Alicelindstrom

FRAMME!!

Ä N T L I G E N är vi framme i Myanmar efter att ha spenderat allt för många timmar i olika flygplan. Vi åkte 10.10 från Norrland i fredags och kom fram idag lördag vid 9 svensk tid. Resan har gått bra och hotellet är magsikt. Jag har mest suttit i chock hur lyxigt allt är. Upplockad på flygplatsen, kall handduk och dryck medan man checkar in. Ikväll åt vi middag på hotellets restaurang och även där märktes lyxen. Nu ska jag sova, jetlag you know.

It's all fake

Ni som hängt här länge vet att photoshop är bland det bästa jag vet. Inte för att göra mig själv smalare, förminska min näsa eller något sådant. Nejnej utan mest för redigering av färg, ljus och sånt i bilder men även för att "fixa till en bild". Här nedan är tre exempel, alla från Asien.
 
 
Visst är det tråkigt att vara på en superfin strand meeen det är människor i vattnet och på land som förstör. Tack photoshop! Bilden blev genast mycket mer clean. Jag tog även bort pinnar och annat från stranden för att den ska se extra paradisig ut!
 
 
Angkor Wat i Kambodja. En väldigt populär plats att besöka, speciellt då hela området Angkor är ett Unesco världsarv. Tråkigt nog var det en del människor ivägen. Några beskar jag bort när jag förminskade bilden men kvar fanns kvinnan i vit tshirt och de andra två. Byee
 
 
Sist ut är denna bild från Thailand, Krabi. Där bodde vi på ett resort och spa i två veckor och levde loppan. Tråkigt nog skulle en gubbe bada preciiiis när jag tog bilden. Så han fick suddas ut. Även min resekompis Emma i bakgrunden fick försvinna.

Fun facts about me, NOT

- Jag har varit i 25 länder + Sverige
 
- Jag har nästan alltid ett sånt här inlägg i utkast där jag skriver till punkter när jag kommer på något.
 
- När jag var åtta år flög jag för första gången själv, dock bara till Stockholm vilket tar en timme.
 
- Jag ville när jag va liten bli en bonde när jag blev stor. Troligen för att jag ville gosas med kor och grisar hela dagarna.
 
- Jag saknar gymnasiet en aning, det trodde jag inte.
 
- Jag är inne på min fjärde systemkamera. All min utrustning hittar du här.
 
- För första gången har jag haft min design (endast bytt header) i över ett år och inte velat spy på den.
 
- Min blogg är över 8 år, my baby har blivit gammal.
 

Veckans planer

 
En ny vecka är i gång och just denna kommer se aningen annorlunda ut för mig. Jag har en del förberedelser att göra inför resan på fredag. Förutom att backupa mobil och dator, tömma minneskort, packa och fixa inför resan så skulle jag gärna vilja hinna med att städa mina skrivbordslådor. Det är kaos. Och att plocka bort mina vinterkläder. När jag är hemma igen i mitten på april behöver jag nog inga vinterskor, vantar eller vinterjackor. Har du några roliga planer för veckan?

På fredag åker vi

 
På fredag är det dags! Då lyfter jag och min kille från en snöigt och slaskigt Sverige för att flyga 4 olika plan för att komma fram till paradisstranden i Myanmar där vi ska bo i en bungalow två veckor. Sol, värme, vita stränder, god mat och klart vatten. Samt bästa sällskapet, mmmmmm jag längtar!
 

Skotertur

Min fredag har varit fullpackad med planer tillsammans med min kille. Strax innan tio imorse befann vi oss utanför DollarStore som öppnade i min stad idag. Där blev det några köp (mest godis) innan vi åkte hem och packade skotern full med ved, mat och annat som behövs för en skotertur och körde kanske 2 mil till en sjö. Där grävde vi en soffa, grillade mackor i järn och njöt av solen.
 

Serier #26

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12 Del 13Del 14Del 15,  Del 16Del 17Del 18,  Del 19Del 20Del 21Del 22, Del 23Del 24, Del 25.
 
 
You.
Jag var i början väldigt skeptisk efter att ha hört att den "förstört folk". Jag tolkade det då som att den var väldigt läskig, med tanke på att det är en thrillerserie. Jag gav den en chans efter att läst mycket om den och efter två avsnitt var jag FAST. Den är så jäkla spännande, intressant, mysig och oförutsägbar. Samtidigt som den ger en funderare på vad sociala medier kan göra. Tipstips!! Den handlar om Joe som blir väldigt förtjust i Beck första gången dom ses och han lyckas med en del av internet fånga henne. Den andra säsongen blev nyligen bekräftad, längtar! 5/5

Design till salu, Blush

Jag hade lite tråkigt för ett tag sedan och började koda på en bloggdesign, en design som jag inte kommer använda för jag har en annan på gång. Därför tänkte jag sälja denna. Är du sugen på denna design är det bara att du slänger iväg ett mejl till [email protected]. Spana in de live HÄR. Vill du beställa en skräddarsydd design så går du in HÄÄÄÄÄR och läser mer.
 

Flower Freedom

- inlägget är ett samarbete -
 
Något som jag både imponeras av och inspireras av är dem som lever helt eller delvis på självförsörjning. En familj som gör det är de som bor på Humblegarden. Dom bor på en gård utanför Göteborg och dom satsar på att bli ett självförsörjande community. Dom har hittat ett sätt att få en inkomst på utan att vara fast på ett vanligt 9-5 jobb, genom att arbeta med sin gård och fruktträdgård med att odla. Att resa är dessutom något de gör ofta för att få uppleva andra kulturer. Dom finns på facebook under namnet Humblegarden - Flowering Freedom. Där postar dom mysiga bilder på det dom odlar men även på deras söta dotter, så glöm inte att kolla in dom!
 

Alice vegotisdag #14

 
Detta receptet hittade jag i boken "Plåt mat" som jag fick när jag fyllde år. Receptet verkade riktigt gott och det går att variera i mängder. Tex så hade dom rea på broccoli så jag köpte det och blandade i även fast det inte ingår i receptet. Det står att receptet räcker för fyra, men här hemma blev det middag för jag, mamma och min bror två dagar samt en portion över.
 
Ingredienser:
1kg potatis
400g kikärtor (kokade)
lök
broccoli
körsbärstomater
babyspenat
fetaost
oliver
tzatziki
 
Marinad
2 msk oregano
1 msk timjan
2 msk paprikapulver
1 citron, både zest och saft
2 msk rapsolja
salt och peppar
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skölj och tärna potatisen i pyttbitar. Skölj kikärtorna. Placera allt på en plåt
3. Blanda ihop marinaden i en skål och blanda den med potatisen och kikärtorna på plåten. Släng in i ugnen i 20 minuter.
4. Efter ca 10 min kan du lägga på finhackad lök, broccoli, körsbärstomater och vad mer du önskar.
5. När det gått 20 min från att du stoppade in potatisen och potatisen blivit mjuk tar du ut plåten och blandar i babyspenat och oliver. Servera med fetaost och tzatziki.

S N O W B O A R D

 
Som jag tidigare skrivit så spenderade pappa och jag en stund i backen när vi var i fjälls vecka 10 med att fota lite bilder. Jag ville ha några till instagram och bloggen och här ovan är några av mina favoriter!

Min Studentklänning, fast din

Studenten närmar sig för alla er som går i trean nu. Passa på att njuta den sista tiden men är du som jag, den som gärna förbereder sig i tid och är på jakt efter en klänning till utspringet så säljer jag en precis lika som den jag har, bara i en storlek större. Jag har nyligen lagt ut lite kläder, skor och mer skönhet på min Bloppis. Glöm inte att kika in den!!
 
Klänningen jag först köpte var aningen för liten och då beställde jag en ny precis likadan meen den nya hann inte komma i tid och därav ligger den kvar i sin plastförpackning.
 
tråkigt nog har jag knappt några bilder där min ser klänningen. Men på den här ser ni längden, formen osv.

Look Fantastic Mars

inlägget är ett samarbete
Tänk att vi redan är inne på årets tredje box från Look Fantastic vilket även betyder årets tedje månad. Mars. Nu efter att ha varit en vecka i fjällen börjar jag få lite vårkänsla, snart kommer nog mina plastblommor fram och min ren åker in i en låda. 
 
Denna box måste vara bland de bästa, EVER!! Fyra märken som jag älskar och riktigt bra produkter som kommer komma till användning. Handkrämen från Rituals, Highlightern från Morphe och EOS lip balmet ser jag verkligen fram emot att testa. Serumet från The Orinary har jag faktiskt redan men alltid bra med en backup. De andra två ska även dom bli spännande!
 
PS. Glöm inte min bloppis där jag säljer skönhet och smink med mer superbilligt. Du hittar den HÄR. Kanske dyker någon av dessa produkter upp där.

Hur hade vår vardag sett ut?

 
Vad hade vi gjort utan el? När man väl tänker efter går det mesta i dagens samhälle på el. Utan elen skulle vi inte ha värme i våra hus. Absolut, man kan elda. Vi hade inte haft iPhones, datorer eller liknande då det går åt el till både tillverkning samt för att de tekniska produkterna ska kunna användas. Vi hade inte färdats i snabba tåg, elbilar eller liknande. Utan elen hade vår vardag varit långt ifrån hur den ser ut idag. Kanske hade den sett ut som för 150 år sedan, eller så hade vi hittat andra energikällor. Spännande tanke. Vi vet ju själva hur hjälplösa vi blir under ett längre elavbrott. Jag har aldrig upplevt ett långvarig men jag har läst och hört om andra delar i Sverige som varit utan el i veckor pga stormar. Den dagen den sorgen? Eller? Varför inte förbereda sig redan nu genom att se till så att man har ficklampor hemma samt batterier, värmeljus, konserver, hårdbröd och annat som kan vara bra att ha. Hur ska maten kunna tillagas då vi inte har varken spis, ugn eller micro. Såklart kan man grilla ute. Samt av både kylskåpet och frysen inte kommer att fungera.
 
Det är nästan läskigt hur mycket elen används och hur mycket vi är beroende av den. Till exempel så kan man idag köpa tändare som går på el, bilar går på el. Tåg, bussar, elcykel, lampor, värma vatten kräver el och ja listan kan göras väldigt lång. Jag är inte så insatt i elpriser samt hur och vilka elavtal som är bäst men som jag har förstått kan man ha olika avtal, rörligt elpris eller fast elpris. Olika tjänster erbjuder även rörliga på sommaren och fast under vintern så att du enkelt kan hitta det som passar dig bäst. El är inte gratis, varesig för plånboken eller miljön. Så tänk efter och var sparsam.

Ge mig boktips

Att läsa mer är något som jag har som mål under 2019. Nu när jag alldelles snart ska spendera 2 veckor på en strand + ett många antal timmar på flygplan och flygplatser har jag de perfekta tillfällena att läsa lite. Meeen vad ska jag läsa? Du får gärna tipsa mig om dina favoritböcker i kommentarerna, jag läser det mesta men gärna inte fantasy, sci-fi eller kriminal. 
 

Vill du samarbeta med mig?

Jag har bloggat ett antal år nu och har skrivit mängder av intressanta och roliga samarbeten med olika företag från hela världen. Är du på jakt efter en plats att marknadsföra dig? skicka iväg ett mejl till [email protected] och berätta hur du har tänkt, ersättning medmer.
 
Jag har ett stort intresse för att fotografera, därav kommer kvalitén på bilderna vara riktigt bra! Jag tar även hänsyn till länkord, länkar eller liknande som önskas! Jag åker dessutom till paradisstranden Ngapali Beach i Myanmar i slutet av mars, då är du på jakt efter dina produkter i en tropisk miljö, hit me up!
 
Lite exempel på inlägg jag har gjort:
 
Shopbop
Ellen
Saturnus Glögg
Testagram
Look Fantastic
Mockberg
NuMe
MyMuesli
JFR
Tebutiken
Softski
Shopbop 2
Gille
 
bilden är från mitt samarbete med Ellen

Alice vegotisdag #13

 
För någon vecka sedan lagade jag en tortellinigratäng och GAHH vad god den var!! Jag fick ett sug efter tortellini (av alla saker??) och sökte på vegetariska recept som innehåller tortellini. Fram kom denna och MUMMS! Hittade den på ICA, meeen som vanligt har jag en egen liten tvist.
 
Ingredienser:
2 förp, färsk tortellini. Äter du kött kan du köra på en med kött, annars rekommenderar jag tomat & chili
70 g färsk spenat
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
1.5 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C och smörj en ugnssäker form.
2. Koka tortellini lite mer än halva kokningstiden, låt vattnet rinna av och häll ner i den ugnssäkra formen. Skölj spenaten och blanda den med tortellinin.
3. Ansa, skölj och strimla purjolöken i tunna skivor.
4. Blanda matgrädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen ca 3 minuter under omrörning. Rör ner purjolöken. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över tortellinin.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. 

Ellen Intimcare

- inlägget är ett samarbete -
 
 
Finaste gänget på Ellen skickade hem en låda med mängder av deras produkter. Även deras nya satsning LN, som finns att köpa på bland annat apotek. Dom är helt inriktade på intimvård och lyfter hur viktigt det är att tvätta sig och ta hand om sitt intima område. I deras LN sortiment hittar du en Cleansing Foam, After Shave Gel samt en Intim Deo. Allt för att du ska känna dig ren och fräsch. Jag fick även hem deras pH-test så jag hemma kan testa PH-värde och även deras fyra olika varianter på tamponger som alla innehåller mjölksyra för en normal pH-balans, även deras Probiotiska Utvärtes Intim Kräm som återfuktar, förebygger, stärker och stabiliserar pH-värdet.

Sunshine and snowmobile

 
I tisdags när vi var uppe på fjällen och körde åkte jag en liten egen sväng och tog med mig en GoPro för att fota lite egna bilder. Det var verkligen så fint med vita träd, blå himmel och sol! Magiska att bara köra runt med lill racern.
 
Igår vid två kom vi hem, borta bra men hemma är bäst. Sedan dess har jag umgåtts med min kille och nu har jag lite annat att ta tag i. Mejl, kommentarer, samarbeten samt vika in tvätt och hitta en perfekt bikini inför vår resa. Idag är det mindre än tre veckor!!

Sista turen

Hej på er! Sedan sist ni hörde av mig har jag haft två dagar med sämre väder. En hel del snöfall, blåst och ganska kallt så de två senaste dagarna har spenderats på skotrarna. Idag blev det en lite längre tur på över 7mil, jag är nu något trött i armarna. Nu ska vi packa ihop lite och sen se på Midsomer Murders, för imorgon åker vi hem!!
 
 Igår var vi på restaurangen och åt finmiddag. Jag mumsade på en fjällröding, väldigt god. Och drack en surprise gjord av bartendern.  

En dag med snowboard

Idag åkte pappa och jag själva i backen och precis som igår var vädet på topp!! Vi tog med oss en ryggsäck med två kameror och efter lite olika ”photoshooter” kom jag hem med flera hundra bilder. Jag ska redigera några fler, sen får ni se resultaten. Många blev riktigt bra!! Är du nyfiken så postar jag en här under samt kommer det komma 2 på min instagram @ alicelindstroom senare ikväll.
 
en av bilderna på en vilande Alice.

Februari 2019

Betyg på månaden? 4/5

 

Hur summerar du februari? En blandad månad med höga toppar och djupa dalar.

 

Månadens höjdpunkt? Tror det var när vi bokade resan. Alla känslor när vi klicka på  B O K A knappen. Iiii då fanns det ingen återvändo! Eller allahjärtansdag, det var mysigt. Dagen jag bakade denna tårta var också lite mys. Det tog den stund men den blev typ bra, blev så glad av den!

 

 t

Månadens bottennapp? Att det är så jäkla halt och att snön typ är borta.

 

Månadens resa? Jag har inte varit på någon resa, alls. Men jag har bokat en.

  

Månadens upptäckt? Att Arianas senaste album är ON TOP. Eller den nya smaken från Ben&Jerry "Love is...". Och jag har pånytt upptäckt hur kul det är att måla naglarna med mönster och objekt. 

  

Vad har gjort dig glad den här månaden? Svarar samma som förra månaden, min pojkvännis ♥

 

Månadens inköp? Det har blivit en bikini, baddräkt, skor och byxor. Samt silvershampoo som är påväg hem till mig. Och lite nya örhängen för det var dags att byta i mitt ena hål.

 

 

Hur såg förra årets februari ut för dig? Jag spenderade hela förra februari med att backpacka. Jag var både i Thailand och i slutet av månaden åkte jag vidare till Kambodja.

   

Hur tror du nästa års februari ser ut? Förhoppningvis bättre än denna och kanske med lite mindre tö.

 

Blev februari som du tänkt dig? Både ja och nej. Det har gått väldigt upp och ner, något jag var beredd på. 

 

Månadens bästa beslut? Att åka till fjälls. Det var lite fram och tillbaka men jag bestämde mig ändå att åka under sportlovet.

 

Månadens sämsta beslut? 

 

Månadens bild? Jag har knappt fotat något under månaden men det blev några bilder när vi var på skotertur. Denna tog jag med mobilen och den finns på instagram. Gillar den verkligen!

 

Favoritserie denna månad? New Girl!! Sista säsongen las upp på Netflix under månaden och dom avsnitten såg jag klart väldigt fort...

 

Favoritbok denna månad? Jag har inte läst något, men har tänkt att ta tag i den jag slutade med i december.

 

4 favoritlåtar denna månad? 

Skulle egentligen kunna postat endast låtar från Ari's album. 

 

Vad ser du fram emot i mars? RESA!!!! som jag tidigare skrivit ska jag och min kille åka till Myanmar i slutet av mars! gahhh vad jag längtar!! Det blir även en vecka i fjälls i början av månaden som jag ser fram emot.

 

Hur har det gått med målet från januari? Mitt mål har varit att Leva. I'm still alive och jag har lättat mina "regler" så jag kan göra (mest äta i det här fallet) det jag känner för.

 

Mål för mars månad? Njuta av resan! Jag behöver det verkligen! (även om vi är borta typ 2 dagar i mars och resten i april meen). Annars så kan jag ha målet "packa smart".


En dag på fjället

Gårdagen spenderades i backen. Vädret var inte det bästa, aningen dimmigt så jag har inga bilder från dagen. Idag däremot har vädret varit på topp!! Vi åkte iväg med skotrarna under förmiddagen och stannade till på en sjö för att grilla lunch. Där satt vi en bra stund och njöt av solen och jag åkte även iväg på en liten egen sväng för att ta lite bilder. Morgondagen verkar ska bjuda på liknande väder, då ska kameror med cuz jag vill ha content. Dessa bilder här under är mobilbilder (hur bra är inte min mobilkamera?), postar bilderna från GoPron senare.
 

Det finns en skillnad

Jag fick nyligen frågan om jag tycker det är någon skillnad när det kommer till trafikplanering i Norrland (där jag  bor) eller i södra Sverige som exempelvis Stockholm eller Göteborg. Det första och en av de största skillnaderna när man jämför småstäder mot större städer, förutom mängden bilar, köer osv är att i större städer går E4 eller de andra stora vägarna RUNT centrum. Medan i mindre städer, som den jag bor i eller i Umeå, går i de här fallen E4an rakt genom centrum. Vilket betyder att all trafik, ink lastbilar, leds in i centrumkärnan och släpper ut avgaser, orsaker buller och under vintern kan lastbilar även fastna i backar, korsningar eller rondeller. Det har hänt mig ett antal gånger, att jag ska åka genom stan men vipps så står det en polsk lastbil och blockerar ena körfältet för det är halt. Därför skriver jag det här ihop med sidan jag länkar till för att lyfta hur viktigt det är med trafikplanering, ÄVEN i mindre städer. Sundvall, en stad i Norr har nyligen fått en bro som gör att trafiken från E4an inte går genom centrum. Väldigt bra, både att det går snabbare för man slipper alla trafikljus samt att det är bättre för boende. 

 

en liten bild från en stor stad.

Dag 1

Bild 1, stugan vi bor i. Bild 2, den obligatoriska skotermackan. Bild 3, fjällen
 
Dag 1 i fjällen är avklarad. Då vädret var aningen kallt med snö och hårda vindar bestämde vi oss för att åka ut på en skotertur. Vi åkte inte speciellt långt och stannade i skogen i lä för att fika och äta lunch. Mysmys. Just nu sitter jag och äter frukost och laddar upp inför dagen. Idag blir det en heldag i backen!

Vi drar till fjällen

Idag åker jag till fjälls, för första gången sedan 2013. Tidigare hyrde vi alltid en stuga under påsk eller sportlovet och under två säsonger hade vi husvagnen i Gräftåvallen och då var vi där en del. Nu var det några år sedan av olika anledningar men det ska bli roligt att komma tillbaka och ha en vecka full av snowboard och skoter!!
 
Denna bild är från sist vi var där, 2013.
 
Året innan, 2012 var vi även där.

2012_03_01

 
Dessa två bilder är fotade för PRECIS sju år sedan! Här skulle jag gå på sportlov om en dag och sedan åka till fjälls. Min fina Bella fick också vara med, sötaste hon som brukar somna i min famn upp och ner. Saknar nästan mitt lila hår och min OnePiece, den var länge sedan jag hade på mig!
Jag minns när jag postade de här bilderna back in 2012, då fick jag flera kommentarer om vad det står på min arm. Hahaha det var några som tyckte det skulle vara en bra idé att hålla fest mig och rita penisar på min arm med vattenfast penna. 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin