Alicelindstrom

Bus eller godis

 
Såklart ville även Lilo fira Halloween och hon klädde i år ut sig till en pirat. Arrrrr. Vi hade en liten photoshoot i skogen och bilderna blev så söta! Hon är nästan ännu sötare i sin dräkt när hon går, hon ser ut som en gående piratvovve. Iiiii!! Vad ska du klä ut dig till på halloween?

Recept från arkivet

Det var ett tag sedan jag publicerade ett recept här på bloggen, därför har jag, scrollat bak i arktivet och plockat ut några av mina favoriter. Perfekt för dig som är i fullgång med att planera vad som ska ätas i helgen eller kanske vad som ska bjudas på nästa gång någon kommer på besök. Detta är ett inlägg fyllt av tips och inspiration!
 
Bakning / Dessert
 
Mitt favoritrecept på kladdkakemuffins
1 portion äppelkaka
 
 
Vindruvsglass
Scones muffins
Hemmagjort granola
 
Mat
 
Vegetarisk torilla med quorn och grönsaker
Amerikanska pannkakor
Veganska gräddstuvade k*ttbullar

Allt är på plats i lägenheten

Vår lägenhet känns mer och mer klar. Nu skulle man kunna säga att den faktiskt är så gott som klar då vi för snart två veckor sedan fick hem den sista möbeln, ett soffbord. Att få byta ut den upp och nedvända flyttkartongen mot ett marmor bort kändes bra och det blev betydligt finare. I samma veva köpte vi TVn så nu har vi allt!!
 
Högen med Lilos leksaker i högra hörnet på bilden har fått en korg, mindre plottrigt.

Lilos andra Bullerbox

 
Lilo fick under förra veckan hem sin andra Bullerbox och hon älskar den! Varje månad får du, eller ja din hund, hem en box innehållande leksaker och godis. Hur roligt? Beställer du ett 3 eller 6 månaders medlemsskap och anger koden "lilo" tjänar du 144kr!!!! Beställ din första box HÄÄÄÄR.

Julen smaker

Som ni kanske har förstått vi det här laget så älskar jag julen och allt som hör till. Jag har varje år full koll på vilka limited editon smaker som släpps kring jul och i år är jag verkligen nöjd! Jag har samlat ihop några av mina favoriter här nedan.
 
Juleskum Polka, favorit som är tillbaka. Annas Pepparkaksglass, söker för fullt. Sia´s smak för i år tror jag kommer bli en stor hit!! Marabou pepparkaka har jag redan ätit ett antal förpackningar av. Blossa 19, flaskan står på bänken men den är oöppnat. The Body Shops tre dofter för denna julen är wowowow!! Jag har köpt handkrämerna på bilden och jag älskar alla tre dofter! Coca Cola Cinnamon, oväntat god. Twix ginger cookie, helt okej!

Klä dina väggar

Jag har tidigare varit en person som inte velat sätta upp speciellt mycket på väggarna. Men nu, när jag har en lägenhet att inreda känns det väldigt kalt och det vore bra att få upp lite posters, tavlor, lampor eller hyllor på väggarna. Jag är just nu på span efter posters. Jag skulle vilja ha kanske en i hallen och två i vardagsrummet.
 
Jag kikar för fullt på olika posters online hos Decor of Sweden. Dom har riktigt snygga posters vilket var ett stort skäl att jag valde att skriva detta ihop med dom. Men jag har så svårt att välja! Vad vill jag ha för motiv? Vilken färgskala? Text? människa? djur? natur? konst? det finns så många möjligheter och jag kommer nog fortsätta klura på det där ett tag till.
 
Jag är en ganska neutral person när det kommer till inredning. Inget som sticker ut för mycket och något som man inte tröttnar på för fort. Jag har redan två posters på väggarna, den ena på blommor och den andra på en disig morgon i skogen. På senaste tiden har jag fastnat för väldigt neutrala färgskalor när det kommer till inredning. Beige, grå, vit, greige. Greige är min nya favoritfärg, en blandning mellan grå och beige!
 

Vad behöver din nya hund?

Nu har Lilo bott med oss i mer än 10 veckor. Alltså större delen av hennes liv. Ändå känns det som att hon varit min lilla vovvebebis i många år. Att köpa en hund var bland det bästa men samtidigt läskigaste jag gjort. Att ha så stort ansvar över någon annans liv, göra något man aldrig tidigare gjort då jag inte har erfarenheter som hundägare. Jag gjorde därför en hel del research och skrev listor på allt. Listor på eventuella namn (det har jag haft på gång i många månader) och listor på vad som ska införskaffas innan vi hämtade hem henne.
 
8 veckor vs 18 veckor
 
Det här är vad jag hittade att det vore bra att ha hemma när man får hem sin valp/hund. Därför tänkte jag dela med den listan till er, ifall någon läsare går i banan på att köpa en vovve.
 

Säng

Sele

Koppel

Långt koppel för utomhus

Matskål

Vattenskål

Vattenflaska för bilåkning etc

Transportbur

Leksaker

Godis

Mat

Första hjälpen kit

Schampo

Klicker

Vegobox med godsaker


Lagomt till helgen landade en vegobox i brevlådan, vilket alltid är lika trevligt. Denna innehöll en hemsk snacks samt en favorit i repris, Kuhbonbon som är en kola-aktig choklad. Såklart är allt veganskt och det känns lite extra bra i hjärtat och det är alltid kul att testa nytt. Beställ din egna vegobox du också!

Mina planer i helgen

Fredag
◊ Storstäda lägenheten. Bära ner i förråd, dammtorka, våttorka, allt.
◊ Klippa Lilos klor och borsta hennes tänder.
◊ Lååååång promenad på asfalt för att slipa ner hennes klor.
◊ En snabbis på stan för att köpa en korg för alla Lilos leksaker. Jag blir tokig.
◊ Middag hos mina föräldrar.
◊ Myskväll med min pojkvän, chips, dipp, film och ansiktsmask.
 
Lördag
På lördagen är det dags för vår inflyttningsfest. Så mina planer för dagen kommer vara att:
◊ Sova länge
◊ Duscha och fixa mig.  
◊ Fest och utgång
 
Söndag
◊ Mysdag punkt.
 
Vad är dina planer för helgen?
 

7 favoriter

- Vår nya TV. Efter att ha bott i vår nya lägenhet i fem veckor utan TV tog vi äntligen tag i det. En TV är något jag verkligen saknat då det underlättar något otrligt. Jag behöver nu mera inte se på serier i min dator med en hund som gärna kliver på tangentbordet och jag kan multitaska. Datorjobba och se på youtube samtidigt!
 
- Satsumas. Top tre bästa med hösten är helt klart satsumas. Nej det går inte att jämföra med clementin eller mandarin. Satsumas is the shit!
 
- Löven. Det är fint med höst. 
 
 
- Vårt soffbord. Efter mycket fram och tillbaka vilket typ av bord vi skulle köpa så beslutade vi (jag) oss för ett i marmor. Det är lite dyrare men ett vanligt vitt bord på Ikea kostar nästan samma och marmor är ju ändå marmor! Nöjd iallafall!
 
- Lilo. Hon är alltid en favorit. 
 
- Julen är påväg. Att julpyntet börjar komma fram i butikerna, glöggen, skumtomtar. Allt!
 
- Chai latte. Både hemma och på cafe. Men café är alltid så mycket godare så jag överväger starkt att köpa en kapselmaskin och göra chai latte hemma. Kanske blir det lika gott!

Svarar på samma frågor som för 6 år sedan

Den senaste tiden har det varit väldigt populärt i youtubevärlden att lägga ut en video där man svarar på samma TMI-tag som för x antal år sedan för att se skillnaden på sina svar. Väldigt kul att se på tycker jag och tänker därför göra en egen variant på min blogg. Det verkar som att jag aldrig svarat på en tmi så därför kommer jag att svara på samma frågor från en frågestund från den 3/6 2013. Alltså frågor som ni ställt till mig för 6 år sen.
Vill du läsa mina svar från 2013 hittar du dom här (please don't).
 

Vilket är ditt favorit klädesplagg? Flarepants, svarta. Ska jag handla, gå på stan eller vad som helst så tar jag på mig mina flarepants.


Hur fixar du ditt hår? Torrschampo och en hög toffs eller bulle. Ska jag fixa mitt hår inför fest eller liknande så plattar jag det oftas.


Vilken är din favorit affär? Zara, Berskha, Brandy Melville och HM Home. 


Gillar du cupcakes? Jaa. Fast det var många år sedan jag bakade det.

Senaste gången jag bakade Cupcakes var tydligen vid påsk för några år sedan
 

Läser du några bloggar? Just nu läser jag bara två, Idas och Celines. Förut läste jag måååånga men det har dött av. Jag går även in på ni som kommenterars bloggar och läser några inlägg.


Vilken linje vill du gå på gymnasym? Jag har gått ut gymnasiet och jag gick Teknik med inriktningen informations och mediateknik.

 

Vad vill du bli när du blir stor? Bra fråga, det skulle jag också vilja veta.

 

Vem är din/dina största idol/idoler? Jag skulle inte säga att jag har någon idol.

 

Vad har du för dator? En MacBook Pro.


Har du några djur? Jaa, en valp som heter Lilo.


Kan du vifta på öronen? Nej.

 

Kan du äta två röda chilisar på raken? Aldrig testat och det är inget jag vill testa.


Justin Bieber eller One Direction? Jag lyssnar inte på någon av dom man måste jag välja så Justin.


Vad lyssnar du på för musik? Det mesta bland nyheterna och toplistorna på Spotify.


Vad är du allergisk mot? Pollen, nötter, laktos, rotfrukter och katter.


Målar du dina naglar? Yes.

 

Stöttar dina vänner dig med din blogg? Jag tror inte att det är så många som vet om att jag bloggar bland mina vänner. Och jag behöver inte så mycket stöttning.


När fyller du år? 25 januari.

 

Från när jag fyllde 21 i januari 
 

Har du haft kille någon gång? Eller har du? Ja jag har haft förhållanden och jag är i ett just nu.


singel? Nej


vilket språk läser du? Jag läste spanska i grundskolan och gymnasiet.


vem är du mest på fritiden? Lilo och min pojkvän, då alla vi tre bor ihop.

 

Hur söta? 


saknar du någon? jorå


blir du lätt besviken? jaaaaa!


tror du på karma? Jag brukar skämta om karma, men det är inte att jag tror slaviskt på det och lever efter det.

En dag med shopping

Igår spenderade jag dagen med med kompis Alexia och vi gick runt i alla inredningsbutiker som finns i den här staden. Jag är väldigt nöjd som kom hem med en taklampa över köksbordet, en fönsterlampa till sovrummet och lite blommor. Även lite inredning och ljus men det behövdes, det känns så kalt utan lampor och växter. Jag kom även hem med ett pressutskick från Annas Pepparkakor, lite random men väldigt lyxigt! Innehållande pepparkakor, årets smak samt kuponger så jag kan köpa dera pepparkakeglass. Mumms!!
 

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin