Alicelindstrom

Helt själv och matförgiftad

Glad Påsk på er! Nu har jag och min resekompis Emma splittat på oss, vilket betyder att jag är helt själv. Jag har bytt hotell från ett i Ubud till Kuta och jag bor verkligen fint. Dock har jag åkt på matförgiftning och mår inte speciellt bra just nu. Dom var iallafall gulliga som lät mig få ett rum redan klockan 11 då jag låg i receptionen och var väldigt nära på att spy. Nu har jag vilat lite och tänkte gå över vägen till Circle K och köpa lite vatten och vadjagänärsugenpå. Jag har så mycket jag vill göra så jag har inte tid att vara sjuk!! Vem vill ens vara sjuk på Bali?
 
Jag bjussar på en lite härligare bild från White Beach på Boracay i Filippinerna. 
 

Utforskat Bali

I onsdags bokade jag och Emma en utflyktsdag. På vårat hotell kan man boka en privat förare en halv eller en hel dag och sen hjälpte hotellägaren, som är väldens gulligaste, oss att sätta ihop ett program. Vi startade dagen med ett Tegenungan Waterfall, väldigt fint och det var nästan helt ensamma.

 
 
Efter det gjorde vi ett spontant stopp på en kaffe och te odling/provning. Våran förare frågade om vi ville dit och även fast ingen av oss är kaffedrickare så sa vi ja. Väl där fick vi först en tur i trädgården där bland annat vanilj, kanel, ginger, kaffe, mango och banan odlades. Sen fick vi testa närmare tio olika teer och kaffesorter och till vår förvåning gillade vi alla. Där görs även väldens dyraste kaffe så vi fick en tur i hur processen går till. Kan kort säga att det är en djur som äter och bajsar ut bönorna. Det slutade iallafall med att vi köpte varsitt te.
 
 
Efter det åkte vi till Tegalalang risterrass (som det finns bilder från i inlägget under). Vi avslutade med ett tempel och då hade fyra timmar gått och vi var vääääldigt svettiga och trötta så vi åkte tillbaka till hotellet och la oss i poolen. 
 
 

Risterrass

 
Något jag sett fram emot att se den här resan är en risterrass och äntligen fick jag göra det! Igår besökte vi Tegalalang under våran utflykt och den var minst lika fin som på alla bilder. Dock hade jag väl inte tänkt på hur varmt det skulle vara att gå runt där, upp och ner, i stekande sol. Det var fint iallafall och jag fick en hel del bilder.

Första dagen på Bali

Igår hade jag min första heldag här i Ubud, Bali. Vi var fortfarande aningen trötta från den jobbiga flygnatten dygnet innan så vi tog en lugn förmiddag vid poolen och åkte in till stan fram emot tre. Det första vi gjorde var att äta en smoothiebowl och den var nog den bästa acai bowlen jag ätit i hela mitt liv. Efter det gick vi och bokade en klipptid till mig och sen kollade vi lite på en marknad. Sen hann vi äta en gång till innan vi åkte hem, även denna gång på ett veganskt ställe, så jag var mätt och nöjd. Hittills gillar jag verkligen Ubud, sååå mysig stad!
 

Framme på Bali

 
Igår vid elva på förmiddagen kom vi fram till vårat boende här på Bali. Det var en jobbig natt på flygplatsen i Manila och i flygplan så vi var aningen trötta. Vi checkade in och åkte sen för att köpa lite mat och vatten. Sen låg vi resten av soltimmarna i solen och njöt. Idag är planerna samma under förmiddagen, vi tog en låååång sovmorgon. Vid tre är planen att åka in till Ubud för smoothiebowl och en titt på den staden.

Hang in there

 
 
 En liten bild från El Nido
 
Nu har vi delat på oss än en gång. Julia fortsätter sitt äventyr i Filippinerna medan jag och Emma senare ikväll flyger till Bali. Där ska vi leva life några dagar tillsammans innan även hon och jag delar på oss och jag då fortsätter min resa själv, först i Bali och sen Hong Kong. 
Emma och jag har hängt på stranden idag och just nu sitter vi och äter lite mat. Klockan är nu 14 och 16 blir vi upphämtade och resan mot flygplatsen och Bali börjar. Vi har aningen jobbig flygtid då planet till Bali går 4 på morgonen, men är man backpacker med tight budget får man bita ihop. Vi kan ju ändå spendera hela morgondagen i en solstol.

Första dagen med regn

Bilden har inget med inlägget att göra, den är från en av alla de soliga dagar vi haft.
 
Idag vaknade vi till en grå himmel och lite smått regn, våran första dag på resan med relativt dåligt väder (med tanke på att vi varit borta snart 2.5 månader är det inte så konstigt). Våra planer, som var att hänga på stranden, ändrades och istället tog vi det lugnt på rummet efter frukost. Efter någon timme gick vi in mot centrum och stranden, där fastnade vi på ett mangoställe som heter Halo Mango där jag åt en mangoglass och en potatissalladmacka (låter konstigt men var godast på länge). Efter det gick vi runt en sväng och tittade i butiker innan vi hoppade G-max Reverse Bungee Jump. Alltså bungee jump men man börjar på marken och slungas uppåt och det var sååå roligt. Jag har tyvärr inga bilder men vi kommer att få en film skickad till oss, men den får ni inte se. 

En underbar dag på en paradisö

Dagarna här på Boracay är verkligen så underbara! Vi behöver inte åka taxi för att komma till stranden eller maten, vi har en bra rum med BRA ac och varmvatten och såklart för att allt är så fint här! Jag försökte fota så mycket jag kunde från min dag men insåg att jag endast fotat maten, så jag får beskriva min dag i form av matbilderna. 
 
ser ni hur långa mina naglar är!??!! jag har sökt en nagelfil i över två veckor och håller på att bli galen!!!

- Imorse klev vi upp vid nio och åt frukost på vårt bed & breakfast som vi bor på, Lazy Dog heter det. Jag valde mangopannkaka från menyn, precis som igår och det är riktigt god.  
- Påväg till stranden stannade vi till vid ett bakery och köpte med oss "lunch". Kanske inte den bästa lunchen då allt är så galet sött men en bulle kostar 1kr. Jag köpte även en mango shake.
- Fram emot två blev jag glassugen och köpte mig en Cornetto i smaken Cookies & Dreams för det galna priset 4 SEK. Dom kostar väl närmare 20 hemma? 
- Någon timme senare var jag törstig och galet trött på att dricka mitt numera kokheta flaskvatten så då blev det ännu en mango shake. Märks det att jag gillar mango?
- Till middag åt jag en tunasandwich. Jag har verkligen tröttnat på all mat utomlands, allt är så galet onyttigt så jag blev rakt förvånad när brödet var aningen grovt.
- Anledningen till valet av restaurangen var att man fick gratis pannkaka och glass till efterrätt, mumms!
 
Förutom att äta allt på bilden har jag legat på stranden heeeeela dagen. 

White Beach

 
Idag har vi hängt på en av världens finaste stränder enligt diverse olika tidningar och sidor. Den heter White Beach och som ni ser är stranden galet vit och vattnet är klarare än klarast och helt turkost. Dock så var det någon typ av alger som låg och flöt längst mot stranden, men förutom det var stranden perfekt. Dessutom fanns det en Starbucks längst strandvägen, då är livet på topp!

Landat på Boracay

 

Heyhey från Boracay! Idag hade vi ännu en resdag, dock en väldigt smidig och bra dag. Förutom imorse när jag skulle packa och det låg en fet kackerlacka i min väska, omys. Vi flög ett propellerplan från den minimala flygplatsen i El Nido till den kanske ännu mindre flygplatsen på grannön till Boracay. När vi landade åkte vi buss, båt och taxi till hotellet och sedan vi kom hit har vi hunnit med att äta på McDonalds, gå och titta på stranden och handlat vatten och sköljmedel på 7-eleven. Vi har verkligen bott sunkigt och fuktigt de senaste tre boendena, alltså sedan vi kom till Filippinerna. Vi har inte heller haft varmvatten så det var ett bra tag sedan mitt hår var rent. Imorgon ska jag äntligen tvätta då vi nu har det nödvändiga för det. Vilket är: handfat med propp, en butik som säljer tvättmedel och varmvatten. Saker jag hemma i Sverige alltid tagit för givet.

Svar på era resefrågor

Jag bad er att ställa lite frågor om min resa när jag hade varit borta halva tiden, här kommer nu äntligen svaren.
 
Vilket land som ni har besökt än så länge har varit bäst? Vietnam eller Filippinerna som vi är i just nu. Vi har den plats i Filippinerna jag ser fram emot mest kvar så kommer nog bara gilla landet ännu mer!
 
Tog du många olika vaccin innan ni åkte? (det finns ju trots allt en del olika sjukdomar i asien som inte är så vanliga här i Sverige). Yes, jag tog mot Hepatit A och B, Japansk hjärnhinneinflamation och tyfoidfeber. Även en mot kolera som ska ha viss effekt mot turistdiaree. 

Har du ätit något som har varit riktigt gott/ inte alls gott? Jag har ätit väldigt mycket god italiensk mat, även gott indiskt, thailänskt och vietnamesiskt. Något som inte var speciellt gott var några nudlar jag åt i thailand som jag tyvärr inte minns namnet på. Tror det var vanliga nudlar med grönsaker men dom var kanske 2cm breda och slemmiga.
 
Vilken kamera och objektiv använder du när du fotar alla bilder? Jag har bara med mig ett objektiv på resan och det är mitt 17-135mm. Det perfekta reseobjektivet om du frågar mig, det var även det objektivet jag hade med till Australien. Min kamera jag använder är en Canon EOS 70D, som alltid hittar ni hela min utrustning HÄR
 
Får jag lov och fråga ungefär hur mycket hela "kalaset" har kostat? Som sagt så har jag några veckor kvar, så den frågan sparar jag nog till senare då jag fått en bättre överblick.
 
 
 
Har du fler frågor så får du gärna fortsätta ställa dom så samlar jag ihop till ett till inlägg!

Sunset in the Philippines

Tre bilder från solnedgången igår, hur fint?
 
Idag har vi degat på stranden, samma strand som igår och solen tar verkligen bra här. Jag har inte bränt mig men jag har verkligen fått färg idag. Nu ska vi strax gå och äta på den italienska restaurangen som ligger här bredvid som tydligen ska ha väldigt god mat. Jag är väldigt sugen på en pizza och efterrätt. Imorgon flyger vi till Boracay, wohoo! vilket betyder ännu mer sol, bad och semester!

Las Cabanas

Idag har vi hängt på en såndär magisk fin strand igen. Den heter Las Cabanas och ligger inte långt ifrån oss. Vi var där redan innan tio då frukosten på vårat boende slutar serveras 07.30 på söndagar.... Vi spenderade heeela dagen i solen eller i havet som är magsikt klart. Förutom de två gånger vi åt, min nacho till lunch var typ det bästa på länge! Imorgon är våran sista dag på ön Palawan, planen är att åka tillbaka till samma strand. Varför ska man inte fortsätta på ett vinnande koncept?
 

Island Hopping

 
Igår fredag spenderade vi hela dagen med island hopping här kring Coron. Vi blev upphämtade vid halv nio på morgonen och avsläppta igen på boendet efter fem. Dagen spenderades med att snorka, kolla på fina stränder, åka båt, bada och äta mat. Mysigt och allt här är verkligen så fint! Jag menar, kolla bara bilderna! Finast tyckte jag nog att Kayang Lake och Twin Lagoon var. Idag åker vi klockan 8.20 båten tillbaka till El Nido där vi blir två dagar innan vi åker vidare i Filippinerna.
 

Travel Diary - Thailand

Sådär nästan en månad efter att jag lämnat Thailand är äntligen min Travel Diary klar. Precis som från Singapore har jag klippt ihop en liten video som ni kan se här under.
 
 

Framme i Filippinerna

Efter bland de jobbigaste dagarna är vi nu äntligen framme på ön Coron som ligger vi Palawan i Filippinerna. Vi har flugit, väntat på en flygplats i 13 timmar, flugit igen, väntat 5 timmar, flugit, åkt minivan på de hemskaste vägarna i 5 timmar, sovit en natt och igår åkt båt 5 timmar. Jag sov ingenting på 30 timmar och matrutinerna var helt åt skogen. Det har blivit chips längst en väg till frukost-lunch-middag-måltid för att mätta magen något. Av det lilla vi hittills sett av Filippinerna så är det sååå fint och människorna är verkligen snälla. Ett stort plus är att de allra flesta kan engelska, något som inte varit så vanlig på andra ställen. Här är vi några dagar och planerna är mest att göra utflykter till stränder och öar. Idag hade vi vår första heldag här och den spenderade vi på den enda stranden på ön (man åker båt till stränderna som finns på andra öar) som dom kallar ful, men i Svenska ögon var den väldigt fin och dög gott och väl. 
 

Smoothie bowl in Phnom Penh

 
En liten throwback till Phenom Penh då vi åt dessa goda smoothies på ett café som heter Backyard café. Vi hade sökt upp dom och första gången vi kom dit hade dom slutat servera smoothiebowls för dagen, så då tog jag en avokado bagel. Vilket jag inte klagar på för det var verkligen gott! Andra dagen var vi där tidigare och min acaibowl var minst lika god!

You're one in a melon

 
Har ni sett att min blogg fått sig en liten update uteseendemässigt? Nu var det egentligten säkert en månad sedan eller mer men jag har nog inte nämnt det. Bilden är fotade på Railay Beach i Krabi, Thailand. Det känns ju väldigt passande att byta ut min vintriga header mot en i poolen då jag under så lång tid faktiskt kommer befinna mig, och har befunnit mig, i pool. Eller ja, iallafall i värmen. 

Hoi An Nightmarket

 
Under våran sista kväll i Hoi An besökte vi deras nattmarknad och det var verkligen sååå mysigt. Idag flyger vi vidare och våra två veckor i Vietnam har gått väldigt fort. Nu bär det av mot Filippinerna och resan dit är lång. Vi valde att flyga iställe för att ta buss 26 timmar, ett bra beslut. Dock får vi vänta närmare 10 timmar på flygplatsen men hellre det än buss för på en flygplats kan man äta, gå runt och förhoppningsvis finns wifi. Vi flyger från Da Nang så det blir en mellanlandning i Ho Chi Minh City och en i Manila innan vi landar på ön Palawan imorgon mitt på dagen. 

Matmarknad

 
Här i Hoi An finns världens mysigaste matmarknad som vi har ätit på både första och andra dagen. Bilderna ovan är från första dagen, då testade jag Vegetarian Cau Lau som tydligen är en speciell rätt som som bara finns i den här staden med speciella nudlar. Det var riktigt gott och vårrullarna som jag åt idag var minst lika goda! Imorgon har vi våran sista dag här och jag hoppas att vi besöker nattmarknaden för jag vill ta lite fina bilder. Förutom att äta idag så har vi varit till en sömmerska och fått skräddarsydda kläder. Vi ska hämta dom imorgon och jag är nervös men ser ändå fram emot det!

Från Hanoi till Hoi An

Den första bilden är från ett sky café i Hanoi som inte serverade mat, så vi tog bilder och åkte ner igen. Den andra är från våran gata där vi bodde i the Old Quarters.  
 
Jag har hunnit spendera 17 timmar i en buss sedan sist och jag befinner mig nu i Hoi An. Vi kom fram vid två idag på eftermiddagen och sedan dess har vi hunnit äta mat på deras matmarknad, cyklat runt och kollat i lite butiker. Vi är alla lite trötta efter den långa bussresan och en natt med lite för lite sömn, men det har gått bra. Det var lite spännande när dom släppte av oss på en trottar klockan åtta på morgonen och sa att nästa buss kommer om en halv timme. Bussen kom så inga problem. Nu har vi kanske/ca/oklart två dagar här i Hoi An som verkar vara en supermysig stad och vi bor verkligen på ett mysigt ställe, kommer trivas utan problem!

You had me at hello

 
 

Halong Bay

 
Min tisdag har bestått av en dagstur till magiskt fina Halong Bay som ligger strax över tio mil norr om Hanoi, 10 mil från den kinesiska gränsen. Dagen började med att vi blev upphämtade på hotellet vid åtta och resan dit på 3.5 timmar i buss började. Väl framme hoppade vi på båten som skulle ta oss runt i vattnet. Det visade sig dock att det var vi och pensionärer. På båten åt vi först mat, vietnamesiskt, vilket var lite spännande men väldigt gott. Vi stannade till vid två grottor, den ena åkte vi fiskebåt genom och den andra gick vi igenom. Det var verkligen så fint även fast vi hade otur med vädret och hade en mulen dag. Vi var tillbaka på hotellet vid åtta, trötta och hungria efter en hel dag av båt och buss.

Halvtid + fråga era frågor

Nu har halva min resa gått, för jag bokade faktiskt en hemresebiljett till Sverige förra veckan. I fredags hade jag varit borta halva tiden och det känns både skönt men tråkigt. Jag har det sååå roligt samtidigt som jag längtar hem en aning, tre månader är lång tid. Jag har fyra länder kvar att besöka innan jag åker hem så jag kommer hinna med att se en hel del till. Då jag nu varit borta halva tiden och ofta får frågor tänkte jag att det kunde vara passande med frågeinlägg. Så undrar du något kring min resa, kanske vilka platser jag rekommenderar, hur vi bor, tar oss runt, vart vi ska härnäs osvosv så ställ dom i det här inlägget så blir det enkelt för mig att svara på dom.
 

Snygga sneakers i vår

Vi går ju faktiskt mot ljusare tider, även om jag spenderat den senaste månaden i sydligare breddgrader och kommer spendera de kommande veckorna med över 25 grader. Jag ser ändå fram emot den Svenska sommaren och det svenska sommarmodet, speciellt skor. Här går vi runt i flippflopps VARJE dag. Förutom när vi gör utflykter som kräver mycket promenering. Jag har redan börjat spana lite på snygga sneakers inför våren och sommaren och tänkte dela med mig av mina favoriter. Jag är nog mest inne på Nike eller Adidas då jag tycker dom har galet snygga skor. Jag menar, kolla kollaget här under.
 
inlägget är ett samarbete

Sista dagen i paradiset

 

Jag älskar våra dagar här! Imorse efter att vi packat våra strandväskor och smort in oss gick vi till ett café som ligger runt hörnet. Där drack vi en smoothie, jag tog deras mango och avokado, innan vi tog taxi till stranden. Ni vet den jag postat bilder från de senaste dagarna. Där hängde vi heeela dagen och till middag stannade vi till på Pineapple Bar där jag åt fish and chips, andra gången vi äter där. Passar på när vi bor på en fiskeö. Imorgon flyger vi upp till norra Vietnam, Hanoi. Paradisön Phu Quoc har verkligen levererat!

Good Vibes

 
Även idag spenerade vi på den magiska stranden Sao Beach. Vi tog det lite lugnt imorse då det regnade så vi tog en smoothie på ett kaffé, jag drack en med mango och avokado. Resten av dagen spenderades i solen och när den började gå ner tog vi lite bilder innan vi tog taxin tillbaka till hotellet och åt lite mat på nattmarknaden som smidigt nog börjar utanför vårat boende. Jag har nu ikväll redigerat lite bilder från dagen, orkar inte hur fint det är!

Vietnams paradisö

 
Våran första heldag på Phu Quoc spenderades på denna magiskt fina strand som heter Sao Beach. Vattnet var turkost och ljummet och stranden var bakpulvers vit och jobbigt finkornig. Jag har sand ungefär överallt! Under kvällen har vi mest tagit det lugnt, ätit middag och kollat på en nattmarknad och snart är det nog dags att sova. Imorgon väntas nog ännu en dag på stranden, eller en utflykt. Vi får se helt enkelt.
 

Skybar

Igår onsdag hade vi en mysig och lugn dag i Ho Chi Minh City med lite tittning på marknad och en galleria. Vi avslutade kvällen med McDonalds innan vi gick till en skybar. Skybaren som vi besökte hette Chill Skybar och den var verkligen häftig! Man behövde till exempel inte klicka på hissknappen själv, när man kom upp på 26e våningen blev man följd till en plats där man kunde stå, fick en drinklista och sen gick kyparen till baren och beställde. Vi behövde alltså inte lämna våran plats för att köa vid baren. Det blev några timmars dansande och utsikten tyckte jag helt galet fin! Nu håller vi på att packa ihop och om några timmar flyger vi till Phu Quoc, Vietnams paradisö!!!
 
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin