Alice vegotisdag #14
Detta receptet hittade jag i boken "Plåt mat" som jag fick när jag fyllde år. Receptet verkade riktigt gott och det går att variera i mängder. Tex så hade dom rea på broccoli så jag köpte det och blandade i även fast det inte ingår i receptet. Det står att receptet räcker för fyra, men här hemma blev det middag för jag, mamma och min bror två dagar samt en portion över.
Ingredienser:
1kg potatis
400g kikärtor (kokade)
lök
broccoli
körsbärstomater
babyspenat
fetaost
oliver
tzatziki
Marinad
2 msk oregano
1 msk timjan
2 msk paprikapulver
1 citron, både zest och saft
2 msk rapsolja
salt och peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skölj och tärna potatisen i pyttbitar. Skölj kikärtorna. Placera allt på en plåt
3. Blanda ihop marinaden i en skål och blanda den med potatisen och kikärtorna på plåten. Släng in i ugnen i 20 minuter.
4. Efter ca 10 min kan du lägga på finhackad lök, broccoli, körsbärstomater och vad mer du önskar.
5. När det gått 20 min från att du stoppade in potatisen och potatisen blivit mjuk tar du ut plåten och blandar i babyspenat och oliver. Servera med fetaost och tzatziki.
Tess
Wow! Det ser verkligen underbart gott ut :D Tack för tipset! Kram
Emma Engström
Detta lät ju verkligen supersmarrigt! <3
Ida - foto & häst
Låter ju supergott!! :D
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★
Så gott.
Hilma Eklund
Åh tack för receptet :D
Caroline
Såg och lät väldigt gott!
Matilda Berlin
Men alltså ÅH! Sååå gott det ser ut! Mums <3
Therese - psykiskt sjuk och gravid
Åh vad gott!
Enna
Ser riktigt gott ut😍
Celine
Mums så gott!