Alicelindstrom

Frågestund

 
Snälla!!! Någon!! kom på ett bättre ord än frågestund!!! Hur som, fråga vad du undrar i kommentarerna så svarar jag i ett inlägg om några dagar!

Livsnjutare

 
Jag har samlat ihop ett gäng bilder från några av mina tidigare resor i livet. Alltså från danmark när jag var liten till Myanmar tidigare i år. Som ni vet älskar jag att resa och jag njuter allt till fullo när jag är på resande fot. Tycker du att jag förtjänar titeln "Årets Livsnjutare" i Apollos tävling skulle jag blir så glad om du gick in HÄR och röstade på mig.

Planer för veckan

Att maj snart är över och att vi på lördag går in i juni månad känns sjukt. Hur som har jag sett fram emot den här veckan såååå länge!! Sedan förra året men iallafall sedan i januari då hotell bokades och biljetter köptes. På torsdag är det dags för Brännbollsyran. För er som inte vet är det en festival i Umeå varje år. På dagarna pågår en brännbollscup, dagsfester osv och på kvällarna är det festival men artister. På torsdag ska jag äntligen dansa till hov1 och att Marshmello avslutar allt på lördag, woooohooo! 
 
Mina planer för veckan, förutom allt det vanliga, är att fixa lite inför helgen. Sminkborstarna behöver tvättas, skor ska tvättas, outfits ska bestämmas och väskan ska packas. Tre dagar festande, taggatagga!
 
Vad passar bättre än en bild från förra året?

Serier #29

De tidigare inläggen hittar du här: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7, Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12 Del 13Del 14Del 15,  Del 16Del 17Del 18,  Del 19Del 20Del 21Del 22, Del 23Del 24Del 25Del 26, Del 27, Del 28.
 
 
Dead To Me.
En serie som finns på Netflix som jag började se förra veckan. Den handlar kort om Jenn vars man går bort i en bilolycka och hon träffar Judy på en sorgegruppmöte. Dom blir bra vänner. Sen blir det ganska kaos. En tragiskt, konstig men ändå lite smårolig serie. 3/5

RÖSTA PÅ MIG

Vet ni vem som har hoppat av glädje idag? Förmodligen jag, vem annars liksom? Jag är med i Apollos tävling där man kan vinna en resa!! Jag skulle bli så jäkla glad om du ville gå in HÄR och rösta på mig, Alice Lindström. Vid skrivnde stund ligger jag tvåa, whuut? Jag tävlar i kategorin "Årets livsnjutare" och det tycker jag passar mig sååå bra! I mean, jag njöt life tre månader i Asien förra året. Degade på en strand i april i år på lyxenslyxhotell i Myanmar. Jag har klappat kängurus i Australien. Highland Cattle kor i Österriket. Kollat på bunkrar i diverse länder. Chillar på en strand med husvagnen vid Medelhavet några veckor. OSV listan kan göras lång med tanke på de 27 länder jag besökt.
 

I don't care

 
Den här tiden på året släpps många bra låtar. Det är snart dags för festivalseason och jag ska inviga årets säsong på Yran om precis en vecka!! Wohooo! Tänk att dansa till Hov1, Marshmello, Future, Jireel... jaa jag längtar! Är du lite less på dina listor så kommer här åtta låtar som finns med i mina.
 

Myanmar från instagram

Bilderna från Myanmar tar aldrig slut. Denna gång tänkte jag visa de bilder jag publicerat på instagram från den resan. Några av bilderna är fotade med min kamera så dom har ni nog sett på bloggen tidigare medan andra är mobilbilder.
 
Vilken är din favorit?
 

Trycka sin egna bok

Hur coolt hade det inte varit att skriva sin egna bok och sedan trycka upp den? Det har min morfar gjort, en självbiografi om hans liv. Den handlar om hans uppväxt, skolgång när han fick barn och sedan barnbarn (jag). Det står även en del om han och min mormors resor. Boken innehåller även bilder, kul då det ger min chansen att se hur det såg ut under hans barndom, hans familj osv. Väldigt kul att spara och ha kvar senare i mitt liv för att läsa om hur det var under hans uppväxt och det var också stort skäl till att jag valt att skriva denna texten till sidan jag länkar till. Skulle jag skriva en bok skulle det förmodligen bli en deckare eller en roman. Förmodligen roman för det är majoriteterna av böckerna jag läser. Hur kul vore det inte att först skriva en egen bok och sedan trycka egen bok. Förhoppningsvis kanske ens bok till och med blir publicerad på sidor såsom Bokus.
 

En kväll i Umeå

Jag hoppas ni hade en bra helg, det hade iallafall jag. I lördags åkte jag till Umeå för lite shopping på Ikea och några butiker i en galleri + lite festande på Tviste. Jag hade en rolig kväll och söndagen spenderades med att äta McDonalds och åka tillbaka hem. Sedan en kväll med pizza, film och glass.
 
Detta var alltså de två bilder jag har från i lördags.

Hit åker jag gärna tillbaka #1

 
Paris
2012 var jag tillsammans med min familj på en husvagnssemester till Frankrike. Vi började med några dagar i Paris innan vi åkte vidare norrut till Normandie. Jag var 14 år då och tyckte mest att paris var varmt, mycket folk och jag uppskattade inte riktigt denna fina stad.
 
 
Mallorca
Jag har faktiskt endast varit på Mallis en gång och det var 2011 då jag och mammas sida av släkten åkte dit för att fira min ena moster och morfar. Vi gjorde knappt några utflykter, något jag kanske skulle gjort idag. Meeen det var ett riktigt fint ställe att leva life på.
 
 
Bangkok
En stad med allt. Jag avslutade mina tre månader backpackande med att leva LIFE åtta dagar i Bangkok HELT själv. Jag spenderade mina dagar i shoppingställen, sökte på Pinterest efter de bästa fotoställena, gick på bio, lunchade i parker och bara myste. Jag skulle helt klart vilja åka tillbaka någon gång och även besöka Macau där jag var under en dag.
 
 
Australien
WOW vilket land alltså! Jag var där i 2 veckor i staden Melbourne men det har bara gjort mig mer sugen på att se mer av detta stora land. Melbourne känner jag mig ganska så klar med, 2 veckor själv i en stad gör att man hinner med det man vill. 
 

Planer för helgen

Först och främst, tack för alla fina kommentarer om min nya design. Det är fredag idag mina vänner. Mina planer för helgen ser lite oklara ut men det kommer säkert bli väldigt roligt. Planerar bland annat att åka till Umeå för att festa, gå en sväng på stan för att köpa ögondroppar och byxor och sen får jag se helt enkelt. Idag firar jag och min kille månadsdag och vi kände att vi ville hitta på något som vi i vanliga fall inte gör. Vi tänkte spa, badhuset, bowla eller bara äta. Vi får se men förmodligen slutar det med glass i sängen framför en film. Har du tips på aktivitet är jag evight tacksam!!
 
 
Maj månads vegobox har landat i min brevlåda och den ser riktigt mummsig ut. Det jag tycker är det bästa med att få hem såna här boxar är att jag får chansen att testa saker som jag annars inte skulle ha testat.

Äntligen en ny design

Hjärtisar!! Ä N T L I G E N är min nya design på plats! Jag hade alltså haft den tidigare i säkert ett år!! Jag gjorde faktiskt en ny innan jul meen sen ändrade jag mig och nu har jag fått ihop något helt annat. Enkel, stilren med fokus på bilderna gick jag på denna gång. Hoppas du gillar den och ser den konstig ut är det bara att du lämnar en kommentar!

2 år sedan

- inlägget är ett samarbete -
 
Tänkt att det snart är två år sedan jag tog studenten och hade min studentbal. Jag är nästan lite småavis på alla er som går i trean nu som har balen, studentveckan, mösspåtagning och allt det framför er. Kanske är du på jakt efter en aftonklänning till balen eller till någon annan tillställning i sommar? Kanske ska du på bröllop? finare fest? eller bara behöver nya skor eller smyken? Isåfall tipsar jag om JJ's House, där finns nästan allt när det kommer till bal, bröllop, fest, finkläder eller liknande.
 
Här kommer tre snabba tips till dig som tar studenten i vår:
 
- Välj bekväma skor framför fina skor. Balen, fester och studentdagen innebär en hel del gående, stående, hoppande och dansande. Ta de bekväma skorna framför de snyggaste, för det är inte kul att minnas hur ont man hade i fötterna på sin student. Jag sprang ut i sneakers och på balen hade jag väldigt låga klackar. Jag festade i sneakers för jag vet hur ont i fötterna jag har i slutet av kvällen.
 
- Drick inte för mycket alkohol. Det här gäller egentligen varje dag livet ut för alla, men speciellt på bal och studenten. Vem vill sitta på en toalett och kräkas på balen? inte minnas utspringet? vara halvt borta på sin mottagning och knappt veta vilka som varit där för att fira en? eller inte ens komma in på krogen på sin studentdag för att fira med alla kompisar? nejnej drick mycket vatten och ta det lugnt med alkoholen. 
 
- Ha kul och njut! Du tar bara studenten en gång och njut av de sista dagarna med din klass, dina vänner och allt som tillhör studenten. Häng inte upp dig så mycket på små detaljer såsom text på flaket, för vad spelar det för roll när du väl står på flaket (eller ja, det beror vi på hur sjuk text man har). Eller låt som du ska springa ut till. Det spelar ingen roll om du inte älskar alla låter på klassens spellista som ni ska ha på flaket.
 
 
Det känns så konstigt att det är två år sedan jag gick ut gymnasiet och det känns nästan ännu konstigare att det är fem år sedan jag gick ut nian. Det är alltså fem år sedan jag gick på min grundskola som jag gått på från miniettan till nian. Fem år är inte lång tid. Till er som tar studenten i år eller har den framför er, njut!

Norrlänska ord #1

Jag bor som ni vet i norrland och jag använder väldigt många ord som många andra inte förstår. När jag var och backpackade för ett år sedan med en tjej från småland och två från skåne så fick jag flera gånger frågan "vad betyder det där?". Så i det här inlägget har jag tänkt lista några ord som är typiskt norrlänska och som jag faktiskt använder. (alla kom jag inte på rakt av utan har googlat fram dom). Känner du inte till någon av dom? berätta gärna! Och berätta gärna om du har ord som du tror inte jag känner till.
 
He. Bästa ordet som kan användas till mycket! He den på bordet = lägg den på bordet. He på TVn = starta TVn.
 
Börs. Jag trodde att alla sa börjs fram till för ett år sedan. En börs är alltså en plånbok för er som inte vet.
 
Bro. Jag trodde helt seriöst att alla sa bro, alltså inte en bro över vatten utan en bro in till huset. Man skulle väl kunna säga att en bro är en veranda.
 
Ids int. Betyder kort "jag orkar inte". Jag ids int städa ida.
 
Vars. Tydligen heter det var eller vart men vars är mycket bättre ord. Vars ska vi?
 
Lever om. Sägs inte det i söder?? lever om = det är högljut.
 
Huvva = USCH
 
den kanske mest stereotypiska norrländska bilden

Ny vecka

Ännu en helg är förbi. Det är egentligen under helgerna som jag göra saker men just denna helg har varit ganska ohändelserik förutom i lördags då vi ett härligt gäng som var ute och såg Dani M. Jag har lyssnat på han sedan i somras så det var kul att få se han live. Extra kul var det att det var så många ute. Både vänner och andra människor, jag kom hem med blåmärken.
 
Igår och idag har jag paketerat och skickat iväg några paket, ni vet min bloppis. Det finns fortfarande en hel del saker till salu inom smink, skönhet, kläder, skor, hudvård, mobil osv. In och fynda.
 

Hur jag sorterar mina bilder

Har du noll intresse för fotografering eller bildredigering så är det här nog ett väldigt tråkigt inlägg för dig. Är det däremot något som intresserar dig så kommer här ett toppenbra inlägg, ett inlägg jag önskade att jag hade läst för många år sedan.
 
Jag har ägt en systemkamera sedan 2011. I början användes den flitigt, nästan varje dag. Idag är det några gånger i veckan, men det gäller ändå att hålla koll på bilderna. Här visar jag det mappsystem och märkningssystem jag har använt i kanske åtta år. Det funkar för mig. Men snälla, sortera dina bilder på något sätt!!
 
 
Går du in i min mapp "bilder" så ser du högst upp mappen som heter "Canon". Jag har en Canon så därför lägger jag alla bilder från den kameran i den. Jag har även en mapp med bilder från GoPro, Drönare, Digitalkamera osv. Uppläget i dom mapparna är liknande.
 
Går du in i mappen Canon finns det fler mappar sorterade på år.
 
 
Väljer du 2019 så kommer alla månader (hittills) i 2019 upp. Går du in i en månad kommer mappar med datum upp.
 
 
Bilderna behåller jag originalnamnet från kameran på. De som redigeras för bloggen lägger jag till ett "a". Dom sparas i en storlek som passar min blogg medan bilderna som har ett "b" sparas för instagram. Varför jag just lägger till ett a eller b vet jag inte riktigt, det går fort och jag vet vilken bild som är för vad.

Nya fönster?

- Detta är ett samarbete med Bygghemma -
 
Att ha bra fönster är viktigt, det förstår nog alla. Det hjälper en att dra ner uppvärmningskostnaden om man har bra isolerade fönster. Dämpar ljud och buller utifrån med mer. Men att hitta rätt fönster för just dig kan nog vara svårt. 2 glas? 3 glas? vändbart? spröjsade? trä? aluminium? behöver du en markis eller något annat? Valen är många och det är inte alltid så lätt att veta vad man vill ha eller hitta det man vill ha när man väl bestämt sig. Om du letar efter fönster vill jag tipsa dig om utbjudet på Bygghemma. Där hittar du det allra mesta när det kommer till fönster. 
 
Vi bytte mitt lilla källarfönster för något år sedan och jag är så nöjd! Fönstret innan var väldigt gammalt och det satt på väggen ovanför min säng. Det resulterade i kallras hela vintern och tillslut fick vi sätta för fönstret med en träskiva. Vi bytte sedan fönster och sedan dess har jag inte haft något problem med kallra eller att det drar från fönstret under vinterhalvåret. Jag är alltså väldigt nöjd med bytet och går du i dom tankarna på att byta ut ett eller flera fönster, gör det. Det är oftast värt det!
 

6 saker jag inte tänkte på när jag började blogga

Lägg ner tid på inläggen.
Ingen vill läsa ett inlägg på en rad där det står "hej hemma från skolan, ska plugga och sen på innabandyträning. bye". Skriv istället när du har något att berätta. 
 
Det är ok med en "ohändelserik" period.
Man behöver inte alltid skriva om sin vardag, även om man har en blogg om sitt liv. I perioder när det inte händer så mycket för mig brukar jag passa på att lägga upp tips-inlägg, inlägg med listor eller tillbakablickar. 
 
Designen.
Det är något jag påpekat många gånger och jag har gjort ett antal designtips inlägg som du hittar HÄR. Designen är det första man ser när man kommer in på din blogg. Tänk även på att ha en lättläst design. Alice 13 år hade lila bakgrund med svart text. ehh
 
Variera dig.
Det funkar inte i längden att posta samma inlägg som jag skrev på punkt 1. 
 
 
Tänk på vad du gillar att läsa hos andra.
Det var inget jag tänkte på förut, men att jämföra sig med andra kan vara bra på så sätt att du får tips och inspiration. "Den här bloggaren skriver väldigt mycket vardagstips, det är kul att läsa. Kanske ska jag dela med mig av mina tips."
 
Lyssna på dina läsare.
Såklart ska du blogga för din egna skull, men önskar dina läsare svar på vissa frågor, tips eller något annat så ge dom gärna det.

M Y A N M A R - travel diray

 
Precis som under varje land jag besökte när jag backpackade har jag klippt ihop en liten film med klipp från min senaste resa, till Myanmar. Jag och min pojkvän vad där två veckor på lyxhotellet Pristine Mermaid Resort som ligger på stranden Ngapali Beach. Vi hade två magiska veckor med sol, bad, värme, mat och härliga utflykter. Bland annat en dag där vi tvättade, matade och gosade med elefanter.

Min helg

 
En ny vecka är igång efter en bra helg som bestått av sushi, filmer, datorpyssel (bland annat redigering av Myanmarfilmen som äntligen är klar), bad och gos. Egentligen hände inget speciellt, utan jag har mest tagit det lugnt. Jag är inne i en period där jag är konstant trött och sover som om jag vore 3 månader. Förmodligen hänger det ihop med pollen och pollenmedicinerna.

Designer genom åren #3

Nuså kommer det sista inlägget i denna serie. Första delen och andra delen finns redan ute på bloggen.
 
Bilden är från när jag gick ut nian och bakgrunden tror jag är lite bokeh-inspirerad. Här hade jag väl insett är det är helt ok med en grå och stilren design.
 
Här hade jag börjat i gymnasiet och ville ha en "cool" design. Ehh? Absolut så var färgskalan okej men bakgrunden? Förför ser den spygrön ut och är så rörig??
 
Juldesignen 2014. Först och främst så gillar jag verkligen bakgrunden och headern, den är ett bildspel så bilderna byts. MEN mina rubriker? vad hände där? jag förstår att det ska föreställa ett band men näää.
 
En liten comeback för vattenfärgsheadern. Denna gång var designen väldigt stilrend med vitbakgrund och blommor bakom mig i headern. Faktiskt något jag skulle kunna ha idag!
 
Höst igen. För er som inte ser det så har jag här tagit tillbaka en grund som jag använder förut. Bara det att jag bytt header, bakgrund, färger och lite sånt. Snyggt med grått och headerbilden tycker jag är helt okej. 
 
Här har jag bara ändrat färger och sånt igen. Väääldigt bleka bilder på mig, varför redigerade jag mig själv så vit i ansiktet???? 
 
Det var väl här någonstans som jag tog mina julheaders next level. Här gick jag alltså upp i skogen. Med stativ, reflexskärm, en ljusslinga, julgranskulor och polkagrispinnar för att ta bilder? Även om detta sak föreställa min juldesign så är det tyvärr inte speciellt snöig. Tror även det var här mobilversionen kom till.
 
Hööööst! Nu börjar designerna bli så pass nya att det inte finns något roligt att klaga på eller påpeka. Hemlis, headerbilden är tagen under en sommardag men sen photoshopats lite höstigare. hihi 

Veganska gosaker

 
Nu är det dags för ännu ett samarbete med vegobox, dom har synts här på min blogg vid ett tidigare tillfälle också. Jag fick idag hem deras aprilbox full med mummsiga veganska saker. Boxen innehöll: Chickpea pasta, Almond Chocolate, Hazelnut Chocolate Squares, Quince Protein Bar, Double Chocolate Chunk Cookie, Cacao Brownie Pots, Salted Carmel Nibbles och en Boost med smak av äpple och lime. Och ja, kakan ligger redan i min mage.

Första maj

Jag hoppas ni alla hade en fin sista april, det hade jag. Min första maj däremot den var riktigt mysig! Jag och min kille lagade fattiga riddare som vi åt tillsammans med bär, godis, frukt och juice till brunch framför det nya avsnittet av Game of Thrones. Sedan tog vi Porsche till min farmor för fika och sen blev det snabbis till min faster. Till middag åt vi tacos hemma hos Z och myste framför en film. Hur bra låter in min dag?? 
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin