Alicelindstrom

Sista april

När jag kom hem efter en lång dag i skolan väntade min första Shebox på mig! Jag ska visa produkterna i ett annat inlägg för hinner inte just nu. Kvällens planer har varit ganska oklara och det verkar dom fortfarande vara. Men jag ska iallafall träffa ett gäng från min förra klass (ingen aning hur många) och äta och sen får vi väl se lite vad vi hittar på. Ha en bra kväll ppl.
 

Good Morning

bilder från weheartit

Helt slut

Efter en dag med engelska nationella skriv, mekanikprov och kondition på idrotten är jag helt slut. Riktigt glad att det är kort vecka och att jag endast har en dag kvar i skolan innan helg. Jag har lite beslutsångest över kvällens planer men lär sluta med något chill iallafall. Är du ledig imorgon? själv går jag FULLdag!
 
ville inte vara tråkig och publicera ett bildlöst inlägg. Men jag ville inte heller fota några bilder. Så löste det med ett collage med bilder från weheartit

Vill ha och vill ha

Jag har kommit in i en "vill-ha" bubbla. Inte för att jag alltid är i det, men menar mer än vanligt. Jag vill ha smink, nya skor och massor av kläder inför sommaren. Men jag har gett mig lite av ett köp förbud, eller jag försöker egentligen spara mina pengar. Ska utomlands i sommar och då lär det blir en del shopping. Vill spara tills dess men vill ändå ha mängder av grejer. Just nu är jag speciellt inne på ett par skor. Jag vill ha Nike i olika färger och mönster, vita skor med ormmönster, svarta vardags klackar och jaaa listan kan verkligen göras lång. Istället för att plugga slutar det ofta med att jag kommer på mig själv att sitta på olika sidor och klicka runt. Det kanske är så att jag kommer behöva beställa hem ett par så att jag blir nöjd någon gång. Men kan ju inte köpa alla skor jag vill ha så kommer ju måsta välja ETT par. Nu senast hamnade jag på zoeshoes.se. Mängder av snygga skor!
 
Här över ser ni några av mina favoriter som jag hittade. Som ni ser är det en blandning av sneakers, ballerina och höstigare/vintrigare boots. Converse är alltid snyggt och de flesta av mina är faktiskt sönder eller nästan för små. Och jag har nog ett eller två par som jag inte "använder" längre. Så det kanske skulle vara det mest praktiska. Eller ballerina, såå snyggt på sommaren och det passar till allt. Jaja jag får väl se hur det blir.

Dream house

Jag längtar efter att flytta hem ifrån och få inreda min egna lägenhet/hus. Troligen kommer jag inte ha råd men kanske någon gång i framtiden! Tycker det är riktigt roligt att klicka runt på sidor som weheartit och kolla på rum. Badrum med fina kakel, kök med snygga skåpluckor och fina inredningsdetaljer. På sidan svenskakakel.se hittar ni man en hel del inspiration på badrumoch kök. Jag vill typ ha alla möjliga kakel, klinker och mosaik i framtiden. Då det är himla tur att det är ett tag kvar innna jag behöver bestämma mig.
 

Nytt smink?

Jag sitter just nu och funderar på att lägga en beställning på lite nytt smink. En del har tagit slut och behöver fyllas på och annars är jag verkligen sugen på lite nytt. Alltid roligt med lite nytt inför våren och sommaren. Både Eleven och Bangerhead har helt okej utbud. Lite beslutsångest över vilken av dom jag ska välja. Men tänker nog passa på nu när det finns en hel del fina erbjudanden på rabble
 
Ett annat stort problem är vad ska jag beställa? jag vill egenligen har ALLT på båda dom sidorna. Men ska försöka hålla mig till det jag "behöver".
 
inte mina bilder

Spanska prov

Dagen har bara flygit fram och sista lektionen hade jag spanska prov. Det var kortare än vad jag trodde och gick på en halvtimme att göra ungefär. Jag hann med en timme tidigare buss och har "firat" att det är över med te, vindruvor och ett avsnitt DM. Imorgon väntas mekanikprov och jag är inte ett dugg taggad, så blir en del plugg ikväll.
 
Grannens kisse får stå för bilden. Gick ut med kameran för någon dag sedan och fotade lite, var ett bra tag sedan!

Shaker på köpet

 
Förra veckan fick jag hem en burk tranbärskapslar från märke Better You. Ska bli roligt att testa och hoppas på att dom funkar. Vill även tipsa er om att piggabutiken har 20% på alla varor från Better you + att du får en shaker på köpet! Erbjudandet gäller vecka 18-19 och du hittar det här.

Devious Maids

 
Jag började se Devious Maids för ett tag sedan och började nyligen på säsong 2. Det är ingen jätte populär serie som PLL eller GG, men tycker den blir bara bättre och bättre. Den är lite Pretty Little Liars latinamericana version. 5 maids med hemligeter och drama och skratt.

Grattis mammis

 
Idag fyller min mamma år, GRATTIS! Så vi har ätit tårta och firat henna lite. Jag har även fått lite plugg gjort och kollat några avsnitt av en serie. Och ikväll ska vi äta "födelsedagsmiddag", noomnoom

Fototips - inomhus

Även fast det är ljusare nu äm vad det var för en månad sedan. Så kanske det inte alltid är fotovänligt ljus. Jag fotar oftast inomhus och varesig det är dag eller natt så är det sällan lika bra ljus som ute. Så här är mina tips till er för att få till det bästa som går när man fotar inomhus.
 
- Fota manuellt. Då kan du enkelt ändra inställningarna så att bilden blir som du vill och du slipper använda blixten som fäller upp sig automatiskt. Hög ISOn (inte för högt, då blir bilerna brusiga), största bländaren (lågt bländartal, ex 1.8) och lång slutar tid (inte för lång, det blir svårare att hålla kameran still) gör att du kan få till ljus bilder.
 
- Extern blixt. Min räddare i nöden många gånger. Jag använder den 9/10 gånger när jag fotar inomhus, även fast det är mitt på ljusa dagen. Men en sån kan man enkelt rikta ljuset och det gör det även möjligt att fota när det är bäcksvart ute. 
 
- Redigera bilder. Beroende på vad du ska ha den till så kan en redigering i photoshop eller liknande program piffa upp bilden. När man fotar inomhus kan ljuset enkelt bli gult och tråkigt. Om du exempel ska ladda upp den på din blogg kan en snabb redigering gör att bilden ser mycket proffessionellare ut.
 
Ett gäng randoma bilder som är fotade innomhus, olika tider på dygnet, olika inställningar.
 

Aprilboxen

 
Ny box vilket betyder att april snart är slut. Denna gång hittade jag:
 
Glazel Visage - Loose eyeshadow - En ljus guldfärgad högpigmenterad ögonskugga som passar bra till våren. Jag föredrar inte lösa ögonskuggor för att jag tycker man får glitter i hela facet. Men färgen var fin och kommer nog använda den.
 
Schwarzkopf - Sea Salt Beach Look Texture Powder - Ett texturpulver som ska ge en rufsig frisyr. Alltid roligt med lite extra volym så den kommer bli spännande att testa.
 
Lord & Berry - Crayon Lipstick Extra Matte, Kiss - En läppenna i smidig konsistens som är enkel att applicera. Jag gillar att den är krämig med färgen var lite för lysande för mig.
 
Maybeaty - The Incredible Face Mask - Denna mask har jag redan testat ett antal gång och är riktigt nöjd med det. Det är en peel off-mask som tar bort orenheter.
 
Teeez Cosmetics - Nail Lacquer - Ett snabbtorkande nagellack. Alltid roligt med nya nagellack då det är något jag använder. Just den här var en riktigt fin färg som jag tror kommer bli perfa till våren.
 
I helhet avr det ingen höjdar box, men vissa produkter kommer jag nog ha bra användning av. Vad fick du i din box?

Inspiration

bilder från weheartit

Hoppas på det bästa

Skrev svenska skriftliga nationella imorse i tre timmar. Jag satt inte full tid men hoppas det gick bra, så svårt att säga. Min glossybox kom idag, som vanligt kommer det ett inlägg om det. Nu har jag tänkt att plugga in spanskan till imorgon och sen bara ta det lugnt.
 

Favorittypsnitt #3

Svenska NP

Idag har jag, precis som alla andra ettor, skrivit svenska nationella. Det var lättare än vad jag trode och hoppas att det gick bra! Efter provet fick vi hål fram till efter lunch och då lyxade jag och några kompisar till det med subway lunch. Efter skolan gick jag en sväng på stan innan jag hade tid hos en optiker, gick helt ok bra och ikväll får jag se lite vad jag hittar på...
 

En bra måndag

Äntligen har värmen och solen kommit till mig. Fick sluta 45 minuter tidigare så för att vara en måndag har det varit en riktigt bra dag! Det ända jag har den här veckan är svenska nationella och dom kan man väl ändå inte förbereda sig till så mycket? Så i väntan på bussen köpte jag lite naturgodis som jag tänkt äta ikväll, #noplugg

Mysdag

 
Jag hade en helbra kväll igår med ett gäng från min förra klass. Medan jag idag har jag hängt en del i min säng. Plugget har inte riktigt dragit igång sedan lovet men det lär väl göra det till veckan. Jag såg klart glee under påsk och efter att ha kollat och läst lite om olika serier har jag hittat en ny att följa. Ska försöka fixa ihop ett inlägg om den + andra serier jag ser/sett. Så jaa, fortsätter på serietittningen fram till tonight.
 
Jätte tack för alla fina kommentarer om min nya design. Jätte roligt att ni gillar den!

4 x random

bilder från wehearit

Vår 2015

Den är väldigt lik min förra i grunden. Men med nya färger, andra typsnitt och lite annat smått. Headern är då också ny, vårig istället för förra som var snöig. Fastnade verkligen för den helvita bakgrunden som jag hade tidigare och fortsätter på den ett tag till! Vad tycks?

Snart så

 
Jag har suttit fast vid datorn hela morgonen. Vaknade full med inspiration till min nya vårdesign. Det största problemet har varit headern, men nu är det nästan löst. Har lite småfix kvar, behöver hitta typsitt och lite annat klick. Men förhoppningsvis så kan jag byta ut min väldigt vinteriga design nu i helgen!

Summer outfit

Summer 2015
 

Älskade fredag

Tröja: HM // Jeans: Cheap Monday
 
Väskan var nästan tomm när jag gick hem idag, vilket betyer knappt något plugg. Jag har gått i skola en vecka sedan lov, men känns som 10. Skönt med helg iallafall.
 

Söka jobb som ungdom

Många ungsomar går arbetslösa idag, närmare 124 000 enligt SCB (statiska centralbyrån). Även fast jag inte har någon erfarenhet av det så förstår jag hur svårt det är att komma in i arbetslivet. Jag har några år kvar och hoppas verkligen att när jag är klar med skolan att det kommer finnas jobb. 
Jag går ett studieförberedande program vilket då innebär att jag lär behöva plugga vidare på högskola för att få ett jobb. Annars finns det yrkesförberedande program, med det menas det att man kan vara färdig utbildad efter gymnasiet. 
 
Man behöver inte plugga flera år på högskola för att skaffa sig ett jobb. Det finns kortare utbildningar som leder till jobb. Exempelvis taxichaför, truckutbildning eller väktare. Även finns det flera utbildningar på yrkeshögskola som är ett år. Ex Köksmästare och VVS-projektör.
 
Här kommer några tips jag samlat ihop för att lättare skaffa sig ett jobb:
- Praoa för att få en inblick i arbetslivet och kanske hittar du något jobb du vill jobba med, eller inte.
- Sommarjobba, du får då testa på att söka jobb, arbeta och tjäna egna pengar. + att du får något att skriva på ditt framtida CV då du ska söka editt första jobb.
- Lägg ner tid på att söka ett jobb, det tar inte 1 timme att hitta ett jobb.
- Skriv ett CV och personligt brev. Tips på hur man skriva finns det mängder av på google.
- Var nogrann när du skriver ditt CV och personliga brev. Inga förkortningar, slang eller felgramatik.
- När du är på intervju, berätta det som gör just dig unik för just den här arbetsgivaren.
- Gå på många intervjuer och ge inte upp!

Coachella fashion

bilder från weheartit

God morgoooon



Nu drar jag till skolan. En helt vanlig dag och två skoldagar kvar till helg. 

Onsdag

Sista lektionen idag var idrott och det var verklige såå jobbigt! Känner redan nu att jag lär vakna med träningsverk i både ben och mage imorgon. Jag hade även mitt svenska nationella tal. Har lite svårt att säga hur det gick, men det kändes helt ok. Annars var dagen riktigt seg och det hände knappt något intressant.
 
 
Denna dag till ära bjuder jag på lite randoma bilder från weheartit. Behöver lite inspiration denna gråa och regniga onsdag. fast nu skiner solen, men jajaja

Give me

Make Up for a day
 
Vill ha allt på bilden såsåsåså mycket! Önskar verkligen att flera av dom går att få tag på i närheten! Vad står högst upp på din makeup önskelista?
 

Halvdag

Idag hade jag bara halvdag, riktigt skönt med en mjukstart. Slutade vid elva och åkte hem och käkade lunch och har bara tagit det lugnt. Kvällen ser ut att fortsätta med chill och fuzzysocks!
 

Coachella

 
 

Back to school

Min sista lovdag och jag hade mer än gärna haft lov en vecka till. Haft en helmysig dag med serier, liite plugg, nagelfixning och mycket chill. Hoppas att jag är laddad för de veckor som är kvar till sommarlov. Inte så länge kvar nu.

Favorittypsnitt #2

Red velvet

 bilder från google
Jag har surrat om Red velvet cake flera dagar. Det är verkligen såsåsåså gott, men jag har aldrig bakat det. Så efter lunch gjort jag ett gäng Red velvet cupcakes, helnöjd!
Annars har jag skrivit klart mitt svenska nationella idag och är även snart klar med bildspel. Jobbat lite på designen, men det går segt. Tror jag skulle behöva fota lite headerbilder till veckan också.

Byta portal

Jag har den senaste tiden funderat lite på vad det är jag vill med min blogg. Vissa dagar vill jag bara lägga ner den och låtsas som att jag aldrig bloggat. Medans jag andra dagar vill satsa och se hur långt jag kommer. Jag känner i dagsläget att jag vill byta portal, det har jag egentligen funderat på de senaste två åren. Jag bloggar idag på blogg.se och det har jag gjort i över fyra år. 
 
För något år sedan fick jag en förfrågan från nattstad (dom heter nouw idag) om att flytta dit, men jag tackade nej. Mest pågrund av deras designfunktion. Jag vill kunna pyssla med html och css, göra min design personlig, inte bara klicka för att ändra färger. Det är väl en av de fördelar som blogg.se har. Man kan både använda sig av färdiga eller göra sin egna. Jag har iallafall just nu på jakt efter en annan portal, har ni någon ni kan rekomendera så säg till!
 
Min blogg har gett mig så mycket och jag är så tacksam, glad och stolt över att jag tagit mig dit jag är idag! Att folk dagligen läser och kommenterar mitt helt ointressant liv. Att företag lägger märket till mig, skickar mig saker osv. Alla "små jobb" jag får. Den utvecklingen som jag gjort som person från blogginlägg 1 till idag. Även kvaliten på inläggen och bloggen i helhet. Det och mycker mer är anledningen till att jag har kvar min blogg ♥
 

Sista dagen, ungefär

Follow my blog with Bloglovin
Min sista lovdag idag, helg är ju ändå alltid helg.
Idag har jag bara hängt i sängen. Jag är nästan klar med mitt manus till svenska np, så lite har jag gjort. Gjorde precis lite lunch som jag ska äta medans jag kollar på serie, forfarande i sängen.
 

Summertime

 

Don't stop believing

 
Vad har jag gjort idag? knappt något alls. Lite plugg och mycke serier. 
Jag såg GLEE förut, men slutade se när säsong fyra kom ut. Har tänkt att jag skulle börja igen och tog tag i det för några veckor sedan. Nu har jag 2 avsnitt kvar, sen är det över. 
Lär se klart det idag, sen behöver jag tips. Har forfarande dagar kvar på lovet...

Favorittypsnitt #1

Tjäna pengar på sin blogg

Jag får då och då kommentarer om jag tränar pengar på min blogg, hur jag får saker sponsrade med mer. Jag har nu tänkt göra ett inlägg om mina egna erfarenheter. Det pratas inte så mycket om pengar i bloggvärlden. Jag har ofta unvikt frågan om jag tjänar pengar. Men nu kommer ett inlägg och om ni har yttligare frågor så ställ dom så ska jag försöka svara.
Yes, jag tjänar lite pengar på min blogg. Då är det mest företag som kontaktar mig och frågar om jag kan skriva ett inlägg för dom i utbyte mot pengar. Jag skulle aldrig skriva och tipa om något som jag inte gillar. När jag får produkter hem är det företag som kontaktar mig om jag vill få deras "pryl" hemskickad i utbyte mot ett inlägg. Jag skriver även då mina egna åsikter vad jag tycker. 
 
Jag vet inte riktigt när det började. Men i början var det jag som skrev till företag och frågade om dom ville sponsra med pris till en tävling. Och att tjäna pengar började jag med att bli medlem på sidor som "fördelar" ut inlägg på bloggare. Jag tror att om man tar ett uppdrag seriöst och gör något bra av det kan man få fler i framtiden. Det är inte bara för "min skull" jag får hem saker, tycker det är jätte roligt att tipsa er om saker som jag gillar, köp osv. Det blir en liten variation bland inläggen.
 

DIY skal

 
1. Du behöver: ett genomskinligt skal, sax, penna, något typ av skärverktyg (jag använde en kniv), skärbräda och bilder/tidning/tyg.
 
2. Jag började med att leta efter mönster och bilder på internet. Ett tips är att googla på "wallpapper tumblr" så hittar du mycket snyggt!! Sen öppnade jag bilderna jag vill ha i photoshop och gjorde dom 6cm breda innan jag skrev ut dom. Ville vara säker på att dom rymdes i skalet.
 
3. Sedan är det bara att klippa eller skära ut dina bilder! Jag gjorde flera olika men min favorit är elefanten. Enkelt och roligt + nu kan jag byta skal varenda dag.

Slut på godis

 
Nu är påsken över. Lite smådepp då det nu är slut med gómat och godis varje dag. Åt även upp min chokladkanin i morse, god varen iallafall.
Idag har jag varit en sväng hos tandläkaren. Och det blev även en sväng på stan. Hittade en halsduk som passar bra till min vårjacka och lite skolgrejor.

Önskeinlägg?

 
Jag har fått lite frågor om jag tjänar pengar på min blogg/får saker sponsrat och hur man gör. Tänkte att jag kanske kan fixa ihop några inlägg om det ifall ni är intresserade? annars är jag öppen för förslag.

Avslutad tävling

 
 Josefine. Jag har mejlat dig så tycker du ska kika in din inkorg!
Det kommer kanske upp en ny tävling snart. Kanske kan man vinna något som jag aldrig tidigare tävlat ut. Så ni borde kanske hålla utkik. Kanske.
 
Jag har även startat en ny tävling som du hittar här där du kan vinna valfritt klädesplagg.

Glad påsk

 
Sista dagen påsk. Får se lite vad jag hittar på idag, kanske börjar med plugget eller designen. Eller så skiter jag i det och sparar det till någon annan dag. Lär nog sluta med att jag sitter i min säng och äter upp min chokladkanin och kollar på serier. Vad har du för planer idag?

Love the way you lie

En bättre bild på tröjan som ni fick en sneak på i inlägget här under.
 
Jag hade en jätte mysig kväll med god mat. Vi åt lamm och potatisgratäng med kladdkaka till efterrätt, som jag gjorde. Sitter just nu och fixar med lite bilder och lyssnar på gamla Rihanna, därav rubriken. Men tänker snart förflytta mig till TVn.
Tänkte avsluta tävlingen imorgon, är du inte redan med så passa på att anmäla dig här.

Påskmiddag + New in

Ikväll kommer lite släkt hit på middag. Jag lovade att hjälpa till så jag gjorde precis efterrätten. Ska dekorera den om en stund, men för övrigt är jag "fri" fram till dom kommer.
 
 
En lite sneak på min nya tröja jag köpte i torsdags. Den var något svårt att fota men ska försöka fixa bättre bilder på den någon gång. Kanske är lättare om jag har på mig den! Den har jag iallafall tänkt ha ikväll så ska komma ihåg att fota.

Mer mat

 
Dagens lunch: hemma gjord sushi som jag skrev om i förra inlägget. Gott var det iallafall och nu väntar jag på mat. Ända jag skrivit om idag är mat. Till middag blir det en annan av mina favoriträtter, PLANKSTEK. Verkligen såååsåååsååå gott. 

Sushi

Sushi är verkligen sååå gott! Så idag gjorde mamma och jag sushi hemma. Jag har gjort hemma förut men aldrig rullarna med sjögräs. Det var inte så svårt som jag trodde och det blev riktigt gott! Ska visa efterbilder lite senare. 
 

Soon summer

 
Min nya bikini jag köpte i veckan. Tycker paisley mönster är grymt snyggt at the moment och älskar färgerna. Såg den på Cubus hemsida och fastnade för den. Passade på att köpa medans det finns storlekar, brukar nästan alltid vara slut närmare sommaren.

Happy easter

bilderna är från weheartit

Påskplaner

 
Som ni ser så har jag inga "stora" planer. Blir hemma och ska bara njuta. Vad hittar du på i påsk?
Jag har även tänkt att avsluta min tävling om valfri produkt till sin mobil nu i helgen. Är du inte med så hittar du den HÄR.

Skärtorsdag

Nu har även jag skuttat på lov! Efter en heldag i skolan och en sväng på stan har jag nu landat hemma och tänkte att jag skulle passa på att redigera lite bilder fram tills det blir käk. Jag köpte jordgubbar för 10:- och naturgodis i väntan på bussen som jag tänkte festa på och se det sista avsnittet ever av HoD då det verkar som att den serien läggs ner.
 

Easter

bilder från weheartit

Första april

ARRIL ♥ Ny månad som förhoppnings bjuder på sol och värme! Helt vanlig dag och ser ut att bli en vanlig kväll. Känner att jag inte har ett dugg intressant liv! Varför har jag ens en blogg? Imorgon går jag iallafall sista dagen i skolan innan jag får ett efterlängtat lov! 
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin