Alicelindstrom

Vinst

Igår kväll spelade jag match. Vi vann och det kändes ännu bättre då vinsten var mot serieledarna i den högsta serien vi spelar i.
Skoldagen igår var dessutom helt ok. Hela eftermiddan fick vi information om de olika inriktningarna. Jag är ganska säkert på inriktning och vad jag ska välja som mitt inviduellaval i tvåan. Men väääldigt osäker på om jag ska läsa matte 4 och fysik 2... Vet inte vad jag vill göra efter gymnasiet?
 

Planer för idag då? Bilden talar ganska bra, jag ska plugga. fysik. typ hela dagen. Men jag ska även fota lite bilder till inlägg, bland annat glossybox och något som maybe är en tävling...

Where I want to be #9

bilder från wehearitit

Svar på frågor - Foto/blogg

Vad tycker du är roligast att fota, och varför? Tycker det är riktigt roligt att fota portätt/människor. Men jag gör det väldigt sällan. Men annars är det nog landskap eller typ "resebilder".
 
 
Hur ska en bra blogg vara? Viktigast av allt tycker jag är uppdateringen. Och självklart kvaliten på inläggen. Jag tycker att en bra blogg ska uppdateras lagomt (vad det nu är?) bra skrivna inlägg och bilder.
Vill du bli fotograf, eller är det mer en rolig hobby? Det är en hobby. Jag vet att det är hård konkurens och att jag inte "har det som krävs just nu". Men tycker det är kul och gör det när jag känner för det och kan.
Hur länge har du bloggat? På den här bloggen började jag blogga på i januari 2011. Men skapade min första blogg sommaren 2010. Så till sommaren är det 5 år.
 
 
Vilket är det bästa fototipset du har? Lära sig sin kamera, alltså inte fota på autoläget. Det blir alltid såå mycket bättre bild om du fotar i något av de andra lägerna. Det behöver inte vara det helmanuella "M". Det skulle kunna vara exempelvis "Av" som jag ofta använder.
Vad fick dig att börja blogga? Jag läste många bloggar, blev inspirerad och hade väl tråkigt.
Dina 5 favorittypsnitt just nu? Himla svårt. Jag har två videos med favorittypsnitt som ni hittar här och här. Men ska jag välja 5 som jag gillar just nu är det nog: My boyfriend's handwriting, Another shabby, As cute as, Brannboll och Magnitude. Kanske kan fixa ett bättre inlägg om det?
Hur skulle du kategorisiera din blogg, alltså inom vilken nisch? Jag skulle nog säga att det är en vardagsblogg. Tidigare tyckte jag mer att min blogg var en fotoblogg, på den tiden den hette bilderbyalice.se. Men jag kom ifrån det och nu fotar jag inte riktigt lika mycket, och det är mer vardagsbilder än "fina".
 
min vardagliga blogg med vardagliga bilder

Too much

Jag har sådär jobbigt mycket i skolan just nu. Så därav är uppdateringen inte på topp. Snabba mobilbilder och dåliga inlägg, menmen. 

Nu ska jag röra mig mot skolan, byee

Where I want to be #8

bilder från weheartit

2 nya skal

 
Mina två grymt snygga skal, dom kommer från dittskal.nu.
Det svarta är 0,3 mm tunt i borstat aluminum och det vita fastnade jag för direkt, så snyggt med guld och vitt! Jag har tröttnat på de skalen jag har så dessa passade perfekt att få nu.

Hairburst

Du kanske har hört talas om hairburst förut? Det har blivit ganska stort på sociala medier, speciellt instagram. Hairburst är tabletter som innehåller olika vitaminer och ska göra att ditt hår växer snabbare och mår bättre. Jag har fått hem en burk som jag ska testa.
 
Jag har fotat före bilder och vi får se om det händer något under den månad som jag ska testa dom. Jag strävar inte efter att få längre hår, men skulle vara roligt om dom funkar och om mitt hår mår bättre. Du hittar mer information och även för&efter bilder här.

3 snapshots

Jag hade en jätte bra dag igår och tack för att gratulerationer. Några snapshots från igår, beskriver min dag hyffsat bra. 


Ännu en vecka har rullat igång. Händer inget speciellt alls och ser fram emot helg, igen.

Where I want to be #7

bilder från weheartit

Seventeen

to me!
Imorse vaknade jag av (läs låtsades vakna) sång, paket och frukost på sängen. Jag har knappt önskat mig något, men fick lite kläder och pengar mm. Jag har haft en riktigt lugn morgon och kommer fortsätta med det hela dagen. Tänker äta tårta och bara göra ingenting.

Helgens planer

Jag vill verkligen bara ha plugget gjort. Så jag ska börja nu så är jag förhoppningsvis klar till lunch. Kommer inte göra så mycket i helgen, men det känns helt okej. Vad har du för planer i helgen?
 
JUST DET JAA, frågestunden. klicka här och fråga något så ska jag försöka svara i helgen!

Hola fredag

Jag kommer börja min morgon med spanskaglosförhör och oförberedda prov. Annars är dagen hyffsat ok. Slutar efter två och då ska jag bara hem och chilla, kolla PLL och andra serier. Ha en bra fredag people!

Where I want to be #6

bilder från weheartit

Dr Rescue

Efter en helt vanlig dag och en snabb sväng på HM är jag äntligen hemma. På HM köpte jag ett Baby Lips från Dr Rescue serien. Har velat testa den serien i över ett år och äntligen!! Jag köpte i Just Peachy, en riktigt snygg färg och den luktar och känns fräsch på läpparna. Har du något på Dr Rescue serien? vilken smak isåfall?
 

Fysik med nior

Idag var niorna och kikade på gymnasieskolorna. Jag hängde i ett klassrum mest hela dagen och fysiklabbade. Jag "fick" en nia som jag skulle labba med och samtidigt prata om skolan och linjen. Så min dag var riktigt chill. Jag missde typ alla lektioner, fick fika och slutade även tidigare. + att de lektionerna jag missade gjorde resten av klassen knappt något, såg film, räkna såå jaaa!
 
alicelindstroom @ insta

Frågestund

Fattar inte varför man säger frågestund? stör mig på det men kommer inte på ett vettigare ord!
Men iallafall, nu kör vi! ni frågar och jag svarar om några dagar. 

YES

bild från weheartit

Söndag

Tidigare idag har jag spelat match och sen dess har jag tagit det riktigt lugnt. Jag blev klar med helgens matte- och fysikplugg igår så kvällen kommer att fortsätta så. Varför går helgen så fort? #söndagsångst
 

Rainbow inspo

pics från weheartit

Januaribarn

Jag fyller år om lite mer än en vecka och det står helt still i mitt huvud på saker jag kan önska mig. Ibland en nackdel med att fylla år så tätt efter julen. Än så länge har jag torrshampo pch hårspray på listan. Har ni några förslag? Vad önskar du dig at-the-moment?
 
Föresten, jätte tack för alla serie tips! Fastnade för några som jag kanske ska ge en chans. Funderar på att göra ett inlägg med mina top 5 serier of all time? Vad tror ni om det?
 

Where I want to be #5

bilder från weheartit

Skinkig?

Jag skrev kemiprov sista lektionen och det kändes väl inte så jättre bra, men bättre än sist. Det inte inget ämne jag tycker är speciellt kul, så jag blir nöjd med det mesta. Ikväll har jag tänkt ha en riktigt myskväll. Sitter nu med min kopp te sen ska jag äta tacos till middag och se senaste pll avsnittet. Sparade det till idag istället för att stress se det någon kväll när jag egentligen borde plugga. Vad gör ni ikväll?
 
Jag är ganska shinkig/chinkig/cinkig/skinkig/sinkig va??? hur stavas det??? när det kommer till muggen jag dricker mitt te ur. Jag använder aldrig de tekoppar vi har. Jag har 2 egna, en kossa och en från Starbucks. Om dom är i disken så dricker jag inte te. hahah

En helt vanlig dag

En helt vanlig dag, förutom att vi hade kemi labbprov och tror inte det gick speciellt bra. Min vanliga kväll kommer spenderas med plugg inför kemiprovet, spanska glosor och träning. yaaasss!
 
En throw back till för exakt ett år sedan, 15/1-2014. Tror nog det är mer snö nu.

Ny serie?

Även idag blev min sista lektion inställd. Så jag hann kolla serier och äta äppelkaka innan jag käkade och åkte på träning. Jag kom precis hem och ska duscha. Jag såg föresten klart sista avsnittet av the Carrie Diaries och är nu på jakt efter en ny serie. Skulle vara jätte gulligt om ni ville komma med tips! (Har sett pll, gg, tvd osv så ni behöver inte tips om dom ;))
 

60 seconds

Då vart jag glad...

Min sista lektion blev inställd och det har gjort min dag sååå mycket bättre! Jag kom hem två timmar tidigare och jag bestämde mig då för att jag skulle jobba matte i en timme. Sen fick jag värsta rycket och gjorde lite spanska och har även tränat lite på spanska glosor. Jag som hade tänk göra det ikväll, så även min kväll är nästan räddad. Tänker plugga lite inför kemiprovet på fredag och sen söka rätt på någon film att kika på.
 
Något kreativ, 1 bild i fyra olika färger...

För mycket minus

Efter en jobbig måndag med för många minusgrader ser jag nu fram emot att få sova igen. Jag har en helt vanlig vecka framför mig och önskar att det vore fredag igen!

En vintrig tb till förra vintern.

Where I want to be #4

bilder från weheartit

Bakgrunds tips

Kanske nästan den svåraste delen engligt mig när det kommer till bloggdesign i bakgrunden! Det är ofta där jag brukar fastna när jag bestämmt mig för hur designen ska se ut. 
Jag gör oftaste mina egna i photoshop, men om man inte kan/vill/orkar så finns det ju mängder av gratis bakgrund man får använda. Jag har tänkt länka några av mina favorit sidor så kanske ni får lite tips.
 
Länk 1, Länk 2, Länk 3, Länk 4, Länk 5 
 
Här är mina 9 senaste bakgrunder jag har gjort själv!
 
Hur sätta man in en bakgrund på sin blogg? Du hittar ett inlägg här

10/1

Idag har jag gjort klart min text och mitt bildspel till på måndag då vi ska hålla ett argumenterande tal. Jag har även gjort helgens fysik och hängt med mamma och handlat lite. Nu tänker jag koller ett avsnitt Carrie Diaries innan jag ska käka. Imorgon har jag borta match och blir borta nästan hela dagen, men ska fixa något tidsinställt.
 
Det har snöat hela dagen. typ som i en snöglob. Dock är bilden inte från idag...

Where I want to be #3

bilder från weheartit

Rösta på mig

Jag blev medlem på besökstoppen för några dagar sedan och jag såg att jag blivit nominerad till att bli veckans blogg. Men för att bli det behöver jag få röster. Så det skulle vara jätte gulligt om ni ville gå in här, bläddra ner lite på sidan och rösta på mig.
 
 
För övrigt så är det freeedaaaaag!!! YEYYY. Och bilderna är helt random, yeey

En såndära torsdag

Tack höga ISO tal och blixt som gör det möjligt att fota även fast det är för mörkt.
 
Jag har nu landat hemma efter en jobbig dag som känndes oändligt lång. Nu är det bara en dag kvar innan helg. Jag har bara gått två dagar sen lovet och längtar redan till helg.

the Carrie Diaries

Jag började se the Carrie Diaries i början på lovet och nu har jag snart sett snart säsong 2. Som jag har fattat det la dom ner serien och det kommer inget mer? Men jag gillar den och tycker att det är en "mysserie". Den utspelar sig under 1980 med Carrie Bradshaw som ung (från sex and the city). Bråk, drama, drama och kläderna dom har är bara för härliga. + att dom är i New York, älskar den staden.

Mjukstart?

Mjukstart verkar inte existera längre. Första dagen var det fullt ös, oförberätt prov i engelska och mycket prat. Men det känns riktigt skönt att det bara är två dagar till helg. Ikväll väntas träning och sova tidigt.
 
Spelar den här låten med Ellie på repeat sen jag kom hem. Jag måste verkligen bli bättre på att fixa bilder till mina inlägg. Men jag skyller på att det är så mörkt...

Where I want to be #2

bilder från weheartit

Sista dagen

Idag är min sista lov dag och det känns så tråkigt! Skulle lugnt kunna ha lov i 2 veckor till! Men idag har jag iallafall städat bort julen, vi slängde ut granen och jag tömde mitt rum på julsaker. Ikväll ska vi på middag hos min farmor och farfar så det blir mysigt. När börjar du skolan igen?
 
Jag sitter och kollar genom min egna blogg för nagleinspiration? och ser att för exakt ett år sedan, sjätte januari 2014 målade jag också mina naglar. Så ni får en repris bild och en throwback. Och nu vet jag faktiskt vad jag ska måla, något rosa....

Egen bakgrund blogg.se

Att lägga in en egen bakgrund kanske är något av det enklaste man kan göra i sin blogg design, och det gör stor skillnad. Men hur gör man då?
 
Sök upp stycket (ganska högt upp):
body {
  background: #fff; url(http://RTYFHJCGVHBJ);
}
 
Det är "url(http://RTYFHJCGVHBJ)" man ändrar. För att få en bild som bakgrund kopierar man bildens URL (hur får man bildens URL [länk]) och klistrar in koden mellan parantesen. 
Har du ingen url( ) kan du bara lägga till den i din kod. Se till att du inte tar bort några tecken.
 
 
Liknande tips: Färg som bakgrund, bakgrunden still

Skridskor och hårfärg

Jag hängde med mamma ner till sjön för att åka lite skridskor. Skönt att komma ut en stund även fast det småsnöade. Just nu sitter jag med färg i håret. Det blir ingen stor skillnad och jag har haft den här färgen förut, men tror det blir bra.

Where I want to be...

bilder från weheartit

Älskar lov

Jag bara ääälskar lov! Har knappt gjort något alls och jag ser verkligen inte fram emot att skolan snart börjar igen! Halv elva imorse var jag redan uttråkad, nackdelen med att vakna vid åtta. Jag bestämde mig då för att gå på affären och köpa hårfärg. Lite kallt men jag hade något att göra i en timme. Sen dess har dagen flytit på och jag funderar på att det kanske är dax att ta tag i en svenska grej jag skjutit på hela lovet...
 
Senaste från min instagram, #tb

Imagine

 

Vinterdesign

Jag är inte 100 säker på headern, gillar den inte riktigt så jag får se om jag ska ändra den/texten lite. Vad tycker ni? Annars är jag så gott som klar. Första gången jag har en vit bakgrund, jag har alltid varit mer för färger. Men antar att jag vill testa något nytt! Vad tycker ni, hiss/diss?

En ny design är på väg

Jag vet att julen är över, och i flera dagar har jag tänkt byta ut med juldesign som jag har nu. Jag är helt klar, förutom headern. Jag vet vilken bild, men inte vad jag ska göra med den. Ska jag ha text? inte text? form? storlek? Jag får fortsätta klura på det och förhoppningsvis kommer den upp idag.
 
Kanske är den nya header fotad samma dag som denna ↓

Q & A

Q - Vart är skorna köpta?
A - dom är från HM, 149:-
 
 
Q -Vad tränar du?
A - Svarat på det förut, men får frågor om det hela tiden. Jag spelar innebandy. Vi tränar 3 gånger i veckan och spelar 1-2 matcher/vecka.  

Nyårslista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag tror inte jag har gjort så mycket nytt. Men besökt platser som jag inte besökt innan. Och jag har väl säkert ätit saker som jag inte gjort tidigare. Och jag började gymnasiet, det har jag inte gjort innan. 

 

Hade du några nyårslöften?
Nä jag har inte haft några nyårslöften. Eller har typ 1, att inte dricka läsk. Jag har faktiskt klarat det och inte druckigt läsk fram tills nu, förutom julmusten under jul. Tror jag ska fortsätta med det för jag saknar inte direket läsken, och har nääästan lärt mig tycka om bubbelvatten.

 

Bästa köpet?
Jag säger nog min Macbook pro. Vi köpte den 2013 men den kom 2 dagar in i 2014. Så jag tycker att den är köpt i år. Eller mina Nike Air Max. Dom har jag använt riktigt mycket, praktiska och älskar dom.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej
 

Vilka länder besökte du?
Sverige, Tyskland, Österriket, Slovenien, Kroatien, Italien och Schweiz.

bild från Kroatien.
 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Kanske klagat? det kan man alltig göra mindre. 

 

Bästa minnet från 2014?
Svårt! Hänt många bra saker i år, men kanske: Klassresan i maj, skolavslutningen och resan med familjen i husvagn till Kroatien i sommras.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Blivit glad många gånger, som ex när jag gick ut nian. 
 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror det inte har varit någon skillnad, ibland gladare ibland ledsnare.

Favoritprogram på TV?
Har nog inget favorit på TV så jag byter ut frågan mot favorit serie. Och min favoritserie är Gossip Girl som jag sätt om under sommaren/hösten. Och även PLL och FRIENDS som jag sätt under året.

 

Är det något du sakna från 2014?
Alla minnen, roliga upplevelser.

Från klassresan med fina kompisar. 

Vad ser du mest fram emot med år 2015?
Alla nya minnen, resor, roliga dagar, roliga människor och sommaren.

 

De bästa nya människorna du träffade?
Säger nog hela min klass! Jag kännde två av dom lite sedan innan och resten var nya som jag lärt känna under hösten. Kommit vissa närmare än andra.

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Rest, njutit, pluggat eller nä. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Njut, ta tillvara på tiden och ha roligt!

Och den sista frågan, en bild som beskriver ditt 2014?
Det här måste vara den svårtaste frågan! Jag har ingen speciell bild som sticker ut. Men ett minne från 2014 är resan vi gjorde i sommras då vi var utomlands nästan en månad. Och en av mina favoritbilder från den resan är den här. Den är även på omslaget på en fotobok jag gjorde från resan. 

 
Jag gjorde en liknande lista 2013 som ni hittar här.

Dag 1 av 365

Vem tränar innebandy på nyårsdagen klockan ett? joo tydligen mitt lag. Vi var inte så många men det var en jobbig träning ändå. Innan träningen gjorde jag inget och det tänker jag fortsätta med. Kanske kolla på serier eller kanske någon film resten av dagen. Film tips??
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin