Alicelindstrom

Mitt 2015

WOHOOO det har blivit dax för min årliga tillbakablicks inlägg, faktiskt femte året jag gör det. Du hittar tidigare år här: 2011 del12011 del220122013, 2014
 
Jag fotade väldigt lite under januari. Några få på nyår och även när jag fyllde år. Så under januari hände knapp något intressant. Skolan som vanligt och jag fyllde 17år den 25.
 
Februari var ganska lik januari. Fotade väldigt lite under början av året har jag insett nu. Det blev några outfit bilder och även lite mat. 
 
Mars, snö och jag testade några tabletter som skulle få håret att växa. Vet inte om det hjälpte men mitt hår blev iallafall längre. Saknar det nu, klippte av en bit under hösten.
 
Apriiiiiiil. Det började äntligen vara ljust när jag kom hem från skolan, vilket ledde till fler bilder under månaden. Jag gjorde hemma gjort sushi och fotade bilder som sedan slutade som min vår och sommarheader.
 
Maj var en bra månad. Mycket prov men kännde mig peppad på sommarlov. Jag hade photoshoot med mig själv (eller vad man ens ska kalla det) i skogen och fotade flashtattoos i motljus. Fotade även blommor när dom började slå ut.
 
I juni gick jag på mitt första sommarlov under min tid på gymnasiet. Jag hade alltså överlevt ettan. Några få dagar ledigt och sen började jag mitt sommarjobb. Jobbade på dagarna och chillade mest på kvällarna. Beställde tydligen hem lite smink.
 
I juli var jag ledig. Då flög jag och familjen ner till England där vi först var i Salisbury innan vi förflyttade oss till London där vi avslutade resan. Vi var borta nästan två veckor. En höjdpunkt var väl High clear castle. Resten av månaden var jag ledig om jag inte minns fel så chillade nog mest bara.
 
I augusti började jag tvåan på gymnasiet, än så länge nöjd med min inriktning. Köpte min Rebecca Minkoff väska och myste i min nya A&F kofta. Hände inte så mycket under den månaden. 
 
Fotade bilder i skogen med tanke som header bilder. Minns hur sur jag var för att jag glömde fjärrutlösaren hemma men blev någon enstaka bild som gick att använda så gick väl hyffsat ändå. Fotade lite motljus och hade väl mycket i skolan.
 
I oktober köpte jag min ÄLSKADE iphone 6s i rose gold. Det var typ det enda som jag minns från den månaden. Kan inte ha hänt mycket annat så det blir väl allt jag har att säga om oktober.
 
November minns jag bara som att jag hade hyffsat mycket i skolan i perioder. Klippte mitt hår och bilden är innan, vill minns hur det såg ut då. I slutet av månaden bakade jag pepparkakor.
 
Årets sista månad fotade jag inte så mycket. Båda bilderna är faktiskt från julafton. Jag fick en vit jul, inte så mycket snö menmen, med sol. Så det är jag glad över. Bilden på mig och tomten, jaa det är en bild på mig och tomten. För utom jul i december så pluggade jag för ett fysikkursprov och julbakade och sånt. 
 
Sådäääär. Det var mitt 2015 i bilder. Insåg att jag fotade väldigt lite under de första månaderna menmen. Mitt år har gått mycket upp och ner men i helhet har det varit helt okej. Hoppas att ni hade ett bra 2015 och att 2016 blir ännu bättre! Gott nytt år på er!

2016

bilder från weheartit

Throw back

 
Haft ännu en mysdag. Ni ska inte tro att jag har det varje dag, igår var jag faktiskt på en bilskrot med pappa. Jag följde bara med för att övningsköra men gjorde ju något. Idag har jag suttit och kollat på gamla bilder från i år och hittade denna från england. Minns det dagen, jag gick på Starbucks och köpte en frappe att dricka i bilen påväg till Stonehenge. Bilden fotade pappa utanför vårat hotell i Salisbury. Har ni tips på någon bra film?
BTW, borde avsluta sista luckan, är ni inte med hittar ni den här.

Wildest Dreams

Canon EOS 600D // Canon EF-S 55-250mm 1:4-5.6
 

27/12

 
Jag har jobbat på min årliga årsresume, det är faktiskt mitt femte år som jag gör det. Har gjort själva bilderna så ska ba få ihop lite text till varje månad. Kanske inte så roligt för er att läsa, men jag gillar att kolla tillbaka så är mest för min skulle jag gör det. Tänkte käka lite lunch nu och kolla på oitnb. Senare idag ska vi hem till farmor och farfar och fika, så det blir mysiiiiigt. Hoppas ni har en fin dag!

Annandan

Jag var in till stan en stund i morse och kollade på rean. Tänkte inte köpa något men det blev iallafall en pyjamas från Cubus. När jag kom hem tog jag ett bad, var verkligen länge sen. Sen dess har jag mest myst i min nya pyjamas framför en film. Ikväll är det sista DA, väldigt tråkigt men julavsnitten är nog dom bösta tycker jag! Hoppas ni haft en bra annandag jul!


Juldagen

Me yesterday
 
Jag har spenderat hela dagen i min säng med datorn och kollat på saker jag vill köpa, youtube och serier. Inte ens bytt om så en riktigt pyjamas dag. Men det är mysigt och ibland behöver man det! Hoppas ni hade en toppen dag igår och idag med massa mys och god mat. Nää nu ska jag gå och käka pannkaka, hörs.

GOD JUL

 

Julafton

 
Vet ni hur mysigt det var att vakna och träden och marken var vit? Det är inte mycket snö med det duger! Farmor och farfar var här en stund under förmiddan, vi fikade och öppnade paket. Har precis ätit dopp i gryta och går mest bara och väntar. Tänkte redigera lite bilder som jag fotade tillsammans med tomten framför granen och sen hjälpa till med middagen. Tror nog att jag hoppar Kalle i år. 

Dan före dopparedan

 
Tre bilder från imorse då jag tog med mig kameran ut i skogen och upp på ett berg och fotade snön och soluppgången. Det var verkligen så fint med snö på träden, rosa himmel och röd sol. Allt är nu städat och pyntat, så ska duscha och måla mina naglar fram till uppesittarkvällen. Kommer du se?

Christmas feelings

8 av mina favoriter.
 
 
När jag vaknade imorse hade det snöat så tog med mig kameran ut i skogen och fotade soluppgången och snön på träden. Har precis pyntat granen så julstämningen är på topp. Ska städa lite och pynta pepparkakshus, sen är jag klar inför jul.

Bakdag

 
Idag har jag bakat både kakor och chokladkola. Min kamera ligger på laddning så fotade inget, den här bilden är faktiskt från 2012. Men det är samma kakor så ingen behöver få veta. Jag vill att det ska komma snöööö, vill ha en vit jul!!! Har du snö där du bor?

Underneath my christmas tree

 
Igår kväll slog jag in alla julklappar, tycker det är såå mysigt! Just nu ligger dom under min lilla gran fram tills vi tagit in våran riktiga som vi ska göra imorgon. Idag har jag tänkt baka, så kommer nog bli en mysig dag. Tänkte även se en julfilm ikväll, har ni tips på någon bra? Lutar mot Grinchen bara för att den är såååå mysig!

My little tree

Städdag

 
Idag började jag min "årliga storstädning" eller vad man ska kalla det. Varje år, så länge jag kan minnas, har jag storstädat mitt rum innan jul. Tömmt lådor, torkat ur och sen lagt tillbaka allt i ordning. Kom ungefär halvvägs idag och ska fortsätta imorgon och även ta tag i min garderob som är kaos. Kollat på olika vlogmas och 12DOV, då blir det mycket roligare att städa. Tänkte gå ut och gå en sväng nu, vill springa men fortfarande förkyld. Sen seriemyyys.

4 more days

bilder från weheartit

Lucka 4

 
För att vara med:
Svara på frågan "Hur många nyanser av Lip Care Colour det finns på dermanord.se" i en kommentar i det här inlägget. Svaret hittar du här. 
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och dermanord.se . Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
 
Tävlingen avslutas om en vecka, 27/12. Lycka till!
 Vinnaren i lucka 3 är Felicia stort grattis! Jag har mejlat dig så kolla din inkorg!
 

Christmas tag

1. Pepparkakor eller lussebullar? Kan nog inte välja, men kanske pepparkakor.
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck, tröttnar lätt på skumtomtar.
3. Ischoklad eller marsipan? Marsipan alla dagar i veckan! Visst, ischoklad är gott men marsipan och madelmassa är bara MMMM
4. Köttbullar eller prinskorvar? Ingen av dom. Gillar inte korv eller köttbullar.
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka. Somsagt, gillar inte korv men lite julskinka är helt okej. 
6. Lax eller sill? Lax! 
7. Sylta eller pastej? Inger av dom.
8. Paradis eller Aladdin? Tror nog Paradis men vi har alltid Aladdin för jag är den ända i min familj som gillar mjölkchoklad typ. 
9. Revbensspjäll eller Jansons? inget
10. Glögg eller julmust? Glögg. Julmust är väl gott men mysigare med glögg.
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Dopp i gryta. Gillar det typ mer och mer för varje år.
12. Ris a la Malta eller gröt? inget av dom
13. Hemma eller borta? Hemma och borta. Vi brukar ha firat jul på förmiddan hemma hos oss med farmor och farfar och sedan åkt till min mormor och morfar innan kalle anka. Men senaste 2 åren har vi bara varit hemma. 
14. Utomlands eller Sverige? Sverige, men skulle nog kunna tänka mig fira utomlands. Bara för att jag vill ut och resa så mycket! haha
 
 
15. Ge eller få? Bådaaa
16. Mysteriet på greveholm eller Sunes jul? Mysteriet på greveholm
17. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender. Fast en paketkalender med godis i varje paket hade inte varit helt fel!
18. Plastgran eller äkta? Äkta, haft det hela mitt liv och sååå mysigt!
19. Arne Weise eller Ernst? Ernst!!!! Jul med Ernst är ju typ årets höjdpunkt. hahah nää kanske inte riktigt men
20. När vill du att första snön ska falla? I början av december. Allt blir så mycket finare och mysigare när det är vitt på marken. Men det behöv inte vara -20, räck med -5. 
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja, senaste åren tror jag det har varit ganska så grönt.
22. När är det dags att pynta? Tycker man ska adventspynta samma vecka som första advent är och julpynta dagen innan julafton (ta fram granen å så). bara för att det är så vi gör här hemma. 
23. Kan du komma på något negativt med julen? Stress typ. Inte för att jag brukar känna av det så mycket meeeen kan inte komma på något!
24. Favorit julfilm? Grinchen. Men vaaaa, kom precis på att jag inte sett någon julfilm i år! VAD HÅLL JAG PÅ MED?
 

25. Favorit julkalender? Minns att jag gillade En decemberdröm men annars är Mysteriet på gerveholm bra. Och diselråtter och sjömansmöss, minns att jag var sååå rädd när den gick på TV. 
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? MER JUL!!
27. När öppnar du dina julklappar? Först några små på morgonen, sen kommer farmor och farfar och då öppnar jag julklappar från dom. Sen på kvällen efter maten öppnar jag dom från mamma och pappa.
28. Favorit juldoft? Nybakta pepparkakor, lussekatter eller något mysigt doftljus. eller glögg!
29. Vad framkallar mest julstämning? Uppesittar kvällen dagen innan julafton. Vi har tagit in granen den dagen, paketen ligger under granen och äta den första skinkmackan. mmmm
30. Vad är viktigast med julen? Familjen och släkt. Skulle kännas konstigt att fira jul utan dom.

Städa

Jag är inger super fan av att städa, men jag gillar att ha det städat runt omkring mig. Så jag gör det ändå även fast det finns mycket annat som är roligare. Känner ni igen er i det där? Det finns ju städhjälp att köpa. Städar ni själva eller har ni städhjälp? Här hemma har vi inte det och tror inte det är något jag skulle kunna tänka mig heller. Möjligen om jag skulle flytta och behöver städa extra mycket, men inte annars. Här kommer 1 (inte så bra tips) till er som ni kan tänka på när ni ska städa. Jag brukar tänka på hur skönt det kommer vara när det är gjort. Gillar att ha det rent runt omkring mig. 
 
 

Restaurangsoffor

Jag gillar restauranger med bra och sköna sittplatser. Antar att jag inte är den enda som vill ha det. Det blir mycket trevligare att äta lunch, middag eller vad man nu ska äta om miljön på restaurangen är bra och trevlig. På www.azdesign.se hittar du ett av Sveriges bredaste utbud av soffor till restauranger och restaurangmöbler till restaurangmiljö. Jag klickade runt lite på deras hemsida och har hittat några favoriter av deras restaurangsoffor som jag satte ihop till ett litet kollage som ni ser här under. Jag tycker att alla dom som jag plockade ut ser riktigt snygga ut och även sköna. Alltså soffor som jag skulle föredragit om jag startade en restaurang och skulle behöva köpa in soffor och sittplatser. Enligt mig ska en soffa på ett restaurangställe vara skön men man ska även kunna sitta i den och äta utan problem. Eller förstår ni ens hur jag menar? Man ska liksom kunna sitta rak så det går att äta utan att halvligga och man ska även kunna nå till bordet. Fast jag kanske är ensam om det? jag vet inte riktigt.
Känner att det här blev ett lite rörigt inlägg, men hoppas ni hänger med lite på vad jag menar. 
 

JULLOV

 
Nu har jag äntligen lov!!! Vi träffades i skolan i morse och fikade och hade någon typ av tävling. Sen gick vi till kyrkan innan vi slutade. Sååååå skönt med lov, ska verkligen försöka vila upp mig och njuta av lovet. Taggad på jul, himla bra att det är nästan en vecka till jul så jag hinner fixa allt innan dess som jag inte hunnit då det varit fullt ös i skolan.

Decemberboxen

 
Decemberboxen är här, känns som det var nyss man fick novembers box. Men klagar inte, bra att man fick den innan alla röda dagar. Min innehöll detta:
 
Ga-De  - Crystal Glow Nail Enamel - Ett pigmenterat nagellack med glans. Jag fick mitt i svart, vilket jag tycker är bra då mitt förra är slut. Märket Ge-Da har jag aldrig hört talas om förut, så ska bli roligt att testa ett nytt märke.
 
Glosstbox - Ögonskugga - En specialdesignad ögonskugga från Glossybox. Färgen heter "Frosted Taupe" och är den typen av färg jag brukar använda. Dock är den glittrig och jag föredrar matt. 
 
Maria Nila - Creme Heat Spray - Ett vårdande värmespray som reparerar hårtrået och motverkar friss. Maria Nila är ett märke som jag velat testa så ska bli roligt och värmeskydd har jag alltid nytta av. Den är dessutom vegansk och fri från sulfat och paraben. 
 
Glam of Sweden - Nail Art Strips - 15 meter dekortejp till naglarna. Har redan ett antal rullar sen tidigare, men bra med påfyllning. 
 
Benefit Cosmetics - Benetint - Benefit är ett av mina favoritmärken och jag har velat testa benetint sååå länge. Det är ett stain som ger färg till både läppar och kinder. 

Mysgran

Vet ni vad jag gjorde igår? hahha nä klart ni inte kan veta det. Jag var iallafall på rusta och köpe en gran + massa pynt. Jag har haft en 60 cm gran i mååånga hår som typ tappat alla sina barr. Så jag ville köpa en ny och det blev en 100cm. Den är såååå söt och det blev såå mysigt i mitt rum. haha det var allt jag tänkte säga, taggad på lov är jag iallafall! När får ni lov?
 

En chill dag

 
Idag har jag haft en dunderchill dag. Inte bara för att det var en onsdag och jag börjar 10 och slutar 14. Vi såg film på både svenskan och engelskan och på programmeringen var det ganska chill där med. Ikväll behöver jag inte plugga såååå fortsätter min dag med mer film/serie.

Nu är det över

Nu har jag gjort det där jäkla fysik kursprovet som jag gruvat mig såå mycket för de senaste veckorna. Det var det sista jag har innan lovet, så känns nästan som lov just nu. Trött och less och tänker se film och dricka te resten av kvällen. Inge mer plugg blir det iallafall, det är typ allt jag gjort de senaste dagarna känns det som.
 
en tb bild, meeeen så får det va. Tänker faktiskt se en julfilm, har ni tips på någon bra?
btw, ni vet shopbop? dom har iallafall 25% på väääldigt många plagg! Så skynda fynda, tar slut 17/12 11:59pm PT tid.
inlägget är sponsrat

Plugg å chill å mer plugg

 
Imorgon skrivet jag fysik 1 kursprov i 4 timmar. Det är typ det jag gjort i helgen, pluggat, förutom att sitta ↑ där i sängen och kollat serier. Blir plugg ikväll med, gahh vill bara att det där provet ska va gjort. Det är det enda jag har kvar innan lovet, så imorgon kommer det nästan kännas som lov. 

Lucka 3

 
För att vara med:
Gillar den här facebooksidan och skriv en kommentar att du är med i detta inlägg.
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och nu3.se . Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
 
Tävlingen avslutas om en vecka, 20/12. Lycka till!
 
 
Vinnaren i lucka 2 är Theresia stort grattis! Jag har mejlat dig så kolla din inkorg!
Som en tidig julklapp fårn mina läsare även 20% på caseapp med koden "ALICEL20". Passa på att kanske hitta någon julklapp, koden gäller till den 15/12.

12 days

 
Med mindre än en vecka till jullov och två veckor till julafton klickar jag upp en bild från ifjol. Jag säger varje år att jag ska fota mer julbilder. Men tror ni jag gör det? NEEJ! ska göra ett nytt försök i år, det är ju så roligt att ha fina och mysiga bilder att kolla tillbaka på juee.

11/12

Haft en helt okej fredag. Under förmiddan fikade vi och och kollade på lucia. Sen direkt efter lunch gjorde jag engelskaprovet och efter det kollade vi på film. Dessutom fick jag sluta en timme tidigare. Har lite att göra på datorn och sen ska jag kolla veckans Vampire Diaries. Hoppas ni haft en toppen fredag!
 
bilder från weheartit

13.35

Kanske en kvart innan jag skulle gå till bussen fick jag veta att min första lektion var inställd. Så jag började 13.35 istället för 8.10 och klagar absolut inte. Imorgon har jag ett engelskaprov så blir nog lite engelskaplugg ikväll. Ska bli sååå skönt mer fredag imorgon. Förutom provet så kommer min fredag vara ganska chill. Vi ska fika och kolla på lucior sååå hoppas dagen får fort.
 

Laborationsprovet

Idag gjorde jag laborationsprov i fysik. Tycker sånt är svårt och hoppas att det inte gick helt åt skogen. Ikväll blir det fysikplugg inför det teoretiska provet vi har nästa vecka och kanske även lite engelskaplugg. Hade hellre kollat serier men jajaja. S
 
Bilden är från igår, tur det, orkar inte ta fram kameran idag. 

Talking about

Insåg ju att jag inte lagt upp bilderna som jag tog när jag fotade min headerbild. Btw, glöm inte min julkalender som du hittar här.
 
 

2 more weeks

Två skolveckor kvar till jullov, eller egentligen mindre då jag får lov på fredan. Känns skönt men ändå jobbigt, har ett vääääldigt jobbigt kursprov i fysik nästa vecka. Vill ba få det (+ andra prov och läxor) gjort och gå på lov nuuuuu. Behöver plugga ikväll men första ska jag duscha och fixa lite på datorn.
 
Jag hjälpte mamma baka lussebullar i lördags. Borde kanske lagt upp bilden då men det glömde jag och borde kanske ha fotat bilden när dom var gräddade. Det glömde jag också. 

Andra advent

 
Idag har jag pluggat lite och börjat välja ut bilder till min kalender som jag gör varje år. Medan jag satt och klickade runt bland bilder jag fotat under året hittade jag en del som jag tänkt redigera och lägga upp på bloggen men glömt bort! Ex den här som då är min header bild, alltså har ni sett den redan men inte i ett inlägg. Tänkte kolla på en film nu och bara chilla resten av kvällen, hoppas ni haft en bra helg!

Lucka 2

 
För att vara med:
Lämna en kommentar på det här inlägget där du berättar vad för motiv du skulle vilja ha på ditt skal/skin (iphoneskal/dator/mobil/ipad mm.) om du vann. 
 
För extra chans att vinna:
Skriv ett inlägg på din blogg/instagram att du är med och tävlar i min julkalender. Länka till alicelindstrom.se och caseapp. Du får gärna låna den här bilden. Länka ditt inlägg i din kommentar.
 
Glöm inte din mejladress så jag kan kontakta dig om du vinner!
 
Tävlingen avslutas om en vecka, 13/12. Lycka till!
 
 
 Vinnaren i lucka 1 är Johanna E, stort grattis! Jag har mejlat dig så kolla din inkorg!

Downton abbey

 
Jag har följt serien Downton Abbey i flera år och i somras när vi var i England besökte vi även Highclere castle. Det är då alltså slottet är serien delvis är inspelad, riktigt mäktigt hus! Ikväll visas säsongsavslutningen av sista säsongen (förutom julavsnittet), vilket jag tycker är riktigt tråkigt Gillar verkligen den serien, riktigt mysserie. Fler som kollar på den? annars rekomenderar jag den verkligen!

Idolfinalen

FREDAAAAG ♥ min kväll kommer först spenderas med veckans avsnitt av Empire och sedan idolfinalen. Det här är faktiskt första året jag följt idol så här långt. Tidigare år har jag bara sett fram tills fredagsfinalerna börjar. Vem hejar ni på? Min favvo är helt klart Amanda!
 

The sun is shining

 
Idag var jag hemma 2.5 timmar under mitt 4 timmars hål. Solen sken så var ute en sväng med kameran, insåg att det kanske är enda solen jag får se på länge. Det är alltid så mörkt när jag kommer hem! Förutom att fota såg jag två avsnitt oitnb och åt pannkakor med hallonsorbet. Redigerat några bilder nu och ska strax ta tag i lite plugg, tagg på fredag!

Doftljus

Mer än halva skolveckan har redan gått, wohoo. Onsdag är min kortaste dag så sen jag kom hem har jag hunnit kollat ett serie avsnitt och svarat på lite mejl. Behöver få lite plugg gjort ikväll sen får jag se lite vad jag hittar på. Sökte fram mitt doftljus som jag köpte ifjol. Tror not det är mitt favoritljus, Yanke Candles Christmas Eve.
 

Första december

bilder från weheartit
Första december idag. Inte för jag tror jag någon har missat det men. Ska öppna första luckan i min chokladkalender, åhh att en sån sak kan göra en så glad! Ikväll blir det lite plugg för mig och kanske något avsnitt av oitnb. Hoppas ni haft en bra tisdag och en bra första december.

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin