Min julafton ser alltid likadan ut: På förmiddagen kommer alltid min farmor och farfar, vi öppnar paket och fikar innan dom åker vidare. Sen äter jag och min familj lunch och sen på kvällen äter vi julmiddag. Vissa år kommer morfar, annars är han med någon av mina mostrar. Efter middagen brukar vi öppna julklappar. 
 
Lägtar jag till julen? JAAAA
 
Vad är ditt dröm jobb? Jag har faktiskt inget, någon jag önskar att jag hade för då hade jag veta vad jag vill plugga och sikta emot. Kanske någon inom IT då det är det området jag pluggar på gymnasiet, men är lite tvek på det just nu.
 
Hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans? Tio månader.
 

Om du fick välja fem person som du fick ha en middag med, vilka skulle det vara och varför? Min mormor, för jag saknar hon. Kungen, för han är cool. Beyonce för att hon är Beyonce. Sen kommer jag faktiskt inte på fler personer. Jag kan säkert komma på hur många som helst men inte just nu. haha
 
Hur länge har du bloggat? Jag har bloggat på den här bloggen sedan januari 2011. Men skapade min allra första blogg våren eller sommaren 2010. Alltså 6.5 år, har det redan gått så fort?
 
 
Vilka är dina framtidsdrömmar? Kort sagt är det att leva ett lyckligt liv. Vad det innebär har jag ingen riktigt koll på än. Jag vill ha familj, lägenhet/hus, ha möjligheten att göra saker jag vill och vara omringad av personer som betyder mycket för mig.
 
Vad gör du helst en lugn fredagskväll? Umgås med min pojkvän och kollar på någon film och äter typ pop corn och frukt. En film eller serie kväll för mig själv har jag inte heller så super mycket emot. Tycker det är nice det med ibland.
 
Här sitter jag gärna en fredagkväll men en påse naturgodis ♥
 
Vilken serie kollar du helst på? Min favorit är Gossip Girl. Jag kan starta ett random avsnitt om jag har tråkigt, bara för att den är så bra! Speciellt sista säsongen!!!

Vilka serier följer du? Just nu ser jag Empire och How to get away with murder som släpps en gång i veckan. Ser The Crown på netflix och ser även om alla säsonger av Modern Family.
 
Dina planer efter gymnasiet? Jag har verkligen inga planer, och det stressar mig lite faktiskt. Jag känner just nu att jag inte vill plugga vidare på direkten. Största anledningen till det är att jag inte vet vad jag vill plugga och jag vill inte ta något bara för att. Men om jag inte pluggar vet jag inte vad jag ska göra. Jobba, med vad? Resa, vart hur? Det är några månader kvar och jag kommer säkert hinna ändra mig flera gånger.

Taggar black friday

Black Friday är på fredag, vilket betyder rea!! Jag tror jag kanske har för höga förhoppningar på alla svenska butiker/online sidor, jag hoppas nog för mycket på att det är som i usa. Men hoppas iallafall på lite rea och jag har börjat spana ut några snyggingar som jag vill köpa. Jag valde ut 8 favoriter från na-kd som jag tänkt visa i det här inlägget.
 
-innehåller adlinks-
Ett  /  Två  /  Tre  /  Fyra
 
Fem  /  Sex  /  Sju /  Åtta

Julklappstips - honom

Jag har inte kunnat kommentera blogg.se bloggar på tre dagar. Är det fler det är så för? Jag klickar skicka men kommerntaren kommer inte fram!?!

21/11

Innan lunch idag skrev jag det där jäkla fysikprovet som jag kämpat med under helgen. Det kändes bättre än vad jag trodde men mest är jag glad att det är över. Efter skolan, eller jag gick lite tidigare, var jag hos tandläkaren. Det var nog mitt kortaste tandläkarbesök någonsin. Jag hann nästan bara lägga mig i stolen innan vi sa hejdå. Det var en snabb check som seriöst tog tre minuter. Efter det gick jag en sväng på stan och spanade på julklappar, både till mig och till andra. Köpte pepparkaksformar och torrshampoo. Nu har jag lite plugg att göra innan jag sätter igång en julfilm och tjuvstartar med mina candy canes.
 

Christmas inspiration

bilder från weheartit
Med en vecka kvar till första advent tycker jag att det är okej att lägga upp lite julinspiration. Vi diskuterade här hemma när man ska ta fram julsaker och därför undrar jag när tar du fram advent/julsaker? Här hemma tar vi fram adventsaker till första advent (jag tar fram min lilla gran) och granen + övriga julsaker dagen före julafton. 
 
Min dag har varit seg hittills. Jag har pluggat fysik, läs och pluggat mer fysik. Haft paus för att äta lunch samtidigt som jag såg empire (multitasking) och även för fika. Har haft mer pausar också, skriva blogginlägg, svara mejl och ett antal mindre telefonpause för att kolla sociala medier. Nu vill jag att det där provet ska vara över så jag slipper spendera massor av tid med att plugga. Vill kolla julfilmer istället juee!!

Julklappstips online

Julen närmar sig och det börjar bli dax att införskaffa årets julklappar. Jag är en person som gärna börjar i tid men tycker det är rikigt svårt att komma på vad jag ska köpa. Jag vill inte behöva köpa in dom sista klapparna några dagar innan julafton men det händer ofta att det blir så för jag kommer inte på något bra. Troligen så känner många utav er igen er. Vad ska mamma få? pappa? brorsan? Jag har inte börjat köpa mina julklappar än, men jag har börjat fundera lite.
 
Jag kan sitta och googla runt för att hitta olika tips och har nyligen hittat sidan hittajulklappar. Där fyller du enkelt i vem julklappen är till, ålder och vilken prisklass. Du kan även välja om du söker något inom ett speciellt område som personen gillar, kanske böcker, hem & inredning, teknik eller kläder. Det kommer upp ett antal tips och man kan enkelt klicka vidare till sidan presenten går att köpa på. Det finns både fysiska saker, prylar, och även olika upplevelser. Jag tycker iallafall att det är en riktigt smart sida! Att det är en sida jag behöver tipsa er om och förhoppningsvis får du lite tips på vad du kan köpa.
 
inlägget är sponsrat

En guldig jul

Glöggmugg  /  Lykta  /  Skål  /  Ren  /  Glitter  /  Burk  /  Tomte  /  Julgranskula (adlinks)
 
Jag har verkligen inget emot att sitta och kolla på julpynt och jag kan utan problem sitta och klicka runt lääänge. I år, precis som i fjol, är jag insnöad på guld. Guld ljus, guld julgranspynt, guld papper, guldtomtar osv. Här ovan är några av mina favoriter som jag hittat. Längtar tills jag flyttar hemifrån och kan köpa mitt egna julpynt. För jag tror inte min mamma blir så glad om jag köper egna julkökshanddukar och byter ut våra vanliga. Eller om jag byter ut alla kuddar, gardiner osv. 

En fredag med candy canes

Fredag och jag kom precis hem. Efter skolan åkte jag på lite ärenden, köpte bland annat en jultvål, candy canes och naturgodis för ikväll. Idag kom min pappa hem från några veckor i Australien, så i helgen ska vi fira både farsdag och hans födelsedag som inträffade under tiden han var borta. Så imorgon kommer jag både göra tårta och en kaka till efterrätt, tycker sånt är så roligt. Förutom det ska jag försöka få mycket plugg gjort i helgen då jag har fysikprov på måndag.
 

Svar del 2

Vad shoppar du helst? Kläder eller smink. Dom ligger väldigt lika och går i perioder. Ibland är jag sugen på nytt smink och ibland nya kläder.
 
Favoritlåt? Något som byts ungefär varje vecka, men just nu är det någon av dom här under.
 
 
Favoritfilm? Jag har helt ärligt inget svar på den här frågan. Jag har ingen som jag gillar lite extra utan det finns många som jag tycker är bra och "tänker" på.
 
Vilken superkraft skulle du vilja ha? Alla? Måste jag välja en så är det nog att stoppa tiden. Hur nice? Aldrig mer behöva stressa, sova ut när man vill, all tid i världen på prov...
 
Vem är din absoluta favorit karaktär i din favorit tv-serie? Min favorit serie är Gossip Girl. Min favorit karaktär är nog Blair. Minns att jag tyckte hon var dryg och bitchig i början första gånge jag såg serien. Då gillade jag Serena mer. Men nu är min favorit Blair (och Chuck).
 
Nejmen vem bor här? Chuck Bass juee!
 
Vilka är dina tips för hur man får en bra bild? Jag svarar alltid samma sak på den här frågan och det är att läsa sig sin kamera. En bild blir aldrig lika bra om du fotar Auto som när du fotar manuellt eller något utav de halvmanuella lägena. Jag vet att det kan vara svårt att läsa sig vad ISO, bländare, slutare och allt vad det är betyder. Men det är verkligen så värt när man får klämm på den. Jag har skrivit några inlägg med fototips som du hittar här. Många inlägg där är VÄLDIGT gamla.
 
Var får du inspiration ifrån? Överallt. Instagram, Pinterest, andra bloggar saker jag ser och gör. 
 
Hur redigerar du dina bilder? Jag redigerar i Photoshop och har gjorde det i många år nu. Jag har skrivit ihop några inlägg om hur jag redigerat vissa bilder som du hittar här. Före och efter bild finns här om du vill kika, där finns även lite "större" redigeringar.
 
En oldie från 2012.
 
Vilken årstid är din favorit? Sommaren!! Varför? Sommarlov, värme, ingen skola, ljust ute. Vintern är också nice, just nu känner jag iallafall för vinter och jul.
 
Vad är ditt bästa tips för att orka med den mörka hösten? Gör saker som du tycker är roligt. Vill du inte sitta och plugga hela kvällen, gör det inte då. Plugga en stund och kryp sedan ner i sängen med en kopp te, värmeljus och se på någon serie eller läs en bok. 
 

Julklapptips - skönhetsintresserad

1  /  2  /  3  /  4  /  5  /  6  /  7  /  8  /  9 (Adlinks)
Kan man säga att det är okej att börja med julklapptips nu? Det är ju faktiskt mitten utav november och många, precis som jag, har nog börjar fundera på vad man ska köpa i julklapp. Jag har förberett fem inlägg, just nu iallafall, som ligger i utkast. Alla med olika kategorier och förhoppningsvis får du några tips.

Ibland mår jag inte så bra

Även jag har beställt Therese Lindgrens bok som släpptes förra veckan. Dock får jag vänta med att läsa den till efter jag läst ut "Jag är Zlatan" som vi läser på svenskan som ska vara utläst om en vecka. 
 
Jag blir så less på vädret idag. Vi har haft snö flera dagar och nu ska allt bara regna bort. Vilket kommer resultera till is, halt och slask. All snö är borta och saknar den, det är ju så fint och ljust med snö. Hoppas den kommer tillbaka lagomt till jul. Har du någon snö kvar?

Svar del 1

Jag fick förvånande många frågor i min frågestund. Därav har jag delat upp det i tre inlägg för att dom inte ska bli så jobbigt långa. Undrar du något är det bara att du ställer din fråga i det här inlägget så tar jag med den i nästa den.
 
Vilken är din favoritparfym? Just nu är det min Dark Angel från Victoria's Secret som jag köpte i somras på Arlanda. Tipsar verkligen om den!
Vilken är den bästa resa du har gjort? Resan till USA som jag gjorde med familjen 2013 kommer jag alltid minnas. USA är mitt favoritland och allt med den resan var perfekt, vill tillbaka varje dag! Tror nästan jag skulle kunna rabbla upp vart och vad vi åt till middag och lunch varje dag under de två veckor vi var där. haha. Turkietresan som jag och min pojkvän gjorde i somras är också en riktigt bra resa! Min första resa utan vuxen och allt var perfekt!
 
 
Favoritland? USA om det inte framgick utav svaret här över.
Har du någon piercing/tatuering? Jag har tre hål i öronen, om det nu räknas som piercing. Ingen tatuering, inget jag funderar på heller då jag och nålar nää.
Drömresemål? USA på den också, bland annat. Jag vill typ resa överallt men just nu ligger LA, Utah, Hawaii, Dubai och valfri paradisö i toppen.
 
 
Har du några djur? Nej, förutom mammas fiskar om dom nu räknas som husdjur.
Favoritstad? I Sverige, Stockholm. I övriga världen är det nog New York eller kanske London, den är fin den med.
 
 

Vad gör du helst på fritiden?
Umgås med min pojkvän, bloggar, fotar, bakar, lagar mat och kollar på serier.
Är du vegetarian/vegan? Nej på båda då jag anser att man inte kan kallas sig det om man inte är det 100%. Jag äter inte nöt eller kyckling och äter endast fläsk när jag inte har något val, ex är bortbjuden. Äter vi fläsk hemma så väljer jag att äta ett vegetariskt alternativ som quorn eller liknande. Så äter kött väldigt sällan. Hemma äter jag för det mesta vegetabilska mejeriprodukter. Är det en sås har jag en egen sås gjord på havremjölk. Jag väljer alltså vegetariskt och veganskt när jag har möjligheten. Jag har absolut inget emot att bli vegetarian eller vegan. Dock är det lite svårt för tillfället när jag bor hemma. Det är inte alltid mina föräldrar vill stå och trängas med mig i köket och hela tiden tänka på vad jag ska äta. Det här är en fråga jag ofta får när jag nämner att jag äter vegetariska substitut, hoppas ni förstår och förlåt för ett luddigt svar.

Beauty wanties

Några skönhetsprodukter som just nu står högt uppe på min "att köpa lista". Jag kanske väntara lite och ser vad tomten kommer med eller så beställer jag dom under Black Friday/Cyber Monday om det kommer några bra erbjudanden. Nagellacket från Essie längst ner till höger, hur fint? The Balm paletten har jag velat ha huuuur länge som helst och lite fler "hållare" för mitt smink hade inte heller varit fel.

Vanliga dagar

 
Den här veckan har gått segt men det känns som evigheter sedan det var lov. Även fast det bara var en vecka sedan. Jag har medvetet mest klickat upp färdiga inlägg senaste dagarna, av den anledning att det inte hänt något speciellt alls. I onsdags tog jag bort stygnen, ushaa.   Igår och idag var helt vanliga dagar. Förutom att min eftermiddag idag bestod av 3 timmar webbserverprogrammering prov, svar ja det känndes skönt när det var slut.

44 days left

Whuuut? Det är november!!? Jag har längtat till november för då är det ju snart december. Hade jag valt hade jag börjat lyssna på julmusik och äta julfika redan i augusti. Men jag brukar ha som regel att börja med sådant i november och ta fram julpyntet till första advent. Mest för att jag inte ska hinna tröttna, tror jag. Under lovet började jag med årets julkalender. Jajjemän, traditionen fortsätter. Jag har redan varit i kontakt med några företag och är någolunda klar med själva luckan. Har varit nöjd med utseendet de senaste åren och vill bli nöjd med årets också. Har du önskemål på pris i någon utav luckorna är det bara att lämna en kommentar, för just nu ser allt lite luddigt ut. Förra årets kalender hittar du här.
 
Varför inte klämma in lite julinspiration i det här juliga inlägget?
bilder från weheartit

Studentmössa

Som jag nämde i ett tidigare inlägg var jag på mössprovning. Det känns så konstigt att det är dax för mig att beställa min mössa. Dock visade det sig finnas mer val än vad jag trodde. Vilken grundmössa, färger, band uppe, band nere, typ av material, färg på sten, tryck fram bak innuti, färg innuti OSV. Fast lite kul är det ju att sitta och designa olika mössor. Jag kommer nog att beställa min studentmössa från ABCgruppen, då det var deras mössor vi var och testade. Så här ser min ut just nu, kanske ändras den ännu en gång innan jag lägger beställningen. Jag är lite tvek om jag vill ha mitt efternamn eller klassnamn på höger sida om stenen. Vad hade du när du tog studenten? Vill du testa designa din egna studentmössa kan du göra det här.
 
inlägget är i samarbete med abcgruppen

Frågetund

 
Känner att det var ett tag sedan, så nu kör vi. Fråga allt du undrar i en kommentar så ska jag försöka svara till veckan.
 

Happ, då var lovet över

 
Gahhh kolla mitt nya världenmysigasteörngott! Det är från Beach House om ni undrar och älskar det! Det är gjort av bomull och känns som en tshirt, konstigt men mysigt. Idag ringde klockan tidigt, det känns inte så mysigt att kliva upp och åka till skolan. Det hände inget speciellt, vi hade mössprovning istället för svenska så nu vet jag vilken storlek jag ska beställa. Ikväll ska jag ta tag i lite pluggning men även chilla, jag är sååå trött.

Julkalendrar

Beauty, Bath and Body  /  Yankee Candle  /  The Bearded Man  /  Barbor  /  Ciaté  /  Decléor  /  L'occitane  /  Bath and Body for men
 
Första december närmar sig och nu har de flesta företag lancerat sina julkalendrar. Här ovan ser ni några som jag hittade på lite olika sidor. Skulle jag välja en av dom är det nog Yankee Candles, jag älskar doftljus och vem vill inte ha ett nytt ljus om dagen?
inlägget innehåller adlinks

Senaste tre filmerna

 
Igår faktiskt, såg jag en som heter Remember me. Den har stått i min "filmer att se lista" i flera år men jag har aldrig sett den. Den var ganska seg och vanlig i början, men slutet. Helt oväntat. En mysig romantisk dramafilm med oväntat slut för er som gillar det.
 
Just Wright. En sån där film jag startade på Netflix och tänkte halv se med datorn i knäet. Men den visade sig var snäppet bättre än vad jag trodde och la bort datorn efter en stund. En typisk romantisk film, ganska förutsägbar men ibland känner jag för att se en riktigt mysfilm :))
 
Get a job. En anna film  jag haft i min filmlista ett tag och äntligen såg. Den var inte så bra som jag trodde, lite rolig men mest konstig. Anna Kandrick och Miles Teller är huvudrollerna, och dom är ju roliga såå.
 
Vilka var de senaste filmerna du såg? behöver tips på nya att se.

Cosymode

Jag har nog helt seriöst gått runt i pyjamas majoriteten av dagarna under lovet. Jag har ju knappt lämnat huset, men endå. Hösten är nog den årstiden då jag känner för att krya under täcker med en pyjamas, tända ljus och se på film. Så här över tipsar jag om lite mysiga saker. Tofflorna var bara för söta!!!!

Jack-o'-lantern

 
Våran lilla pumpis. Eller lilla och lilla, han väger 27.2 kg och vi kom ju faktiskt på en andraplats i pumpafinalen. Känns lite tråkigt att skära i den när man burit mängder utav vatten menmen, söt blev den jue.

Mina fotoappar

 
Det här är mina 9 fotorelaterade appar som jag just nu har i min telefon. Dock använder jag vissa av dom väldit sällan. Tänkte gå igenom dom jag faktiskt använder och berätta lite kort vad jag använder dom till.
 
VSCO - Den app jag senaste tiden har använt för att redigera mina bilder till instagram. Enkel att använda med både filter och andra funktioner.
Afterlight - Jag använde den här appen hela tiden förut. Nu använder jag den mest när jag redigerar mobilbilder till bloggen. Det finns mängder utav färdiga filter som enkelt gör bilderna finare.
PhotoCollage - Jag var i behov av en collage app och laddade av en slump ner den här och har varit fast vid den sedan dess. Brukar inte göra collage till instagram men ofta till bloggen.
We Heart It - Förstår inte varför jag knappt går in där längre? Brukade kunna sitta och hearta bilder när jag inte hade annat för mig. Nu är appen inte använd på länge men mysig app med många fina bilder.
Squaready - Jag tror inte jag har använt den här appen sedan instagram kom med sin uppdatering att man kan ha valfri form på sina bilder, inte bara kvadrat. Kanske dax att radera den nu.
 
Heter för övrigt alicelindstroom på instagram. Tipsa gärna om dina favorit appar.

Sushi och mys

Både igår och i förrgår har varit ganska så händelselösa. Jag har bara varit hemma och mest legat tack vare tåis. Lite saker har jag faktiskt fått gjort ändå, vilket känns bra. Idag har jag faktiskt planer. Om en stund kommer mamma hem med sushi, jag minns inte ens när jag åt det sist. Efter det ska jag åka till farmor och farfar för mys, surr och fika. yeyy
 
bilden är från förra gången jag åt sushi, tror jag. När det nu var?

Oktober favoriter

 
Är det en eller två månader som jag glömt bort mina månadsfavoriter? Känns som att det var evigheter sedan jag skrev ihop ett sånt inlägg. Nu är dom iallafall tillbaka och mina favoritprodukter under oktober har varit:
 
The Body Shop handkräm. Mina händer har börjat bli torra så varit noga med att smörja in dom varje dag. Mina alltime favoriter är dom här från TBS. Alla tre luktar gott och sjunker snabbt in i huden.
 
The Brow Gal ögonbryns gel. Den här fick jag i en glossybox och blev positivt överraskad. Så under oktobermånad har jag alternerat mellan den här och min vanliga.
 
Benefit Gimme Brow. En annan brynprodukt som jag fått i glossybox. Benefit är ett av mina favoritmärken och den här är helt perfekt. Håller hela dagen, smular inte, lätt att applicera. Dock är färgen för mörk för mig så jag brukar ta ett tunt lager och sedan smeta ut med ett genomskinligt browgel.
 
NYX lingerie liquid lipstick. Jag älskar "matte lipstick"-trenden. Nyx är ett märke som sällan sviker och den här har jag använt mycket den här månaden. Den är lite mörk, men det gillar jag under hösten. 
 
Affect Cosmetics Colour Attack Foiled Eyeshadow. Den perfekta färgen om du frågar mig. Champagnefärgad med glitter som inte smular och håller länge. Vad mer kan man önska? Tycker den passar perfekt tillsammans med en mörkare brun i globlinjen.

Mitt drömhus

Någon gång i framtiden vill jag bo i ett hus, ett eget hus. Ett hus som jag kan kalla mitt drömhus. Det ska vara lagomt stort, gärna ha en mysig baksida, pool och stort garage. Jag vill ha en ljust och fint kök där jag kan baka, laga mat osv. Garaget skulle vara stort, ha plats för bilar. Kanske ett dubbelgarage från mellbygarage.se så två bilar ryms (jaa jag ska ha två bilar, gärna en Audi R8 och en Porsche om man får drömma) och kanske även plats för gräsklippare och andra trädgårdsredskap.
Vart huset ska ligga har jag inga önskemål på än. Ibland känner jag för att bo här där jag bor nu, inte just i mina föräldrars hus jag bor i nu men ett område en bit här ifrån kanske. Eller så vill jag bo utanför en större stad, exempel Stockholm. Någon gång i mitt liv vill jag bo utomlands, det är iallafall så jag känner nu. Om det blir i ett hus eller inte får vi se. Vad vill du ska finnas i ditt drömhus?
 

161102

bilder från weheartit
 
Imorse vaknade jag redan klockan 7. Skulle vända på mig och bompade tån in i väggen, poff så var jag klarvaken. Suttit vid datorn och förberätt ett gäng inlägg, älskar att ha ett antal i utkast. Dom här hoppas jag ni ska uppskatta lite extra. Resten av dagen har jag inga planer. Kan inte göra så mycket då jag inte kan gå normalt. Att träna, gå på stan och baka är bara att vänta med. Kanske ska passa på att ta tag i lite plugg, vi ser väl. Glad onsdag på er!

Första november

Julkänslan är på topp i mitt rum just nu. Har suttit en stund och börjat med årets adventkalender på bloggen. Mejlat företag, skissat luckorna och val färger samtidigt som min jullista spelas i högtalarna. Suttit och sökt efter lite nya jullåtar att piffa upp fjolårets med. Har du tips så lämna dom gärna i en kommentar! Stundvis har det faktiskt snöat ute, hur mysigt? Första novmber idag och nu känner jag att det är okej att börja julhandla och lyssna på julmusik.
 

Amerikanska pannkakor recept

Jag fick lite frågor om vilket recept jag använder när jag gör amerikanska pannkakor, så tänkte dela med mig utav det. Receptet kommer ursprungligen från ICA, men det är lite omgjort för att passa.
Detta räcker till två portioner, 3 om jag hade ätit dom själv.
 
Ingredienser:
3.75dl mjöl
3tsk bakpulver
3msk socker
1.5tsk salt
3.75dl mjölk (havremjölk funkar lika bra)
3msk smält smör
2 ägg
Smör till stekning
 
Gör såhär:
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Smällt smör, exempelvis i stekpannan du tänkt använda för att steka.
3. Vispa ner mjölken i mjölblandningen.
4. Vispa ner det smälta smöret och äggen. Vispa till en slät smet.
5. Stek i smör. Jag brukar ta ca 1 msk till en pannkaka. När ovansidan börjar bubbla brukar det vara läge att vända.
 
Supergott att äta med glass (risglass i mitt fall eller sorbet), lönnsirap eller sylt.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin