Alice vegotisdag #11
Det här måste vara bland det enklaste man kan laga som är både gott och vegetariskt. Jag tycker verkligen att du ska testa det nästa gång du inte kommer på var du vill äta. Receptet hittade jag på Arla LÄNK men här ändrat den en aning så min variant kommer här under.
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller olja
300 g pasta penne, koktid 11 min
4½ dl vatten
3 dl matgrädde
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk salt
½ tsk chiliflakes
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
1 burk vita bönor à 400 g
1 krm svartpeppar
300 g pasta penne, koktid 11 min
4½ dl vatten
3 dl matgrädde
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk salt
½ tsk chiliflakes
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
1 burk vita bönor à 400 g
1 krm svartpeppar
Gör såhär:
1. Pressa vitlökarna och fräs dem mjuka i en stor kastrull.
2. Tillsätt pasta, vatten, matgrädde, krossade tomater, salt, chili och soltorkade tomater. Låt koka utan lock ca 10 min. Rör då och då så att pastan inte fastnar i botten.
3. Häll av vätskan från bönorna och rör ner. Låt koka ytterligare ca 2 min tills pastan är al dente.
4. Smaka av med salt och peppar.
Hur enkelt? du slipper disk då allt som används är en kastrull, slev, mått och vitlöspress (eller skärbräda och kniv om du föredrar att hacka din vitlök).
Elin
Åh men guuud så gott det där såg ut - måste verkligen testa!! Kram <3
Amanda Sofi
Låter ju jätte gott, och enkelt!! Måste prova!!
Pauline Hurtig
så kul med recept!
Celine
Muuums så gott!
Amanda
Åh mums så gott!!
lindajanssons - fashion
Det där ska jag prova😋
Matilda Berlin
Men mums vad gott!! Blev sååå sugen nu!! Kram fina <3