Alicelindstrom

Jag gör ju designer

Det kanske inte alla ni hade koll på, men jag har sedan flera år tillbaka gjort bloggdesigner till andra. Jag har sedan 2011 gjort mina designer själv och man kan väl säga att jag har utvecklats en del genom åren. I mean, titta på bilderna här under. Värt att tillägga är att den rosa gjorde jag 2011, då var jag 13 år och hade kodat html och css i ca några veckor.
 
 
Är du sugen på en ny design? Släng iväg ett mejl till [email protected] eller kika in på min beställ designsida som du hittar här. Där hittar du all info om priser, vad jag kan göra och min portfolio.

Rosa och fluffig

Jag kom på att jag inte visar er min nya jacka som jag köpte för några veckor sedan. Ena knappen hade losstnat så jag fick den för 20%. Knappen sydde jag fast utan problem och jag har mer eller mindre bott i den sedan dess. Jag hittade den på BikBok, är du sugen på att spana in den så hittar du den HÄR (adlink).
 

Saffrankaka

Glad fredag people! På tala om fredag så har jag inte visat er kakan jag bakade förra fredagen. Det var egentligen ett testbak för att se om kakan platsar vid jul och ja, det gjorde den. Jag bakade en saffrankaka med tranbär toppad med en topping gjord på grädde, vitchoklad och creme cheese. Hur gott låter inte det??
 

Ge mig tips om Stockholm

Jag ska åka till Stockholm!! Eller egentligen så ska min pappa och bror åka dit för att dom har lite planer men då dom ska åka bil och det kostar inte så mycket mer om vi ställen in en extra säng på hotellrummet så hänger jag också på! Jag känner mig väldigt glad över att då jag nu är stor nog (det har jag varit några år) inte behöver följa med dom på deras museum och annat som inte intresserar mig. Om ni bara visste hur många krigs- och fordornsmuseum jag varit på.
 
Istället har jag 2.5 dagar att underhålla mig själv på i huvudstaden. Och här behöver jag era tips!! Vart finns den bästa shoppingen, bästa maten (jag älskar brunch och avokadomackor liiiiite för mycket). Eller vad mer får man inte missa???? Vi bor på Scandic Clara på Hötorget, aka centralt. Jag planerar ett besök till MOS, men annars noll planer.
 
En bild från när jag sist var i Stockholm, det var i februari 2017 när jag var där i väldigt få timmar med skolan på studiebesök på bland annat Riksdagen och vi kikade på Slussen. 

Juliga inköp från IKEA

 
Här ovan ser ni mina juliga inköp från ikea. Jag ääääälskar verkligen deras julavdelning och jag går gärna runt där och tittar. Tips till dig som ska på IKEA, deras glögg är 10/10 och de röda doftljusen dofta riktigt gott och juligt!
 
Jag var ju som sagt där med mamma idag och vi hann även med att kolla i lite andra butiker innan vi rullade hemåt. Jag har sedan dess fotat lite bilder. Jag köpte förresten en ny mobil igår, WIIII!!!! den kommer förhoppningsvis på fredag och därför tänkte jag sälja min gamla iPhone 6S + en hel del skal som inte är använda/väldigt bra skick. Är du intresserad av skal eller mobil kan du lämna en kommentar eller skicka ett mejl till [email protected]. ;))

Mot Ikea

Idag står det en tripp till IKEA på schemat. Mamma och jag ska dit för att äta brunch och jag ska köpa julpynt och julgötta. Detta inlägg är tidsinställt för vi är faktiskt redan påväg. Jag ser fram emot att lukta på juliga doftljus, köpa några flaskor glögg och presentpapper. Wiiii
 
För ganska precis ett år sedan var jag där och köpte en hel del saker från deras julavdelning. Hittade en bild från ifjol som jag postar här nedan.

Julkalender med te

- inlägget är ett samarbete -
 
 
Supersnälla tebutiken har skickat hem en av deras populära julkalendrar. Varje dag fram till julafton innehåller en ny tesmak. Hur gott låter inte glögg svart te, äppel kanel, julknäcke eller tomten svart te?? MMM vad jag längtar till första december så jag kan öppna första tepåsen! Är du sugen på att spana in deras olka varianter på kalendrar så hittar du alla här.

Answers

Har du några tips på hur man kan mysa till vardagen? Ska jag mysa till det kollar jag gärna på en film eller en bra serie på Netflix. Dricker en kopp chai latte, men skummat mjölk med kardemumma och vaniljsocker. Äter något gott, vilket kan vara allt från frukt, och choklad till en macka.
 
Kommer du backpacka igen? Det är mycket möjligt. Jag har faktiskt gjort en del listor med platser jag vill besöka, eller ja mer länder eller vilken världsdel. Jag har "utrustningen", vilket jag syftar på en bra väska och allt det andra jag införskaffade innan asienresan.
 
 
Vad vill du "bli när du blir stor"? Både realistiskt och om du får drömma totalt. Jag har verkligen ingen aning, i dagsläget har jag ingen "orealistisk" dröm. Men typ resa, hotellfrukost fotograf som även behöver testa maten eller typ Ben&Jerry provsmakare hade väl inte varit helt fel.
 
Favoritvin? Jag är ingen vindrickare och det ENDA jag dricker är Varm och Kall, som är ett äppelvin som många inte ens skulle klassa som ett vin. Gott är det iallafall och den köps i typ ett mjölkpaket.
 
Vad är ditt drömyrke? Jag har inget, önskar dock att jag hade ett.
 
Vad ser du fram emot 2019? Mitt 2019 ser i dagsläget väldigt oklart ut. Men jag ser fram emot att resa, vart vet jag inte än men någon resa borde det bli!
 
 
Har du några resor inplanerade? Tråkigt nog nej. Eller jag har en liten trip till huvudstaden inplanerad men jag önskar att jag hade en utlandsresa inbokad. Jag är dock väääääldigt sugen och kanske i början på nästa år.

Och vilka är dina favoritplatser av de du besökt? Oj vad svårt, jag har ju besökt så många underbara platser. Kan jag svara favoritländer? Där finns Australien, USA, Vietnam, ön Bali och Filippinerna med. Plats däremot är svårare. Återkommer med den...
 
Vietnam var helt ok fint

Tips på hur man får lika långt och fint hår som du har. Först och främst, tack ♥ jag har alltid de tråkigaste svaren på den frågan för jag gör verkligen inger speciellt med mitt hår. Jag har skrivit ett inlägg med vilka produkter jag använder i duschen här. Annars klipper jag det hos frissör en gång på år och är inte speciellt snäll mot det i övrigt. Jag säger bra gener som gör att mitt hår kan växa sig långt.

Höstigt värre

Nu känns det som att hösten är här på riktigt, iallafall om man ska fråga vädret. Mitt rum är också lite höstigt, jag plockade för några veckor sedan fram mina fake pumpor och fake löv. Fintfint. Det var inte pumporna det här inlägget skulle handla om, utan min nya inläggsserie idé. Jag får väldigt ofta frågor om hur jag tar bilder, inställningar, hur jag redigerar osv. Varför ska inte göra flera inlägg där jag försöker förklara?? 
 
Det jag kommit på än så länge är Hur jag organiserar bilderna, Vilka objektiv jag använder och Inställningar. Är det något speciellt du undrar, en specifik bild du vill jag ska visa hur jag fotade eller redigerade? Berätta i en kommentar så ska jag försöka planera ihop den här inläggsserien.
 

It's fall y'all

 
Igår tog jag äntligen tag i att fota lite nya bilder på mig själv. Det gjorde jag mycket oftare förut. Varför jag inte gör det längre är en bra fråga, för jag tycker ju att det är kul. Fota, redigera osv.

Look Fantastic Oktober

- inlägget är ett samarbete -
En ny box är här och som vanligt sviker inte innehållet. Mest nöjd är jag över blushen från Pixi, mmmm vilken fin färg och jag har länge varit sugen på att testa något från det märket. I övrig innehöll min box detta:
 
Dr Lipp - Elderberry Lip Tint - Ett läppglans med färg och jag gillar verkligen färgen, enkel och neutral.
 
Prai - Throat & Decolletage Cream - En kräm som ska hjälpa mot dubbelhaka, torr hud, hängig hud med mer. Jag tror sällan på sånt här men den återfuktar huden och det är alltid ett plus så den kommer att komma till användning helt klart.
 
Monu - Night Renewal Complex - En nattkräm som ska återfukta och föryngra huden under natten. Jag är på jakt efter en ny nattkräm då jag använt samma i många år men är sugen på att testa något nytt. Kanske är den här något för mig.
 
Pixi - Fresh Face Blush - En blush med en varm ton, nästan så att den går mot brunt (dock inte på bilderna). Jag älskar blushar och den här ser jag fram emot att exprimentera med för att hitta den perfekta kombon med bronzer, blush och highlight.
 
Ahava - Mineral Body Lotion - En bodylotion som innehåller bland annat magnesium, kalcium och energi från Döda havets vatten. Vem behöver inte en bra hudkräm nu när vi är inne i oktober månad och temperaturen kommer bara att fortsätta att sjuka. 
 
Talika - Bubble Mask Bio Detox - En ansiktsmask innehållande charcoal. Masken ska återfukta, rensa porer som är täppta och ta bort smutts. Jag älskar ansiktsmasker men har faktiskt aldrig testa en bubbelmask, även om jag är väldigt sugen då jag ser dom överallt.

Vecka 41

Jag hittade den här listan hos Mathilda och tänkte, varför inte. Listor är alltid roligt.

 

Veckans bästa
Jag hittade  ä n t l i g e n  skumtomtar på affären, dock inte årets smak. Men original är alltid goda!

 

Veckans sämsta
Att tåget i måndags var 30 minuter sent och jag stod ute och frös i nästan minusgrader. PLUS att det var en timme sent när jag skulle hem, jag som hade lyxat till det och gått hem vid lunch. Väldigt segt!

 

Veckans tips
Riverdale är tillbaka med säsong tre, tipsar om den serien.

 

Veckans insikt
Det är faktiskt inte så länge kvar till jul.

 

Veckans bästa köp
Nya springskor. Inter Sport hade 25% på alla löparskor och kläder och jag som varit i stort behov av ett par nya kände att det passade mig väldigt bra och slog till. Samma märke och modell som jag haft sedan forever men känns bra med ett par nya.

 

Veckans onödiga materiella vill ha

Veckans längtan
Julen. Jag går sakta men säkert in i julmode. Jag har en lååång lista med saker jag vill köpa på ikea, jag har börjat spana på juliga saker jag vill baka OCH jag har till och med tjuvstartat med att baka apelsinbiskvier. På något sätt är biskvier juligt för mig och apelsiner är också väldigt juligt.

 

Veckans mest likeade bild
Jag är ju inte den som publicerar flest bilder på instagram men min mest likead bild den här veckan är denna från Australien:

 

Med captionen: Wanderlust and city dust. Sugen på att följa mig? Du hittar mig @alicelindstroom 

Vår, sommar och höst designen

Jag kom precis på att jag inte postat någon bild på min nuvarande design. Det är något jag gjort sedan 2011 och det är roligt att ha kvar för att kolla tillbaka i arkivet, ge inspiration till mig själv och er. Denna gång har jag kört på samma header sedan april fram till nu, oktober, och det ser ut att den får hänga med fram tills det är dags för julen! Är du sugen på att kika in mina tidigare designer hittar du dom här och är du sugen på att beställa en av mig kan du göra det här.
 
BTW, svaren från frågestunden kommer att publiceras snart. Har du inte ställt din fråga, eller kommit på något igen går det utmärkt att ställa den i det här inlägget eller HÄR.
 

Look Fantastic Julkalender

 inlägget är ett samarbete
Look Fantastic har i år en adventskalender innehållande 25 luckor (för alla länder som firar jul den 25e) och jag kan knappt vänta till första december för att öppna den första luckan. Jag har varit sugen på att köpa mig en kalender innehållande skönhet i flera år med aldrig tagit tag i det, förrän i år.
 
Den här kalendern innehåller produkter inom hudvård, hårvård, verktyg och smink. Alla produkter är tillsammans värda över 3500kr men kalendern kostar endast 1100kr. Är du sugen på att köpa en egen adventskalender så hittar du den här.

Favoritinlägg

Jag har skrivit en del inlägg inlägg som ni verkar gilla lite extra och det finns även några som jag känner mig extra nöjd över. Jag har letat fram några av dom och tänkte samla dom i det här inlägget. Är du ny, eller känner att du vill läsa dom igen har du den perfekta läsningen samlad här under:
 
Vegansk pannkakor på 10 minuter
LÄNK
Det här är ett inlägg jag söker åt varje gång jag ska laga pannkaka. Jag har inte receptet uppskrivet, utan jag går in på min blogg när jag ska laga det. Alltså är det ett av mina favoritinlägg.
 
Centrera ALLA bilder i inläggen blogg.se
LÄNK
Det är något jag gjort ett tag och tänkte att jag kunde dela med mig av. Det visade sig att det var många av er som inte visste om den lilla kodsnutten och istället hade centrerar bilderna manuellt genom att gå in i varje inlägg. Hoppas det har hjälpt någon där ute!
 
Fota Raketer
LÄNK
Det här inlägget är publicerat 2012, men ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt varit in och skrivit om det en aning. Jag länkar fortfarande till det här inlägget då och då eftersom jag fortfarande tycker att det är ett bra inlägg med bra tips. Även jag brukar ta del av tipsen.
 
Asien
Saker jag lärt mig under min backpackingresaMina bästa reseappan för backpackingSvar på resefrågor, tips #1, tips #2
Några inlägg jag hade önskat att jag läst innan jag åkte iväg i januari i år. Jag har skrivit flera inlägg med tips osv mest för min skull men även för att jag kanske kan ge tips eller pepp till någon som planerar sin resa.
 
Gymnasiearbete
LÄNK
Ännu ett inlägg som jag önskar jag hade läst när jag började trean på gymnasiet och skulle sätta igång med mitt gymnasiearbete. Mycket som står i inlägget är självklart men behöver man lite extra tips så tycker jag man ska läsa det.
 
Travel Guide - Things to do for free in Melbourne
LÄNK
Jag har publicerat flera "travel guide" inlägg från Melbourne. Bland annat mat, saker att göra och detta som jag gillar lite extra. Det finns en hel del saker man kan göra i en stor stad som är gratis och i det här inlägget listar jag några av mina favoritsaker som jag gjorde.
 
 
Vilket av inläggen här ovan är din favorit? berätta gärna i en kommentar!

Bullbak och minusgrader

 
Idag tog jag äntligen tag i det bullbak som jag hade tänkte göra i torsdags (kanelbullens dag) men något annat kom i vägen. Jag testade ett nytt recept, lite mer komplicerat men dom blev godare än mina vanliga. Dock väldigt fula då jag testade på att "knyta" bullarna för första gången. Men nästa gång kommer dom bli snyggare! Förutom att baka bullar har jag idag hälsat på farmor en snabbis och nu tänkte jag ta tag i att byta sommarkläderna i min garderob mot vinterkläder. Jag har NOLL att ha på mig för alla plagg som passar i den här temperaturen ligger i ett förråd.

Q/A

 
It´s time! Q & A. Questions and Answers. Ni har chansen att fråga det där som ni suttit och undrat över den senaste tiden. Lämna dina frågor i en kommentar så ska jag ta att svara på dom inom en snar framtid.
 

Våfflor och prat

 
Idag har jag haft en riktig mysdag hemma hos min farmor! Vi har ätit våfflor, pratat, fikat och pratat ännu mer! Super mysigt!! Hennes våfflor är så goda och hemmagjord sylt är aldrig fel. Sedan jag kom hem har jag hämtat ut ett paket på ica, svarat på lite mejl och nu blir det nog lite Netflix innan jag somnar.

September 2018

Betyg på månaden? 1/5

Hur summerar du september? Precis som augusti har min septembermånad varit väldigt dålig. Jag vill inte gå in så mycket på detalj då jag vill försöka hålla min blogg positiv. Månaden har verkligen inte varit som jag trott och jag minns inte sådär jätte mycket som hänt.

 

Månadens höjdpunkt? Det var nog dagen jag spenderade med att shoppa.

 

Månadens bottennapp? Det allra sämsta är den behandling jag genomgått under månaden. Önskar verkligen att jag sluppit det. blä

 

Månadens resa? Det enda jag "rest" är några gånger fram och tillbaka till en grannliggande stad. Jag har bott hela september "intehemma"/i den staden.

  

Månadens upptäckt? Att det finns människor som verkligen inte passar för sitt jobb.

 

Vad har gjort dig glad den här månaden? När jag fått besök av mina föräldrar. Vilket även har inneburit mat från McDonalds. Något jag inte klagar på!

 

 

 

Månadens inköp? Lite shopping blev i en galleria i en stad bredvid. Månadens bästa inköp är nog min nya jacka jag fyndade på BikBok.

 

Hur såg förra årets september ut för dig? Då gjorde jag inte så mycket speciellt. Jag var en trip till Luleå, jag var på Porsche fikamöte och fotade en del.

   

Hur tror du nästa års september ser ut? Ingen aning faktiskt men förmodligen bättre.

 

Blev september som du tänkt dig? Nej VERKLIGEN inte och jag hade nog aldrig kunnat gissa att min månad skulle sett ut som den gjort.

 

Månadens bästa beslut? Kommer faktiskt inte på något bra beslut jag gjort.

 

Månadens sämsta beslut? Att göra den behandling jag gjort, känner inte för att gå in på detalj vilken just nu.

 

Månadens bild? 

 

Favoritserie denna månad? Jag har inte sett någon sådär super bra serie. Jag har kikat på Idol och Love Island i brist på annat.

 

Favoritbok denna månad? Jag har inte läst ut någon bok den här månaden heller. hehe

 

4 favoritlåt denna månad? 

 

Vad ser du fram emot i oktober? Att få ha betydligt mer fritid än vad jag haft under september. 

 

Hur har det gått med målet från augusti? Målet var att lämna allt dåligt bakom mig. För att vara helt ärlig så har jag inte lyckats med det alls. Det dåliga har levt vidare med mig under hela september. 

Mål för oktober månad? En ny chans att lämna allt dåligt bakom mig!

Hemmagjord sushi

 
Det var inte många dagar sedan jag åt sushi senaste, men det bara blev så idag igen. Jag var och handlade och såg för första gången ett set med sushiris, ark och risvinäger. Jag köpte en avokado, lax och en gurka och voila så hade jag och mamma fått hemmagjord sushi till lunch. Och jag får även lunch imorgon, mumms!

Semester i Värmland

Jag har under min uppväxt varit på en hel del husvagnsemestrar runt om i vårat avlånga land Sverige. Även några husvagnsresor till Medelhavet och övriga Europa har det blivit. Några gånger har jag varit till Värmland och där finns det en hel del mysiga städer och platser att besöka. Till exempel Karlskoga, där finns både fina stränder, historia, kultur och bra restauranger. Söker du ett boende i närheten av Karlskoga tipsar jag om ett vandrarhem som finns vid Karlskoga Folkhögskola och ett spännande äventyrsboende vid Boda Borg. I närheten av staden finns vandringsleder som du kan vandra antingen ensam eller med en guide som dessutom fixar fin middag i skogen.
 
En annan toppenstad är Arvika. Visste du att det där finns 165 sjöar för fiske och vattenäventyr och vida skogar för friluftsliv. Arvika är bland annat även känd för sin motorsport, historia och kultur. Visste du att staden tidigare hette Oscarsstad, som en hyllning till kronprinsens son Oscar under tidigt 1800-tal. I kommunen finns en vandringsleder på 30 mil och hit kommer besökare från hela Europa för att upptäcka naturen. Är du istället intresserad av konst finns det flera museer i staden. Du kan titta på allt från antika bilar till tavlor och konst.
inlägget är ett samarbete

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin