Alicelindstrom

Jag är tacksam för...

Hur ofta sätter du dig egentligen ner och tänker igenom vad du är tacksam för? Man borde ta fem minuter av varje dag till att tänka och gärna skriva ner vad man är tacksam för i sitt liv just nu för jag tror att det är lätt att man glömmer de små saker som man tar för givet men inte är så självklart egentligen.
 
Min pojkvän. Den finaste, snällaste, roligast och mest omtänksamma person jag känner. Han får mig alltid på så bra humör, lyssnar på mig och kramar mig när jag behöver det som mest.
 
Sommaren. Sommaren är här och även om solen inte visar sig varje dag eller termometern går över 20 grader så är jag glad ändå! Det är ljust, varm och sommaren kommer alltid med så mycket roligt!
 
Vovvisen. Som jag berättade nyligen så ska jag och min kille köpa en liten valp om mindre än två veckor. Det är en ras som är väldigt svår att få tag på och väntetiden kan ligga på upp emot 2 år. Vi hade turen att kunna hämta henne två veckor efter vi tingade henne.
 
Sensommar. En festival i Sundsvall som jag verkligen ville gå på. Martin Garrix, Zara Larsson och Hov1 ska bland annat spela och ojoj vad jag vill se dom! Det löste sig för mig och vi fick en extrasäng i deras hotellrum. Nästa helg blir party.
 
Lägenheten. Vi har under några veckor sökt lägenhet, mest skrivit upp oss på fastighetsägares intresselistor. Vi fick kontakt om en lägenhet som uppfyllde våra krav och vart erbjudna en visning. Vi båda föll för den och två dagar senare fick vi beskedet om att vi får hyra den. 
 

Nu händer det grejor

Ojoj vilken vecka jag haft! Som jag skrev tidigare var jag och min kille på en lägenhetsvisning på en hyresrätt i tisdags och i torsdags fick vi veta att den är vår!!! Vi båda fastnade verkligen för den lägenheten, både utseende, utsikt, fräschhet, läge osv. Så det var kul! Vi flyttat in första september, vilket inte är så farligt länge till?
 
Något annat som jag tycker är nästan ännu mer spännande är att jag och min kille har tingat en liten hundvalp!! Min drömras och hon är nog den sötaste ever. Om drygt två veckor åker vi och hämtar henne och iiiiii vad jag längtar!!! Då har jag fyra veckor med semester och valpgos framför mig. Namn, ras och bilder på henne lägger jag ut lite närmare. Så håll koll! 
 

Fullt ös

Jag har knappt varit hemma de senaste dagarna. Jag har förutom jobbat varit en trip till Umeå igårkväll, sovit hos min kille, gått på en lägenhetsvisning och en hel del annat. Det har helt enkelt varit ganska rörigt och nu har jag inte ens något vettigt att skriva.
 
Du följer mig på instagram va, @alicelindstroom? det här är senaste bilden jag la ut.

Glad Midsommar

 
En bild på mig innan jag åkte på midsommarfirande. Såklart med en krans!
 
De senaste dagarna har varit ganska så fullt upp med midsommarfirande. I fredags var vi ett ganska så stort gäng hos en kompis. Grillade, festade och badade vid ett på natten. Vi höll på tills efter solen gått upp igen och sedan sovde jag och min kille i tält. Så jäkla mys. Igår och idag har mestadels varit lugna dagar. Jag har ätit jordgubbar, druckigt cola och sett på filmer mest. 

En ledig dag

Idag är jag ledig, lyckan!! Jag tog en väldigt välbehövlig sovmorgon och sedan jag vaknade har jag hunnit med lite ärenden i stan och på bolaget och tagit det väldigt lugnt. Nu tänkte jag väl mest packa inför midsommar, duscha och kanske smörja in mig med lite bus. Håller alla tummar och tår för att det inte regnar och att det är någolunda varmt, det blir så mycket roligare då!!
 

Badrumsskåp

​Detta inlägg är i samarbete med Badshop

Något jag har på min långsiktiga önskelista är att renovera och designa ett badrum. Tänk att välja ut vilka kakel, dusch eller badkar, färger, knoppar, handukshållare, vattenblandare och allt annat. Själva grunden, det som inte syns är väl kanske inte lika roligt men att bestämma detaljer verkar väldigt kul då det finns oändligt med alternativ. Är du mitt uppe i en renovering av ett badrum? eller planerar du en renovering i framtiden? kul för dig, även om det inte känns så kul i stunden. Något av de kanske lite tråkigare delarna men ändå viktiga är badrumsskåp eller skåpen. Vilken form? Vilken typ av förvaring, färg osv. Om du  letar efter badrumsskåp  så vill jag tipsa om utbudet på Badshop! Där hittar du det mesta till badrum men speciellt sidoskåp. Det gör verkligen skillnad om man har bra plats för småsaker så som hårsnoddar, hårborsten och tandkräm så sånt inte behöver ligga framme. Även större saker som extra handdukar. Hittar du dessutom ett skåp som passar in riktigt bra i ditt badrum kan det ge hela rummet ett lyft. Du slipper onödigt saker som ligger framme och skräpar samtidigt som du får in en fin och praktisk möbel. Hur smart?

 

Summer bucketlist 2019

Jag har de tre senaste åren gjort listor med saker jag vill göra under sommaren. Såklart är i år inget undantag så här kommer den. Vill du spana in de tidigare åren hittar du dom här: 2016, 2017, 2018.
 
 
Summer Bucketlist:
» Sova i husvagnen
» Bada i havet
» Sola utan att bränna mig
» Åka på festival 
» Sova en natt i tält
» Köpa glass vid vatten
» Äta grillat
» Baka somriga pajer
» Plocka jordgubbar och hallon
» Spendera en regnig dag framför serier
» Ha en mysig grillkväll
» Äta massor utav frukt och bär
» Äta pannkaks brunch
» Spela kubb
» Besöka minst en ny plats
» Lyssna på somriga låtar
» Åka på en resa. Behöver inte vara stort, kanske en trip till en annan stad
» Hänga en dag på en strand
» Köra gokart
» Läsa en bok
» Spela minigolf
» Göra något jag aldrig gjort innan
 

Våga resa själv

Något av det roligaste jag har gjort är att resa själv. När jag backpackade var jag i slutet några dagar själv på Bali och sen flög jag till Hong Kong. Jag kände ingen där och var helt själv men jag njöt verkligen. Jag gjorde saker som jag annars inte skulle ha gjort själv hemma. Såsom gå på bio själv, prata med nya människor. Jag kände mig inte ensam och jag får ofta frågan hur jag vågade vara själv. 
 
Jag började inte med att dra på en långresa själv, för det är inte jag. Men att ta det stegvis har hjälpt mig en hel del. Jag och pappa var till Australien för snart två år sedan. Han jobbade på dagarna och jag underhöll mig själv. Då hade jag sällskap påväg dit och hem, förutom att han flyger bussines och jag ekonomi. Samt att vi kunde äta middag tillsammans.
 
För ett år sedan vad jag i Nederländerna med min pappa. Även denna gång så jobbade han och jag levde life. Jag hade sällskap till middag men klarade mig själv resten av dagen. 
 
Fördelar med att resa själv:
- Du får göra precis vad du vill och behöver inte anpassa dig. Du slipper diskussionerna om vad man ska göra under dagen eller vad man ska äta.
- Slipper vänta på andra. Hur jobbigt är det inte när man är påklädd och klar och ens resesällskap inte ens är halvklar.
- Du blir starkare. Inte muskelmässigt men personlighetsmässigt genom att utmana dig. Att äta själv och gå på bio själv är inget jag gärna gör. Men där hade jag inte så mycket val och det gick hur bra som helst.
- Om du som jag tycker det är jobbigt att prata med andra så har du som ensamresande inte så mycket annat val.
 
Nackdelar:
- Det kan bli väldigt ensamt.
- Blir du sjuk (som jag blev på Bali) blir det ett helvete att få tag på mat och vatten. Och att tro att du ska dö själv, näää inte kul.
- Det är inte alltid superkul att vara själv, tjej, blond i Asien etc. Men det går finfin och man tänker sig för och läser på. 
- Du har ingen som kan ta bilder på dig. Men man kan alltid fråga någon eller använda självutlösare.
 
 
En glad Alice, helg själv i ett nytt land som lyckas ta bild ändå!

Hit åker jag gärna tillbaka #2

 
Vietnam
När jag backpackade i Asien var Vietnam ett land som låg högt upp på min lista över plaster att besöka. Jag och gänget jag åkte med sökte inte visum och fick därför endast stanna två veckor. Det blev aningen stressigt att se alla städer vi ville och jag skulle därför gärna åka tillbaka till mina favoriter som Hoi An igen men även för att se det jag missade.
 
 
Berlin
Eller Tyskland egentligen. Tyskland är nog det land jag varit i flest gånger med tanke på att jag åkt igenom det landet 3 gånger tur och retur. Det är ett stort land så jag och familjen har stannat på ett antal platser. Berlin, där bilderna är tagna, är en riktigt fin stad. Jag hade gärna besökt fler platser i det landet.
 
 
Kroatien
2 gånger har jag besökt detta magiska land. Båda gångerna med husvagnen och båda gångerna till Pulahalvön och staden Umag i Pulaområdet. Det är verkligen så fint och att campa med husvagnen på medelhavets kust är speciellt. Första gånger var 09 och andra gången 14. Jag hade inte haft något emot att åka tillbaka till samma ställe, men jag åker nog ännu hellre till en ny stad.
 
 
Bali
Jag tror inte att det är just Bali jag vill tillbaka till, en ö i närheten hade varit ännu mysigare. Jag älskar naturen och människorna på Bali och kan tänka mig att det är väldigt likt på de mindre turistiga öarna. På Bali levde jag! Sola, bada, shopping, utflykter och mysiga luncher.
 

Sista timmarna att rösta

Tack till alla er som röstat så jag gick vidare bland top tio till steg två i Apollos tävling!! nu gäller det att bli bland de tre bästa för att ha en chans att vinna och jag hade blivit så glad ifall du gick in HÄR och röstade på mig Alice Lindström. Såklart ifall du tycker att jag förtjänar att vinna titeln ”Årets livsnjutare”. Jag hade verkligen inte tackat nej till att vinna en resa till Dubai!!
 

Vegobox och ledig dag

inlägget är ett samarbete
Den nya vegoboxen kom hem till mig idag, innehållande både popcorn och chips. MUMMS resten av kvällen kommer ni kunna hitta mig i sängen med chips, popcorn och en dricka. Är det lillördag så är det. Men först och främst måste jag uppdatera min bloppis. Jag var igår iväg med flera paket men saker jag fått sålt men som fortfarande ligger ute...
 
Imorgon är jag helt ledig då min lillebror tar studenten. Min dag kommer mest bestå av att baka tårta, ta emot honom när han springer ut från skolan, fota lite under flakåkningen och sen kommer vi ha en mottagning här hemma. Vilket är många tummar upp då det innebär god mat! 

JAG ÄR VIDARE!!

 
Minns du tävlingen som jag tidigare skrivit att jag är med i? Steg ett var att bli top 10, vilket jag blev och det betyder att jag är fortsatt med i tävlingen. Rösterna är nu nollställda och därför skulle jag bli så glad ifall du ville gå in och rösta på mig HÄR. Alice Lindström heter jag ifall du missat det.

Norrlänska ord #2

Del två på denna inläggserie som ni faktiskt tyckte om. Tydligen så bor större delen av mina läsare söderut och därav inte hade hört alla orden. Sugen på del ett så finns den här. Annars kommer del 2 nu.
 
Pärer = Potatis
 
Harta = Hälften
 
Kasse = Plastpåse
 
Tjå dig / tjå sig = Betyder ungefär lugna ner dig. Men tjå dig = ska ta det lugnt.
 
O.... Ett O kan planceras framför mycket. Jag är oäten = jag har inte ätit. Det var ju obra = det var inte bra.
 
Gamm... = Kan sättas framför vadsom. Vi tar gammbilen. Jag har på mig gammskorna när jag går i skogen. 
 
Jag slänger in en snöig bild från i vintras. Varför inte?
 
Har du inte röstat på mig än?? Gå in HÄR och rösta på Alice Lindström.

Nationaldagen

Hurra för Sverige och jag har haft en riktigt bra dag. Inte så mycket för att det är Sveriges nationaldag utan mer för att vädret har varit på topp!! Efter lunch åkte jag och min kille på tur med Porschen för att köpa mjukglass och vid fyra var vi ett gäng som åkte iväg på vattenskotrar till en ö för grillning och mys. Så härligt att det är sol och varmt!! 
 

Svar på frågor

Har du något resmål du verkligen vill till just nu? Dubai har funnits med på listan ett antal år. Lika så USA, Bahamas och Sri Lanka.
 
Använder du endast Photoshop när du redigerar dina bilder? I datorn använder jag Photoshop och Lightroom. I mobilen använder jag Lightroom eller VSCO. Det beror lite på vilken typ av bild och hur jag vill redigera den.
 
Om du får välja 3 resmål du vill besöka igen vilka är det då? 3 länder är lätt men tre platser, hmm. Hong Kong, det är inte så stort men det finns ändå så mycket att göra. Myanmar och Ngapali Beach hade jag gärna åkt tillbaka till, även Australien och Melbourn. Visst jag var där ett tag och hann se det jag ville, men finns mycket utanför staden.
 
Hong Kong, WOW
 
Det bästa med att blogga? Alla fina kommentarer jag får varje dag ♥
 
Favorit tv-serier? Ojoj jag har sååå många!! Gossip Girl och Gilmore Girls har varit stående favoriter ett tag. Annars gillar jag verkligen Dead to me och The Society som är relativt nya.
 
Hur många länder har du varit i? 27.
En favorit är Filippinerna
 
 
Är du morgon eller kvällsmänniska? Jag har alltid varit en morgonmänniska som varit pigg på morgonen men nu börjar jag kanske gå mer mot en kvällsmänniska.
 
Vad har du för planer för hösten hjärtat? Det är inte 100% spikat ännu så återkommer med det.
 
 
Om du fick önska dig vad du ville, vad skulle det vara? En miljon önskningar, såklart. 
 
Vart går din nästa resa? Inget är bokat men jag är verkligen så sugen på att åka. Europa duger gott och väl efter flera längre resor nu. Det finns så många platser jag vill besöka. 
 
Ge mig sol, bad, värme eller en fin stad så är jag nöjd.

Klänning från Hoi An

 
Kanske är det några av er som klickade in på min blogg förra året när jag var och backpackade i Asien. Kanske minns du även denna klänning? En klänning som jag designade tillsammans med en sömmerska som sydde upp den åt mig när jag var i Hoi An i Vietnam. Jag har inte hittat något tillfälle att använda den förän jag var i Myanmar. Då fick den följa med, både för att fotas i och för att ha på en middag.

Brännbollsyran 2019

 
Dag 1.
Dagen bestod till en början av att ta sig till Umeå, checka in på hotellet och hämta ut armbaden. Sedan kom regnet och festivalens första dagen började. Jag ville verkligen se Hov1 men efter det orkade vi inte vänta på Vigiland utan jag och min kille gick till hotellet där jag tog en vaarm dusch med kläder och skor på.
 
 
Dag 2.
Regnet fortsatte och jag satt på ängarna en stund under fredagen medan gänget spelade brännboll. Väldigt glad att jag slapp spela och att jag fick låna tre regnjackor och vantar. Till middag åt vi på Tacobar och jag fick en finfin drink. En sjukt rolig förfest och sedan en riktigt bra kväll på området.
 
 
Dag 3.
Sömnen låg på lite minus vid det här laget men efter en pastasallad och lite mer alkohol var jag på banan igen. Med mina reflexbyxor och glitter i mängder begav vi oss vidare på ännu en förfest. Den var riktigt rolig den med och likaså kvällen på området. Tråkigt nog stängde dom igen till Tjuvjakt så dom missade jag men jag är väldigt glad att jag fick se Marshmello på hans enda spelning i Sverige.
 
 
Tack Yran för en toppenfestival!! Stort tackt till min kille som värmt mig när jag frusit på nätterna och som är bäst. Och kärlek till mina byxor som blir sjukt snygga med blixt.

Tillbaka till verkligheten

Bloggen har hamnat lite efter men jag de senaste tre dagarna haft fullt upp med att äta, fixa mig, förfesta, hänga på ängarna eller området och sova. Även om sömnen även den ligger lite efter. Mig helg har varit magisk! Bästa Brännbollsyran ever!! Jag har haft så kul men nu är min kropp glad att de tre dagarna av konstant drickande är över. Jag har så många bilder från helgen så tänkte posta ett separat inlägg imorgon, behöver nämligen rensa bland bilderna....
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin