Alicelindstrom

Backpacking tips #1

Jag, med hjälp från mina resekompisar, har jobbat lite på en lista med tips under min tid som backpacker. Funderar du själv på att åka så tycker jag du ska kolla igenom lista, jag önskar iallafall att jag hade läst den här listan innan jag åkte! Har du frågor så är det bara att du ställer dom. Dessutom bjussar jag mest på mobilbilder i det här inlägget, aka de flesta har ni inte sett. Och justja, det här är del 1 av 2, jag hade lite för många tips.
 
Åk taxi. Ibland kan det vara det billigaste alternativet, även om resan är 7 timmar. Vi åkte i sju timmar, blev först skrattade åt av hela taxikontoret meeen det gick bra och vi slapp vänta från 3 till klockan 6 (på natten) innan nästa buss skulle gå. Och taxis kör ju snabbare en bussar ;)

Sov i ett reselakan. Inte alltid det mysigaste att sova på fläckiga lakan. Stort tips är en sidensovpåse. Jag hade en sån med mig och sov varje natt i den. Det svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt.

Ha en ryggsäck. Det händer att du får gå ut i vattnet till en båt eller att vägarna är kassa. Eller om hissen är trasig och du ska upp till våning 7, hände oss. Då är det himla smidigt att kunna slänga upp väskan på ryggen. Backpacka med en backpack!
 
 
 
Ha en hybridväska. Jag ångrar inte en sekund väskan jag valde, jag hade en från Osprey i modellen Ozone 75 convertible. Jag gjorde lite research innan jag köpte den och är 100% nöjd. Den har hjul men på en sekund kan du bära den på ryggen som en vanlig backpackingryggsäck. Det var ofta vi fick stå i kö i stekande sol och medan de andra hade sina 15kg+ väskor på ryggen stod min på marken och när jag behövde bära den på ryggen så gjorde jag det. Jag har ett inlägg om min väska här

Ta inte med dig tighta kläder. Du kommer inte känna för att ta på dig något tight när det är 38 grader varmt.
 
Ta med bralett. BH är vääldigt obekvämt när det är varmt. Det var inte många gånger jag använde en bh under mina 11 veckor.

Ta inte med dig för mycket kläder från Sverige. Allt går ju faktiskt att köpa i Asien och visst är det roligt att köpa med sig några plagg som ingen där hemma kommer ha. 

Ta ut lagomt mycket pengar åt gången. Det kostar en avgift att ta ut men samtidigt vill du inte gå runt med sedlar värt flera tusen svenska kronor. Vad som är lagomt är sjukt svårt att veta, speciellt när man kommer till ett nytt land och 1 000 000 dong inte säger en så mycket. 
 
 
Köp ett simkort. Speciellt om du stannar länge i ett land. Vi var i Thailand 4 veckor så jag köpte fyra veckor med surf och jag tror det gick på 250 SEK ink simkortet. Då valde jag dessutom den snabbaste internetet så jag levde life med internet överallt!

Myggmedel är väldigt användbart. Sen är det bara att komma ihåg att använda den. Jag klarade mig bra från att få myggbett men jag har sett och träffat folk som lockar till sig betydligt fler myggor än vad jag gör.

Använd en sarong istället för handduk på stranden. Jag köpte mig en sarong bland det första jag gjorde när jag kom till Thailand. Den hängde sedan med på hela resan, tvättades såklart flera gånger. En sarong tar betydligt mindre plats än en handduk och du behöver ingen handduk för att torka dig efter du badat då det är så varmt.
 
Dubbelkolla så dom förstod rätt ifall du specialbeställer något. Eller egentligen vad du än beställer.
 
Vad vi åt såg aningen olika ut från dag till dag. Alltså från typisk mat för landet till pizza med frysgrönsaker till donken.
 
Tvättlina. Jag var räddaren i nöden i våran grupp och hade med mig en tvättlina och några klädnypor. Den knöt vi upp mellan garderoben och en stol eller liknande. Perfekt så man kunde hänga upp tvätten!
 
Gör en instagram. Jag reste som sagt med tre andra tjejer som jag träffade via internet, något jag skulle kunna göra ett inlägg om. Iallafall så hade vi ett instagramkonto där vi postade från resan, såååå roligt att gå tillbaka! Rekommenderas!
 
Bjuder på en unik inblick i vårat konto! Vi postade bland annat på: Mat, oss i Singapore, att vi nått 200 följare, min snygga outfit när jag fick thaimassage, våran bungalow på Koh Phangan, vart vi befann oss.

Matilda Berlin

Guuu vilket underbart inlägg!! Och så himla bra resetips, även för mig som inte är en backpackare. Så tack!! =) Kram finaste <3


blogg: http://matildaberlin.se
Heléna

Jättebra inlägg med kloka genomtänkta tips! Tror det är lätt att tro att man vet vad man ska ta med sig och inte, men alltid förståndigt att lära sig av andras erfarenheter :D Jättefina bilder och jag ser fram emot del 2 :D Kramar <3


blogg: http://helna.blogg.se
Julia HW

Så bra tips!!


blogg: http://juliahellgreen.se/
ajlimullersandvik.blogg.se

Sarong är golden <3 <3 <3 Och er resa verkar också gyllene!


blogg: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
JoJo

tack för superbra tips! :)


blogg: http://nouw.com/rockdoll
Julia Svensson

Åh så kul tips!!


blogg: http://juliasvenssons.se
Wanderlust by Jona

Alltså åh så intressant läsning! :D Saronger är ju typ världens bästa travel hack - handduk och outfit i ett! <3


blogg: http://wanderlustbyjona.com
Alice

Så bra tips ju! ^^


blogg: http://lallizzlife.blogg.se
MartinaOlsson

Hej på dig!
Nu är snart sommaren här, vill du kunna ta med dig all din favoritmusik med bra ljudkvalitet på alla sommarens äventyr? Då tipsar jag dig om att kolla in min tävling i samarbete med Dealonnet där du kan vinna en CleanDesign Bluetooth Speaker! Klicka på länken nedan om du vill vara med och delta :) Vill även passa på att önska dig en superhärlig söndagkväll <3
https://martinaolsson.myshowroom.se/75350/tavling-vinn-en-cleandesign-bluetooth-speaker/


blogg: http://martinaolsson.myshowroom.se
Natalie

Vilka bra tips! De behövs :D


blogg: http://www.devote.se/nellaroc
My

Bra tips! Roligt att läsa dina och era erfarenheter :)


blogg: http://monkiapa.blogg.se/
Jeanette

Vilka bra tips :) och väldigt intressant att läsa för någon som aldrig rest sådär, bara åkt på klassiska solresor


blogg: http://devote.se/jea
Maria

Bra tips!


blogg: http://gairamsbilder.blogg.se
sara

vilka härliga bilder :)


blogg: http://sarakarlson.blogg.se
Dixi Wonderland

Väldigt bra tips det med lakanet :D


blogg: http://dixiwonderland.com/
Sara Ekman

jättebra tips! :)


blogg: http://aamaziing.blogg.se/
Freja

Så användbart inlägg :D


blogg: http://devote.se/frejalindsjo
maja

Kul, bra tips!!


blogg: http://majasoderbergs.devote.se
Pauline Hurtig

vilka himla bra tips!!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Josefin

Så himla bra tips, precis vad jag behövde :)


blogg: http://josefinnilsson.blogg.se







Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på [email protected]





follow me @alicelindstroom



bloglovin