Alicelindstrom

Tiden går åt till serier och löshår

Jag vet inte vad som händer med tiden idag. Jag har "bara" hunnit med en löptur, dusch, lunch och tar just nu tag i lite grejer gällande bloggen. Förklaringen kan i och för sig vara min långa lunch där jag såg inte bara ett utan två avsnitt av Gilmore Girls. Jag hittade även två set med löshår, varför har jag löshår? Först och främst är dom typ 3 dm kortare än mitt egna och för det andra så vet jag bara vad ett av seten kommer ifrån och det har jag fått via bloggen. Nu ligger dom iallafall uppe till salu i en grupp på Facebook så förhoppningsvis slipper jag se dom. Om en stund ska jag börja fixa mig för ikväll ska vi fira min farfar som fyllde 75 under veckan. Det vankas god mat, tårta och bra sällskap så min lördagkväll är räddad.

Min magiska smoothiebowl jag gjorde till lunch på kokosmjölk, yoghurt, hallon, björnbär, mango, blåbär, pitayapulver och som toppades med hallon, björnbär och musli. MUMMMS

Bik Bok X Elsa Hosk

(inlägget innehåller adlinks)  1. Tröja  /  2. Byxor  /  3. Tshirt  /  4. Sweatshirt  /  5. Klänning  /  6. Jacka  /  7. Kappa
 
Elsa Hosk har tillsammans med Bik Bok släppt en kollektion, Bik Bok X Elsa Hosk, och woow vad jag älskar alla plagg! Jag valde ut några av mina favoriter som ni ser här ovan. Ettan, femman och sexan får väldigtväldigt gärna flytta in i min garderob! Hela kollektionen hittar du HÄÄÄR. Plaggen finns i (vissa) butiker från och med 28 September, vilket var igår. (såklart finns dom inte i min stad)
 
Hurra för fredag, även om min fredag består av noll spännande planer. Jag tänkte handla, springa och sen blir det tacos till middag så något har jag att se fram emot iallafall! Vad gör du denna fredag?

If you're hearing this

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4
 
Några bilder som har legat i utkastet sedan en solig kväll i början av september, det var länge sedan. Solen alltså, det var länge sedan jag hade en solig kväll så jag kunde fota motljusbilder på blommor.

Fall tag

Vad shoppar du mest i höst?
Då jag nyss var på en liten shoppingresa och köpte en hel del kläder och smink känner jag att jag inte har speciellt stort behov att fylla min garderob ännu mer. Kanske blir mer fokus på att spara pengar i höst, eller så köper jag mat för allt.

 

Vad ser du fram emot i höst?
Att inte gå i skolan, något alla har blandade åsikter om. Men just nu känner jag mig verkligen så glad att jag inte behöver plugga under det kommande året, varför? Jag vill inte och jag vill göra något annat ett tag. + att jag inte vet vad jag vill plugga och det känns något onödigt att plugga något jag inte vill.

 

Gör du någon förändring med ditt utseende inför hösten?
Jag är riktigt sugen på att färga/tona mitt hår lite kallare och kanske ljusare. Borde även klippa mig då det var väldigt länge sedan.

 

 

Vilket plagg gör den perfekta höst-outfiten?
Jag skulle säga en varm mysig tröja. Både snyggt, mysigt och håller en varm.

 

Med vilka spenderar du helst en regnig höstdag med, och vad gör ni?
Min familj eller pojkvän. Jag skulle gärna gå på bio, fika eller laga pannkakor eller något annat mysigt hemma.

 

 

Favorit-sminkprodukter inför hösten?
Det har blivit lite ögonskugga under sommaren, något jag saknat och hoppas jag hittar tillbaka till i höst. En annan favorit kommer nog vara bronzer för att se lite mindre ut som ett spöke.

 

Höstpyntar du ditt hem?
Yes, eller endast mitt rum. Jag har några plastpumpor och plastlöv jag brukar ta fram. Även min glittriga ren och lite höstigare doftljus brukar åka fram den här årstiden.

 

 

Vad är det bästa samt sämsta med hösten?
Bästa är att det är så fint och mysigt. Sämste är väl att sommaren är över och att det är 9 månader till den kommer tillbaka typ.

 

Favorit-nagellack i höst?
Jag har ett vinrött från OPI jag gärna använder, eller något grå eller mauvig ton. 

 

Dricker du något speciellt under hösten?
Te! Chai latte är en favorit året om men speciellt under hösten. Händer att jag försöker på mig en egen men är jag lat tar jag bara en vanlig chai tepåse med havremjölk.

 

Favorit-höstplagg?
I år skulle jag nog säga mina nya mom-jeans jag hittade i Australien. Jag fattar inte varför jag inte köpt ett par tidigare? Snygga och skönt samtidigt. ELLER mina snöflingsfleece byxor tillsammans med mina tofflor.

 

 

Favorit-serie under hösten?
Just nu ser jag Gilmore Girls, verkligen så bra. 

 

Favorit höst-månad?

November. För i slutet av november är det okej att ta fram julsaker, lyssna på julmusik och julbaka. Det är även under november jag jobbar med julkalendern till bloggen, vilket betyder julmusik och jul i mitt rum. Har jag nämt att jag längtar till julen?

 

Jag i slutet av november fjol med julkänslorna på topp

Ljung

 Canon EOS 70D + Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM
 
Jag var ute förra veckan och lekte lite med ett av våra nyare objektiv, ett Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM. Ett dunder objektiv som egentligen är några kvalité och prisklasser över vad jag är van med som jag vid första bilden kände "whut, är det ens möjligt". Jag tycker att färgerna blev riktigt fina, bilderna blev skarpa (som alltid blir kvalitén sämre när det laddas upp på bloggen) och älskar skärpedjupet. Dock är det ett väldigt stort och tungt objektiv med en vikt på närmare 1.5kg men det är inget som stoppar mig.

Tram

 
Älskade Melbourne. Även om det var några veckor sedan jag kom hem så har jag fortfarande en del inlägg med bilder som ligger i utkastet. På dessa bilder är det tramsen som går City Circle, vilket är en gratistur runt staden som går förbi några av alla turistmål. Tramsen är original, alla ser inte ut sådär utan bara de som går den slingan. Sista dagen lyckades jag äntligen få tag på en och åkte ett varv vilket tog kring 50 minuter. Där satt jag med min chai latte och myste, finaste staden!

Hösthösthöst

(adlinks) 1. Jeansjacka  /  2. Off the shoulder  /  3. Kappa  /  4. Stickad tröja  /  5. Velvet
 
De fem plaggen här ovan skriker bara höst, tycker inte du? Stickat, plommonfärgat, kappor och fodrade jeansjackor. Kan det bli mer höst än så klädmässigt? Min favorit är nog jeansjackan eller den plommonfärgade velevet tröjan. Ääälskar velvet och färgen. Vilket är ditt favoritplagg?
 
Mina planer för idag är väldigt enkla. 1. Springa. 2. Duscha. 3. Äta lunch. 4. Åka till farmor och farfar för fika, prat och mys. 5. Laga mat och äta mat. 6. Ta det lugnt. Ser fram emot att åka till f&f, jag gör det då och då men verkligen inte ofta och vi har alltid mängder att prata om.
En update från pumpafinalen i söndags. Vi kom 6a av 10 med våran mini på 43g, en hyffsat försämring från ifjol då den vägde 27.2 kg. Ett dåligt pumpaår i år alltså.

Fall is here

 
Från min promenad igår då det inte regnade för en gångs skulle så jag passade på och gick upp på ett berg i skogen där man får en hyffas bra utsikt. Jag hade med mig 18-135mm och en 100-400mm. Jag gillar verkligen 100-400 objektivet det är verkligen en superzoom och bilderna blir riktigt bra. En nackdel är att det är så jäkla tungt, jag fick ta med mig en ryggsäck för att orkar bära utrustningen upp på berget.

Älskade Testagram

 
Det här måste helt ärliga vara den bästa boxen från testagram, riktigt bra produkter som alla kommer komma till användning/bli uppätna. Mina favoriter var den nya smaken på Bonaqua Mango/Acai, chokladkakorna och de belgiska lyxkakorna. Tandkräm är ju alltid bra och just denna är vegansk och snäll mot miljön. Thai wok kryddan ska bli spännande att testa, funkar säkert till quorn och diskmedlet tänkte jag ge till mamma.

Pumpafinal

Shwosh så var även den här helgen snart över. Min dag har hitills varit lugn, det blev en promenad upp på ett berg i skogen. Äntligen en dag där det inte regnar och bilderna kommer senare, jag tänkte kolla på dom ikväll eller imorgon. Strax ska jag iväg på pumpafinal. Vad är det tänker nog de flesta av er som inte hängt med här ett tag. Det är en tävling min faster ordnar där man får en planta i början av sommaren och på hösten är det final med vägning. Tyngsta pumpan vinner. Förra året kom vi faktiskt tvåa med våra bjässe på 27,2kg, ett personbästa som slog det förra med över 14kg. Vinnaren vägde 41, så vi hade en bit kvar men var nöjda ändå. I år har vi ingen alls, men så kan det gå.
 

Chokladbollar

 
Varför äter jag inte chokladbollar oftare?! det är ju crazyy gott! Jag gjorde 1/4 av receptet vilket resulterade i sex små bollar. Skulle jag gjort som receptet sa skulle jag förmodligen ätit upp allihopa under dagen, vilket inte riktigt är vad jag planerat göra idag. Så tipstips, gör chokladbollar till lördagsmyset ikväll. 

Avocadomacka

Happy lördag. Jag hade en rolig kväll igår och kom hem sent, eller tidigt på morgonen beroende på hur man ser på det. Jag var sugen på att ta med några av våra nyare objektiv upp på ett berg i skogen men det verkar ska regna hela dagen så jag kommer nog sitta inne och se på serier. Väldigt sugen på att baka chokladbollar måste jag tillägga. Jag har precis lagat pasta med tomatsås som jag såklart inte fotade för var så hungrig och åt upp allt. Istället får ni se min magiskt goda brunch som jag åt här om dagen.
 

Mitt nya objektiv

 
Mitt nya objektiv som jag nämnde här om dagen. Egentligen så är det inte nytt för mig då jag redan använt det en hel del redan. Det var det här objektivet jag hade på min Gotlandsresa och även det enda objektivet jag hade med till Australien. På den tiden, alltså fram till förra veckan, var det pappas objektiv men nu är det mitt och det är verkligen det perfekta objektivet för mig. Det här är en nyare variant med STM-teknik vilket betyder tystare motor som inte fångas upp när man filmar och snabbare autofokus än den äldre 18-135mm vi har. 
 
Jag uppdaterade igår min kamerautrustning, något jag inte gjort på flera år. Det stod fortfarande efter ett halvår att jag hade min gamla kamera. Min utrustning hittar ni som alltid i menyn genom att klicka på den iconen med kameran eller genom att klicka HÄR. Kan redan nu förvarna att pappa och jag har en del objektiv och vi ska sälja bort en del, så chill.

Regn och mer regn

 
Det regnar varje dag, nästan hela tiden. Det är inte så att det regnar mycket, bara lite svagt duggregn men det är inte så man vill gå ut precis. Jag har gjort flera försök för jag har lite ny kamerautrustning jag vill testa men inte vill man få  vatten på linsen så jag har gett upp och gått in igen. Hoppas på bättre väder idag.

Dear World

 
Gotland 2017. Saknar.

Höstsnyggt

(adlinks) 1. Blus  /  2. Off the shoulder  /  3. Tröja  /  4. Jacka  /  5. Linne  /  6. Jacka  /  7. Topp  /  8. Byxor
 
Jag älskar höstens kläder, det finns så mycket fint jue! Alla plagg här ovan kommer från Gina Tricot och jag är nog mest sugen på de fluffiga jackorna, nummer fyra och sex. Byxorna längst ner till höger är i "short lenght" vilket jag hoppas är min längd, jag måste nästan åka in till stan någon dag och prova dom!
 
Men sötaste ni, tack för kommentarerna på mitt inlägg med tips inför gymnasiearbetet. Jag var lite tvek till att publicera det men ni är ju alltid så snälla och peppande så jag borde inte ha varit det. Idag är det redan onsdag, vart tar dagarna vägen egentligen? Jag har lite mejl att svara på och sen tänkte jag förbereda några inlägg. Bland annat ett inlägg som flera av er har önskar och kan avslöja att det handlar om shopping och Australien. Efter det får vi se vad jag hittar på, jag har varit så produktiv i början på veckan och bockat av flera saker på min lista redan.

Favorit foundation

 
Jag kände att jag behövde en ny foundation inför studenten, en som verkligen håller. Efter lite googling blev det Maybelline Infallible 24H i färgen 130. Varför jag har två var att jag insåg, dagen innan balen, att min spraytan och den foundationen verkligen inte passar. Så jag köpte en till, super mörk men den passade perfa under balen. Jag tror att den kommer jag även ha nytta av även lite under hösten om min lilla tan inte försvinner på direkten, för då kan jag blanda dom.
 
Vilken är din favorit foundation atm?

Gymnasiearbete

Vissa av er kanske ryser till av rubriken medan andra inte. Gymnasiearbetet är en en obligatorisk kurs under gymnasiet som det krävs att man ska få godkänt i (betyget E, går inte heller att få högre än E) för att få ta en gymnasieexamen. Det är en uppgift/kurs på 100 poäng, vilket är att man arbetar tre timmar i veckan med sitt projekt (skolorna lägger upp det olika). För precis ett år sedan kämpade jag med att planera mitt projekt och skulle försöka få ner det på ett papper att lämna in och få godkänt till min handledare. Jag vet att många av mina läsare går i trean och är i fullgång med sina projekt, därför kändes det här inlägget extra lägligt nu då jag fått lite frågor.
 
Jag gick teknik med inriktningen information- och medieteknik på gymnasiet och valde att göra en app som mitt gymnasiearbete. Varför blev det just en app? Jag gillar att koda i html och css och har gjort det i bloggen sedan 2011 och det är den kurs (webbutveckling) som är min favorit. Jag kände direkt att det var det jag ville göra när jag kom på det! Sen behövde jag fylla min app med något och att baka på skoltid kändes väldigt lockande.
 
Jag tror aldrig att jag har visat upp det i min blogg men här är det, min lilla bebis.
 
Här kommer mina 9 bästa tips som jag önskade att jag hade läst för ett år sedan:
Planera.
Det är verkligen A och O. Ingen vill stress skriva ihop rapporten sista veckan. Jag la in en hel del marginal och blev klar med mitt projekt några veckor innan sista inlämningsdag. Det gav mig tid att finslipa och fokusera på andra ämnen sådär sista veckorna i gymnasiet.

Gör en tidsplan.
Jag gjorde en där man såg en översikt över varje vecka och olika färger representerade vad jag skulle jobba med. Jag fyllde in deadlines och kunde enkelt se när jag bör vara klar med något. Ligger du efter, jobba i kapp på direkten annars blir du bara ännu mer efter i slutet.
 
Färger är alltid fint. En fin grej att ta med i slutet av rapporten också, man får lite tjockare rapport vilket är coolt.
 
Välj inte ett för stort projekt.
Du får bara F eller E på uppgiften. Har ni som krav på x antal sidor, skriv inte 37 fler. Tänk realistiskt och välj något som du verkligen tror du kommer bli klar med i tid. Många i min klass gjorde spel (jag lovar, vi var 3 som inte gjorde det) och dom hade planerat många coola effekter. Dock fick de flesta nöja sig med att man kunde förflytta gubben eller rymdskeppet, mer hann dom inte med. (vilket inte är nedvärderande då det är själva rapporten som är grejen).

Jobbar du bättre i grupp? Hitta ett gäng kompisar.
Jag jobbar bäst själv, speciellt stora projekt då det brukar fungera bäst för mig. Är den en som behöver pepp från andra så är det perfekt att jobba med någon/några andra.

Välj en bra frågeställning.
Hela projektet ska bygga på en frågeställning som du sedan ska besvara i din rapport. Välj då inte en ja eller nej fråga. "Går det att äta glass med gaffel" svar: JA. Det är bra om det går att motivera och utveckla lite mer. Fråga din handledare om tips, you have a handledare for a reason.

Välj något som intresserar dig.
Du kommer att spendera 100 timmar med ditt projekt, lika bra att du väljer något som intresserar dig.

Se till att spara och backupa ditt projekt.
Jag sparade allt på drive, vilket gjorde det lättare för mig att arbeta från olika datorer. Jag kodade, skrev och redigerade i min privata Mac och då och då använde jag min skoldator de dagar jag inte tog med min egna. Då är det ju bra att man kommer åt allt.

Ta vara på tiden.
Att du ska lämna in rapporten i maj kan kännas som en evighet och att ta det lite lugnt i början kan kännas lockande. MEN du får 100 timmar av en enkel anledning, det tar närmare 100 timmar (om du vill göra något riktigt). 
 
Dokumentera längst tidens gång.
Jag skulle aldrig kunna komma ihåg allt om jag inte gjorde små anteckningar under projektets gång. Saker som gått fel, tillvägagångssätt osv skrev jag ner som stödord på rätt plats i en rapportmall. Det gjorde allt såå mycket enklare sen när jag skulle skriva ihop rapporten. Att ta bilder är smart (beroende på vad du gör för projekt). Jag screenade bilder för att se hur jag utvecklade appen (där uppe ser ni sista bilden) vilket var perfekt att ha med i mitt bildspel till redovisningen och rapporten.

Handla, städa, bada

Hej på er och glad måndag! Mina planer för dagen är första att precis som varje måndag veckohandla åt familjen. Efter det tänkte jag äta lunch och sen storstäda mitt badrum, alltså verkligen storstäda! Jag ska torka väggarna i duschen, moppa golv och allt annat som jag inte orkar göra när jag "vanligstädar" mitt badrum. Hoppas på noll regn idag och då kanske jag går ut på en promenad följt av ett bad, inser att jag inte badat badkar i år även om det stod på min bucketlist. Än är det några månader kvar på året så det kan vi ändra på.
 
En lite repost på den här bilden, mest för att jag ville meddela er som undrar vart dom är från att jag köpt dom på eBay. 

Makeup från Australia

 
Kanske är på tiden att jag visar er sminket jag köpte i Australien när jag var där. Jag hittade en hel del bra godbitar som fick följa med mig hem och utbudet var bättre än vad jag trodde. Mycket hittade jag på Sephora, Myer (som Selfridges och Debenhams i London), Priceline (drugstore) och Mecca. Det blev även lite parfymer från Victoria's Secret, bara för att det är typ bara deras jag använder. Bilderna är kanske inte de bästa men är det någon produkt du vill att jag ska visa närmare, lämna en kommentar! Det finns även en video som du hittar häääääär.

Höstlista

Beskriv din höst i tre ord.

Annorlunda, mysig, oplanerad.

 

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Bästa är nog att det är så mysigt och fint. Jag älskar att löven ändrar färg, att det är mörkare och att det är den perfekta serie, doftljus och te årstiden! Sämsta är nog att det ofta är dåligt väder, fast det är alla medveten om so what.

 

Hur höstmyser du?

Med en bra serie, en kopp te, ett höstigt doftljus (äntligen kan jag ta fram dom) och gärna med min pojkvän.

 

 
 

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?

Unna dig själv. Det kan vara stort som smått, allt från en resa till att äta en maraboukaka på en regnig tisdag.

Deppa inte. Varför inte bara göra det bästa av situationen? Vi alla vet att hösten kommer efter sommaren så varför inte bara sluta klaga?

Försöka tänka positivt. Som punkten över, det är inget du kan ändra på så varför inte höstpeppa istället för att höstdeppa? Tänk på det positiva istället för det negativa.

  

Hur ser din höstoutfit ut?

Jag ser fram emot att börja använda mina over the knee boots som jag känt varit lite för varma i sommar. Även långärmade tjockare tröjor och blusar. För första gången mössa, jag har aldrig varit en mössmänniska men sedan jag hittade en super fin i Australien för 20 (!!!!!) kr så kan jag nog tänka mig en outfit med mössa.

  

Vad har du på TO-DO listan just nu?

Planera mitt liv kort och gott. Försöka hitta ett jobb, planera in resor och annat jag vill göra.

 

 

 

Bästa musiken för regniga dagar?

Att lyssna på deppigare musik går i perioder för mig och under hösten lyssnar jag gärna på lugnare mysiga låtar. Ed Sheeran har många bra myslåtar.

  

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film? Just nu ser jag Gilmore Girls, en mysig serie där dom faktiskt gör med än ett höst/vinter avsnitt per säsong. Rekommenderar Riverdale för höstmörkret, den är lite småkuslig ibland tycker jag, fast det är nog bara jag som tycker det. 

 

Vad är den höstigaste maträtten?

Oj vad svårt! jag äter inget speciellt på hösten förutom grytor, men nu när jag inte längre äter kött kommer jag inte på något alls. Kan man säga äppelpaj som maträtt även om det är efterrätt?

 

 

 

Var hänger du helst under helgen?

Jag gillar att gå promenader ute, både i skogen och runt en sjö i närheten. Även min säng framför en serie är en favoritplats. 

 

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Jag önskar verkligenverkligen det men nej. Fast förhoppningsvis blir det något, jag vill verkligen!

 

Hur förbereder du dig för vintern?

Ser fram emot julen typ. Haha nej men inget speciellt sätt alls.

Australia from Instagram

 
Ni har nog sett de flesta bilderna redan här på bloggen men om inte så finns dom på instagram och mitt användarnamn är alicelindstroom. Jag lovar er, fler bilder kommer både på bloggen och instagram!! Idag är det tre veckor sedan jag kom hem. Det gör mig lite smådepp att tänka på hur bra jag hade det för 3.5 veckor sedan och jag saknar att vara där såååå mycket! Kanske åker jag tillbaka till framtiden. 

99 dagar kvar

* IGÅR
 
Hade ni koll på att det igår var 100 dagar kvar till julafton? Det hade jag och det "firades" med att jag släppte mitt lilla projekt löst. Oj så dramatiskt det låter. Jag var lite sugen på att koda, gärna inte en ny bloggdesign då jag ville ta ut svängarna lite mer och jag håller gärna min design här på bloggen enkel och stilren. Det var då jag kom på att jag kunde göra en ny blogg och vad den handlar om får ni faktiskt ta reda på själva. Med 100 dagar kvar öppnade jag portarna och du hittar den HÄR. Jag blev faktiskt nöjd med designen, även om den för tillfället innehåller lite småfel både i dator och mobilversionen.

Linschips och satsumas

 
Idag har jag en bra fredag! Jag har fått en del bra saker gjort bland annat varit och handlat. Där hittade jag linschips i den nya smaken dill och gräslök och även satsumas, äntligen! Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza till middag och mina planer för kvällen blir att ta det lugnt. Jag har precis börjat känna mig frisk från förkylningen och känns dumt att bara göra det värre! Även fast det började spöregna när jag gick på promenad så väger satsumas upp det och det är fortfarande en bra fredag! Vad gör du denna fredag?

Lemon tree

 
I Australien var det verkligen inte ovanligt med citron eller apelsinträd på gården. Träden var inte heller små och frukten såg mogen ut så jag var tvungen att ta lite bilder på ett träd som stod på någons framsida. Haha tänk om någon hade stått och fotat vårat äppelträd. Jag har fortfarande så många bilder från Australien att visa, ska försöka fixa ihop några inlägg så kommer det fler bilder inom kort!

Mitt nya projekt

Hur har ni det i höstregnet? jag har hittat på ett nytt litet projekt som jag jobbar på och kan verkligen fastna i det. Wops så har det gått två timmar men kul är det! Jag börjar närma mig klar och snart ska ni få se, det är bara lite småsaker kvar. Känner mig så töntig, det är ingen biggie men jag tycker det är roligt och jag kan inte förstå varför jag inte tänkt på det tidigare! Nu ska jag iallafall se Svenska Hollywoodfruar och sen sussa. Vi hörs imorgon ♥
 

Lite mera höst

före / efter

Jag älskar att dekorera mitt rum anpassa det till den nuvarande årstiden. Jag går inte all in men lite småsaker tycker jag är lite småfint. Jag bytte nyligen ut mina rosa blommor, gröna blad och blommiga doftljus mot pumpor, plastblad och doftljus med doften firewood eller äpple & kanel. Genast känns det lite mer höst och jag längtar ännu mer tills jag får ta fram min plastgran, julljus och annat juligt. hihi

Serier #18

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12Del 13Del 14Del 15Del 16, Del 17
 
Gilmore Girls
Varför har jag inte sett den här serien tidigare? Jag älskar den och vill aldrig att den ska ta slut! Den handlar om Lorelai och hennes dotter Lorelai, hon kallas för Rory, som bor i den lilla staden Stars Hollow. Mycket drama, kärlek blandat med mycket komedi då många av karaktärerna är helkonstiga och roliga! En riktigt mysig serie som jag rekomenderar om du inte redan sett den, vilket det känns som att alla har. 5/5

Ebay shopping tips #4

En inläggserie som verkar vara väldigt uppskattad så jag fortsätter med ett fjärde inlägg, denna gång med temat "teknik och tillbehör". 
 
1. Fjärrutlösare till kameran. Vet ni hur mycket en sån kostar? Först och främst var det inte det lättaste att hitta en trådlös men jag hittade en på en kamera sida där en med en knapp kostar 199kr. Vill man ha flera då? Då är dom lite dyrare. När jag köpte min första systemkamera back in 2011 köpte pappa en till mig på eBay och sa "När den får slut på batteri köper vi en ny, det blir dyrare att köpa ett nytt batteri". Jag har använt den mycket och fortfarande fungerar den utan ett nytt batteri. Priset på eBay ligger på 10kr. Sökord: Canon Remote
 
2. Hållare till minneskorten. Ett onödigt köp men ändå praktiskt att ha för att skydda minneskorten. Jag hittade fem för 20kr men på eBay får du dom betydligt billigare och i större förpackningar. Sökord: memorycard holder
 
3. Mobilsladd. 99kr är det inte ovanligt att det kostar i stan för en sladd. Är du som jag som sladdarna alltid lyckas gå sönder så blir det ett antal hundringar per år på bara laddarsladdar. Meen på eBay går dom att köpa i alla tänkbara längder för kring 10kr. Jag har köpt 2 dm att ha till min powerbank, 2 meter och 1 meter. Sökord: iPhone cable
 
4. Gorillastativ. Super praktiskt om du har en mindre kamera och vill ställa eller hänga den någonstans. På Elgiganten låg priset på 499kr men jag har sett väldigt liknande på ebay för £0,99 aka typ 10kr. Sökord: Tripod
 
5. Kamerarem. Den på bilden är väldigt lik den jag har och gillar den verkligen för att den är "kletig" på undersidan. Priset på en vanlig butik ligger mellan 200-500 kr men jag har sett riktigt snygga på ebay för betydligt minder. Just den på bilden kostar 17kr. Sökord: Camera Strap 

En regnig tisdag

 
2 bilder från min lilla testpromenad igår. Idag verkar det ska regna hela dagen mer eller mindre så jag ska passa på att byta ut mina sommarkläder mot vinterkläder i garderoben. Jag tror inte att det blir fler shorts och sommarklänning tillfällen i år och det börjar kännas att det är dags för de tjockare tröjorna. Men först ska jag med mamma på Mio och kolla på lampor till deras nya sovrum, vad gör du idag?

Pancake Monday

 

Det mest händelserika som har hänt under min måndag var pannkakorna här ovan. haha. Dom är faktiskt helt veganska och jag åt dom med risglass och vindruvor, mummsii säger jag bara! Jag har, förutom ätit pannkakor, veckohandla, städat lite i mitt rum, gått en promenad i skogen med kameran för att testa ett nytt objektiv (eller jag har testat det förut men nu är det mitt) och sett några avsnitt serier. Det sistnämnda tänkte jag fortsätta med fram till idol börjar, ska du se?

Duschrutin - Hår

Ett ämne som jag väldigt ofta får frågor om är mitt hår. Vilka produkter jag använder, oljor, shampoo, borstar hur jag tar hand om det osv. Jag har för några månader helt bytt ut alla gamla produkter jag använde. Mina senaste inlägg om min hårrutin är från 2013 där jag svara på hårfrågor jag fått HÄR, helt ärligt har jag använt samma produkter fram till för någon månad sedan förutom all styling. Vilket är L'Oréal Elvital schampo, balsam och inpackning, det finns ett inlägg med produkterna HÄR. Här är iallafall ett uppdaterat inlägg med vad jag använt sedan kanske april då jag bytte ut allt jag använt sedan 2013.
 
 
Jag säger ett ord, LUSH. Jag ville under en period testa endast deras produkter då jag insåg hur mycket skit vanlig schampo och balsam innehåller. Lush innehåller naturliga ingredienser, vilket borde vara betydligt bättre för hår. Jag har testat lite olika produkter och mitt favoritschampo är Rehab och balsam är American Cream. Inte nog för att dom luktar gott utan även för att mitt hår blir så lent (dock inte i början, ge det tid) och för att det känns bättre mot djuren, miljön och håret.
 

En höstig lista

1. Vad är det bästa med hösten? Att det är så mysigt.

2. Vad kommer du äta i höst? Äppelpaj. Vet ni hur sugen jag är eller? Jag har en favorit som jag brukar bara flera gånger under hösten och jag skulle gärna baka en per dag. Vi hade premiär (hör ni hur dramatisk jag är eller) i lördags, MUMMS!

 

3. Vad kommer du dricka i höst? Te! 

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst? Kanske min höstjacka jag köpte i fjol men nästan aldrig använde. Eller mina nya momjeans jag hittade på Topshop i Melbourne.

5. Vad gör du om dagarna egentligen? Bra fråga. Jag har knappt varit hemma sedan mitt sommarjobb tog slut. Först var ju i Australien sen var jag hemma två dagar innan jag åkte till Luleå och hälsade på min pojkvän ett tag. Så jag har alltså inte hunnit landa i vardagen och tagit tag i mitt liv, än.

6. Vad kommer du lyssna på? Jag hoppas verkligen att det släpps mycket bra musik i höst! För tillfället har jag ingen favorit. Lyssnar typ på det som släpps som Taylor Swifts och Demi Lovatos nya låtar, älskar btw Sam Smiths nya Too Good at Goodbyes, verkligen så fin!

 

 

7. Vad tittar du på? Serier. Just nu Gilmore Girls som jag inte fattar varför jag inte börjat se tidigare! Och Wahgrens Värld, Idol och Svenska Hollywoodfruar som nyligen börjat gå på TVn.

8. Vad har du för höstplaner? Just nu har jag inget planerat alls. Jag jobbar med bloggen och tjänar lite småslantar men jag ska ta tag i att söka ett annat jobb så jag har något att göra på dagarna. Ingen stress känner jag mest, i år ska jag göra det jag vill och viktigast av allt, inte stressa. Jag är så less på det efter alla år i skolan.

 

Smoothie Bowl

Det regnar här förfullt idag, vilket det verkar göra på de flesta platser i övriga Sverige den här helgen. Jag har lovat att hjälpa till och städa och torka ur garderober då vi för fullt renoverar mina föräldrars rum men förutom det kommer jag nog ha en lugn innedag med förhoppningsvis lite serier.
 
På tala om ingenting så har jag hittat tillbaka till smoothies igen efter ett långt uppehåll och gjorde i förrgår denna godin på banan, mango, pitaya pulver och koksmjölk som jag toppade med lite smått och gott. Har du tips på en super god, gärna lite höstig, så lämna gärna en länk eller recept i en kommentar!
 

Stickat till hösten

(adlinks)  one  /  two  /  three  /  four  /  five  /  six
 
Bland det bästa med hösten är ju höstmodet, jag skulle mer än gärna fylla min garderob med mängder av mysiga stickade tröjor i mörkgrönt, burgundy och andra fina färger. Det börjar bli på tiden att söka rätt på mina höstplagg och oj vad jag är sugen på att klicka in lite nya, speciellt när Nelly ska ha 20% på allt stickat! TIPSTIPS!

Less på att vara förkyld

 

Happy Saturday! Jag mår inte sådär 100% bra än och spenderar helst dagarna i sängen med nässpray och halstabletter men jag är verkligen så sugen på att gå ut en sväng. Blir det inte av så tänkte jag iallafall ta och baka en äppelpaj till ikväll, säsongens första. Hoppas ni har något roligare inplanerat denna lördag än vad jag har!

Smulpaj med blåbär och mandelmassa

 
Det var den här pajen jag bakade förra fredagen, den blev verkligen så god och den kommer jag definitivt göra fler gånger. Receptet är en blandning av flera olika jag hittade när jag googlade och jag valde själv att lägga till mandelmassan, för att det är gott. Bland de enklaste recepten och ändå så gott!
 
Smulpaj med blåbär och mandelmassa
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g margarin
150 g mandelmassa
3/4 liter blåbär
0,5 dl strösocker
 
How to:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Skär margaringet i små bitar och micra det några sekunder för att mjuka upp det, alt ta fram det någon timme innan du ska baka.
3. Blanda sedan ner socker (2 msk) och mjöl och rör till en smulig deg. Riv mandelmassan grovt och blanda med mjölblandningen.
4. Häll blåbären i en ugnssäker form och strö över sockret (0,5 dl), rör om.
5. Fördela smuldegen över blåbären och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
Ät med glass, vanlijsås, marsansås, grädde or what ever you want!
 

Smink från Melbourne, Australien

 
Sådärja, min lilla video med sminket jag köpte i Melbourne, Australien när jag var där i slutet av Augusti. Är det någon produkt som intresserar dig lite extra och du undrar pris eller butik är det bara att du lämnar en kommentar. Det mesta är dock köpt på Sephora eller Mecca skulle jag nog säga. Parfymerna/body misten kommer från Victoria´s Secret.

Video på G

Jag var inte speciellt mycket piggare imorse när jag vaknade så jag har haft en väldigt lugn dag. Bland annat har jag redigerat en video på det smink jag köpte i Melbourne, en video i liknande stil som när jag var i England och USA. Den ska strax upp på youtube så jag ska se till att visa er den imorgon. Jag håller även på med ett inlägg med bilder på sminket och är lite kluven hur jag ska göra med kläder/resten som jag köpte.
 

SmoothMe

 
Ännu en underbar lunch från Melbourne! Jag sökte runt efter ett bra smoothieställe och hittade en mysig liten bar men fantastiskt fina och goda smoothies. Jag tog en acaibowl och som mina tre toppings valde jag rawnola, fresh seasonal fruit och chiapudding. Önskar att dom fanns hemma i Sverige, för då hade jag hänt där typ varje dag!

Fikamöte

Nu är jag hemma och har mest tagit det lugnt hela dagen. Lyckades dra på mig en förkylning igår så orkar inte göra speciellt mycket idag, hoppas på att det går över fort bara. Snart ska jag sätta mig i Porschen med pappa och åka på möte, Porschemöte för att vara exakt. Det är ett fikamöte där man kollar på andras bilar, surrar om bilar och fikar. Jag följer med för att jag gillar att åka porsche och fika. hihi 
 
Vad passar bättre som bild till det här inlägget än en repris från bankörningen i juli?

De senaste filmerna jag sett #4

 
Get Out
Det här är verkligen inte en sån typ av film jag skulle sätta mig och se själv en fredagkväll. Min pojkvän hade snackat om den länge och efter lite söknade och kollande på trailer så verkade den inte vara superduper läskigt, det är en skräckfilm. Jag överlevde och den var bra (förutom det läskiga) men jag hade verkligen slutet, det kändes så orealistiskt. Rekomenderar den till er som gillar lite läskigare filmer.
 
 
Hacksaw Ridge
Den här krigsfilmen såg jag tillsammans med min familj en lördagkväll. Jag har sett och läst så mycket om den och jag har inget emot krigsfilmer och har sett en del tidigare så ville ge den en chans. Den här var riktigt bra och att den är baserad på en sann händelse, oj. Den är väldigt blodig och mycket pang, jag som har lite svårt med blod spenderade stor del under filten men jag gillar storyn.
 

Daddy Is Home
Av de tre filmerna jag tipsat om i inlägget så är den här mest min typ av film. Jag såg den här om dagen med min kille och det visade sig att jag redan hade sett den. En rolig komedi som inte spårar totalt som många andra kan göra. En mysig film och jag skulle nog säga att den här gillar jag mest av dom tre.

Påväg hem

Jag sitter just nu på tåget påväg hem efter en helbra vecka i Luleå hos min pojkvän. Jag har hunnit med mycket träning, bloggjobb, matlagning och myst med honom och vill verkligen inte åka hem. Det har blivit många tårar. Det ska ändå bli skönt att få komma hem då det känns som jag inte varit hemma på många veckor då jag bara var hemma två dagar mellan Australien och Luleå. Jag har nu åkte tre timmar och har 3 timmar kvar, vi ska vara framme 23.31 och hoppas att vi håller tiden!
 
En bild från min promenad igårkväll, fler kommer. Luleå är väl okej fint dåe.

Sommarmåsten - utvärdering #2

Precis som förra sommaren postade jag i år min summer bucketlist (samma lista som i fjol, hehe) och här kommer, precis som ifjol, en utvärdering om jag gjort allt som står i listan. Förra årets hittar du HÄR.

 

Sova i husvagn Jag har nog totalt sovit fyra veckor i husvagnen i sommar, dock stående på gården och inte på en camping. Tycker det är sååå mysigt att sova i husvagnen!

Resa utomlands Jag räknade i fjol från skolavslutning till skolstart och även om min Australienresa började i samband med att andra gick tillbaka till skolan så tycker jag att kan bocka av den punkten också.

Bada i havet Jajjemän! Under veckan på Gotland blev det en del badande i havet.

 

 

Cykla runt utan mål en sen sommarkväll Det har jag inte riktigt gjort, tror inte jag cyklat till ett ställe som inte varit till och från jobbet.

Grilla vid en sjö Yes, flera gånger. Kommer sakna dom sommarkvällarna nu när det blir kallare.

Bada i pool Nej? Vad konstigt, det brukar jag alltid göra. Men då det inte blev någon semester med min familj så har det inte blivit någon pool för mig i år.

Kör bil till mysiga platser med picknick Jag har åkt till ständer med mat och stränder är mysiga så check.

Spela kort i solen Yes

Sola utan att bränna mig Faktiskt så har jag knappt bränt mig i sommar, kanske för att jag bara varit i Sverige och de dagar det varit sol har jag typ jobbat. Jag har varken blivit brun eller röd.

 

 

 

Köpa glass vid en strand På Gotland blev det en del glassar vid stranden.

Bada i regn Nej. Det har blivit väldigt lite bad i år mest pga att vädret inte varit det bästa med sol och värme. 

Äta grillat Jaa, många gånger!

Baka somriga pajer Jag har bakat blåbärspaj och något med jordgubbar så ja.

 

 

Plocka jordgubbar och hallon Yeees.

Fota mycket Det beror på vad som räknas som mycket men jag tycker att jag har fått till en del bilder, speciellt när jag har rest.

Köpa fika på fabriksutförsäljning Ja och rekordmånga gånger har jag varit där! Tre gånger faktiskt och det har det varit värt!

Mysa hos farmor och farfar Ja!

Spendera en regnig dag framför serier Yees.

 

 
Ha en underbar sommar Även om min sommar inte hade speciellt många planer i början så tycker jag att den blev okej. Det blev en vecka på Gotland så det känns bra att jag fick göra något under mina fyra veckors semester iallafall.

Skratta Många gånger.

Äta massor utav frukt och bär Jajjemän.

Få fräknar Jag tror att jag har slutat få fräknar, eller så har jag bara varit mindre i solen.

Kasta dart Ett antal games har det blivit.

Äta pannkaks brunch Neeeej, det måste jag asap!

Göra ingenting en hel dag Det har nog hänt ett antal gånger, eller sett serier men det räknar jag som inget.

Blogga massor Jag har uppdaterat bloggen dagligen.

Besöka nya platser Jag besökte tex Gotland för första gången. Även Australien om det ens räknas med i den här listan.

 

 

Spela kubb På midsommar och även andra gånger, så några spel har det blivit.

Lyssna på somriga låtar Yees, jag tycker att det har släppts en hel del bra låtar under sommaren.

 

Har du gjort något speciellt i sommar? Berätta gärna i en kommentar :)) 

Glossybox juli

 
Glossyboxen för julimånad var en helt okej box. Eller egentligen var den väldigt bra då fyra av fem produkter är saker jag kommer få användning för men inte produkt var super YES som det ibland kan vara.
 
Manna Kadar - GLO Illuminator - Jag älskar flytande skimrande produkter och den är är lite åt det rosa hållet, vilket är något jag inte har sedan tidigare. Den gav ett naturligt resultat så det ska bli roligt att testa runt med den här.
 
Pick and Pinch - Pink Metallic Slant Tweezer - En bra att ha grej! Jag har en jag gillar men alltid bra att ha flera, nu kan den ena få bo i min neccesär så slipper jag glömma min tweezer i framtiden! Den kostar 250kr så hoppas den håller bra kvalité länge.
 
Beautaniz Beauty - Radiant Glow Sheep Mask - Dom här maskerna som man lägger på ansiktet som ett täcke, alltså inte en kräm, fattar ni? Dom ser jag bara mer och mer men jag har faktiskt aldrig testat någon. Den här blir perfekt nu efter många timmar i flygplan då den ska ge lyster, jämna ut och ge energi. 
 
The Beauty Crop - GRLPWR Lipstick 'Peach Please' - Ett matt flytande läppstick i en korallrosa färg. Färgen var okej men inte på mig, jag trivs inte i färger åt det orangeahåller eller dom som är väldigt starka. Det här är ingen vardagsfärg för mig men kanske kommer den till användning en dag.
 
Vichy - Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel för fet/oren hy - Jag gillar alla produkter jag har testat från Vichy så den här för fet hy, precis som jag har, ska bli spännande. Den ska motverka fet , blank och oren hy med igentäppta porer.

Mer mat?

 
Varför är alla bilder jag har fotat den senaste veckan endast mat? A var precis hemma på lunch och vi åt rester från förrgår då jag lagade veganska gräddstuvade k*ttbullar med potatismos, mumms. Nu har jag lite grejer att fixa i datorn och sen tänkte jag ta med ut på en springtur. Förmiddagen har jag spenderat med att städa och fixat med grejerna vi köpte till hans lägenhet igår, snäll jag känner mig! Hoppas ni får en fin måndag så hörs vi senare!

Idag var jag till Finland

Jag har haft två riktigt bra dagar den här helgen. Igår var vi som jag skrev på matmarknaden och kikade lite. Jag och A hittade en god lunch från den grekiska vagnen och vi gick mest runt och tittade. På kvällen gick vi ut vilket var väldigt roligt, samt att jag träffade några från min förra gymnasieklass. Imorse ringde klockan 06.30 för en dag full av äventyr. Vid åtta hoppade vi på bussen till Haparanda för ett besök på ikea och även det jag såg fram emot mest, Finland. Så när vi kom fram gick vi över till andra sidan, tog lite bilder och sen gick vi tillbaka till Sverige. Sen har större delen av dagen spenderats på ikea, synd för mig som inte kan köpa så mycket för känner inte för att släpa hem det i en resväska. Nu är vi på bussen tillbaka till Luleå och jag vill gärna sova tidigt ikväll!

 

 

Lyxfrukost

 
Hurra för lördag och att A är ledig så vi kan spendera hela dagen tillsammans! Vi startade dagen med lite lyxigare frukost i form av varma minibaguetter, soygurt, frukt och te. Vi ska strax ta bussen in till centrum för att kolla på den internationella matmarknaden som just nu är här i Luleå och efter det får vi se lite vad vi hitta på.

Höstpepp

Första september idag, vilket enligt almanackan betyder att hösten är här och som nog ingen har missat går vi mot mörkare tider. Jag ser fram emot hösten och mysiga mörka kvällar men det är inte något alla gör. I det här inlägget tipsar jag er om tips för att klara av hösten.

Tänd ljus. Jag älskar doftljus och speciellt under hösten för då känns det mer okej att tända kanel, äpple och liknande dofter än under sommaren. 

 

Gå en promenad.

Hösten är inte farlig, gå en sväng och kolla på alla fina löven. 

 

 
Gör saker som gör dig glad.

Hösten innebär ofta tillbaka till verkligheten, hitta de sakerna som gör dig glad. Kanske träna, ser serier eller planera in en mysig fika för att få lite mer ljus i vardagen.

 

Hösten är perfekt för att hitta nya intressen.

Kanske har du länge funderat på att börja använda systemkameran du köpte för 13 månader sedan? eller kanske ta tag i gymmandet? storstäda förrådet? hälsa på en släkting oftare? baka?

 

 
Tänk på det positiva.

Är det som jag som älskar julen, tänk på att julen bra är någon månad bort. Har den en rolig resa inbokad, tänk på den. Eller hitta de små vardagliga sakerna som du kan se fram emot. Kanske en fika med någon du saknat, en middag eller en dag med shopping.


Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin